Tästäpä 100 asiaa, joista en pidä yhtään

Joku sanoo, että olet vain masentunut, mutta en ole. Minussa palaa suuri intohimo moneen asiaan, mutta juuri nämä 100 muille normaalia asiaa eivät tuota introvertille minkäänlaista iloa. Miten voinet nauttia esimerkiksi alkoholista, joka varastaa budjetista jopa satasen tai enemmänkin kuukaudessasi? En tiedä, kerro sinä. Merkinnän kirjoittaminen on jo oikeasti vaikeaa, koska joudun olemaan itsekseni pienoisen tovin ja luettelemaan kaikki ne 100 asiaa, joista en pidä yhtään. Löydätkö tuttuja kohtiasi?

Moni ei esimerkiksi pidä töistä, mutta siitä ei ole soveliasta puhua, koska esimies voi antaa potkut. Vain et halua, että elät kuukauden päästä onnettomilla sosiaaliturvillasi? En ehkä minäkään, onhan se muiden rahoilla eläminen Suomessa vähän ristiriitaista, mutta sapattivapaalla voit sentään kustantaa elintason itse. Sapattivapaa on kaikille erilainen. Kilpailijat menivät sapattivuonna maailman ympäri, itse kevennän kuormaa. Nautin sapattivuosista pienimmällä budjetilla, niin tulee härskisti toimeen.

Haluan jo alkuun korostaa sen, että vaikka Jyrin hittilistalta löytyy yksi tai vaikka kaikki nämä 100 asiaa, joista pidät: se on hienoa. Tee mitä rakastat, se on minulle se ja sama, kunhan olet tyytyväinen siitä. Se vielä, että minäkin olen niin tyytyväinen, vaikka en näistä sadasta asiasta välitäkään. Listaus tulee aivan pian löytymään artikkelin lopusta, jos et kaikkea jaksa lukea, taikka haluat säästää aikaasi. Toivo silti, että lukisit tämän paremmalla ajallasi kokonaan, koska saatat löytää erilaisen ihmisen.

Ihmisen, joka säästää muun muassa rahat luopumalla eräistä normaaleista asioista. Lähisuvustasi vissiin ainoa, jolla on päällä sapattivapaa, ja minulle ilmoitetaan ääneen palkkatyön tekemisestä ihan parhaaseen elinaikaan. Kesällä. Voi olla, että ruokakaupan kassoille etsitään myyjiä, mutta vaihdanko tässä ihanan kesän kassatyöhön, tuhansien säästöt säästötilillä? Enpä varmaan, koska edelleen arjen aika on minulle rahaa tärkeämpää. Sanon suoraan, että en janoa kesälomiasi, lomia on joka päivä.

Tuttu kysyi, haluatko mennä heidän kanssa Turkkiin omakustanteisesti. Jouduin nyt sanomaan, että valitettavasti en näe viikon matkaa hyvänä sijoituksena. Tarjouduin pitämään omakotitaloa silmällä lomanne ajan.
Olen oikeasti sitä mieltä että matkailulakkoni, jonka otin käyttöön vuonna 2019, tuli tänne jäädäkseen. En elä sillä tavalla onnellisesti joka päivä, mutta nähdäkseni en tänään tarvitse tästä elämästä lomaa.

Taitolaji, minkä vain harva taitaa. Lauantaina lammas lähtee kapakkaan, introvertti Haukiluomaan.

Ukrainan sota koettelee kansoja, ulkomaille pääsee jo

Sinulla ajatus on Ukrainassa. Se voi olla myös töissä, tarkemmin siinä juuri, että niitä töitä ei jaksa tehdä tai ne ovat hyvin robottimaisia. Sapattivapaa on joka päivä erilainen, ja kun sitä kitsas nuukailee kunnolla, niin tällä 600 euron Turkin matkalla näkee Suomea vaikka miten paljon. En halua olla ilkein, ja mielelläni kyllä lähtisin mukaan, jos tililläni olisi miljoonia. Mietin kuitenkin pahenevaa inflaatiota, ja sitä mitä meidän suomalaisten käy, tuleeko nyt lama vielä edestään löytymään. Lamalle ei kiitos.

Et lähde matkaan ennen muuta siksikin, koska minua ei kiinnosta matkailu pätkääkään. Toisaalta haluaisiko tuhlata jopa 600 euroa viikossasi nautittavaan pakettimatkaan, koska kyseisellä summalla eläisin miltei kuukauden sapattivapaalla nuukan budjetilla. Älä ymmärrä väärin, matkailu on minusta ihanaa. En koe sitä silti kovin tarpeelliseksi, koska hienolla matkalla Turkkiin pakkaat mahdollisuudet Suomelta. Maksele näitä vähiä veroeuroja kotimaan hyväksi, ole sinäkin uskollinen ajan Suomelle!

Voisi paljastaa, että minulla on uskomaton taito nauttia: pienistä jutuista. Ja kuule, olen niin nähnyt Amsterdamia, Düsseldorfia, Tukholmaa, Tallinnaa ja Kööpenhaminaa. Nyt myös köyhiä ihmisiä. Tässä elektroninen kappale kertoo niin täydellisesti elämästäni, ilman ystäviä en ole rikki! Rahoja on aina. Se on niin nautinnollista käydä Turussa, että en mistään hinnasta vaihtaisi sitä viikon ulkomaanmatkaan. Caribialla oli jälleen kerran upeat löylyt, ja tällä kertaa myös saunakylä oli auki. Saunottiinko kilpaa.

Tuttavat lähtevät Turkkiin, minä Turkuun

Hän miettisi Ukrainan sotaa savusaunan lauteilla, toinen lisää puusaunalla, että Putin olisi pitänyt hoitaa vallasta pois jo aikaa sitten. Tämä tuli venäläisen, eli minun suusta, ja muut olivat yksimielisiä siitä. Nainen lisäsi, että "Jokohan kehtaa saunasta ulos astua, vieläkö maailma pyörii?". Ihan vapaasti, ei hän tänne tule, kun katseet ovat nyt itsevaltiaalla Ukrainassa. Sitä täydentelin siellä, mutta kyllähän sota pelottaa ihmisiä. Se ei siltikään ole minusta oikein, että mennään rantalomille ajatusta pakoon.

En ole historiikki, en tiedä kaikesta juuri mitään, mutta sen osaan aavistella että rauhassa saamme elää ainakin muutaman lisävuoden. Siksi onkin ihanaa, että sillä välin kun tuttavat ovat paketoimassa isoja matkalaukkujaan, pakkaan kevyesti repun mukaan, lainaan Nysse-kortin ja poistun saunakylään. Silloin saatan Nysseillä melko usein muuten, koska kausikortti tulee olemaan lainassa viikon ajan. Nyt epäilen sitä, että ei taida Nysse-korttisi ihan Turkissa kelvata, mutta Paunun autoilla nuokin käyvät.

On hyvin pahoillaan, mutta en vain pysty nauttimaan ulkomaan lomista. On kokeillut, ja varsinkin työminä oli aina sitä mieltä, että lomaviikko meni nopeasti ja loman jälkeen oli kohdattava vihollinen. Ikävä, aikaa syövä päivätyö. Siksi joskus yritin keksiä miten tästä rottarallista parhaiten eroon pääsen. Työkaverit ihmettelivät, kun ei ruokalassa miestä näkynyt, mutta nälkä lähti kodin voileivilläkin. Ihan samat naamat ihmettelivät miten pystyit katkaisemaan työkierteesi vuosien lomaa kohti. Mieti sitä.

Huhtikuu kylpylöitä ja uimahalleja, budjetti piti hyvin

Äiti saa kylpylälipun, mutta ei halunnut tätä käyttää, koska Holiday Clubin kylpylä on Tampereella huono. Älkää ikinä menkö tuonne. Sauna ja kylpyhuone on remontoitu, mutta itse kylpylä ei ole muuta kuin tylsä allasosasto. Sauna on mielestämme rikki, koska siellä on viiltävän kylmiä. Vettä pitää kaataa litroittain kiukaalle, että edes jotakin tuntuu selkänahassa. Ei sovi ammattisaunojalle, ja moni muukin on tuon vuoksi kylpylään pettynyt. Mitä vielä, kehtaavat rahastaa ihmisiä vain 21 eurolla! Caribialle!

Ilmaisesta lipusta sanoin tietysti paljon kiitoksia, koska äiti ei mihinkään Turkuun junalla lähde. Ei edes kylpylän vuoksi, kaikki eivät nauti samoista asioista, ihme. Ja se oli niin ihana pääsylippu, säästin 22 euroa näin. Elämys oli erilainen, sauna tuntui selkänahassa, ja kun heitti edes hieman: kiuas vastasi huutoon. En edes tiedä saunoinko vai olinko altailla eniten, saunakylässä aikani kului varmasti. Sitä se on, Suomeen vain 11-vuotiaana muuttanut venäläinen. Saunasta ei vie minua kukaan, kas nyt näin.

Monesti oli sanonut jo, että budjetti ei minua tai sinua rajoita. Tiedät paljonko tarvitset, ja nyt olisi hyvä tietää säästötavoitteista, jos sinua ylipäätään kiinnostaa vaihtoehto lampaana olemiselle. Olin jo joskus luvannut tässä blogissa, että vähennän kylpylöitä ja uimahalleja, mutta niin on edelleen. Sitten kun olen budjettini kanssa onnistunut erinomaisesti: lähden juhlimaan. Enkä juhlisi lujasti, sillä tässä kuussa kävin maksutta kylpylässä (kiitos) ja vähällä rahalla Ylöjärven uimahallissa Penno kädessä.

Kylpylä tarjosi juuri puu- ja savusaunaa

Matkalla tänne Ylöjärven uimahalliisi, nyt muuten linjalla 8, jotta saisin kävellä loput. Löysin noita tölkkejä ja pulloja useitten eurojeni edestä. Enkä valehtele, koska myös Paunun autosta #144 löytyi. Ne kerään aina pussiini, ja tämä aiheuttaa sen, että Soppeenmäen ihanassa Lidlissä shoppailen ilmaiseksi. Siitä sait pientä purtavaa uinnin helpottamiseksi, ja kun hallista poistuin, löytyi vähän lisää. Helppo oli ostaa lihapiirakan ja kylmän juoman. Marketista ostin omalla rahalla Nyssen Sirpalle konvehtirasian.

Suuri uimahalli on kyllä jo järjettömän hyvä. Olen käynyt noissa kaikissa, jopa Tampereella, mutta vain tämä halli Ylöjärvellä on täyden viiden tähden laitos. Siellä on kunnolliset puitteet tuntien uintiin, ja vaikka olin selvästi yliajalla, kukaan ei sanonut siitä sanallakaan mitään. Oliko siinä muka 2,5 tunnin uintiaika? Ajankulku katosi jo täysin! Näinkö nopeasti se aika menee? Sapattivapaalla, jolloin sitä aikaa on minulla muita enemmän. Sen lisäksi tapahtui erityisiä kohtaamisia saunan lauteilla, nyt sielläkin.

Pieneen saunaan tulvi isoisä ja pikkutyttö Kurusta, ylöjärveläisiä paikallisia. Olipa introvertti, ja en niin helposti puhu muille, mutta jos minulle aloitetaan puheenvuoro yritän sitä toki jatkaa. Pieni tyttö kysyi "Mikä sun nimi on?", ja olin ihan jäässä. Hän sanoi, että "Eivät kaikki vastaa, se on normaalia!". Minun piti kysyä, että kysyitkö minulta? Vastauksen ollessa joo, vastasin jotain sinne. "Oliko sun nimi nyt Jyri?". Kaiketi, ja sieltä juteltiin vähän muusta. Samaan aikaan kiuas vastasi asiakastoiveisiinne.

Viimeisin korttiostos 10.4., pankkisi tai huijari soittaa

Hyvä, että S-pankin edustaja soittaa minulle ja kysyy onhan S-kortti vielä lompakoissa? Viimeisin tapahtuma olikin tässä aikaa sitten, tarvittaessa voitaisiin uusia se kortti. Käyn lompakolla ja kortti on siellä. S-pankin virkailijalle tuli täytenä yllätyksenä, että vaikka en ole ostanutkaan aikoihinne mitään, niin jääkaapissa ja pakastimessa on ruokaani. Kerroin myös keränneeni tölkkejä yli 140+ euron edestä, jotka auttoivat kummasti ruokakaupalla. Hetken jos maltat, niin kyllä sieltä taas sen vuokra menee.

En kaikesta päätellen pidä arjen kuluttamisistasi. Jotkut tykkäävät ostamisesta, sitten ihmettelevät kovaan ääneen mihin se onni on kadonnut, kun tavara vanhenee meidän mukana. Olen nyt aikaa sitten tajunnut sen, että tyytyväisyys ja onni ei tule ostamalla. Onni ja tyytyväisyys tulee: itsekehityksellä. Se, että käytän Pennoa antaa minulle taloudellista turvaa. Tiedän, että Pennon avulla en joudu pulaan. Tuo sovellus kertoo heti, jos menet yli budjetin ja antaa säästökohteitasi, jos siitä huolimatta eksyt tiellä.

Bussillakin matkustaminen säästää rahaa. Et niin pidä autoista, vaikka annan muiden ajaa. Minusta ihan sama se, vaikka et ikinä käyttäisi busseja, maksat kuitenkin niistä verorahoissa. Kiitos siitä. Miksi busseja kulkee alueella, ehkä niitä pitäisi käyttää, koska saat veroeuroja "takaisin". Auto ei tuo minulle ainakaan mitään iloa. En tiedä pystyisinkö edes sitä ajamaan, jos päässä virtaisi koko ajan ajatustulvaa. Varmaan tulisi peltikolari heti, kun miettisi ihan liikaa asioitakin, enkä keskittyisi budjettiin yhtään.

Bussissa on tilaa budjetoida ja juoda

Puhun aiemmin Sirpasta, hän on Väinö Paunu Oy:n kuljettaja linjalla 8. Jää muuten pian eläkkeelle. Hän on minusta tuon konvehtirasian ansainnut, ja oli nyt kovasti kiitollinen, että joku muistaa kiittää raskaan työn tekijöitä. Aina ei tule palautetta edes esimiehiltä. Hän kysyi menenkö tästä vuokrakotiin, muistaa aiemmilta vakipysäkkini, ja tarjoutuu kuskaamaan lähemmäksi tuota. Kilometrin vähemmän kävelyä. Ihanaa aikaa, kun lähilinjaa liikennöi Väinö Paunu! Sirpa olisi yli 20 vuotta samassa talossa!

Nykyään linjalla 12 mennään niin harvoin, että kerkeän kotiin kävellä Suupantorilta, sen sijaan että jään odottamaan tuomiopäiviäsi linjalla 12 seuraavat 20+ minuuttia. Samalla painoni oli laskenut lisää, joten Nysseily todellakin kannattaa, en uskoisi olevani näin lauta autoni kanssa. Palattuani kotiini, nyt oli sitten Pirtilillä tuo jatko-osa, toin halvimman pakastepizzan kotiin. Bussikuskini oli tässä hilpeänä ja nauroi, koska kannoin Pirkka-kiviuunipizzani mukana. Eihän ole Kotipizza, joskus illalla pellille?

Herättele bussifanin fetissi 23. päivä ja päätä lähteä Paunulla taas Haukiluomaan. Sehän on parasta mitä voisit tehdä juuri nyt, ja kuskina oli autossa numero 144 tutumpi Jyrki. Samalla joku kommentoija muistutti minua, että minulla oli silloin nimipäivä, ja kävin tarkistamassa. Kiitos onnitteluista, ja minä välitin ne eteenpäin kyseisen lähdön päätteeksi Haukiluomassa tutulle Jyrkille. Meillä oli samat ajat, ja sama bussi, kaikkea hyvää sinulle ja turvallisia lähtöjä Pirkkalaan! Olipa mielissään ja parempi niin.

