Ärräpaketti säästää hermoja nettikirpputoreilla

Ärräpaketti ja Tori.fi
Olen edelleen minimalisti ja turhasta tavarasta luopuminen oli aiemmin arkipäivää. Nyt oli aika luopua vanhasta videokamerasta. Videokamera oli hankittu käyttööni noin seitsemän vuotta sitten. Ajattelin aina hankkiessani, että nyt minusta tulee mahtava elokuvien tekijä.

Alkuinnostuksen jälkeen videokamera jäi vähemmälle huomiolle ja kohta en sitä muistanut edes omistavani. Kaiken lisäksi noinkin vanha videokamera on ajastaan jäljessä - siinä oli vain SD-laatuinen kuvausmahdollisuus. Ensimmäinen ostaja perui kaupat tähän vedoten, kun asian huomasi, toinen oli miettimässä vasta aikaa. Ei kannata lannistua, kolmas yhteydenotto aiheutti nopeat kaupat. Vanhalle ihmisille kelpasi tämä.

Itselle turha on toiselle aarre

Tavarasta luopuessa ei pidä miettiä liikaa menetettyä rahaa, sillä menetät samalla aikaa. Ostovaiheessa menetettyjä euroja et saa ikinä takaisin, mutta voit saada nyt edes jotain. Videokamera ei ole nurkilla palvellut minua mitenkään, etenkin älypuhelimien aikakaudella, kukaan muukaan ei tällaista useimmiten tarvitse. En minä, eikä kukaan tutuista, joten tämä vaari Nurmijärveltä osti sen. Kävi hassusti, meillä oli Nordean pankki kummallakin, joten rahat tulivat tililleni heti.

Lähdin eilen postittamaan paketin vastaanottajalle Pirkkalan R-kioskilta Ärräpakettina. Postituksen kanssa vastaanottaja maksoi minulle kamerasta 45 euroa. Kyseessä oli Canonin laadukas videokamera. Lähdin postittamaan Ärräpakettina monesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että olen aiemminkin niin tehnyt, mikäli vastaanottajalle tämä on käynyt. Paketti nimittäin noudetaan toiselta R-kioskilta. Toinen syy on hermojen säästäminen, sillä niitä ei kannata menettää, ainakaan tänään.

R-kioski tarjoaa lähetyksen hintaan laatikon, ja koska minulla on myös todella epäselvä käsiala, postilähetyksiä ei kiinnostaisi käsin täytellä. Puhumattakaan pahvilaatikkojen etsinnästä mitään. Myyjälle täytin tiedon tietokoneella, se on varmasti oikein, ja myyjä tulosti lapun nettisivulta saadun koodin perusteella. Lähetys menee varmasti perille, kun sen kirjaa ilman kiirettä kodin ympäristössä. Lisäksi hinta vaikutti, se on postia paljon halvempaa, eikä kulkunopeudessa eroa.

Paketti tulee Oittiin todennäköisesti perjantaina. Mielestäni on hyvä, että Tori.fi-palvelun ihmiset ovat valmiita tuotteen lähetyksestä maksamaan. Näin tuote saa enemmän mahdollisuuksia käydä kaupaksi. Ihan pientä tavaraa en minäkään lähettäisi, koska halvin Ärräpaketti maksaa 5,90 euroa. Kameran lähetin kyllä Ärräpussissa, joka maksoi 5,80 euroa. Mielestäni Ärräpussi voisi olla selvästi halvempi, tämä voisi lisätä pakettien määrää entisestään nettimyyjien keskuudessa.

Aiemmin olen lähettänyt R-kioskin kautta verhoja sekä lisää elektroniikkaa. Myynti siis käy, mutta myynti käy kaikista parhaiten silloin, kun näet vaivaa valokuviin ja ilmoituksen tekstiin. Kukaan ei edes kysele tuotteesta ilman valokuvia tai tarkkaa tuoteselostetta. Vaikka tuote on käytetty, kyllä siitä silti kannattaa hyvin kirjoittaa. Hyvä teksti kannustaa kaupantekoon. Nyt kysyn sinulta, mitä kaikkea tarpeetonta sinulla on kotona? Aloita myynti ja tee pientä rahaa siinä samalla.

Loppusanat

R-kioskin Ärräpaketti on yksi tapa lähettää ja minun tapauksessa se on paras tapa lähettää. Minua ei kiinnosta matkustaa seitsemän kilometrin päähän postiin, jos voin lähettää paketin kilometrin päässä olevasta kioskista. Jos ostaja ei asu R-kioskin läheisyydessä, lähetän toki myös postin kautta. Nyt katselen kaapistoja vuokrakodissani, ei ole enää mitään myytävää. Ja minun täytyy olla tarkka siitä, etten myöskään osta mitään turhaa jatkossakaan. Nyt on aika elää huoletta.

Minusta tuntuu, että nykyinen hetki on paras hetki, koska olen vihdoin kevyesti vapaa. Mikään tavara ei enää omista minut, vaan minä omistan nämä tavarat. Minulla on kaikkea tarpeellista, mutta ei mitään liikaa. Olen oppinut arvostamaan selkeää järjestystä ja nopeasti käyvää siivousta. Huonekalut eivät ole joka nurkassa, imuri tykkää kodistani enemmän. Imurin liikkuessa vikkelämmin, aikaa säästyy aina, ja ennen kaikkea sähköä myös. Vapaa-ajasta voi nauttia paremmin.

Mikäli sinun tavara on varastossa, se ei palvele oikeastaan ketään. Jos et ole käyttänyt tiettyjä tavaroita vuosiin, on ehkä aika aktivoitua ja luoda Tori-palveluun tili. Se on maksutonta ja nopeaa.

Haluaisitko saada osan tavaroidesi rahasta takaisin? Ei huomenna, vaan tänään.

Aloita juuri nyt, koska muuten et aloita koskaan. Ja se on väärin.

Kommentit