Havaintoja Anttilan konkurssiloppuunmyynnistä

Anttilan loppuunmyynti
Viime perjantaina kävin festivaaleilla ja tuli samalla käytyä Anttilassa. Kampissa oli väkeä, mutta itse en ole tullut ostamaan mitään. Kävin vain katsomassa tarjouksia, kun niitä niin kovasti mainostetaan netissä kaiken aikaa. Pettyä sai varmaan jokainen ollessaan paikalla.

Tarjoukset olivat huonoja. Elektroniikasta sai vain 20 prosenttia hinnasta. Huono valinta, koska konkurssipesä ei joudu maksamaan veroja - myivät siis vielä neljän prosentin voitolla. Toisella puolella tavarataloa sai tuotteita järkevämpään hintaan - 40 prosenttia lähti pois kengistä. Valikoima oli suppea, sillä parhaimmat mallit ja koot olivat loppu.

Pois tyhjin käsin

Lähdin pois tavaratalosta tyhjin käsin. Musiikkia oli myös alennuksessa, mutta näitäkin saa Spotifyn kaltaisesta palvelusta koko kuukausimaksun edestä, en siis poistanut näitäkään hyllyiltä. Minimalistina en toki olisi edes antanut itselleni mitään ostaakaan alennuksista riippumatta. Juuri nyt ei ole tarvetta mihinkään. Ihmiset ovat kuitenkin hamstranneet hyvin kuulokkeita, läppäreitä ja televisioita. Hinnat olivat kuitenkin näissä nopealla vilkaisulla Giganttia paljon korkeampia.

Tällä viikolla joissakin myymälöissä on kuulemma vielä enemmän tavaraa suuremmilla alennusprosenteilla. En kuitenkaan jaksa uskoa tarinaa, sillä myös näissä myymälöissä on jo lähes kaikki tyhjillään ja siksi alennukset kovenevat. En muutenkaan hirveästi ostele ja mikään alennusprosentti ei kyllä saa minua kaupoille lähtemään. Helsingissä silmään pisti jonkun hauska idea - kaupassa olivat makaronipussit alennuksessa. Saisinko puoleen hintaan?

Makaroneilla ei kuitenkaan ollut myyntihintaa, kyseessä näytti olevan jonkun ihmisen hauskahko pila, joka kieltämättä sai nauramaan hetkiseksi. Anttilan lenkin jälkeen oli pian Onnibus odottamassa paluumatkaa kotikulmille. Mielestäni ihmiset eivät erityisemmin hamstranneet, ehkä osa heistä olivat pettyneitä huonoihin tarjouksiin, varsinkin elektroniikassa. Sekin on voinut vaikuttaa, ostoksilla ei ollut enää minkäänlaista palautusoikeutta. Paremmalla alennuksella kauppa kävisi.

Loppusanat

Anttila sai monia tyytymättömiä asiakkaita jo ennen loppuunmyyntiä. Silloin asiakkaat olivat raivoissaan, kun tilasivat tuoreelta konkurssipesältä ei-oota. Paketit olivat pitkän aikaa luovuttamattomina. Kukapa tällaisen hässäkän jälkeen edes lähtee konkurssiloppuunmyynneille. Kerran petetty, aina petetty. Verkkokauppa näyttää olevan heillä edelleen kiinni. Piruuttani katsoin myös kuulokkeita, kalleimmat maksoivat lähes 300 euroa - paljon vain musiikin kuunteluun.

Niitä oli hyllyt täynnä. Asiakkaat olivat siis kanssani samaa mieltä. Halvimmat mallit olivat kaikki jo poissa. Saavat kyllä aika reippaasti alentaa, että menisivät kaupaksi. Kukaan ei juurikaan tuhlaile nykyaikana satoja euroja äänentoistoon. Halvemmallakin tuntuu saavan ihan menevää ääntä ja vieläpä merkkivalmistajilta. Omat Sennheiser-kuulokkeet maksavat 50 euroa ja äänenlaadussa ei ole minkäänlaista valittamista. Miksi siis maksaisin näistä kuulokkeista satasia?

Tai, miksi joku muu maksaisi niin paljon kuulokkeista? Niinpä.

Kommentit

 1. Hieman prosenttilaskua: Jos tuotteen arvonlisäveroton hinta on 100 euroa, niin arvonlisäveron (24%) kanssa se maksaa 124 euroa. Kun tästä hinnasta annetaan 20 prosenttia alennusta, päädytään hintaan 99,20 euroa. Eli konkurssipesä ei 20 prosentin alella saa tuotteista neljän prosentin lisävoittoa, vaikka ei arvonlisäveroa maksakaan, vaan antaa alennusta jotakuinkin tarkkaan säästämänsä arvonlisäveromäärän verran.

  Itse kirjoituksesi pointtia tämä ei tietysti muuta: huono alennus.

  Me emme ole minimalisteja, joten kävimme ostamassa konkurssimyynnistä joitakin säilytyslaatikkoja, jollaisia olimme muutenkin aikoneet ostaa. Löytyi juuri oikean kokoisia ja niistä alennuskin oli sentään 40 prosenttia. Samalla mukaan tarttui pari taitettavaa tuolia 60 prosentin alennuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos korjauksesta Niko. Olen aina ollut huono matematiikassa :D Eikä se siitä näköjään vuosien saatossa ole mihinkään muuttunut. Kas, itse en ole muuten edes nähnyt kovempia tarjouksia kuin 40 prosenttia. Ehkä en ole katsonut tarpeeksi hyvin.

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle