Musiikkikokoelma halvalla: "Kaikki kympillä kuussa"

Google Musiikin kokoelma
Musiikkikokoelman luominen tänään ei vaadi kovin suurta määrää rahaa tai velkaa. Riittää, että löytyy musiikkipalvelu kympillä kuussa ja voit alkaa hommiin. Tosin, muista tämä karu totuus. Jos käytät Spotifyä, niin kokoelmassa siellä on vain kymmenen tuhannen biisin raja, ainakin toistaiseksi.

En ole vielä edes aloittanutkaan musiikin koko kokoelman tekemistä, koska rajat tulisivat vastaan nopeasti. Googlessa ei niitä sitten olekaan, mutta se onkin hakukonejätti ja se tunnetaan verkko-osaajana. Onhan sillä paras hakukone ja kaikki. Yksi syy lisää miksi siirryin lopullisesti Googleen myös musiikin kuuntelussa ja elokuvien katselussa, toimii.

Musiikin suoratoistoa käytän vuodesta 2010, enkä voisi kuvitellakaan ostavani kappaleita yksittäin. Saan kaiken kympillä kuussa, eikä kuunneltava lopu koskaan kesken, ei edes kesälomalla tai terassilla. Elektroninen tanssimusiikki parantaa haavat, ja voin paremmin. Se antaa voimaa liikkua enemmän. Maksaisin musiikin tilauspalvelusta helposti enemmänkin, jos kaikki ylimääräinen menisi artisteille joita kuuntelen, aina ja tilanteesta riippumatta. Maksaisitko itse ja kuinka paljon enemmän?

Kokoelman tekeminen helposti

Sanoisin, että nyt oli aika helppoa. Toki elektroninen tanssimusiikki pohjautuu pääasiassa singleihin, joten niitä on kokoelmassani suurin osa. Albumeja on vain kourallinen, koska raskas tanssimusiikki pohjautuu tosiaan pitkälti radioversioon ja remixeihin siitä. Harvemmin elämässäni näen kokonaisia levyjä eri biisejä, joten näin on mentävä. Toki joku voi ajatella, että miksi sitten lisätä noita Remix-julkaisuja? Itse näen siinä montakin hyvää juttua. Toki voisin näistä kirjoittaa hieman lisää.

Ensinnäkin, kuten kuvasta nyt näkyy, saan lajiteltua musiikkini. Näen soittolistojen ja radiokaanvien lisäksi lisätyn suosikkimusiikin artisteittain, albumeittain, kappaleittain ja lajityypeittäin. Esimerkiksi kirjoitushetkellä minulla on kaksi soittolistaa, kuusi radiokanavaa, 559 esittäjää, 764 albumia, 6 095 kappaletta ja yksi lajityyppi: elektroninen ja tanssimusiikki. Tähän kaikkeen meni aikaa useampi päivä, mutta nyt nautin niistä hyödyistä lisää. Spotifyn kokoelma on mielestäni aika suppea.

Lisäykset pitkälti menivät pääsoittolistan perusteella. Se kattaa kirjastoni kokonaisuudessaan, mutta kaikkia kokoelmalevyjä en ole kuitenkaan kirjastoon lisännyt, vaikka soittolistalla onkin yleensä muutama biisi sieltä. Kokoelmien takia sisältö paisuisi helposti pilviin. Niin ja niitä hyötyjä. Tosiaan, lajiteltu kokoelma ja näen nyt artistit yhdellä sivulla. Sitten näen albumit, kappaleet ja lajityypit. Pystyn esimerkiksi selaamaan albumit kansitaiteineen. Saako olla aina musiikkia, kiitos.

Musiikki on elämäni, se on rakkauteni, musiikki on voimaa

Eilen kävi niin, että huomasin mielenkiintoisen kannen ja halusin kuunnella loput Remix-versiot suosikkikappaleestani. Oli mukava kuunnella niitä taas! Yleensä listalle menee se paras mahdollinen versio ja loputkin olisi kiva kuunnella. Näin se on helpompaa, kun musiikki pysyy järjestyksessä. Lisäksi rajojen puuttuessa ei minun tarvitse miettiä saavuttavani suurimman sallitun pisteen. Siksi olikin ilo jättää Spotify kuukausi sitten. Ehkä tulevaisuudessa teen jotain toisin, päivitetään.

Yksi hyvä syy lisää onneen on selkeä: nyt "omistan" muutakin kuin vain pari soittolistaa. Olen tehnyt paljon työtä digitaalisen kokoelman tekemiseksi ja kun katson tulosta päivittäin sekä tietokoneella että puhelimessa, olen aina iloinen siitä. Siitäkin huolimatta, vaikka en oikeasti omistakaan sitä, vaan vuokraan Googlelta käyttöoikeuden musiikkipalveluun. Toisaalta mielestäni tällainen on nykyaikaa, ja ehkä sinunkin tulisi tehdä samoin. Jos rakastaa musiikkia ja haluaa sitä paljon lisää, toimi.

