Jääkaappipakastin saapui vihdoinkin

Uusi asukas muutti
Gigantti lupasi toimittaa uuden jääkaappipakastimen vuokrahuoneistoon ja niin siinä sitten kävi - tänään oli toimitus, mutta huoltoyhtiölle ja isännöintiin suuri miinus. Ilmoitin kiireellisenä edellisen asennusyrityksen jälkeen, että lattia pitää korjata tasaiseksi samalla viikolla.

Uusi toimitus kun olisi jo lähipäivinä ja se piti vielä viivytellä tälle maanantaille. Perjantainakaan ei ole huoltoyhtiön poikia näkynyt, joten soitin Giganttiin ja sanoin että jääkaapin voi tuoda maanantaina. Onnistui hyvin ja kiireellä piti keksiä joku ratkaisu. Tutuilla olikin sitten remontin jäljiltä hieman lautaa, joten sahattiin siitä sopiva palanen laitealueen mitoilla. Tuli tasalattia ja tänään laite asennettiin ilman uusia huomautuksia.

Kaikki hyvin lopultakin

Huoltoyhtiöön iso miinus, koska ilmoitin asian todella kiireellisenä. Lopulta jouduin itse ratkaisun keksimään, koska muuten asennus estyisi uudemman kerran. Nyt huoltomies tulee katsomaan varmaankin asennettua jääkaappia. En usko, että huoltoyhtiö tai isännöitsijän tilaama remppamies olisi tehnyt asian yhtään sen kummemmin - sopivan paksu lauta oikeilla mitoilla alle ja menoksi? Ei kovin kaksinen ratkaisu, mutta pitää jääkaapin korkeammalla, toimii siis täysin.

Hieman pitää lauta ääntä välillä, mutta ei kyllä haittaa mitenkään, suhteellisen tasaisesti kun laitekin on siellä tilassaan. Ehkä laudan äänet häviävät viikkojen myötä. Ihan täysin suoraksi ei jääkaappia saa mitenkään näin ahtaaseen tilaan, mutta puoli senttiä sinne tai tänne kummastakin sivusta ei paljoa haittaa. Malliltaan jääkaappi on Logik L177CW14E. Tuntematon merkki, mutta 55x58x177-kokoisissa jääkaappipakastimissa on oikeasti köyhästi vaihtoehtoja. Tyydyn tähän.

Laite maksoi 450 euroa ja Verkkokauppa.comissa oli mittoja vastaava Candy 300 eurolla. Logik oli ehdottomasti parempi valinta reilummalla hintalapulla. Asennuspalvelu sujui mukavasti ja tilapäinen laite vietiin varovasti takaisin myymälään. Jääkaappipakastin osoittautui vanhaa Upoa paremmaksi. Tässä kahvat ovat rungossa, joten ei enää kalliita 50 euron kahvoja, haljenneiden tilalle. Upon kahvat - heikkolaatuisia. Yksi asia harmittaa, pakastelokeroa ei saa pois päältä.

Suurin syy vaihtoon oli kuitenkin muu kuin rikkinäinen kahva - laite piti kauheaa meteliä, jäädytteli seinät ja etujalka oli rikki. Hyvä, että huoltoyhtiö päätti uusia koko romun. Logik on useimmiten miellyttävän hiljainen, ei jäädy seinistä ja on todella hyvin suunniteltu kaiken lisäksi. Tila jääkaapin ja pakastimen välillä on loistavasti jaettu. Jokaisessa osiossa on neljä hyllyn väliä. Jääkaapissa on ovessa kolme lisätasoa maitopurkeille ja limsatölkeille vaikkapa. Hyvää suunnittelua!

Toinen asia mihin en ole tyytyväinen laitteessa on se, että laite pitää kovia paukkuääniä välillä, mutta tämä on käyttöohjeen mukaan normaalia. Tämä pakastelokeron ainainen päälläolo selittyy pitkälti hinnalla ja ehkä talven tullen on aikakin jotain pakastimeen kuskailla. Kesällä en paljoa pakastinta sitten käytäkään, koska olen pyörällä liikkeellä ilman mitään jippoja pakasteille. Loppupeleissä hyvä laite, eikä parane valittaa, kun ilmaiseksi saa vuokralla asuessa. Kiitos!

Loppusanat

Logik oli minulle täysin tuntematon merkki, mutta hän näyttää jääkaappipakastimelta. Hiljaisuus miellyttää erityisesti ja kätevä tilanjako vielä enemmänkin. Hintaan nähden ei varmaan parempaa olisi saanut ja tosiaan vaihtoehdot olivat erittäin suppeita. Pienen asunnon ongelmia, sanoisin. Millainen keittiö, sellainen jääkaappikin. Täällä ei edes ole tilaa astianpesukoneelle, tosin voin kertoa, ettei sellaiselle olisi mitään tarvettakaan. Tiskaan nimittäin käsin vuosien ajan.

Toivon mukaan laite palvelee minua useita vuosia ja laskuri käy tästä päivästä! Gigantin palvelulle erityiskiitos vielä kerran, koska nämä ihmiset eivät jättäneet ilman toimivaa jääkaappipakastinta. Vanha oli lähes rikki ja uusi asiakaspalvelijan mokan takia hieman liian leveä. Nyt tuli vielä mieleen tuo jääkaapin valaistus. Se toimii LED-valoilla ja hyvä puoli tuossa on se, että valo on ylhäällä, näin mikään paketti ei estä valon läpäisyä verrattuna sivussa olevaan valoon.

Vanhassa UPO-jääkaappipakastimessa oli juurikin tämä ongelma sivuvalon kanssa. Tässä sitä ei tosiaan ole, mutta lamppu saisi silti olla mielestäni hieman tehokkaampi. Kaikesta huolimatta järkevä tuote järkevään keittiöön! Kiitetään nyt samalla myös vuokrayhtiötä, rikkinäisen jääkaappipakastimen vaihto uuteen oli maksutonta. Tässä on vuokra-asumisen parhaita puolia, sillä liesi ja jääkaappi kuuluvat taloyhtiön vastuulle vastaisuudessakin. Hyvä niin, sanon vaan.

Kommentit

  1. Meillä on täysin äänetön minijääkaappi, käyttää jäähdytykseen peltier-elementtejä. Verkkokauppa.comista ostettiin, kokoonsa nähden oli melko hinnakas, mutta hyvin on toiminut. Baarikaappina sitä myytiin. Nyt talvella siinä ei kuitenkaan ole virta päällä, koska ulko-oven sisäpuolelle kiinnitetty kori ajaa jääkaapin asian. Pakastinta ei ole lainkaan (paitsi kovilla pakkasilla tuo ovikori muuttuu sellaiseksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii varmasti, kun teillä on siellä tosi pieni kämppä. Tässä on noin 36 neliömetriä eli makuuhuone ja tupa. Sinänsä minijääkaappi tuskin riittäisi minulle, koska en halua käydä kaupassa joka päivä. En kuitenkaan ostaa myöskään mitään varastoon. Talvella tosiaan ulkovarastoon voi täälläkin kamaa viedä etenkin pakkasilla. Nyt on tosin aina päällä käyvä pakastelokero, aiemmassa yhdistelmässä sen sai tosiaan pois päältä. Minijääkaappi toimisi välttävästi minun käytössä.

      Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle