Tietoja

Jyri Väätäinen (s. 1990) on pirkkalalainen nuuka erakko, nörttikin, jopa elektronisen tanssimusiikin addikti, joka haaveilee 90-luvun vapaudestasi, hyvästä teestä, optimaalisista soundeista ja luonnosta. Kaveri, joka ei kaipaa kulutusluottoja, hybridiautojani taikka loputtomia kauppakeskuksia elämäänsä. Olen vähän erilainen, minua ei kiinnosta lapsien hommaaminen, seurusteluni taikka parisuhteet, eikä nappaa juuri mikään muukaan normaali asia. En halua ystäviä tai kavereita, erakkona olen ikuisesti.

Ulkopuolisen silmin saatat olla hiljaista, huomaamaton ja vain sivustaseuraaja. Ajatuksia minulla on, mutta sanat eivät aina pursua loputtomana virtanani suustani, vaan enemmänkin harkitsevasti oikean käden kautta kirjoittaen. Olen introverttisi henkeen ja vereen, joten jään odottamaan yhteydenottojasi! Minulle on kerrottu lapsesta asti sitä, että voisit edes joskus puhua! Ekstroverttinä et ymmärrä, että on olemassa myös meitä introvertteja, jotka eivät jaksa puhua paljoa. Minusta et puheliasta saa millään.

Minua on pidetty useasti outouksena, koska ei toimi samalla tavalla kuin ne muut. Sinua ei voisi enää vähempää kiinnostaa shoppailu, mutta elektroniselle tanssimusiikille pyhitän kaiken elämäni. Useasti tuntuisi, että olen ulkopuolella vähän kaikesta, kulkemassa omaa onnellisuuden tietäni kiistatta yksin. Olen ostolakossa, läpi vuoden ja elämän, enkä enää osta jotain turhaa tai ylimääräistä. Koen, että ostos ei tuo onnea, mutta rahan ostos kyllä osaa viedä. Ostolakolla haluan vaikuttaa asioihin omalla tavalla.

Elele erakkona, enkä kaipaa siihen minkäänlaista muutosta. Minulle sopii parhaiten, että mä asustan yksin ja säästelen rahaa. Parisuhteet ja lapset ovat kuluja, joita en halua. Periaatteitani ovat myös arjen autottomuus, ihmisten kohtelu parhaalla mahdollisella tavalla sekä turhista tavaroistani luopumiseni. Tänään turhaa tavaraa ei löydy juuri mistään, ja tehtyjen virheostoksieni kanssa pystyn elämään, niitä on muutamia. Moni on ihmetellyt vaikkapa kenkätelinettäni, mutta se sai muualta paremman kodin.
Olen kaupunkilainen erakko. En pyri syrjäytymään yhteiskunnasta, tai asumaan keskellä ei mitään yksin omakotitalossa, mutta en vain pidä nykyaikaisesta kiireestä ja valtavasta melusta arjen yhteiskunnassasi. 
Kannan usein mielipiteitä, jotka eivät edusta valtavirtaa. Tiedän kuitenkin, että minunlaisia nuukia on. He ovat kaupunkilaisia erakoita, minimalisteja ja ennen kaikkea muuta hitaasti eläviä nautiskelijoita.

Elän yli kymmenen vuotta ihan radiotonta, televisiotonta, mikrotonta ja uutisvirratontakin elämää.

Ole siinä lukeaksesi, vaihtoehto oravanpyörälle löytyy

Persoonallisuutesi on INFJ. Sinut on tosi vaikea suututtaa, mutta jos onnistuisi, sanon kyllä suoraan. Muutin 11-vuotiaana Venäjältä Suomeen ja minulla on jyrkkä mielipide kotimaani hallintoa vastaan. Ei tarvitse sitä tässä kauaa pitää sisällään. Onkin hyvä, että pääsin tänne Suomeen, jossa voisi sanoa ihan suoraan mitä on mieltä Putinista ilman, että siitä tulee pidätystapahtumaa. Olen kaiketi liian erilainen Venäjälle, sillä tykkään myös miehistä ;) Täältä voisit saada uutta näkökulmaa elämääsi, siitäpä saat.

