Oletko tietämättäsi Google+-palvelussa? Poista heti

Oikea elämä on parempaa
Ihmiset, onko teillä tiliä Googleen? Hyvä, saa ollakin, sillä Googlen palveluista on suurta hyötyä arjessamme. Moni ei kuitenkaan huomaa kuuluvansa samalla Googlen sosiaaliseen mediaan, Google+-palveluun. Tähän tämä Google suorastaan pakotti vuosia sitten, ei enää!

Silloin YouTuben käyttäminen vaati G+-tiliä, sillä ilman ei voinut edes kommentoida suosikkivideoissa, tuolloin ihmiset tekivät feikkejä tilejä väärillä nimitiedoilla. G+ oli tarvittava väline myös sisällöntuottajille. Kaksi vuotta sitten tämä muuttui ja G+ ei ole enää pakollinen YouTuben käyttöön. G+-palvelun poistaminen ei poista enää YouTube-kanavaa.

Google floppasi pahimman kerran - ihmisten pakottaminen sosiaaliseen mediaan käyttääkseen ensimmäistä sosiaalista mediaa nimeltä YouTube ei vain toimi. Ihmiset eivät halunneet esiintyä omalla nimellään, joka on ollut jo vuosia mahdollista YouTubessa, kunnes se muutettiin. Tänä päivänä Google+ edelleen kärsii tästä. Palvelussa on monia tilejä, joissa ei ole toimintaa, tällaiset tilit ovat luotu aikoinaan YouTube-käyttöä varten. G+ sai kyllä käyttäjiä, mutta passiivisia sellaisia.

Ensin lähti Facebook ja Twitter, nyt Google+

Minä olen kyllästynyt sosiaaliseen mediaan. En lähde tässä avartamaan miksen tykkää somesta enää, koska voit lukea nämä syyt artikkelista miksi poistin Facebook-tilini. Tämä avautuminen keskittyy lähinnä Google+-palvelun ongelmiin, joiden takia poistun palvelusta. Google ei muutenkaan mielestäni osaa keskittyä yhteen tuotteeseen ja esimerkiksi aiemmin hyvin toiminnut Google Talk korvattiin Hangoutsilla, mutta se lähti hetkeä myöhemmin G+-palvelusta omille sivuilleen.

1. Google+ oli hieno alussa. Muistan kun liityin palveluun ensimmäisten joukossa. Silloinen koulukaveri Johanna liittyi myös, koska se oli uutta ja hienoa. Nyt olen saanut tarpeeksi, sillä G+ ei ole enää hieno asia. Alussa palvelussa oli myös pikaviestintä käytössä, oli helppoa kirjoittaa ihmisille Facebookin tavoin. Siitä olisi voinut tulla Facebookin kilpailija, jos tietosuojaa olisi otettu vakavammin, ja palvelu tehty hieman paremmin. Edelleen tänä päivänä G+ on sekava käyttää.

2. Google+ on kuollut. Eikä mikään ihme, palvelussa ei ole ketään tuttuja, ja jos on - profiili on tyhjä. Moni on liittynyt palveluun aikoinaan YouTuben pakottamana. Nyt kukaan ei edes muista koko tiliä, eihän sellainen juurikaan häiritse, jos ei muutenkaan tiliä käytä muuhun kuin sähköpostiin ja YouTubeen. Jos se on poissa silmistä, se on poissa mielestä. Etusivulla oli paljon roskaa, koska en tiennyt ketä seurata - tuttuja ei ole ja tuntemattomat eivät kiinnosta ollenkaan.

3. Google+ ei ole enää tarpeen. YouTube, Blogger, Google-tili, Hangouts... mikään näistä ja monista muista Googlen palveluista ei vaadi Google+-palvelua toimiakseen. Ei edes Play Kauppa. Siksi ihmittelen miksi niin monella on edelleen tämä tili kuolleeseen sosiaaliseen mediaan. Aiemmin YouTube-liitoksen takia Google+-tilin poistaminen poisti myös kanavan YouTubessa - enää ei tapahdu niin. Googlen pakottaminen Google+-käyttäjäksi oli jopa mielestäni rikollista.

4. Google+ on sosiaalinen media. Aivan kuten Facebook, Google+ on sosiaalinen media, johon sisältyy montakin vaaraa. Saatat hukata paljon aikaa, saatat alistaa itsesi loputtomalle määrälle turhaa tietoa ja ennen kaikkea tieto ei lakkaa tulemasta - sitä oli Chrome-selaimen ylälaidassakin Googleen kirjautuneena. Soittokellon kuvake lähetti aina viestiä, kun joku kommentoi, tykkäsi, jakoi tai muuta. Näitä viestejä on tullut päivittäin, vaikken mielestäni edes käyttänyt palvelua paljoa.

5. Google+ ei ole suosiossa yritysten keskuudessa. Pidin G+-palvelua, koska halusin seurata joitakin henkilöitä, kuten Joshua Beckeriä. Ehkä operaattoriani DNA:ta. Vaikka pystyin löytämään heidän sivut, viimeisin päivitys on saattanut olla muutaman kuukauden takaa. Monissa yrityksissä viimeinen päivitys oli muutaman vuoden takaa. Jos edes yksityishenkilöt eivät käytä palvelua, niin eivät näköjään yrityksetkään, mikä tekee koko palvelusta kokonaisvaltaisesti turhan alusta loppuun.

6. Google+ oli sekava käyttää. En tiedä yhtäkään sosiaalista mediaa, joka on yhtä sekava. Kommunikointi yksityisesti on tehty hankalaksi, Chat on siirretty Hangoutsiin, etusivulla on aivan liian paljon tietoa yhdellä rivillä. Tätä tietoa ei voinut mitenkään muuttaa - olisin halunnut vähemmän julkaisuja tietystä ryhmästä, ei ole onnistunut. Ainoa mahdollisuus oli lopettaa kaikki ryhmän viestit. Suosittu Android-ryhmä täytti koko etusivun, ilman sitä etusivulle saapui tuntemattomia.

7. Google+ pitäisi lopettaa. Tällainen sosiaalinen media on pelkkä vitsi. Se ei toimi, se on naurettava, se on kuollut, se on sekava. Vaikka ilmaisuus on hyvää, ei roskaa kannata omistaa, vaikka hintalappua ei olekaan. Mielestäni Googlen pitäisi sulkea koko palvelu. Kun poistin tilin, ja jos joku muukin poistaa tilin, ehkä Google miettii asiaa uudemman kerran. Kuka on joskus hyötynyt edes jotenkin siitä, että on omistanut vuoden tai kaksi kuolleen tilin sosiaaliseen mediaan, joka ei edes ole sitä?

G+:n käyttäminen ei ole pakollista. Tilin poistaminen ei vaikuta Google-tiliin. G+ on poistettavissa nappia painamalla ja tämän jälkeen esimerkiksi YouTube-kanava kommentteineen, tykkäyksineen ja soittolistoineen säilyy. Blogger säilyy, mutta ennen sitä on hyvä poistaa Google+-liitos, ja ottaa tavallinen Blogger-profiili käyttöön. Muuten tähän Bloggeriin ei enää pääse, paitsi jos avaa uuden G+-tilin sekä peruuttaa liitoksen Bloggerissa (ja poistaa G+ vasta sitten). Tähän törmäsin itse.

Loppusanat

On kulunut päivä, kun tilini on poissa. Pääsen silti käyttämään Googlen palveluita. Kukaan ei tarvitse tiliä sosiaaliseen mediaan joka ei toimi ja joka lähinnä rasittaa ihmistä päivittäin. Alusta on kirjaimellisesti niin kuollut, että edes näiden blogiviestien jakaminen sinne ei ole tuonut muutamia klikkauksia enempää kuukaudessa. Alustaan panostaminen käyttäjänä on totaalista ajanhukkaa. Ymmärrän siksi hyvin miksi niin moni yritys ei ole lainkaan esillä kyseisessä palvelussa.

