Blogger, se voittanee WordPressin näin

Jokainen aloitteleva bloggaaja halusi tulla isoksi tähdeksi. Ainakin joskus. Ehkäpä sinäkin aiot blogata myöhemmin. Tämä ilo ei ehkä ala nyt, mutta joskus, ehkä vasta viikon päästä. Hyvä uutinen on se, että tähdeksi syntyminen onnistuu niin Bloggerissa kuin asennetussa WordPressissä jossain internetissä... Puhutaan, että WordPress on maailman suosituin, ja tuo pitää paikkansa. Löytö, joka tekee Bloggerista vielä paremman, on vapaus nauttia nuukailustasi. Bloggeriin voi kuka vain avautua heti ja ilmaiseksi.

Liian moni olisi kysynyt minulta miksi pidän blogeja edelleen Bloggerissa. Olen nimittäin kirjoittanut tätä blogia jo viidettä vuotta ja kuudes alkaa ensi kesänä. Mainitsen tässä merkinnässäni 12 syytä miksi Blogger on paras paikka myös kokeneelle bloggaajalle. Moni ajattelee tälläkin hetkellä sitä, että blogini olisi parempi, jos siirrän sen huomenna vaikkapa itse isännöityyn WordPressiin. Eipä tuossa vaiheessa mietitä sitä, että itse isännöity WordPress ottaa ajallaan hermollesi ominaisuuksillaan sekä työllään.

Moni arvioi, että Bloggerin maine vähentää lukijoita. Et ole vakava, mikäli olet ilmaisessa palvelussa. Lukijat katoavat! Suurin osa lukijoistani eivät tiedä mikä on Blogger ja mikä on WordPress. Ehkä vasta sitten, jos sattuvat tätä merkintää lukemaan. Nautin siitä, että Bloggerissa voisi elää ilman cPaneliani. Kaikki tällaiset jutut vievät turhaan aikaasi siltä, että voisit yksinkertaisesti toimittaa sisältöä blogiisi. Työssä en haluaisi miettiä tietokantojani tai palvelimieni päivittelyitä. Annan tämän työn Googlelle.

Enpä kuitenkaan usko siihen, sillä tässä ja nyt blogissani on tuhat uniikkia kävijää, ihan kuukausittain ilman WordPressiä. Netistä löytyykin monia blogeja, kuten esim. tämä blogini, jossa neuvotaan kuinka blogi luodaan ilmaiseksi. Jokainen voi käyttää päivästään vain tunnin tutustuakseen mahdollisuuksiin avata ja tehdä hieno blogi. Bloggerissa se on kaikkein halvinta, kaikki saavat sen ilmaiseksi. Tosissaan oleva bloggaaja liittää mukaan n. kymmenen euroa maksavan verkko-osoitteen oman blogin tavoin.
WordPressillä onkin hyvä imago ja siksi sitä suositaan. Blogger ei ollut kuitenkaan paljoa huonompi. Luettuasi tarkasti kaikki nämä kaksitoista syytä voinet olla täysin vakuuttunut upean blogivalinnan toimivuudesta.
Jumissa tanssilattialla -blogi onkin pyörinyt alusta asti Bloggerin päällä. Kesäkuussa 2024 tämä blogi täyttää pyöreät kymmenen vuotta, toivo. Enkä edelleenkään usko tähän, että vaihdan WordPressiin.

Voitko siis 2024 kesäkuussa palata tähän blogiin varmistaaksesi, että bloggaan edelleen Bloggerissa.

Syitä miksi Blogger voittaa jo WordPressin koko ajan!

Itse asennettu WordPress on suosittu, sillä pyörii suuri enemmistö blogeista internetissä. Ratkaisuna tämä on varmasti hyvä, mutta on olemassa ainakin 10 syytä, joiden mukaan Blogger on takuuvarmasti parempi. En kuitenkaan painosta sinua avaamaan blogiasi tänne, mutta saatat miettiä asioista itsekin, mikä on kaikkein tärkeintä sinulle? Jos haluaisit vain blogata, tämä onnistuu kummassakin palvelussa. Kysymys Blogger vs. WordPress on vähän sama kuin kysymys autokaupassasi: Volvo taikka Toyota?

Tämä kaikki riippuu aina omista tarpeista. Jotkut haluavat lisää tekemistä, toiset lisää helppoutta. En kuitenkaan arvosta blogissa monipuolisuutta, vaan toimivuutta, tästä syystä olen edelleen Bloggerissa kokeneena bloggaajana. Jos haluat tienata blogillasi tonnikalaa, juttu onnistuu Bloggerissa yhtä hyvin, ellei helpommin kuin WordPresseissä. Bloggerista et löydä minkäänlaista vikaa. Tästä syystä sellainen kannattaisi myös kokeneelle bloggaajalle. Bloggaajalle, joka haluaa kirjoittaa vapaasti omia blogeja.

Mielestäni blogitiloihin, eli webhotelleihin tuhlaaminen, on pelkkää rahojen tuhlausta. Halvin hotelli blogeille maksaa parhaimmillaan 50 euroa vuodessa, joskus jopa vähän alle, mutta luotettavuus ei yllä Googlen tasolle. Saanet sentään blogin Googlelta ilmaiseksi, ja maksullisella domainilla voit kohottaa blogisi kasvoja helposti, vain alle kympillä vuodessa. Enkä suosittele webhotelleista maksamista, ellet bloggaa työksesi, jolloin blogisi maine saattaa kärsiä liiasta nuukailusta. Olen nuuka, ja teenpä näin.

Blogiuralle halpa läppäri ja langaton hiiri

Tavanomaisista webhotelleista on tullut nopeasti suurta bisnestä. Aloita blogin vain vitosella kuussa, ja joululahjaksi saapuu palveluntarjoajalta kirje, että hintoja nostetaan eurolla. Jo seuraavaksi jouluksi korotus on sietämätön, ja olet pakotettu hyväksymään uutisen, muussa tapauksessa tuhlaat valtavasti omaa aikaa blogiesi siirtoon halvempaan webhotelliin. Olen blogannut tänne Bloggeriin jo vuosia, eikä minään joulunasi Googlelta ole tullut yhtäkään kirjettä siitä, että se maksaisi tulevana vuonna euron.

Jos tulee, pitäisin sitä todella hämmentävänä, mutta en todennäköisesti lopettaisi bloggaamista enää siihen. En, vaikka olen tosi nuuka, enkä maksa mistään: jos vastaavan asian saa ilmaiseksi tai vähäsen halvemmalla. WordPress.com oli vaihtoehtona toinen, kun kauan toukokuussa mietin laiturilla blogini avausta muille ihmisille. Se on täysin ilmainen blogipalvelu, mutta siinä näin heti muutamia ongelmia. Palvelussa oli mainontaa, ja toisaalta myös sivutilasi oli rajoitettu, joten valokuvia ei saanut montaa.

Bloggerissa tilaa valokuville on rajattomasti, mikäli lataat kuviakin pienemmässä 2048 koossa. Myös videoita voi ladata suoraan blogiin ilman YouTubea rajattomasti, jos videon koko on 100 Mt tai alle. En tiedä, mutta olen luonteeltani nuuka ja minimalisti, joten totta kai minua kiinnostaa sen tiedostokoon minimointi niin videoissa kuin valokuvissa. On hyödyksesi myös muualla: tietokoneella ei levy täyty ja samaan aikaan voinet hyötyä täysin ilmaisista varmuuskopiointipalveluista. Ilmaistila riittää täysin.

Miksen lopeta Bloggerissa, vaikka se maksaisi euron?

1. Helppokäyttöinen käyttöliittymä. Bloggerin uusi käyttöliittymä on helposti omaksuttavissa. Tuon käyttämiseen ei tarvita kursseja, ylioppilastutkintoa tai datanomikoulutusta. Sen käyttö onnistuu niin eläkeläiseltä kuin yksinhuoltajaäidiltä. Valikoissa kaikki tärkein: artikkelit, sivut, tilastot, kommentit, tulot, sivut, ulkoasut, teemat ja asetukset. Lisäksi halutessasi voinet seurata muita blogeja lukemiston kautta. Viimeisin linkki antaa tilaa palautteen lähettämiseen alustan tekijöille. Tässä lähetin itsekin.

2. Googlen tietoturvapäivitykset ja palvelimet. Blogger kehittyy ominaisuuksiensa johdosta hitaasti, mutta toisaalta vastineeksi saa nopeat tietoturvaan liittyvät fiksaukset. Ominaisuuksienne puuttuessa palvelin ei joudu koetukselle, ja jokainen hyötyy tästä lyhyillä vasteajoilla. Blogini latautuisi kiinteällä laajakaistalla sekunnissa. Edes hitaalla megabitin 4G-liittymällä ei artikkelin latausta tarvitse odottaa viittä sekuntia enempää. Olen päässyt todella harvoin samaan suorituskykyyn netin WordPresseillä.

3. Yhdet tilit takana. Googlen palveluissa parasta onkin se, että musiikki, elokuvat, videot, tiedostot, kuvat, keskustelut, sähköpostit, blogipostaukset ja paljon muuta ovat saman salasanan takana. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi salasanasi riittää. Toisaalta on olemassa välineitä salasanojen muistamiseen, mutta itselleni tärkeintä on se, että niitä on mahdollisimman vähän. Näin saan ihanan minimalismin toteutumaan myös sen digitaalisessa muodossa. Yksi onkin parempi kuin kymmenen tai jopa sadat.

Pidä bloggaajan intoa yllä musiikilla

4. AdSense on helpompaa Bloggerissa. Bloggaamalla juttuja, joista niin pidät ja haluat kertoa heti, on mahdollista tienata tonnikalaa. WordPressissä tienaaminen onnistuupi myös, mutta tuotto-odotus on pienempi, koska WordPress aiheuttaa webhotellikulujasi, joita sitten katetaan näistä mainostuloistasi. Koska täällä Bloggerissasi kulujani ei ole, AdSensen koko tuotto on kotiinpäin. Bloggerissa mainonnan verkostoon liittyminen on tehty todella helpoksi jo sivupalkista. Google hyväksyy Bloggereista aina.

5. Selkein lisäosa ja teemat muokkauksineen. Bloggerissa bloggaaminen olisi tehty helpoksi. Lisäosia ei ole riesaksesi asti ja teemoissa olisi muutama vaihtoehto. Vaihtoehtoja voi helposti muokata samalla kun tarjotaan mahdollisuuksia latailla Blogger-leiskoja internetistäsi. Tämä laajentaa vaihtoehtojanne tehdä blogeista omanlaisen. Teemojen muokkaus on rakennettu helpoksi sekä widgettien asettaminen valikkoon on loogista. Mainonta saapuu hienoon teemaan automaattisesti säästäen blogistien aikaa.

6. Se on lähes ilmainen. Tämän olisi pitänyt olla ensimmäinen syyni. Bloggerin pyörittämisessäsi ei lähtökohtaisesti ole minkäänlaisia kuluja, jos se .blogspot.fi ei häiritse, oman blogiosoitteen lopussa. Kokenut bloggaaja voisi liittää blogiinsa myös täysin oman .fi-osoitteen. Yksilöllinen ja lyhyt verkko-osoite antaa hyvää kuvaa siitä, että tätä blogia tehdään vakavasti, mikä voinee vähällä vaivalla nostaa blogisi klikkausprosentteja jopa uudenlaisiin lukemiin Googlen ja Bingin mainioissa hakutuloksissa.

Muita syitä kiirehtiä blogin avaukseen Googlessa, joo!

7. Se ei vaadi teknisiä osaamisia. Blogger on erinomainen alusta sellaiselle, joka ei tiedä mikä on PHP, MySQL, cPanel, FTP, HTML tai ihana CSS. Google on tehnyt alustastaan simppelin sekä automaattisen, että edes teeman muokkaaminen ei vaadi tietoutta juuri mistään, riittää kunhan osaa käyttää valmiiksi annettuja teemojen muokkaustyökaluja. Nörttejä alusta ei kuitenkaan jätä kylmäksi, sillä jopa teemani tyylitiedostoja voisit muokata vapaasti, lisätäksesi uusimpia vivahteita blogilukijoita ilahduttamaan.

8. Se vapauttaa aikaa. Jos aikaasi ei mene alustan päivityksissä, teeman suomentamisessa, valikkojen säädöissä tai jossakin vastaavassa WordPress-blogeissa, sinulle saattaa vapautua runsaastikin tunteja viikossa bloggaamiseen. Kuinka käytät sitä aikaa? Voit käyttää sitä tiedonhakuun tulevien kirjoitusten vuoksi, uralla kirjoittamiseen, tuntemattomien kielten oppimiseen tai uusien lukijoiden haalimiseesi kommentoimalla netissä muiden blogeja. Käytä annettua aikaa viisaasti, keskityt vain olennaiseen.

9. Unohda webhotelli tai WordPressin rajoitukset. WordPress.comin ilmainen tili on rajoitettu, kuvia voi liittää merkintöihin kolmen gigatavun edestä, mikä voi tulla nopeasti vastaan, vaikka niitä yrittäisi pienentää ennen latauksia. Bloggerissa kaikki valokuvat, jotka asuvat koossa 2048 tai alle, eivät kuluta Google-tilin 15 gigatavun ilmaista tallennustilaa. Tämä helpottaa bloggaamista, sillä valokuvillasi voi saada korvaamatonta tyyliä ja energiaa blogimerkintöjenne keskelle. Google ei rajoita luovuuttanne!

Blogin pitäminen on todella helppoa

10. Suorituskyky ja hakukoneoptimointi vakiona. Google omistaa Bloggerin isompana kuin koskaan. Isompi nimeltä Google tietää mikä on hakukoneoptimoinnin kannalta parasta, tästä syystä moni blogi heidän kautta näkyy haussa paremmin kuin mikään WordPress vastaavista aiheista. Googlella on myös optimoidut palvelimet, jotka ovat hyvin harvoin alhaalla, ei mitään pelkoa lukijoiden katoamiseen aina hitaaseen tai jatkuvasti alhaalla olevaan palvelimeen. Älä stressaa blogiesi luotettavuudesta päivissä!

11. Voisit avata ilmaisia blogeja miltei rajattomasti. Paljonko tämä maksaisi muualla euroissa? Blogit ovat edullisia, jos niitä on vain muutama, mutta Googlessa blogeja voi olla jopa sata. Ilmaiseksi. Mikäli kuitenkin tuntuu, että tarvitset vielä 101. blogin, voinet avata uusia tilejä ja luoda 100 lisää. Tämä ei ole suositeltavaa, koska Google voi pitää sitä hassuna juttuna. Kenelle ei muka sata blogia riitä? Maksutta. Sitä paitsi suosittelisin pitämään yhtä blogia, loputtomilla aiheilla. Kaikille jotakin ja aikaa säästäen.

12. Voisi siirtyä WordPressiin mikäli joskus haluat. Blogger ei sido sinua alustaansa ikuisesti! Tuo on kuulkaa niin, että joskus jos mieli silti tekee, voit hommata webhotellin ja asentaa WordPressin. Ei ole suositeltavaa, mutta päätökset teet sinä. Voisit edelleen palata tähän blogiin jo viiden vuoden kuluttua katsomaan miten Bloggerissa blogaus sujuu. Se on ilmaisen järkevää, koska lama tulee toistumaan, ja silloin jokainen säästetty euro on aina kotiinpäin. Varaudun kaikkeen jo nyt, eikä se tule yllätyksenä.

Blogivinkkejä kokeneelta bloggaajalta aloittelevillekin

Olen avannut blogin Bloggeriin kesäkuussa 2014. En mieti siirtoja WordPressiin. Minulla on siitäkin kokemusta viiden vuoden ajalta. Puhun vain ammattitaidolla. WordPress on erityisen hyvä vaativaan ammattimaiseen bloggaukseen, mutta harrastelijan kannattaisi pysyä Bloggerissa vakituiseen. Tämä siksi, koska se aika, joka menee WordPressin säätämiseen voisi kulua laadukkaaseen kirjoittamiseen. Blogger tarjoaa niin arvostettua aikaa kuin säästettyä energiaa sisältöjen tuottamiseen blogeissasi.

Mikäli sinua kiinnostaa lisäksi usean blogin omistaminen, se maksaa enemmän WordPressillä. Joudut usein tilaamaan webhotellin, joka sallii useampia tietokantojasi, mikä taas maksaa ekstraa. Bloggeriini voi avata useita blogeja napin painalluksella. Yksi blogi voisi olla sekalaisiin aiheisiin ja toinen koiralle. Eikä ilo maksa mitään, joten pääset luultavasti nukkumaan paremmin kuin WordPress-bloggaaja, joka maksaa vuosi vuodelta enemmän blogista. Ei siinä muutakaan voi, siirto maksaa omaa aikaa ja rahaa.

Bloggaaminen voi olla hyvin nautinnollista ilman aikaa vieviä prosesseja. Näitä WordPress on täynnä loputtomine valikkoineen ja lisäosineen. Lisäosiasi asentamalla voi myös tehdä itselleen hallaa, jolloin blogi muuttuu todella raskaaksi ja hitaaksi, kävijöiden samalla kyllästyessä niin pitkiin latausaikoihin. Bloggereissa tätä ongelmaa ei ole, sillä palvelimet ovat optimoituja, lisäosia saa rajoitetusti ja teema ei sisällä ylimääräistä toiminnallisuutta. Tästäpä kaikki mitä tarvitset iloiseen bloggaamiseesi urallaan.

Jos vastaus ei ole merkinnässä, kommentoi

Aloitit oman blogin ihan rantalaiturilta 3G-yhteyksiä käyttäen 1. kesäkuuta 2014. Virhe. Ensimmäisen blogimerkinnän julkaisu oli kovan tuskan takana, koska Elisan mobiiliverkko oli ihan paska. Laituri oli asuinalueella, ja täällä ei oikein Elisan verkot tahdo toimia, joten olisi pitänyt blogata nyt Tampereelta. Se olisi tylsää, vaatisi ainakin matkakuluja, mutta kun nuuka olen niin ei kiinteään ole mukamas varaa. Suosittelen, että harrastat bloggaamista vain toimivilla laajakaistoilla ja se voi vaatia toista tarjoajaa.

Osasyy hitauteen oli liittymän hitauden lisäksi liian suuret valokuvat. Vaikka pienensi niitä vain 1080 pikselin kokoon, ne olivat silti liian isoja, jopa megatavu tai pari yhdestä kuvasta. Keksin jo ratkaisuni. Latasin kuvani Google Photos -palveluun selaimella, editoin ne ja sitten latasin takaisin tietokoneelle, jolloin yhden megatavun valokuvasta tuli 100-400 kilotavun valokuva. Juttu nopeutti kuvieni latausta huomattavasti Elisan paskalla netillä. Lisäksi kuulin lukijalta palautetta, että blogi lataa nopeammin.

Sitten virhe on jatkuva kirjoittaminen. Se voi olla hyvä, saat nopeasti näyttökertoja, mutta siinä kävisi monesti huonosti lopulta. Juttuja oli pitkin talvea, kevättä ja kesää ja syksyksi pää lyö tyhjää. Bloggaan niin, että vain aikaan sidotut merkinnät julkaisen heti, muuten olisi aikajana kaikelle muulle sisällölle. Nyt juttujasi riittää koko vuodeksi, eikä lukijan tarvitse ihmetellä, onko blogisti kuollut tai sairaalassa. Merkintöjä voi Bloggerissa ajastaakin, joten sinun ei tarvitse lopettaa järeää kirjoittamista koskaan.

Yhteenveto: Blogger on edullisin paikka, blogiurallani

Olitko blogiurallasi Googlessa? Ehkä olet siellä jatkossakin, sillä nämä kaksitoista syytä ovat tarpeeksi painavat jäädä Googlen palveluun. Haluatko tutustua loputtomiin WordPressissä oleviin valikoihin, vai näihin uusiin aiheisiin, joista aiot kirjoitella Bloggerissa tässä? Valinta on sinun. Jos saan vaikka yhden ihmisen miettimään tulevaisuuttaan bloggaajana, olisin onnistunut enemmän kuin hyvin. Ehkä mietit tästä parhaillaan — entäpä jos minulla olisikin WordPress. Lakkaa miettimästä näitä ajatuksia tässä.

Onnistuneita blogeja on kummassakin alustassa ja mikä parasta toinen ei maksa alustoistaan mitään. Lisäät kuluihinne verkko-osoite, lisäät kuluihin vaadittava webhotellisi, lisäät kuluihin vaadittava aika ja puhutaan isosta summasta aitoa rahaa. Rahaa, minkä voit menettää, jos jätät juttujasi julkaisematta. Vieläpä vain siksi, koska säätöjeni kanssa meni odotettuja enemmän ja lopulta energiasi hävisi kuiviin. Bloggaajana minulla olisi sinulle vinkki: teet vähemmän taustatyötä ja luotko enemmän kirjoituksia.

On totta, että hienot ominaisuudet saivat käyttäjät iloisiksi, mutta suurin osa ei välitä jos blogistasi ei löydy kyselyitä, lomakkeita tai joitakin hienoja yksityiskohtia kauniissa teemassa. Monille riittäisi tuo, että tuotat laadukasta sisältöä, hyväksyt kommentit ja otat postia vastaan sähköpostitse. Jos blogissasi on kaikki tämä kunnossa, bloggaat paremmin kuin moni muu. Lisäksi käyttäjäni arvostavat enemmän nopeutta verrattuna ominaisuuksiin ja tästäkin syystä Blogger on hyvä asia tällaiseen blogielämään.

Bloggaamalla vain täällä, en sanoin kuvaa sitä, miten tärkeä Blogger elämässä on. Nuukina nautitaan kirjoittaa verkkoon ilmaiseksi, tai mahdollisimman halvalla. Tällä hetkellä blogini vuosikulut ovat alle 20 euroa. Yhdeksän euroa maksan .fi-domainista ja noin seitsemän euroa makselen DNS-hotellistani. Kustannus bloggaamiselle on vuositasoilla Bloggerissa 16 euroa. Eivät ole pakollisia kustannuksia, jos sinua ei kiinnosta omin verkko-osoite. Webhotelli maksaa Suomessa ainakin 49,99 euroa vuodessa.

En ole köyhä, mutta et siltikään maksa satasen vuodessa web-hotellista. Tärkeintä on, kuten totesin aiemmin, että bloggaaminen olisi mahdollisimman helppoa. Ilmaisuus ompi pelkästään plussa tässä vaiheessa. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa säätää enemmän kuin on ehkä tarpeen, annat palaa.

Oletko tästä huolimatta aikeissa siirtää blogisi Bloggerista tuonne WordPressiin? Kerro miksi.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Etsin juuri turhaan halpaa paikkaa kotisivuille ja uudelle blogille sitä löytämättä. Domain on ollut jo vuosia hallussa sähköpostin takia, joten tämä Blogger näyttäisi ratkaisevan ongelmani. Aiemmat yritykset on kaatunut nimenomaan tekniseen säätöön, ei sillä etten sitä osaisi vaan että sitä erehtyy testailemaan ja vertailemaan eri sisällönhallintasoftia. Mitään sisältöä ei ole uskaltanut testiympäristöihin tuottaa, koska jatkuva siirtely järjestelmästä toiseen ei ole vaivan arvoista.
Kiitos kommentistasi. Hienoa jos pystyin tarjoamaan apua sinulle. Bloggeriin on voinut luottaa ja samalla oma domain on lisännyt blogin ammattimaisuutta. Uskon vahvasti, että tulet olemaan vakuuttunut Bloggerista myös kotisivukäytössä.
Annukka sanoi…
Kiitos tästä <3. Löysin tämän etsiessäni tietoa siitä onko tosiaan niin että Bloggerin luettelo seuraamistani blogeista näkyy vain minulle itselleni.
Terveisin

Aloitteleva bloggaaja.
Hei Annukka, hienoa että tästä tiedosta oli apua.

Onnea bloggaukseen, sitä tarvitaan! Mikäli olet valmis, niin linkkejä omiin blogeihin voi liittää perään, niin saatte ilmaista mainosta täältä blogeillenne. Itsekin pidän blogien lukemisesta todella, joten joku halukas voisi linkin heittääkin :) Mielelläni tutustuisin rauhassa.
Ei voi olla! sanoi…
Tervehdys!

Tulin katumapäälle.
Voikohan wordpressistä siirtää blogin takaisin bloggeriin?

Onko tiedossasi toimivaa kännysovellusta bloggeriin?
Terve!

Ei se mitään, joskus kaduttaa. Olen meinaan itsekin miettinyt aina välillä WordPressiä ja tulisin varmaan itsekin katumapäälle. Hyvä, että kerroit asiasta. Bloggeriin on nykyään uudistettu Blogger-sovellus puhelimen sovelluskaupassa sillä erotuksella että se on riisutumpi kuin varsinainen selaimessa avattava versio. Sillä kuitenkin editoi artikkeleja, sivuja ja lataa vaikka kuvia tai tekee uusia juttuja alkuun. Ainoa puute on, että kommentteja ei voi katsoa sieltä. Bloggeria ei tunnuta enää kovin hyvin päivitettävän ominaisuuksien osalta, mutta se ei tietääkseni ole poistumassa. Kyllä minusta WordPressistä voi siirtää blogin takaisin Bloggeriin. Tarvitset siihen WordPressin asetuksista vientitiedoston ja sitten tuon sen tiedoston Bloggerin asetuksista. Tehokkainta siirto on, kun siirrät sen täysin uuteen Blogger-blogiin, muuten merkinnät saattavat näkyä tuplina, jos niitä on vanhoja jäljellä ennen siirtoa.

Tervetuloa takaisin!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyri kertoo sinulle nyt elämänopeistaan

Paunulla sapattivapaan kiertoajelulleko

Vain kolme vuotta ilman narsistia, juhlit

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Pyöräilin 125 km Loimaalle ilman saleja

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Älä nuukaile liikaa! Budjettiko nousuun

Jyrin älypuhelimessa asuu 25 sovellusta

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!