Musiikkikokoelman luominen halvalla

Google Musiikin kokoelma
Musiikkikokoelman luominen ei vaadi nykyään suurta määrää rahaa. Riittää, kun sinulla on suoratoistopalvelu kympillä kuussa ja voit alkaa hommiin. Tosin, muista tämä karu totuus. Jos käytät Spotifyä, kokoelmassa siellä on kymmenen tuhannen biisin raja.

En siis ole edes aloittanutkaan musiikin kokoelman tekemistä, koska rajat tulisivat vastaan nopeasti. Googlessa ei niitä sitten olekaan, mutta se onkin hakukonejätti ja se tunnetaan verkko-osaajana. Onhan sillä paras hakukone ja kaikki. Yksi syy lisää miksi siirryin lopullisesti Googleen myös musiikin kuuntelussa ja elokuvien katselussa.

Kokoelman tekeminen helposti

Sanoisin, että oli aika helppoa. Toki elektroninen tanssimusiikki pohjautuu pääasiassa singleihin, joten niitä on kokoelmassani suurin osa. Albumeja on vain kourallinen, koska tanssimusiikki pohjautuu tosiaan pitkälti radioversioon ja remixeihin siitä. Harvemmin siis näen kokonaisia levyjä eri biisejä, joten näin on mentävä. Toki joku voi ajatella, että miksi sitten lisätä noita Remix-julkaisuja? Itse näen siinä montakin hyvää juttua. Toki voisin näistä kirjoittaa lisää.

Ensinnäkin, kuten kuvasta näkyy, saan lajiteltua musiikkini. Näen soittolistojen ja radiokaanvien lisäksi lisätyn musiikin artisteittain, albumeittain, kappaleittain ja lajityypeittäin. Esimerkiksi kirjoitushetkellä minulla on kaksi soittolistaa, kuusi radiokanavaa, 559 esittäjää, 764 albumia, 6 095 kappaletta ja yksi lajityyppi: elektroninen ja tanssimusiikki. Tähän kaikkeen meni aikaa useampi päivä, mutta nyt nautin niistä hyödyistä lisää. Spotifyn kokoelma on aika suppea.

Lisäykset pitkälti menivät pääsoittolistan perusteella. Se kattaa kirjastoni kokonaisuudessaan, mutta kaikkia kokoelmalevyjä en ole kuitenkaan kirjastoon lisännyt, vaikka soittolistalla onkin yleensä muutama biisi sieltä. Kokoelmien takia sisältö paisuisi helposti pilviin. Niin ja niitä hyötyjä. Tosiaan, lajiteltu kokoelma ja näen nyt artistit yhdellä sivulla. Sitten näen albumit, kappaleet ja lajityypit. Pystyn esimerkiksi selaamaan albumit kansitaiteineen. Musiikkia, kiitos.

Eilen kävi niin, että huomasin mielenkiintoisen kannen ja halusin kuunnella loput Remix-versiot suosikkikappaleestani. Oli mukava kuunnella niitä taas! Yleensä listalle menee se paras mahdollinen versio ja loputkin olisi kiva kuunnella. Näin se on helpompaa, kun musiikki pysyy järjestyksessä. Lisäksi rajojen puuttuessa ei minun tarvitse miettiä saavuttavani suurimman sallitun pisteen. Siksi olikin ilo jättää Spotify kuukausi sitten. Ehkä tulevaisuudessa teen jotain toisin.

Yksi hyvä syy lisää onneen on selkeä: nyt "omistan" muutakin kuin pari soittolistaa. Olen tehnyt paljon työtä digitaalisen kokoelman tekemiseksi ja kun katson tulosta päivittäin sekä tietokoneella että puhelimessa, olen aina iloinen siitä. Siitäkin huolimatta, vaikka en oikeasti omista sitä, vaan vuokraan Googlelta käyttöoikeuden musiikkipalveluun. Toisaalta mielestäni tällainen on nykyaikaa ja monen tulisi tehdä samoin. Jos rakastaa musiikkia ja haluaa sitä paljon lisää.

Muutama syy tehdä kokoelma Google Play Musiikkiin

  1. Näet musiikkisi lajiteltuna artistin, albumin, kappaleen tai lajityypin perusteella.
  2. Kun menet artistisivuille, sinun ei tarvitse klikata kaikkia julkaisuja auki, vaan löydät kirjastosi kappaleet erillisestä listasta lajiteltuna julkaisuvuoden mukaan. Kätevää! Lisäksi palvelu luo automaattisesti soittolistan, jossa ovat kaikki artistin julkaisut kirjastostasi.
  3. Sinulla voi olla lajityypit Elektroninen ja tanssimusiikki sekä Hiphop ja rap. Voit sekoittaa molemmat tai yksi kerrallaan. Voit myös katsoa julkaisuja ja kappalemääriä lajityypin mukaan.
  4. Google Play Musiikki -palvelussa ei ole rajoituksia kirjaston kohteille. Sinulla voi olla siis tuhansia artisteja ja heidän mahtavia julkaisuja lajiteltuna täydellisesti osioihin.
  5. Kirjastoon lisääminen antaa palvelussa mahdollisuuden muuttaa metatietoja. Voit siis esimerkiksi korjailla kappaleen tietoja, kuten lajityyppejä haluamaksesi, ilman suurta vaivaa. Tee sinunlainen musiikkikirjasto hetkessä! Kuuntele kaikkea uutta jatkuvasti, joka päivä.
Ja siis vain muutama...

Loppusanat

Olen ollut todella tyytyväinen Googlen Play-musiikkipalveluun ja aion käyttää sitä jatkossakin. Tämä korjasi hyvin monia Spotifyn puutteita ja toi montakin hyvää asiaa lisää ihmeteltäväksi. Eniten tykkään selkeydestä, tämä ei ole täynnä sosiaalisuutta, vaan on enemmänkin aitoon musiikin kuunteluun. Lisäksi suositukset ovat osuneet paremmin musiikkimakuuni. Yksi mielenkiintoisuus on myös virallisten musiikkivideoiden katselu. Radio on myös monipuolinen.

Kyllä, videoita on tullut jo katsottua, koska kansitaiteen päällä oli YouTube-kuva. Eipä olisi tullut mieleenkään, että tällaisesta valtavirrasta poikkeavasta kappaleesta olisi musiikkivideo olemassa! YouTubessa tämä samainen video lähti tietysti helposti elektronisen tanssimusiikin musiikkivideoiden kokoelmaani. Ainoa puute tässä on Offline-tilan puuttuminen verkkoselaimessa, mutta sekään ei ollut ongelma - mobiilinetti toimii hyvin kotikulmilla aamusta iltaan!

Kokonaisuudessaan olen siis erittäin tyytyväinen vaikka tietysti Spotifyn tiettyjä ominaisuuksia jään kaipaamaan, esimerkiksi mahdollisuuden hakuun soittolistoissa. Tämä on kuitenkin suhteellisen pieni puute ja korjattavissa helposti: avaat soittolistasi linkin Yksityinen-tilassa ja pystyt käyttämään Chromen sisäistä hakua. Tämä on ajanut asiansa vallan mainiosti. Vaikka tuo Spotify on suosituin, Google Play on mielestäni paljon parempi ja sitä ei tunneta missään.

Kommentit