DNA, S-ryhmä ja monet muut ovat - mutta uskoakseni vain suojellakseen brändiään. Että olisi virallinen sivu, sivu, jota he eivät jaksa päivittää olemattomalle yleisölle. Minäkin yritin sieltä saada pientä liikennettä blogiini ja vaikka merkintä lähti sinne automaattisesti julkaisun jälkeen, niin en siltikään täyttäisi kuollutta palvelua linkeillä, jotka eivät edes saa reaktioita tai kommentteja. G+ on niin kuollut palvelu, että siihen kuuluminen voi jopa harmittaa tai tylsistyttää ihan jokaista.

Olen nörtti, jolla ei ole sosiaalista mediaa, poistuin nimittäin tästä Facebookista, Twitteristä ja nyt myös G+-palvelusta, koska se on mielestäni oikein. Emme ole tarvinneet sosiaalista mediaa 70-luvulla, 80-luvulla tai edes 90-luvulla. Itse en ole ensin mainituissa vuosikymmenissä elänyt, mutta 90-luvun lapsena tiedän sen, ettemme tarvitse sosiaalista mediaa edes tänään. Jos luulet omistavasi käyttämättömän Google+-tilin, tiesitkö muuten, että siitä pääsee ihan hetkessä eroon?

Klikkaa linkkiä, lue ehdot, paina nappia ja osallistu sen jälkeen Googlen lyhyeen kyselyyn.

On aika panostaa oikeisiin suhteisiin, etteivät vain haarukat ja veitset korota ääntään, maailman tärkeimmällä paikalla perhelounaalla - sekin on tuhannesti maistuvampaa ilman televisiota.

Kommentit

 1. Ei tuo poista mitään, kokeilin jo viime vuonna, piti ottaa takaisin käyttöön.

  1. Googlen sovellukset, osa, rikkoutuvat ja omaa kuvaa, nimeä ja taustaa ei näy. Joissakin se näkyy edelleen ja ohjattavissa Googlen Oma tilistä. Ei näin?
  2. Kun olin ulkonäöllisten syiden takia pakotettu palaamaan, huomasin huijauksen, ei hävinnyt seuraajani joita 20 ja niistäkin yksi EX. Pakko sitäkin nyt katsoa joka päivä??
  3. Viestit julkiselta sivulta kyllä lähti, mutta osa tiedotteista uudesta jäi. Herää kysymys onkohan oikeasti poistettu mitään - taitaa olla deaktivointi?
  4. Googlesta pääsi edelleen profiiliin, koska sen URL ei muuttunut mikä kertoo vieläkin enempi siitä että ei tuo mikään poisto ole.

  Mä ihan oikeasti odotan sitä päivää kun nämä Googlen perustajat älyävät sammuttaa koko roskan. Ei mitään järkeä koko palvelussa ja poistaessasi rikot sovelluksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Törmäsin ihan samaan, kun Play Musiikin sivupalkki rikkoutui kuvailemallasi tavalla. Taisi koskea myös muita Play-sovelluksia. On kyllä surkeaa koodaamista. Ongelman ratkaisemiseksi piti liittyä takaisin palveluun ja huomasin ihan samaa - seuraajat edelleen täällä - ja jotain tiedotteitakin oli heti tyrkyllä.

   Onneksi kuitenkin kaikki muu siivoutui mm. etusivu ja viestit profiilissa ja julkisesti, taidan jättää noin, käyttämättä ja toivon palvelun kuolevan mitä nopeammin.

   Poista
 2. Iltalehdessä oli juttu että Google Plus suljetaan vähäisen käytön takia... oli kyllä aikakin?? Täysin turha palvelu, miten kestänyt edes niin pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo aikakin. Tervemenoa Google+! Pitäisi muutenkin sosiaalinen media kieltää. Rikkoo lähinnä ihmisiä etteivät ihmiset osaa kommunikoida keskenään enää oikeassa elämässä.

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle