Älypuhelin vaihtoon

Puhelin käytössä
Olen älypuhelimen suurkuluttaja ja sen toimivuus on minulle todella tärkeää. Sen avulla kuuntelen musiikkia, rentoudun YouTubea katsellen ja löydän perille. Se oli tosin hankalaa, koska LG Spirit 4G:n GPS ei ole tainnut koko vuoden aikana toimia harmillisesti vielä kertaakaan.

Matkapuhelinfoorumilla yksi kertoi lähettäneensa sen jo kahdesti huoltoon. Siellä vaihdettiin GPS-anturi, mutta ongelma ei ole poistunut mihinkään. Itse en jaksaisi noin pitkään ilman puhelinta. Toisaalta minun luurissa ongelmana oli myös hitaus, sovelluksesta palaaminen etusivulle kesti välillä pitkään. Otin selvää vaihtoehdoista ja DNA halusi maksaa tästä romusta 37 euroa. Itse asiassa pienin ehdoin, mutta varmalla hyvityksellä.

Helposti uutta tilalle

Ehtona vain puhelimen käyttökelpoisuus. Sen piti olla toimiva eikä edes vaadittu laturia. LG:n arvo oli toki 17 euroa, mutta DNA:n liittymäasiakkaana sain 20 euron lisähyvityksen. Juuri tuota paremmin ei olisi Tori-palvelustakaan saanut ja tietenkin ilmoituksen tekeminen maksaisi hieman vaivaa. Tätä helpommin ei vanhasta romupuhelimesta pääsekään. Muutama naarmu takakannessa ei haitannut myyjää ja ilmeisesti ovat menossa varaosiksi tai uusiokäyttöön jonnekin.

Ennen kauppaa otin jo selvää muutamista malleista ja päädyin tuohon Samsung Galaxy J5 2016 -malliin lähinnä suuremman akkukapasiteetin takia. Siitä olisi hyötyä, koska käytän puhelinta muun muassa mokkulana nettiyhteyden muostotamiseen Chomebookiin niin kotona kuin matkoillakin. Varasin tuotteen netistä Koskikeskuksen DNA-liikkeeseen noudettavaksi. En ole odottanut ostotilanteesta muuta kuin maksutapahtuman - rahat tiskille ja sitten hei.

Palvelu yllätti. Tulin melkoiseen ruuhkaan ja odotin palvelua kymmenisen minuuttia. Saatu palvelu ylitti kuitenkin odotukseni täysin. Myyjä katseli puhelintani kaikessa rauhassa, kirjoitti ensin hyvitykseen vaadittavat asiakirjat, sitten vielä nollattiin puhelin tehdasasetuksiin. Kävi sitten hakemassa uuden laitteen varastosta. Ei jäänyt palvelu tähän, hän siirsi SIM-kortin laitteesta toiseen ja laittoi akun paikalleen. Laite oli pian käyttövalmis, kunnes hän sai idean.

Tässä ideassa myyjä poisti uudesta puhelimesta kaikki tarrat ja kävimme vielä katsomassa Flipcover-kansia. Alun perin ei ollut tarkoitus sitä ostaa, mutta myyjä kuitenkin vakuutteli, että näiden kanssa puhelin kestäisi varmasti pidempään normaalissa käytössä eikä kuulemma pankkikortille varatusta tilasta olisi haittaa minimalistille. Hintaa tuollaisella oli 29 euroa. Otin yhden. Palvelu ei loppunut tähän, kiireettömästi myyjä asenteli sen puhelimeen kiinni ja pian luuri oli käyttövalmis.

Samalla kyseli liittymäni toimivuutta ja kerroin sen toimivan paljon paremmin kuin Elisa koskaan. Ruuhka-aikaan nopeutta nimittäin irtoaa vähintään 11 megaa. Myyjä siinä nauroi, että taitaa olla liian hyvä yhteys kotiin ja tehokkaamman akun takia ei varmaan laturin päässä tarvitse enää olla! Hänen mielestä tällaisilla nopeuksilla jopa 4G on turha. Hän oli oikeassa, näyttää uusi luuri varsin hyvin kestävän mokkulakäytössä. Palvelu ylitti odotukseni. Eikä edes tässä.

Loppusanat

Lopuksi myyjä keräsi pakkausjätteen itselleen ja vielä otti taskuistani löytyneet kauppakuitit iloisesti vastaan - mukaan lähti vain itse puhelin valmiina käynnistykseen ja puhelimen paketti takakannen kera. Oli siinä sitten toki vielä laturi ja kuulokkeet. Erityisen mielekästä oli se, että myyjä asensi puhelimen valmiiksi käynnistykseen ja minun ei ole tarvinnut muuta kuin naputella virrat päälle. Vaikken ollut suojaa ostamassa, osoittautui se hyväksi. Se pitää puhelimen naarmuitta.

Tänään kauppareissulla kokeilin lähimaksua. Pankkikortti oli siinä valmiina ja käytännössä vein puhelimen maksupäätteeseen ja maksoin ostokset. Ei tarvinnut edes korttia kaivaa ulos puhelimen Flipcover-suojasta. Suoja oli lisäksi Samsungin alkuperäistarvike. Kiinasta saa toki halvemmalla, mutta laatu on mitä on, yleensä myös feikkejä. Palvelutapahtumasta DNA-kaupassa jäi mahtava fiilis vielä täksikin päiväksi. Siitäkin huolimatta että poistuin taas köyhempänä.

Puhelin vaikuttaa hyvältä ja ainakin GPS toimii koko ajan! Nyt en enää eksy Helsingissä koskaan. Lompakko siis siirtyy nyt myös puhelimen kanssa samaan paikkaan. Käteistähän minä en juurikaan käytä. Puhelin on juuri sitä mitä olen hakenut. Tehokkaampi, nopeampi ja valmistuksen laatu on parempaa. LG oli turhan muovinen ja hieman lelumainen. Samsungin metallinen viimeistely sivuissa tuo mukavaa laadun tuntua tuotteeseen. Nautin tästä puhelimesta vuosia.

Eikä siinäkään ole valittamista, että tänään kello 18.08 DNA:n 3G-verkosta tulee lähes 14 megaa sisään vieläpä neljä euroa Elisaa halvemmin ja ilman mainoksia 14 € / kk. Hyvä nopeus!

Eikä ole muuten tukossa, Elisan kanssa tähän aikaan sai korkeintaan kolme megaa.

Kommentit