Helkaa ja bileitä

Eräänlainen kokemus
Mielestäni kokemukset ovat tavaraa tärkeämpiä. Niinpä minut näkee useammin Hardstyle- ja Hardcore-bileissä kuin ostoskeskuksissa tai sitten ihan luonnossa metsän keskellä. En saa mitään iloa tarpeettomasta tavarasta, mutta festarit jäivät tälläkin kertaa syvälle mieleen.

Juuri nyt bileet olivat kestoltaan kaksi päivää, joten jouduin taas turvautumaan hotelliin. Kävin siis toista kertaa Hotelli Helkassa. Hotellista kuitenkin hieman myöhemmin. Tampereelta lähdin Helsinkiin voittamillani bussilipuilla. Bussiliput toimitti Expressbus, joka on mielestäni ennen matkaa tilattuna nykyään halvin vaihtoehto. En halua ostaa bussilippuja kuukautta ennen saadakseni ne huippuhintaan - kuten Onnibussilla.

Hardstyle-matkailua järvi-Suomessa

Joku lähtee Thaimaahan, minä lähden kotimaahan. Iloa saa tästäkin ja tosiaan ilmaislipuilla menin tällä kertaa. Kannattaa osallistua kisoihin netissä, jollainen kaikilla on. Saavuin pääkaupunkiseudulle muutama tunti etukäteen juuri ennen bileitä. Halusin säästää hotellikuluissa ja bileiden jälkeen majailin linja-autoasemalla sekä Forumissa sen avauduttua. Kello 12 pääsin kirjautumaan hotelliin, vaikka varsinainen aika paperilla oli kello 14. Yllätyin positiivisesti, uninen olin.

Bileyö meni hyvin ja näin ensimmäistä kertaa Brennan Heartin, muutkin artistit olivat huippuluokkaa. Hotelliin päästyäni helpotus oli suuri, koska olin kävellyt tuntikaupalla ulkona väsyneenä, ja unta oli saatava palloon. Niinpä nukuin kuuteen ja siitä menin syömään Kotipizzaan. Ruoan jälkeen hotelliin ja yhdeksältä alkoi mukavasti toinen bilepäivä. Molempina päivinä juomat olivat euron kello 21-22 aikana, mutta en ole juonut paljoa, vettä kylläkin todella runsaalla mitalla.

Toisena bilepäivänä oli musiikissa runsaammin eroa, Hardstylen lisäksi soi raskaampaa Hardcorea, jollaista voi kutsua Gabber-nimellä. Kyseinen tyylilaji ei ole Suomessa kovin suosittu, mutta porukkaa silti riitti loppuyöksi kuuntelemaan sitä. Italialainen DJ Anime veti kovan keikan ja suomalainen DJane J7 veti mielestäni vieläkin paremmin. Loppukin jo häämötti ja aamulla kello neljä menin takaisin hotelliin. Öisen suihkun jälkeen suoraan nukkumaan lounaalle aamuun.

Hotellissa oli mukava nukkua ja Helka onkin antanut vastinetta 70 euron tarjousyölle noin kaksi viikkoa ennakkoon tilattuna. Herättyäni menin hotellin saunaan ja se oli varsin lämmin ja mukava kokemus rankan bileviikonlopun jälkeen. Sauna oli myös tilava ja näin aamusta ei siinä paljoa porukkaakaan ollut. Olin yksin siellä ja saunominen oli kivaa. Ajattelin, että muiden on pakko olla syömässä, niinpä lähdin pikkuhiljaa aamiaiselle joka kuului hotellin hintaan.

Aamiaisella oli reippaasti syötävää: leipiä, vihanneksia, hedelmiä, mehuja... Lisäksi jälkiruoaksi oli jugurtteja ja erilaisia myslejä. Ruokaakin oli, muun muassa grillattuja nakkeja, lihapyöryköitä ja vastaavaa hotelliruokaa. Valitettavasti vegaanisia vaihtoehtoja ei ollut paljoa, ellei halunnut syödä vain leipää ja heviosaston antia. Mukava lisä miljööseen oli polkupyörä tarjoilupöydän edessä - siellä oli yhdessä korissa leipiä ja toisessa hedelmiä. Mukava sisustuselementti.

Loppusanat

Minulla ei paljoa kavereita ole, varsinkaan sellaisia, jotka tykkäävät näinkin erilaisesta musiikista - jouduin matkustamaan yksin. Tykkään kuitenkin tehdä niin ja mielestäni kenenkään ei tarvitse pelätä yksin matkailua - se on hyvin hauskaa ja bileissä oli sitten kokonainen perhe musiikkifaneja. Näiden kanssa tunsi kuuluvansa joukkoon. Toivottavasti tulevaisuudessa tulisi jotain muita mielenkiintoisia bileitä, aion mennä miettimättä, jos vain artistikattaus on kohdallaan.

Kaksipäiväisissä varmasti tilaan hotellin Helkasta, koska asiakaspalvelu oli mukavaa, ja hotelli muutenkin on erinomainen sijainniltaan myös. Yhden päivän keikoissa säästän kyllä rahaa ja tulen juuri ennen keikkaa lähtien sen jälkeen muutaman tunnin odottelulla kotiin bussissa nukkuen tai vasta kotona. Päivän pärjää hyvin ilman nukkumista esimerkiksi parin tai kolmen energiajuoman varassa, muuten en sitä litkua juokaan sitten, juurikaan koskaan arjessani.

Minulle elämässä tärkeintä on se, että omistan tarpeellisemman tavaran, loput ilot elämääni haen kokemuksista. Tämä oli yksi niistä, joka taltioitui myös tänne blogini arkistoihin. Jotta voit nauttia elämästä, sinun ei tarvitse välttämättä olla rikas, tuhlata paljon rahaa satojen eurojen Gucci-laukkuihin, tai kalliisiin televisioihin - iloa voi saada nimittäin minimalistisen pienillä summilla rahaa. Tämäkin aarreviikonloppu tallentui muistoihini alle 200 eurolla. Tallenna sinäkin!

Kuvassa suomalainen Jenni eli Hardstyle/Hardcore DJ nimeltä DJane J7.

Kommentit