Halvallakin saa muistoja

DJ Gollum Saksassa 2016
Minimalistina en etsi kalliita elämyksiä ja halvalla pääsin tälläkin kertaa. Vielä halvemmaksi matka tuli, kun pääsin yllättävällä tavalla täysin ilmaiseksi Tampereen joukkoliikenteen bussissa. Menin paikallisen Salen kautta Vaittiin odottamaan tulevaa lentoaseman bussia.

Tämä siksi koska muut eivät ole tulleet järkevään aikaan jatkobussia ajatellen. Edessä oleva tyttö yritti lyödä korttia lukulaitteelle ja tämä ilmoitti "Väärä vyöhyke". Naiskuski yritti siinä omalla laitteellaan samaa, eikä A-B-lippu käynyt siinäkään. Ilmeisesti siksi, koska laite luuli vielä jotenkin olevansa C-alueella. Minulle tuli täysin sama vika.

Naiskuski sanoi: menkää vain sisään - tämä laite systeemeineen on sekaisin.

Tuuria matkalla muutenkin

Pääsimme siis maksutta, koska ei olisi oikein myydä kalliimpaa A-C-lippua oikealle A-B-alueelle. Tämän olisi kuski voinut tehdäkin, mutta meillä oli jo valmiiksi oikeat A-B-vyöhykkeet korteilla. Tätä ennen tuuria kävi lipuissa Helsinkiin, sain ne jopa Onnibussia halvemmalla, säästin kolme euroa ja maksoin menopaluusta vain noin 15 euroa, verrattuna Onnibussiin. Aina ei pidä uskoa, että Onnibus on halvin! Matkahuollon kautta katselin tarjouslippuja ensin ja se kannatti.

Helsingissä odotti Hardstyle-keikka The Circus -nimisessä yökerhossa. Olin siellä ensikertaa. Ennen sitä meni rahaa noin 20 euroa Pizza Hutissa syömisiin. Sen jälkeen tulin ensimmäisenä yökerhon jonoon. Tässä tuleekin kokemuksia siitä ensikertalaiselta. Liput maksoivat noin 21 euroa. En ole hankkinut VIP-lippuja ja hyvä niin. Valtavirrasta poikkeava musiikki ei kiinnosta massaa, joten portilta pääsi heti kuuntelemaan. Jonoa ei ollut oikeastaan missään vaiheessa.

VIP-liput eivät tuoneet mitään etua, hyvin näki areenalle alakerrastakin. Moitetta tulee tavaroiden säilytyksestä. Ei missään lue, että se maksaa ja tämä tuli monelle ensikertalaiselle yllätyksenä. Minulla ei koskaan ole käteistä, mutta onneksi korttimaksu oli toimiva tapa maksaa. Säilytysratkaisu oli kolmen euron hinnalla mielestäni hieman kallis ja olisi toki voinut sisältyä jo lipun hintaan, vaikka se nostaisi hintaa muutamalla eurolla. Aina kuitenkin oppii jotain uutta elämässä.

Itse bilealue oli mahtava, lava oli tyylikäs, soundi mehevää ja valaistus huippukunnossa. Myös bilettäjissä ei ollut pienintäkään vikaa, koska nämä bileiden keisarit jaksoivat hyppiä ja karjua illasta aamuun. Miinuksen annan klubille kalliista juomista. Mielestäni seitsemän euroa omenasiideristä normaalikokoisesta lasista on hintavaa. Vettä olisi saanut olla ilmaiseksi. Sitäkään ei lukenut missään, saako omia vesipulloja ottaa mukaan. Ei kuulemma saanut, vartijan mukaan.

Tulovaiheessa kannattaa The Circus -yökerhossa mennä saman tien vessaan, koska ovat vielä siistit, tapahtuman lopputunneilla alkaa siivottomuus näkyä. Käsipyyhkeet ja vessapaperi oli jo loppu ja vessat muutenkin todella likaisia. Myös käsipumppu oli tyhjä eli loppumetreillä sai tyytyä pelkkään veteen pesuaineena. Bileiden loppuessa meno oli aika kiireistä. Portsari hääteli muut kohti naulakkoja hakemaan omansa ja poistumaan. Tämän ymmärtää, hotelli on muualla.

Loppusanat

Erityiseltä pahalta tämä tuntui, kun osti juuri ennen viimeistä biisiä siiderin. Heti oltiin häätämässä ja tuntui todella pakotetulta juoda siideri nopeaan tahtiin, koska "se on loppu nyt". Tuntui vähän kuin siltä, että olet maksava asiakas ja toimit paikan ehtojen mukaan. Vessaan oli myös aivan lopussa hankala päästä, koska portsari patisteli kaikkia kohti ulko-ovia. Tuntui, että talo haluttiin tyhjäksi saman tien. Toki siihen on varmaan monia syitä, halutaan alkaa siivoushommiin.

Illalla oli jo uusi ohjelma suunniteilla ja paikka täytyy laittaa kuntoon. Mutta onko paikan siivoaminen tärkeämpää kuin maksava asiakas - joka haluaisi maistella siideriään kaikessa rauhassa. Etenkin, kun naulakoille oli varmasti pitkä jono ja siiderin olisi ehtinyt nauttia ilman erityistä kiirettäkään. Enkä edes aio puhua mitään vessakäynnistä tuossa tilanteessa. Kaiken kaikkiaan keikasta jäi kuitenkin mukava fiilis, koska artistikattaus oli huippua. Tulisin varmasti uudelleen.

Elämykseen meni kaikkiaan noin 70 euroa. Menin aamukuuden bussilla Tampereelle, joten säästin yöpymiskuluissa, sillä nukuin kotona. Oli rahan arvoista ja todella helppoa.

Tämä biisi soi myös tuolla ja on muuten yksi suosikeistani!

Kommentit

  1. Onnibus ei tosiaankaan ole aina halvin. Etenkin, jos ei kovin paljon etukäteen ole lippua ostamassa, niin muiden bussifirmojen tarjouksista saattaa löytyä edullisempiakin tarjouksia (tai jopa junista, joskin monopoliyhtiöiden käyttäminen on epäeettistä). Onnibussin ansiota kuitenkin on se, että hintakilpailu on niin kovaa kuin on - tai, että sitä ylipäänsä edes käydään. Matkahuollon kartelli alkaa olla menneisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juuri näin. Onneksi tajusin katsella ensin Matkahuollon sivuja. Olin siinä uskossa, että Onnibus olisi halvin aina. Mutta tuo onkin näköjään mielikuva, joka tulee yrityksestä mainonnan perusteella. Hyvä juttu tuo, että Onnibusin tulo sai laskemaan myös Matkahuollon hintoja.

      Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle