10 syytä miksi Blogger on WordPressiä parempi

Tässä bloggaan tänne
Jokainen aloitteleva bloggaaja haluaa tulla tähdeksi. Ainakin joskus. Ehkä sinäkin aiot blogata myöhemmin. Tämä ilo ei ehkä ala nyt, mutta joskus, ehkä viikon päästä. Hyvä uutinen on se, että tähdeksi syntyminen onnistuu niin Bloggerissa kuin itse asennetussa WordPressissä.

Liian moni on kysynyt minulta miksi pidän blogia edelleen Bloggerissa. Olen nimittäin kirjoittanut tätä blogia jo viidettä vuotta ja kuudes alkaa ensi kesänä. Mainitsen tässä merkinnässä 10 syytä miksi Blogger on paras paikka myös kokeneelle bloggaajalle. Moni ajattelee tälläkin hetkellä sitä, että blogini olisi parempi, jos siirrän sen huomenna WordPressiin.

En kuitenkaan usko siihen, sillä tässä ja nyt blogissani on tuhat uniikkia kävijää, ihan kuukausittain ilman WordPressiä. Netistä löytyykin monia blogeja, kuten tämä blogi, jossa neuvotaan kuinka blogi luodaan ilmaiseksi. Jokainen voi käyttää päivästään vain tunnin tutustuakseen mahdollisuuksiin avata ja tehdä hieno blogi. Bloggerissa se on kaikkein halvinta, kaikki saavat sen ilmaiseksi. Tosissaan oleva bloggaaja liitttää mukaan noin kymmenen euroa maksavan verkko-osoitteen blogini tavoin.

Syitä miksi Blogger voittaa WordPressin

Itse asennettu WordPress on suosittu ja sillä pyörii suuri enemmistö blogeista internetissä. Ratkaisuna se on varmasti hyvä, mutta on olemassa ainakin 10 syytä, joiden mukaan Blogger on takuuvarmasti parempi. En kuitenkaan painosta sinua avaamaan blogiasi tänne, mutta saatat miettiä sitä itsekin, mikä on kaikkein tärkeintä sinulle? Jos haluat vain blogata, se onnistuu kummassakin palvelussa. Kysymys Blogger vs. WordPress on vähän sama kuin kysymys autokaupassa: Lada vai Toyota?

Tämä kaikki riippuu aina omista tarpeista. Jotkut haluavat lisää tekemistä, toiset lisää helppoutta. En kuitenkaan arvosta blogissa monipuolisuutta, vaan toimivuutta, tästä syystä olen edelleen Bloggerissa kokeneena bloggaajana. Jos haluat tienata blogillasi tonnikalaa, se onnistuu Bloggerissa yhtä hyvin, ellei helpommin kuin WordPressissä. Bloggerissa ei ole minkäänlaista vikaa. Tästä syystä sellainen kannattaa myös kokeneelle bloggaajalle. Bloggaajalle, joka haluaa vain kirjoittaa blogia.

1. Helppokäyttöinen käyttöliittymä. Bloggerin uusi käyttöliittymä on helposti omaksuttavissa. Sen käyttämiseen ei tarvita kursseja, ylioppilastutkintoa tai datanomikoulutusta. Sen käyttö onnistuu niin eläkeläiseltä kuin yksinhuoltajaäidiltä. Valikoissa on kaikki tärkein: sivut, tilastot, kommentit, tulot, sivut, ulkoasut, teemat ja asetukset. Lisäksi halutessaan voi seurata muita blogeja lukemiston kautta. Viimeisin linkki antaa tilaa palautteen lähettämiseen alustan tekijöille. Joskus lähetin itsekin.

2. Googlen nopeat tietoturvapäivitykset ja palvelimet. Blogger kehittyy ominaisuuksien johdosta hitaasti, mutta toisaalta vastineeksi saa nopeat tietoturvaan liittyvät fiksaukset. Ominaisuuksien puuttuessa palvelin ei joudu koetukselle, ja jokainen hyötyy tästä lyhyillä vasteajoilla. Blogini latautuu kiinteällä laajakaistalla sekunnissa ja hitaalla megabitin 4G-liittymälläkään ei latausta tarvitse odottaa viittä sekuntia enempää. Olen päässyt todella harvoin samaan suorituskykyyn WordPressillä.

3. Yhden tilin takana. Googlen palveluissa parasta on se, että musiikki, elokuvat, videot, tiedostot, kuvat, keskustelut, sähköpostit, blogipostaukset ja paljon muuta ovat saman salasanan takana. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi salasana riittää. Toisaalta on olemassa välineitä salasanojen muistamiseen, mutta itselleni tärkeintä on se, että niitä on mahdollisimman vähän. Näin saan ihanan minimalismin toteutumaan myös sen digitaalisessa muodossa. Yksi on parempi kuin kymmenen tai sata.

4. AdSense on helpompi Bloggerissa. Bloggaamalla juttuja, joista pidät ja haluat kertoa lisää, on mahdollista tienata tonnikalaa. WordPressissä tienaaminen onnistuu myös, mutta tuotto-odotus on pienempi, koska WordPress aiheuttaa palvelinkuluja, joita sitten katetaan näistä mainostuloista. Koska täällä Bloggerissa kuluja ei ole, AdSensen koko tuotto on kotiinpäin. Bloggerissa mainonnan verkostoon liittyminen on tehty muutenkin helpoksi sivupalkista. Google hyväksyy Bloggerin blogit omaan mainosverkostoon todella helposti verrattuna itse asennettuun WordPressiin.

5. Selkeät lisäosat ja teemat muokkauksineen. Bloggerissa bloggaaminen on tehty helpoksi. Lisäosia ei ole riesaksi asti ja teemoissa on muutama vaihtoehto. Vaihtoehtoja voi helposti muokata samalla kun tarjotaan mahdollisuuksia ladata Blogger-teemoja verkosta. Tämä laajentaa vaihtoehtoja tehdä blogista täysin omanlaisen. Teemojen muokkaaminen on tehty helposti ja widgettien asettaminen valikkoon on loogista. Mainonta saapuu hienoon teemaan automaattisesti säästäen aikaa.

Bloggerin käyttöliittymä on todella selkeä

6. Se on lähes ilmainen. Tämän olisi pitänyt olla ensimmäinen syy. Bloggerin pyörittämisessä ei lähtökohtaisesti ole minkäänlaisia kuluja, jos vain .blogspot.fi ei häiritse, oman osoitteen lopussa. Kokenut bloggaaja voi liittää blogiinsa myös täysin oman .fi-osoitteen. Yksilöllinen ja lyhyt verkko-osoite antaa hyvää kuvaa siitä, että tätä blogia tehdään vakavasti, mikä voi vähällä vaivalla nostaa blogisi klikkausprosentteja täysin uusiin lukemiin Googlen mainioissa hakutuloksissa.

7. Se ei vaadi teknistä osaamista. Blogger on erinomainen alusta sellaiselle, joka ei tiedä mikä on PHP, MySQL, cPanel, FTP, HTML tai CSS. Google on tehnyt alustasta simppelin sekä automaattisen, että edes teeman muokkaaminen ei vaadi tietoutta mistään, riittää kun osaa käyttää valmiiksi annettuja teeman muokkaustyökaluja. Nörttejä alusta ei kuitenkaan jätä kylmäksi, vaan esimerkiksi teeman tyylitiedostoa voi muokata vapaasti, lisätäkseen uusia vivahteita lukijoita ilahduttamaan.

8. Se vapauttaa aikaa. Jos aikasi ei mene alustan päivityksissä, teeman suomentamisessa, valikkojen säädöissä tai jossain vastaavassa WordPress-blogissa, sinulle saattaa vapautua runsaasti tunteja viikossa bloggaamiseen. Kuinka käytät sitä aikaa? Voit käyttää sitä tiedonhakuun tulevia kannanottoja varten, kirjoittamiseen, tuntemattomien kielien oppimiseen tai uusien lukijoiden haalimiseen kommentoimalla muiden blogeja. Käytä annettua aikaa viisaasti, keskity vain olennaiseen.

9. Unohda webhotellit tai WordPressin rajoitukset. WordPress.comin ilmainen tili on rajoitettu, kuvia voi liittää merkintöihin kolmen gigatavun edestä ja se voi tulla joskus vastaan, vaikka niitä yrittäsi pienentääkin ennen latausta. Bloggerissa kaikki valokuvat, jotka ovat koossa 2048 tai alle, eivät kuluta Google-tilin 15 gigatavun ilmaista tallennustilaa. Tämä helpottaa bloggaamista, sillä valokuvilla voi saada korvaamatonta tyyliä ja energiaa blogimerkitöjen keskelle. Google ei rajoita luovuuttasi!

10. Suorituskyky ja hakukoneoptimointi vakiona. Google omistaa Bloggerin isompana kuin koskaan. Isona jättinä Google tietää mikä on hakukoneoptimoinnin kannalta parasta, tästä syystä moni blogi heidän kautta näkyy haussa paremmin kuin mikään WordPress vastaavista aiheista. Googlella on myös optimoidut palvelimet, jotka ovat hyvin harvoin alhaalla, ei siis pelkoa lukijoiden katoamiseen aina hitaaseen tai jatkuvasti alhaalla olevaan palvelimeen. Älä stressaa blogisi luotettavuudesta!

Olen avannut blogini Bloggeriin kesäkuussa 2014. Enkä mieti siirtoa WordPressiin. Minulla on siitäkin kokemusta viiden vuoden ajalta. Puhun ammattitaidolla. WordPress on erityisen hyvä vaativaan ammattimaiseen bloggaukseen, mutta harrastelijan kannattaisi pysyä Bloggerissa vakituiseen. Tämä siksi, koska se aika, joka menee WordPressin säätämiseen voisi kulua laadukkaaseen kirjoittamiseen. Blogger tarjoaa niin arvostettua aikaa kuin säästettyä voimaa sisällön tuottamiseen blogissa.

Bloggaaminen voi olla hyvin nautinnollista ilman aikaa vieviä prosesseja. Näitä WordPress on täynnä loputtomine valikkoineen ja lisäosineen. Lisäosia asenatamalla voi myös tehdä itselleen hallaa, jolloin blogi muuttuu todella raskaaksi ja hitaaksi, kävijöiden samalla kyllästyessä pitkiin latausaikoihin. Bloggerissa tätä ongelmaa ei ole, sillä palvelimet ovat optimoituja, lisäosia saa rajoitetusti ja teema ei sisällä ylimäääräistä toiminnallisuutta. Se on kaikki mitä tarvitsen iloiseen bloggaamiseen.

Loppusanat

Oletko bloggaaja Googlessa? Ehkä olet sitä jatkossakin, sillä nämä kymmenen syytä ovat tarpeeksi painavat jäädä Googlen palveluun. Haluatko tutustua loputtomiin WordPressissä oleviin valikkoihin, vai näihin uusiin aiheisiin, joista aiot kirjoittaa Bloggerissa lisää? Valinta on sinun. Jos saan edes yhden ihmisen miettimään tulevaisuuttaan bloggaajana, olen onnistunut enemmän kuin hyvin. Ehkä mietit tätä parhaillaan - entäpä jos minulla olisikin WordPress. Lakkaa miettimästä turhia nyt.

Onnistuneita blogeja on kummassakin alustassa ja mikä parasta toinen ei maksa alustastaan mitään. Lisää kuluihin verkko-osoite, lisää kuluihin vaadittava webhotelli, lisää kuluihin vaadittava aika ja puhutaan isosta summasta aitoa rahaa. Rahaa, minkä voit menettää, jos jätät juttuja julkaisematta, mutta vain siksi, koska säätöjen kanssa meni odotettua enemmän ja lopulta energiasi hävisi kuiviin. Bloggaajana minulla on sinulle vinkki: tee vähemmän taustatyötä ja luo enemmän kirjoituksia.

On totta, että hienot ominaisuudet saavat käyttäjät iloisiksi, mutta suurin osa ei välitä jos blogistasi ei löydy kyselyitä, lomakkeita tai joitakin hienoja yksityiskohtia kauniissa teemassa. Monelle riittää se, että tuotat laadukasta sisältöä, hyväksyt kommentit ja otat postia vastaan sähköpostitse. Jos blogissasi on kaikki tämä kunnossa, bloggaat paremmin kuin moni muu. Lisäksi käyttäjät arvostavat enemmän nopeutta verrattuna ominaisuuksiin ja tästäkin syystä Blogger on hyvä tällaiseen elämään.

Oletko aikeissa siirtää blogiasi Bloggerista tuonne WordPressiin? Kerro miksi.

Kommentit

Nimetön sanoi…
Etsin juuri turhaan halpaa paikkaa kotisivuille ja uudelle blogille sitä löytämättä. Domain on ollut jo vuosia hallussa sähköpostin takia, joten tämä Blogger näyttäisi ratkaisevan ongelmani. Aiemmat yritykset on kaatunut nimenomaan tekniseen säätöön, ei sillä etten sitä osaisi vaan että sitä erehtyy testailemaan ja vertailemaan eri sisällönhallintasoftia. Mitään sisältöä ei ole uskaltanut testiympäristöihin tuottaa, koska jatkuva siirtely järjestelmästä toiseen ei ole vaivan arvoista.
Kiitos kommentistasi. Hienoa jos pystyin tarjoamaan apua sinulle. Bloggeriin on voinut luottaa ja samalla oma domain on lisännyt blogin ammattimaisuutta. Uskon vahvasti, että tulet olemaan vakuuttunut Bloggerista myös kotisivukäytössä.
Annukka sanoi…
Kiitos tästä <3. Löysin tämän etsiessäni tietoa siitä onko tosiaan niin että Bloggerin luettelo seuraamistani blogeista näkyy vain minulle itselleni.
Terveisin

Aloitteleva bloggaaja.
Hei Annukka, hienoa että tästä tiedosta oli apua.

Onnea bloggaukseen, sitä tarvitaan! Mikäli olet valmis, niin linkkejä omiin blogeihin voi liittää perään, niin saatte ilmaista mainosta täältä blogeillenne. Itsekin pidän blogien lukemisesta todella, joten joku halukas voisi linkin heittääkin :) Mielelläni tutustuisin rauhassa.

Viikon luetuimmat blogissa

Sapattiloma voi olla polkusi: "Tekemistä kyllä riittää"

Minimoin aktiivisuusrannekkeen, netin ja S-tuottotilin

666 päivää ilman narsistia: "Ostan enää halpamerkkejä"

Näin tunnistat narsistin empaatikkona