Onnibus uudistuu Tampereella

Onnibus esittelyssä
Sain tietää uutisia, Onnibus uudistaa pysäkkejä Tampereella. Jatkossa pysäkki Kalevassa poistuu ratikan työmaan takia ja uusi avataan Turtolaan olemassa olevien lisäksi Hervannassa ja Sääksjärvellä. Tämä olisi pitänyt tehdä aikoja sitten, viisas muutos, totta tosiaan!

Olen matkustanut Onnibussin kyydissä ensimmäistä kertaa tammikuussa 2016. Sain tuolloin liput Tampereelta Helsinkiin menopaluuvarausmaksuineen kolmella eurolla. Tuota halvemmin en ole matkustanut vielä missään. Toisella kerralla maksoin jo selvästi enemmän, 12 euroa, kolmaskin kerta Onnibussilla kävi aina suotuisasti - ja niin monia muitakin kertoja.

Onnibus vakuutti minua halpana yhtiönä, mutta enää näin ei ole. Ajoittain jopa juna voi tulla halvemmaksi. Ärsyttää, koska moni edelleen matkustaa Onnibussilla, koska mielikuva halpuudesta on säilynyt. Auton kyljessä on hyvä mainostaa jopa euron matkoja, joita ei juurikaan saa. Halvimmat alkavat useammasta eurosta, eivätkä nämä matkat hinnalla kilpaile, ainakaan Paunun tai Länsilinjojen kanssa reiteillä. Harmi, sillä Onnibus oli todella halpa kuljetusyhtiö aikoinaan, muttei enää.

Pysäkit toiveideni mukaan

Olen monesti toivonut, että Onnibus liikennöisi kaikki vuorot linja-autoasemalta. Pääsen sinne yhdellä paikallisbussilla. Sääksjärvellä on seuraava pysäkki ja sinne joutuu menemään kahdella. Olen matkustanut tämän vuoden alusta lähinnä Expressbussilla. Siellä on vessa, Wifi ja samanlaiset latauspistokkeet, lisäksi etupenkillä on Aamulehti. Paunu on tehnyt vaikutuksen, koska huomasin totuuden yhdellä matkalla, maksoin siitä paljon vähemmän kilpailijaan verrattuna.

Toinen asia on se, että vaikka toiveeni nyt täyttyvät, Onnibus teki ne huonoon aikaan - olen jo maisemia vaihtanut toiseen bussiyhtiöön. Onnibus voisi toki laskea hintojaan, niin harkitsisin uudelleen. Käytän edelleen Onnibussin palveluita, jos liikennöivät ainoina tiettyjä välejä tai mikäli hinta on halvin. Expressbussilla halvimmillaan menopaluu Tampereelta pääkaupunkiseudulle oli 11,50 euroa matkustusviikolla tilattuna, Onnibus halusi samoista parhaimmillaan 15 euroa.

Väinö Paunun Expressbus linja-autoasemalla

Kolmas asia on se, että Expressbussilla on enemmän pysäkkejä koko matkan välillä, näin teoriassa voisin jäädä pois Helsingissä vaikkapa jo Martinlaaksossa. Onnibussilla ainoa pysäkki ennen linja-autoasemaa on Ruskeasuo. Eilen tuolla Tampereella oli Onnibussin edustajistoa paikalla aina bussia myöten. Kävin tutkailemassa ja pyöräytin samalla onnenpyörää. Voimat eivät riittäneet seuraavaan bussilippupakettiin, mutta sain sentään hienon kauppakassin - hyvä lahja tuokin.

Onnibussin muutokset ovat suuria, Tampereelle saapuu uusia pysäkkejä, myös Ylöjärvelle. Toisaalta jostain pysäkkejä voi lähteä. Loppupeleissä kysyntä määrää sen, missä kannattaa bussien pysähtyä, loppukuusta saatan mennä taas Helsinkiin. Bileitä bileitä. Muutokset eivät ole niin suuria, että palaisin takaisin Onnibussiin säännöllisenä matkustajana. Hinnat ovat kallistuneet punaisissa busseissa, enkä halua saada alennusta kuukautta ennen. Haluan sen nyt, viikko ennen matkaa.

Loppusanat

Aiemminkin sen sanoin, Onnibus myy halvalla liput kuukautta ennen, esimerkiksi yhdeksällä eurolla - mutta. Entä jos sairastun, keikka peruuntuu tai löydän parempaa ohjelmaa? Liput jäävät käyttämättä. Minulla ei ole edes klubilippuja vielä mainitusta syystä, nyt voi kiinnostaa, huomenna taas ei. Olen kuitenkin ollut aina tyytyväinen Onnibusseihin matkustaessani, mukavat penkit ja ylelliset sisätilat, hyvästä kuskista mitään puhumattakaan. Nähdään joskus taas Onnin kyydissä!

Arvostan sitä, että on kilpailua, ja sitä vapautta valita. Paunun mukaan monet ovat lähettäneet palautetta, että on kyllä tullut kyyti jopa kilpailijaa halvemmaksi. Paunun bussilla on hauska lähteä elektronisen tanssimusiikin bileisiin. Bussien ystävänä tykkään myös Onnibussista ja kesällä kiinnostaisi kovasti lähteä sellaisella Valamon luostariin. Mitä mieltä sinä olet, mikä bussiyhtiö on edullisin sinulle? Se saattaa hyvin olla joku muu kuin Onnibus, tarkista hinta ennen matkaa.

Bussien käyttäjänä tarkistan hinnat aina, koska en yksinkertaisesti luota iskulauseisiin. Niitä on kaikkialla. Joku, jonkun mukaan, on aina todennäköisesti aina halvempi. Hinnat elävät koko ajan ja tarjoushaukka tarkistaa ne juuri ennen matkaa. Tarkistan hinnat VR:n sivuilta, Onnibussin sivuilta ja sitten vielä Matkahuollon sivuilta. Useimmiten halvin hinta jopa Onnibussiin löytyy Matkahuollon kautta. Olen lakannut käymästä Onnibussin sivuilla, sillä Matkahuolto on edullisempi.

Kuvan Onnibussista ja muutamasta työntekijästä otin eilen perjantaina Tampereen keskustassa.

Kommentit

 1. Onnibus on nostanut hintatasoaan aika reilusti vielä vuoden takaisesta, halvin on melkein aina 6e, useimmiten 7e/kpl. EB:ltäkin saa useammin halvempia lippuja Tampereen suuntaan. Tosin EB taas nyhtää Tampere-Hki lipuista keskinmäärin törkeät 27 euroa matkustaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa ja siksi en ole itse Onnibussia enää käyttänyt juurikaan. Onnibus loi halvan reissun mielikuvan ja sitä se olikin, muttei enää, toisaalta vakiasiakkailla edelleen halvan kyydin mielikuva. Kuljettajalta lippu maksaa Onnibussillakin, EB:hen olen ostanut nettilippuja, halvimmillaan viisi euroa suunta Helsinkiin täältä Tampereelta. Myös varausmaksu on Matkahuollolla Onnibussia puolet halvempi.

   Juna on kuitenkin tullut halvaksi myös ja ottaen huomioon sen nopeamman matka-ajan, on erittäin kilpailukykyinen, kymmenen euron säästölipulla. VR ei peri lainkaan varausmaksuja ja yhteensä menopaluu pääkaupunkiin maksoikin täältä 20 euroa.

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle