Bileet jäivät elämääni

Joskus biletän
Olen nykyään aktiivinen bilettäjä, kiitos ensimmäisten bileiden, kun halusin kokeilla Dancecore-bileitä kahdesti vuoden 2016 aikana. Saksaan matkustaminen on kuitenkin kallista, joten vaihtoehtoja on täytynyt etsiä täältä Suomesta samana vuonna jatkaakseni hauskanpitoa.

En yritä sanoa, että Saksassa kävin viimeistä kertaa, vaan että kotimaassa voi bilettää enemmän ja halvemmalla, Paunun nettilipuilla Helsinkiin sekä Paunun paikallisbusseissa, ennen kuin pääsee Tampere-Helsinki-välistä nauttimaan. Aion käydä Saksassa kolmannen kerran, mutta vain oikeasti tosi hyvässä tapahtumassa. Kuka tietäisi, vaikka ensi vuonna. Ennen tätä nautin kotimaisista maisemista klubeissa. Hieman valikoivalla tavalla.

Hintana 70 euroa

Viimeisimmissä bileissä pääsin 70 eurolla. Menin tietysti pienellä budjetilla, koska en halua tuhlata rahaa esimerkiksi hotelleihin, jos jotenkin pärjää ilman. Bileet kestivät 22-4 ja 4-8 odotin Paunun bussia Tampereelle. Sain liikuntaa Helsingissä kävellen ja samalla koettelin voimiani - en nimittäin ole nukkunut lauantaiaamusta. Päästyäni bussiin nukahdin hetkeksi Hämeenlinnaan asti ja sieltä jaksoin taas hieman valvoa Tampereelle asti. Selvisin kotiin, ihanaan sänkyyn.

Tampereelle saavuin kello 10.40 ja jäin odottelemaan kotiin menevää bussia. Se saapui 10.50 ja olin kotona 11.15. Pakko sanoa, että Paunun bussissa 1B oli taas mukava naiskuski! Sieltä suihkuun, pientä välipalaa ja nukuin kuusi tuntia sängyssäni tuhlaamatta Helsingissä hotelliin. Tämä tietysti toimii vain, jos bileet kestävät yhden yön, muissa tapauksissa on pakko kääntyä hotellien puoleen. Säästö on kuitenkin kymmeniä euroja, jos jaksaa ilman unta ja Helsinki ei ole kaukana.

Tässä summassa oli keikkaliput 25 euroa, bussiliput pikavuoroille 11,50 euroa, bussiliput kaupunkivuoroille kortilta 3,68 euroa, kebabannos tuplalihalla ja riisillä Helsingin Eerikin Pippurissa 12,40 euroa ja muutama asiointi Lidleissä noin 7 euron edestä. Kymmenen euroa meni klubiin - narikkamaksuun ja juomiin. Joku voi sanoa, että liian paljon pelkästään yöstä, mutta ottaen huomioon nautintojen määrä suosikkimusiikistani - raha oli kulutettu varsin hyvin.

Olen sen ennenkin sanonut, että kannattaa enemmin käyttää rahaa kokemuksiin, kuin tavaraan ja kokemuksia saa varsin halvalla - jopa ilmaiseksi. Kävelylenkki metsässä on yksi näistä kokemuksista. Tavara hajoaa käsiin jossain vaiheessa, mutta kokemukset eivät - niitä voi muistella vuosienkin päästä. Menin bileisiin jälleen Expressbussilla, koska Onnibussiin nähden hintaero oli taas useita euroja Paunun eduksi. Tämä tietää halvempia matkoja joukkoliikenteessä jatkossakin.

Klubi-ilta ei ole sama asia Hardstyle- ja Hardcore-musiikissa kuin Defqon.1, mutta niitä voi ottaa useita vuodessa, ilman pelkoa että rahaa ei ole sitten muuhun. Klubi-ilta ei paljoa maksa ja tarjoaa kuitenkin samalla tavalla suosikkimusiikkia. Siitäkin huolimatta, että suuria ulkomaisia artisteja on ollut yleensä yhdestä kolmeen, loput olivat kotimaisia tukijoita. Hyviä nekin ja soittavat monesti laadukkaita kappaleita myös musiikkimakuja kunnioittaen. Olen tykännyt kovasti.

Loppusanat

Angerfistin keikalta jäi päällimmäisenä mieleen väenpaljous sekä Angerfist itse. Angerfist on hollantilainen Hardcore DJ, joka on pärjännyt hyvin myös DJ Magissa, jossa hän oli ensimmäinen raskaimman konemusiikin DJ sadan parhaan joukossa. Väkeä oli hänen aikana tungokseen, ei oikein päässyt kunnolla edes bilettämään, kun ihmisiä oli ihan vieressä niin edessä, takana kuin sivussakin. Myös toinen lava oli hyvä, vaikka olin siellä koko yönä vain hetkisen.

Siinä listalla oli toki elektroninen tanssimusiikki yleensä, mutta näistä kaikista Angerfist piti ensimmäistä sijaa raskaimman konemusiikin tiskijukista, jonka hän ansaitseekin. Hänen Facebookia seuraa miljoona ihmistä. Angerfistin näen kotimaassa toista kertaa, ensimmäinen oli viime vuonna Weekend-festivaaleilla. Siellä hän päätti bileet mukavana kesäisenä iltana Helsingin Kyläsaaressa ja muistan tämän keikan vieläkin kevyesti. Hauskaa oli ja nyt oli reilusti lisää.

Kuvan otin eilen The Circuksessa samaan aikaan, kun minua parempi kuvaaja otti kuvan Proteuksesta. Ja ihan varmasti paremmalla kameralla myös hah. Alla musiikkivideo.

Kommentit