DNA voisi sulkea Rajaton 4G -liittymän

Olen DNA-liittymien onnellinen asiakas kohta kaksi vuotta, mutta tuo yllättävä knoppitieto tuli kyllä kuitenkin yllätyksenä, minun liittymässä on todella tarkasti määritellyt käyttöehdot. Mikäli sinulla on pinkki DNA:n liittymä, saatat tietämättäsi alistaa rakkaan palvelusi sen välittömälle sulkeutumisellesi. Miksi tämä tieto on todella kaukana asiakkaastasi? Tiedon mukaan liittymissäni on rajoituksia, joiden ylittämisistä voi seurata sulku, jos asiakas ei huomaa seurata rajattoman nettiliittymänsä datarajaa.

Minulle, kuten ehkä myös sinulle, huoletonta liittymääsi markkinoitiin täysin rajoittamattomana. On pysäyttävää lukea tällaista tekstiä siitä, että juuri nyt liittymissäni on määritelty suositus tiedonsiirron kuukausittaiselle loppumäärälle. Miksi tiedät vasta tänään? Myyntipalveluissa sanottiin monta kertaa, ennen kuin sopimustiivistelmään lopulta suostuin, että voin kuunnella Spotifyta aamusta yömyöhään. Netflixit mukaan, niin noin 200 gigatavua tulee vastaan varsin nopealla aikataululla kenelle tahansa.

Tuon ylittämisestä voidaan asiakirjani mukaan rangaista sulkemalla liittymiä. Lisäksi se DNA käyttää tiedostojen mukaan liikenteenhallintaa ja tuolloin ruuhkatilanteessa nopeutta voidaan keinotekoisesti alentaa. Silloin ei voida puhua hyvästä laajakaistastani. Ihmisillä on sellainen mielikuva, että 4G onkin paras, ja 5G tulee vain parantamaan tätä tilannetta. Kiinteät laajakaistasi sen sijaan toimittavat kaiken sisällön lupausten mukaan. Näihin yhteystyyppeihin kannattaa jokaisen investoida kunnon rahoilla.

Olen harkinnut ihan vakavana kiinteääni palaamista, koska minulle on tärkeintä, että voin kuunnella tanssimusiikkia ja katsoa 2K-laadun videoita YouTubesta silloin kun haluan. Ei sovi, että joku DNA:lta soittaa ja sanoo, että nyt olisi parasta vähän rajoittaa. Internet on minulle elämäni. Olenpa introvertti, enkä kaipaa ihmisiä, mutta netissä tuo sosiaalinen puoli tulee hoidettua mainiosti. Choralen soidessa ajattelin katsoa datakäyttöä. Nyt vaikuttaisi siltä, että 200 gigatavua ylittyy tässä kuussa reippaasti.
DNA myy rajattomia liittymiä, mutta todellisuudessa niissä onkin raja: liikennöintisuosituksienne jälkeen liittymäsi voi käyttöehtojen mukaan hidastua tai jopa tästä irtisanoutua. Mietin vain, että miksi ihmeessä?
Ostamme vain rajattomia, huolettomia, parhaita liittymiä, jotka toimivat 4G:llä supernopeudella. Niin ainakin vakuutetaan, kunnes huomataan se asiakas, joka innostuu datan käyttämisestä nyt kunnolla.

Maksan itsekin itseni kipeäksi internetistä puhelimeen, etkä saa edes käyttää sitä. Mielenkiintoista.

4G-liittymä rajatta: "Rajattoman määritelmä uusiksi"

Tein mielestäni hyvät kaupat täysin rajoittamattomasta liittymästä. Sitten hyvät kaupat olivat muisto vain. Nykyään olen jo todella tarkka luettuani tämän tekstin uudelleen, jonka mukaan saatan ehkä olla yksi niistä kaikista asiakkaista, joiden liittymiä voidaan rajoittaa tai sulkea kokonaan. Se pistääkin vain vähän miettimään. Puhelimeni käyttö on nykyään erilaista, mitä lähempänä 200 gigatavua ollaan, sitä vähemmän yritän surffata YouTubessa, kun voisi vain tiedätkö makoilla sohvalla katsomatta mitään.

Et varmaan ostanut liittymää, jonka mukaan: "Asiakas vastaa, että käyttö ei aiheuta häiriötä verkolle, mukaan lukien verkon kuormittaminen tavanomaisesta poikkeavilla matkaviestinnän datamäärilläsi". Puheliittymän tavanomaisesta poikkeavaksi matkaviestinnän määräksi katsotaan yli 10 000 minuuttia puheluita, yli 10 000 kappaletta viestejä tai yli 200 gigatavua tiedostonsiirtoa laskutuskausien aikoina. Muussa tapauksessa liittymäsi voidaan sulkea. Näin ei tapahtuisi, jos sinulla on kiinteät laajakaistat.

Pikaisesti katselin teleoperaattori Elisan ehtoja. Elisa käyttää tätä samaa liikenteenhallintaa palvelun toiminnan takaamiseksi järkevänä kaikille asiakkaille ruuhka-aikaan, mutta heillä ei ollut näin typeriä tiedonsiirron ohjeistuksia lisäksi. Teliallakaan ei vaikuttanut olevan asiaani mitään moitittavaa. Ihme, sillä Telia on ollut aina tiedonsiirtorajojen puolestapuhujasi, nyt ei ollut niin. Ihmetellä täytyy, näinkin typerää kirjoituksen kukkasta ehdoissa, DNA! Teleoperaattoreista paras myymään haudattuja koiria.

DNA:n myyjä ei kerro sinulle tästä mitään

Millaista vahinkoa oikein aiheutimme DNA:lle, kun suoratoistamme laillisesti musiikkia Google Play Musiikista, katselemme asiapitoisen hyviä videoitasi YouTubesta tai pyöräytämme muutaman kerran kuukaudessa leffan Google Play Elokuvista? On selvää, että suoratoisto kuluttaa paljon dataa kaikkine päivityksineen laitteissa. On myös olemassa perheitä, siellä 100 gigatavua menee rikki päivässä. Siinä on yhdellä elokuvailta, toisella sarjamaraton ja kolmannella uutuuspelit latauksessa. Päivityksiäkin.

DNA, voisitko olla vähän rehellisempi. Ehkä läpinäkyvämpi. Jos joku on rajatonta, miksi se ei sitä ole? Voisivat ihan hyvin markkinoida liittymiään todellisilla ominaisuuksilla. Nettiä on noin 200 gigatavua, puhetta 10 000 minuuttia ja viestejä 10 000 kappaletta. Joskus nettiä ja puhetta voisi olla enemmänkin. Se olisi parempaa mainosta teille itsellennekin, koska moni on tuosta pettynyt ostoksiinsa. Yöunia saa menettää siitä, onko käyttösi niinkin ainutlaatuista, että se oikeuttaisi DNA:ta puuttumaan jotenkin?

Ylipäätään, kuka hullu tämän on tästä keksinyt? Jos ostat Rajaton 4G -liittymäni, niin se luonnostaan houkuttelee käyttämään sitä rajattomasti. Ehdotan DNA:lleni uutta nimeä näihin liittymiin: Rajallinen 4G. Silloin liittymäni kuvastaisi parhaiten kuluttajilta piilotettuja ominaisuuksia. Mietin kahdesti, kun seuraavan kerran ostan DNA:lta rajattoman liittymän, ja tutkin satavarmasti pienet präntit. Sure niitä, jotka eivät jaksa, viitsi tai näe näitä lukea. He uskovat myyjienne tyhjiin lupauksiin rajattomuudesta.

Teille myytiin 4G:n huippunopeuksia, joita et edes saa

Nykyään operaattoreilla on tyypillisesti neljä tai viisi liittymää, joista kuluttaja saa valita. Ennen sitä valikoimaa oli enemmän, mutta koska operaattoreitten asiakkaat eivät vaadi henkilökohtaista otetta, liittymiä ei enää tarvita paljoa. Kaikille voi myydä rajattoman tai sittenkin rajallisen. Nopeuksia ei saa valita niitäkään vapaasti itse, sillä täytyykö pörssissä olevan operaattorin tienata osakkeenomistajille. Et ole aikoihin löytänyt operaattoreilta liittymiä tavallisille kuluttajille, netiksi riittää mega tai puoli.

Meille myydään tuskaisen hidasta etananettiä ryöstöhintaan, tai meitä ryöstetään vieläkin enempi ja tarjotaan sen luokan letkua, jolla voisi tarjota nettiä koko suvun tarpeisiin. Pieneen kännyyn. Sopisiko, mutta vain niille, ketkä niistä hinnoistaan parhaiten hyötyvät. Minua on yllättänyt se, että miten moni maksaa lopulta 20, 30, 40 euroa rajattomistasi, vaikka todellisuudessa voisivat saada saman 15 eurolla, jos pohjanopeus olisi kaksi megaa. Operaattorit eivät ole sentään tyhmiä, eivät turhaan tarjoa halpaa.

Silloin kaikki ottaisivat sen halvan. Kuka sitten ostaisi niitä 20, 30 tai 40 euron supernopeuksia? Eikö voi vaatia joukolla sitä, että voisit maksaa tarpeesta? Emme fantasiaminän somehahmoista, minun ei tarvitse ladata joka välissä sisältöä erilaisiin sosiaalisiin medioihin, joten lisänopeus ei ole perusteltu. Olen jo vuosia ihmetellyt, että mihin ihmeeseen ovat kadonneet liittymäni ihmisille, ei koneille? Siinä voisi olla esimerkiksi 9,99 eurolla kuukaudessa 50 minuuttia, 50 viestiä ja rajaton 0.5 Mbps -nettisi.

Jotkut maksavat netistä nopeustesteihin

Operaattorit, maksaisin jollekin teistä sitä liittymää loppuelämäni pyytämättä senttiäkään alennusta. Se olisi täydellinen kumppani älypuhelimiin, turhista ei ole kiva maksaa niissä rajattomissa. Sitä paitsi kun sinulla oli vain 0.5 megabitin internet puhelimessa (vielä kun sitä sain), en ollut näin vieraantunut siitä lähiympäristöstä kuin mitä olen nyt. Pelkään, että minusta tulee kävelevä zombie, kun luurissa on tälläkin hetkellä 50 megabitin yhteys. Kaikki se herkku, loputtomasta viihteestäsi, seuraa sinua aina.

Olenpa kuullut, DNA:n tiedoksi, että alueellisen teleoperaattorin on tarjottava mobiiliyhteys tietyille ihmisille. Jos alueella ei ole kiinteitä laajakaistoja, alueestasi vastaavan teleoperaattorin on hoidettava kiinteää vastaava yhteys ilman tiedonsiirtorajoja. Tällainen rajoitus sotii ainakin kyseisillä alueilla sen kanssa, mitä Viestintävirasto vaatii, jotta ostajan yhteys olisi vaatimusten mukainen. Siitä huolimatta asiakas voi hankkia nettiyhteyksiä muualtakin, jos katsoo sitä paremmaksi, usein halvemmaksikin.

Toinen asia mikä operaattoreissa pännii on maksiminopeuksilla ratsastamisesi. Joka puolellani esillä liittymäni teoreettinen maksimi, mobiilissakin nykyään huippunopeudet laboratoriossa 1 Gbps, mutta kuluttajalle annetaan ymmärtää vain pienellä präntillä niitä todellisia nopeuksia. Ne ovat minimissään 0.4 Mbps, jos olit 3G-verkossa, ja 4G-verkossa vain 5 Mbps on takuuta. Vuonna 2020 tiedonsiirto tulee räjähtämään käsiin, joten onko silloin tiedonsiirtosuositus 400 gigatavua? Eikä kuule DNA edes riitä.

Nyt 50 Mb -mobiiliyhteys, se voi toimia 5 Mbps tai alle

Maksa maltaita kaikesta siitä, mitä en edes tarvitse. DNA SuperÄlypaketti 200 sisältää 200 minuuttia puhetta, 200 kappaletta viestejä ja antaa rajattoman 200 gigatavun netin. Normaalihinta on palvelulla tilastointia varten 24,50 euroa, mutta saan sen sitoutumalla määräaikaan hintaan 19,90 euroa. Eikä se ole edes kallein, mitä yrityksellä on tarjota, maksamalla vähän enemmän tarjottiin täysin rajatontakin. Silti siellä oli jutuissa mainitut rajoitteet, eli mikään ei ole rajattomampaa kuin nyt on, paitsi paketit.

Kotikadulla tukiasema hakkaa 50 megaan aamusta iltaan, mutta kun siirtyi vähän syrjemmälle, netin nopeus putoaa puoleen. Pirkkalassa esimerkiksi Keskisentiellä on monia asuintalojasi, joissa kyseinen 4G-yhteys ei edes tarjoa mitään 3G:tä parempaa, silti ne operaattorit aikovat vuonna 2023 sulkea sen! Ollessasi nyt vaikka pyörän selässä huomaa jatkuvasti paikkoja, joissa 50 megan sijasta tuli 0.5 megaa, et siltikään saa käyttöjä ja olosuhteita vastaavaa perusnettiä mistään. Voisiko kukaan tehdä mitään?

En pyydä operaattoreilta paljosti. Se on ihan okei, jos joku haluaa olla zombie, puhua paljon ja viestiä tuhansilla viesteillä. Hän saisi myös maksaa tuosta enemmän. Ei käy järkiini se, että kun itselläni esim. se netin käyttö puhelimessa on 100 Gt kuukaudessa, toisella 500 Gt kuukaudessa. Puhetta ja viestejä on minulla yhteensä maksimissaan 10 yksikköä, toisella liittymän maksimit eli 400. Maksammeko saman hinnan. Miksi kenenkään pitäisi maksaa siitä, että kustannat hevijuusereiden latinkeja pimeinä öinä.

Myy gigatavuja, älä rajattomia buffeteja

Operaattorit eivät sitä paitsi pysty toimittamaan 50, 100, 300 tai 400 megaa. Ainakaan tauotta. Onpas minusta tuokin väärin, koska esimerkiksi kotimaassani Venäjällä näitä puheliittymiä tarjotaan ihan eri tavalla. Se on siellä niin, että saat lähtökohtaisesti rajallisen puheliittymän, mutta et myöskään maksa paljoa. Jos asut pitkään Spotifyssa, niin sait pienestä lisämaksusta vaikka sen rajattoman suoratoiston. Muu käyttö kuluttaisi sitä datapakettia, jota rajattoman suoratoiston vuoksi voi pienentää minimiin.

Sen lisäksi Venäjällä liittymät toimisivat aina maksiminopeudella, jolloin sinun ei tarvitse kärvistellä hitaan netin kanssa säästön perässä. Tosin, Suomessa kun ollaan, voisin taas joku päivä kärvistellä. En nimittäin halua maksaa turhasta, sillä suomalaiset teleoperaattorini eivät tarjoa liittymiä kaikille, vain harvoille. Minusta on nurinkurista, että joudut itsekin maksamaan jostain paketista, koska muutakaan ei ole. Palautetta on turha laittaa, eivät muuta käytäntöjään. Tuskin edes se, että kirjoitan siitä auttaa.

Operaattorit pystyvät nyt toimittamaan helposti gigatavuja, joten mikä estää paketoimasta liittymää tavalla, kuten naapurissa tehdään? Olisi oikeudenmukaisempi ja mallissa oikeat hevijuuserit pääsevät maksamaan käytöstä ekstraa. Minäkin, sillä et todennäköisesti jätä tilaamatta rajatonta suoratoistoa, jos sitä ei vain ylihinnoiteltaisi liikaa. Pitää kuitenkin muistaa, että pohjimmiltani olen niitä 90-luvun lapsia, joten tarvittaessa voisi elää vaikka ilman nettiä tai kokonaista älypuhelintakin vuosikausiani.

Olet niin koukussasi kivaan, että maksat enemmänkin

Suomalaiset teleoperaattorit ovat harjoittaneet jo tovin helppoja testejä, joissa testataan suomalaisten halukkuutta maksaa liittymistään koko ajan vähän aiempaa enemmän. Bussiini kun astuu, näkyä et voi olla huomaamatta, aikaa Pirkkalasta sinne Tampereelle tuhlataan Tiktokissa tai uutissivuilla. Hetkeksi ei voi ikkunaan tuijotella, tai jää näkemättä mitä joku tekee tai on tekemättä seuraavaksi, puhelimessa. On tietyllä tavalla sairasta, koska busseista ikkunaan katsominen tarjoaa parhaita maisemia Pereellä.

Elisa. DNA. Telia. Nämä teleoperaattorisi tietävät sen, että vaikka Rajaton 4G -liittymä maksaisi siinä tarjouksessa 29,99 euroa kuukaudessa, tulisit maksamaan siitä kokonaiset 24 kuukautta. Määräajoilla tai vaikka ilman. Olet nimittäin koukussa kivaan. Jos alkoholeja keksittäisiin nyt, se kiellettäisiin. Ehkä näin kävisi myös älypuhelimille, joiden vuoksi ette osaa enää edes keskustella kunnolla? Moni katselee nimittäin enemmän puhelimiinsa kuin kaveriinsa nykyään, tämän voisi kuka vain nähdä maailmalla.

Olin sellainen itse. Juuri ennen kuin lopetin kauppakoulun, eräs nettikaveri tuli kylään Lapualta, ja en edes tiennyt mitä voisi hänen kanssa tehdä. Hän oli tietokoneellani ja minä, no Galaxyssa. Ei ihme, että kaveri lähti niin nopeasti luotasi pois, koska et huomioinut lainkaan häntä näissä tilanteissa. Oli silloin nuori, koulukiusattu nuori, joten olisi melko normaalia tällaista kokeneille. Ei ollut hajuakaan mitä voi tehdä kavereiden kanssa, kun ei näitä koskaan ollutkaan, ja vuosikausia on eletty vain tietokoneella.

Nuuka ei ole riippuvainen puhelimestaan

Et edes ymmärrä kuinka sain älypuhelimeni vuoden 2010 aikana. Olen pärjännyt viimeiseen asti sillä vanhalla peruspuhelimella, vaikka kauppakoulun muilla oppilailla alkoi näkyä jo varhain niitä Nokian älypuhelimia muistuttavia peruspuhelimia isoilla kosketusnäytöillä. Koulut loppui, pääsin kortistoon. Se tiesi sitä, että sinulla oli paljon aikaa. Ei ollut koulua tai työelämää, joten ala pohtia mitä voisi tehdä, että sinusta tulisi parempi ihminen? Itsekehitys tuotti tulosta, nykyään et toistaisi samoja virheitäni.

En ole enää koukussa kivaan ja annan vastaanottajalle täydellisen huomion. Mieti silti edelleen miksi hankin sen älypuhelimen, jos olen ollut tyytyväinen peruspuhelimeen? Selkeää, sosiaaliset paineet. Se oli nimittäin niin, että kun vuoden 2010 lopussa joulukuu kohtasi, hädin tuskin kenelläkään ollut enää tyhmää luuria. Työhön haastatellut nainen loksautti siitä leuat ryhmähaastatteluissa, kun olit ryhmän ainoa, joka ei voinut osallistua tehtäviin. Sinulla ei ollut älypuhelinta. Sitten sinulla oli se älypuhelin.

Hanki se Soneralta ja virheen teet. Siitä en syytä Soneraa, koska oli itse tyhmä. Otin sen velaksi, mutta se teki liittymistäsi määräaikaisen. Menetin yöunet ensimmäisestä velasta vain 20-vuotiaana. Joku voi nauraa tälle, mutta menetit ihan oikeasti yöunet siitä, että oli 799 euroa velkaa Soneralle puhelimesta. Asennusvaiheessa tuli viesti, että liittymään kuulunut gigatavu on täynnä, nopeutta hidastetaan. Wifiä ei tietenkään ollut, mutta hankit sen tietenkin nyt. Soneran data ei riittänyt edes niihin päivityksiini!

Yhteenveto: menetit yöunen 20-vuotiaana ensivelasta

Vuosi 2010 oli minulle pitkä oppitunti. Vain 20-vuotiaalta nuorelta nyt ei kaikkea voi odottaa kerralla, mutta se että menetit yöuniasi 799 euron älypuhelimesta osamaksulla Soneralle, kertoo aika paljon. Et nimittäin ole tämän jälkeen ottanut velkoja mistään. En halua menettää yöunia yhtään lisää. Silti sinua kummastuttaa se, että miten niin helposti kaiken saa nykyään korottomalla, kuluttomalla, ajattomalla ja ties minkälaisilla osamaksusopimuksillasi. Ei tunnu sinua haittaavan, vaikka ulosotossa on väkeä!

Olen välttänyt velkoja tästä aina. En ole kysynyt eurojakaan lainaksi, keneltäkään. Se ehkä tulee tästä kokemuksesta, kun 20-vuotiaana nuorukaisena et nuku hyvin, kun harteilla on se maksuaikasopimus. Jostain helvetin puhelimesta, joita saa paljon halvemmallakin. Sikäli olen ihmetellyt sitä, että miten ne muut uskaltavat haalia harteillensa näiden lisäksi asuntolainoja, autolainoja tai remonttilainoja. Voisit kertoa, että varmaan kuolisin niihin, jos vaikka 799 euron laina tuottaa vaikeuksia uniin. En ota enää.

Minusta tuntuu vähän siltä, että olen kyllästynyt näihin operaattoreihini. Mainostettiin kovin sanoin rajattomuutta, vaikka siellä jossakin PDF-tiedostossa lukee jotain liikennöintisuosituksista. Etkä tiedä lukeeko näitä joku, mutta luin ainakin itse, ja nyt koko netti tietää mitä touhuja DNA, Elisat ja muutkin harrastavat. He myyvät sinulle rajattoman paketin, jossa on vain 200 gigatavua datoja ja koristeeksi 10 000. Voit laittaa kuukauden aikana maksimissaan 10 000 viestiä ja tehdä 10 000 minuuttia puheluita.

Harhaanjohtavaa, mutta luulisi riittävän. Sitä knoppitietoa ei paljoa löydy myyntisivustoilla. Minusta kyseiset paketit ovat muutenkin kalliita, koska aika harvassa on itselläni tilanteet, että tarvitsisin edes viittä viestiä tai viittä minuuttia puheluita kuukaudessa. Vaikka puhuisit tunnin kuukaudessa, silti? En ole vielä kertonutkaan tästä julkisesti DNA:n asiakkaana, mutta kerron sen nyt. Seuraavan kerran, kun nostatte liittymäni hintaa taas, vaihdan Prepaidiin. En halua menettää yöuniani siitä, mitä en käytä.

Äsken soitti myyntitykki sieltä ja meinasi nostaa liittymän hintaa viidellä eurolla. Sanoin heti, ei käy! Jos liittymä nousee sentilläkin nykyisestä, juoksen kilpailijalle. Hän jatkoi tarjousta. Aion vielä jonkun aikaa katsella tilanteita, mutta uusi kipuraja jatkossa on se €14,90. Ei enää 19,90 euroa kuukaudessa.

Jos joskus näette minun käyttävän Latausliittymää, ette arvuuttele juurisyytä miksi. Nukut hyvin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tämä on hyvä huomio!

Onkohan asiaa viety Viestintäviraston arvioitavaksi, rajoittaman kun on rajoittamaton (ja se pitäisi selvästi liittymäehdoissa mainita)?

200 Gt on paljon kuukaudessa, mutta jos paljon käytetään videopalveluita, striimauksia, se voi ehkä ylittyä.

Vaikuttaa, ettei DNA ole enää halvimmasta päästä. Jos katsotaan pelkkiä dataliittymiä, DNA:lla edullisin tällä hetkellä 17,90 €/kk (6 kk ajan), Elisalla tuli joulun jälkeen tarjous 15,90 €/kk (24 kk ajan). Jos siis joku haksahtuu hankkimaan DNA:lta tuon 13,90 €/kk puhelinliittymän ja käyttää sitä vain mobiilireitittimessään, voi käydä kalpaten.
En ole ainakaan itse kirjoittanut tästä virastolle.

Vaihtoehtoja onneksi vielä on liittymissä, mutta kallistuneet aiemmista vuosista. Sitä mukaan varmaan kannattavuuskin on parantunut operaattoreilla, kun keskimääräinen asiakkaille lähetettävä lasku on noussut.
Anonyymi sanoi…
Kannattavuutta syö roaming-maksujen poistuminen. Ei tämä (hintojen merkittävät korotukset) millään muulla selity.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000001914123.html
https://www.is.fi/digitoday/art-2000004880083.html

Tämä on valitettavan totta. Minulla on DNA:lla liittymä ennen Roaming-aikaa 200 min, 200 sms ja rajaton 4G 50M. 24,50 euroa kuukaudessa. Nyt sama liittymä maksaa enemmän, 28,90 euroa.

Netti on toki siinä jo 100 Mb/s, mutta täällä ei aina tule edes sitä 50 Mb/s. Joten netin nostaminen on operaattorille edullista - myydäkseen jotain kalliimmalla.

Toki silloin saa sitä EU-dataa, mutten sitä tarvitse. Samalla liittymä poistui uusiomyynnistä. Uudelle asiakkaalle vastaava liittymä on siis kalliimpi hankkia ja se on väärin.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin