Ruokakuluissa säästäminen

Ruokaa uloskantohintaan
Jos sinulla on myöhäisillalla vapaata aikaa, voit säästää ruoassa paljon. Ruokaa saa tuolloin puoli-ilmaiseksi esimerkiksi Prismoista, Saleista ja S-marketeista. Oletko se sinä, jolla ei ehkä ole varaa syödä hyvin normaalihintaan? Käytä tilaisuus hyväksi ja syö erittäin hyvin.

Suomessahan on tunnetusti paljon köyhyyttä ja hallitus jatkaa leikkauksia. Onkin hyvä, että näissä kaupoissa iltaisin esim. kello 21-22 saa punalaputetuista tuotteista lisäalennuksen. Tuolloin 30 prosentin tarra on automaattisesti 60. Silloin ruokaa saa käytännössä ilmaiseksi. Tämä edellyttää, että sinulla on aikaa, tai kauppa lähellä. Myöhäisillan alennukset tulivat S-ryhmään käsittääkseni joskus syksyllä ja hyvä niin.

Onni asuu Salen vieressä

Kävin eilen kokeilemassa saako alennuksen oikeasti. Onni onnettomuudessa on se, että asun Salen vieressä ja sapuskan hakeminen alennuksella onnistuu tarvittaessa helposti, vaikka joka päivä. Esimerkiksi kuvan lanttulaatikko maksoi 3,29 euroa normaalisti ja sain sen hintaan 1,32 euroa. Sama kävi korvapuusteille. Jugurttikin oli halpaa. Kuvan rosollin sain myös alennuksella, koska myyjän mukaan siinä olisi pitänyt olla jo tarra. Rosollista maksoin 1,04 euroa.

Kokonaissummaksi tuli 8,92 euroa ja tulin kotiin täyden repun kanssa. Kolme tuotetta olivat normaalihintaisia kaiken lisäksi. Iloisen tunnin aikana saa halvalla tietysti piakkoin vanhenevaa tavaraa. Ruoka ei kuitenkaan huonoa ole, vaikka päiväys menisi rikki huomenna tai ylihuomenna. Kaupassa oli alennushintaan näiden lisäksi muun muassa lohta, leipiä ja makkaraa. On hienoa, että köyhälläkin on varaa silloin tällöin ostaa aitoa merestä kalastettua lohta.

Tietysti kauppa tästä hyötyy, koska tuotteesta saa edes jotain, kun normaalisti se olisi mennyt hävitykseen tai lahjoitukseen. Näistä kumpikaan ei tuo rahaa kauppaan. Salessa oli iloisen tunnin aikana vähän porukkaa. Ihmettelin tätä itsekin, onko asiaa markkinoitu niin huonosti, vai ovatko perheelliset niin kiireisiä ettei kauppaan ehdi tarjousaikana. Minusta vanhenevan syöminen ei ole naurettavaa, naurettavaa se on silloin, kun antaa ruoan mennä biojätteeseen.

Miinusta annan alennuksissa siitä, että alennusten saamiseksi sinun täytyy asua joko ihan lähellä kauppaa, tai sinulla on oltava aikaa muuten. Salessa tämä alennussysteemi voi olla aukioloajoista riippuen esimerkiksi 22-23 ja Prismassa 21-22. Alennus pohjautuu siis vimeiseen aukiolotuntiin, joka voi olla huono valinta perheelliselle. Miten käyt alennusostoksilla kello 22, kun täytyisi saada lapsi nukkumaan? Lapsiperheissä olisi varmasti kovasta alennuksesta iloa.

Kamppis on ehdottomasti hauska ja on tosi hyvä muutenkin ostaa vanhaa halvemmalla. S-ryhmän toteutus voi toimia niin eläkeläisille kuin työttömillekin, mutta se ei käy työssä käyvälle tai yksinhuoltajaäidille. Mielestäni alennusta saisi antaa inhimilliseen aikaan iltakahdeksasta iltakymmeneen. On parempi myydä enemmän antaen loput hyväntekeväisyyteen. Kävin alennuksissa toisen kerran tänään, paikalla oli edelleen vain kourallinen muita ihmisiä.

Loppusanat

Köyhä ihminen kiittää S-ryhmää ja heitä on tämän päivän Suomessa paljon. On hienoa, että köyhäkin voi joskus syödä lohta esimerkiksi. Normaalisti siihen ei ole varaa. Lidlissä ja K-ryhmässä tällaista lisäalennusta ei ole ja Lidlin asiakkuus on minulla muutenkin ollut vaakalaudalla jo pitkään. Lidlissä on muutamia suosikkituotteita, mutta Lidlin hintataso on noussut, ja S-market alkaa olla kuluttajalle bonuksien takia jopa hieman halvempi. Olen harkinnut asiakasomistajuutta.

Lidlissä on paljon suppeampi valikoima ja asiakasomistajaksi liittymisen jälkeenkin saisin käydä Lidlissä. Lidlin tarjouskuvastot ovat toinen asia, ennen siellä oli oikeasti hyviä tarjouksia ja viikottaisia tuotteita, nykyään kun kuvastoa katselen, siellä ei ole mitään. Tarjouksetkin kalliimpia kuin vuosi sitten samoille tuotteille. Eilen totesin kuinka halpaa sitä ruoka voikaan olla S-ryhmässä ja todenteolla harkitsen asioinnin keskittämistä sinne ainakin silloin tällöin - iltaisin.

Tosiasia on se, että monille euro on suuri raha, ja se viihtyy parhaiten omassa lompakossa.

Kommentit