Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Odotellessa siitä Paunun bussia kotiin, join elämän viimeiset siiderit, mutta ei enää stressiin. Paunu tuli ja alkoholini kulutustarve suli. Siinä hetkessä olit onnellinen, täynnä omia unelmia. Kaupan kassa, tuo bussikuskikin ja arjen muut palvelut pysyivät hengessä mukana. Yhteiskunta on ollut toiminnassa kaikki ne ajat, vaikka yksin uskaltauduin heittäytyä pois rottarallista. Ei enää niitä ruuhkabussejakaan työmatkoilla tai älyttömiä autoruuhkia ratikkavaloissa autoileviltakin kansoilta. En jää kaipaamaan.

Vuosi sitten tänään sai viimeisen palkan S-tilille työpaikalta, ja sen jälkeen meitä ei enää toimistolla näkynyt. Itse asiassa ensin oleilin pienellä sapattilomalla, ja 8.4. juhlin edellistä päivää, silloin kävelisi työpaikkani ovesta viimeisen kerran. Voit olla varma, että kuulokkeissa soi vain positiivista musiikkia, alkuun vaikka tämä happy hardcore -klassikko Visa - Fly Away (Al Storm Remix). Juhlin voittoa, koska olipa se ihan käsittämätöntä, että uskalsin katkaista ainaisen koti-toimisto-koti-toimisto-kierteeni.

Oli työuupuneena ennen kuin töistä lähdin. Korjasin uupumuksen itse, tekemällä enemmän kaikkea sitä, joka tekemättä uuvutti aiemmin: perusteellisesti. Minua ei niinkään uuvuttanut työni, vaan aidon tasapainon puuttuminen, ei ollut ikinä aikaa tai energiaa toteuttaa itseään ja omia haaveita. Vaikka nyt ajasta ei ole pulaa, ihan kaikille en sapattivapaata voi suositella. Sinun täytyy tietää, että pysyt kasassa ja järjissä, kun eteen tulee jo vapaa-aikaa. Enää ei esimies sano mitä teet seuraavaksi ja miten kauan.

Lopultakaan et tarvinnut lääkäreitä, vaan lepoja ja aikaa omille unelmille, joita sinussa muhii paljon. Ennen kuin jää pidemmälle sapattivapaalle, olisi hyvä suunnitella kuinka aiot täyttää vapautuvan ajan. Itse tykkään esimerkiksi kotoilla ja kuunnella musiikkia, mutta olenpa täysin varma siitä, että joillekin kaikki se kotoilu aamusta iltaan voi olla masentavaa ja uuvuttavaa. Etkä halua uupua sapattivapaallasi. Joka päivä tuskin haluat laskea senttejä, vaan jollekin voisi sopia paremmin vapaa maailman ympäri.

Sapattivapaa on irtiotto koneistosta. Koin, että työelämä söi työmiehen kuiviin. Työ on minusta ihanaa, mutta jos työni oli elämässä ainoa asia, rasituin. Siltä tämä tuntui, kun et juossutkaan juuri minnekään muualle.

Minua matkailu ei kiinnosta, joten rakensin pidemmän sapattivapaani nuukailun kera. Teen tienestiä lisää täyttämällä bussissa kyselyitä tai keräämällä pantillisia pulloja ja tölkkejä. Elämä on hyvä näin.

Sapattivapaa on kanssani, sitä on takana vuosi. Neljä olisi vielä tuossa edessä. Voi voi, jaksamista.

Mielenkiintoista aikaa olla vapailla, kaikki puun takaa

Jäädessäni nyt vuosi sitten sapattivapaalle, en osannut odottaa näin pahaa inflaatiota, täysimittaista sotaa Ukrainassa ja edestäsi nyt löytyvää lamaa. Laskin sapattivapaan pituuden puhtaasti sen hetkisen tilanteen mukaan, enkä huomioinut juurikaan esimerkiksi mahdollisia ajan konflikteja tai normaalista poikkeavia arjen kustannusten nousuja. Tästä johtuen olet ehkä huomannut, että liikun ainakin yhtenä päivänä viikossa keräämässä pulloja ja tölkkejä. Näillä toimillani saan helposti ruokabudjetin kasaan.

Sellainen 100 jopa 150 euron lisätienestikin mukavalla liikunnalla ulkona tai sisällä sai sapattivapaat jatkumaan ainakin suunnitellut neljä vuotta. Vaikka hinnat ovat menneet ylöspäin rytinällä, ja useasti jopa useita kertoja lyhyeen aikaan, ei tuota voi olla ohittamatta. En kuitenkaan kerää päivittäin, koska se vaatisi mielestäni liikaa aikaa, eivätkä lopulliset tienestit ole vaivansa arvoisia. Tässä kannattaa nyt huomioida se, että jos liikut "töihisi" busseilla tai autolla, niin toiminta voisi olla kannattamatonta.

Tästä syystä pyöräilet paraatipaikoille, koska tällöin minun ei tarvitse menettää 4,20 euroa tuloistani bussilippuihin, joita tarvitaan kaksi kappaletta 2,10 euron hinnalla. Tuottoisin päiväni oli se, kun kassa antaa 50 euroa puhtaana käteeni. Mietin monesti sitäkin, että eikö ihmisiä koettele suuri inflaatio, kun on varaa rahoja heittää pois? Tarvitsen vain 100 heitettyä tölkkiä, niin kasassa on 15 euroa ruokarahaa. Tölkkejä on, koska stressiä on yhteiskunnassasi aina ja aina enemmän, joten jahdissa tulot kasvavat.

Etsi pulloja ja tölkkejä, tienaa ja paino laskee

Käy ruokakaupassa nykyään kaksi kertaa kuukaudessa, muina aikoina täydennät, yksittäisiä asioita. Koen, että vaikka Lidliini saattaa joutua pyöräilemään säästön toivossa salaatin vuoksi, niin teen tässä paljon vähemmän heräteostoksia verrattuna siihen, kun Lidleissä vierailin kerran viikossa. Puhumatta siitä, että aiemmin kävin ruokakaupassa useita kertoja viikossa ennen sapattivapaata. Silloin en tehnyt niitä yksittäisiä ostoksia, mutta toisaalta kauppaan menemisen vuoksi oli pakko herkutella tai jotain.

Tee kyseiset täydennysostokset aina silloin, kun olet muutenkin keräämässä tölkkejä, joten ostokset kuittaantuvat panteista. Mikäli jostain syystä pantillisia pulloja tai tölkkejä tulkitaan palautuskoneessa pantittomiksi, mainitkaa asiasta Lidlisi kassalla, niin saatte hyvityksen manuaalisesti. Kaikkia tulojani en ohjaa ruokalautaselle, vaan toukokuussa lähdin juhlimaan vuoden sapattivapaata söpölle Caribialle. Löytörahalla ostin kylpylälipun 22 eurolla ja Turussa löytörahat kuluivat syömisiin ja saunajuomaan.

Saunakylä oli niin maineensa veroinen, eikä palvelun hinta ole toistaiseksi noussut, vaikka Caribian ylläpito arjen hinnoilla on varmasti kalliimpaa. Saunakylän savusaunassa kyselin eräältä eläkeläiseltä, että miten pärjäät nyt kun hinnat ovat nousseet: "Eihän tässä pärjää, mutta kun saunaoluet on jättänyt tänään ajoiksi, niin kyllä ruokaan riittää!", hän sanoi. Hienoa, mutta mitä odotat tulevaisuudelta? "En tiedä, eläkeläisellä harvoin on mitään tulevaisuutta, ehkä haudan lepoon!", hän jatkoi ja heitti löylyä.

Vapaa on ajatuksia, kokemuksia kuin tutustumisiakin

Ennen parasta matkaa Turkuun, pyöri vielä muutaman tovin busseissa ja kun kerran astuin jo sisään autoon, niin tuttu kuljettaja lataa: "Kävin muuten sinun blogissa!", hymyillen perään. Ahaa, no mitäpä löytyi, Marja? "Ihan sitä vaan, että todella paljon yhteiskunnallisesti tärkeitä aiheita, sen mitä olen nyt lukenut!". Se tuli nyt ihan puuni takaa, etten osannut edes kiittää kunnolla, mutta onpa se hienoa. Joku oikeasti pitää siitä mitä teet vapaa-ajallasi. Sirpa linkitti bussijuttuja, hymy saapui meidän kuskeille!

Kuljettaja ilmoitti samalla joo, että nyt taisi olla Jyrki niin tyytyväinen suklaasta, että mainitsi tästä tänne toistamiseen. Eikä kaduta, oli ihanaa että ylipäätään keräsin uskalluksia ja annoin tuon. Tiedän nyt tismalleen, että bussikuskeilla ei ole tämän paremmin öisin kuin päivälläkään aikaa hakea mitään tiukoilla ajoilla. Katsopa vain, Jyrki on vastassa, vilkutamme sinne bussiin. Mies jää joskus eläkkeelle, muistoja rikkaampana. Ennen sitä hän sijoittuisi loppuajaksi Nekalan varikolle, Pirkkalan suljetaan.

Jyrkin kiittäminen nyt oli minulla listalla vuosia sitten. Ennen oli yksinkertaisesti liian ujo antamaan mitään. Tai no, jos ihan tarkkoja ollaan, niin linjalla 1B sanoin joskus noustessani että olet hieno kuski. Mutta riittääkö se, jos palvelu on tuosta vain parantunut? Marjan kanssa olemme nuukia, joten linjalla 8 tulee monesti juteltua nuukailusta ja siitä miten nykyajan uudiskohteet eivät aatetta tue. Esimerkiksi kuvan asunnot ovat huonoja siinä, että joudut minimalistina ostamaan rätin vaalimaan yksityisyyttä.

Nuukat ihmettelivät bussista uusia taloja

Marja, katso kuinka hieno parveke! Asukas tuli suihkusta ulos ja bussistasi nähdään. "Ei asunnoissa ole tilaa kääntyä, ja kas uudet näköalaparvekkeet, kaikesta säästetään!", hän sanoo. Vaikka se asuntosi on sitä vanhempaa sorttia, siinäkään tilaa elämälle ei ole. "No ei ole, mutta tuon juuripa juuri jaksaa ja ehtii siivota, kun sitä aikaa kerran kesässä on!", kuului. Eihän se kivaa ole, että kokkina elantoja joskus aikoinaan tienannut, joutuisi improvisoimaan keittiössä, että saa kokkaamiselle tarvittavaa lisätilaa.

Lisäksi olimme niin yksimielisiä siitä, että joidenkin asuntojen jääkaapit olivat nykyään liian pieniä. "Ei pakastelokero siinä hirveästi lämmitä, jos sulla on iso ostoskassi tarjousleipää menossa kyytiini!", Marja sanoi. Ei varmaan joo, ja ajatteles sitäkin, että ostat valmiiksi kalliin asunnon ja joudut heti tuon arkkupakastimen sinne hommaamaan. Ei ole mikään satasen laina, kyllä siinä 300 euroa menee äkkiä. "Menee menee, ja kun normaalisti sellaisten asioiden pitäisi olla ihan vakiokalustoa!", kuskisi heitti.

"Eikö uudisasunnoissa voi nuukailla, kun tarjousleivät eivät mahtuisi pakastelokeroon!", hän lisää. Minusta on tärkeää, että asioista voidaan puhua rakentavasti, koska shoppailijan talosi. Jos uusimman kotisi pakastelokeroon ei mahdu S-kaupan lihaa ja leipiä 60 prosentin ilta-alesta, niin tulet ostamaan niitä taas normaalihintaan. Salen myymäläpäällikkö käärisi voitot. Sen lisäksi, koska itse jääkaappi on myöskin pienikokoinen, joudut käymään ruokakaupoissa useammin. Alakerran pizzeriakin, voittaa.

Opi sen, että hän ei tarvitsisi partureita tai Finnkinoja

Ilmoita jo vuosi sitten, että minimoin parturit ja elokuvateatterit, enkä ole tämän jälkeen niissä enää käynyt. Tämä on pelkkää rahallista ja ajallista säästöä. Koen, että ei ole yhtään mitään järkeä siinä, että tuhlaa kallisarvoista aikaansa busseilla teattereihisi, ostaa kalliin lipun ja vielä nauttii näitä mainoksia. Leffa kestää sen parisen tuntia, ja tämän jälkeen yrität navigoida nukahtamatta pois, yöbussia kohti. Ei ole sen arvoista toimintaa minusta, kun leffoja voi niin halutessaan katsella kotisohvalta saaden ajan.

Parturissa käy neljän kuukauden välein, mutta hiussalonki on löytynyt kodinhoitohuoneesta. Tekisi työni itse ja säästät rahaa, koneen saat Gigantista 30 eurolla. Vaikka minulla ei ole tyylitukkaa, kukaan ei ole sanonut tästä päin naamaa. Raha tilillä on teille tärkeämpää kuin sen tuhlaaminen. Pörssi on nyt romahtanut, joten on otollisin aika tehdä hyviä osakekauppoja, joilla voit vuosien päästä rikastua aina. Sijoitat kaikki partureista säästämät rahasi ja perustat piakkoin oman hiussalongin koko perheellesi.

Sinusta on mukava, että keskustelut olivat pysyneet dialogeina. Kännykkä loisti kummallakin hyvää poissaoloaan. Molemmilla oli kokemusta keskustelukumppaneista, joiden kanssa jutustelu oli vaikeaa. Sait puheenvuoron, mutta palattiin monologiin. Ikinä ei saanut puhua normisti. Meistä oli hauskaa se, että kumpikin osasi kuunnella toista, introvertit ovat hyviä kuuntelemaan. Kysyimme nyt kysymyksiä, emme jättäneet niitä, ja tämä lienee introverttien parasta dialogeissa. Molemmat olivat tärkeitä, joo.

Kotikatu hoitaa vuokralaisen pihat kuntoon

Sapattivapaalla on usein aikaa, mutta aina sekään ei nyt riitä. Joskus tuntuu, että päivistäni katoavat tunnit. Kuvitellaan vaikkapa tiistaita, päiväni alkaa tavallisella aamiaisella, sitten pesen astiani. Laitan jo lisää sanoja luonnokseen, sitten pistän pakastimesta lihat sulamaan. Jos sattuisi vuodevaatepäiviäsi, niin menee vuodevaatteita pesuuni ja pestyt vaihdetaan perässä alle. Ruoan valmistusaika, sen jälkeen sitä voisi yrittää syödä. Illalla odottaa pesukoneen tyhjennys ja astioiden pesu. Ehkä iltalenkkisi, joo.

Niin se menee. Huomaat, että missään vaiheessa ei ehtinyt edes muuta tehdä, tai niissä töissä käydä. Kuvittele, että kävisin juuri nyt tavallista työelämää, silloin juuri nuo äsken mainitsemani asiat olisivat jääneet tekemättä tai ne tehtäisiin hutiloiden. Kenties taloissa on robotti-imuri, Woltin kuriirit ja jokin muu helppo ratkaisu säästää aikaa. Musiikki siirtyy pikkuhiljaa uuteen uskooni ja meinaan itkeä ilosta. Karvat nousevat pystyyn ja ihosi tuntuu kylmältä. Tunnen musiikin, happy hardcoren, niin syvälläni.

Spotify soi, tuo negatiivisuus ei. V.A.G.A.B.O.N.D - The Only Ones (Fracus Remix) tuo tunteet pintaan. Miten voikaan tuntea musiikin niin, että se tuntuu iholla? Koet elektronisen tanssimusiikkisi sähköinä veressä ja kutinoina iholla. Se viilentää kesähelteilläkin. Musiikki on elämääni ja olen tätä aiemminkin kehunut tässä blogissani. Musiikkisi on auttanut minua niin paljon, että miten minä voisin enää auttaa musiikkia? Elektronista tanssimusiikkiani? Fracus sekä Darwin ovat kuitenkin niitä suosikkejani, joo.

Pyöräilyjä vihannut on takaisin satulalla, vapaa-aikaa

Joskus oli uupunut ja silloin kumpikaan silmä ei katsonut vanhoja nautintovälineitäni päin. Oli niin puhki työhön liikkumisesta kahdella bussilla suuntaa kohti, työssä juoksemisesta tehden muiden työt, että kun oli vähänkin vapaa-aikaa jäljelle jäänyt energia kattoi mukavasti sängyssä makaamisen. Se ei ollut oikeasti elämää. Itkin paljon ja pidin itseni heikkona, sillä en jaksanutkaan ponnistella siinä, että kapitalismi olisi tyytyväinen. Kapitalismi ei kuitenkaan näe meitä niin tarpeellisina, levon tarpeessa.

Kunpa painelet niitä töitä, etkä näe juuri mitään muuta. Olen satavarma siitä, että ne muut tilanteet antavat motivaatiota enemmän kuin mitkään tykysetelit ja liikuntapassit, maksuttomina versioina, ja yksi niistä on perinteinen hyötyliikuntasi. Siihen olisi sapattivapaalla ihan eri tavalla aikaa, nyt tiedän. Ehtii tehdä sitä vapaaehtoistyötä, jos siitä tykkää, ja kukapa ei. On ollut aikaa harrastaa busseja, vaikka en tällä hetkellä pidä bussifoorumeista. Toiminta niissä onkin kilpailuhenkistä, siksi harrastan yksin.

Harrasta tästä syystä myös maastopyöräilyä yksin. Silloin ei tarvitse kilpailla kenenkään kanssa. Ole hyvä juuri sellaisena kuin olet. Ennen ostin palkkaa nostavana ihmisenä kaikki marjat kaupasta, mutta huomasit nopeasti pakastemarjojeni olevan suhteellisen mauttomia. Pihalla mustikkaa myytiin, mutta hinta oli melko suolainen, olihan sinulla tuosta työpaikkaa ja rahatkin. Ei muuta kuin ostamaan! Sitten sapattivapaalla keksin, että en mene kauppaan tai toreille, vaan kotoani poistuin Pirkkalan metsään.

Huhtikuussa poljin noin 85 kilometriä

Ei tarvinnut metsässä pitkään kävellä kun ensimmäinen pakastusrasiasi oli täynnä mustikkaa. Sitten löysit lisää, mutta ei ole näkynyt sitä arjen kilpailua missään. Mietitkö siinä tovi perjantaiaamuna, että ne muut taitavatkin kuules asua töissään. Siellä olisin, jos en poistuisi sen työpaikan ovista onnellisena viimeisen kerran: ihan vuosi sitten. Pian huomasit että tunteja siinä meni, mutta mustikkoja ei. Vaikka keräsit sitä sangollisen, niin sitä löytyi aina lisää vain liikkumalla loputtomassa metsässä. On ihanaa.

Et vain voi käsittää mitä ne ihmiset näkevät työelämässä. Jotkut yrittäjät ahertavat jo vapaa-ajallaan työasioitaan, koska ei muka pysty olla tekemättä niitä hyviä töitä. Täällä ei mielestäni osata laiskotella. Monien elämä menettää usein merkityksensä, ellei päästä tekemään työtä. Toisella on elämässä paljon sisältöä ilman töitäni, ja jos haluat oppia laiskottelemaan, kysy vinkkejä minulta! Mie osaan laiskotella myös sapattivapaalla, joskus on kiva nukkua isosti tai voit olla koko päivän kotona tekemättä mitään.

Ole nörtti, mutta en kuitenkaan istu koko ajan kotona. Se olisi minusta järjetöntä, vaikka työelämissä kaikkein eniten on ihmetyttänyt se, että ihmiset paiskivat paljon töitä elämään. Se, että päiväpalkallasi hankittu talo odottaa asujaansa, on jo kokonaan eri juttu. Toista on nykyään, kun ehdin tässä talossani asuakin. Saat vastinetta rahalle, eikä raha uppoa gryndereidenne taskuihin vain nukkumisien ilosta, ei todellakaan. Sellaiset 365 päivää ilman töitäni, miten sinun juttu menisi aiheesta, jos aloitat tänään?

Yhteenveto: ePassi ei korjannut arjen yksioikoisuutta

Moni on kysellyt, muun muassa bussissa, että ovatko muut patistelleet töihini. Marja kysyi siitä ihan tässä vähän aikaa sitten ja kyllähän Jyri nauroi nyt pitkään: viimeksi viime viikolla. Äiti sanoi näin, että kaupan kassalle tarvittaisiin niitä kesätyöntekijöitä. Meissä suomalaisissa työntekosi on selkänahassa, joo. Katselin näitä sääennusteita, ja Marjalle nauroin tovin, että vaihtaisinko kesäpäivät kassatyöhöni? Näet sentään kuljettajana ne kesämaisemat. Monet patistelevat töihini kateellisina, mutta ei kuskini.

Moni on etsiskellyt työtä, vaikka tällä hetkellä työ on pienin asia, johon haluan pyrkiä hermolomalla. Sapattivapaan tarkoitus ei olekaan palata mahdollisimman nopeasti työelämään. Se on kuitenkin hyvä vapaa silloinkin, vaikka et pystyisikään ihan viittä vuotta olemaan, poissa elintasokilpailuista. Eipä ole kivaa pilata muiden hyvää tahtoa, mutta sanon aina suoraan, että työnhakuni ei ole nyt ajankohtainen. "Se oli hieno päätös sinulta irroittautua tästä joka päivä sama päivä -kierteestä!", bussikuskisi lataa.

Sapattivapaa on muuttanut käsityksiäsi työn tekemisestä. En enää pystyisi kuvittelemaan sitä, että asuisin jatkossa työpaikoilla, enkä siellä kotonani. Voisin veikata, että joskus tulevaisuudessa hakisin ainoastaan tietyntyyppisiä töitä. Palkka voisi olla tonnin luokkaa kuukaudessa, mutta nyt vastaavasti myös sitä työaikaa saisi olla maksimissaan 20-30 tuntia viikossasi. En tulisi käymään töissä kaukana kotoa, sillä olen jo työvuosinani huomannut, että kahdella bussilla kulkeminen syö aikaa ja vointia.

Miksi suositteli sapattivapaata varauksella? En osaa sanoa miten tähän suhtaudut. Monille liiallinen määrä vapaa-aikaa voi tuoda eteen ongelmia tai uusia mahdollisuuksia. Marja sanoi bussissa, että hän pitää sapattivapaata miltei täydellisenä, mutta hän jäisi kaipaamaan nopeasti määrättyjä rutiineja. Oli kanssani yksimielinen siitä, että niitä töitä voisi kyllä olla vähemmän, niin jaksaminen olisi parempaa. "Silloin moni ei lähtisi työelämästään irrottautumista edes harkitsemaan!", paunulainen kuski lataa.

Onko sinulla riittävästi seteleitä sapattivapaaseen? Kuoletko tylsyyteen, jos esimies ei yhtäkkiä lataisi lisää tekemistä päiviisi? Onko riittävästi tekemätöntä työtä koko sapattivapaan ajaksi teidän kotona tai muualla? Pärjäätkö yksin, koska vapaalle heittäytyminen tulee antamaan aikaa, jota kavereillasi ei ole.

ePassiakin oli 400 euron edestä vuosittain töissä, mutta yksioikoisempaa elämää sai silti hakea!

Kommentit

Elisabet sanoi…
En itse busseja juurikaan käytä, mutta mielestäni ihmisille pitäisi antaa tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Työnantajat eivät sitä useimmiten tee, ihminen on vain korvattava työkulu ja -väline. Bussikuskinkin ammatti on sellainen, ettei monet sitä kauheen ihmeellisenä tai vaativana pidä. Kuitenkin he ovat vastuussa siitä, että monet pääsevät päätepisteeseen aikataulussa ja joutuvat kärsivällisesti kuskaamaan kaikkia. On tosi rohkeaa osoittaa kiitollisuutta ja arvostusta, ehkä se rohkaisee itseänikin tekemään niin, kun joku muukin "uskaltaa".

Ja naurettavat parvekkeet, kuin ihmisakvaario. En itse ikinä viihtyisi parvekkeella jos se olisi tuollainen.
Niin, se on sitä kiitollisuutta parhaimmillaan.

Äitini käy välillä työterveydessä tai kunnallisella lääkärillä, niin kyllä siellä aina kahvipaketti sujahtaa laukusta pöydälle, kun saa hyvää palvelua tai täydellistä hoitoa pitkään vaivanneeseen tilanteeseen. Se on kyllä vähän outoa minustakin, varsinkin yllätyslahjan saaja ei aina meinaa sitä ottaakaan, mutta kyllä se sydäntä lämmittää vaikkei usein busseja tai lääkärin palveluita käyttäisikään. Silloin kun käyttää, se kiitos on helppo sanoa. Itse käytän busseja vähän pakon edestä, kun oon päättänyt nuorena jättää ajokortin ajamatta, enkä talvella enää jaksa pyöräillä. Nyt kesällä siihenkin tulossa onneksi muutos, kun innostuin taas pyöräilystä pitkästä aikaa. Tuollaiset uudistalot on ihan huumoria, kuitenkin melko suolainen hinta niistäkin pyydetään. En asuisi päivääkään, jotain yksityisyyttä saisi parvekkeellakin olla, ilman kalliita verhojen hankintoja. Kun näkee tuollaisia uudistaloja jatkuvasti, niin sitä suuremmalla syyllä osaa olla kiitollinen että oma talo on kaukana 90-luvulta ilman näitä ongelmia.
Anonyymi sanoi…
Hei, tiedätkö mistä Norstat-paneeliin voi saada kutsun? Haluaisin liittyä.
Hei, hyvä kysymys.

Noihin pääsee aina kutsuilla, eli Norstat lähettää niitä aina välillä jäsenille, jotka voivat niitä lähettää edelleen. Norstatpaneeliin vaikuttaisi kuitenkin pääsevän suoraan tästä linkistä tienaamaan rahaa vapaa-ajalla: https://toisin.fi/norstat-paneeli/ ja suosittelen myös kuluttajapaneelia. Linkissä on Norstat-liittymisbanneri. Noiden kautta käytän esim. bussissa "hukattua" aikaa ja tienaan rahaa. Kuluttajapaneeliin pääsee tästä: https://www.kuluttajapaneeli.fi/ ja noilla tienaa siis satasia vuodessa jos jaksaa niitä kyselyitä täytellä, jotka tulevat sähköpostiin linkkinä. Nyt varsinkin kun inflaatio pahenee, niin jokainen tuollainen 10 euron lahjakortti on kotiin.

Toivottavasti saat noiden kautta rekisteröityä.
Anonyymi sanoi…
Anteeksi siitä ja hyvästi vanha ystävä! Parhaimmillaan meillä oli jotain.
Anonyymi sanoi…
Sulle se voi olla helpotus myös. Kun en ole enää täällä muidenkin ongelmat mun kanssa katoavat.
Anonyymi sanoi…
Thank you for the journey
Thank you for the learning
Thank you for the pain of yesterday
❤️
Anonyymi sanoi…
Kai sen täytyi näin mennä. Mutta itkemään en ala!
Pää täynnä taas sellaista settiä että. Vaikuttaa juttujen laatuun. Samoin se nostaa entiset luurangot kaapeiataan kummittelemaan. Pakoilu ei pitkälle vie
Joo, taidan tietää mistä olet kotoisin.

Ei mitään, aikansa kutakin. Olen pahoillani, että jouduin sinut ystävänä jättämään. Jossain vaiheessa ei sadannet pahoittelut enää riitä. Just juttelin eilen yövuorolla Jyrkin kanssa, että miten paljon jotkut rahaa suhteissa vie, kun aina pitäisi laskuja maksaa tai toiselle juomia ostaa. Marja oli myös päivävuorolla samaa mieltä, että ei tällaista olisi kannattanut jäädä katsomaan. No heinäkuussa kolme vuotta olen ollut aiemmasta ystävästä erosta. Älä itke, en itke minäkään. Nyt on taas rahaa, eikä se mene enää jatkuvasti ohi kirjanpidon vaatimuksiin tai Helsingin ravintoloihin. Oli hauskaa, sen verran mitä hyviä puolia niissä oli, ja olisin kyllä mielelläni jatkanut jos olisit ollut vähän kunnioittavampi auttajaasi kohtaan. Minulle on juu kyllä helpotus, että en ole enää seurustelemassa kanssasi, olin ollut itsekin aiemmin erinäisten ongelmien kuilussa. Olen nyt nostanut itseni suosta ylös ja en usko että takaisin on järkeä tulla. Kaikkea hyvää sinulle Jollakseen, jatka elämääsi, niin kuin minäkin. Olet ollut vähän vaikea ihminen kestää, ei sen puoleen, että itsekin olisin täydellinen. Purkauksesi osuivat syvälle sieluun, samoin taloudellinen väkivalta on tuonut miltei Matin kukkaroon. Toivottavasti jaksat seuraavaan päivään, tiedän kyllä että olet kaikkea miettinyt ja yrittänyt elämässä.

Parhaimmillaan meillä oli jotakin, hyviä muistoja on kyllä susta.
Kiitos muuten niistä hetkistä, silloin kun olit sellainen kun miehen pitää.

Kiitos ja hei hei!
Kyllä siinä oli molemmin puolista paskamaisiutta, siitä nyt ei mihinkään päästä. Liiootteilu ei esim kuulu julkkishuoraus ja valehtelu, mutta hei, kaikki taavlaa tyylillään. Kuitenkin Hyvää toivon sulle. Mulle turha toivomia mitään. Tunnelin tumma pääty näkyy jo. En usko että kuolemani sua liikuttaa joten en teeskentele olettavani että si muka surisit. Tunnen sut aivan liian hyvin, nämä D-luokan alemmuuskomplekdia päteville pikkupmolle suunatut pseudotieteelliset pamflet-mallin selfhelp-kioskikirjalatteuksien ja tökerön manipuloinnin menisi muhun läpi. Mutta minä tosiaan lähden maailmaa Kurjistamasta piakkoin niin voi HPguruja syyttää Ukrainan sodasta, apinarokoista, koronoista ja varpaansa lyömisestä seinän kulmaan mua. En ole täällä vastaamassa syytökdin joten go a head.
Juu, asia selvä.

Noita on ollut välillä ja siitä kyllä tiesi heti että sulla oli pahin depressiovaihe. Pahoillaan voi hyvinkin olla, vaikka lähdin juurikin näiden takia, suhde oli liian kuormittava minulle. Se, että maksaa laskun, ja odotetaan seuraavaa laskua maksuun, oli liikaa. Samoin se, että uhkailit ystävyyden päättämisellä, jos en laskua heti suostunutkaan maksamaan. Minusta asioita pitää voida miettiä, en ole rahakone. Ongelmia on varmasti minussakin ollut, sitä en kiistä, mutta se oli paras valinta minusta lähteä tielleni. Olisin muuten itsekin sieltä ulosotossa ja terapian, masennuslääkkeiden ja muiden vastaavien käyttäjä. Tiedän kyllä, että oot itsemurhaa yrittänyt ja varmasti oot jäänyt nyt yksin, enkä enää asuntoasi siivoa ja se on varmasti yhden tarpeessa. Oon sulta joskus kysynytkin ootko itsemurhaa miettinyt, koska sen kysyminen ei ole väärin. Hienoa, että et sillä hetkellä oo sitä miettinyt. Näen kyllä tekstistäsi että sulla on tosi paha vaihe nyt, ja tiedän kyllä että lääkäreiltä ei välttämättä saa apua, mutta loppuviimeinen ihminen itse on vastuussa toimistaan. Sitä taakkaa en voi ottaa harteilleni, toivottavasti et kuitenkaan tee sitä.

Olen löytänyt tarkoituksen elämässäni ja vaikka ystäviä ei olekaan.
Koen sen olevan huomattavasti parempi ajatus kuin olla jatkuvasti väsynyt.

Ymmärrän kyllä tuskasi, koska se todellakin kuuluu tänne asti, vaikka se ei susta aina tunnukaan siltä. Olet silloin kaksikin vuotta sitten hylännyt apua tai pitänyt liian pitkiä välejä ilman että susta kuului viikkoihin. Varsinkin se, että tiesi kun toinen on joskus yrittänyt itsemurhaa, mulla oli jatkuvaa stressiä kanssasi. Kun mistään ei saanut kiinni, että kuulisi edes että kaikki on ok. Sekään, että pyysin sua edes laittamaan viestiä että oot kunnossa ei ole johtanut silloin tuloksiin ja sai edelleen arvuutella.

Koita jaksaa Christian. Uskon, että sinua tarvitaan täällä.
Minäkin olen yrittänyt selviytyä huomiseen.
Anonyymi sanoi…
Pasiivisaggressiuvista vääristelyä ja itsellesi runkkaamista. Kuka puhui että se olisi sun syy? Sanoin juuri ettet välitä pätkääkään.se on ihan ok edes joskus rehellinen. Ja "en toivo että teet sen"o
On koominen tyhjä lause. Seisoi
Sit kerrankin sanomistesi takana. Selfhelp ja karppaus ei pelasta sua tästä nyt. Loogusesti ja ennen kaikkea rehellisesti haluat mun kuoleman. Sen olen valmis antamaan.
Anonyymi sanoi…
"mutta se oli paras valinta minusta lähteä tielleni. Olisin muuten itsekin sieltä ulosotossa ja terapian, masennuslääkkeiden ja muiden vastaavien käyttäjä."
SIINÄHÄN SEN SANOT! Lähteminen on ratkaisu. Joskus riittää 200km etäisyyttä, joskus vaaditaan siirtymistä elävästä kuolleiden kirjoihin. Itsellesi otat oikeudeksesi ottaa ja lähteä, kiellät saman muilta. Hyveysoppia parhaimmillaan.
Anonyymi sanoi…
Terapiaa ei muuten ole tullut. Viimeksi olin terapiassa nuorisopsykoterapeutti Rainer Johanson joka ehdotteli mulle 12v vierailua kotonaan yöaikaan salaa vanhemmilta. Se terapia päättyi siihen. Ettei sinne terapiaan niin Vain pääse. Ja lääkkeitä ei pakota kukaan syömään. Itse olen typeryyttäni syönyt. Sairaalaakaan ei tarvitse pelätä, itse olen ainakin saanut luudasta viimeistään 3 päivänä. Niin hyvin on mielenterveys hoidettu tässä maassa.
Saat olla mitä mieltä tahansa minusta. Olen kaikkea kuullut ja kokenut.

En ole missään vaiheessa sanonut, että haluan sinun kuolevan. Taidat nyt nähdä omiasi, tai ehkä viittaat siinä omiin ajatuksiisi. Niitä sulla on. En henkilökohtaisesti voi mitään mitä muut tekevät elämässä, ihminen on itse niistä vastuussa. Jos sulla on vaikeaa, niin kuin tekstistäsi näkee, niin silloin oikeampi osoite olisi varmaan terapia, kuin entinen ystävä, joka ei ole suhun kohta kolmeen vuoteen pitänyt yhteyttä. Sekin on asia, joka oli ja meni, vaikka päätös oli vaikea ja siihen oli syynsä. Tiedät kuitenkin, että olet käynyt Tanskassa, Amsterdamissa, saanut paljon laskuja ja velkoja maksuun, tavaroita uuteen vuokrakotiin ja mä oon ollut iloinen voidessani osallistua sun nuoruuden starttiin rahallisesti. Harmi, että vastassa oli tällainen tilanne, joka pakotti sitten lähtemään. En usko, että asia tuosta muuttuu, sun kannattaa hyväksyä se että mä oon poissa. Ite oon jo hyväksynyt sen, että emme ole yhdessä, koska emme olleet. Muutuit etäiseksi ja tuntui kuin kävisin tuntemattoman kotonasi, samoin matkoilla. Mulla menee nykyään hyvin niin kuin olet huomannutkin. Se, että en suhun pidä yhteyttä, ei tarkoita että toivon sinun kuolevan. Ja kuten olet sanonut, meillä oli paljon hyviä hetkiä, kuten se matka Viroon. Joimme olutta ja nauroimme Viinapörssin edessä lasista olutpulloa korkilla avatessa kaupunkikonstein.

En lähde kolmannelle kierrokselle, jos sitä tässä meinaat :)
Ylipäätään se, että kolme vuotta tässä heinäkuussa menee pitäisi olla clear.
Anonyymi sanoi…
Suomen Mielenterveys (Mieli) ry:n kriisipuhelin antaa keskusteluapua kriisissä oleville.
Kriisipuhelin päivystää suomeksi numerossa 09 2525 0111, ruotsiksi numerossa 09 2525 0112 ja arabiaksi numerossa 09 2525 0113.

Mitäpä jos soittelisit sinne ja laittaisit nyt netin kiinni? Ota vastuu ja omistajuus omista ongelmistasi.

T. Sivustaseuraaja
Anonyymi sanoi…
Mietin vielä tuota juttua, kun joku alkoholisoitunut lähihoitaja heitti juuri tuon latteuden: "älä tee sitä niille/niiden tähden". Joihinkin tämä köökkipsykologia kaiketi uppoaa. Tai sitte olen poikkeuksellisen "onnekas" siinä että kaipailijoiksi jäisi lähinnä n
Maksamaton sähkölasku. Mummoni on Hy in Pian delaa. Äidillrni olen ennen kaikkea ollut lähinnä työkalu ja palvelija. Se kyllä löytää uuden. Siskoja en ole tavannut vuosiin, juuri enempää ei tarvitse sanoa sitä mitatakseen kiinnostaako niitä oikeasti. Ja siinä ne "kaipailijat" sitten olisi. Mutta vaikka vihaatkin mua ja mä olen syypää kaikkeen, niin tee mulle pieni palvelus. Kuse mun haudalle. Kiitos!
Anonyymi sanoi…
"Suomen Mielenterveys (Mieli) ry:n kriisipuhelin antaa keskusteluapua kriisissä oleville.
Kriisipuhelin päivystää suomeksi numerossa 09 2525 0111, ruotsiksi numerossa 09 2525 0112 ja arabiaksi numerossa 09 2525 0113."

Mitäpä jos soittelisit sinne ja laittaisit nyt netin kiinni? Ota vastuu ja omistajuus omista ongelmistasi.

T. Sivustaseuraaja"

Mitäpä jos hra Sivustaseuraaja vetäisi Vastuullisesti ja Omia Velvollisuuksiaan noudattaen valtavan mongoloidinpään anuksestaan ja hyppäisi vaikka parvekkeelta. Olen soittanut tuonne monta kertaa eri vuoden aikoina. Aina ovat todenneet ettei mulla mitään kriisiä ole joten lopeta tänne soittelu. Muita fiksuja ideoita sieltä kakkujen välistä? Besserwisserismi on melkoinen neurologinen sairaus sekin.
Ja kyllä, terapia on nykyään puun alla juuri nyt. Mutta kyllä siinä itsekin kuormittuu, kun joutuu kuuntelemaan aamusta iltaan toisen purkauksia. Uskon, että suurin syy terapian puuttumiseen on se, etteivät ihmiset halua opiskella alalle. Ala on varmasti vaativa, aliarvostettu ja on liikaa asiakkaita. Et ole ainoa, joka on masentunut ja mieli maassa. Tuntinen terapiaa ei edes riitä. Juu, lääkkeitä olet syönyt, eikä siinä mitään. Heinäkuussa 2019 olit juuri niistä irtaantumassa, ja siellä huomasinkin, että olit vähän parempi ilman entisen ajan masennuslääkkeitä. Olen tuntenut sinua yläasteajoilta, mutta johonkin siinä on hyvä päättää, jos kokee että ystävyys kuormittaa itseä liikaa. Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi väsyä siihen, että ystävä on välillä pahalla päällä ja kuormittaa vierustoveriaan. Olen myös yrittänyt rajojen vetoa kanssasi ja yrittänyt saada sitä kautta suhdetta toimimaan. Valitettavasti, niin kuin tiedät, en ole siinä onnistunut ja lopulta koko mielenkiinto katosi asiaan. Olen myös INFJ, eli yritän korjata tilanteen, todennäköisesti aivan liian pitkään ennen kuin luovutan tuloksettomana. Se mitä koit kanssani, on INFJ door slam, ja siihen on tosiaan kaunis syynsä. Olin liian väsynyt ponnistelemaan enää, ja yhtä lailla olet sinäkin masennuksen, ahdistuksen ja muiden asioiden kanssa.
Anonyymi sanoi…
Mene sitten vaikka Ylilaudalle trollailemaan, pois pilaamasta hyvää blogia. Toivottavasti paha olosi helpottaa, kun saat haukkua ja syyllistää muita, myös meitä anonyymejä ja tuntemattomia Sivustaseuraajia. Harvoin tapaa noin vulgäärejä ihmisiä nykypäivänä.
Anonyymi sanoi…
"Mene sitten vaikka Ylilaudalle TROLLAILEMAAN".
Tuttu sivu sulle siis. Se sitten selittää minkälainen troglodyyttiä viestii noin.
Ps. Et ole "sivusta seuraaja enää kun osallistut. Sen lisäksi ettet tiedä julkisesta terveydenhuollosta mitään et ole avannut edes sanakirjaa. Jos olisin noin nolo niin luultavasti tappaisin itteni. Paradoksaalista.

Anonyymi sanoi…
:DDd
Juu, nyt näkyy kyllä hyvin, miksi olen pian 3 vuotta yksin.

Ei sitä oikein voi mitenkään auttaa, jos ei autettava itse halua myös auttaa itseään. Ja niistä laskuista, olen maksanut niitä satasilla siihen malliin, että omat laskut olivat lähellä olla maksamatta. Se, että on säästöjä, niin mieluummin elän sillä sapattivapaata, kuin maksan toisen elämän. Ja kyllä auttaa pitää, mutta johonkin siinäkin on vedettävä raja. Varsinkin, jos joskus tuntui että "Kun mikään ei riitä" ja kiitostakaan ei saa. Mulle on itelle vasta viime vuosina auennut se, että koskaan ei joudu riitaan, kun juttelee esim. Sirpalle. Siksi ymmärrän nyt miksi siskosi eivät suhun pidä yhteyttä. Siitä samasta syystä en enää minäkään. Mummosi oli muuten aika vanha, kun tavattiin, mutta hän oli mukava. Muistan, kun muutit hänen kanssa omaan asuntoon, se oli hieno hetki kun pääsi masentunutta auttamaan että sait lähtöpaikasta puhtaat paperit sillä huoneesi oli siisti ja siivottu. Se oli hetki, jota muistan pitkään. Yritin myös Hekan asuntoasi siivota, koska siihen oli tulossa tarkastus 6 kk jälkeen, mutta aina se tietysti palasi siihen vanhaan lookiin. Välillä et meinannut apua ottaakaan, vaikka niistä täysistä muuttolaatikoista olikin päästävä. Se kuitenkin vielä, että mä en mielellään ota vastuuta siitä, että joku ottaa tuhansien velat ensimmäisestä vipistä ja menee sitä kautta osittain masennuskierteeseen. Ja kyllä mummosi on jo vanha, niin oli minunkin, joka menehtyi tässä vähän aikaa sitten. Ne on niitä elämän väistämättömiä kaikille. Minulla ei ole mitään sinua vastaan, en toivo sinulle kuolemaa, vaan onnea ja uusia mahdollisuuksia. Ehkä sinun kannattaisi miettiä miten voisit kehittää itseäsi niin, etteivät ihmiset jättäisi sua, kuten olen sanonut vaikeaa on ollut kanssasi. Ja sanon sen uudelleen, että en ole täydellinen itsekään. Silti olen tullut toimeen Jyrkin, Marjan ja Sirpan kanssa ilman, että se keskustelu menee kesken kaiken huutamiseksi, päälle käymiseksi tai kiristykseksi (maksa lasku tai en ole ystäväsi) ja mitä muuta siinä olikaan.

Ja kyllä, täällä ei saa hyökätä kenenkään kimppuun :)

Ei edes sivustaseuraajiin.

Hienoa, että sait numeron kriisipuhelimeen, vaikka on kyllä sulla tiedossa.
Anonyymi sanoi…
Huonoista beuvoistasi kylläkin SYYLLISTÄN Sivustaseuraajaa. Muut tämän näin kokemat sitten on vakavan psyykkisen sairauden,skitsofrenian tyyppioireistoa. Kommentti :dDd on myös korkean älykkyysosamäärän taattu merkki. Kun kommentit on tätä tasoa niin ei voi kuin nauraa anosta seuraajan lausahdukselle "hyvän blogin pilaamisella" siinä ennä osallistuin keskusteluun. Mutta turha vaiva tuhlata aikaa aivokuolleiden jonnejen mollaamiseen. Te teette sen itse - ja te tiedätte sen myös.
Anonyymi sanoi…
Niin, Hitler ja Goebbels tulivat hyvin juttuun, oli varmaan sen ansiota että molemmat maksoivat purilaisensa ite. Ja. Valehtelivat toisistaan vähemmän kuin tämä internet-itsediagnoosien ja selfhelp-latteuksien runsauden sarvi (poikkeuksellisen tason taidon nähdä yksipuolisesti aina itsensä uhrina). Se on Jännä!
Nyt en ihan satavarma ole, että kannattaako päivystäjäksi alkaa.

Olen myös sanonut blogissani ja oikeassakin elämässä että minun kanssa ei ole pakko olla tekemisissä, eikä tätä blogia ole pakko lukea, eikä minua koskaan haittaa ollenkaan jos ja kun minut jätettäisiin. En ole aina ymmärtänyt ennenkään mitä tarkoitat joillakin saarnoillasi, eikä se tilanne ole kamalasti siitä muuttunut. Moninaisista käytöksistä olen sinua myös varoittanut suhteessa, eikä se että sinut lopulta jätin, voinut tulla sinulle mitenkään yllätyksenä.

Kiitos niistä hyvistä hetkistä, toivottavasti saat apua masennukseen yms.

Tuskin on täällä muita kuin niitä aina mainitsemiasi keittiöpsykologeja.

En aio istua täällä koko yötä vastaamassa.
Sen verran tuossa otin luurilla tänään yhteyttä, että on kaikki ok hänellä.

Oli hetkellinen juttu tuo, että oli noita itsemurha-aikeita.

Ihmiseltä voi kysyä muutenkin suoraan onko aikeita kuolla, kysymys ei väärin ole.

Jotkut olisivat tyytyväisiä, että pidetään huolta näin.
Vaihdettiin myös kuulumiset, siihen lopetin yhteydenpidon.

