Pakkahuoneen kestävyyttä testattu

Proteus Pakkahuoneella
Tampereen bileet eivät olekaan minulle tuttuja, etenkään Pakkahuoneella, paitsi nyt - koska vapun vietimme kaikki bilettäen. Paikalla oli runsaasti porukkaa, mutta ei kuitenkaan minkäänlaista tungosta, mitä ihmettelin. Eturiviin pääsi aina helposti. Ajasta riippumatta.

Tällainen kattaus lähellä kotia on tietenkin positiivinen yllätys. Ei tarvitse mennä Helsinkiin, missä säästää heti 12 euroa bussilipuista. Pääsin siis kahdella paikallisliikenteen lipulla hintaan 3,68 €. Lisäksi kävin kebabannoksella, joka kustansi tuplalihalla ja juomalla noin 13 euroa, hyvä paikka Elvan Kebab-Pizzeria. Mukava palvelu ja hyvä ruoka kruunasi kaiken.

Ensimmäinen jonossa

Kello 20 oli pakko liikkua. Tulin joskus puolelta sinne ja mietin, olinko väärällä ovella, kun ei ollut ketään. Kiersin talon ympäri ja palasin samaan paikkaan - ovella oli jo nuorehko kundi. Päätin kuunnella musiikkia, koska tuli hyvä biisi. Nykyään yritän luopua tästä tavasta ja biisin jälkeen lopetin kuuntelun. Tämä kundi sitten tuli juttelemaan mukavia, kertoili elämästään ja siitä miksi päätyi tälle ovelle jonottamaan, kuuntelemaan aina niin upeaa Proteusta, hyvä minustakin.

Kymmentä vaille olimme ainoita jonossa ja siinä ehdittiin jutella tovin musiikkimauistamme ja bileistämme aiempina vuosina. Hän piti jopa Happy Hardcoresta ja kerroinkin että Darren Styles ja S3RL nappaa myös minulle. Harmillisesti pitkään emme ehtineet jutella ja vaihdettiin vain asuinpaikkamme ennen kuin portit aukesivat. Tesomalainen osti lipun ovelta, siksi tulikin aikaisin, jotta lippu olisi tavoitettavissa hänelle. Sata ensimmäistä sen sai varmasti.

Itse klubissa juteltiin vähän ennen sisääntuloa itse keikka-alueelle, laitettiin molemmat korvatulpat, ja hän tuli vastanneeksi että tekee sen omaksi parhaakseen. Muuten korvissa tinnittää ja kuulo voi siinä mennä. Itsellä on samoja kokemuksia ja nykyään itsekin käytän aina niitä, koska haluan kuulla musiikin musiikkina jatkossakin, lisäksi kerroin että yleensä he jotka eivät käytä korvatulppia ovat kuulonsa heikentäneet aiemmin, eivätkä enää välitä asiasta tuon taivaallista.

Voisi sanoa, että kun on kuulo heikentynyt aggressiivisesti, sitten näille ei ole enää väliä, vaan jatketaan ilman suojausta. Itse olen suojellut kuuloani oikeastaan lapsesta muun muassa välttämällä musiikin kuuntelua kovaa. Ehdotin seuraavaksi siirtymistä klubiin kokemaan bassokkaan maailman ja hän hyväksyi pyynnön. Koska hän tuli kuuntelemaan pääasiassa Proteusta, hän sitten livahti pois joskus Audiotriczin jälkeen. En edes ehtinyt moikata, vaan jatkoin bileitä.

Itse olin loppuun asti ja mielestäni Bass Modulators sen jälkeen kruunasi bileet. DJ Thera pisti sitten reippaasti parastaan ja jalat sai vielä kunnolla liikkeelle ennen lopetusta. Klubin juomapuoli oli erinomaista, arvostan klubeja, joista saa vettä. Vesi on parasta bilejuomaa, jos bilettää kunnolla. Olisin toki halunnut vielä vaihtaa yhteystietoja tesomalaisen kanssa, mutta hän tosiaan lähti pois. Ainakin olisin toivottanut hyviä jatkoja mukavalle nuorelle. Ei mahda mitään.

Loppusanat

Tiketti bileisiin maksoi minulle 25 euroa, koska ostin aikaisen linnun lipun. Normaalihinta oli 30 euroa, jolla myös tesomalainen sen ovelta osti. Pääsin tanssimaan aika halvalla, kun bileet sattuivat viihtymään kotikulmillani Tampereella. Veikkaisin, että pääsin bileissä tällä kertaa Lidlin ostokset ja klubin ostokset mukaan luettuna alle 50 eurolla. Helsingissä meni aina vähintään 70 euroa. Raha on kuitenkin pieni siihen nähden miten paljon iloa tästäkin sain myöhemmin muistettavaksi.

Toivottavasti näitä tulee jatkossakin Tampereelle ja kuten tesomalaiselle päivittelin ennen tuloa, viime vuoden Pakkahuoneen Hardstyle-bileet monipäiväisinä menivät täysin ohi. Ehkä syynä on se, etten silloin ollut niin paljon skeneen vielä. Järjestäjät olivat siis pimennossa minulta. Nyt tilanteeseen tuli korjaus ja seuraan monia raskaamman konemusiikin järjestäjiä Suomesta. Seuraavia bileitä odotellessa! Lopuksi kerron hieman busseista, ennen kuin on aika sulkea tämä merkintä.

Bileisiin mentäessä bussissa 1B oli taas mukava naiskuski, jolle muistin toivotella hyvää vappua. Hän toivotti samaa ja oli kyllä hyvä vappu! Säästin näissä busseissa yötaksan verran, kun jaksoin pyöriä kaupungilla, enkä mennyt yöykkösellä kotiin. Se oli huono vaihtoehto, koska bussireitti olisi päättynyt kuntakeskukseen, mistä olisi vielä tuhti kävelymatka kotiin. Lentoaseman bussi 1A toi alle kilometrin säteelle kotoa ja pääsin siitä kävellen vaivatta suihkuun sekä nukkumaan.

Kuvan suomalaisesta Proteuksesta otin eilen Pakkahuoneella. Lopuksi video.

Kommentit