Yövuoro täynnä karaokea, olisin mieluummin kotona

Haukiluomaan saavu kello 00.00 ja samalla en voinut olla huomaamatta sitä, että suurin osa karkasi ennen sitä Tampereella jo lukuisiin baareihin, klubeihin ja kapakkoihin. Oluet lensivät Nyssessä bussin lattialle, ja Jyrki joutui autoa siivoamaan hetken, ennen kuin pystyi linjaa jatkamaan Pirkkalaan. Sovin, että en samalla autolla palaa, kun tällä tulinkin, joten jatkan kävelyn jälkeen kello 01.30 kotia kohti. Se kävi molemmille, koska jonkun oli kiire baariin, ja nopea kuski pääsisi aikataulun mukaan liikkeelle.

Muistin muistin, mitä on täällä blogissa luvannut, että myös Jyrki ansaitsee konvehtirasian. Jos siinä sanon jotakin, sanat eivät mene ristiin ja rastiin, vaan pysyn lupauksissani. Jyrki sai rasiansa todella, ja sen lisäksi ojensin kyseisen 2.00 työyön päätteeksesi mehuisan appelsiinimehusi. Olenpa kitsas, mutta en mitään halpaa kuitenkaan muille anna, nuukailen vain itse merkittömillä tavaroilla. Tästä syystä on aina rahoja lahjoituksiin ja yllätyksiin. Nyt olisi kannattanut olla Väinö Paunu Oy:llä töissä, suklaata.

Koit samalla sen, mitä on halunnut kokea ajat sitten, Prismalla. Pirkkalan omalla Prismalla. Auki 24 tuntia vuorokaudessa aina, ja kävin siellä nyt 2.00 jälkeen. Muutama hassu asiakas ja yksi kassakin. On muutama hyllyttäjä, kyllä näin rauhallista aikaa kannattaakin tuohon hyödyntää. Busseissa näkisit sen mitä Jyrki nyt Jyriltä sai, alkuun ei meinannut niitä ottaakaan. On minusta suomalainen juttu tämä. En nyt niin hyvä bussikuski ole, että rahojasi tähän kannattaisi tuhlata... Arvostan silti työtäsi, ole hyvä.

Fazerin boksissa luki Thank you, nopee kuski :)

On niin käsittämätöntä työtä, yhdeksän tuntia ajoja ja kahdessa pätkässä, kolme tuntia taukojakin. Siinä ei ehdi hakea näitä, kun viisi tuntia ajat myöhässä tai vähän etuajassa. Ymmärsin rivien väleistä, että kuljettaja oli oikeasti ihmeissään lahjastani, että edes joku muistaa kiittää. Hän toivotteli minulle toistamiseen hyviä nimipäiviä ja mukavia öitä, kun sanoin poistuvani Suupantorilla. Enkä nyt jaksaisi Kyöstiltä kävellä kotiini. Olisi muutama kilometri enemmän. Sitten oli nukahtanut asiakas bussissa.

Jyrki herätteli, kysyi mihin hän on menoilla. Tarkemmin mihin hän olikaan menolla. Asiakas herää, ilmeisesti jo muutaman otettuaan, ei tajunnut siinä missä hän edes oli. Kuljettaja sanoi, että nyt ollaan Kyöstilläkin, eikä jättänyt ketään ulos palelemaan. Se oli sitä paunulaista palvelua, sen lisäksi tarjoutui herättämään vielä Härmälässä, mikäli pääset tuosta nukahtamaan. En itse käytä alkoholia, mutta onpa tuo surullista, mitä alkoholi saa aikaiseksi. Menetit järjen illoista, ja huomenna tunteja katoaa lisää.

Jyrki on alalla seitsemän vuotta, ja vuodet hän on ollut uskollisena työnantajalle. Olipa niin hassua tietää siitä enemmän. Hän on valmistunut kauppakouluista, niin olen muuten tässä itsekin, mutta hän lopulta kyllästyi myyntityöhön nopeasti. Bussissa ei tarvitse sentään myydä, eikä ole stressiä palkasta, joka on vakio. On niin totta, koska en itsekään tekisi myyntityötäni enää päivääkään, vaikka merkantti olen. Jos linja on myöhässä, otatko kellon pois ranteesta, ettet ahdistu? Näin juuri, kuljettajien arki.

Tuosta 100 muille normaalia asiaa, joista en vain pidä

Haluan korostaa, että olen INFJ... Minua ei sytytä monet muille normaalit asiat. Täällä luettelen kaikki ne 100, mutta asiat eivät ole erityisessä järjestyksessä. Löydätkö asioita, joista olet jo samaa mieltä?
 1. En pidä lemmikeistä omassa taloudessa, kallis investointi ja kysyy aikaa, ajatuksestakaan en pidä. Puhuimme juuri Jyrkin kanssa bussissa, että lemmikit ovat hyviä vasta, kun on aikaa eläkkeellä.
 2. Matkailu minne tahansa Suomen ulkopuolelle. Matkailu ei anna vastinetta rahoilleni. Pitää oikein miettiä, että maksaisinko 600 euroa rantalomistani viikoksi, jos voin elää summalla kuukauden?
 3. Puhelimella soittaminen tai puheluihin vastaaminen. Tekstiviesteillä saa parhaiten kiinni, mikäli puhelinnumeron tiedät. Ei aina mene kaikille jakeluun, että introvertille viestitellään, ei soittoja.
 4. Alkoholin, tupakan tai huumeiden käyttö yksin tai muiden seurassa. Pitäisi kieltää. Olen kokeillut niitä kaikkia. Paitsi huumeita. Alkoholi ja tupakka on huumetta sekin, mutta enpä käytä aikoihin.
 5. Hittilistojeni kuunteleminen radiosta tai muualta, niin pop-musiikki ylipäätään. Peruutin joskus Spotifyn, ja siinä on aina välillä tuo mainos It's Hits -soittolistasta. En vieläkään ole kuunnellut.
 6. Television omistaminen tai katsominen kannettavalla tietokoneella Areenasta. Enkä pidä yhtään, koska on paljon mainoksia ja toisaalta ei ole pahemmin aikaakaan tuijotella sitä boksia, turhaan.
 7. Lehtien jatkuva ja miltei pakonomainen lukeminen paperisina tai verkossa ärsyttää minua. Usein sanot, että täytyyhän sun tietää mitä Ukrainassa käy, täytyy joo. Siksi luen uutiset keskipäivällä.
 8. Kaikenlaiset myyntitykit ständeillä tai puhelimessa voisivat sammuttaa valot ja lähteä kotiin. Sitä ei voi tykätä, että hän Elisalta tulee suorastaan iholle ja pitää visan liittymistäkin, vapaa-ajallasi.
 9. Urheilun seuraaminen televisiosta tai paikan päällä. Miksi pitäisi seurata, kun joku muu urheilee? On hienoa, että on ihmisille urheilua, mutta introvertti urheilee kapakasta säästyneellä ajallaan.
 10. Ihan kaikki televisiosarjat mitä Netflixissä tai televisiossa pyörii, annetaan ajattomia päiviä. Joku tai jotkut vielä maksavat siitä, että tuhlaavat päivistään tunteja, ja vielä maksavat siitä iloisesti.
 11. Isot juhlat, kovatkin bileet, mahtavimmat baarit tai kehutuimmat kapakat. Ei kiitos noita. Ei sovi yhtään introvertille, joka saattaa saapua juhliin joko ensimmäisenä tai ihan viimeisenä lopuksi.
 12. Mustamakkara, maksalaatikko tai mämmi. En pistäisi kurkusta alas edes miljoonasta. Sama juttu kaupan laatikkoruoille. Äkkiä nuo vääntää, ja ruoat ovat sitten vielä maukkaampia ja halvempia.
 13. Elokuvateattereissa käyminen tai elokuvien katsominen. Introvertti katsoo kotona, jos jotakin on ylipäätään ilo katsoa. Yleensä en välitä kotimaisesta tuotannosta, mutta ei ne muutkaan sytytä.
 14. Kaikki muut urheilulajit paitsi kävely, juoksu tai pyöräily. Uinti menee välillä uimahalleissa, tosin täytyy myöntää, että suurin osa ajasta menee poreissa tai saunomisessa. Aina ns. nonstoplöylyt.
 15. Peltilehmä, omakotitalot, perustetut perheet ja muut parisuhdeasiat. En ole koskaan lämmennyt perhe-elämään, lapsia en esimerkiksi edes halua. Lapset olivat iso kuluerä ja sen tiedät itsekin.
 16. Missä tahansa ravaaminen joka päivä: työpaikkasi, kylpylät tai lenkeille. Turha sitä on joka päivä pyöriä jossakin. Mihin on kansalta unohtunut tavallinen kotipäivä? Voisit rentoutua ja olla vain.
 17. Ulkona syöminen muulloin kuin pari kertaa vuodessa arjen luksukseen. Teen kotona kympillä yli viikon ruoat, joten miksi menisin ravintolaan, että sama kymppi menisi buffettiin eikä riitäkään.
 18. En pidä päivittäisistä suihkuhetkistä. Se on kamalaa, vesihukkaa. Sitä paitsi uskon, että ihminen ei tarvitse jatkuvia pesuja. Kaksi-kolme kertaa viikossa suihkua riittää ja et edes haise. Ekotekoja. Ei se toki kaikille riitä, eli jos tuntuu että alapää on pesuja vailla, pese pelkästään se. Älä muuta.
 19. Huvipuistosi ja muut päät pyörälle pistävät aktiviteetit. Siitä on aikaa kun viimeksi kävin, ja näitä laitteita on. Lopputulos vatsa sekaisin ja kauheaa pääkipua. Ei koskaan enää, rahaakin säästyy!
 20. Lähes kaikki kaupallisen television ohjelmat, ei kiitos. Televisiota en ole omistanut kesästä 2014, ja en usko ihan pian sen takaisin hommaavani, kun on pärjännyt ilman sitä vielä tylsistymättä.
 21. Mainonta. Mainonta. Mainonta. Mainonta. Mainonta... Vihaan mainoksia yli kaiken ja tästä syystä asennan selaimiin AdBlock-ohjelmia. Ainoa juttu, missä en mainosestoa pidä on tämä Spotifyni.
 22. Maito, energiajuoma taikka kahvi juomana, hyi! Kahvia en ole juonut ikinä, ja nyt vasta se avautui miten hieno päätös se olikaan, kun katsoo tätä kahvin kohonnutta hintaa kaupoissa ja säästöjäni.
 23. En pidä ihmismassoista, olen mieluummin yksin. Meluisat paikat ja juuri ihmisiä keräävät paikat väsyttävät introvertteja. Introvertti on mieluiten kotonaan rauhassa kuin öiden olutkapakoissa.
 24. Liian kevyt musiikki, kyllä musiikissa pitää olla bassoa ja meininkiä. Nukahtaisi muuten. Enpä ole koskaan ymmärtänyt miksi ihmiset kuuntelevat radiota, kun YouTubesta löytyy aina muutakin.
 25. En pidä myyntityöstä, vaikka olen itsekin merkonomi. Introverttina et pysty myymään 24/7, eikä häntä voi vähempää kiinnostaa taksilinjan pitäminen, koska hän ei vieläkään tykkää puheluista.
 26. Kaikki merkkitavarat ja -vaatteet logolla ja imagolla. Rahaa voisivat maksella, että puen ne samat rätit päälle, joita saa viereisestä HM-liikkeestä uloskantohintaan eikä kestokaan sitä huonompi.
 27. Miltei kaikki maksulliset tilauspalvelusi, rahanhukkaa, ei näitä nuuka arkeen tarvitse. Aikaakaan ei ole tarpeeksi elämässä, että olisi tilaa hukata aikaa että rahaa siihen, että aika katoaa kellosta.
 28. En pidä miltei kaikista juhlapäivistä, turha menoerä ja stressi, esim. jouluisin. Mitä lahjoja saisit tuoda? Enkä tänään pidä siitä, että juhlitaan syntymäpäiviä, taas ne sanoo että olet vanhempi!
 29. En pidä siitä, että älykellot ja muut älytuotteet, kaikki turha elektroniikka myy itseään koko ajan. Jos oikeasti olisin tarvinnut, ostaisin jo. Minulle riittää se tietokone ja internetyhteys, kiitoksia.
 30. WhatsApp ja kaikki vastaavat viestintäpalvelut. En ole koskaan käyttänyt, enkä käytä. En tykkää siitä, että yhteydenpito menee amerikkalaisen palvelun kautta, minkä tietoturvasta ei takeita.
 31. Facebook ja kaikki vastaavat viestintäpalvelut. Poistin tilin aikoinaan ja sain aikaa. Aikaa, jota ei ennen ollut olemassakaan, on tässä ja nyt koko ajan edessä. Sitäkin voisit käyttää viisaammin.
 32. Suurin osa, elleivät peräti kaikki, sisustusblogit eivät minua puhuttele. Sieltä saa turhia ideoita ja takuulla turhia Ikea-reissuja, joita et olisi koskaan tehnyt, ellet päätyisi blogilistalta blogeihin.
 33. En pidä siitä, että ostajia palkitaan sokkeloisilla kauppakeskuksilla, ja nämä muut väkeä keräävät julkiset paikat, kuka niistä tykkää? Nuorisonne siellä hengaa nyt, mutta ei heillä ole ostovoimia.