Oli ennen muuta humalassa tuossa tilanteessa, ei ole itsemurhavaarassa, halusi vain maksajaa laskuille ja rikki menneen tietokoneen haluaisi uusia tonnin kasattavaan keskusyksikköön. En kommentoinut, koska mielissäni pyöri jo maksajaa hiirelle, näppikselle ja näytölle. Ja huom. halvin ei olisi kelvannut. Sitten puhui jo että kännykkä pätkii, eli 500 euron meno. Suorastaan koomista, että kommentoi juuri tähän juttuun jossa puhutaan sapattivapaasta, se kun kertoo hyvin että rahaa sapattivapaata pyörittelevillä yleensä on. Se kun on omakustanteinen. Ehdotti myös näkemistä, mihin alkuun olin suostumassa, mutta sitten sanoin "voidaan joskus nähdä". Ja se näkeminen johtaisi varmasti siihen äkkirakastumiseen ja sitten tulisi perässä hintalappu sille. Jos on rahaa viinaa juoda, on rahaa myös sähkölaskuja maksaa. En ole mikään Otto-automaatti, ja vaikka minusta parisuhteessa auttaa pitäisikin myös taloudellisesti, tuollaiset 2 000 euron ostokset ovat puhdasta taloudellista väkivaltaa. Nyt varsinkin kun lama tulee ja inflaatio pahenee, suosittelen että vastaavassa suhteessa ennen olleet olette varuillaan. Juuri tuossa on se manipulaatio, jolla yritetään iskeä teidät takaisin verkkoon. He tarvitsevat hyväntekijöitä, maksajana sinä.
Anonyymi sanoi…
Näkyy selkeästi että hän projisoi omia heikkouksiaan muihin. Tyypillistä narsismia. Sinuna en olisi hänen kanssa enää sekuntiakaan. Varmaan rahat loppu, mutta ei näköjään tullutkaan uhriutumalla lisää markkoja. Entinen ex-naiseni oli täysin samanlainen, jos ei itsemurhauutisilla, ni sit seksillä yritti saada minut taas saalikseen. Ei toimi enää tuo, poista, estä, vaihda numerot.
Hei, sepä harmi kuulla!

Olet samassa tilanteessa ollut. Se on ikävää. Kyseisiä ihmisiä, kutsuisin myös hyötykäyttäjiksi, on joka junaan. Naisia ja miehiä on käyttämään meitä. On myös hyvä muistaa, että narsismia on jokaisessa ihmisessä. Suurimmassa osassa ihmisiä narsismi on tervettä, kun taas toisissa se on diagnosoitavissa sairaudeksi, silloin narsismia on niin paljon, että diagnoosin ehdot täyttyy. Se siitä sitten.

Luin kyllä hänen kirjoitukset täällä uudelleen ja vaihdellessa kuulumisia:

Huomasin, että mikään ei ole mainittavasti muuttunut. Onkin hienoa, että näemme molemmat nykyään pelin läpi. Hän tulisi vain pelaamaan kanssani. Se on peliä, jossa häviät.

"Anteeksi siitä ja hyvästi vanha ystävä! Parhaimmillaan meillä oli jotain."

Pahoittelu, eikä kerro mitä se pahoittelu koskee tarkemmin, esittää empaattista.

"Thank you for the journey
Thank you for the learning
Thank you for the pain of yesterday
❤️"

Olen muuttunut, tule takaisin. Sydämillä herätellään rakkautta.

Käytetty nimimerkki "Вы ведаеце хто Вазьміце кантакт!", linkki Annatiukkaa.

Käännettynä: tiedät kehen ottaa yhteyttä, ja yritti herätellä minussa myös sitäkin, että haluaisin vihdoin seksiä häneltä. Onhan tässä 3v kohta! En halua, oli niin robottimaista, että ei kiitos. Pornoa luukutti vieressä ja kaikki vähäkin loppui muutenkin nopeasti.

"Kyllä siinä oli molemmin puolista paskamaisiutta, siitä nyt ei mihinkään päästä."

Totta, me molemmat tehtiin virheitä, mutta hän teki niitä varmaan eniten pahoittelematta.

"En usko että kuolemani sua liikuttaa joten en teeskentele olettavani että si muka surisit."

Tietää, että olen empaattinen INFJ, joka todennäköisesti yrittäisi näyttää olevansa empaattinen tullessaan epäillyksi sitä ettei ole, mutta en lähde. Manipulaatiokikka, jolla myös yritetään sumuttaa sitä vastaanottajaa. Luulen, että hän lukee tätä blogia.

"SIINÄHÄN SEN SANOT! Lähteminen on ratkaisu. Joskus riittää 200km etäisyyttä, joskus vaaditaan siirtymistä elävästä kuolleiden kirjoihin. Itsellesi otat oikeudeksesi ottaa ja lähteä, kiellät saman muilta. Hyveysoppia parhaimmillaan."

Niinpä. Meillä oli siis asuntojen välillä 200 km etäisyyttä. Sanoo hän, joka on itse hyötynyt musta TUHANSILLA euroilla vuoden 2018-2019 aikana heinäkuusta heinäkuuhun ja uhkaili lähdöllä jos en osallistukaan häneen rahallisesti lisää. Lähti seurasta viikoiksi suutuksissaan, että sanoin EI, en maksa jokaista laskua tai asiaa. Ei saanut mitään kautta yhteyttä. Hänellä oli se oikeus ottaa ja lähteä, ei minulla. Eli hän tässä kieltää muita lähtemästä, sillä on edelleen yhteydessä. Kun lähdin, en ole ottanut häneltä mitään.

"Mietin vielä tuota juttua, kun joku alkoholisoitunut lähihoitaja heitti juuri tuon latteuden:"
Oli humalassa kirjoitettaessa, olisiko nähnyt itsessään lähihoitajaa.

Tai sitte olen poikkeuksellisen "onnekas" siinä että kaipailijoiksi jäisi lähinnä n
Maksamaton sähkölasku. Mummoni on Hy in Pian delaa. Äidillrni olen ennen kaikkea ollut lähinnä työkalu ja palvelija. Se kyllä löytää uuden. Siskoja en ole tavannut vuosiin, juuri enempää ei tarvitse sanoa sitä mitatakseen kiinnostaako niitä oikeasti. Ja siinä ne "kaipailijat" sitten olisi. Mutta vaikka vihaatkin mua ja mä olen syypää kaikkeen, niin tee mulle pieni palvelus. Kuse mun haudalle. Kiitos!"

Uhriutuminen, manipulointi ja empaatikon huomion varastaminen kaikki samalla kertaa.

"Sen lisäksi ettet tiedä julkisesta terveydenhuollosta mitään et ole avannut edes sanakirjaa. Jos olisin noin nolo niin luultavasti tappaisin itteni. Paradoksaalista."

Hän on aina ollut muita parempi, mielestään. Hän tietää terveydenhuollosta kaiken.

Tästä tunnistat ainakin hyötykäyttäjän ja vaikean ihmisen.

Kiitos ja hei hei!
Nimimerkkien pilaaja sanoi…
Väi täällä se vaustaus odotti. Kroonista projisointia toki osasin odottaa mutta sä osaat ylittää itsesi.Suuri Uhreista Suurin, oi Itkekää!!
Nimimerkkien pilaaja sanoi…
Onnea on se että on itse noin Viaton -ja valheeton. Pyri piispaksi. Pyhimyskompleksisi mukaan.
Anonyymi sanoi…
Ja for the record: en pyytänyt sua olemaan muhun yhteydessä tässä. Teit sen ihan itse.
Totesin jopa että oli varmaan hyvä että välit katkesi 4 vuotta sitten. Mutta krooninen valehtelija (yksi narsismin peruspiirteitä...) Näkee Asian Toisin.
Anonyymi sanoi…
Vittu mikä eeopinenn pelle tämön pitäjä on eiv voi kuin nauraa. Narsistiperseilee ja projidoi mikä kerkeää. M
Laitoskamaa.
Anonyymi sanoi…
Edellinen on malliesimerkki projisoivasta laitospolaissaa. Ei hätää, kyllä ne sut siellä vielä pakkohoitoon vihdoin kaivaa. Maailman silloin paljon parempi. Parempiko sun kannaltasi jos olet kuollut niin sitte varmaan. Paskaa on tarkoitus kohdella kuin paskaa.
Anonyymi sanoi…
Lakjautua piikillä perseeseen. Olisi järkevin teko monella eri tahoilla mutta valitettavasti maamme lässossutanttojen Dystopia on päättänyt että se on väärin! Sut täytyy vaan kiduttaa kuoliaaksi. No, paskan ko mä siitä välitän :D:d
Anonyymi sanoi…
Vittu mikä eeopinenn pelle tämön pitäjä on eiv voi kuin nauraa. Narsistiperseilee ja projidoi mikä kerkeää. M
Laitoskamaa kiitos tunnustuksesta potilas gffeqGt43wwzcbu6433. Olet jonossa teloitettavaksi äärimmäisen älykkyyden puutteesi vuoksi. Sähkötuoli, lamanulema että CIA-agentit hakkaa kuoliaaksi kun encitun vammainen ihmisroska kykene meidän aineilla ilmaisemaan kipua vai että kaadetaan öljyt päälle ja sitytetän keskellä aavikkoa.
Anonyymi sanoi…
Kuolema on mun hartain toive, vitun kehari jonne. Uskomatonta kuinka vitun tyhmiä "ihmiset" voi olla.
Anonyymi sanoi…
Siksi leireillä on syytä olla tilaa reilusti. Rodun jalostus tällaisiknä äo - 50spedeillä ei ole muuta tarkoitusta kuin ruokkia koirat ruumillaan
Anonyymi sanoi…
https://poliisi.fi/nettivinkki
Vinkattu. Yliksen trollit vikattu
Anonyymi sanoi…
Taisi tulla sääluttävimmän nukkumaanmenoajat. Kun huomenissa PERS
Kouluun heräilet: Alle 15v:n ikäryhmä ei suojele sulta peräti koko elämän sua vaivaa ilta juridisilta seuraanuksilta et etjäalaikäuaenä saa tuomiota muutta poliisien pitämät rekisterit eivät vanhene. En voi olla vain
Nauramatta sille että edes sun ikäinen idiootti ei kykene ymmärtämään seuraamuksia. Ultimate reatardarion. Siinä Hänen Arvostettu taparillinen luuseri seuraavaksi 40v.nauran tuollaiselle poikkeuksrlkaekselliselle kehariudelle maailman loppuun yhtä jaksoa :d:d:D.
No niin, Christian taas kännissä.

Hei ihan oikeasti juuri tuon takia en halua sinuun pitää yhteyttä. Sitä paitsi kun keskustelin kanssasi, osasin jo haistella mitä odottaa, kaipaat vaan rahojani. Jos on rahasta pulaa, mene töihin. Ei sun masennus voi olla kaikelle tekosyynä. Työllä minäkin säästöjäni kartutin. Ymmärrä pysyä nyt minusta vihdoin erossa, ettei tarvitse poliisilaitoksella käydä. Se, että uhkailet itsemurhalla, ei enää minuun uppoa. Voin soittaa kyllä hätänumeroon, mutta minua et siihen hommaan sekoita. Olen oikeasti ääriäni myöden täynnä sinua nyt, sitä myös olin suhteessa kanssasi, pelkkää seteliä sieltä ja täältä piti lapioida että sai mitä ikinä halusit, eikä halvin riittänyt. Jos olisin sinun tilanteessa, minun ei tulisi mieleenkään vaatia ystävältä tuhannen euron pelitietokonetta tai satasien velkoja maksuun. Itse otit ekan pikavipin, menit toiseen ja kolmanteen, itse myös korjaat sen tilanteen. En ole mikään vitun rahoituslaitos sinulle, ymmärrä jo.

Minulla on parempaakin tekemistä kuin kuunnella sun vittuilua ja ainaista syyllistämistä. Jätä jo mut rauhaan hyvä mies ja päästä yli sun.

Ja ei, kuuntele tää biisi:
https://www.youtube.com/watch?v=tCqnQLQ1iSU

Invisible Friend (Da Tweekaz Remix) · LIZOT · Max + Johann · Paradigm · Sarah De Warren · Da

Kuutele myös sanat tarkkaan niin ehkä ymmärrät miksi en halua olla tekemisissä kanssasi. Teet vaan itsestäsi tässä pellen, vaikka kuinka yrität lastata ongelmasi minuun.

Kiitos ja heippa.
Välit katkesi ihan kuule noin 3 vuotta sitten.

"Ja for the record: en pyytänyt sua olemaan muhun yhteydessä tässä. Teit sen ihan itse.
Totesin jopa että oli varmaan hyvä että välit katkesi 4 vuotta sitten. Mutta krooninen valehtelija (yksi narsismin peruspiirteitä...) Näkee Asian Toisin."

Ja ihan sinun omaa syytäsi oli, kun aina vaan piti lapioida rahaa, tuhansilla. Kuka sitä taloudellista väkivaltaa jaksaa? Sinulta puuttuu käsitys suhteesta täysin, vaatia olet kyllä aina osannut, tai lähdit tiehesi jos ei tullutkaan palkintoja. Kyllä minä tiedän miten epävakaat personallisuudet toimivat, tuo "itsemurhalla uhkailu" oli imurointiyritys, ja tiedät kyllä hyvin että empaatikko siihen reagoi. Joo, otin yhteyttä ettet vain vetäisi vöihin ja parvekkeelta, mutta sitten tajusin, hei onneksi että sä haluat vaan rahaa. Menee varmaan tosi huonosti, kun täytyy tähän itsemurhakorttiin päätyä? Et rehellisellä työllä rahaa saa, vai?

Mieti myös miksi mainitsemasi siskot eivät sinuun pidä yhteyttä.

Kun kerroit minulle siitä kasvotusten, ihmettelin tovin. Nyt tiedän miksi.

Pysy minusta erossa, äläkä enää kirjoita tänne mitään, jos et muuhun pysty.
Anonyymi sanoi…
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030460#L2P4

Anonyymi sanoi…
Miksi siskonini ei ota yhteyttä? Vaikkei se kaltaisellesi retardi lle mitenkään kuuluu niin ihan siksi rrttä ne on jättäneet mut niiden ulkopuolelle
Vaikka a
Haluaisin olla yhteydessä, ne ei vastaa. Mutta kaltaisesi keharin sukkanukkejen julkaiselvelta kusipäältä ole odotettavissakaan. Saat vähintään vielä yhtä kurjan kohtalon kuin mäkin ja sille nauran loputtomasti. Valehtelija ja asusti en manipuloija sen on ansainnut.
Siinä on kyllä lukijoille hyvä esimerkki miten sekaisin ihminen voi olla, jolla on diagnosoitu masennus, ahdistus ja epävakaa persoonallisuus (BPD). Jos ei ymmärrä lukemaansa, niin täytyy varmaan alkaa poistella tuon kommentteja. Eikö siellä Jollaksessa ole mitään muuta tekemistä vai tuleeko seinusta päälle kun eivät siskot ja entinen suhteesta juossut haluakaan pitää yhteyttä?

Melkein harmittaa, että joskus edes tavattiin. 2016 kasvotusten.

Ei puoltakaan vuotta kestänyt, kun tajusin, että hän ei ole oikea ystävä. Jokainen juttu meni riitaan, eikä saanut olla omaa mielipidettä mistään. Oma moka oli kun 2018 kävi niin, että "rakastuttiin" uudestaan. En ole eläessäni tavannut vielä näin sekaisin olevaa ystävää, joka ei rajojasi kunnioita.

Viimeisen kerran, jätätkö minut rauhaan vai et?
Anonyymi sanoi…
Viimeisen kerran syötkö lapuollisen paskaa vai jatkatko vain sen mässtttästä. Tämä on hyvin kaksisuuntaista kun puhut paskaa must mulla on San oikeussua sua kohtaan. Pitääkö tämä sulle todeta oikeusrssa vai miten Ironisesti oikein Oikeudenpapereeissa lukea ebbeb kuin kehityvajaaat aivosi tämän sisäistää?


Anonyymi sanoi…
Huwvo asiN vaihto "vahinkoa mulle toivot". Täytyy siis itse olla aikuinen ja nostaa syyteet. Tampereen oikeussali oli vaan niin tuota meidän ent. Viinatehdasta hienompi. Sääli. Muttä tätähän tää elämä on muille kuin teille vanhempiuenne varoilla eläville sossupummeille. Narsistiset kusipäät kuvittelevat olevansa huipulla :huutonaurua:.
Lopeta jo, kukaan ei jaksa sinua. Kasva aikuiseksi, äläkä ole kakara enää.

Ehkä sitten siskot ja jotkut muutkin alkavat sinuun pitää yhteyttä.

Hoida sun epävakaus kuntoon niin voit toimia muiden kanssa päätymättä riitaan.

Käytä hei Christian sitä aikaa mitä tuhlaat täällä kirjoitellessa terapeutin hankintaan niin se olisi sinulle hyödyllistä. Voisit myös vihdoin hankkia sen ammatin 26-vuotiaana, niin pääsisit töihinkin, sairaseläkeläisenä.

Ota vastuu omista ongelmistasi ja painu vittuun. Muuta en toivo.

Keskustelut on käyty. Piste.

Anonyymi sanoi…
Hankkia ammatin sanoo sossupummmi Jüri "Väätäinen". Ainanin. Saat mut naurumaaan kuin teini. Huhhuh. Oikeudessa tavataan, epäkehittynyt kusipää :sd. Monet sen astetta.
En ole ollut sossun asiakas ikinä.

Sinähän sitä sossua käytät. Muistan sen kun ne oli hankkimassa sinulle imurin, mutta sinulle ei kelvannut 50 euron Volta-imuri, ja sä pyysit minua hankkimaan paremman. Ei kelvannut edes 95 euron Electrolux, vaan käytit ystävääsi hankkimaan 149 euron Elextrolux-imurin. Silloin kun itsemurhalla pelleilit, ja kun kysyin oletko itsemurhavaarassa aloit heti puhua että tonnin tietokone pitäisi saada ja 500 euron puhelin, luuletko että maksan? En todellakaan. Sinähän sanoit minulle aina kun joskus olit niin rakastava, että voitaisiinko halata, sanoit halaa puuta. Nyt minä sanon, tarvitsetko rahaa? Harmi, kun en tajunnut sitä alkuun, että se sun rakkaus oli sitä, että halusit varmistaa ne edut, ja kun empaatikko olen (voi voi) auttaminen on osa minua. Sinulta apua ei saanut kysymälläkään, joko ei ollut aikaa, tai "masentaa", "ei jaksa" ja "ei huvita".

Jos vastasit kyllä, mene pussauskoppiin Otto-automaatin kanssa.

Voisi vaikka antaakin, kun tarpeeksi huudat!

Mullakin taitaa hei olla masennus päällä kun ei yhtään jaksaisi keskustella kanssasi.
Maku menee ihmiskuntaan sanoi…
Anonyymi mielensäpahoittaja.

Älä tuhlaa verorahoja ja oikeussalin resursseja joutavilla.

Tuhlaa enemmin sairaalahoidon resursseja ja hakeudu vihdoin hoitoon.

Sitä tunnut tarvitsevan kaikkein eniten.

Jos olisit naapurini, muuttaisin pois saman tien.
Juuri noin, antaa sen kirjoittaa, moderointijonossa kaikki.

Poistan sieltä kaikki massana.
Luulen, ettei ex-mieheni mahtavaa tekstiä kukaan jaksa lukea.

14. heinäkuuta on 3 vuotta ilman häntä, 2022. Jos vielä jatkaa, niin varmaan teen lähestymiskiellon poliisille. Hänen nimi ja syntymäaika on tiedossa, osoite myös, niin pääsee poliisikin vähemmällä. Ei tuollaisen kanssa kukaan seurustele. Nyt vissiin pääsee rauhassa syömään. Perkele :D

Varmaan on kännissä, vielä kun tulisi se maksamaton sählölasku, niin ei olisi koneessakaan virtaa kirjoittamaan tänne paskaa. Niin täynnä häntä!

Anonyymi sanoi…
Ei suju sulta hyvin tää:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Five_stages_of_grief. Valehtelevalta narsiatiselta keharilta ei kai parempaa voi odottaa.
Voin sanoa muille sen verran, että ilman häntä menee nykyään paljon paremmin. Olen myös luonteeltani erakko, joten yksin oleminen ei paljoa paina. Luulen, että hänellä itsellään ei suju hyvin tämä, kun joku pärjää ilmankin. On varmasti kateellinen muille ihmisille ja haluaa rikkoa ne.

Eilen reissulla Kuhmoisiin löytyi vielä hyviä biisejä:
https://www.youtube.com/watch?v=nyBI_fHnV14
https://www.youtube.com/watch?v=kTSH-6vOo-w

Niin hyviä, että muistuu mieleen miksi ei kannata takaisin mennä.

Tuosta erakkoudesta saisi varmaan kiinnostavan aiheen ulos.

Ja ei, en edelleenkään mene kustantamaan sen elämää :)

Yritti muuten maanantaina soittaa, ei eilen vaan sitä edellisenä. Kohtelin samalla tavalla kuin hän minua, eli ei vastaa puhelimeen, eikä ota yhteyttä jälkeenpäin. Ihminen, joka ei osaa kohdella muita, saa maistaa omaa lääkettään.

Samoin radiohiljaisuus. Se on metka peli.
Anonyymi sanoi…
Hei,

Tuollainen ote löytyi netistä ja mielestäni kuvastaa monia narsisteja.

"On tavallista, että narsisti sanoo tekevänsä itsemurhan, jos lähdet suhteesta. Hän ei voi elää ilman sinua.

Miten voit tehdä jotain tällaista hänelle? Miten voit olla niin julma, että lähdet, viet koko hänen elämänsä. Miten voit olla noin itsekäs? Etkö yhtään ajattele toisen tunteita? Olet kamala kusipää! Miten uskoinkaan ikinä, että muka rakastaisit minua! Et edes välitä siitä, että haluan kuolla!

Yleensä narsistin kanssa suhteessa oleva rakastaa puolisoaan aidosti ja tosissaan. Hän ei kestä kuulla, että rakas kuolisi, jos lähtisit pois. Sinä uskot, että kaikki voi muuttua vielä sittenkin paremmeksi. Hän on taas niin ihana ja sanoo, että hän kyllä muuttuu.

Jos silti lähdet, hän uhkailee sinua. Hän ei tule jättämään sinua rauhaan. Hän voi vainota sinua. Hän kääntää kaikki ystäväsi sinua vastaan. Ja pahinta on, että hän kykenee näin myös tekemään. Muillehan hän on todella hurmaava. Pahimmillaan ystäväsi alkavat syyttää sinua kaikesta; miten sinä voit olla toiselle noin kamala."

https://anna.fi/eta-aiti/suhde-narsistin-kanssa/

Miten voi olla sellaisia ihmisiä, että ne eivät usko jos et halua olla tekemisissä?
Entä saako kysyä mitä oikein rakastit hänessä? Miten hän tuli ilmi huonona?
Voitko myös kertoa tarkemmin mitä on INFJ door slam? Missä vaiheessa tajusit, että nyt riitti? Minulla on ollut monia huonoja suhteita, mutta se mitä luen blogisi kautta on jo minulle uuta. Luulin, että minulla oli myös huono seksisuhde, mutta ilmeisesti sinulla siellä sekin meni vielä huonommaksi. Miten sellainen ihminen voi oikeasti elää?

Minusta on ihan jees että et hänen perään haikaile. Menkööt tosiaan pankkiin vinkumaan.

Mäkin oon katkaissut monet suhteet, ihan vapaaehtoisestikin, koska ne ei minulle käy.

Nautin yksinolosta enkä kaipaa ihmisiä! Ei huolen häivää! Suosittelen!
Moi,

Tuo on kyllä hyvä kuvaus niistä.

INFJ door slam tarkoittaa suomeksi "Oven paiskomista". Yksinkertaisesti ihmisten leikkaamista elämästäsi. Se liitetään yleensä INFJ-persoonallisuuksiin, koska he ovat alttiita katkaisemaan myrkyllisiä suhteita useammin kuin muut. INFJ on, introverttinen, persoonallisuustyyppini.

Kun jokin yllyttäisi tähän tekoon, INFJ kadottaa omat tunteensa ja kohtelee yksilöä kuin häntä ei olisi olemassa. Toisin sanoen he lopettavat kaikenlaisen läheisyyden tämän henkilön kanssa. Tämä johtaa siihen, että yhteiskuvat poistetaan koneelta, meillä ei niitä onneksi ollut.

Mies ei oikein halunnut valokuvia toisten kanssa, omakuvia oli digikamera täynnä.

Miksi INFJ paiskoo ovet narsistille?

1. Olemme erityisherkkiä, joten toisen liialliset ongelmat nakertavat mieltä.
2. Jotkut ihmiset haluavat hyötyä empatiasta tai välittävästä persoonasta.
3. Jotkut ihmiset, kuten narsistit, yrittävät hallita minunlaisia ihmisiä.
4. INFJ etsii vaikkapa yhden hyvän suhteen, ja siitä moni haluaisi hyötyä.

Mitä tapahtuu ennen lopullista häätöä?

1. Ensiksi INFJ yrittäisi kestää kaiken haukkumisen ja hyväksikäytön.
2. Sitten annetaan toinen mahdollisuus, koska "he ovat muuttuneet".
3. Investointi suhteeseen katoaa tässä vaiheessa, ei esim. tunteita toiseen.
4. Ovet paukkuu ja se on helpompaa INFJ:lle kun kultaan ei ole enää tunteita.
5. Useimmat ihmiset heräävät vasta kun on liian myöhäistä tehdä mitään asialle.

Tuossa tapauksessa asiat olisi pitänyt ratkaista silloin, kun sitä itsekin vaadin.

Toisella ei vain ollut aikaa siihen, eikä haluja, koska myös hänen olisi pitänyt muuttua.

Ei sellainen suhde voi olla kestävää, jossa jatkuvasti vaaditaan enemmän, eikä riitä.

Teet toisin, eikä sekään riitä. Olen puhunut näistä myrkyllisinä suhteina.

Kysyt muutamia kysymyksiä:

Pitäisi varmaan kirjoittaa noista omaa juttua.

On ihmisiä, jotka eivät halua toimia sääntöjen mukaan. Tai ei olla päästy yli.

Tajusin, että nyt riitti kun toinen oli niinkin vetäytyvä, ettei pitänyt mitään yhteyttä enää siinä vaiheessa, jos en suostunutkaan maksamaan viidettä Elisa laskua. Todetaan myös, että siinä vaiheessa ihmisille riittää, kun tuntuu ettei tuosta umpikujasta enää pääse.

Palaa aivan liikaa energiaa toisen ongelmiin ja siihen että rahaa katoaa tililtä.

Narsisti ei ymmärrä että hän ei ole niin tärkeä, että siihen voisi investoida rajattomasti.

Silti hän pitää sitä vääränä, että ne rahat makoilevat muiden tileillä, ne kuuluu hänelle.

En yhtään epäile, etteikö niitä huonoja suhteita olisi sinullakin.

Mäkin koen, että on parempi olla onnellinen yksin kuin väärässä seurassa yksinäinen.

Ehkä olet itsekin introvertti, joten mitäs sitä hyvää muuttamaan.

Kyllähän narsistit elää, itsemurha on vain yksi kortti arsenaalissa, jolla yritetään saada kultakaivos takaisin. Ei kuitenkaan haluta sitä ihmistä, vaan ihmisen antamaa turvaa. Kuten jo tässä kommentoin, kun lyhyesti juttelin, hän puhui että Linnanmäellä olisi kiva käydä.

Uusi kone olisi kiva saada. Spotifyta käyttäisin itsekin, oispa varaa.
Sanonpa vain, että buffet on mennyt aikaa sitten kiinni.
Enkä ole enää hänen hallittavissa! (https://www.youtube.com/watch?v=TxwJPesjxvA)

Siitä tiedät 100 % että haetaan maksajia, ei ihmisiä.

The Minimalistit sanovat aina hyvin:

"Love people and use things, because the opposite never works."

Siinä vaiheessa kun narsisti tämän osaa, voi tulla teekupilliselle.

Ja mieluiten jos itse maksaa.

Seksistä en nyt jaksa ottaa kantaa, mutta narsistille seksi on työväline.
Ja silloin kun sitä on, se vastaa eniten pornoa, ei todellista rakkautta. Ei kiitos.

Se on oikeasti metkaa kun et enää kaipaa exääsi, mutta hän kaipaa.
En usko että tekee itsemurhan ja mikäli tekee et voi toisen päätöksiä tehdä.

Kaikkea hyvää sinulle, yritän kirjoittaa infj door slamista enemmän heinäkuussa!
Olkaa kiitollisia ja onnellisia, vetäytykää myrkyllisistä suhteista!
Anonyymi sanoi…
On kyllä aika läppä kun sää et edes vaivaudu poistaan noita psykoosikommentteja.
Hah.

Ei haittaa moiset. Sitä paitsi se on hyvä muistutus siitä miksi lähti pois.

Voi olla mitä mieltä tahansa minusta, en poista kommentteja täältä.

Jotain selkeitä spämmejä on joskus lähtenyt lainoista yms.

Kritiikkiä, tai kehuja, aiheellisia tai aiheettomia. Kaikki on esillä.

En juttele enää, voi olla juoppo nykyään sen mitä juteltiin.

Kiitos ja hei hei!
Anonyymi sanoi…
Hei, taidan olla samassa tilanteessa.
Tapailen juuri muijaa, joka 3 kk jälkeen muuttui selkeästi. Tulin jo monetta kertaa Jyväskylään, asun ite Jämsässä, eikä hän anna edes avainta kun menin ulos leffaan. Hän ei halunnut, olisikohan joku muu vieras sillä välin. Minun oli "pakko mennä leffaan", niin hän sanoi. Ennen sitä söimme ruokaa, maksoin tietenkin, kun hän on pennitön. Suuttui, kun käskin pesemään itsensä, kun ei ole kahteen viikkoon suihkussa käynyt. Ei tee mieli syödä kun toinen haisee. Suuttui, raivostui, syyllisteli ja pisti numeron estoon. Nyt olen keskellä ei mitään, ei mitään muita tuttuja täällä Jyskässä, ei saa mistään muijaa kiinni.
Omasta numerosta soitettaessa varattua, eli esto kai? Tuntemattomasta tuuttaa, eli esti myös tuntemattomat numerot. Lähden huomenna heti kun mahdollista julkisilla, enkä palaa enää ikinä takaisin vaikka mitä rakkauskirjeitä laittaisi. Nyt ei julkisia kulje Jämsään ja onneksi löysin hotellin, niin pääsin sentään nukkumaan. Mutta stressi on kova.
Hyvä että lähdit suhteesta, luin kaikki jutut ja niin samantapaisia tarinoita. Rahaakin meni akkaan, mutta aika huono investointi jos kylään tullessa päädyin yöksi kadulle.
Oliko sinulla siis täysin samanlaista kokemusta mm. riitojen kanssa, eli tuli estot? Ja sitten estot vapautettiin, jos suostuin lunnaisiin esim. lasku nro 72 maksuun... että hän sai omilla rahoilla Alkosta kaljaa.
Hei, se on on kyllä käsittämättömän onnekasta: pääsit hotelliin!

Minua ei kannata pitää asiantuntijana asiassa, mutta samaistun kommenttiisi. En voi sanoa puolestasi mitä sinun kannattaisi tehdä. Minulle on esimerkiksi suhteemme aikana koko ajan sanottu erään silloisen nettitutun kautta ja äidin kauttakin, että lopeta se suhde heti. Siinä käy vain niin, että et voi sitä suhdetta lopettaa, koska olet hurahtanut rakkauspommitukseen. Narsisti muuttuu 3-6 kk jälkeen selkeästi ja minusta etäisemmäksi. Sinusta tulee kämppäkaveri.

Se on kyllä todella ikävää, että jäät Jyskään yksin. Silloin kun itse Jyväskylässä kävin, se Jyskä sijaitsee todellakin keskellä ei mitään keskustaan nähden. Se on ihan normaalia, että maksat kaiken näissä suhteissa, ruoatkin. Siksi kun mieheni oli yhteydessä 2022, kerroin selkeästi että en halua entisiä aikoja, voidaan maksimissaan tavata muutaman tuntisen kaupungeilla, enkä maksaisi mitään. On ihan selvää, että tuollainen tarjous pennittömälle käy. Sen täytyy olla jotakin enemmän, että hän saa uusia tietokoneita, laitteita jne. Sitähän varten se kai oli ylipäätään yhteydessä, kun sai ainakin ennen.

Ei ne suihkussa käy, kun on masennus. Mitä pidemmäksi ajaksi jäädään neljän seinän sisälle, niin sitä vähemmän alkaa kiinnostaa peseytyminen. Itsekin olen yksin nykyään enimmäkseen, mutta jaksan hoitaa näitä asioita ja aika menee omissa harrasteissa. Tuo leffateatterijuttu oli muuten tuttu minulle. 2019 olin töissä isossa firmassa ja sain ePassia, jota ei ollut aikaa käyttää. Ehdotin hänelle Jollaksessa leffaan lähtöä. Häntä ei huvittanut.

Kerroin selkeästi ennen lähtöä Itiksen teatteriin, että olet estänyt numeroni, miten pääsen takaisin kotiisi? Hänen talossa ei ollut ovisummeriakaan eli oven avaaminen vaati avainta. Hänellä oli vara-avain, eikä hän avainta olisi tarvinnut itse sillä välin. Ei herunut. Kun poistuin teatterista, kello oli jo sinun tavoin 0.00 ja joskus kello 1 olin tulossa sen luo. Ei saanut sitä puhelimella kiinni, kun tuuttasi varattua. Tuntematon-kikka onneksi toimi. Se tuuttaus tarkoittaa nimenomaan estoa, mikä itsessään on lapsellista toimintaa. Mies oli luonani, ja olin töissä, hänellä oli koko ajan vara-avain käytössä ja fillariakin sai lainata. Minä en saanut lainata häneltä edes kirjaa Pirkkalaan vietäväksi, sellaista.

Olen puhunut monesti, että narsisti on useasti lapsi aikuisen kehossa. Olen varma, että sinulle ei tulisi mieleenkään estää ketään. Minullakaan ei luurissa ole ketään estettynä, ei edes sosiaalisessa mediassa, kestämme nimittäin kritiikin ja eriävät mielipiteet. Siinä mielessä on aika koomista, että se miehenikin valittaa nykyään jossain päin nettiä yksinäisyyttään, että "Suomi on paskareikämaa" ja kuten täällä kommentoi: haluaisi pitää yhteyttä esim. siskoihin ja minuun. Se on ihan okei, mutta saisi edes hänet joskus kiinni. Jos soitat kolme kertaa sinne, ei vastaa tai puhelin tuuttaa varattua (eli se esto).

Eikä siinä mitään, voi olla kovaa masennusta, mutta laittaisi edes illalla viestiä että palaa asiaan. Jos esim. itse en ehdi vastata, laitan yleensä sori etten vastannut, sopiiko että palaan asiaan illalla? Nyt olisi aikamoista kiirettä, koska olen lähdössä uimahalliin jne. Moni ei osaa toimia noin, mutta se on huonoa käytöstä sitten. Sekin minua aina harmitti, että kun mentiin vaikka laivalla Viroon, niin hän saattoi soitella tunnin puhelun äidille. Tai vastata sille, sanomatta että on kaverin kanssa, soitatko toisten. Minusta se on aika huolimatonta, jos kaverin edestä rupeaa esim. tunnin soittoja tekemään. On se joo.

Viesti ei mahdu yhteen kommenttiin, jatkan pian toiseen.
Eri asia, jos siellä olisi jotain tärkeää asiaa. Ja noin tulee käymään sinullekin monesti, jos jatkat. Hotelli ei ollut hyvä Forenomissa, soitti saman tien äidille valittaman siitä. Vaikka osallistui itse sen valintaan ja sinä tietysti maksoit kaiken. Amsterdamissa muuten kävi niin, että selvitin perinpohjin missä valitsemamme Schiphol-hotelli sijaitsi. Jo ennen matkaa, tiesin millä bussipysäkillä poistumme GVB-bussista. Ei se uskonut minua. Jäi bussiin, en saanut mistään kiinni. Olin jo kirjautuneena hotelliin, hän purnaa ettei löydä sinne. Tuntematon-kikka toimi taas, soitin tuntemattomasta omalle ystävälle ja neuvoin!

Silloin 2018-2019 oli uusi vuosi ja Amsterdamissa oli ihan kivaa, tosin hän haukkui sen hotellinkin. Oli liian kaukana kaikesta, ratikalle oli tyyliin kaksi kilometriä ja bussille yksi. Kauppaa oli, Lidl noin 20 minuutin kävelyn päässä ja paska hotelli, kun ei sijainnut missään. Kyllä siinä omakin mieli laski, kun tuollainen tuli mukaan otettua. Aamut nukkui tyyliin kello 12 asti, yöt valvotti. Kun oli nättiä ilotulitusta, katsoimme ikkunasta kadulle, eikä suostunut edes halaamaan. Vaikka kuukausi-pari sitten halattiin ja käveltiin käsi kädessä. Siinä vaiheessa ymmärsin kehen rakastuin, ihmiseen joka haluaa hyötyjä.

Neuvoni on, nyt kun olen oppinut näkemään kahdesta eri suhteesta: puolalainen Konrad ja helsinkiläinen Christian, että ei ne välitä tunteistasi. Konrad esimerkiksi jätti kylmästi, vaikka hetkeä ennen sitä vakuutti, ettei koskaan jätä. Pommitti tuntien videopuheluilla, koska oli sentään Puolasta, halusi tulla Suomeen ja suunnittelitte näkemistä ja tekemistä. Sitten yhtäkkiä haukkuu Saksan matkan jälkeen sinua lyttyyn ja katoaa, kun löytyy parempaa!

Itkin monta päivää ja sen jälkeen vuonna 2016 opin sen, että kehenkään ei pidä laittaa liikaa tunteita. Sanoisin, että sinun on lähdettävä palaamatta. Ei tuo anna muuta kuin sitä stressiä, kun joutuu jatkuvasti miettimään mitä sanoo. Miten saa yhteyden jne. Uskon, että empaattisena ihmisenä menet Jyskään muutenkin vain. Minun kulta valitti tuossa kommenteissa, etten välitä edes tulla 200 km päähän. Voi, kunpa tietäisit kun se oli estänyt ennen luurissa, eikä pitänyt yhteyttä. Tiedät, että voivat tehdä sitä itsemurhaa.

Oikeana ystävänä tilasin nettiliput Paunulta, lähdin Helsinkiin ja rimputtelin sitä ovea 30 min. Kun hän avasi sen, mä siivosin sen kodin, annoin sen nukkua masennukseen, ostin ruokaa, ruokin ja vielä sain lähtemään kanssani ulos lenkille! Siinä hän piristyi. Sekö ei ollut välittämistä? Turha sitä on enää jälkeenpäin itkeä, kun kohtelu oli sikamaista. Oli kyllä kiittänyt monta kertaa, että en katkaissut silloin kaveruutta ongelmiin. Sitten et enää jaksanut niitä estoleikkejä ja kovia vaatimuksia. Eikä läheisyyttäkään enää ollut.

Jos lähdet muijasi luota, niin vähän epäilen yhtä asiaa. Hänelle tulee itsetuntoon kolaus. Tulee sitä häpeän tunnetta ja tietysti yrityksiä kalastella takaisin. Ehkä saat narsistin leiman, koska "et edes välitä siitä, että hän suunnittelee itsemurhaa". Mulle on ihan sama. Pidin ja rakastin sitä ihmistä itse, hän oli todella lempeä ja hieno kun ei ole ollut liian masentunut tai kännissä. Oli hauskaa keksiä yhteistä tekemistä ja nähdä sen, että toinen nousee sängystä, vaikka vaikeaa sellainen tietysti on. Iloitsee, kun sait hänet ulos!

Se on vaikeaa, koska minäkin lupasin hänelle, etten häntä jätä. Mutta olet itse esimerkiksi laskenut maksetut laskutkin! Laske vielä summat yhteen, niin puhutaan isoista summista. Mä maksoin sen velkoja pelkästään ehkä parilla tonnilla ennen kuin menivät perintään. Satoja laskujakin. Perinnässä oli yli kymmenen tuhatta hänellä. Ruoat kahdelle, kylpylät kahdelle ja suurimman osan ajasta vuodesta 2018 olin kuitenkin työttömänä, mitä nyt säästöjä oli. Ja kuten olen sanonut, niin sinulle se sanonta on varmaan tuttu: narsisti juoksee nopeammin kuin ammattijuoksija pois siinä vaiheessa, kun sinäkin olet pennitön ja velkakierteessä.

Joten mikä estää sinua juoksemasta, ennen kuin olet terapian ja rahattomuuden ihmemaassa?
Anonyymi sanoi…
Kiitos paljon rakentavasta kokemuksesta.
Ei tullut mieleenkään, että eilinen oli totisesti pelkkää kulissia. Pääsin nyt Jämsään, ja nyt tuo muija syyttää minua valehtelemisesta ja pettämisestä, kun en mennytkään vaan leffaan. Vaan että lähdin leffasta suoraan landeille ja sieltä Jämsään. Entä mitä hän itse on tehnyt, kun ei antanut edes avainta kotiin? Sanoin etten tule enää takaisin, niin hän uhkailee itsemurhalla. ja nyt tuli 20 viestiä puhelimeen peräkkäin että pitäs nähdä ja että hän rakastaa minua. Hän voisi tarjota mitä vain, mitä haluaisin, seksiäkin.
En jaksa enää tätä naista.
En taida jatkaa pidemmälle, itsemurha-aikeita hänellä on ollut, yritti mm. hukuttautua kerran. En tiedä onko tarinoissa totta mikään, voi olla - mutta tuntuu että hän aina unohtaa asioita ja jokainen esitys on vähän erilainen eli poikkeaa edellisestä. En kuitenkaan kestä kuulla, että nainen jota rakastan kuolisi pois, mutta onko siinä totisesti mitään vaaraa. Onko minun pakko pelastaa hänet tulemalla takaisin?
No mutta sitähän se on, nyt sinäkin tunnistat sen.

Riippuu paljon sinusta itsestäsi miten haluat näkemääsi reagoida. Vetoaako se narsistin pystyttämä vetonaula eli seksi, vai ymmärrätkö mitä siitä seuraa, ja jäät paremmalle puolelle ilman. Mutta entistä ehompana. Narsistin on helppo syyttää sinua nyt pettämisestä, kun kerroit hänelle menneesi hotellin kautta takaisin kotiin. Muijasi ei tietenkään enää muista, että olet estettynä. Jos siitä edes kerrot, esto saattaakin olla jo poissa. Mieheni sanoi usein soita vaikka ja puhelu livahti läpi. Mutta eston poisto ei säily kauaa, pian et taas saa yhteyttä.

Sitten hän voi sanoa, että oletpa hullu, puhelimeni soi ihan koko ajan! Miten se niin voi olla, että et saa minuun yhteyttä! Narsistin on helppoa tehdä niin, koska hän tietää tismalleen milloin nostaa asian esille, ja silloin estot on hetkellisesti pois. Leffasta tuli muuten eräs kokemus kanssa mieleen minun mieheni kanssa. Oltiin katsomassa jotain hyvin tylsää leffaa Helsingin keskustan Finnkinossa. Sitten hän alkoi höyryämään kesken esityksen takana oleville, osoitteli heitä puhelimen taskulampulla, koska olivat kuulemma potkineet penkkiä.

Pian hän nouti jonkun työntekijän huomauttamaan ihmistä takana siitä. Jäin itse leffaan ja kun palasin kullan kotiin, olikin hän käynyt sillä välin parturissa. Narsistit ovat melko kovia pilaamaan muiden ilot, ihan yhtäkkiä epävakaa persoonallisuus alkaa tehdä temppujaan. Vaikka leffa olisi miten tylsä tahansa, niin en itse ainakaan muiden leffanautintoa pilaa tempuilla. Se parturikäynti oli sikäli outo, että rahaa Elisan laskuun ei ole, mutta parturiin on. Siinä maksajana mietit itsekin, mihin oikein sitä rahaa laitat.

Temppu mitä näin on tyypillistä narsismille. Jos nähdään totuus, että se buffet on sulkeutumassa, niin muututaan. Jälleen ihastuminen tulee kuvioon, muutenhan lähdet. Kyse on tavallaan aivan samasta tunteesta kuin 11 vuotta nurkissa toiminut ravintola, jossa olet käynyt ainakin satoja kertoja. Hyvää ruokaa, mutta ei jatka enää. Saatat jopa käydä viimeisenä päivänä kiittämässä henkilökuntaa hyvästä ruoasta, tilata annoksen, vaikka ei se ravintolaa enää pelasta. Narsistit luottavat täysin ihmisten hyväuskoisuuteen.

Mitä luin tekstistäsi, niin olet ehkä läheisriippuvainen, ehkä pelastajaa. INFJ olen itse, niin minuun ainakin pelastajarooli kytkeytyy vahvasti. Silloin ei tule ajatelleeksi, että vaikka mitä tekisit jonkun vuoksi, et voi tilannetta pelastaa. Se ravintolan konkurssikin on jonkun muun henkilön käsissä. Tämä on auttanut minua hahmottamaan sen, että en enää edes yritä pelastaa esim. kultaani. Ja jos haluat jollain tavalla auttaa maailmaa, niin rupea lahjoittajaksi. Maailmassa on tuhat ja sata kohdetta, johon voit lahjoittaa rahaa tai tavaraa.

Narsistille kun tuo lahjan, niin oma mies ei edes katsonut mitä kassissa on. Hän oli ilmeetön ja jatkoi vain television katselua. Se tuntui kylmältä. Sitten kun toin pari kuukautta sitten Maukulan kissoille kissan märkäruokaa, siellä ilahduttiin vapaaehtoisten voimin ihan kunnolla. Siitä tuli hyvä fiilis, ja apu meni tarpeeseen. Kun taas naisesi tilanne on se, että hän juo viinaa, niin sellaisethan käyttää omia rahojaan tasan siihen. Muista myös, että kun itsekin rahaa kaivoin omalle, niin toimin mahdollistajana! Just ehkä vuokra on maksettu jne. Oma asui Hekalla ja Hekahan nostaa sairaasti vuokria ensi vuonna.

Saa nähdä tuleeko uutta yritystä hahaha :D

Silloin kun rahahana tyrehtyy, hänen on otettava vastuu omista teoista.

Asiat tärkeysjärjestyksen, eikä viina saa olla viimeinen, joka poistuu menusta.

https://www.youtube.com/watch?v=14wVLfPkPug

Mutta mä jatkan tästä kohti syyskuun uinteja lammessa hyvällä musiikilla!
Anonyymi sanoi…
Hei, ihan mielenkiinnosta osaatko sanoa elääkö toi tyyppi vielä? Kovasti oli halukas arkkuun kommenteissa. Vai onkohan se sitä draamaa sittenkin.
Hei, kiitos kysymyksestä.

Mielestäni hän elää vielä, ei ole päättänyt elämäänsä. Siitä en ole varma asuuko vielä Hekan vuokra-asunnossa, koska se asunto oli aina todella sotkuinen ja lähes viisi vuotta sitten siivosin sitä jatkuvasti Auri Kanasen videoiden tavoin. Jos somesiivooja Auri Kananen ei ole siivonnut sitä sen jälkeen ilmaiseksi, niin on saattanut saada häädön. Kuulopuheiden perusteella saattoi hieman seota yksinäisyydestä ja idiootti olisi edelleen kova sana hänen sanavarastossa. Tämän yllä olevan kommentoinnin kaltaisia sotia käy nykyään kuulemma Facebookissa tukihenkilönsä kanssa, syyllistämällä häntä tyhmäksi ja sairaaksi ihmiseksi jne. Paskaa on kohdeltava kuin paskaa, niin se täälläkin sanoi.

En ole ollut pitkään aikaan tekemisissä, onneksi. Heinäkuussa viisi vuotta.

https://www.youtube.com/watch?v=BvzDJliNoF0 ja Dany BPM:ää tulille.

Silloin menen varmaan Loimaalle juhlimaan :)

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä