Musiikkibuffet vai kymmenen oluttako!

Musiikkikokoelman luominen tänään ei vaadi kovin suurta määrää rahaa tai velkaa. Riittää, että löytyy musiikkipalvelu vain kympillä kuussa ja voit alkaa hommiin. Tosin, muista tämä karu totuus. Jos vielä käytät Spotifyta, niin kokoelmassa siellä on vain kymmenen tuhannen biisin raja, ainakin toistaiseksi. Muutosta parempaan on luvattu, mutta miten kauan sitä kannattaisi vielä odottaa? Muualla sitä ei ole. Jos haen rajatonta musiikkia, olen valmis ilosta maksamaan 9,99 euroa kuukaudessa jo kenelle vain.

En ole tässä edes niin aloittanutkaan tanssimusiikin koko kokoelman tekemisiäni, koska rajat tulisivat vastaan nopeasti. Googlessa ei niitä sitten olekaan, mutta firma onkin hakukonejätti ja sitä tunnetaan verkko-osaajana. Onhan tuolla paras hakukone ja kaikki. Yksi syy lisää miksi siirryin lopullisesti isoon Googleen musiikin kuuntelussa sekä elokuvien katselussa, toimii. Verkossa toimiva palvelu miellyttää kuluttajaa, sillä kuluttajan ei tarvitse asentaa softaa tietokoneelleen, voidakseen nauttia musiikista.

Musiikin suoratoistoa käytän vuodesta 2010, enkä voisi kuvitellakaan ostavani kappaleitasi yksittäin. Saan kaiken kympillä kuussa, eikä kuunneltava lopu koskaan kesken, ei edes kesälomalla tai terassilla. Elektroninen tanssimusiikkini parantaa haavat, ja voin paremmin. Se antaa voimaa liikkua enemmän. Maksaisin musiikin tilauspalvelusta helposti enemmänkin, jos kaikki ylimääräinen menisi artisteille joita kuuntelen, aina ja tilanteesta riippumatta. Maksaisitko itse ja mieti kuinka paljon enemmän?

Kyllähän ne artistit tienaa, mutta pikkurahoja, ainakin omilla soittolistoilla. Suurin osa tekee voittoa sillä, että on suosittu, ja musiikkipäälliköt soittavat heitä. Paljonko levy-yhtiöt maksavat tästä? Eihän tarvitse edes laulaa, sillä autotune hoitaa loput. Ne oikeat taiteilijat eivät koskaan soi radiossa, ja tästä syystä voi olla järkevää tilata Premium-musiikkipalvelu jokaiseen kotiin. Paitsi, että kuulet juuri vain rakastamasi radiohitit, voit löytää kiinnostavia nimiä joita musiikkipäällikkösi ei arvosta tarpeeksi.
Google Play Musiikki on tämän hetken parhain suoratoistopalvelunne musiikille. 320K-laatuinen MP3-suoratoisto vie suorastaan mukanaan. Spotifyn jopa vuosien asiakkaana siihen oli niin kovin helppo siirtyä.
Käytin aiemmin Spotifyta viiden vuoden ajan, mutta nyt oli aika kokeilla jotain uutta. Google Musiikki on käytössä muutaman kuukauden ajan. Se toimii, vaikkakin virheitä löytyy myös. Kokeile sinäkin!

Maksaisin premiumista 19,99 euroa kuukaudessa, jos kuuntelemani artistit saisivat enemmän.

Oman musiikkikokoelman tekemiset helposti sohvilla

Sanoisin, että nyt oli aika helppoa. Toki elektroninen tanssimusiikki pohjautuu pääasiassa singleihin, joten niitä on kokoelmassani suurin osa. Albumejasi on vain kourallinen, koska raskas tanssimusiikki pohjautuu tosiaan pitkälti radioversioon ja remixeihin siitä. Harvemmin elämässäni näen kokonaisia levyjä eri biiseillä, joten näin on mentävä. Toki joku voisi ajatella, että miksi sitten lisätä noita Remix-julkaisuja? Näen siinä niin monta hyvää juttua. Olen sentään vannoutunut edm-tanssimusiikin fani.

Ensinnäkin, kuten softasta nyt näkyy, saan lajiteltua musiikkini. Näen soittolistojen ja radiokanavien lisäksi lisätyn suosikkimusiikin artisteittain, albumeittain, kappaleittain ja lajityypeittäin. Esimerkiksi kirjoitushetkelläni minulla on kaksi soittolistaa, kuusi radiokanavaa, 559 esittäjää, 764 albumia, 6 095 kappaletta ja yksi lajityyppi: elektroninen ja tanssimusiikki. Tähän kaikkeen meni aikaa jo useampikin päivä, mutta nyt nautin niistä hyödyistä lisää. Spotifyn kokoelma nyt on mielestäni todella suppea.

Lisäykset pitkälti menivät pääsoittolistan perusteella. Se kattaa kirjastoni kokonaisuudessaan, mutta kaikkia kokoelmalevyjä en ole kuitenkaan kirjastoon lisännyt, vaikka soittolistalla onkin yleensä vain muutama biisi sieltä. Kokoelmien takia sisältö paisuisi helposti pilviin. Niin ja niitä hyötyjä. Tosiaan, lajiteltu kokoelma ja näen nyt artistit yhdellä sivulla. Sitten näen albumit, kappaleet ja omat lajityypit. Pystyn esimerkiksi selaamaan albumit kansitaiteineen. Saako olla aina hyvää edm-musiikkia, kiitos.

Musiikkia koneeseen kuin koneeseen

Eilen kävi jopa niin, että huomasin mielenkiintoisen kannen ja halusin kuunnella loput Remix-versiot suosikkikappaleestani. Oli mukava kuunnella niitä taas! Yleensä listalleni menee se paras mahdollinen versio ja loputkin olisi kiva kuunnella. Näin se on helpompaa, kun musiikki pysyy aina järjestyksessä. Lisäksi rajojen puuttuessa ei minun tarvitse miettiä saavuttavani suurimman sallitun pisteen. Siksipä olikin ilo jättää Spotify noin kuukausi sitten. Ehkä tulevaisuudessa tekisin jotain toisin, päivitetään.

Yksi hyvä syy lisää onneen on selkeä: nyt "omistan" muutakin kuin vain pari soittolistaasi. Olen tehnyt paljon työtä digitaalisen kokoelman tekemiseksi ja kun katselen tulostani päivittäin sekä tietokoneella että puhelimessa, olen aina iloinen siitä. Siitäkin huolimatta, vaikka en oikeasti omistakaan sitä, vaan vuokraan Googlelta käyttöoikeuden musiikkipalveluun. Toisaalta mielestäni tällainen on nykyaikaa, ja ehkä sinunkin tulisi tehdä samoin. Jos rakastaa musiikkia ja haluaa sitä enemmän, älä tyydy radioon!

Musiikkipalveluita on toki muitakin, Deezer tulee mieleen tänään aivan ensimmäisenä tässä hetkessä. Tulevaisuudessa avataan varmasti lisää, jos ei nyt ihan Suomessa, niin jossain muualla aivan varmasti. Suoratoisto tilittää rahaa artisteille kaikkein eniten. Myynnistä he saavat vain kertaluontoisen maksun levy-yhtiön kautta, mutta suoratoisto tuo pieniä puroja jatkuvasti. Jokainen tietää, että niistä pienistä puroista syntyvät isot joet. Rahan menoa ei voi estää! Menisivät sentään aika hyvään tarkoitukseen.

Hullu maksaa musiikista, radiosta sitä kuulee paljosti

Maksan elektronisen tanssimusiikin kuuntelusta 9,99 euroa kuukaudessa. Maksu tekee 119,88 euron loven lompakkoon vuositasolla. Isälläni on tapana sanoa, ei hän tosin minua sentään idioottina pidä, että musiikkia kuulee ilmaiseksi radiosta. Ymmärsin heti, että hän ei halua kuunnella mitä itse haluaa, vaan on tyytyväinen musiikkipäällikön valitsemaan kanavahuttuun. Loistavaa. Minulle tanssimusiikin löytäminen, suosikkinimien tukeminen ja suoratoistosi on elämäni juhla, suurin tietämäni tarkoitus.

Fiilistelen elektronista tanssimusiikkia kotiterassilla, olohuoneessa, matkalla Tampereelle tai minne ikinä. Tanssimusiikkia tulee täällä miltei jatkuvasti, koska osaan uppoutua musiikilliseen maailmaan. Uppoudun siihen välillä niin, että ajantaju katoaa täysin, ja en huomaa vastata puheluun. Onneksi juuri mikään puhelusi ei ole niin tärkeä, etteikö siihen ehtisi palata lähiaikoina. Veikkaukselta ei ole kukaan soittanut, että olisit voittanut lotossa. Sitä puhelua olisi kurja ohittaa, koska on elänyt soittolistassa.

Toiset harmittelevat, että miksi maksan rajattomasta buffetista. Eikö artisti saisi enemmän ostamalla tämän musiikkia Google Musiikista? Ideana tuo on hyväkin, mutta jos kuuntelisit itse musiikkia 10-14 tuntia päivässä, tulisi harrastukselle äkkiä hintaa 1,29 euron kappalemaksulla. Enpä kuitenkaan pidä radion tyylisestä 100 biisin valikoimasta, vaan haluan nauttia jotakin uutta ihanasti joka päivä. Google Musiikilla löydän toistoon nekin kappaleet, joita naapurisi ei ole kuullut, eikä kuule radiossasi ikinä.

Mies kuuntelee musiikkia Googlella

Laskin aiemmin, jo ennen kuin suoratoistosta kiinnostuin, että tapani kuunnella musiikkia rikastuttaa kuuntelemiani artisteja enemmän. Jos yhtään muistat, musiikkia soi jopa yli 14 tuntia päivässä vuoden jokaisena päivänä. Monia biisejä kuuntelen niin paljon, että seinänaapuri muistaa sanat ulkoa. Vaikka kertakorvaus Google Musiikissa on mitätön, sadoista kuuntelukerroista tulee iso potti. Paljon isompi potti verrattuna siihen, että menet musiikkikauppaan ja ostat levyn suosikkiartistiltasi. On selkeää.

Tulen suoratoistamaan musiikkia aina, koska elektroninen tanssimusiikki on asia, minkä vuoksi elän. Pystyn ymmärtämään sanojen tarkoituksen, melodian ja tuntemaan basson voiman kehossani. Nautin musiikistasi niin paljon, että suosittelen panostamaan siihen. Kunnollisilla hifi-kuulokkeilla varsinkin elektroninen ja tanssimusiikki tulevat kuulostamaan paremmilta. Tulet kuuntelemaan sitä musiikkiasi enemmän kuin koskaan. Sanomatta olisi selvää, että vanhoja radioharrastuksiani ei ole täällä ikävä.

Vaikka isäni ei koskaan kiinnostu Spotifysta, olen tyytyväinen siitä, että hän nauttii kanavapäällikönne valitsemasta helposta musiikista täynnä toistoa ja mainontaa. Autolla mainosti kaksikymmentä kertaa uusinta autoa Suomipop-kanavalla ja hänen ostointo heräsi. Näin juuri pidetään massat köyhinä. Otat huomioon että jos avaat tilin Google Musiikkiin, jota autossasi voi myös kuunnella, pääset nauttimaan vapaudesta ja rahasta. Autoja ei enää tarvitse ostaa koko ajan ja haluamaasi musiikkia soisi katkotta.

Ei kenelläkään ole noin 119,88 euroa, tuosta noin vain

Jos puhun rajattomasta musiikista muille, en yleensä puhu rajattomasta musiikista, vaan rajattomasta musiikkibuffetista. Vähän samaan tapaan kuin Itsudemossa, saat Googlelta tai Spotifysta, 9,99 eurolla rajattomasti kaikkea mitä tilassasi on tarjolla vain maksaville asiakkaille. Ainoa ero musiikkibuffetissa sushibuffetiin on se, että sushia ei saa rajattomasti kuukaudeksi, mutta hinta on sentään sama. Eräänä aamuna vierailin Itsudemon sushibuffetissa ja tuntematon pöydässä sanoi, ettei hänellä ollut rahaa.

Hän ei ole ikinä maksanut Spotifysta, ei ainakaan Premiumista. Vaikka en ole ilkeä ihminen, kyselin toki mikä saa miehen ajattelemaan, ettei hänellä ole rahaa? Olihan kyseinen herra rajattomassa 9,99 euron sushibuffetissa. Tähän häneltä löytyi rahaa, vaikka buffetnautinto kestää vain tunnin, ellei hän ajattele istua siellä iltaan asti ja syödä sushia sekä muuta japanilaista huippuruokaa. Sushimestari oli silmämääräisesti tyytyväinen käymästämme keskustelusta, koska hän tienasi juuri nuo 9,99 euroa.

Hetkinen, peräti 19,98 euroa, koska maksava asiakas olin itsekin. Tämän sijaan tilanne olisi voinut olla toinen, jossa kyseinen herra ostaisi samalla rahalla kuukauden rajattomat musiikit musiikkibuffetista Spotifyn tai Googlen musiikkipalvelussa. Minulle 9,99 euroa sekä buffetista sushiin ja musiikkiin ei ole mikään ongelma, eikä ulosottomies ole vielä mikään suuri juttu, koska häntä en tätä menoa tule ikinä tapaamaan. Jätin nimittäin juomisen väliin, ja rahaa on koko ajan saatavilla ilman Alko-ostoksiani.

Saako olla buffet vai rajatonta musiikkia

Vasemmistoliitto ja joskus kieltämättä tuo Kokoomus nostelevat aina välillä tupakoinnin hintaa. Aski maksaa paljon, ja parilla askilla saa kuukauden Spotifyt helpostikin. Kysyn kaikilta, että mistä haluatte valita? Musiikkia kuukaudeksi, kahdeksi kokeilujaksonne jälkeen, vai tupakointia viikoksi? Haluatteko kuolla syöpään vai muistoista kaikkeen kuunneltavaan musiikkiin? Niihin hetkiinne musiikin parissa, jolloin koko perhe kokoontui nauttimaan ajastanne kotiin? Syömään terveellisesti, lasillisella viiniä.

Helpoin syy miksi on varaa rajattomaan musiikkiin, ja ojentaisin kenelle vain tuplat Premiumiusta, jos vain Spotify tai Google lupautuisi maksamaan tuplarahat kuuntelemilleni artisteille. Näitä olivat esim. Anime, Basslovers United, Da Tweekaz, S3RL, Armin van Buuren, The Satan ja vaikka tuo Scott Brown. Tämä jättäisi 239,76 euron loven lompakkooni vuodessa. Eihän tuo ole raha eikä mikään, kun jättää se oluiden juominen väliin, ja lopettaa tupakoinnin. Sitä en ole aloittanutkaan ja nyt suositan muillekin.

Olut maksaa Prismassa 89 senttiä vai mitä se maksaa? Ei vaadi paljoa tuo, että ostaa 10-12 kappaletta vähemmän Pirkka-olutta, että saa kuukaudeksi musiikin ja saunaoluen jos niin haluaa. Rahaa säästyy, jos vähennät ulkona syömistä. Pidän sitä mahdottomana, että on ihmisiä ja heitä on paljon, jotka eivät saa kasaan mistään 9,99 euroa kuukaudessa. Suomessa ompi nähdäkseni kuitenkin Kansaneläkelaitos, sosiaalitoimisto ja vaikka mitä tukia kansalaisille. Palkat ovat myös kuulemma hyviä, TESin mukaan.

Kuinka paljon tanssimusiikin suoratoistosta on liikaa

Tiedän, että rajaton buffet ei ollut ikuinen hintaan 9,99 euroa. Inflaatio vaikuttaa, ja artistit haluavat aina vähän enemmän, kuin vaikkapa viime vuonna. Luulen, että suoratoisto säilyy edullisena ainakin viitisen vuotta. Sen jälkeen tästä voi tulla rahastusautomaatti. Jos maailmaasi totutellaan 9,99 euron rajattomaan musiikkibuffettiin, hintaa voisi sitten nostella eurolla vuosittain, ja silti monta maksaisi. Kerron kuitenkin tässä ja nyt, miten paljon rajattomasta musiikista olisi minulle liikaa rahallisesti?

Asun yksin, joten käytän henkilökohtaista Premium-tiliä. Otetaan mukaan kaksi esimerkkiä: artisti saa enemmän tai artisti saa vähemmän. Jos artisti saisi minulta enemmän, olisin valmis maksamaan rajattomasta musiikista Spotifylle tai jollekin toiselle jopa 14,99 euroa kuukaudessa. Jos artistisi saisi vähemmän, olisin valmis maksamaan rajattomasta musiikista enää 12,99 euroa kuukaudessa. En näe, että hintoja oltaisiin nostamassa vuosiin, mutta nostopaineita on Spotifyssa varmuudella olemassa.

Netflixistäni maksoin muutaman vuoden, mutta lopetin maksamisen television poistoon vuoden 2014 aikana. Tällaisesta rajattomasta leffa- ja sarjapalvelusta olisin valmis maksamaan jo korkeintaan 4,99 euroa kuukaudessa. Ei ole aikaa katsella leffoja ja sarjoja niin paljon, että kokisin vastinetta 9,99 euron kuukausimaksulle. Sekin nousee varmasti huippulukemiin, kunhan saavat maailman ensin koukkuun. Laskin, että elokuvien vuokraaminen tulee halvemmaksi, samalla säästän aikaa. Vuokraus maksaa.

Deezer on vaihtoehto brändijäteille

Minusta on niin ihanaa, että tällaisia palveluita on, mutta halvalta kuulostava 9,99 euroa kuukaudessa voi muuttua äkkiä isoksi joeksi. Tilaat sarjapalvelun, leffapalvelun ja musiikkipalvelun, niin makselet kuukaudessa 29,97 euroa ja vuodessa 359,64 euroa. Nämä eivät ole enää pieniä summia. Siksi omalla kohdalla yksi suoratoistopalvelu on ehdoton maksimi, ja tilaan juuri sitä, mitä käytän eniten. Spotify ei sido minua vuokrakotiin tai sohvalle, eli voin käyttää sitä myös bussissa, mikä miellyttää kovasti.

Minulta on myös kysytty, että mitä tulet tekemään, jos soittolistalta häviää muutama suosikkiralli. En yhtään mitään. Tai no, saattaisin yrittää etsiä korvaavan version Spotifysta, tai kuuntelisin tanssibiisin YouTubesta ja kun huomioidaan kaikki musiikkimäärä, niin ei olisi mikään ongelma löytää uudemman suosikkibiisin. Sieltä juuri, Spotifysta. Kaikista niistä miljoonista kappaleista. Joskus pidän tätä hyvänä vaihtoehtona, koska ajoittain niihin tuttuihin suosikkeihin kyllästyy helposti. Siksi paikannan uutta.