 34. En pidä autossa matkustamisesta, liian ahdas ja masentavin paikka, joutuu koukistumaan sisään tullessa. Busseille sanon joka matkalla kiitos, tule sisään ja valitse paikan niistä kaikista 51:stä.
 35. Seksin harrastaminen jonkun kanssa, seksielämä ylipäätään ei tunnu täällä kiinnostavalta. Miksi sen pitäisi, joku mieltä nostattava vartti, ja sitten palataan normaaliin. Ei mitään järkeä, ystävä.
 36. En pidä asfaltilla pyöräilystä, tykkään enemmän metsäisistä poluista, eikä jouda liikennevaloissa seistä. Asfaltti tuo myös ihmiset tyrkylle, jolloin metsäpolku säästää introverttia katuelämästä.
 37. En pidä kaupallisen musiikin kuuntelusta. Tänä ja viime vuonna en olisi radiokanavia kuunnellut vielä kertaakaan. En tiedä mitä top-listoilla soitetaan. Tanssimusiikki on keksitty, kuuntele sitä.
 38. En pidä siitä, että lapsia huijataan joulupukilla. Lahjat tuo postimies, piste. Kulutushysterianne se vain rahoitetaan pienestä pitäen, ja lahjojen jaostanne pitäisi jo tässä hetkessä luopua aikuisille.
 39. En pidä omakotitaloasumisesta ja siihen liittyvästä kulusta, ja työstä en ole ikinä välittänyt. Enpä nauti työnteosta, jokohan saisi lääkäriltäsi masennusdiagnoosin, kun ei niistäkään pidä. Jeesus!
 40. En pidä siitä, että minulla olisi mökki, vene tai muu hieno asia lainalla omaksi tai vuokralle. Tämä ei käy päähäni, että pitäisi ostaa joku ihme vene urapolkujen kiireessä. Mistä ihmiset maksavat?
 41. En pidä siitä, että kaikenlaiset kulutusluotot, S-lainat ja luottokortit mainostavat itseään. Niitä ei ollut täällä koskaan, enkä muuten hanki, vaikka kuinka niitä minulle mainostaisitte Spotifyssa.
 42. En pidä siitä, että isohkot kaupungit olisivat matkailu- tai asuinpaikkana, se introvertin kiistaton painajainen. Amsterdamissa olin kerran, ja kyllä se nyt riitti loppuelämäksi, se keskustatungos.
 43. En pitänyt henkselikasseihinne tuhlaamisesta Lidlissä kestokassien aikana, en pitänyt yhtään. Se vaati sitäkin, että ostoksia piti arvioida, ja sitä kautta kassien määrää. Ota viisi kestokassia, jes!
 44. En pidä auringon ottamisesta kesärannalla, mitä? Ketä varten pitäisi ottaa aurinkoa ja ruskettua? Vaivautua paikoille, olla siellä tunteja, että saisit rusketusraidat? Ei minun hommia nuo, kiitos.
 45. En pidä kuntosaleista maksamisesta, luonnon ja puistojen aikakaudella ei kiinnosta enää. Saanet toki itse kuntoilla miten ikinä haluat ja maksaa vielä siitä. Nuuka kuntoilee vain maksuttomasti.
 46. Politiikka ja sen seuraaminen mediasta, äänestäminen vaaleissa (en äänestä). En enää äänestänyt tosissani, koska tiesin ettei äänelläni mikään juurikaan muutu, kunnes lopetin tuossa kokonaan.
 47. Työmiesten palkkaaminen asiaan, minkä voisit tehdä helposti itse. Esim. arkisiivousta. Enkä pidä myöskään siitä, että ostetaan robotti-imuri sen vuoksi että urapolku vie liikaa aikaa tai energiaa.
 48. Kaikki lauta- tai seurapelit, eivät ole ikinä kiinnostaneet moiset asiat, en pitäisi yhtään. Jengeissä en muutenkaan viihdy, en varsinkaan jos ihmisiä on useita, mutta kaksin tulen toimeen hienosti.
 49. En pidä huonekalujen kasaamisesta, ostan helposti kasattavia tai valmiiksi kasattuja. Tätä varten katson yleensä kasausohjeet ennen ostosta tai noukin kalusteen halvalla kierrätyskeskuksesta.
 50. En erityisemmin pidä kotini sisustamisesta, se on minusta rahallista hukkaa ja stressin lähde. Ei sitten väri täsmää, nyt ei tämä käy yksi yhteen, lopeta nuo haaveet ja ota jotakin jostakin ja elä.
 51. En pidä kerrostaloissa asumisesta tai omakotitalossa asumisesta, rivitalo aina. Introvertin hassu välimalli, koska rivitalossa ei ole liikaa porukkaa, mutta onkin miltei omakotitalon tarjousedut.
 52. Keinotekoinen positiivisuus, aina hauska, aina hymyllä, aina jokunen toinen. Työelämässäsi tätä on paljon, mutta ei tämä aina vapaa-ajallakaan katoa mihinkään. Olen yleensä melko neutraali.
 53. Enkä pidä vihreistä, vasemmistoliitosta tai vegaaneista, ne tuputtavat niitä omia arvovalintojaan. Vegaani suorastaan tuomitsee sinua siitä, että sinulla ei ollut ylimääräistä budjetissa jauhiksiin.
 54. Pääkaupunkiseudut, en ymmärrä mitä hyvää siellä on. Muualla on parempi. Helsingissä on hyvin kallista, siellä on kyllä töitä, mutta ei varsinaista elämää. Triploissa en ole käynyt ikinä, kuuluu.
 55. En pidä partureissa käymisestä, kaikenlaiset muotitukat, ja muut joutavat. Ei kiinnosta jonottaa, enkä halua jutella smalltalkia parturin kanssa, lisäksi säästän paljon aikaa matkoistani ja rahaa.
 56. Uskonnot ja hengellisyys yleensä. Satuhahmoon en usko yhtään. Raamattua en ole ikinä lukenut, enkä rippikoulua käynyt, mutta tapa tuokin sanoa mielipiteensä ääneen. Uskottomuus parasta.
 57. Jonkun kanssa asuminen tai nukkuminen, ahdistavaa ja stressaavaa. Varsinkin jos toinen ei ikinä siivoa, eli joudut itse hakemaan selkävaivoja sillä, kun toinen nukkuu sohvalla masennukseensa.
 58. Sinappi, ihan sama mikä merkki tai malli, kaikki nuo: ei kiitos. Käytän kyllä ketsuppia, mutta sitä kuluu melko vähän ja lähinnä jauhelihani kanssa. Kokeilet korvata ketsupilla kastikkeiden teot!
 59. Ilmaisten ämpäreiden tai huipputarjousten vuoksi juokseminen. Jokainen tuote on 100 prosentin alennuksessa kun sen jättää ostamatta, ja tästä olen sanonut blogissa aiemminkin. Säästöjä on.
 60. Kaikki kalliit Iittalan astiat lahjana tai itse ostettuna, en pidä. Halvalla saa myös hyvää, ajattomia astioita. Ei se Iittalan logo paljoa ruoan makua ainakaan lisää saati se kallis ostohinta kiekossa.
 61. Muualla kuin internetissä shoppailusta en pidä, se keräämisen ja kiertämisen vaiva, heräteostot. Ne ovat aina mahdollisia, jopa nuukalle, joten vaivalta säästyy kun käy ostoksilla internetissä.
 62. Ajan ja rahan tuhlaamisesta kaiken maailman maksullisissa jutuissa. Tätä en ymmärtänyt nytten aikoihin, että mikä järki on tehdä töitä, että käy jossain kalleissa harrastuksissa tai ostareissaan.
 63. Mistään tavaroista, joita mainostetaan Instagramissasi tai ostoskanavalla, ei kiitos. Somesiivooja mainostaa kaunista siivousliinaa tai hienoa Scrubdaddyä, mutta en osta niitä S-hyllyltäni ikinä.
 64. Mikään, mikä saapuu suoraan Kiinasta pienessä harmaassa nyssykässä. Aiemmin harrastin tuota, koska tavara oli halpaa, mutta johtojen laatu oli aivan ala-arvoista. Viikossa rikki, rahat kaivoon.
 65. En pidä niistä halvoista tavaroista, jotka hajoavat käsiin tai eivät kestä edes takuuaikaa. Usein, jos törmään huonoon tavaraan, reklamoin siitä tai palautan tämän. On myös ollut paljon hyvääkin.
 66. En pidä ylimääräisistä säilytysratkaisuista, joilla mahdollistan kulutushysteriani. Vuokrakodissa, enkä hankkinut lisäkaappia tänne, valmis. Kaikkea parasta mahtui ja mikä ei, asiat lahjoitettiin.
 67. En pidä välineistä tai asioista, joita tarvitsen kerran vuodessa, mieluiten vuokraan niitä. Kirjaat jo ulos talvitakit ja muut vastaavat kausiluontoiset tuotteet, joita saattaisit tarvita jopa useammin.
 68. En pidä yleisesti hyvin kalleista tavaroistasi, joiden varastamista joutuisin erikseen stressaamaan joka päivä ja jokainen yö paljon. Pitkäkyntiset kyllä tietänevät mikä on arvokasta, et hanki ikinä.
 69. En pidä tatuoinneista, ne eivät mielestäni kuulu kehoon. Parempi on ilman. Enkä ole lisäksi juuri koskaan lämmennyt katutaiteelle, paitsi jos tuo on oikeasti hienoa ja tehty mieluiten laillisesti.
 70. En pidä sijoituksista paikoissa, joissa ne sotivat arvomaailmaani vastaan. Harrastelijana en arjen sijoitusmarkkinoillasi sijoita epämääräisiin kryptovaluuttoihinne, vain kaikkein tunnetuimpiin.
 71. En pidä ostoksista paikoissa, joissa ne sotivat arvomaailmaani vastaan. Tästä syystä yritän aikoja vähentää Venäjällä valmistettuja tuotteita, jo paljon ennen sotaa Ukrainassa. Siitä ahkerammin.
 72. En pidä kuukausittain veloittuvista asioista, mistä syystä minimoin miltei kaikki laskut. Eikä sitä kestäisi INFJ:nä katsoa kuinka Spotifyni veloittui miltei koko ajan, aika kuluu nyt niin nopeasti.
 73. En pidä liian sokerisista tai liian suolaisista ruoista, joita on paljon. Tämän takia en yleisesti osta Lidleistä tai muualta valmisruokia tai kaupan omia laatikoita. En edes Saarioiseen koske, piste.
 74. En erityisemmin pidä sushista, mutta kerran vuodessa voin sitä taas koittaa. Sushi on mielestäni ok, mutta kaikkein eniten pidän sushibaarissa lämpimästä ruoasta, sitä tulee syötyä enemmän.
 75. En pidä puhumisesta, vastaan yleensä tosi vähän, ellen ole erityisen mukavassa seurassa. Tulet jo tutummaksi, niin juttu luistaa, kunhan saan enemmän luottoa ihmiseen. Sitten ei kyllä mitään.
 76. En tykkää kirjoittaa tai puhua venäjäksi, vaikka olen se venäläinen, ja osaan sitä kieltä. Asui vielä aiemmin töissä. Kielestä oli hyötyä, mutta en koskaan jaksanut kirjoittaa sitä. Vedin kääntäjällä.
 77. En pidä antiikista tai keräilytavarasta. En esimerkiksi keräile postikortteja tai -merkkejä. Keräilyt eivät kiinnosta lainkaan, vaikka jotkut keräävät jopa bussilippuja tai karttoja. On turhaa roskaa.
 78. En pidä arvoista, visailuista, lottokupongeista tai mistään muustakaan sellaisesta. Usko pois, joku on sanonut, että miksen lottoa. Ei sieltä voita! He, jotka lottoavat, eivät nekään voita. On tasapeli.
 79. En pidä johdoista kuulokkeissa, varsinkin ulkona ollessani langattomuus on in. Johdot jäätynevät kovissa pakkasissa ja sen lisäksi ne ovat aina tiellä matkoilla huomiseen, ei kiitos johtoja tänne.
 80. En pidä kananmunista ruoassa tai nyt sellaisenaan, hotelliaamiaisella saatan yhden syödä. Kuulin joskus, että yksi kananmuna päivässä olisi ehdoton maksimi, tai muuten terveys alkaisi mennä.
 81. En pidä koruista, kultaesineistä tai hajuvesistä, mistään tuollaisesta elementistä arjessa. Ne eivät minusta kuulu rikkaille. Enkä edes halua näyttää rikkaalta, tämä vain kiinnostaisi pitkäkyntisiä.
 82. En pidä impulssiostoksista. Se mitä enää ostan, on ollut ostoslistalla jo hyvin pitkään. Suosittelen sitä aina muillekin, koska juuri harkittu ostaminen on mahdollistanut irtioton oravanpyörästä.
 83. En pidä siitä, että minulle sanotaan mitä pitää tehdä. Ole elämäsi esimies. Neuvoa voisit järjestää, mutta että joku elämäänsä kyllästynyt tulee sinulle sanomaan, miten siivoat lattian paremmin?
 84. En pidä siitä, että esimies on koko ajan niskoilla. Siksi olen sapattivapaalla. Minulle sopii useiten sellainen työ, jossa esimies ei ole koko ajan niskoilla, esim. bussikuskin työsi olisi aika unelma.
 85. En tykkää uusista asioista tai trendeistä, myös puhelin on yleensä vanhaa tekniikkaa. En kovasti myöskään pidä muutoksista, minulle tuttu ja turvallinen asia joka toimii, on parasta elämääni.
 86. En pidä mistään, joka tulee listan jatkoksi tavarakirjanpitoon, vuokraan tai lainaan. Meillä onkin taloyhtiössä yhteinen varasto, mihin isännöitsijä hommaa mm. trimmerisi ja ruohonleikkurisi.
 87. En tykkää live-musiikista, kuuntelen musiikkia ainoastaan kuulokkeilla Spotifyssa. Keikoilla nyt ollut, tai siis tanssimusiikin parissa festareilla, mutta se kova melu kaiuttimista ei ole mieleeni.
 88. Enkä tykkää jonottaa mihinkään, tästä syystä vältän kaupassa käymisen viimeiseen asti. Säästää muuten rahaa tuossa hyvin... kerran kuukaudessa Lidliin niin sen jälkeen kassat odottaa sinua.
 89. En pidä naisista, olen kaiketi homo. Mitä tuohon nyt vielä lisäämään? Eipä olisi ollut mitään, edes sitä pienintäkään mahdollisuutta, sanoa tätäkään ääneeni kotimaassasi Venäjällä ilman pelkoja.
 90. En pidä ilkeydestä, koulukiusaamisesta ja selkäsi takana pahaa puhumisesta toisista. Saatan niitä katsella vähän aikaa, kunnes puutun asiaan. Joskus tämä on tarkoittanut myös parisuhde-eroja.
 91. En pidä venäläisistä johtajista ja Venäjästä maana ylipäätään. Vaatii isoa remonttia tuo. Sanoo se venäläinen tyyppi, kyllä Suomessa on paljon parempi. Venäläiset ok, mutta eivät halua vastustaa. Jos asuisin vielä Venäjällä, olisin varmaan jo vankiloissa siellä täysin turhaa sotaa vastustaessa.
 92. En pidä uusista astioista ja keittiövälineistä, nykyiset riittävät varmasti loppuelämäkseni. Ajatus tuo hirvittää nykyään nuukalla, että jotakin pitäisi uusia vain uusimisen vuoksi Ikeasta tai näin.
 93. En pidä ihmisistä, jotka käyttävät sinua hyväksi taloudellisesti tai jotenkin muuten. He olivat sitä mieltä, että voit kyllä ostaa, mutta et kuitenkaan niin paljon että henkilö jää tappiolle suhteessa.
 94. En pidä siitä, että Väinö Paunu Oy lopettaa liikennöinnin Pirkkalassa kesäkuun 6. päivä. Niihin on jo tottunut kymmenessä vuodessa asumisen aikanani, jokunen aina pörrää, mutta ei kohta enää.
 95. En pidä ihmisistä, jotka eivät voisi puhelimestaan irrottautua edes hetkeksi kanssasi. Olet ehkä jo sushibaarissa, mutta sushien syömisen ohella toinen puoli katselee umpikujaan kännykkäänsä.
 96. En pidä ihmisistä, joiden ainoa tavoite elämässä on raha. Ovat yleensä rivissä näin ensimmäisenä lompakollesi. Jos ei palkankorotuksiin pääse, niin varmaan muija antaa jotakin sitten kuitenkin.
 97. En pidä ihmisistä, joiden täytyy esittäytyä koko ajan peilille, kun he menevät yhden ohi olemaan. Kaupoissa, kotona, missä vain. Peilin eteen ja katsellaan itseään koko ajan. Joko olisi look okei?
 98. En pidä lääkäreistä, jotka eivät kuuntele. He määräävät heti masennuslääkkeitänne yms. Siksi en juuri uskaltaisi sinne mennä, en varsinkaan tämän listan kanssa, masennuslääkkeitä saat heti.
 99. En pidä siitä, että Spotifyn etusivuni on täynnä podcasteja esim. Rogan, joita en halua kuunnella. En ymmärrä miksi sinun pitäisi katsoa podcast-ehdotuksia, eikä niitä voi mitenkään piilottaa.
 100. En pidä sen rahan tuhlaamisesta. Pidän enemmän rahan säästämisestä. Kulutus on minulle vain välttämätön mielipaha, joten en edes osta paljoa, näin saat säästöt kasvamaan kuin metsäpuu.
Mistä asioista sinä et pidä? Luettele niitä vapaasti kommentoimalla ja persoonatyyppiä mukaan. Ota huomioon, että INFJ-tyyppejä on muutama prosentti väestöstä, joten tuskin kovin montaa ilmesty tai samaistu kanssani, mutta toivottavasti olisin väärässä. Lisäksi esimerkiksi INFP saattaisi olla hetkessä vastaavaa mieltä ainakin osittain, mutta ekstrovertit voisivat olla kaikki eri mieltä. Sallittakoon, mutta olen huomannut sen hyväksi, yksille on baareja ja toisille on tamperelaista metsää kissayllätyksilläsi.

