Yksin matkani Kangasalle käy

Kangasalan pizzeria Vatialassa
Yksinäisiä on varmasti muitakin kuin minä, mutta mikään ei estä löytämästä tekemistä omillaan, niinpä kävin taas bussilla Kangasalla. Matka ei sinne kalliskaan ole, 1,80 euroa matkakortilta. Pituutta matkalle tulee runsaasti, koska bussi ajoi tunnin ja 15 minuuttia.

Kaksi viikkoa sitten kävin viimeksi, linjalla 1B alkupysäkiltä päätepysäkille ja takaisin päinvastaisesti. Nyt temppuilin samoin linjalla 1C, koska tykkään busseista. Vuosi sitten nautin linjasta 1A samaisesti alkumetreiltä päättärille ja toisin päin maastopyörä apuna - lentokenttä on neljän kilometrin päässä, muiden päätepysäkille on sentään kilometri, paluumatkalla odotin linjan vaihtumista 1B:ksi ja saavuin kotiin asti ilman kävelyä.

Pizzeria jäi mieleen

Kävin viimeksi syömässä Sedu's Pizza & Kebab -nimisessä paikassa ja olen kyllä kovasti tykännyt. Omistaja heti tervehti sisään tullessa ja kysyi kovaan ääneen mitä saisi olla. Samalla vaihdettiin ihan niitä näitä. Päädyin valinnoissani riisikebabiin ja limsaan. Annos tuli nopeasti pöytään ja oli vielä niin herkullinen kaiken lisäksi. Sanoin jo silloin että tulin ensimmäistä kertaa maistelemaan ja kiitin kyllä asioinnin jälkeen hyvästä ruoasta. Tänään omistaja yllättyi reilusti.

Kerroin matkustavani oikeasti lentoaseman seudulta tunnin ja 15 minuuttia bussissa istuen - saapuakseni hänen pizzeriaan kokemaan tällaisen maukkaan riisikebabin uudelleen. On lähempänä pizzerioita, mutta miehen asiakaspalvelu sekä hymy sai palamaan, vaikka jouduinkin kuluttamaan koko päivän aikana neljä euroa bussilippuihin! Miehestä näki, että hän oli todella yllättynyt, että joku matkustaa yli 25 kilometriä syömään hänen pizzeriaan. Ruoka oli vain niin hyvää.

Hän teki aivan loistavan annoksen, joka täytti mahan sataprosenttisesti, oli kovasti edelleen yllättynyt käynnistäni - koska on tottunut näkemään lähinnä paikallisia. Kertoi, että muisti minut ensimmäisestä käynnistä ja toivoi näkevänsä myös kolmannen kerran tämän jälkeen. Kesän pyöräreissuilla tulee varmasti Kangasalalla poikettua silloin tällöin. Hän oli kiireetön persoona ja hänellä oli aikaa jutella myös kotikulmistani, nimittäin oli kovasti kiinnostunut.

Kiinnostunut siitä, mistä olen tulossa kokemaan hänen annoksia uudelleen, kun bussissa meni yli tunti tanssimusiikkia kuunnellen. Kerroin hänelle, että tänään tulin varta vasten syömään ja matkalla ei ollut mitään muuta syytä. Kävelin 40 minuuttia Kangasalan maisemissa ja menin syömään juurikin hänen hyväksi todettuun pizzeriaan. Itse en ymmärrä sitä, miksi ei moni muu oikeasti kehu saamaansa palvelua edes kaupassa. Palvelu on usein hyvää, paikasta riippumatta.

Se on paras tapa kertoa asian suoraan työntekijälle, koska esimiehet eivät aina muista kehua työntekijöitään, näin palaute löytää parhaiten perille itse asiakkaalta. Sen lisäksi, että sain itsekin hyvää mieltä hyvin vietetystä päivästä, tuntui pizzerian omistajakin olevan iloinen käynnistäni ja toivon mukaan on edelleen, sillä kesällä tulen varmasti uudelleen! Tämä pizzeria jäi mieleen mielenkiintoisella tavalla hyvästä palvelusta ilman kiirettä niitä näitä jutellessa.

Loppusanat

Lopuksi tämän maittavan syömisen jälkeen menin Prismaan ostamaan edullisia vihanneksia ja hedelmiä kotiin ja suoraan bussiin. Ilta-aikaan bussit kulkevat hieman nopeammin, koska teillä vähemmän liikennettä ja toisaalta myös vähemmän matkustajia - matka kesti takaisin noin yhden tunnin. DNA:n 4G toimi mukavasti koko matkan ajan ja sain kuunneltua Hardstyleä suoraan verkosta ilman minkäänlaisia ongelmia parhaalla mahdollisella laadulla koko ajan.

Olen ollut kyllä todella tyytyväinen DNA:n palveluihin, ja tämä monien mielestä hidas netti on toiminut aina, jo vuoden ajan puhelimen kautta läppärillekin jaettuna. Nopeudet ovat olleet huippuluokkaa ilman suurempia vaihteluita. Mutta toisaalta, koska kaista on jaettu, nopeus ei ole ollut tasaista. Ajoittain mentiin alle kymmenen megan kotona, mutta nopeus on palannut nopeasti noin 30 megan lukemaan. Tämä on keskimääräinen nopeus kotikulmillani. Hyvä niin.

Parhaimmillaan nopeus on 55 megaa ja laskussa lukee 50 megaa. Nopeus on ainakin välillä jopa luvattua suurempi elämys. Sitä nopeutta en tosin odota, koska minulle riittää se, että musiikki soi ja videot näkyvät HD-laadulla. Oli nopeus 20, 30, 40 tai 50 megaa ei ole mitään väliä ja hinta on halpa kun maksaa vain 25 euroa sisältäen puhe- ja viestipaketin. Itse asiassa totesin tuossa viikonloppuna, että Wifi myös rajoittaa paljon sitä huippunopeutta, koska ei ole ainoa verkko.

Kuvan pizzeriasta otin tänään matkalla Lentolan Lidliin alla olevaa biisiä kuunnellen. Lidlissä sai muuten myös erittäin hyvää palvelua siihen nähden miten vaatimattoman vähällä ostin!

Päivän paketoi meidän ihanan taloyhtiön ilmainen tiistain sauna sekä kylmä juoma.

Kommentit