Facebook sensuroi tietämättäsi

Facebook ei hyväksy mitä tahansa
Oletko koskaan miettinyt, miksi Facebookissa niin moni kommentti maahantulijoista ovat negatiivisia? Älä mieti enää, Facebook sensuroi ne. Juuri tämä juttu on päällä monilla ihmisillä. Missä on se sananvapaus, joka Suomen laki meille antaa? Facebook tekee sen mahdottomaksi!

Missä on se vapaus ilmaista mielipidettään, vaikka se olisi eroava muusta kansasta? Minä olen vihreiden kanssa samaa mieltä siitä, että turvapaikanhakijoita pitää olla. Jos ihminen on hädässä, häntä pitää auttaa nyt. Paha ei poistu laittamalla rajat kiinni. Rikollisuutta on lisäksi ollut aina ja sitä tulee olemaan jatkossakin. Maailma puhdistuu vihasta rakkaudella ja juuri tällaisia kommentteja Facebook on minulta viime aikoina piilottanut roskapostina.

Oma blogi on parempi paikka

Googlen blogi on parempi paikka. Täällä voin ilmaista mielipiteeni. Mielipiteeni, jonka monien toivoisi kuulevan. On nimittäin olemassa mustia, punaisia, keltaisia, vihreitä ja muita värikkäitä asioita. Mutta se mikä näitä yhdistää on sama, väri. Väri on aina erilainen, mutta asiayhteys ei muutu. Niinpä me ihmiset tulemme myös samalta tehtaalta. Facebookin luulisi tämän tietävän ja nyt positiivisuus hukkuu massaan. Missä ovat ihmiset, jotka välittävät? Ihmiset, jotka auttavat. Missä on se suomalainen ihminen, joka sanoo kyllä, kriisin keskellä kenelle tahansa.

Kukaan näistä turvapaikanhakijoista ei ole automaattisesti rikollinen. Kukaan näistä ihmisistä ei tule tänne turhaan. Me elämme sovussa jo kymmeniä vuosia maassa, jossa mukana ovat niin ortodoksit, ateistit, muslimit kuin kristinuskoon uskovat ihmiset. Meitä on täällä joka perheestä, mutta olemme silti yhtä. Täällä koulukiusaaminen on tästä perheestä huolimatta voimissaan, ja näin aikuisena puramme vihaa täysin tuntemattomille, joilla on jo valmiiksi todella vaikeaa. Kyllä, on olemassa vaarallisia ihmisiä, mutta et koskaan tiedä missä ja ketkä he mahdollisesti ovat.

Nyt pitää muistaa erottaa tavalliset ihmiset terroristeista. Tavallinen ihminen haluaa elää yhtä paljon kuin sinä siellä ja ne viholliset eivät ole turvapaikanhakijat - heille on oma nimi. He ovat sotarikollisia. Heidät pitää saada vastuuseen, viimeistä terroristia myöten. Ihmisen syyttäminen värin ja uskonnon perusteella kuulematta sanaakaan on sairaus. Maailma ei parane sillä, että pistetään rajat kiinni, suuren koko maailman koskettavan kriisin keskellä. Rikollisuus ei poistu sillä, että ollaan itse julmia. Rikollisuus poistuu vasta, kun äidit ympäri maailmaa lakkaavat synnyttämästä.

Vain se on varma keino pysäyttää rikollisuus. Kun maailmaan ei synny ihmisiä, ei synny enää potentiaalista rikollisuuttakaan, mutta asiassa on jotain kurjaa. Sitten meillä ei ole ketään ja kadut ovat tyhjää täynnä. Me tarvitaan rakkautta. Rakkautta, jossa kaikki ovat ihmisiä. Minä en halua elää Suomessa, jossa tummaihoinen on automaattisesti rikollinen, trans on vääryyttä, homous on Raamatun pettämistä ja jokainen tänne tuleva maahanmuuttaja on mahdollinen terroristi. Lokerointi ei kuulu nykyaikaiseen yhteiskuntaan. Me voimme tehdä siitä nykyistä paremman.

Lopetetaan siis kiusaaminen myös. Se, että toinen ihminen ei ole samaa mieltä Facebookin kanssa, ei tarkoita että hänen mielipiteitä voi sensuroida. Se, että olen hyväksynyt Facebookin käyttöehdot, ei tarkoita, että rupeaisin siivoamaan asiallisia tekstejäni. Minä elän maailmassa, jossa sananvapautta pitäisi vaalia lisää, eikä lakaista maton alle asia kerrallaan. Nyt on niin. Ymmärrän myös heitä, jotka ovat eri mieltä. Media on luonut onnistuneesti Suomen, joka jakautuu mielipiteissä kahtia, kiusaaminen ei siis lopu. Valkoihoiset tekevät myös rikoksia. Missä viha heihin päin?

Jos siis näet, että joku aikoo tehdä rikoksen tai jotain vieläkin hullumpaa, ilmoita asiasta poliisille, en välitä jos hän on äitisi, kaverisi, tutuntuttusi, auringonpalvoja, maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Näin ne rikokset torjutaan. Poliisin pitää käydä johtolangat läpi, salakuunnella muutamia puheluita, käydä kaikki kirjat kannesta kanteen. Näin voit torjua rikollisuutta. Näin voit parantaa maailmaa. Kiusaamalla, syyttämällä näkemättä ja puhumatta sanaakaan, et pääse tavoitteeseen. Ethän pidä itseäsikään rikollisena, koska toinen valkoinen teki rikoksen.

Loppusanat

Nyt väitetään, että vihreiden näkemys on väärä. Nyt sanotaan, että hädässä olevalla ei ole oikeutta saada toisen apua. Nyt haukutaan hallitusta siitä, että suomalaisilta viedään viimeisetkin rahat, kun samalla osa turvapaikanhakijoista saa hyväksynnän leireille. Samalla on ihanaa nähdä kuinka mummo ottaa vähästään ja laittaa kuppiin. Kuppiin, jonka rahat menevät köyhille lapsiperheille maailman toisella puolella. Ja enemmistö ei osaa muuta kuin valittaa. Ja se on väärin. Suomessa on köyhiä, mutta osa heistä ovat päästään rikkaita. Aina löytyy pientä rahaa apuun.

Nostan hattua kaikille, jotka löytävät vähästään sydämen, sydämen joka haluaa auttaa muita joilla menee vieläkin huonommin. Jos sinun palkkaa tai tukiaisia on leikattu, mieti voisitko jättää pari baarireissua väliin. Mieti, voiko Aleppon lapsi äidin kanssa kokea jotain niin julmaa kuin että isä menehtyy sotaan, ja sitten vielä kotikin lähtee samalla. Ja me Suomessa halutaan sulkea sen viimeisenkin ikkunan, joka on enää muutenkin hieman raollaan. Onneksi osa meistä eivät ole julmia. Juuri tällaisia ihmisiä täältä toivoisi löytyvän silloinkin, kun meitä ei enää ole.

En halua elää Suomessa, jossa ihmisiä lokeroidaan värin, uskonnon tai mielipiteen perusteella. Totta puhuen en halua, että ihmiset meidän jälkeemme kokevat samanlaista julmuutta. Sillä sitä he eivät nytkään ansaitse. Ja kaikki alkaa meistä, seuraavan kerran kun lokeroit ihmisen näkemättä tai kuulematta, toivon että avaat sanaisen arkkusi. Kukaan meistä ihmisistä ei pure ja saat kaupan päälle vaikka jäätelön jos hyvin menee. Meissä ihmisissä on tulevaisuus ja me kaikki kuulutaan samaan planeettaan Norjasta Uuteen-Seelantiin ja siltä väliltä. Meidän on tultava toimeen.

Tämä maa, jossa minä nyt asun, ei ole Suomi. Me ansaitsemme jotain inhimillisempää.

Paljon kiitoksia.

Kommentit