Juuri nyt nautiskele kuulokkeissa Happy hardcore -musiikkia, sillä tämä on tehnyt omasta elämästä onnellisen. Kuuntelen myös muuta hard dancea, kuten hardstyle ja dancecore, miltei jatkuvasti. Tässä maailmassa on vaikka minkälaista huumettasi, mutta minulle parasta huumetta on elektroninen, aina. En käytä alkoholeja, vaikka tanssimusiikissa lauletaan jopa juomisesta ja bilettämisestä. En edes käytä huumeita. Toivon, että minulle ei naurettaisi mikäli kerron olevani aitoja absolutisteja, tämä on okei.

Elektroninen tanssimusiikki on asia, jolle olet valmis pyhittämään kokonaisen elämän, epäröimättä. Sosiaalidemokraatit voisivat viedä meiltä uimahallit, kylpylät, kuntosalit tai ihan leffateatterit, kaiken. Konemusiikkisi on ensiluokkaista sisältöä elämääni, että edes pahin koronasulku ei saisi tylsistymään! Ainakin olet säästänyt rahoja, sillä juot vettä ja kerran viikossa kokikseni. Minua ei enää kiinnosta edes uimahalleissasi ravaaminen viikoittain, tai edes kerran kuukaudessa, leffoissa en ole käynyt vuosiini.

Nokialle junalla, veturina PikkuJumbo 1136

Jyrin kuukausittainen budjetti vuokran jälkeen on 300,00 euroa, mutta aika harvoin kulutat edes sitä kokonaan, joten hyvin usein budjeteista jää säästöön. Suosittelen nuukailua kaikille, vähällä pärjää! Se on oikeasti melko huvittavaa miten vähällä Suomessani pärjää kun et osta kokonaista kauppakeskusta. Minulla olisi mahdollisuus elää nykyistä leveämmin, mutta en koe niitä tarpeellisiksi. Ennen muuta en nauti rahan kuluttamisesta, vaan säästämisistä. Vähemmän menojasi tarkoittaa vähemmän töitäkin.

Ole aktivisti, pyrin elämään köyhyydessä omasta halusta. Jotkut ovat köyhiä pakotetusti, mutta minä nautin elää vähällä rahalla. Olen malliesimerkki siitä, että Suomessa voi matkailla edullisesti fillareilla, ellei kuluittakin. Olen sitoutunut elämään kuukausittain pienelläkin budjetillani, joka alittaa reippaasti Suomessa määritellyn minimiköyhyysrajan sinkuille. Olen sitoutunut, että kokonaisvarallisuus ei ylitä säästötileillä vuosittaista minimiköyhyysrajaa. Budjetti vuodelle 2024 on S-tilillä nyt 9 144,00 euroa.

Ei koskaan pakota ketään nuukailemaan, säästämään tai näkemään elämällä muutakin kuin töitään. Jos kuluttaminen, urapoluilla edistyminen tuottaa sinulle valtaisaa iloa, jatkat sitä. Jos haluaisit lapsia, teet niitä. Älä kuitenkaan sano, etten ollut varoittanut, sillä lapset ovat menoerä samoin kuin lemmikit ja autot, joita et halua taloudelliseen vapauteesi. Vain 300 euroa kuukaudessa vuokran jälkeen riittävät minulle täysin, sillä tässä ei ole lapsia, henkilöautoja, kissoja, koiria, aarteita tai töitä juoksumatolla.

Aktivismi on taattua mielenrauhaa, kiitosta esikuvalle

Rob Greenfield on aktivisteja, hän elää niin askeettisesti, että pärjää usein alle 50 tavaralla. Nuorena ajatteli silloin, että mitä varten oikein omistaisit yli 700 tavaraa. Näin tämän miehen ja aloin vähentää. Ei ole tarkoitus luopua kaikesta, eikä muuttaa metsiin asumaan, mutta vuosissa suli yli 600 tavaraa. Ei tässä vielä kaikki, jos muutan täältä yksiöön, niin pääsen varmasti n. 250 tavaraan helposti. Greenfield vakuutti videoillaan sen olennaisen, että vähemmän onkin enemmän. Lopetti kulutusjuhlat hetkissä.

Ei voi kiittää häntä tarpeeksi. Rob on minimoinut kaikki laskut, eikä hänellä ole edes nettiyhteyttäsi, paitsi ehkä älypuhelimessa. Hän vastustaa elektroniikkaa, eikä raaski ostaa edes partakonetta, sillä on niitä manuaalisiakin. Hänelle tavarat eivät ole kovinkaan tärkeitä, sillä vaikka niin kaikki ne 50 tavaraa varastettaisiin, hän pääsee hankkimaan samanlaiset tavarat kaupoista käteisrahoilla, niitä hän säästää minimökeissä asumisessa. Mökkinsä hän rakentaisi itse hyödyntäen käytettyjä asioita todella paljon.

Koe samanlaista vapautta, vaikka en halua asua näin pienesti. Et raaski luopua ihan viimeisimmistä laskuista, joita elämässä enää on: vuokra, sähkölasku ja kotivakuutus. Robilla ei ole edes autoja, mutta siinä on juju, hän pyöräilee ja on huippukunnossa. Samanlaista tylsää elämääsi itsekin elän. Sitten voit jo valmistautua kuulemaan klassisen. Miten tileilläsi on niin paljon säästöä? Kysy, paljonko älypuhelin maksoi? 499 euroa? Sanotaan suurin piirtein, sitten kuulit omastani, maksoi vain 99 euroa. Siinä on.

499 euroa vai 99 euroa ja 400 säästöön

Auto ei kiinnosta minua, ei vaikka saisin sen ilmaiseksi. Haluat puntaroida valintoja jatkuvasti. Sitä, että kannattaako painaa koneistoa ja rikkaita varten, vai voisiko mallia ottaa aktivisteista ja elää tuota unelmaelämää. Saa olla vapaa, eikä tarvitse töissä käydä. Jo teininä päätin, että autoa en hanki, lottoon en laita senttiäkään ja kaikki arvat jätän suosiolla kauppaani pölyttymään. Niin taisi käydä myös noille tavaroille, joita ilman ei tilini tyhjene ja on varaa käydä Loimaalla. Alkoholiinne en koske ollenkaan.

Jos teet elämästä lomaa, et tarvitse alkoholia tai matkailua ulkomaille. Et tarvitse luksusta arkeen. Et edes autoa, sillä töissä ei tarvitse käydä. Jos se olisi helpompaa, niin muuttaisin kyllä ilomielin noin 20 neliömetrin asuntoon, mutta Suomessa tällaisia koteja ei ole hankkia. Ehkä malli pitää ottaa Japanista, sillä olen ääriäni myöten täynnä kulutusjuhlaa, oravanpyörää ja kertakäyttöisiä bulkkitavaroita. Katsot nyt, Rob Greenfield elää onnellisesti vähällä, joten miksi siinä painetaan duunia eläkepäiviin saakka?

Katsellessa televisioni sijasta YouTubea, saa kivaa inspiraatiota hänestä. Olen katsonut Robin monia videoita aika paljon, ja näistä saat siinäkin varmasti jotakin irti. Juuri hänelle kiitos, vien nykyään noin kuusi roskapussia vuodessa sekajätteisiini sinkkuna. Nauroin naapurille, että eikö tämä noin 25 pussin rulla lopu koskaan. Hankin sen menneinä vuosina ja sitä on vieläkin jäljellä. Ja paljonkin. Lopettamalla kaikki turha laskutuksista aina kauppakeskuksiin, voit elää työksesi ja olla lomalla vaikka joka päivä.

