Yhden bussilipun taktiikalla

Sionkylä
Bussilla matkustan satunnaisesti korttiin ladattavalla arvolla. Tänä talvena hieman runsaammin, koska säät ovat olleet varsin huonoja ja pyörässä ei ole nastarenkaita. Jäisellä tiellä pyöräily on kaiketi hyvin kyseenalaista. Olen jättänyt sen totaalisesti väliin näin talvella.

Matkakorttia en ole koskaan omistanut kuukauden rajattomilla lipuilla - ei ole tarvetta matkustaa bussilla usein - korkeintaan kerran tai kaksi viikossa. Pienimmät ostokset hoidan kätevästi lähikaupassa eli en mene muutaman asian takia esimerkiksi Lidliin. Toisaalta kesäisin asfalttikeleillä en käytä bussia juuri lainkaan. Kesällä sitten pyöräilemään!

Bussitarjontaa on, kauppaan pääsee

Pääsen kauppaan kolmella bussilla. Pääsen siis loistavasti perille. Vaihtoehtoina bussit 1A, 1B ja sitten 1C. Lentoaseman bussia käytän silloin, kun 1B-bussia ei mene ja 1C:llä menen jos jaksan hieman kävellä bussipysäkille. Kaikilla kolmella bussilla pääsen myös kotiin. Tämä lisää shoppailuaikaa Lidlissä, koska saan rauhassa tehdä noin puolen viikon ruokailut. Kassan kautta rauhallisesti pysäkille ja olen juuri ajoissa lähtemään kotiin vaihdolla ilman tarpeettomia lisäveloituksia.

Vaihto on mahtava keksintö, koska maksan vain yhdestä vaihtoon oikeuttavasta bussimatkasta ja erityisesti 1B:llä mentäessä pääsen takaisinkin samalla bussilla, kotiovelle asti. Lentoaseman ja Kyöstin busseista joutuu aina hieman kävelemään, mutta toisaalta jos jaksan päätepysäkillä odottaa, 1C vaihtuu 1B:ksi ja pääsen kyllä kohteeseen. Päätepysäkillä odottaminen voi kuitenkin koitua jopa kymmenen minuutin hommaksi - jos bussi ei ole erityisemmin myöhässä päätepysäkillä.

Jos haluan käydä muuallakin kuin Lidlissä vaihdolla, joudun kävelemään kuntakeskukseen, sieltä kautta mentäessä säästän aikaa ja näin saan enemmän shoppailuaikaa ja ehdin käydä Tokmannissakin, vaihdolla sitten takaisin. Erityisen käteväksi tämän tekee uusi linja 34, joka menee Kurikan läpi Citymarketin kautta Tampereelle. Jään siellä pois ja vieressä on ruokakauppaa, Tokmannia ja verkkokauppaa. Takaisin pääsee hyvin ykkösillä vaihdolla, tykkään tästä!

Loppusanat

Bussien käyttäminen talvella on minusta OK. Pakkasessa tai jäisillä keleillä en halua pyöräillä, mutta toisaalta onpahan ihmisillä töitä - jokuhan näitä busseja myös ajaa kerrasta toiseen ja on hyvä jos matkustajia löytyy. Olen kuitenkin huomannut, että varsinkin linjalla 1A sekä 1B olen jäämässä bussista viimeisenä lähes aina. Samalla olen myös ensimmäisiä kyytiin nousijoita. Juuri näin kävi esimerkiksi tänään, kun nousin Vaitin bussiin. Missä ovat ihmiset, autoilemassa?

Meitä ei ole täällä paljon, mutta kuskin mukaan yksin ei tarvitse koskaan ajaa, kunhan tullaan Tampereelle. Tämän olen itsekin huomannut niinä harvoina hetkinä, kun Tampereelle asti eksyn. Bussissa voi myös kuunnella musiikkia, selailla blogeja ja sivistää itseään katsomalla tiedettä YouTubesta. Bussimatka ei siis missään nimessä ole aina lampaita laskemista - eikä minua haittaa ollenkaan jos bussi on välillä myöhässä. Lähden itse nimittäin aina ajoissa.

Lissu-liikenteenseurannasta näkee useimmat bussit kartalla ja siitä on hyvä katsoa jos bussi on vähän myöhässä, tällöin ei välttämättä kannata kiirehtiä pysäkille täysillä juosten. Etene rauhallisesti.Bussilla kruisaillessa voi kuunnella tällaisia musiikkikappaleita, etenkin jos mobiilidatasi on rajoittamaton :) Muista kiittää kuljettajaa matkan jälkeen hyvästä kyydistä!

Kommentit