Yhteenveto: ole rohkeaa ja kiität tai hymyile, se riittää

Haluan ilmaista kiitollisuuteni teille kaikille, sait suklaata tai et, koska olette niin tärkeitä. Minulta loppuisivat rahat, jos jokaiselle hyvälle ihmiselle jakaisin sitä. Jos olet saanut, tai saat suklaata, voit jo ajatella olevasi erityinen. Jyrki on kuljettanut minua kaikki nuo seitsemän vuotta minne ikinä. Pian ei, koska Nysse päätti, että linja 8 siirtyy kokonaan kaupungin liikelaitokselle. Nyt oli oikein aika ojentaa suklaata ohjaamoihin, koska 6. kesäkuuta alkaen Väinö Paunu Oy:n kyytiä ei paraskaan etsijä löydä.

Suklaata tai kahvipaketteja saisi Marja, Sirpa, Jyrki, Jyrki, Minna ja Katrikin. En tuntisi teitä kaikkia nimillä, vaikka olette muuten tosi tuttuja, mutta suklaanne olette kaikki ansainneet. Piristäkää muita, näin ehkä joku päivä, ehkä joku iltakin maailma on parempi paikka. Emme tarvitse riitoja ja sotaa, me tarvitsemme rakkautta ja yhdessä oloa. Hieman suklaata, levyinä tai konvehtirasiana. Suklaanne sulaa suussa, ja sen jälkeen voidaan siirtyä maisemia kohti, kevät on nyt auki ja lähimetsä odottanee teitä.

Jätä muutama baari tai olut väliin, säästä rahat ja ole pian sapattivapaalla. Vaikka et törmää ihmisiin Haukiluomassa, astut melkeinpä kissan reviirialueelle, ja hän päättää pitää päänsä kylmänä. Ei kai Jyri nyt kimppuuni käy, enkä voisi kuvitellakaan. Asettakaan en nostaisi kenenkään päälle, jopa vihollisen kanssa on tultava toimeen neuvottelemalla. Uskoisin, että voisimme toistaiseksi elää rauhassa, mutta Putin on arvaamaton. Sen näkee teoista, vaikka suu puhuu välillä muuta. Jotkut on hyviä puhumaan.

Sata asiaa, joista en pidä yhtään. Kyllä vaan, täällä enemmänkin löytyisi, mutta tuskin istuisit enää iltasella saunassakin, jos kaiken pitäisi lukea. Saunako on muuten ihana edelleen, toukokuussa lähden Turkuun ilman muuta saunakylääni, koska niitä ei olekaan auki joka kuukausi Holiday Clubissa. En ole edes päivätyötä, joten keskiviikkona käy mainiosti. Joskus tuntuu, miksi ihmiset vinoilevat kuljettajille omasta saamattomuudesta. No, ehkä joku kerta kahvipaketti sujahtaa korvaukseksi bussijuoksuista.

Juossut itse niin paljon aikoinaan ja aina vain on Paunu odottanut. Hän hommasi ystävän, joka juo, kuluttaa kapakkaan satasia yölle, kuluttaa turhakkeisiinsa ja odottaa sitä tilipäivää käsi S-mobiileissa. En minä, naiskuski vie tänäänkin menoille ja meiningeille, jotka eivät vaadi rahaa tai siitä alkoholia.

Oletko siinä kaljalla, mutta haluaisitko sittenkin tehdä elämällä muuta? Uskalla erottua lampaista.

Kommentit

Elisabet sanoi…
Tulee fiilis että elät yksinkertaista, mutta samalla erittäin tyydyttävää elämää. Tähän itsekin pyrin, mahdollisimman miellyttävää ja tyydyttävää arkea mahdollisimman helposti ja yksinkertaisesti. Kaikki turha vaivannäkö pois ja aikaa enemmän läsnäolemiselle elämässä. Joka päivä kivoja juttuja ja hauskanpitoa ilman kulutusta. Samoja juttuja munkin listalta pitkälti löytyisi, toki eroja on, koska jokainen on yksilö.
Siihen tietysti pyrin, että mahdollisimman kaupatonta ja eurotonta se olisi.

Sitten pyrin tietysti yksinkertaisuuteennäin, jota voisi myös askeettisuudeksi sanoa, koska olen sinun tavoin huomannut sen että ihminen loppupeleissä tarvitsee tänään aika vähän saadakseen tyytyväisyttä. Sitten kun ihminen on tyytyväinen, hän voi jakaa iloa ja tyytyväisyyttä muillekin. Artikkelissa olisi ehkä vielä voinut mainita sen, että tosiaan dopamiinia saa isoistakin jutuista, kuten vaikkapa just sieltä uudesta autosta tai matkasta. En itse pyri hakemaan dopamiinia sieltä, vaan kun on totutellut mekanismejaan nuukana askeettisuuteen, niin hypit ilosta vaikka musiikkia kuunnellessa tai tähtiä nähdessäsi. Se on ihan uskomatonta, kun et haikaile enää ulkomaille tai baareihin muiden sekaan vaan elämäsi on hyvä tässä ja nyt ilman häiriötekijöitä. Silloin nautitaan elämän pienistä iloista: rahaa säästyy! Jos sen taitaa, kaikki on hyvin.

Ihminen on eläin: voi haluta kaiken tai voi tyytyä vähempään ja olla riittävä.

Lisätty videoon sensuroimaton pätkä bilekansasta bussissa, tätä haluaisimme olla!

Emme ehkä ja siksi lähdin yöelämää viettämään luontoon.
Niko L. sanoi…
"Matkailu ei anna vastinetta rahoilleni."
Olen viettänyt tässä muutaman kuukauden Kanariansaarilla, kohta palaan Suomeen. Lennot olivat sen verran halvat, että olen hyvin säästänyt ne rahat sillä, että elinkustannukset ovat täällä huomattavasti Suomea halvemmat. Helsingin-kämppäni vuokrasin siksi aikaa pois. Jos olisin Suomeen jäänyt, olisi pitänyt uusi talvitakki ja varmaan talvikengätkin hankkia. Niiden hinnalla jo jotakuinkin sai lennot (olen sen verran isokokoinen, että kokojani sen enempää takeissa kuin kengissäkään ei mistään tarjouksista tai kirppareilta löydä). Minusta ennemminkin on niin päin, että Suomeen jääminen ei olisi antanut vastinetta rahoilleni.
Siinä oli varmasti mieltä avaava kokemus!

Kyllähän monissa maissa asuu niin halvalla, jos ei Suomessa nyt koko ajan jaksa olla, ja varmasti myöskin sää ollut parempi oikeasti halpojen hintojen lisäksi. Täällä ne ovat vain tarjouksia, jos ymmärrät mitä ajan takaa. Matkailulla tarkoitin lähinnä sitä, että mennään työelämää pakoon viikon rantalomalle, ja palataan takaisin oravanpyörään. Se, että pistää kotinsa vuokralle ja elelee sillä Kanariansaarilla herroiksi kuukausia on jo mielenkiintoista.

Omaa vuokrakotia ei saa vuokrata, joten tuskin olen ihan pian siellä.

Kaikkea hyvää sinulle ja tervetuloa takaisin kotiin!
Niko L. sanoi…
Joo, tämä on jo toinen talvi täällä (tai siis viime vuonna olin koko talven, tänä talvena vain osan). Verottaja kyllä pitää huolen siitä, ettei vuokratuloilla pääse sentään "herroiksi" täällä elämään, jotain muutakin tuloa on syytä olla. Käynyt jo mielessä sekin, että jos myisi sen Helsingin kämpän, niin voisi muuttaa tänne kokonaan. Toisaalta kesällä Helsinkikin on oikein kiva.
Helsinki on kesällä oikein kaunis.

Sinuna muuttaisin varmaan Kanariansaarille lopullisesti. Ei minunkaan varmaan olisi Suomea ikävä, jos Kanariansaari olisi toinen vaihtoehto. Kyllä täällä Suomessa elää, täytyy vaan minimoida kulut, mutta tosiaan siinä jää luksus taakse. Sinulla on tuolla Kanariansaarilla sellainen tilanne, että ei varmaan tarvitse pihistellä, että saa hieman rahaa säästettyä. Kyllähän verottaja vie Suomessa, toki veroilla saa jotakin takaisin, mutta kun esim. huomioi teiden huono kunto niin rupeaa miettimään mihin se raha taas oikein valtiolla meni. Vuokraamiseen liittyy myös suurehko riski, jos tuleekin joku masennuspotilas vuokraajaksi, niin äkkiä ne täyttää isännän kodin roinalla ja roskalla. Siitä eivät rotat tai muut tuholaiset ole kaukana. Täytyy siinä varmasti muutakin tuloa olla kuin vuokratulo Suomesta. Lisäksi asunnolle pitäisi hommata joku talkkari, kulua sekin verojen päälle. Helsingin asunto on kuitenkin sinulla mielenkiintoinen ja vuokraakin voi pyytää vähän enemmän kuin mitä muualla Suomessa. Jos löydät hyvät vuokralaiset, niin sinuna jatkaisin vuokraustoimintaa, jos taas vuokralainen vaihtuu koko ajan, niin se ei sitten ole enää vaivansa arvoista toimintaa, tulee vaan kalliiksi.

Halpaa se ei ollut nytkään, mutta antaa varmasti kuvailemiasi kokemuksia!
Anonyymi sanoi…
Eatosi ei estä rikosilmoitustani, vitun retardi. Toivottavasti sun lähesesojyljääleheisesi sillä oletiö. Isrlcä PATPL
OLOHINRN NARSISTI! Oikdeudessa nähdään kuinka poistrlisit ja estäsi :DDD.

Christian, voitko lopettaa nyt tai soitan sinun äidille.
Päihteetön sanoi…
Olipa kiva kun löysin blogisi, itsekkin alkanut vähentämään ja jopa lopettamaan kokonaan työelämän oravanpyörää ja opettelen nyt elämään säästeliäästi ja sinun blogista saan varmasti hyviä vinkkejä. Olen oikeastaan koko elämäni ajan vieroksunut 40h viikko työtahtia ja tullut ennenkin toimeen vähällä rahalla ja kun mietin elämääni taaksepäin niin olen ollut onnellisimmillani silloin kun en ole käynyt töissä enkä harrastanut turhaa kuluttamista. Huomasin myös samoja piirteitä itsessäni kuin sinussa; olen itsekkin älytön tekno fani, kuuntelen sitä jatkuvasti, olen myöskin introvertti infj ja nautin pienistä asioista. Mukavaa kesää sulle 👍🏼😊
Ei mitään, kiva kuulla tällaista palautetta.

Kohtalotovereita, onnittelen sinua INFJ:stä. Välillä miettii itsekin onko enempi meissä vai maailmassa vikaa kun pakotetaan introverttia myyntitykin hommiin 40 h viikossa :D Ei pystyisi, ei millään. Kyllähän tulet Jenni pärjäämään sapattivapaalla, täytyy vaan vähentää sitä turhaa kuluttamista. Silloin kun jotakin on pakko ostaa panostat laatuun. Aikoinaan minä nautin tosi paljon kuluttamisesta, sitten aloin nauttia turhan tavaran myymisestä ja niin eteenpäin turhan hankkiutumisesta muillakin tavoin. Lahjoittamalla, kierrättämällä jne. Täällä on usein vähän kaikenlaista aihetta, mukavaa jos se saa sinua motivoimaan oravanpyörästä hyppäämiseen heti. Tiedän, että moni niin tekisikin, mutta ulkopuolisten reaktio voi sitä viivästyttää. Itsekin olen ollut aikoinaan työttömänäkin vuosia, kun ei muka ollut tarpeeksi ammattitaitoa, vaikkei sitä töittä saa. Se oli elämäni onnellisinta aikaa. Työelämässä väsyy helposti ennen muuta älyttömiin tunteihin ja toisekseen siihen älyttömään ihmismassaan, sähköposteihin ja soivaan luuriin. Varsinkin INFJ:nä tiedät sen itsekin ja se on yksi syy miksi luultavasti olet täällä, haluat jotain muuta elämältäsi!

Hienoa jos tekno maistuu, kyllä musiikissa pitää olla jytkettä, muuten nukahtaa ;d

Hyvää kesää sinullekin ja kiitos että kommentoit. Ja hyvää sapattia!
Päihteetön sanoi…
Tuntuu että tuo 40h viikkotahti syö ihmisen elämästä niin suuren osan että ihminen muuttuu käveleväksi zombiksi kun vapaa-aika menee aina työstä palautuessa ja sunnuntaisin masentaa kun uusi työviikko lähtee taas käyntiin. Tuommoiseen likaviemäriin suurin osa ihmisistä tuhlaa elämänsä. Hyppäsin oikeastaan nyt pari viikkoa sitten pois oravanpyörästä, mikä oli minulle helppoa sillä olen koko aikuisikäni tehnyt vain keikkatyötä, viimeisin työ oli maalarin työtä joka tuntui omalta alalta, mutta sekin niin liukuhihnamaista pakkotyötä 8,5 työssäoloajalla että ei kiinnosta enää. Nyt on niin kevyt ja onnellinen olo, olen pistänyt auton myyntiin ja muuta turhaa tavaraa nii pärjää kesän hyvin. Tämä pitäisi olla se oikea elämäntapa ihmisille eikä orjatyö ja turha kuluttaminen
Päihteetön sanoi…
Ja jos joku ihminen valittaa työttömille kuinka hän joutuu käymään töissä että meillä työttömillä olisi varaa elää niin ei ole vissiin käynyt mielessä tämmöisillä ihmisillä että suurin osa työmuurahaisten työpanoksesta kuitenkin menee johtajille, eliitille ja jopa veroparatiiseihin. Loppujen lopuksi aika pieni osa työntekijöiden palkoista mikä menee työttömille
Kyllä, juuri noin.

Kyllä on monia mielekkäitä töitä, mutta siinä vaiheessa kun sitä pitää tehdä tuntikaupalla päivässä, niin se muuttuu pakonomaiseksi suorittamiseksi. Minullakaan ei mitään työtä vastaan ole, mutta sen pitäisi olla esim. 6 h päivässä viidesti viikossa, jopa tuotakin vähemmän. Jos tarvitsee elämiseen vain tonnin, kuten sinä siellä parhaimmillaan, niin miksi ihmeessä juosta tienaamaan 2,500 nettona tilille? Itse en ainakaan keksisi yhtään mitä sillä tekisin. Äkkiä kyllä löytyisi ihmisiä jonoon ottamaan palasen siitä. Ihmiset kuluttaa pahaan oloon ja siihen ettei ole aikaa tehdä esim. ruokaa. Täälläkin esim. Kotipizzan auto pörrää harva se tunti, aina naurattaa kävellessä, että eikö ihmisillä ole taaskaan aikaa tehdä itse. Olen myös kuullut, että jotkut pitävät työstä eivätkä keksi muuta tekemistä ilman sitä. Voi se niinkin olla, mutta itsellä ei ole ainakaan ohjelmasta pulaa ilman töitä. On vain yksi kysymys, mistä saisimme enemmän vuosia?

Se on järjetöntä, että meidät asetellaan:
kasva-opiskele-tee töitä-hommaa asunto ja suhde-jää eläkkeelle ja kuole -muottiin.

Mummoni kuoli, ja ennen sitä hän ei sanonut sanallakaan, että olisi pitänyt tehdä enemmän.

Enemmän töitä.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit