Tietoja

Blogin pakollinen, tylsähkö infosivu! Jumissa tanssilattialla -blogilla ei ole pitkää historiaa, mutta blogihan sai alkunsa siitä, että innostuin tästä valokuvaamisesta. Hain vanhaa digikameraa hieman parempaa tapaa ottaa hienompia kuvia ja sellaisen lopulta löydettyäni perustin tämän blogin. Jossain välissä minimalismi-into iski ja päätin digikameran myydä pois. Tilanne tänään on se, että kuvaan puhelimella. Luuria en uusi, että saisi parempia, mutta hetkittäin mietiskelen kuvien tarkoitusta.

Minimalismi saa tulla tähän blogiin sillä tavalla, että valokuvia haen blogiin jatkossa täysin ilmaisesta kuvapankista. Blogin pääpaino on aina minimalismissa. Sitä on paljon niin aiheissa, teemassa ilman turhia mainoksia kuin sisällössä ilman suurta määrää loputtomia kuvia. Minimalismi on elämäni, siksi haluan jakaa sen toimivuutta kaikille suomalaisille. Ilman hyvää minimalismia tätä blogia ei olisi ollut muuten olemassa. Hienoa, että löysin kauniin elämäntyylin jo ennen blogini varsinaista aloitusta.

Ajatus on kirjoittaa myös kaikenlaisesta maailmanmenosta busseista matkailuun sekä omasta tylsästä elämästä tarkemminkin — edellyttäen jos sellainen nyt jotakin kiinnostaa. Blogi sai ideansa siitä, että minulla oli vaikeuksia keksiä nimi. Ajattelin vain asioita, joista tykkään tänä päivänä kaikkein eniten. Sanomattakin on selvää, että tykkään tanssimusiikista hardcoren, hardstylen, trancen, jumpstylen ja dancecoren muodossa. Tämä ei tosin auttanut selviytymään haasteesta, joten jatkoin miettimistä.
Mikäli kaikkea ei olisi jo olemassa, en varmaan koskaan perustaisi tätä blogia. Ajan saatossa minusta syntyi muun muassa nörtti, bussifani, minimalisti ja tarkan markan budjetoija. Näillä piirteillä mennään.
Tavallisena päivänä elän kuin "viimeistä päivää" popittaen kokoelmia Spotifystä. Vuosissa kokemusta on kertynyt budjetoinnista sapattilomalle, joka kuitenkin venyi kokonaiseksi sapattivuodeksi, hyvä!

Jatkossa yritän kehittää tätä blogia, mutta myös kirjoittaminen tulee olemaan keskiössä.

Jumissa tanssilattialla tai sitten huono musiikkipäällikkö

Jäin miettimään, että taisin jäädä nyt jumiin tanssilattialle, kun kaikki hyvät nimet olivat jo varattuja Bloggerin palvelussa enkä oikein keksinyt mitään muutakaan. Tulikin mieleen, että palataanpa taakse ja löysin sieltä suhteellisen hyvän ja omanlaisen nimen tälle blogille: Jumissa tanssilattialla. Minulle tuttu tanssilattia on kaikkialla ja siihen on todellakin helppo jäädä jumiin etsiessään hauskoja juttuja, joista kirjoittaa tai ikuistaa valokuvan muodossa. Blogissa onkin pääpaino kirjoituksissa ja kuvissa. Visuaalisuus tuo paljosti suuria ja ihanan ennennäkemättömiä elämyksiä juuri sinun kotiisi.

Iältäni olen jo lähes kolmekymppinen ja harrastan kaikkea kiinnostavaa alkaen musiikin kuuntelusta päättyen maastopyöräilyyn mitä mainioimmissa maasto-olosuhteissa keskellä suloisinta lähimetsää välillä päivittäen näitä sivuja. Hauskuus alkaa mielestäni siitä mihin asfaltti päättyy! Näiden ohella tulee harrastettua YouTube-videoiden ja leffojen katselua sekä koneella tulee joskus vietettyä tovi jos toinenkin. Siksi kutsun itseäni nörtiksi jopa blogin kuvauksessa! Lähellä sydäntä on myös valokuvaus, yritän etsiä hienoja aiheita kuviin koko ajan. Tykkään myös retkeilystä Kintulammilla tosi paljon.

Blogissa voit vapaasti kommentoida juttuja ja kaikenlainen arvoa kirjoituksiin tuova jutustelu onkin suotavaa. Jutuissa on varmasti monenlaista kirjoa asioita ja vain aika näyttää mihin tässä mennään. Selvää on, että hyviä ajatuksia on vain jaettavaksi asti. Mikäli tykkäät blogistani, kerrothan siitä myös kavereillesi ja jätä vaikka palautetta blogistani alle kommentointivalintaan — tai tilaa se sähköpostiin ylhäältä. Hyvää juttua ei ole koskaan liikaa! Juttuja saa kommentoida niin uusia kuin vanhoja, vaikka aina uudelleen ja uudelleen. Vastaan kaikkiin kommentteihin, joten keskustellaan ihmeessä!

Nautin alkaneesta sapattivuodesta toukokuussa 2021 lähiluonnossa

Haluatko kirjoittaa omaa unelmaa tämän blogin lukemisen rinnalla? Aloita heti. Jos et aloita nyt, et ehkä aloita koskaan! Blogin avaaminen on sinulle helppoa ilmaiseksi — tee tili WordPress.comiin tai Blogger.comiin ja aloita työt paremman internetin puolesta. Hyvässä internetissä on aina loistavaa sisältöä ja mikä parasta sellaista juttua voit tuottaa vapaa-ajallasi niin paljon kuin haluat! Bloggerissa kirjoittamisella on erittäin helppoa taikoa rahaa AdSense-mainosverkoston kautta. Bloggaamiseesi tarvitset lisäksi verkko-osoitteen, minkä kulu on noin 10 euroa vuodessa, ja olet pian valmis.

Blogger itsessään ei maksa käyttäjälle mitään ja unelmat alkavat yleensä pienistä ideoista. Juuri niin syntyi myös tämä blogi vuoden 2014 aikana vahingossa. Se tapahtui lähes huomaamatta kesäkuussa. Blogin pitäminen ei vaadi mitään ylintä tutkintoa tai suuria määriä rahaa. Riittää, että sinulla on hyvä nettiyhteys, tehokas läppäri ja älypuhelin riittävällä kameralla. Lisäksi tarvitaan riittävää intoa, useita ideoita ja kykyä tehdä valokuvista ja pienistä pätkistä ajatuksia kokonaisia tarinoita. Älä pelkää, sillä minäkin kehityin paremmaksi kirjoittajaksi vain kirjoittamalla. Mistä kirjoitat seuraavaksi?

Kirjoittaminen vaikuttaa hankalalta. Aiheita ei millään keksi. Ehkä ajattelet, ettet ikinä löydä lukijoita. Nämä ovat vain tekosyitä viivytellä jotain suurta ja kaunista. Ennen blogini perustamista mietin ihan samoja kysymyksiä ja ajattelin, etten vain pysty tähän nyt ollenkaan, mutta uskalsin tarttua tuumasta toimeen. Ylitin itseni, ja sinä voit kokeilla tätä samaa. Nyt olen tässä hetkessä kirjoittamassa infosivua loppuun. Ehkä se ei ollutkaan niin vaikeaa kuin luulin. Itse asiassa minun olisi pitänyt aloittaa tämä jo vuosi sitten. Bloggaaminen on mainio tapa käyttää aikaa muuhun kuin television katseluun.

Jos kiinnostaa mitä tanssimusiikkia kuuntelen, tsekkaa Spotify-profiilini.

Outoja faktoja minusta itsestäni

Jotkut sanovat minua oudoksi, mutta näin elän ja asia on nyt muutenkin loppuunkäsitelty.
 1. En omista tai kuuntele radiota. Radio on täysin turha vekotin, joka soittaa musiikkia, jota en edes halua kuunnella. Mielialani on kohentunut aikoinaan, kun tajusin lopettaa ja siirryin Spotifyyn.
 2. En omista tai katso televisiota. Televisioton elämä onpi arkipäivää, enkä halua laitetta kotiin, en edes ilmaiseksi. Jos joku haluaa sellaisen lahjan antaa, parempi olisi tietää varsinainen totuus...
 3. En omista mikroaaltouunia. Muilla se löytyy, mutta ei täällä. Koen, että pärjään mainiosti ilman.
 4. En omista autoa tai ajokorttia. Minulle auto ei ole välttämätön. Käytän paunulaisia tai sitten tätä polkupyörääni. Liikun enemmän. Ei velkaa tai vakuutuksia. Kunto kasvaa kohisten. Alaraajat eivät puudu ja jää rahaa muuhunkin. En ottaisi autoa elämääni mistään hinnasta, nyt tai koskaan.
 5. En omista taloja tai mökkejä. Ne ovat täysin merkityksettömiä. Asun vuokralla niin halvalla kuin mahdollista, enkä mieti omistamisesta yhtään. Ilman velkaa voin elää ilman mitään murheita.
 6. En ole parisuhteessa. (Enkä aktiivisesti etsi). Kaikki edelleen kysyvät koska olisi lapsia, perhettä ja rouvaa. Joudun sitäkin korjaamaan, että jos puhuttaisiin miehistä nyt kuitenkin... niinpä.
 7. En omista kavereita. Siinä vaiheessa, kun kaverit pelasivat vähiä rahojaan pelikoneilla, baareissa tai kauppakeskuksissa, sanoin riittää. Yksin on parempaa. Se johti taloudelliseen kuntoon.
 8. Erotan paunulaiset Tampereen kaupunkiliikenteestä. Hyvinkin kaukaa. Näin tiedän kannattaako bussille viittoa, koska liikun vain ja ainoastaan paunulaisilla. Erehtymisen mahdollisuus nolla!
 9. En tilaa Netflixiä tai käy elokuvissa. Täysin turhaa: ajantappoasi kaikesta muusta tärkeästä, joka suosii roskaruokaa ennen tulevaa ylipainoa. Koen, että minulla ei ole aikaa sarjamaratoneihin.
 10. En omista 300 Mb/s 5G -liittymää. Minulle netti on täysin merkityksetön juttu älypuhelimessa. Otan halvimman mahdollisen tarjousliittymän Galaxyyn, johon usein sisältyy hitain 1 Mb/s.
 11. En kännää tai tupakoi. Sivuten kaverittomuutta tämä kulkee käsi kädessä. En ota edes yhtä, vaan budjetoin nekin rahat johonkin tärkeämpään. Toimii, koska keväällä 2021 olen sapattivuodella.
 12. En lue uutisia. Olen jo vuosia sitten lopettanut uutisten lukemisen. Luen maksimissaan paikallisia ja digiuutisia. Näistä tulee joskus muutakin informaatiota, mutta ilman näitä hetkiä roskalehtien sivuilla olen säästänyt niin aikaa, rahaa kuin mielenterveyttä. Suosittelen varmasti muillekin!
 13. En seuraa urheilua. Urheilu ei kiinnosta, koska urheilen itse. Älä kysy mitä liigaa kannatan. Kysy miten voin kannustaa sinua liikkumaan enemmän. Kaupallinen urheilu on ihan täyttä roskaa!
 14. Sisustan jopa ilmaiseksi. Kotiini harvemmin ostan mitään kovin uutena: kaksi sohvaa sain täysin ilmaiseksi äidiltä ja sieltä tuli vielä yöpöytäkin. Toiselle turha on minulle aarre. Säästöön meni. Haluan minimalistisella elämällä vähentää turhaa kuluttamista osaltani, liity mukaan peliin!
 15. Käytän kaiken loppuun. Olen minimalisti ja käytän kaikkea loppuun. Pesukone elää tavallisesti kanssani 9 vuotta, älypuhelin 3 vuotta ja kannettava 6 vuotta. Joskus enemmänkin, jos toimii.
 16. En enää käy kauppakeskuksissa. En nauti shoppailusta, joten Ideaparkissa, Redissä tai Ratinassa en muista aikoihin käyneeni. Ostan välttämättömät verkon alennuksia käyttäen. Ruokakaupassa, Prismassa, käyn enää kerran viikossa hyödyntäen jääkaappia ja pakastinta tässä asunnossa.
 17. Budjetoin ilmaisella Pennolla. Ilman budjetointia en voisi olla niin hyvä taloudellisesti kuin olen nyt. Takuusäätion tarjoama Penno on paras budjetointisovellus, johon syötän taloustilanteeni.
 18. En enää matkusta ulkomaille. Matkailulakko alkoi vitsinä 2019, mutta on voimassa edelleen. Ei ole pienintäkään mielenkiintoa lähteä Kreikkaan tai Saksaan, olen suomalainen ja täällä pysyn.
 19. En someta. Ei kiinnosta Twitter. Ei kiinnosta Facebook. Ei kiinnosta WhatsApp. Ei kiinnosta Insta. Ei kiinnosta "Kuka välittää mikä". Onko selvä? Parasta olisi, koska niin moni kysyy, argh.
 20. Valehtelisin jos väittäisin, että en kuuntele elektronista tanssimusiikkia. En tykkää radioiden musiikista ja mielestäni ihmiset ovat liian yksinkertaisia kuunnellessaan sitä. Taskussani on yli 70 miljoonaa biisiä, joten en todellakaan ala kuunnella sitä mitä muutkin. Vaihtoehtoja on!
Useimmista faktoista on blogissani jokin artikkeli, josta voit sitten tietysti lukea lisääkin.

Mitä tämä blogi ei ole

Tämä blogi ei ole tavallinen päiväkirja, tai edes varsin tylsä ja kuivakas tusinablogi, jollaisia on netti täynnä. Ennen kaikkea tämä blogi ei yritä myöskään olla maailman, tai edes Suomen paras, taikka suosituin blogi. En kirjoita työkseni, tai rahan takia, vaan pyrin löytämään yhteisön blogini ympärille. Tähän asti olen onnistunut löytämään tuhat uniikkia kuukausittaista käyttäjää, ja olet yksi heistä!
 1. En kirjoita maksettuja juttuja. Tässäkään blogissa ei mainosteta tuotteita merkinnöissä olevilla teksteillä isoakaan rahaa vastaan. Blogissa ei ole AdSense-mainontaa, koska et halua köyhtyä.
 2. En kirjoita tuotearvioita. Mielestäni on turhaa arvostella ostamiaan tuotteita vaikka kuulokkeista älypuhelimiin. Näitä juttuja ovat blogit ja YouTubet täynnä. Aiemmat olen suosiolla poistanut.
 3. En kirjoita ostoksistani. Minulla ei ole tapana kehua muille mitä on tullut ostettua tai elettyä. Eikä edes sitä, jos ostin elämäni kengät. Tämä ei ole itsekehublogi tai täynnä Zalando-muotia.
 4. En kirjoita omista kuulumisista. Saatan kirjoittaa matkoistani, mutta en kirjoita kuulumisista. Ketään ei kiinnosta, jos kävit Audilla edullisilla tarjousostoksilla, tai sait elämäsi kissan.
 5. En kirjoita numeroiden perässä. Laatu korvaa määrän, siksi en kirjoita mitättömistä jo edelläkin mainituista asioista, koska se on turhaa. Haluan tehdä kaiken huolella ilman mitään kiirettä.
Jos sen sijaan haluat tietää mitä musiikkia oikein kuuntelen, kysy ihmeessä.

Loppusanat

Olen halunnut tehdä tästä blogista selkeän ja nopean, mutta samalla nykyaikaisen. Tässä ei ole sivu täynnä mainoksia kuten Iltasanomissa, itse asiassa ei ole yhtäkään, eikä niitä mainoksia ole tarkoitus laittaakaan riesaksi — joten viihdy hyvin! Hyvä blogi ei vilkkuvia tai tekstipohjaisia mainoksia kaipaa myymään roskaa. Blogin kuvat ovat enää joskus itse otettuja. Niitä saa käyttää, kiitos kun jaat! Moni valokuvista, ja ne varmaan tunnistaa laadusta, ovat ilmaisesta kuvapankista. Jos huomasit puutteen, haluat antaa palautetta tai kysyä jotain hauskaa — kommentoi ihmeessä tai lähetä vaikka postia.

Blogitilan tarjoaa Googlen Blogger-palvelu, joka ei maksa minulle mitään, ja olenkin ollut tyytyväinen tähän palveluun. Blogia kirjoitan Chromebookilla ja kuvat otan Android-puhelimella. Hirveästi laatua kamerassani ei ole, mutta bloggaus on ollut silti nautittavaa, koska tulee ihan hyviä kuvia. Normaalin merkinnän kirjoitan nykyään noin muutamassa tunnissa. Tietokonenörttinä aiheet ovat välillä myös tekniikkaa, toisinaan maastopyörällä matkailua, kylältä toiseen kylään. Toivottavasti viihdyt blogini parissa ja vierailet vielä uudemman kerran päivittämään näitä loputtomia blogisivuja juttuineen.

Huomaa, että tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa ja liikenteen analysoinnissa. Sivuston käyttötiedot lähetetään Googlelle, joka tarjoaa Bloggerin palvelut. Käyttämällä minun omaa sivustoa hyväksyt evästeiden käytön näihin tarkoituksiin. Sivustolla ei ole sosiaalisen median turhia painikkeita, mutta voit halutessasi jakaa juttuja sinne omin päin. Itse en sosiaalisesta mediasta välitä. Kommenteissa olisi hyvä muistaa hyvät käytöstavat ja lähettää sellaisia vasta sitten. Mainoksia en blogissa pidä, koska en halua mainostaa sinulle mitään turhaa, mitä et ehkä todellakaan tarvitse.

Tervetuloa uudemman kerran, kommentoimaan kanssa! Vastaan kaikkiin kommentteihinne ja sallin omien blogien linkkejä kommenteissa. Poistan tästä huolimatta selvät mainokset suoraan roskiin.

En kuulu sosiaaliseen mediaan, joten tällä blogilla ei ole Facebook-sivuja, tai vastaavia.

Haluatko lähettää minulle sähköpostia? Käy sivulla Yhteystiedot!

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Tekevätkö S-bonukset sinusta köyhän tai rikkaan?

Näin vaihdat pankkia: "Ovet paukkuen Nordeasta"

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

666 päivää ilman narsistia: "Ostan enää halpamerkkejä"

Sapattivapaa on vapaa-aikaa: "Paunulla ajelulle"