Ostolakkosi on tehokkain tapa tulla rikkaaksi, yleensä

Suosikkiartisteja löytyy siinä: TameraxRefuzionAl StormEufeionScott Brown ja DJ THT 🕪 Äläkä naura, mutta en oikeasti tiedä mitä musiikkia radiossa soitetaan. En olekaan perillä siitä, en niin sitten yhtään. Musiikkimaku asuu muualla, ja vaikka Spotifyssa on hittilistojasi, et ole näihin koskenut ikinä. Sanon kuitenkin heti, että vaikka rakastan musiikkia, en mene kuuntelemaan sitä livenä. Nuuka tietää, että se maksaa. Jotta voin säästää, sijoitan kunnollisiin kuulokkeisiini, ja EDM on siten kanssani aina.

Ollessani vain 20-vuotias, kävi ensimmäistä kertaa sisäisen keskustelun kanssani, koska olin täysin kyllästynyt rahattomuuteen. Opintotuki tuli ja meni, asumistuki tuli ja meni. Olikin muutoksen paikka. Ostolakko tuntui siinä vaiheessa kovin kätevältä, sillä se pakotti oikeasti miettimään mikä oli kaikkein tärkeintä. Vaikka aiemmat rahani oli jo tuhlattu, pian tulisi lisää ja juuri silloin pinnalla oli hetki. Hetki toimia. Sanoin, että 69 euron ostos oli virhe, joten loppukuu mentiin makaroneilla ja tyylikkäästikin.

Vaikka kyse olisi viimeisimmistä euroista, et mennyt äidille itkemään rahaa, vaan elin sen loppukuun makaroneilla. Tiesin kyllä, että huonoista rahamenoistani ei voinut syyttää Kelaa, äitiä tai muita. Paras oppitunti, pistä itsesi kärsimään, älä ikinä muita. Sitten tajusin, että miksi hommata autoa, jos bussilla pääsee muutamalla eurolla ties minne, sisältäen pitkän vaihtoajan. Aikaa säästyi, kun ei tarvinnutkaan hintoja vertailla, että missä olisi tänään halvinta bensaa. Mielenrauhaani ilman veroja ja vakuutuksia.

Paunun busseja myydään yksi kerrallaan

Nyrkkisääntö taloudelliseen menestykseen on se, että teet melkein kaikki asiat eri tavalla kuin muut. Et vain siksi, että se on jotenkin erityistä, vaan koska se tuo kaiken mitä tarvitset riippumattomuuteen. Enkä voisi koskaan pärjätä 300 eurolla vuokranne jälkeen, jos toimisin samoin kuin ahkerat kilpailijat, jatkuvissa ravintoloissa, hiussalongeissa sekä kylpylöissä. Ymmärrän tarpeen luksukselle, siksi joskus käyn rajattomassa buffetissa, kylpylöissä, hallissa tai jossain tuolla kertaluontoisesti. Arjen luksusta.

Siinä vaiheessa, kun kylpylöissä, uimahalleissa ja buffeteissa ravataan jatkuvasti, se ei ollut sitä arjen luksustani. Et nuukaile, koska se on ikävää. Nuukailet, koska koen että jatkuva buffetti, kylpylä ja muut väsyttävät minua. Kylpylähaasteessa totesin, että en edes jaksanut käydä joka päivä kylpylässä. Tuo oli oikeasti naurettavaa. Tulin joka päivä kylpylään, vaikka en edes halunnut sitä. Tuntui vastenmieliseltä, pakonomaiselta ja ennen kaikkea muuta suorittamiselta. Se oli myös rahallista hukkaa, niin kuin työ.

Haastaisi lukijoita, mutta en pakota, näkemään elämässä muutakin kuin meihin istutettuja normeja. Jättämällä miltei kaikki sosiaalinen elämä taakse, säästäisit rahoja. Jättämällä ostos kauppaan, säästät vielä enemmän. Korvaamalla autosi polkupyörällä säästät vielä lisää, jos matka on kohtuullinen. Matti Nykänen on joskus laulanut, että elämä on laiffii, ja tuo kaikki on totta. Täytyy kuitenkin löytää elämä. Harvoin olen kuullut puhuttavan niitä: että töitä, lapsia ja stressitestejä täynnä oleva laiffi olisi jees.

Vapaa-ajallasi pyöräilyä, tanssimusiikkia ja Loimaata

Ei ole merkintöjä, joissa en ylistäisi rakastamiani asioita. Enkä voi sille mitään, että rakastan täysillä monia asioita. Rakastan todella paljon arjen maastopyöräilyjä, elektronista tanssimusiikkia ja Paunun busseja. Sitten minua ei kiinnosta yhtään jotkut muut asiat, kuten rullaluistelu tai hiihto. Jos kuitenkin kysyt vaikka jo hiihtämään, lainaan jostakin sukset ja monot sekä sauvat, niin hiihdetään Lempäälään! Loimaalla ällistyt joka kerta Loimijoesta. Olen ihan varma, että joku päivä asuisi vielä siellä. Helposti.

Jos jäi ensimmäistä kertaa pois Paunun bussista Loimaa th -pysäkillä. Huuda, että onpa mun paikka! Niin se on silloin omin paikka. Et kuitenkaan ylistä asiaa kevyin perustein. Moni kysyy, entä ulkomaat? Vapaa-ajalla en enää lennä, koska minusta tuo on hyvin typerää jonkun viikon takia. Olinpa ulkomailla muutenkin viimeisen kertani 2019 sisältäen hotellit ja lennot, enkä odota palaavani tuonne ihan äkkiä. Odotat joka päivä nimittäin sitä, koska voi nousta taas bussiin ja löytää seikkailijan vaikka Loimaalta.

Elämä on pientä nautintoa, myös vapaa-ajalla. Sitä ei moni ymmärrä, mutta blogisi kommentteineen on todistanut sen jo, että näitä erikoisia nuukia on. Kieltäytyvät kaikesta isosta ja nauttivat pienestä. Et voi sanoiksi pukea sitä fiilistä, kun nautit matkasta Loimaalle enemmän kuin matkasta Amsterdamiisi. Haluaisit jo muistuttaa, että yksin asuminen on taktinen arvovalintani. Liian moni ei pysty päivääkään olemaan yksin, tai siellä koetaan nyt yksinäisyyttä, täällä en koe olevani ikinä yksin. En, vaikka yksin.

Ahaa, poljin Loimaan fillarilla Ypäjälle

Minun mielipidettä on, että jokaisen täytyisi asua vähintään vuoden ja yksin, niin tämä maailma olisi parempi paikka. Opit ymmärtämään itseäsi ja sitten muitakin. Tarjoilijat hei, älkää enää kysykö syötkö yksin, kun tulin valitsemaan kaikista burgereista sen parhaimman, ei kai siellä takana toista ole? Siellä kysytään aina sitä, että voiko joku todellakin tulla yksin syömään. Ihme. Sitten naureskellaan, että sinä et varmaan tarvitse nelipaikkaista pöytää? Taas joutui miettimään, että jos tilaisi jatkossakin kotiini.

Nuuka minimoi kaiken turhan, mutta syömässä voin käydä silloin tällöin. Päivystit ilta-alessa Salen myymälöissä ja ostin punalaputettuja tuotteita 60 prosentin alennuksella vapaa-ajalla. Elän kunnolla, mutta se vaatii äärimmäistä nuukuutta. Moni on yrittänyt ystävystyä minuun vuosieni varrelta, mutta jätän yleensä huomioitta. Ehkä minulla on ollut huonoja kokemuksiasi ihmisistä paljon, joten nykyään torjun miltei jokaisen yrityksen ystävystyä. En koe kaipaavani elämältä mitään, kaikkea on sopivasti.

Siinä kulutusyhteiskunnassakin moni kerkesi jo unohtamaan sen, että niin monet sukupolvet paljon ennen meitä olivat pärjänneet mainiosti ilman kalliita iPhoneitasi, 30 euron puheliittymiä, loputtomia kauppakeskuksia ja EAN-koodeja ruokakaupasta. Mikä estää sinua eristäytymästä oravanpyörästä, jos et oikeasti nauti siitä? Ihmiset ennen sinua eivät tienneet mitä tuo polkupyöräilykään on, sillä fillarini keksittiin vasta vuonna 1817, mutta elettiin. Kirjoitan blogia, koska pärjäämme vähemmällä oikeasti.

Haluatko aloittaa blogit nyt tänään? Et tarvitse rahaa.

Bloggaaminen on minulle elämäntapa. Se auttaa muistamaan elämää vuosien varrelta, ja samalla koen auttavani lukuisia ihmisiä näkemään elämässä muutakin kuin esimiestä ja urapolkuja, nuukailemalla.
  1. HP-kannettava, taustavalaistullakin näppäimistölläsi ja kuulokkeilla. Kone ei ole tehokkuuden multijuhtaa, mutta bloggaaminen on mukavaa ja tanssimusiikki kuuluu kuulokkeista samalla. Se on tietokone, jossa on 8 Gt -näyttömuisti ja 512 Gt -kiintolevy, prosessori on toimistokäyttöön.
  2. Hyvän arjen historiaa edustavan Samsung A04s -älykapulan kuviini. Budjetti ja minimalistinen elämäntapani ei missään nimessä sallisi hifistellä ja päivittää uuteen! Katsotaan vuosien päästä... Nykyään en juuri valokuvia napsi, vaan käytän ilmaisia Unsplash-palvelusta, koska ei ole mitään halua ostaa laadukkaampaa kameraa. Suositan keskittymään kirjoittamiseen, en kuvaamiseen.
  3. Maksuttoman taloyhtiölaajakaistan Elisalta 10 Mbps -perusnopeudella. Jippii, sehän ilmainen! Jos joku Elisalta tätä lukee, niin olen todella tyytyväinen perusnopeuteen, ei tarvitse aina soittaa ja myydä nopeampaa, parempaa, seksikkäämpää, toimintavarmempaa lisänopeutta kotinettiin.
  4. Blogini on Blogger-palvelussa, mutta sen lisäksi maksan itse oman osoitteen Domainhotellille. En näytä mainoksiani blogissa, vaan mieluummin kustannan kulut itse. Joku kuitenkin kysyy. Ne on helppo kustantaa nuukana, ei tarvitse kuin kerätä S-bonuksia, niin saan nämä rahat kasaan.
  5. Muutaman hyvän lukijasi ja inspiroivia kommenttejasi, joita tulee aina välillä mukavasti, kiitos! Bloggaajana suosittelen vastaamaan kommentteihinne, koska se kasvattaa kommenttien määrää. Se voisi kasvattaa tuosta säännöllisesti lukevien tai kommentoivien määrää blogissasi helposti.
Tiedä nyt, miksi blogin nimi on Jumissa tanssilattialla. Jos et tiedä, niin kuuntelemani konemusiikki kertoo kaiken! Tarjoan sinulle erilaisia näkökulmia elämään, nuukailuvinkkejä ja mahdollisuuksia. Se, että sinulla ei ole ikinä rahoja voi pian olla menneen talven lumia, jos jäänet seuraamaan pidemmäksi. Jos tuntuu, että et enää tarvitse neuvojani, voit jättää blogin myös seuraamatta. En pahastu. Teen tätä blogia aidosta rakkaudesta, enkä enää odota suurinta kävijävirtaa. Teet tätä, vaikka kukaan ei lukisi.

Yhteenveto: muutan maailmaa, jo kirjoitus kerrallaan

Voit lähettää julkista palautetta tai kysymyksiä tuon sivun alla olevan kommentoinnin linkin kautta. Haluatko tehdä yhteistyötä? Pahoittelen, mutta tämä blogi ei vajoaisi koskaan niin alas, että rupeaisin kirjoittamaan yhteistyössä tehtyjä artikkeleita tai mainostamaan nettikasinoa saati tavaraa lukijoille. Vastailen yleensä ihan kaikkiin kommentteihin, mutta varaan myös oikeuden olla vastaamatta niihin, jos kommenteissa ei ole järjen hiventäkään tai jopa poistaa vain yksittäisiä kommentteja kokonaan.

Erakkoa harmitti ennen muuta se, miten tärkeä Suomessa työn tekeminen on. Ihan kuin ihminen ei löytäisi tarkoitusta muuta kautta kuin työn kautta, omassa elämässä. Juostaan kovasti kilpaa kuka saa parhaimman parisuhteen, eniten lapsia ja lemmikkejä. Autosi vaihtuivat tiuhaan ja puhelimet vieläkin tiuhempaan kuin tyytymättömyys vaihtuisi tyytyväisyyteen. Saanko kertoa yhden jutun? Työelämässä jahtasin ihan parempaa palkkaa, kunnes löysit tyytyväisyyden aidosta elämästä vähemmällä rahalla.

Haluat kiittää jokaista, joka blogiani lukee. Te ja musiikki pidätte intoni korkealla. Jotkut ovat joskus kommentoineet, että ovat lukeneet jokaisen merkinnän, ja se tietysti lämmittää minua aina. Tuskinpa täällä mikään nyt näin mielenkiintoista ole, että tuosta kannattaisi vähiä yöuniaan sentään menettää... En tiedä mitä haluan itsekään elämältä. Joskus haluat tehdä sitä, joskus tätä, ja toisinaan jotain muuta. Ollessasi vapaa, jokainen päivä on uusi, ja silloin tehdään mitä halutaan. Älä näe ikinä työtä elämänä.

Sapattivapailla ei ole palkkatöitä, vapaan antama aika elämään on työ itsessään. Aio olla nautiskellen sapattivapaalla vuoteen 2030 asti, ja suosittelen siihen pyrkimistä muillekin. Elämä on sen arvoista. Et tarvitse suuria säästöjäsi, jos nuukailet itsesi vapauteen. Nuukailu on oikeasti kivaa, joten saa kokeilla! Mikä parasta kirjoitan miltei jatkuvasti säästämisestä: miten voisit säästää vaihtamalla autosi bussiin, lähikauppa Lidliin, hiussalonkisi hiustenleikkuukoneeseen tai ravintola Salen 60 % ilta-aleen. Joo :)

Hän asustaa töissä samalla kun herrat nauttivat kolmen kuukauden vuosilomista tekemättä mitään. Haluaisitko elää välillä? Unelmoisitko säästämisestä ja sijoittamisesta? Kyllästyttääkö aina kallistuva työmatkasi bensapumpuilla? Mitä jos kerron, että niitä työmatkoja ei enää olisi? Säästöjä, big time!

Ennen muuta tee palvelus: säästä, nuukaile ja nautit elämästäsi triplaten! Tervetuloa seikkailuun.

Nyt seuratuin soittolistani. Tonni rikki, Happy hardcorea 90-luvulta jo tähän päivään!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei Jyri, kysynpä ihan huvikseen että onko sinulla muuten ajokorttia vaikket omista autoa (etkä ikinä tule)? ja onko sinun vanhemmistasi kumpi venäläinen? sinulla on kuitenkin hyvin suomalainen nimi.

Jokatapauksessa hyvä ja asiallinen kirjoitus. :)
Hei,

Minulla ei ole alkuperäistä isää. Hän kuoli Neuvostoliitossa ennen syntymääni.

Ilmeisesti työtapaturmaan, nykyinen isä on äidin suomalainen puoliso.

Sieltä tulee myös sukunimi ja hänen kautta muutettiin tänne aikoinaan.

Jouduin vaihtamaan alkuperäisen sukunimen, koska kiusattiin siitä.

Siihen ei kiusaaminen toki yläasteella päättynyt...

Ajokorttia ei ole, päätin siitä jo teininä, että ajokorttia en hanki.

Suosin kävelyä, joukkoliikennettä ja pyöräilyä.

Jos en ole tarvinnut autoa 31 vuoteen, niin tuskin seuraavatkaan.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin