Knogin etuvalo takuuvaihtoon

Etummainen takuuseen
Olen ostanut pari vuotta sitten kahdet Knogin ladattavat valot Bikeshopista. Takavaloon tuli ongelma jo vuodessa, kun kiinnitysmekanismi meni rikki, mutta takuusta sai hienosti uuden suoraan valmistajalta. Nyt etuvalo käy saman tempun, tällä kertaa huonon akun takia.

Hieman mietityttää Knogin laatu, kun molemmissa valaisimissa oli jotain vikaa. Takavalo on nyt kuitenkin toiminut hyvin uusittuna parempaan malliin. Myös etuvalosta tulee uusi parempi malli. Toivottavasti tämä sitten kestää, koska en haluaisi valaisimia heittää kierrätykseen vuosittain. Etuvalo on nykyisellään käytännössä käyttökelvoton. Näistä vioista kerron enemmän tuonnempana ja hintakin etuvalolla oli satasen euroa.

Laatu voisi olla parempi

Hintaan nähden odottaisi parempaa laatua. Nyt valo toimi hyvin noin vuoden ja vähän päälle. Tänään etuvalo on sekaisin. Ladattuani valon, se toimii vain hetken aikaa ja latauksen merkkivalo syttyy, akku on siis ilmeisen heikko. Mutta voisihan sadan euron valolta odottaa enemmänkin. Näiden vuosien aikana käytin valaisinta vain noin kuutisen kuukautta pimeään aikaan. Nykyisellään valo on siis täysin käyttökelvoton ja menee piakkoin varavaloksi tuttavien polkupyörään.

Uutena valo kesti parhaalla mahdollisella valaistuksella 100 minuuttia. Tänään ei aika riitä kuin maksimissaan 30 minuuttiin. Lamppua saa siis ladata lähes jatkuvaan. Knogilla takuu sinänsä toimi hyvin ja ovat lähettämässä tehtaalta uuden vastaavan pyöräilyn lenkeille. Tämä nykyinen ei toimi edes väliaikaisena ratkaisuna, kun sammuu melkein saman tien latauksesta. Harmi heittää kallis tuote takuuseen heikon akun takia. Toivottavasti uudessa on kaikki parempaa.

Ostovaiheessa en ole ajatellut sitä, että sadan euron tehovalon elinikä olisi alle kaksi vuotta. Olihan lampussa nimittäin hintaa. Ostin tuon valotehon takia ja myös ympäristöystävällisyys vaikutti. Valaisinta on niin mukava ladata uudelleen ja uudelleen ilman uusien paristojen hommaamista. Ilo sisäisellä akulla jäi kuitenkin pariin vuoteen. Toivoa sopii, että saan uuden valaisimen pian ja jotain parempana. Muuten täytyy vaihtaa merkkiä tulevaisuudessa. Ongelmat alkoivat nollakeleillä.

Yksi olettamus on, että akku ei tykkää kylmästä, ja on siitä syystä alkanut näyttämään mitä sattuu tai tyhjenemään epätavallisen nopeasti. Ostajana minun ei kuitenkaan edes pitäisi miettiä näitä asioita, koska näitä valaisimia yleensä käytetään pimeään aikaan, ja Suomessa se tarkoittaa nolla- tai pakkaskelejä lähes poikkeuksetta. Kalliilla valaisimella ei tee mitään, jos se ei toimi kunnolla juuri silloin, kun valoa eniten tarvitaan valaisemaan pimeitä polkuja syksyllä.

Loppusanat

Kalliit tuotteet voivat olla huonoja, eikä maanantaikappalekaan ole mahdoton, mutta mistä tässä on kysymys? Netissä moni muukin valitteli Knog Arc 5.5 -etuvalaisimen akkua. En siis ole ainoa asian kanssa liikkeellä. Pelkästään se on jo helpottavaa, kun tiedät ettet ole yksin. Bikeshopiin en ole ollut yhteydessä asiasta, vaan sain tälläkin kertaa valaisimen suoraan valmistajalta olemalla yhteydessä heihin nettisivujen kautta. Se keino on siis todettu toimivaksi ja takuu pelaa.

Knog mainostaa olevansa laadukas merkki, mutta ainakaan minulla ei ole ollut mahdollisuutta nauttia etuvalon laadukkuudesta vielä, toisaalta takavalon takuuvaihto toi lähipostiin toimivamman kappaleen - se on nyt toiminut ongelmitta jo kuukausia. Toivottavasti samoin käy myös etuvalon kanssa. Puhelimissakaan ei minulla koskaan ollut näin huonoja akkuja, ne ovat siis toimineet uuden veroisesti vuodenkin päästä, miksei Knogilla? Puhutaan kuitenkin samoista akuista.

Kommentit