Yksin syntymäpäivänä

Iskender Special
Vietän aikaani paljon yksin, mutta en koe sitä huonona asiana. Mustana perjantaina ajattelin katsella tarjoukset läpi asioista, joita en todellakaan tarvitse. Löytyi kuitenkin mukava lahja itselleni - liput alennushintaan suosikkejani kuuntelemaan Helsingin klubiin Kampissa.

Da Tweekaz, J7 ja Anime tuovat varmasti mukavan joulun. Vaikka Black Friday ei ole vienyt minulta rahaa tavaraan, panostin kokemuksiin. Sain myös Onnibussilta halvalla bussiliput jouluisille matkustuspäiville. Menopaluu maksoi yhdeksän euroa. Tavara ei tee ketään onnelliseksi, mutta kokemukset tekevät. En edes sure sitä, että olin yksin syntymäpäivänä, koska olen tottunut jo tähän vuosien saatossa. En tunne enää kaipaavani muuta.

Viime vuonna tilasin täältä pizzan suoraan kotiin syntymäpäivien johdosta. Nyt ajattelin, etten maksa toimituksesta, jos voin itse liikuntaa harrastamalla käydä siellä. Tilasin iskenderkebabin ranskalaisilla ja se oli kyllä hyvä annos. Maukas ja täyttävä. Tulin nälkäisenä ja sain vaivalla lautasen loppuun. Paikanpitäjä oli yllättynyt siitä, että kehuin tätä ruokaa niin paljon paikan päällä. Sillä hän teki sen hyvin ja mielestäni hyvä ruoka ansaitsee kiitosta. Kiitä sinäkin kaikesta hyvästä.

Söin niin innokkaasti, etten huomannut edes televisiota, joka sattui olemaan päällä. Miten olenkaan pärjännyt ilman sitä kotonani kaikki nämä vuodet. Kun huomasin television, se näytti minulle jonkinlaista ohjelmaa. Sen jälkeen tämä laite kertoi mitä minun tulisi ostaa. Mustana perjantaina tutkailin jo asioita, joita en ainakaan ostaisi, ja näitä asioita oli paljon. Ehkäpä minulla on jo kaikkea, paitsi muutama hyvä kaveri. Heitä en voi ainakaan mistään Tokmannilta ostaa.

Elämässä pitää ajatella positiivisesti. Kavereiden puuttumista voi surra, mutta toisaalta voi nauttia siitä, mitä sinulla jo on. Sinä itse. Lähde lenkille, kuuntele musiikkia, pyöräile, tutustu metsään, käy syömässä - vaikka sitten yksin. On todella harmillista, että on olemassa yksinäisiä ihmisiä ja tiedän sen miltä tuntuu viettää syntymäpäiviään yksin. Joskus se oli katastrofi, hankala tilanne keskellä vilkkainta keskustaa, mutta olen oppinut arvostamaan sen että on parempi olla yksin kuin huonossa seurassa. Sillä se on itsestä huolehtimista. Pääset tekemään jotain miellyttävää.

Maailma pohjautuu siihen, että jokaisella pitäisi olla paljon tavaraa ja kavereita, kenties kallista omaisuutta. Se mitä näemme Facebookissa, edustavat parhaimpia hetkiä elämästämme, eivät ihmiset sure edes Twitterin kautta. Jos vertaat omaa elämääsi siihen, kun joku kertoo vain parhaimmista hetkistä, nyt kannattaa lopettaa. Ongelmia on ihmisillä aina ja yksin eläminen on näistä kaikista pienin. Jos olet yksin tänään, aloita blogi. Tule paremmaksi. Lopeta turha somettaminen.

Älä ajattele, että lopettaisit joskus, sillä silloin et lopeta koskaan.

Ja jos vietät tänään syntymäpäivää yksin, haluaisin kertoa jotain, ja vain kahdella sanalla.

Hyvää syntymäpäivää!

Kommentit