Sennheiser CX 3.00 saapui kotiin

Takuuvaihto kuulokkeissa
Olen tuttuja näkyjä kauppojen palautustiskeillä. Nyt olen verkkokaupan päänvaivaa. Hajoavien kuulokkeiden takia Giganttiin matkustaminen Pyhäjärven toiselle puolen oli aikaa vaativaa ja talvella piti mennä kahdella bussilla. Se ei ollut vain aikaa vievää, se oli kallista myös.

Siirsin kuulokehankinnan siis Verkkokaupan Pirkkalan myymälään, kun sain noin kaksi vuotta sitten Gigantista rahat takaisin rikkinäisistä kuulokkeista. Syy siirtoon oli sekin, ettei Gigantissa ollut haluamaani mallia. Nyt olen täynnä tätä Sonyn MDR-EX450-mallia ja en suosittelisi tätä edes pahimmalle vihamiehelleni. Ensimmäinen kesti reippaan vuoden, toinen takuuvaihto tarjosi musiikkia kolmeksi kuukaudeksi. Ihmeellistä.

Sennheiser uudella takuulla

Olen vuosien saatossa tullut nappikuulokkeiden ammattilaiseksi. Samaa mallia yleensä takuuvaihdetaan samalle kuitille. Nyt kun takuuta oli enää puoli vuotta, en halunnut sitä vaihtoehtoa enää, ja halusin saada rahat lahjakorttina. Kolmas pari olisi voinut kestää kolme kuukautta, seitsemän kuukautta tai vuodenkin. Nyt kuitenkin sain lahjakortin avulla uuden takuun Sennheiserin nappikuulokkeille. Taas kaksi vuotta huoletonta bassoilun sekamelskaa!

Myymälässä kerroin asiasta, että kaksi kertaa jo vaihdossa, myyjä opasti parempaan kuulokevalintaan. Kerroin miksi ostin Sonyt, ekstrabasson takia. Myyjä sanoi, että tässä CX3-mallissa sitä olisi vieläkin enemmän. Toinen juttu oli hyvin myös - parempi plugi johtoineen. Siltä ainakin näytti. Myyjä selvästi halusi auttaa valinnassa, koska juurihan kerroin, etten halua Sonyn malleja enää yhtäkään - eivät kestä käyttöä. Sonyn plugi olikin aikamoista roskaa kun tarkemmin miettii.

Se oli kevytmuovia, joka ei pannut taskuissa vastaan, toisin kuin Sennheiserin kovamuovi. Lisäksi Sennheiserissä on totta tosiaan parempi basso, sitä ei ole tippaakaan liian vähän, mutta samalla muukin sointi on tasalaatuista. Sonyt olivat mielestäni turhan bassovoittoisia. Nyt on hauska kuulla musiikkia oikeammin. Eivät nämä hifilaatua ole, mutta hintaan nähden hyvä paketti. Säilytysrasia oli turha ja Sonyn pussukka ajaa sen virkaa paremmin. Johto oli sopiva.

Tämän pussukan sain pitää eli jotain hyötyä Sonyn olemassaolosta on ollut! Mielestäni Sennheiserin napit ovat laadukkaammat korvissa, mutta pienuutensa johdosta ne ovat hankalia pois otettavia. Napeissa ei  valitettavasti ole kunnon vartta mistä ottaa kiinni. Kuuntelen musiikkia tuntikaupalla joka päivä niin tietokoneella kuin puhelimessakin. Saa nähdä miten kauan kuuntelen näillä, takuu onneksi on nyt turvana kahden vuoden ajan edellisestä Sonyn takuuvaihdosta.

Jos joku haluaa bassoa vieläkin enemmän sitä saa, Androidissa on bassolle oma säätönappula, mutta itse tykkään kuunnella musiikkia alkuperäisesti. Mielestäni lisäbasso päätelaitteessa korosti sitä liiaksi ja muu äänimaailma jäi jotenkin liikaa taka-alalle. Chromebookissa ei edes ole tällaista ekvalisaattoria, joten senkin takia haluan nauttia tasavertaisesta äänestä päätelaitteiden kesken. Otin mallin punaisena, koska täysmusta oli mielestäni varsin tylsä kokonaisuus.

Loppusanat

Vaikka kuulokkeita menee minulla elämään ja hautaan useita vuosien aikana, en ole kuulokkeistani maksanut vuosiin, ostan aina edellisten hinnoilla takuuvaihdon jälkeen. Jos pyydät lahjakorttina (tai rahana) kaupasta riippuen, saat kätevästi uudet, uudella takuulla. Näin kuulokkeita ei tarvitse hankkia uudella rahalla. Toki on totta sekin, että ensimmäinen Sonyn kappale kesti yli vuoden ja oli varmasti palvellut rahansa edestä, mutta takuuta oli kuitissa kokonaiset kaksi vuotta.

Toimi sinäkin näin, niin et maksa kuulokkeista ensimmäistä kertaa pidemmälle vielä vuosiin. Sonyn kuulokkeet vaikuttivat leluilta kun näihin pääsin tutustumaan. Valmistuksen laatu oli kertaheitolla toista luokkaa ja uskon, että kestävyys on sen mukainen, ainakin yli vuoden odotan näiden palvelevan kiistatta. Toiveissa olisi tietysti takuun mittainen bassoilu, koska silloin olisin ylpeänä ostanut toisen samanlaisen kappaleen ilman takuuvaihtoa seuraavalla summalla isoa rahaa.

Kuuntelen pääasiassa Hardstyle- ja Hardcore-musiikkia, mutta mukaan mahtuu myös Dancecore- sekä Jumpstyle-musiikkia unohtamatta Hard trancea sekä kaikkien näiden sivulaleja. Koekuuntelin myös R&B- sekä hiphop-musiikkia. Mikä tahansa bassopainotteinen musiikki kuulosti hyvältä, mutta en ehkä hankkisi näitä iskelmään, klassiseen musiikkiin tai vastaavaan musiikkiin. Eivät nämä huonot ole, mutta lisäbasso kuuluu kauas muissakin lajityypeissä, ja se saattaisi häiritä.

Jos siis haussa napit bassoiluun, ja kestävyys etusijalla, voisin suositella näitä sinulle.

Kommentit