Junalla bileisiin

Porissa juna-asemalla
Jos jotenkin kuvailisin itseäni, niin en luovuta helposti. Aiemmin sekalaista raskasta tanssimusiikkia soittava tapahtuma Vantaalla jäi väliin, koska vartija ei ole päästänyt vedoten alaikäisyyteni (hänen mielestään) ja minulla ei ollut mitään osoittamaan rämä tieto vääräksi.

Lähdin sieltä kotiin, en pettyneenä, ja löysin pian itseni tamperelaisesta Mixeistä, missä DJ Meke soitti ysäriä. Nyt lähdin hieman paremmilla varusteilla, mutta täälläkään ei sitä henkilökorttia tarvinnut. Tarkoitus oli mennä Onnibussilla tarjouskampanjalla neljällä eurolla joka suuntaan, mutta pettyneenä siihen, että parin päivän kuluttua kampanjasta vain huonoja vuoroja oli alennuksessa kävin junan sivuilla tarjousliput hommaamassa.

Ensikertalainen Porissa

Porissa kävin nyt ensimmäistä kertaa ja kokemus oli mitä mainioin. Katsoin vain kotona pikaisesti karttaa ja löysin mukavasti ilman opastusta niin klubiin, ruokapaikkaani kuin joellekin. Päivä oli hieno, koska lähtiessä Tampereelta nautimme kaikki hetken aikaa kaatosateesta, mutta onneksi en ole itse kastunut katoksen alla. Porissa sää muuttui dramaattisesti ja aurinko paistoi siellä kunnolla. Juna oli tällä kertaa mahtava valinta pitkäaikaiselle bilettäjälle muutamasta syystä.

Ensinnäkin Onnibussin vuorot olivat järkeviä ja pääsisin bileisiin helposti ilman turhaa odottelua paikassa. Vastaavasti aamuvuoro oli huono, koska ensimmäinen lähti vasta kello kahdeksan. Junia kulki jo varhaisaamusta ja otin sellaisen, joka meni kello 6.15, koska sen sai tarjoushintaan - ensimmäisen sunnuntaivuoron VR myi suolaiseen hintaan. Minulla ei ole kiire mihinkään ja jaksoin odotella tunnin lisää. Pahin skenaario olisi Onnibus kello kahdeksan hitaampana!

Ruokapaikakseni valitsin 06 Tori Kebab Pizzerian ja en ole katunut hetkeäkään. Mukava omistaja toivotti hauskaa tamppausta klubissa ja perään vielä ilmaantui hyvän Iskender-kebabin kanssa. Olen itse pyrkinyt vähentämään maito- ja lihatuotteita, mutta en ole vegaani, mielestäni ihan niin nirso ei saa olla - ettei syö mitään. Syö sitä mikä tuntuu hyvältä, välillä vähemmän ja joskus enemmän. Kello löi mukavia lukemia ja kiitoksen jälkeen siirryin kävellen viereiseen klubiin.

Pihalla olin ensimmäinen ja tässä oli jono klubin avautuessa - kaksi henkilöä. Ajattelin, että Hard Trance, Hardcore, Freeform, Hardstyle ja tanssimusiikki yleensäkin ei kiinnosta ketään. Muutama tuli aikojen päästä, kaikkiaan klubissa oli ehkäpä 250 henkilöä. Tunsin kuuluvani joukkoon ja parasta oli se, ettei vesi maksanut mitään. Join aika monta lasia siinä, koska biletin ajoittain taukoamatta. Nyt kotona jalat kipeänä, koska terveyskeskuksen vuodeosasto oli taas täynnä.

Mitä opin bileistä yksi kerrallaan? Tavara ei tuo onnea, mutta kokemukset kylläkin. Bileistä voi löytää uusia tuttavuuksia, kuunnella suosikkimusiikkia ja samalla joukkoliikenne saa matkustajia. Kovin hyvä asiakas en VR:lle ole, koska matkustan niin harvoin - kaksikin lippua silloin tällöin on osoitus siitä, että minä haluan matkustaa junalla, peltilehmän sijasta (jota en edes omista). Nyt puhun siis autoilusta, minulla ei ole edes ajokorttia - eikä tulekaan. En halua maksaa siitä.

Loppusanat

Paras veto oli J7 ja hänen takia tulin ylipäätään innostuneena ihmisenä paikalle. Muut tiskijukat vetivät myös hyvin ja kuulin elämäni suosikkeja happy hardcoresta aina hard tranceen. J7 paketoi kokonaisuuden loppuun toimivalla Hardstyle-setillä. Minä biletin ja biletin, mutta J7 ei antanut lupaa lopettaa - setti loppui nopeatempoisempaan tanssimusiikkiin. Mielestäni raskaampaa hardcorea ja vaikka hyppiminen oli jo valmiiksi vaikeaa, piti suorittaa loputtomia lisäliikkeitä.

Olen oppinut sen hyvin, kesken ei jätetä ja nautitaan elämän pienistäkin asioista. Matka maksoi minulle ostoksineen Lidlissä alle 50 euroa ja en tiedä miten voisin käyttää sitä paremmin. Voit ostaa sillä rahalla tavaran, jota et oikeasti tarvitse, tai kokea ensikertaa Porin maisemia ja bilettää itsesi rapakuntoon kuuden tunnin aikana suosikkimusiikkia kuunnellen. Minä kysyn, kumman vaihtoehdon sinä valitset? Niin, mietin sitä samaa ja vastaus on helppo. Lähde sinulle uuteen paikkaan nyt.

Kommentit