Minimalistin yksinkertaiset paidat

Seppälän ostokset
Minimalistina en enää hyväksy merkkipaitoja monesta erilaisesta syystä. Yksi syy edustaa logoja. En enää halua paitaani valmistajan logoja muiden nähtäväksi. En ole mainosmies ja mukaan tulevat piirrokset eivät minua myöskään kiinnosta enää. En ole teini, vaan aikuinen.

Minimalistina en tee valintoja hätiköidysti, mutta aiemmat merkkipaidat olivat jo lähes kaikki vuoden aikana kuluneet, osasta lähti painatus tai paita muuten vain haalistui, toisiin ilmestyi muuta käytön kulumaa. Pistin paidat vaihtoon käymällä Koskikeskuksessa. Vierailin Jack&Jonesin myymälässä, koska entiset muuten hyvät paitani olivat sieltä, saman tien tosin joutui tekemään U-käännös. Siellä ei oikeasti ollut kuvattomia paitoja tällä vuosituhannella!

Seppälän myymälä pelasti

Seppälään menin seuraavaksi ja hommasin sieltä neljä paitaa. Paidoissa ei ollut merkkiä ja myyntihinta ilman tarjousta oli 16 euroa. Paidat olivat täysin hienoja ja toiveeni mukaan: paidoissa ei ole logoa, kuvaa tai värivalikoimaa ylhäältä alas. Yksi väri, kiitos. Valintaa helpotti lisäksi tarjous, joka toisesta paidasta sai puolet hinnasta pois. Käytännössä sain neljä paitaa kolmen hinnalla. Miksi sitten otin neljä, kun aiemmin riitti kolme? Olen huomannut, että kolmella paidalla oli tiukkaa.

Pesukone pyörii keskiviikkoisin ja lauantaisin, torstaille ei ollut enää paitaa. Ellei sattunut sellainen kuivumaan sopivasti yön aikana. Paidat markkinointiin erikoisesti: venyvä materiaali vastaa ihoasi. Paita todellakin tuntuu kuin ihoa koskettaisi. Uskoisin, että näissä on mukava kulkea. Väriltään paidat ovat mustia ja harmaita, jokaista väriä kaksin kappalein, erittäin kauniin näköisiä. Hintansa arvoisia paitoja, mutta hieman hintavia ominaisuuksiin nähden (ei merkkiä ja logoa).

Samalla ostoskoriin lähti uudet sukat sekä neljät alushousut, niissäkin oli sama periaate - osta neljä, maksa kolme. Aiemmat olivat Lidlistä, mutta ne eivät kestä. Ompeleet huononevat hetkessä. Ehkä on tajuttava, ettei halvalla saa hyvää. Vastaavia varmaan saa Tokmannilta, esimerkiksi kolmet bokserit kymmenellä eurolla, mutta laatu tuskin on sen parempaa. Tässä pelkästään yksi kappale maksaa normaalihintaan 13 euroa. Toivon mukaan ei tarvitse heti vaihtaa pois.

Sama paidoissa, niitäkin saa vitosella, mutta onko laatu sitten samanlaista kuin 15 euron paidassa? Tuskinpa. Jatkossa ostan vain laatua, en mitään Tokmanni-vaatteita. Toki sielläkin on varmasti laatutavaraa, esimerkiksi Tokmannista ostamani reppu 25 eurolla on ollut mahtava hankinta ja toimii vieläkin erinomaisesti käyttötarkoituksessaan. Pääasia nykyään minulle vaatetyylissä on selkeä: ei logoja, ei kuvioita ja yksinkertaisuus. Haluan pukeutua aikuiseen makuun.

Vaatteissa on kuitenkin joskus hankalaa löytää täysin mainoksettomia vaihtoehtoja. Pieni logo tai kuvio ei huomaamattomassa paikassa minua haittaa, jos vaate on muuten erinomainen ja miellyttävä käytössä, kunhan ei tosiaan merkki hypi silmille. Paidoissahan valmistajan logot ovat yleensä myös takana, sieltä ne eivät toki ohikulkijoille näy. Näissä uusissa paidoissa ei ole lainkaan logoja paidan päällä - mikä oli tärkein juttu miksi paidat hommasin. En halua mainostaa ja maksaa siitä.

Loppusanat

Joku saattoikin jo huomata, että kuvien laatu hieman vaihtui. Syy on selvä, aloin käyttää Samsungin puhelimen kameraa, se on aina mukana ja tarjoaa tarpeeksi hyvää laatua, myös blogiin. Vanhalle digikameralle löytyi uusi käyttäjä. Myös 3G-liittymäni päivitin DNA:n verkossa 4G-tasolle. Otin SuperÄlypaketti 4G -liittymän, jossa rajaton 50M/50M-netti, 200 minuuttia puhetta ja 200 kappaletta viestejä. Maksaa 25 euroa kuukaudessa, mutta sen sai vuoden alennuksella.

Sinänsä hyvä hinta, koska Elisalla saa samaan hintaan vastaavan netin rajattomana, mutta nopeusrajoitus on 50M/25M ilman paketteja. DNA:lla hyvä perushinta - saa netin hinnalla käytännössä puhetta ja viestejä. Ja lähetyksen kaista ei ole rajoitettu mitenkään. Kotona nopeudet ovat olleet pääasiassa 25M-50M/15-30M, siis täysin riittävät netissä asuvalle ihmiselle, etenkin kiinteän laajakaistan korvaajana. Tuntuu kuin olisi Wifi-kuitu taskussani joka päivä.

Ulkona aika monissa paikoissa pääsin maksimeihin: 50M/40M.

Kommentit