Elokuun hullut ajat Pennolla €205,84

Heinäkuussa budjetti oli vuokran jälkeen vain 225,84 euroa, mutta lämpimän sapattivapaan ansiosta talous oli ylijäämäinen. Heinäkuun säästö oli kaikkiaan 28,73 euroa vaikka kävin Aulangon kylpylässä ja Ajiton sushibaarissa Hämeenlinnassa. Suomessa. Sapattivapaalla en pelkää jatkuvia työmatkakuluja julkisilla. Tämä tuo parhaimmat säästöt, sillä on jäänyt rahaa sijoituksiin. Sijoitusmenoja ei budjetissa näy, koska ne valuivat tuotantoon eri budjetista (Instabankin tonnin säästöistä korkojen laskiessa).

Korko laski Instabankissa 0,90 prosentista 0,45 prosenttiin aiemmin tänä vuonna. Sijoitussalkun arvo kryptovaluutoissa onpi kirjoitushetkellä 10,22 prosenttia. Vaikea nähdä tilannetta, jossa sijoittamalla tienaisi vähemmän korkoa korolle verrattuna tavalliseen säästötiliin. Haluaisin jatkaa tätä peliä vielä kerran, koska olen jäänyt plussalle aiemmassa budjetissa. Nyt mainostan teille budjetoinnin hulluja päiviä. Elokuun budjetti vuokran jälkeen on vain 205,84 euroa, mutta tämän jälkeen nostan sitä.

En nosta sitä kuluttaakseen, vaan säästääkseni. Penno näyttää kätevästi kuukausittaiset säästöt, joita voi kuluttaa myöhemmin yllättäviin hankintoihin, kuten vitamiineihin tai henkilökortteihin. Tyylillä kirjoitan siitä, että miten paljon olen käyttänyt linja-autoja, säästäen heti autoon verrattuna. Haluan jakaa budjettia kaikkien kanssa, koska liian moni tuhlaa omaa rahaa. En pakota ketään kokeilemaan budjetoinnin hulluja päiviä, mutta se voi avata jokaiselle mahdollisuuden irtautua kulutusjuhlasta.

Minulle tiukka budjetti on tarinan opetus. Ylipäätään lähdin budjetoimaan "sairaasti" ennen muuta siksi, koska elin mielestäni liian leveästi, vaikken shoppailuhullu koskaan ollutkaan. Osasyy on voinut olla Jollaksessa asuneessa miehessäni, joka suorastaan pakotti kuluttamaan sekä maksamaan veijarin syömiset ravintoloissa ulkomailla ja Suomessa, maksoin elämyksiä kahdelle. Löytyi aikaa ottaa ohjat takaisin ja palata vanhaan hyvään minään. Pihistämällä panostan vaurauteeni sijoittamalla. Kokeile!
Heinäkuussa omaa luksusta olivat Aulangon kylpyläkäynti kymmenen prosentin alennuksella ja Ajiton sushibaari juuri ennen hinnannousua iltaisin. Pyrin tulemaan ajoissa, että ehdin säästää rahaa kunnolla.
Elokuussa pääsen nauttimaan uudesta matkasta Vekka liikenteellä Valkeakosken uimahalliin, lähes ilmaisesta kuntoilusta luonnossa ja ruoanlaitosta liedellä. Usein on ilmaisia tai halpoja harrastuksia.

Minua ette näe enää leffateattereissa, kuntosalilla, ravintoloissa tai Ratinan kauppakeskuksessa.

Heinäkuun budjetti oli ylijäämäinen: "Vain 21 nollapäivää"

Tiesin, että tulen jäämään heinäkuussa plussalle, vaikka kuukauteen on kuulunut myös tuhlailua. 14. heinäkuuta 2021 olin parisen vuotta ilman narsistia. Vietin aamun OnniBus.comin kanssa matkalla Hämeenlinnaan. Näitä hintoja et heinäkuun budjetissa näe, koska tasoitan menoja kuukausittain, ja olen maksanut tarjousliput kesäkuussa. Heinäkuussa oli peräti 21 nollapäivää. Näitä päiviä tarvitaan, että säästät varmasti. Se, että jätät lompakon kotiin toimii oikeasti. Tuntuu aina niin mahtavalta!

Kerään lisäksi pantillisia asioita, joilla ostelen Lidlistä ilmaisia herkkuja pihagrilliin. Iltalenkillä löydöt voivat palkita niin, että lompakkoa ei tarvitse huomennakaan. Ihmiset heittävät aitoa rahaa maahan. Samalla tulee parempi fiilis siitä, että siistin ympäristöä Pirkkalassa. Keräilen panttipulloja lähiseudun maasta arviolta yli kymmenellä eurolla kuukaudessa, vaikka en mitenkään erityisesti lähde löytämään niitä. Otan kantopussin mukaan aina, jos lähden kävelemään tai pyöräilemään. Kiitoksia rahapotista!

Heinäkuussa kävin ruokakaupassa kolme kertaa. Heinäkuussa olivat Euron päivät, mutta en kokenut tarpeelliseksi käydä siellä tällä kertaa. Pakastin ja jääkaappi oli täynnä ruokaa. Euron juuston takia en viitsinyt vaivautua sateisella säällä Paunulla. Heinäkuuhun osui myös lahjameno, tyypillinen sähkön siirto, puhelinlasku ja uutta Skype-saldoa. Koen, että se tulee halvemmaksi verrattuna DNA:n kautta soitettaviin ulkomaanpuheluihin TeleAlen liitteen kautta, joita teen yhden kuukaudessa Venäjälle.

Heinäkuussa kokeilin uudelleen budjetoinnin rajoja

Varaudun korotuksiin jo tänään. Marraskuussa päättyy Vattenfallin kahden vuoden sopimus ilman kuukausimaksuja vain 5,31 sentillä kWh:lle veroineen. Ajastin sieltä alkaen uuden jatkumaan ilman päivämenetyksiä niin, että kuukausimaksuttomuus säilyy 5,35 sentillä kWh:lle. Myynnin kilpailutan Kilpailuttaja.fi-sivustolla. Otin tarjouksen jo kolmisen kuukautta ennakkoon, koska sähkön hinnat ovat juuri nyt nousussa, enkä usko niiden laskevan ennen marraskuuta, jolloin uusi sopimus alkaa.

Uudempi sopimus ei ole kamalasti vanhaa kalliimpi, niin otin pienen riskin menettämättä päivääkään vanhasta sopimuksesta. Vattenfall säilyy, eli ei tarvitse edes vaihtaa e-laskutusta, tai firmaa. Lisäksi huomasin, että noin kahdessa kuukaudessa olisi DNA:n 9,90 euron tarjous rajattomasta 50 megasta päättynyt. Telian ständillä myyjä jutteli, ja vaikka ei pystynytkään tarjoamaan mitään vastaavaa, hän pystyi säilyttämään hinnan samana hieman heikoimmilla ominaisuuksilla ja 250 yksikön paketeilla.

Vasta, kun tieto tuli numeronsiirrosta DNA:lle, minulle soitettiin asiakastyytyväisyyskyselyn. DNA:n myyntitykki oli sitä mieltä, että hyvää ei kannata vaihtaa, ei edes Telialle. Myynti painotti, että olen asiakkaana jo viisi vuotta, joten mikä houkuttelee lähtemään. Kerroin, että sapattivapaalla ei ole ollut puhelimelle tarvetta, ja Telia pystyisi jatkamaan palvelun 9,90 euron hinnalla siitä huolimatta, että palvelutaso laskee rajattomasta 250 yksikköön kutakin ja 4G-netti hidastuu kahteen megabittiin.

Elokuun puolessa välissä kulutus on kurissa

Myyjällä ei mennyt aikaa naputella nykyisen tarjouksen jatkumaan siitä, mihin tämä olisi myöhemmin päättynyt, joten jäin DNA:lle 9,90 euron kuukausihinnalla. Pyrin varautumaan kaikkeen ennakkoon, ja kirjasin jo nyt sekä sähkösopimuksen että puhelimen uudet määräajat ylös, jotta osaan kilpailuttaa ne sitten taas. Minulle on yritetty myydä kuuden euron sähkösopimusta, johon olisi sisältynyt 1 500 kWh vuodessa. Vaikka se kuulostaa halvalta, laskin todellisen kulutuksen mukaan, ja sain siitä kalliin.

Puheliittymissä kannattaa tarkistaa puhuuko oikeasti niin paljon, että rajaton on kannattava muuten, kuin ehkä tuolla 9,90 euron hinnalla 50 megan netin kera. Silloin maksat helposti turhasta. Elokuussa odotan muutaman euron voittoa budjettikauden lopuksi. Kuten sanoin aiemmin, niin en usko olevani tässä budjetissa pitkään, vaan tulen sitä nostamaan. Kokemuksia rikkaampana tulen tietämään mihin suuntaan budjettia vien. Tällä hetkellä pidän 225,84 euron budjettia hyvänä valintana jatkoille.

Sijoitan nykyään, joten todennäköisesti jossain vaiheessa tulen sijoittamaan kuukausittain, ja tämän on oltava budjetissa. Onkin täysin mahdollista, että palaan 250 euron budjettiin melko pian, että voin sijoittaa 50 euroa kuukaudessa hajautetusti. Hajauttaminen onpi sijoittamisen kulmakiviä. Artikkelin loppumetreillä sijoitussalkku on noin 11 prosenttia plussalla. Mikään tili Bank Norwegianissa ei anna sellaista. Ei edes niissä märissä unissa. Suosittelen budjetointia Pennolla kaikille, vaivaton softa!
Kulutan sähköä noin 1 000 kWh vuodessa ja Lumme Energian 1 500 kWh vuodessa olisi €6 kuukaudessa. Noin 83 kilowattitunnille/kk 7,2 senttiä/kWh. Vattenfall kWh 5,35 senttiä. Lumpeen tarjous oli kallis.

Yhteenveto: lukijan vinkillä vähemmän sisältöä talouskatsaukseen

Lukijalta saapui Outlookiin palaute, että kuukauden vinkin takia merkintä on liian pitkä, eikä sitä ehdi lukea työpaikalla. Tässä kuussa vinkkiä ei tule, vaan otan tällaiset vinkit joissain muissa merkinnöissä huomioon. Tärkeintä on, että vaikka et tänään olekaan sapattivapaalla, voisit käyttää työaikaa hyväksi vaurastumiseen. Kaikki säästäminen on aina oikein, jo ensimmäisestä eurosta alkaen. Suosittelen sitä, koska on täysin järjetöntä tehdä niska limassa töitä unelmiin, että lopuksi joku muu rikastuu työllä.

Sapattivapaa oli täysin mahdollista minulle, koska käytin osan työajasta vaurastumiseen, tai askelten suunnitteluun. Työt tein kunnialla, ja paremmin kuin jotkut muut, palautteiden mukaan ainakin. Enpä koe hirveää syyllisyyttä, että ainakin 90 minuuttia työajasta käytin muihin hommiin, kun työtä ei aina muutenkaan ollut tarpeeksi. Olisi sekin tylsää, että istuisin tuolissa laskemassa lampaita tai katsoisin koko ajan kelloa. Jos työpisteelläsi on hieman joutoaikaa, perusta säästötili. Luethan minun blogia!

Tulen jakamaan jatkossakin niitä tapoja, jotka toimivat todella matkalla vauraaksi. Sinkuille tämä on helpointa, koska meillä ei ole puolisoa tai lapsia elätettävänä. Teemme päätökset itse. Sinkut, olette onnellisessa asemassa, enkä suosittele parisuhteita, koska en suosittele niitä edes minulle. Muutama suhde mieheen osoitti sen, että tulin vain tuhlanneeksi rahaa. Sitä rahaa, jota olisin voinut sijoittaa ja vaurastua. Jatkossa budjetti on näin lyhyt, vaikka introverttina saan itseäni ulos juuri kirjoittamalla.

Moni kaveri pääsisi vaurastumaan, mutta heillä varallisuus menee kulutukseen. Kulutus on numero yksi, josta pitää vähentää, että jää rahaa säästöön. Esimerkiksi vanhemmat kuluttavat mielestäni liian paljon maitoon, vaikka hanavettä juomalla pärjää oikein hyvin, ruoanlaiton jälkeen. Jos teillä ostetaan kymmenen kevytmaitoa viikossa, niin tuhlaat 30,40 euroa kuukaudessa maitoon. Tykkään pyöritellä lukuja, joten lasken kaikessa todellisen kustannuksen nahkalompakkoon. Tästä syystä voin hyvin.

Sapattivapaa oli unelma numero yksi, ja nyt elän ilot. Hetkeksikään en vaihtaisi sitä työntekoon. On niin mahtavaa elää oman kellon mukaan. Frugalistina pidän menoja pieninä, ja suosin lähes ilmaisia iloja, jotta rahaa riittää pidempään. Väitän, että elän vieläkin toukokuun lomarahalla työpaikalta 😂

Kerron tämän teille elokuussa, joten tästä voitte päätellä miten frugalisti olen. Pyri samaan!

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Ikean 365 päivän palautus testissä

Paunulla päiväreissu kauas Caribialle

Absolutistina en ota sitä yhtäkään

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Jyri omistaa minimalistina 353 asiaa

Paunulla extempore-retki Ylöjärvelle

Näin vaihdat pankkia Nordeasta oitis

Minulla oli maailman paras mummo

Jyri on uniikki INFJ-persoonallisuus

Mies, 11 syytä miksi Tinder on onneton