DJane J7 oli näkemisen arvoinen

J7 ja Proteus klubissa
Tykkään elektronisesta tanssimusiikista ja oli hauska löytää tänä vuonna karu totuus - raskaan tanssimusiikin bileitä on Suomessakin halukkaille bilettäjille. Meno on halvempaa ja voin bilettää useammin. Toki Dancecore-tapahtumia ei täällä kuitenkaan jostain kumman syystä ole.

Näitä varten joutuisin matkustamaan Saksaan ja se on tietysti hieman kallista yhtä yötä varten. Otan enemmän ja raskaammin Helsingin yössä. Tämä oli vuoden toinen Hardstyle-tapahtuma, johon otin osaa, ensimmäiseen en ole ehtinyt - en siis tiennyt koko Clublifen projektista tälle vuodelle Hardstyle-tapahtumiin. Kolmas oli Weekend Festivalin raskas meininki Hardstyle- ja Hardcore-lavalla. Siinä rakastuin kumpaankin tyylilajiin.

Yksin matkalle

Tietysti matkalle jouduin lähtemään yksin, kun ei oikein löydy samanhenkisiä, toisaalta yksin matkustaminen on kivaa. Siinä oppii tuntemaan tärkeimmän. Saksaan olisi mennyt lentolippuihin pelkästään 199 euroa ja sitten matkakuluihin junalla sekä Suomessa bussilla noin 40 euroa. Hotellista puhumattakaan 50 euroa päivä. Suomessa pääsin keikkalipulla ja 15 euron bussilipulla, hieman meni syömisiin pizzeriassa aivan Kampin vieressä. Halvalla pääsin bilettämään nyt.

Tälläkään kertaa en mennyt Onnibussilla, koska sain jälleen kerran kolme euroa halvimmat liput netistä Expressbussilta. Bussissa oli myös latauspistokkeita sekä ilmainen Wifi-verkko. Verkon tarjoajana näytti olevan 21M/21M-liittymätyypin Sonera, jonka 4G-verkko toimi ihan hyvin koko matkan ajan. Paluumatkalla käytin omaa DNA:n verkkoa, jonka tiedonsiirtonopeus on 50M/50M. Toimi hyvin, vaikka nopeus heilui välillä liikaa. 3G toimi paikoin hitaasti suoratoistoon.

Pizzeriassa törmäsin pariin ammattivalittajaan. Naiset tulivat perässäni tilaamaan kahta pizzaa, omaa söin suurella nautinnolla, kunnes huomasin tarjoilijan tuovan jo heillekin pizzatilauksia. Viiden minuutin päästä naiset alkoivat kuitenkin valittaa tarjoilijalle pizzojen todella hankalasta leikkuusta veitsellä ja viiden minuutin jälkeen toinen valittajista sai kokonaan uuden pizzan korvaukseksi. Seuraamaan en jäänyt, koska oli kiire jonottamaan mielenkiintoisiin bileisiin.

Naiselle ei kelvannut toinen veitsi, vaan hän huusi "Tuo se uusi pizza, minä en tällaista syö, viisi vuotta ravintola-alalla töissä". Omassa pizzassa ei mielestäni ollut mitään vikaa ja enpä toisaalta ole sellaiseen helposti leikattavaan pizzaan törmännytkään. Sekin tuli mieleen, että jos kerran ravintola-ala on tuttu, olisi varmaan nainen voinut itsekin pizzansa tehdä kotiuunissa tulematta valittamaan. Perään hän huusi että Espanjassa on kaikki parempaa! Tämän olen kuullut uutissivuilla.

Bileissä meni hyvin, ja olin ensimmäisenä jonossa, koska tulin kunnollisena Hardstyle-fanina ajoissa portille. Portilla jonottaminen meni rauhallisesti ja basso alkoi kuulua kunnolla sisään astuessa. Parasta oli artistikattaus ja fanit itse. Satoja ihmisiä tulivat jo alussa sisään nauttimaan ja siinä tunsi kuuluvansa joukkoon. Jokainen hyppi ja huusi ilosta pitkin yötä. Parhaimman setin veti mielestäni Ran-D ja toki DJane J7 myös. Tulppakuulokkeista sain hyvät tulpat kuuloa suojaamaan.

Pizzatapauksesta puheen ollen, muistin kyllä kiittää kassalla hyvästä pizzasta, nälkä lähti saman tien. Mielestäni naisen pizzassa ei ollut mitään vikaa, koska pizza oli myös valmiiksi leikattu kuuteen palaan, jos ei veitsi kädessä pysy - syö käsin. Oma pizza oli tosi pehmeä, vaikka toki hieman joutui vaivaa näkemään leikkuussa. Muistin myös kiittää Expressbussin kuljettajaa saapuessani Helsinkiin sanomalla kovaan ääneen "Olette erittäin hyvä kuski". Kaikki hyvä täytyy palkita.

Loppusanat

Pienillä asioilla saa sekä oman että toisen tunnelman kohennettua. Valittaminen on minusta OK, koska ei kukaan haluaisi tyytyä huonoon palveluun, mutta kun palvelu oli näinkin hyvää hinnasta alkaen bussin varusteluun - ei ollut oikeasti muuta vaihtoehtoa. Suurin osa sanoi vain kiitos ja hei. Mielestäni minunlainen bussista pois meneminen on bussikuskin mielessä vielä viikonkin päästä. Ei kyllä autoa tarvitse mihinkään, kun pääsi halvalla Helsinkiin tällä Paunun kyydillä.

Tuskin jää tähän, tammikuussa on kuulemma jo seuraavat Hardstylen kekkerit. Jään odottamaan artistilistausta ja jos hyvin käy, olen taas matkalla, ilman tarvetta tosi hintavalle hotellille. Tälläkin kertaa nukkumatta 25 tunnin ajan. Aamuneljältä terminaaliin odottamaan bussia nelisen tuntia, sitten parisen tuntia kotimatkalla osan ajasta nukkuen herätyskellon varassa ja sieltä vielä nappaamaan bussi keskustasta Kyöstin kautta Vaittiin. Taktinen valinta, lämpimässä kotiin.

Päättärillä jouduin odottamaan samassa bussissa istuen 10 minuuttia vuoron 1B lähtöä ja pääsin kotiin. Toki olisin voinut odottaa 20 minuuttia 1B-vuoroa Tampereen keskustassa, mutta oli hieman kylmä kevyissä vaatteissa. Tampereella oli nimittäin kunnon talvimeininkiä. Tämä vuoro näkyi ikkunasta kun lähdin Vaitista kotia kohti ja Vähäjärveltä Vaittiin kulkenut 1B juuri muutti näyttöä vastaamaan linjaa 1C. Muutama minuutti meni "hukkaan", mutta ainakin olin lämmin.

Mielestäni kovinkaan moni ei tiedä tällaisesta tavasta matkustaa Pirkkalan bussilinjoilla 1B ja 1C, jotka kiertävät siis ympyrää - tarjontaa kyllä on Hardstyle-festareille lähtöön!

Kyllä, muistin kiittää kuskia matkasta poistuessani kyydistä. Ja sitten nukkumaan!Tämänkin kappaleen DJane J7 soitti Proteuksen kanssa kyseisessä tapahtumassa.

Kommentit