Musiikipalveluita on toki muitakin, Deezer tulee mieleen nyt aivan ensimmäisenä tässä hetkessä. Tulevaisuudessa avataan varmasti lisää, jos ei nyt ihan Suomessa, niin jossain muualla varmasti. Suoratoisto tilittää rahaa artisteille kaikkein eniten. Myynnistä he saavat kertaluontoisen maksun levy-yhtiön kautta, mutta suoratoisto tuo pieniä puroja jatkuvasti. Jokainen tietää, että pienistä puroista syntyvät isot joet. Rahan menoa ei voi estää! Menevät sentään hyvään tarkoitukseen.

Muutama syy tehdä kokoelma Google Play Musiikkiin

  1. Näet musiikkisi lajiteltuna artistin, albumin, kappaleen tai lajityypin perusteella.
  2. Kun menet artistisivuille, sinun ei tarvitse klikata kaikkia julkaisuja auki, vaan löydät kirjastosi kappaleet erillisestä listasta lajiteltuna julkaisuvuoden mukaan. Kätevää! Lisäksi palvelu luo automaattisesti soittolistan, jossa ovat kaikki artistin julkaisut kirjastostasi.
  3. Sinulla voi olla lajityypit Elektroninen ja tanssimusiikki sekä Hiphop ja rap. Voit sekoittaa molemmat tai yksi kerrallaan. Voit myös katsoa julkaisuja ja kappalemääriä lajityypin mukaan.
  4. Google Play Musiikki -palvelussa ei ole rajoituksia kirjaston kohteille. Sinulla voi olla siis tuhansia artisteja ja heidän mahtavia julkaisuja lajiteltuna täydellisesti osioihin.
  5. Kirjastoon lisääminen antaa tässä palvelussa mahdollisuuden muuttaa metatietoja. Voit siis esimerkiksi korjailla kappaleen tietoja, kuten lajityyppejä haluamaksesi, ilman suurta vaivaa. Tee sinunlainen musiikkikirjasto hetkessä! Kuuntele kaikkea uutta jatkuvasti, joka päivä.
Ja vain muutama... löydä testaamalla ne muut syyt.

Loppusanat

Olen ollut todella tyytyväinen Googlen Play-musiikkipalveluun ja aion käyttää sitä jatkossakin. Tämä korjasi hyvin monia Spotifyn puutteita ja toi vielä enemmän hyviä asioita lisää ihmeteltäväksi. Eniten tykkään Googlen selkeydestä, tämä ei ole täynnä sosiaalisuutta, vaan on enemmänkin aitoon musiikin kuunteluun. Lisäksi suositukset ovat osuneet paremmin musiikkimakuuni. Yksi mielenkiintoisuus on myös virallisten musiikkivideoiden katselu. Palvelun radio on myös erittäin monipuolinen.

Kyllä, videoita on tullut jo katsottua, koska kansitaiteen päällä oli YouTube-kuva. Eipä olisi tullut tosin mieleenkään, että tällaisesta valtavirrasta poikkeavasta kappaleesta olisi musiikkivideo olemassa! YouTubessa tämä samainen musavideo lähti tietysti helposti elektronisen tanssimusiikin parhaiden videoiden kokoelmaani. Ainoa puute tässä on Offline-tilan puuttuminen selaimessa, mutta sekään ei ollut ongelma  mobiilinetti toimii hyvin kotikulmilla aamusta iltaan ja pian DNA:n kautta.

Kokonaisuuteen olen tyytyväinen vaikka tietysti Spotifyn tiettyjä ominaisuuksia jäänkin kaipaamaan, esimerkiksi mahdollisuuden hakuun soittolistoissa. Tämä on kuitenkin suhteellisen pieni puute ja korjattavissa helposti: avaat soittolistasi linkin Yksityinen-tilassa ja pystyt käyttämään Chromen sisäistä hakua. Tämä on ajanut asiansa vallan mainiosti. Vaikka tuo Spotify on suosituin, Google Play Musiikki on mielestäni paljon parempi ja sitä ei tunneta missään. Ehkä tunnet sen, ainakin nyt?

Muista myös muutamat syyt, joiden takia Google Musiikkiin siirtyminen kannattaa jo tänään.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Seitsemän asiaa joihin minimalisti kompastuu

Nyt järkyttää! Mitä ihmettä tapahtui Lidlille?

Kuinka päädymme narsistin verkkoon

En käytä WhatsAppia ja se on normaalia