Nousen joka aamu Sotkan sängystä. Nousen ilolla, koska on mahdollisuus kuunnella tanssimusiikkia. Jossain siellä Pohjois-Koreassa tilanne ei ole näin. Jos musiikkia soi, listalla on propagandamusiikkia. Suomessa olemme vapaita, vaikka kieltämättä aloitan aamut eri tavalla kuin muut suomalaiset, kahvin sijasta juoksen tekemään vihreää teetä. Laitan biisilistan soimaan aamun tanssimusiikilla. Ilman niitä mainoksia. On se rentouttavaa, eikä tarvitse kumartaa Kim Jong-Unin taululle olohuoneeni seinällä.

Yhteenveto: rajaton musiikkibuffet, kaljaa tärkeämpi!

Olen ollut todella tyytyväinen Googlen Play-musiikkipalveluun ja aion käyttää sitä jatkossakin. Tämä korjasi hyvin monia Spotifyn puutteita ja toi vielä enemmän hyviä asioita lisää ihmeteltäväksi. Eniten tykkään Googlen selkeydestä, tämä ei ole täynnä sosiaalisuutta, vaan on enemmänkin aitoon musiikin kuunteluun. Lisäksi suositukset ovat osuneet paremmin musiikkimakuuni. Yksi mielenkiintoisuus on myös virallisten musiikkivideoiden katselu. Palvelun ihanin radio on myös erittäin monipuolinen.

Kyllä, videoita on tullut jo katsottua, koska kansitaiteen päällä oli YouTube-kuva. Eipä olisi tullut tosin mieleenkään, että tällaisesta valtavirrasta poikkeavasta kappaleesta olisikin musiikkivideo olemassa! YouTubessa tämä samainen musavideo lähti tietysti helposti elektronisen tanssimusiikin parhaiden videoiden kokoelmaani. Ainoa puute tässä on Offline-tilan puuttuminen selaimessa, mutta sekään ei ollut ongelma — 3G-mobiilinetti toimii hyvin kotikulmilla aamusta iltaan ja pian jo DNA:n kautta.

Kokonaisuuteen olen tyytyväinen vaikka tietysti Spotifyn tiettyjä ominaisuuksia jäänkin kaipaamaan, esimerkiksi mahdollisuuden pikahakuun soittolistoissa. Tämä on kuitenkin suhteellisen pieni puute ja korjattavissa helposti: avaat soittolistasi linkin Yksityinen-tilassa ja pystyt käyttämään jopa Chromen sisäistä hakua. Tämä on ajanut asiansa vallan mainiosti. Vaikka tuo Spotify olisi suosituin, Google Play Musiikki on mielestäni paljon parempi, eikä sitä tunnisteta missään. Ehkä tunnet tuon, ainakin nyt?

Mikäli olet etsimässä itsellesi parasta äänentoistoa, anna jakaa muutama vinkki. Älähän käytä koskaan Spotifyn, Deezerin tai muun tarjoajan ilmaisversiotasi. Minusta nämä ovat aiempaa parhaimpia tapoja pilata musiikkinautintoja. Esimerkiksi Deezerissä ilmainen musiikki soi surkealla 128K MP3 -laadulla, mutta tilanne ei ole parempi Spotifyssakaan. Siellä ilmaiskäyttäjä nauttii 160K OGG -musiikista. Se on jo jotain, mutta kun päivität Premiumiin, tulet unohtamaan ajankulun ja kuulokkeesi heräävät eloon.

Google olisi vihattu firma, ainakin vakoilustaan, mutta minua ei haittaa. En näe sitä ongelmana, että Googlen perustaja tietää, että nautiskelen Hardstyle- ja Hardcore-musiikista ja kuuntelen sitä jo yön pimeille tunneille. Mikäli perustaja lukee ajatuksiani, odotan palveluunne podcastien saapumista!

Polku musiikilliseen maailmaan alkaa. Jos et tarvitse edes Spotifyta, S-tilillä on vihdoin 10 euroa.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus