Tunnelin elektronista tanssimusiikkia

Tunnelin biljardipöytä
Elämässä nauttikaamme ilmaisista iloista, joskus kävelyä, toisinaan pyöräilyä. Nyt menin kuuntelemaan ensimmäistä kertaa ilmaiseksi Hardstylen ja Hardcoren musiikki-intoa tamperelaiseen klubiin nimeltä Tunneli. Pääsymaksua ennen myöhäisiltaa ei ollut asiakkaiden riesana.

Narikka oli maksuton samalla periaatteella, lisäksi juomapuoli oli veloituksetonta. Ilmaiseksi ei toki saanut viinaa taikka kaljaa, vaan aitoa janojuomaa, vettä nimittäin. Sitä onkin mennyt muutama lasi koko yön aikana. Arvostan klubeja, joista saa vettä ilmaiseksi. Näin ollen koko nautintoyö maksoi minulle pyöreät nolla euroa! Saavuin kello 22 ja kuuntelin musiikkia noin aamuneljään asti. Sain mielestäni rahalle vastinetta, ihan musiikkia myöten.

Bussilla syömään

Matkakulut eivät toki ilmaisia olleet, vaan bussilippuihin Väinö Paunun paikallisbussissa meni hieman alle neljä euroa, samoin päätin käydä syömässä ulkona, Elvanin kebab-pizzeriassa. Pizzeriassa oli huonoa tuuria, sillä paikan pitäjällä loppui jugurtti, niinpä sain Iskender-kebabin ilman sitä. Tulevalla kerralla paikanpitäjä lupasi tämän hyvittää tupla-annoksella jugurttia ateriaan. Kebab oli itse asiassa hyvää ilmankin, mutta jugurtti toi viime kerralla paljon hyvää makua.

En yleensä syö ulkona, mutta esimerkiksi tällaisissa tilanteissa, sallin itselleni mahdollisuuden. Ulkona syöminen on toki kallista siihen nähden, mitä saa kaupasta samaisella kahdeksalla eurolla. Syömisen jälkeen lähdin tosiaan sinne klubiin. Ennen ruokia hain toki Lidlistä evästä ja juomaa aamuksi ja muuten. Finlaysonin uusi Lidl on mielestäni varsin mukava lisä tamperelaiseen Lidl-tarjontaan keskustassa. Käyn siellä vielä lisääkin. Aamulla ruoka on kioskeilla kallista.

Klubissa ilmaisuudessa on jotain hyvää, mutta toisaalta ilmaisuudellakin on taka-ajatus. Kun klubimusiikki ei maksa mitään, ihmiset kiittävät tätä ostamalla enemmän juomia. Vesi on sama juttu, vaikka joku saisi sitä maksamatta, joku ehkä ostaa perässä siideriä tai olutta. Kaikenlainen tiskillä jonotus on merkki siitä, että minunkin täytyy käydä. Olin kyllä huono asiakas klubille, koska tulin ajoissa, en maksanut narikasta, en maksanut juomista ja nautin musiikkivirrasta.

Loppusanat

Klubin päättyessä oli jaloissa kipeyden tunnetta, halusin lepäämään kotiin. Olen hyppinyt tosi paljon ja hikeä valui vielä päättymisen jälkeenkin muun muassa otsasta ja paidasta. Paita piti ottaa pois ulos mentäessä, koska oli yksinkertaisesti pesua vailla. Bussia odotin aamuviiteen asti ja noin puoli kuuden aikoihin pääsin vihdoin nukkumaan. Parasta koko yössä oli kokemus. Kokemus, jonka on voinut saada ilmaiseksi, kiitos paljon järjestäjille ja tulen ehkä joskus uudelleen nauttimaan.

Hardstyle- ja hardcore-setit olivat suosikkejani ja tämän jälkeen saavun mielelläni Tunneli-klubiin uudemmankin kerran. Minua ei kiinnosta tavaran ostaminen, haluan ostaa kokemuksia, ja joskus pankkikorttia ei edes tarvitse. Katsele ympärillesi niin löydät useita polkuja, polkupyöräsi on odottamassa ulkovarastossa ja esimerkiksi Tunnelissa ilmaista musiikkia. Jos et tanssimusiikista tykkää, niin varmaan on muitakin tyylejä välillä. Pääasia, että saat kokemuksia halvalla.

Kuvan otin Tunnelissa tänä perjantaina saapuessani nauttimaan ilmaisesta musiikista.

Kommentit

 1. Saatko usein turpaan näillä klubeilla? Mikä on paras artisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En juo. Joten en haasta riitoja. Raskasta tanssimusiikkia kuuntelevat osaavat käyttäytyä näkemäni perusteella festareilla ja klubeissa.

   Eiliseltä tykkäsin eniten Bass Modulatorsin setistä.

   Poista
 2. Tämä klubi on nyt lopettanut, harmi. Oli ainoa klubi joka soitti oikeaa klubimusiikkia eli raskasta tanssimusiikkia. Klubi mielestäni meni kannattamattomaksi siinä, että klubiin pääsi usein ilmaiseksi ja klubissa oli vain bensakulu-dj:itä. Vain isot nimet kiinnostavat ihmisiä ja hyvin usein täällä oli tyhjää. En usko, että mikään klubi pysy pystyssä alkoholilla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle