Miksi en osallistu tänä vuonna Weekendeille?

Weekendit vuonna 2017
Kesä 2016. Digital Stage. Kesä 2017. Digital Stage. Kesä 2018. Kotona. Mutta miksi? Miksi bilettäjä ei enää mene tänä vuonna suuremmille Weekendeille? Kerron siitä tässä ja nyt. Tapahtumaa järjestettiin aina kaksipäiväisenä Kyläsaaressa, hienossa kaupungissa nimeltä Helsinki.

Tällä kertaa festivaali muuttui kolmipäiväiseksi ja se järjestetään Hietaniemen rannalla Helsingin kaupungissa. Tämä ei ainakaan sijaintina huono ole, mutta festivaali itsessään mennyt huonommaksi. Sain tietää vihdoin kaikki artistit ja oli suorastaan pienoinen pettymys tämänkertainen kattaus. Onneksi kävin aiemmin Hardstyle-festivaaleilla Saksassa.

Se oli täydellisempi kuin odotin. Oberhausenin kaupungissa soi raskasta tanssimusiikkia neljältä lavalta. Hardstyle. Rawstyle. Dancecore. Hardcore. You name it. Nämä rahat eivät ole menneet hukkaan, kun sijoitin niitä vuorotellen ensin hotelliöihin, sitten lentolippuihin, bussilippuihin, junalippuihin, festarilippuihin ja ruokaan. Sitä rahaa meni kyseiseen matkaan liittyen noin 800 euroa. Joskus saa pitää minimalistinakin hauskaa, mutta Weekendin jätän nyt valitettavasti väliin.

Weekendit väliin nyt

Noin vuosi sitten janosin Weekendejä, siitäkin huolimatta, että festivaalin uudistus jännitti. Nyt se on totta, päivä lisää bileisiin, hiekkaranta... mitä muuta bilettäjä voi enää vaatia? Käytyäni tänään Weekendin sivuilla olen yllättynyt. Vaikuttaa nimittäin siltä, että tänä vuonna ei Digital Stagea ole kyseisellä festivaalilla - tai se on todella suppea. Sivuilla sanotaan, että artistit ovat julkaistu, mutta joitakin ehdotuksia voi vielä laittaa. Nyt, en karsasta kevyempää tanssimusiikkia.

En vain haluaisi maksaa kallista rahaa siitä, että saan kuunnella musiikkia, jota en tavallisesti kuuntele. Tällä kertaa koko artistikattauksessa ei ole yhtäkään Hardcore-artistia ja erityisesti tästä olen vihainen, sillä viime vuosina mukana olivat esim. DJ Anime ja Angerfist. Mihin tämä Hardcore-tarjonta on nyt yhtäkkiä hävinnyt, eikö meitä Hardcore-faneja ole tarpeeksi? Kyllä valtavirtaa muistuttavaa tanssimusiikkia kuulee radiosta ihan tarpeeksi jo tänään ja vielä huomennakin.

Toinen asia ei ole ainakaan parempi. Hardstyle-musiikkia edustaa Brennan Heart, Psyko Punkz ja Headhunterz. Ensin mainittu on ollut Weekendeillä joka vuosi ja olen ollut häntä kuuntelemassa monta kertaa myös Circuksessa. Toiseksi mainittu oli äskettäin Saksan reissullani. Headhunterziin olen myös törmännyt muun muassa edellä mainitussa helsinkiläisessä klubissa. Muut kattauksen artistit edustavat lähinnä kevyempää house-musiikkia esimerkiksi. Olen todella surullinen tästä.

Yksi asia on myös se, että Hardstyle-artistit ovat hajautettuja eri päiville. Esimerkiksi vuoden 2016 aikana Digital Stage oli vain yhtenä päivänä, joten ostin liput vain kyseiselle päivälle. Viime vuonna Digital Stage oli kahtena päivänä ja sisälsi myös Drum&Bass-musiikkia. Kyseessä oli elämäni paras viikonloppu Helsingissä. Tänä vuonna sellaista viikonloppua ei näytä tulevan. Miksi EDM-festivaali muuttui joksikin muuksi? Mitä ihmettä on Elastinen tai Mikael Gabriel - Weekendeillä?

Miksi tanssimusiikin määrä on vähentynyt ja pehmentynyt koko ajan Weekendeillä? Jos jatkossa mukana on vain muutama artisti Hardstyle- ja Hardcore-skenestä, niin en aio tulla sinne jatkossakaan. Matka tuonne Saksaan tuntuisi ensi vuodellekin todennäköisemmältä. Siellä on musiikissa bassoa sekä potkua useamman lavan voimin. Ainoa asia joka voisi yllättää, on Weekend toisaalla - Virossa, Pärnun rannalla. Siellä Hardstyle-kattaus voisi olla hieman parempaa.

Loppusanat

Elektroninen ja tanssimusiikki on elämäni. Weekendin Digital Stage oli viime vuonna kotini kahtena päivänä jonoista huolimatta. Nyt en saavu paikalle. Minua ei kiinnosta maksaa kalliita lippuja neljästä artistista jota kuuntelen. Kolmen päivän lippu maksaa 165 euroa ja se on paljon, musiikista jota ei kuuntele, ei siinä paljoa edes Psyko Punkz pelasta. Katson tilannetta uudelleen, jos tapahtumaan tulee uusia yllätysartisteja. Jonkinlainen kysely sivuilla ainakin oli tänään sunnuntaina.

Yllätys on myös huono, jos se ei ole Hardstyleä tai Hardcorea, joten pahoin pelkään etten tänä vuonna Hotelli Helkaa näe. Toisaalta en ole pettynyt, koska ei sitä turhasta kannata maksaa. Kävin jo aiemmin Saksassa kuuntelemassa Hardstyle-musiikkia keväällä ja se oli yksipäiväisyydestä huolimatta mahtava festari. Paikan päällä Saksassa vietin toki noin viikon ajan. Oletko sinä raskaamman elektronisen tanssimusiikin fani? Nyt on hyvä aika katsella muuta tarjontaa. Sitäkin on.

Defqon.1-festivaali on käsittääkseni loppuunmyyty, mutta esimerkiksi Saksassa järjestetään Oberhausenissa hyviä tapahtumia läpi vuoden. On dancecorea, stylee ja coree joka makuun. Ja vaikkei menisikään, niin aina voit etsiä kaapista kuulokkeet, ottaa älypuhelimen laturista, avata Google Musiikki ja kuunnella Hardstyle-soittolistoja ulkona tanssien. Ilmaiset bileet! Lähes ilmaiset, kyllähän Play Musiikin tilauspassi ja nettiyhteys jotain maksaa... Se siitä, mutta Weekend on peruttu!

Saavutko Weekendeille kirjoituksesta huolimatta? Pidä hauskaa!

Kommentit

 1. Olen myös pettynyt WEEKENDIIN. Hardwell ainoa hyvä ja Psyko Punkz. Miksi taas laitettu räppäreitä ja kaupallisia artisteja, ei minulla ole rahaa näihin. Maksaisin lipuista, jos olisi muuta musiikkia, kuin mitä radiossa soi. Pari-kolme hyvää artistia eivät pelasta.

  Säästyypä rahat... Kaikkina edellisinä Weekendeinä olen kyllä käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on hyvä valinta se. Varmaankin tietoinen valinta festivaalille, koska vaikka he menettävät hardimman tanssimusiikin kävijöitä, niin nämä MG:t ja muut räppärit kaupallisine ominaisuuksineen tuovat kyllä kymmenkertaisesti lisää.

   Poista
  2. "Varmaankin tietoinen valinta festivaalille, koska vaikka he menettävät hardimman tanssimusiikin kävijöitä, niin nämä MG:t ja muut räppärit kaupallisine ominaisuuksineen tuovat kyllä kymmenkertaisesti lisää."

   Samaan taitaa olla sortunut mm. Ilosaarirock viime vuosina. Sielläkin on ollut artisteja, joissa ei ole pätkääkään rockia.

   "Tapahtumaa järjestettiin aina kaksipäiväisenä Kyläsaaressa, hienossa kaupungissa nimeltä Helsinki."

   Millä tavalla Helsinki on hieno kaupunki?

   Poista
  3. Tuntuu, että kaikki menevät huonommiksi. Maksamalla liput tietysti hyväksyy sen.

   Helsinki on minusta maisemiltaan ja joukkoliikenteeltään hieno kaupunki. Ainoa huono asia Helsingissä on asumisen kalleus, joten en koskaan muuttaisi sinne asumaan. Vierailu kuitenkin ilahduttaa kerrasta toiseen.

   Helsingissä on myös toimiva kaupunkipyöräjärjestelmä, jollaista ei ole esimerkiksi kotikaupungissani Lappeenrannassa puhumattakaan monista muista kaupungeista kuten Lahti. Asumisen kalleus on Helsingin ainoa miinus.

   Poista
 2. Tolkuton järjestely hautausmaan vieressä? Mitä hemmettiä?

  Kolme päivää, jokaisena jonoa, vähän portteja. Kalliit liput, äitini maksoi, alkuperäisenä päivänä en edes päässyt näkemään artistia ketä tulin katsomaan. Kaupan päälle kaaduin jonossa janoon ja kuumuuteen, ja joku astui käteni päälle. Onneksi ei ole käynyt mitään.

  Jos näitä festareita ei osata järkätä, niin menkää kouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ettei sattunut pahemmin, itse en ole edes käynyt, kuten jutusta kävi ilmi. En ihmettele asiaa yhtään, koska jo viime vuonna jonotus oli pitkää.

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle