Lörpötysluurini ja 10 vuotta, Pirkkalassa

Ostolakko alkoi tammikuussa, mutta nyt meni kaikenlaista rikkinäistä uusintaan lumilapiosta alkaen. Ei tämä riitä, että kauniina päivänä katsoin kotitiellä kännykästä Mapsia, seuraavaa bussia keskustaan. Olit tulossa TKL, joten päätin kävellä Suupantorille, ehkä Pirkanmaan Tilausliikenteessä olisin mennyt sinne. Toreilla odotin arjen Paunua, ja yhtäkkiä laite tippui kädestä asfaltille. Näyttö meni halkeamalle. En tiedä miksi, mutta niin tippuu kaikki kädestä. Maustepurkeista alkaen, sekä pikariisistä purkissa.

Olen konsumerismia vastaan, joten pyri pitämään puhelimesta kiinni sen 2,5 vuotta, mutta enintään viisi vuotta. Valitettavasti noin 169 euron tarjous Samsungilta kesti parisen vuotta. Otin nuukailun, en mitään muuta, ilolla vastaan. Onko pakko maksaa edes siitä luurista, jota käyttää vain ulkosalla? Mitä, 169 euroa tai enemmän? Jatkossa tuo puhelin on puhumista ja Spotifyta varten, joten lähdin etsimään uutta hintahaarukkaa. Tämä on jatkossa 99-149 euroa, lisäksi voi hommata läpinäkyvän kondomin.

Suojakuori on menevä lisä, jos halusi enemmän suojaa puhelimelle. Onneksi olen DNA-asiakas, koska määräaikainen liittymä antaa kymmenen prosentin alennuksen tarvikkeista, tämä tuli niin tarpeeseen nuukalle. Se läpinäkyvin 14 euron suoja kutistui 12,60 euroon. Samalla säästin 36 senttiä ostamalla 99 euron puhelimen 12 kuukauden osamaksulla, vaikka rahaa on maksaa se kerralla. Kyseessä on kuluton asia, joka ei aiheuta minulle liikaa päänvaivoja, ja joka saa kohtelemaan puhelinta paremmin tänään.

DNA:lla olivat Pinkit päivät, joista katsoin puhelimia läpikotaisin. Sellaisen huomion tein, että kaikki älypuhelimet ovat nykyään aikamoisia halkoja. Nämä ovatkin aivan liian isoja omaan pieneen käteeni. Toisaalta puhelimien hinnat ovat nähdäkseni nousussa, mutta onneksi jo puhelimen tippumishetkellä minua helpotti tieto, että tulossa ei ole ainakaan 999 euron isoa iPhone-menoani. Ostin puhelimen 99 eurolla tietäen, että seuraavastakin pudotuksesta päästään ehkä teilläkin elämänkriisistä "halvalla".
Valmistajat, kenelle te oikein niitä älykapuloita valmistatte? Karhuille tai ihmisille? Perkele! Miksi pieneen kämmeneeni ei löydy mitään? Onneksi löytyisi tästä tämä Nokia, jossa ei muuta suomalaista ole kuin tuo nimi.
Nokia 5.4 on vuoden 2020 puhelin, eli mitään nykyaikaa en osta, kun olen puhelinkaupoilla. Nokia se lupaa, että tietoturvapäivityksiä tulee ainakin kaksi vuotta, ja sen lisäksi yksi uusi Android saadaan.

Puhelin on työkalu, jota käytän harvakseltaan sapattivapaalla, joten tällä mennään yli kaksi vuotta.

Ei ole aprillipila, 1.4. jo kymmenen vuotta Pirkkalassa

Maaliskuussa 2012 kävi isin pakettiauto kuumana, tällöin muutin pikku avustuksella Tampereelta jo tänne Pirkkalaan. Asuin tuolla Tampereella ensin Lentävänniemessä ja sitten Peltolammilla. Hienoja, mutta runsas lähiluonto jäi puuttumaan arjestani. Korkeat kerrostalot karkottivat katseen maaseutua kohti. Ihan maaseudulle en muuttanut, vaan asunto löytyi onneksi kehyskunnasta, ja tässä sitä ollaan. Aprillipäivä, mutta tuo ei ole pila, vaikka tänään on päivä. Päivä, että kymmenen vuotta Pirkkalassa.

Ensimmäiset 11 vuotta asuit Venäjällä, Vologdan kaupungissa, mutta pian Pirkkala käärii voitot. Kaksi vuotta asuin Lappeenrannassa, ja loput Tampereella, rohkeat kahdeksan vuotta. Tampereella asui aina hetkensä, mutta Pirkkala se vasta parasta onkin. Täällä on Kurikkakallio, lentokenttää ja Kurikanmäki. Täällä on Pirunkivi ja Iso-Naistenjärvi. Pitkospuita ja kesäelämää, uimarantoja ja hyviä kauppoja. Olen asioinut miltei koko kymmenen vuotta Lidleissä, koska siellä asuu edelleen halvin ostoskori köyhille.

Pirkkalaa juhlit näin Prisman takapihalla, ja Lidlistä mukaan tarttui 51 sentin limsa, arvoton banaani ja lihapiirakka. Huomaan, että Lidlissä on tuosta alkaen kaikkien ostettujen tuotteideni hinta noussut! Mietit siitä itsekin, mutta näin se vain on, inflaatio kiihtyy ja kaikki kallistuu. Limsa maksaa tänään jo 55 senttiä ja lihapiirakka 89 senttiä, kun aiemmin sen hinta on ollut 85 senttiä. Toinen tapa huijata on kaupoilla omintakeinen: hinta säilyisi peräti samana, mutta pakkauskoko pienenee aina aiemmista.

Näin juhlin 10-vuotiasta elämää Pirkkalassa

Prismani takapihoilla soisi Happy Hardcore -musiikkia hyvillä kuulokkeilla, ja limsatölkki pysyttelee tiukasti kiinni käsissäni, elämä onkin mahtava! Sitä vain miettii nyt, missä sopassa sitä ennen elikään, kun yksi mies veisi kaiken. Rahat, energiat ja jääkaapin oluet! Ei ollut hyvä mies, saati se elämäntoveri. En pidä alkoholista, ja vaikka on syytä juhlaan, juhlajuomana on Lidlin halvin kokis. Tästä pidän yksin asuvana, kukaan ei pakota minua juomaan sitä, mitä en haluaisi juoda. Alkoholisi on vastenmielistä!

En ihan lämpiä sillekään, että elämässä pitäisi auttaa sellaista, joka ei itse haluaisi auttaa ensin itseä. Mikäli paikkaat jatkuvasti toisen rahareikiä, miten voinet olettaa, että hän ikinä oppisi budjetoimaan? Näen tuon tilanteen yleistyvän, koska siivellä eläjiä on nykyään paljon, kunhan toisella on varoja, joita toinen voi haalia itselleen jollakin verukkeella. Pirkkalassa on kivaa ennen muuta siksi, koska minun ei enää tarvitse yövyttää miestä, joka tulikin tänne aina välillä elätettäväksi useiksi viikoiksi kerrallaan.

On totta, että Pirkkalassa ei juuri hotelleja ole, mutta pitäisikö sitä rakentaa lisää? Mitä se auttaa, kun narsisteilla tuskin olisi tähän kaikkeen varaa. Hän keksisi ihan varmasti jonkun tekosyyn, että jokunen muu yövyttäisi hänet ja ostaisi yli viikon ruoat sängylle tuotuna. Pirkkalassa ei ole tämän lisäksi erästä juttua nimeltä uimahalli. Itse en sitä kaipaa, koska käyn noissa muutenkin harvoin. Samoin teattereille en näe mitään tarvetta, elokuvia katsellaan Pirkkalassa kotona, aikaa säästäen. Leffaa juhlaan, kyllä!

Mikä sai valitsemaan Nokiasi? Android One on niin in

Joskus vaihdoit puhelimia kuin farkkuja, vuoden välein. Tajusit nuorempana, että tämä tie olisi ennen pitkään vienyt taloudellisen kuilun partaalle. Lopetin puhelimien vaihtamisen joka välissä. Jo vuodesta 2016 olen ollut parempi tämän kanssa. Vuonna 2016 ostettu J5 2016 kulki käytössä kaksi vuotta, tämän jälkeen käytin kahta vuotta erästä Xiaomia, mutta se piti vaihtaa onnettomaan laatuun. Älypuhelin oli tehty niin halvalla, että kahdessa vuodessa se käytännössä murtui käsiin. Niin, palasin jopa vanhaan.

Vanhaan tuttuun Samsungiin. A40 oli pieni ja pippurinen, mahtui kämmenelle. Sitä on voinut käyttää ilman toisen käden apua. Puhelin on tippunut parisen kertaa, aiemmin Ratinan ostarissa sekä viimeksi bussipysäkillä, ja näyttö meni halki. Kaksi vuotta oli tämäkin pidossa, mutta olisin toki tuossa toivonut 2,5 vuotta tai enemmän. Ehkä pääsen tuohon 2,5-5 vuoden tavoitteeseen uudella luurilla. Se hankittiin Android Onena, koska vihaan kaiken maailman pakollisen turhia softa-asennuksia, olen minimalisti.

On alleviivattava, että myöskään Android One ei ole mikään sovellukseton puhelin, mutta arkistoa oli nyt huomattavasti vähemmän. Puhelin tulee edelleen YouTubella ja muilla Googlen sovelluksilla, joita en välttämättä tarvitse. YouTubea katselen tietokoneella, samoin pankkiasiat hoidetaan siellä. Luurini mukana ei tule mitään vielä tätä turhempaa, kuten Microsoftin sovelluksia tai somekyhmy Facebookia. Facebookitta elän tällä hetkellä jopa kolmen vuoden ajan ja neljäs on tässä menossa. Toimii, kokeilet.

Uusi älypuhelin on nyt halvin koskaan

Puhelimeni ostit DNA:lta, koska siellä myyjät tietävät mitä myyvät. Saat myös tällä hetkellä lisäetuja, koska olen liittymäasiakas. Annoit kuitenkin palautetta myyjillesi, miksi myydään niin isoja kapuloita. Ei hän voinut pienempää myydä, koska ei niitä voi hankkia mistään. Minua harmittaa, koska vaikka se Nokia on pienimmästä päästä, on edelleen tuskallisen iso kämmenelle. Eivät nämä naisetkaan tykkäisi aina isosta. Miksi valmistajat, kuten Nokia, eivät voisi kunnioittaa meitä pienen älyluurin fanikuntaa.

Olin edelleen melko kömpelö ihminen, joten minulla ei tosiaan juuri mikään kädessä pysy, siksi ei nyt uskalla hankkia mitään kallista. Vahingon sattuessa ei enää harmittaisi, jos 1 169 euron puhelin menee sirpaleiksi. Toisaalta ei tarvitse vakuuttaa mitään, sillä niin säästelen kotivakuutuksessa. Kotivakuutus on arjessa tarkoituksella isolla omavastuulla, koska minulla ei ole mitään kallista. Jos on, asuu säästöjä hommata tavaran säästötililtä, kuten vaikkapa uusi pesukone alennuksesta. Omavastuu on 450 euroa.

Yhtiö antaa 200 euroon asti ilmaista omavastuurahaa 20 euroa vuodessa. Tämän sai, jos vuosi on ollut vahingoton. Lähellä ollaan, että raja menee rikki. Ymmärrät ehkä, ettei 99 euron älypuhelimia kannata vakuuttaa, koska sellaiset hommaa vaikka säästyneellä rahalla näistä kotivakuutuksista. Nokian olisin valinnut hinnan perusteella, sillä minulle ei ole mitään väliä onko malli tai merkki mikä, kunhan tässä on kädessä puhelin. Älypuhelin, jolla voisin soitella, viestiä ja kuunnella Spotifyssa tanssimusiikkini.

Eroon vanhoista puhelimista? Miksi et ostele kallista?

Vanha älypuhelin voi olla rikki lasilla, ja sitten reagoida kaikkeen hauskaan housuissa, mutta se voisi olla edelleen käypää valuuttaa vaikkapa videokamerana tai kamerana. Kotikeittiössä. Siinä sitä käytän edelleen. Vaurio ei näytä isolta, mutta farkkujen taskussa Spotify vaihtaa biisejä jatkuvalla syötöllä. Ei varmaan pahasta tuo Spotifyn ilmaisen version kuuden kerran skippausraja tunnissa, mä vaan sanon! Ei ainakaan kappale vaihdu, vaikka älyluurisi sitä haluaa tiuhaan tahtiin. Musiikki on energiaa, aina.

Olen työskennellyt IT-osastoilla ennen sapattivapaata, ja en koskaan suosittelisi käytetyn puhelimen myyntiä kenellekään, en ainakaan rahan toivossa. Rahojasi saanet, mutta samalla menetät tietoturvan. Käytetystä, ja kertaalleen uudelleen asennetusta puhelimesta on mahdollista palauttaa tieto, ja vieläpä unohdat sim-kortin tai muistikortin... niin soppa on valmis. Käytetty puhelin tuhotaan perusteellisesti muistin osalta, ja tämän jälkeen kierrätetään. Vaihtoehtoisesti tämä viedään tietoturvakierrätykseen.

Miksi puhelimet olivat valtavia? Hyvä kysymys. Isompi puhelin saa istumaan enemmän puhelimissa. Vaikuttava resoluutio ja kuvanlaatu, näytön hulppea koko hipoo silmiä ja saapi nukahtamaan instaan. Miesten keskivertopituus kämmenelle on kahdeksan tuumaa ja naiselle seitsemän tuumaa. Lapsille se on jo kuusi tuumaa. Miettikää nyt, mihin esimerkiksi 11-vuotias lapsi saa mahtumaan kuuden tuuman kapulan? A40-mallissa tuumakoko oli 5,9 ja tässä uudessa Nokiassa tuumia on yli kuusi. Äärirajoilla.

A40 meni rikki, mutta käy edelleen varalle

Ennen ostopäätöksiäni kävin niin Telian, Elisan kuin DNA:n kaupoissa jututtamassa myyjiä. Jokainen sanoi, että pienin puhelin mitä löytyypi, olisi kämmeneen silti liian iso. "Jos haluaa pienen puhelimen, täytyy palata tavalliseen peruspuhelimeen, mutta silloin et voi kuunnella Spotifyssa musiikkia!". Enpä tiedä, mutta tuo oli jotenkin kuvottava ajatus, että pitäisi palata takaisin 90-luvulle. Arjen musiikkiini on jo tottunut niin bussissa, bussipysäkillä kuin Lidlin kassajonossa kerran tai parisen kuukaudessa.

Entistä isoimmilla puhelimilla somekyhmy on taattu. Puhelimet alkavat olla niin isoja, että nuo täytyi pitää aisoissa kaksin käsini. Yksi ei riitä, näin kuvasta näkyy, sillä Mini-koon luuri on rikki. Kännykkää tuijottaessa niskan alaosaan kohdistuisi voimakas kuormitus ja somepatti uhkaa syntyä, mutta tilanne pahenee silloin, kun puhelin on aiempaa painavampi ja isompi. Somekyhmyn aiheuttamia kipuja voisit vähentää venytysliikkeillä, jotka koskevat yläniskani venytystä, ylös työntöjä ja niitä tuolivenytyksiä.

Miksi puhelimet ovat kalliita? Näin vastaa DNA:n myyjä minulle. "Kuluttajan ostokäyttäytyminen voi määritellä sen mitä luureja ostetaan, ihmiset haluavat luksusta arkeen!". Hyvä, nyt löytyi tarjouksesta 199 euron maksava puhelin 99 eurolla. Ostin miettimättä, koska miksi pitää ostaa arjen luksusta? Niin, täällä on paljon asioita joihin panostan, en voi perustella itselleni enää yli 150 euron puhelinhankintaa. Vastaavasti laatukuulokkeisiin tai teholäppäriin kuluttaminen ei ole minulle mikään luksusongelma.

Spotify irtisanottu, 1.4. alkaen ajan mainoksia korviin

Viime vuonna 1.4. tapahtui kummia. Soitin tai oikeastaan lähetin Chat-viesti, ja pyysin halventamaan kotini nettiliittymää. Aiemmin makselin siitä 4,90 euroa kuukaudessa, mutta 50 megan netti oli liikaa. Oli tuplakaista, jossa kiinteän sai ilmaiseksi 50 megan mokkulanne tilauksella, joka meni vanhempieni taloon. Toimi alkuun, sitten oli sanottava irti. Perusnopeus palasi normaalihintaansa. Halusin silti sillä jatkaa. Autoin vanhempia löytämään 4G-liittymän muualta. Ajallaan palasin itsekin perusnopeuteen.

Maaliskuussa sanoin vitsinä, että jos tehtäisiin samat Spotifylle? Irtisanoin sopimuksen ja nyt nautin. En tiedä miksi en ole tajunnut tästä jo aiemmin. Äänenlaatu on täysin riittävä, ollen 160K OGG, kun tuo oli aiemmin 320K OGG. Ota huomioon, että kuuntelen musiikkia mallia EDM paljon puhelimella, mutta käytän siinä langattomia kuulokkeita. Ääntä pakataan OGGista uudelleen SBC-muotoon. Luurilla voisit kuunnella yleisesti meluisissa paikoissa, joten mitä haittaa olisi siitä, jos eroja ei muutenkaan kuule?

Kotona testasit ääntä ensin YouTubessa, ja jokainen virallinen tanssibiisi soi uskomattoman hyvältä, sitten siirryin Spotifyni hittilistoille keskitason äänenlaatu pakotettuina. 160K, josta aiemmin puhuin, kuulosti mahtavalta. Tuntui, että 320K-versioon ei ollut juuri eroa. Kuuntelen 269 euron kuulokkeilla, Sony WH-1000XM3, lankoja pitkin. Luulen, että suurin syy vähäiseen eroon laaduissa on kannettavan tietokoneen äänikortti. Sisäinen äänikortti ei ole yleensä maailman terävintä kärkeä niissä laitteissa.

Never Give A Fuck mainoksista Spotifyssa

Sen lisäksi olit nuuka, minimalisti ja paljon muuta. Nuuka ei voi ostaa kaiuttimia satunnaista käyttöä varten, eikä minimalistin pienessä kaksiossa ole ostolle sopivaa tilaa, joten kannettavan ja puhelimen kaiuttimilla mennään silloin kun sellaisia tarvitaan. Miksi maksaa rahalla, jos kuuntelee kaiuttimilla? Eivät nämä ole edes hifiä, kun puhelimen tai kannettavan kaiuttimista puhutaan nykyaikana. Samoin kuulokkeet jättivät toivomisen varaa, tai ehkä suurin syy ei edes ole niissä, vaan arjen äänikortissa.

Maksa palvelusta mieluiten ajallasi. Okei, kuuntelen jonkun mainoksen puhelimesta, joka minulla jo on. Mitä sitten? Mainoksia on paljon vähemmän kuin Novalla. 15 tai 30 sekuntia ääntä, ja tuo on siinä. Eipä minusta paska juttu, koska saat vastineeksi rajatta omintakeista edm-musiikkia. Siitä musiikkia, jota haluat itse kuunnella. Ei sitä musiikkia, jota levy-yhtiö tai musiikista tietämätön kanavapäällikkö haluaa iskeä korviisi mainostulvien säestyksellä. Silloin, kun teini löysi Spotifyn, radio oli jo kuollut.

En edes muista koska olisin viimeksi radiota kuunnellut. Spotify on radioni ja YouTube on televisioni. AdGuard poistaa mainonnan kummastakin tehokkaasti, mutta puhelimella mainoksia ei pysty poistaa niin yksinkertaisesti. AdGuard toimii arjen nettiselaimessa, mutta Spotify ei toimi siinä, silti koen ettei sovelluksien kautta tulevat mainokset häiritse minua. Täytyy ajan ilmaisesta edm-musiikista jotenkin maksaa, eli kuuntelemalla noin 15 sekunnin mainoksia kolmen tai neljän biisin välein, onpa helppoa!

Älä osta kalliita, yli 149 euron puhelimia, tarjouksesta

Nuuka ei enää osta yli 149 euron älypuhelimia tarjouksesta. Yleensä mitä halvempi älypuhelin on, sitä onnellisempi olen kaupoista poistuessa, en ole nimittäin ottanut itseltä liioin velkaa säästötileiltäni.
  1. Halpa on puhutteleva. Arvaa mitä, voisit kävellä niin tänään Elisan myymälään ostaakseni 1 000 euron iPhonen, mutta en tee niin. Arvaa miksi? Se ei ole järkevää rahan käyttöä. Tuhannen euron iPhone vaatii kuukausien rottarallia, enkä siihen ryhdy. Aikasi on minulle rahaakin tärkeämpää.
  2. Älypuhelimen tekniikka. Se kehittyy enemmän, kuin henkilökohtaiset tarpeet. Enkä koe jääväni mistään paitsi, koska vanhemmassa puhelimessa asuu paljon tehoa vuosien tarpeisiimme. Arjen 99 euron puhelin on nyt yhtä tehokas kuin sama malli, joka maksoi ennen 299 euroa, ostajalle.
  3. Halpa on tehopakkaus. Asia ei ehkä ole pakkaus somekyhmystä kärsiville, mutta tuo on riittävä minulle. Minun puhelimessa 20 sovellusta, loput ovat piilotettuja tai poistettuja käytöstä. Käytän puhelinta enimmäkseen puheluihin, viesteihin ja bassoisan edm-musiikin suoratoistoon kylillä.
  4. Olen niin tyhmä. Kyllä, luit ihan oikein. Olen yhtä kömpelö kuin monet muut. Tuo tarkoittaa, että minulla on viisinkertainen mahdollisuus tulla saunamestariksi kuin pitää samaa puhelinta vuosia rikkomatta lasia, kadottamatta tai kauempana pitkäkyntisiltä. Aina halpa, ei suuria menetyksiä.
  5. Aina halpa, aina tuore. Halpojen älypuhelimien suosiminen tarkoittaa nyt sitä, ettei minulla ole koskaan liian vanhaa kapulaa, toisaalta 99 euron Nokia ei kiinnosta pitkäkyntisiä. Mikäli kahden vuoden kuluttua sattuu myrsky eteen, ja puhelin lentää tiehensä, saan usein uuden 99 eurolla.
  6. iPhonella puhelimia vuosikymmeneen. En näe syytä maksaa puhelimesta 1 000 euroa, koska tuo vanhenee käsiinne varmuudella heti, kun sen kaupasta kannat. Toisaalta se ei kestä vuosia. Täällä on €99 luureja tonnilla kymmenen kappaletta ja tuota menoa vuosikymmeneen tarvitaan viisi!
  7. En haluaisi huomiota. Et halua mainostaa kalliita brändejänne, mielestäni Applen pitäisi maksaa tänne siitä, että kannat puhelimen, jonka takana asui iso iPhone-teksti sekä Apple-logo. Samasta syystä en omista logollisia vaatteita kapselivaatekaapissa, maksakaa rahaa mainostamisestani!
  8. Myyjäsi ei tuputa mitään. Kun olette ostamassa edullista älypuhelinta, verrattuna aiempiin jopa 499 euron Motorolan tarjouspuhelimiin, olen huomannut yhden seikan myyjissä. Myynti käy nyt hetkessä. Myyjät eivät tuputa edullisiin puhelimiin maksuaikasopimuksia tai niitä vakuutuksia.
  9. Puhelin ei ole tärkeää. Minulle puhelin ei ole niin tärkeä, että panostaisin siihen. Itse asiassa, jos tuo olisi yhtään helpompaa, monilla ei olisi edes sitä. S-pankki vaatii kuitenkin puhelinnumeron, jotta voit käyttää verkkopankkia nykyään. Joku tietoturvajuttu sekin ja sitten ne virastot kaikki.
  10. Liittymävorot taas asialla. Nyt tuli DNA:lta puhelu, että pitäisi pian uusia liittymää ja hinta taas nousee! Miten ihmisillä on varaa sen lisäksi panostaa yhtään puhelimiin? Luin netistä, että myös Elisa ja Telia tekee samaa, nostaa kuukausimaksujasi. Joku päivä vaihdan vielä kotiani, Prepaid!
Puhelimen vaihtotaktiikka uusiksi. Sinulla ei ollut mitään kiireitä ostaa uutta luuria heti, mutta sattui 50 prosentin tarjous kohdalle. Olin valmis elämään rikkinäisen luurin kanssa kuukausia, jotta löytäisin satasella noin tuplasti kalliimman luurin. Tuo löytyi kuitenkin heti, koska törmäsin Pinkkeihin päiviin, joista jäi kokonaisvaltaisesti hyvä kuva. Puhelin tuli maksutta pakettiautomaattiin, ja sen lisäksi pizza oli hyvä. Kiekko ei tullut paketissa, mutta ostin tämän samalla käynnillä ruokakaupasta Rainbow'na.

Yhteenveto: Spotify kuuluu ja langat laulavat halvalla!

Nuuka ei maksa turhista, joten mielestäsi Spotify ja Netflix on yksi tällainen menoerä. Enkä myöskään syty elokuvateattereille, niissä en ole käynyt piakkoin vuoteen. Kotona voi katsella leffoja Areenasta, ja arjen Spotify toimii hyvin mainonnalla. Mainoksesi eivät ole hyökkääviä, koska yksi äänimainos kestää noin 15-30 sekuntia. Kuuntelin kokeeksi Radio Novaa ja ihmettelin: suurinta mainostulvaa. Mainontaa tuli koko ajan, lisäksi tylsä juontajasi höpötteli omiaan, kellon aikoja jne. Minulla on kello ranteessa!

Enpä ymmärrä miten autoilijat jaksavat kuunnella niitä kanavia radioillaan. Mainoksia ja mainoksia, aina vain lisää ja enemmän, täällä kuuntelen eniten tanssimusiikkia ja vähemmän mainospuheitanne. Yksi iltapäivä keittiöfirma mainosti uusinta keittiöremonttia, mutta enpä voinut siihen asiaan tarttua, koska asun vuokralla. Nauroin mainoksen aikana, sitten toistin itselleni, että mitä jos mainitsisit tästä asiasta vuokraisännälle? Voi suostua, mutta minä en suostu maksamaan enemmän vuokraa laskulla.

Minun 30-vuotias keittiö on oikein hyvä. Ruokaa tehdään ja ruokaa syödään, kaikki maistuu sinkulle. En itse asiassa edes muista mainostajaa, vaikka mainos on pyörinyt muutamana ajanjaksona. En ikinä, koska tapana on puhua mainoksieni päälle, vähentää volyymiä tai tehdä jotakin muuta kun mainontaa on. Älä ymmärrä väärin, kiitos aina mainostajille, huhtikuun ensimmäisestä alkaen nautin laadukkaan ilmaisesta tanssimusiikista maksamatta Spotifylle 10,99 euroa kuukaudessa loppuelämääni. Kiitosta!

Entäpä voiko Spotifyyn luottaa, että maksuttomuus olisi kaupan jatkossakin? Kyllä voi. Näe tilanteen niin, että Spotifyssa tulee aina olemaan maksuton versio, sillä tuo ajaa ihmisiä maksamaan. Toisaalta, Spotify on vuosia sitten yrittänyt rajoittaa mainoksettoman version kuunteluaikoja noin 25 tuntiin, ja asiakkaat katosivat, heistä ei ikinä tullut maksavia asiakkaita. Jos asiakas ei halua maksaa, hän ei ehkä maksa, sillä on olemassa muita tapojasi kuunnella hyvää arkimusiikkia maksutta vaikka YouTubessa.

Minusta on hienoa, että on vaihtoehto. On leffateattereita, tai on kotisohvia, leffailtaan. On huikeita kuntosaleja 18 eurolla kuukaudessa, jos on rahaa niistä maksaa, tai voinet alkaa minun tavalla kerätä pulloja: paitsi että kuntoilet, tienaat älypuhelimiakin. Tämän hankin muiden hylkäämillä tölkeillä.

Vain 15 senttiä, koululaisena jaksa palauttaa! Mä jaksan, heitä kassiin. Ostan sillä Nokia 5.4.

Kommentit

Elisabet sanoi…
Hei, samoja ajatuksia täälläkin. Sama puhelin ollut 5-vuotta.. näytön lasi osittain jo lähtenyt irti, kuulokeliitäntäkään ei enää toimi, mutta lykkään vielä uuden ostoa. Toivottavasti tuumakoot ei enempää ehdi kasvaa :p Sama budjettihaarukka olisi mullakin, ei vaan tee mieli maksaa paljoa puhelimesta.
Juuri näin, pieni halkeama ei haittaa menoa.

Siinä vaiheessa, kun puhelin tekee omiaan taskussa tai laukussa, voi olla järkevää se vaihtaa tuohon 99-149 tarjousluokan laitteeseen ettei sentään hätäkeskuksen linja turhaan kuormitu. Vanha luuri teki juuri noita omia painalluksia taskussa, vaikka puhelin oli lukittu, biisit vaihtui ja yritti soittaa hätäpuheluvalikon kautta. Silti käytän sitä edelleen kakkosluurina. En usko, että ne tuosta enää isonevat ja jos isonevat, niin joudun valitettavasti palaamaan peruspuhelimeen. Näin tekisi moni muukin. Yli kuuden tuuman arjen älykapula ei ole kämmenellä puhelin, vaan kirjaimellisesti halko, en ole vieläkään tottunut siihen. Siihen olen kyllä tottunut, ettei 99 euron luuri kerää katseita, toisin kuin kilpailjoiden iPhonet, näin pitkäkyntisiä ajatellen. Voi jättää huoletta 99 euron luurin hetkeksi valvomatta. Myös ilmaiseen Spotifyyn olen ollut todella tyytyväinen, mainoksia tulee aniharvoin, ja ne ovat maksimissaan 30 sekuntia. Tämän jälkeen mainoksia voi olla tulematta 30-60 minuutin ajan... ja minä maksoin vuosikymmenen ajan Spotifysta tai vastaavasta 1 198,80 tässä ajassa. Äänenlaatu laski hiuskarvan verran, eli ei paljoa näy tai kuulu missään. Suosittelen, eikä tarvitse radioiden mainostulvaa kuunnella!

Jos pystyt vielä omastasi hyötymään halkeamasta huolimatta, niin anna palaa!

Itsekin sitä tosiaan käytän kakkosluurina, esim. videokamerana.
Niko L. sanoi…
Minä olen niin kömpelö noiden kanssa, että puhelimeni on Caterpillar CAT S42. Vähän kalliimpi oli toki hankkiessa (noin 300 euroa vuosi sitten), mutta toisaalta tarvitseepa hankkia harvemmin uusi hajonneen tilalle, kun kestää kolhuja.
Juu, tuon tyylisen varmaan tässä itsekin joskus tulee tarvitsemaan.

Hauskinta tässä oli se, että A40 näytön vaihto olisi maksanut enemmän kuin uusi 99 euron puhelin tarjouksesta. Noissa kestävissä luureissa tuppaa vain yleensä olemaan vähän huonommat tehot ja speksit muihin verrattuna. Tosin monelle tärkein, eli veden- ja iskunkestävyys on se mitä haetaan luurilta, niin siinä mielessä täytyy pitää nuokin mielessä. Katsotaan mitä tuo nykyinen kestää. Olen sinun tavalla tosi kömpelö, saan kaiken putoamaan omista käsistä, maustepurkeista alkaen ja myös hillot ovat lattialle lentäneet. Tästä syystä en esim. uskalla ostaa mitään kallista enkä suosittelisi muillekaan.

Kohtuuhintaan saa ihan käypää tavaraa eikä harmita jos pitkäkyntinen vie :)

Tuo mainitsemasi 300 ehdoton maksimi mitä maksaisin kestävyydestä.

Sinä et vissiin enää blogiasi pidä, kun ei vuodesta 2018 tullut mitään?
Anonyymi sanoi…
Honor 7 lite, 5 vuotta ja vielä mennään. Ei mene rikki MISTÄÄN, vaikka suojakuoriakaan ei ole ollut. Ja hintaa oli sen 140-150 e.
No siinä on jo puhelimella ikää. Olen kateellinen :D

Toivoisin pitäväni omani näin kauan, mutta putoamisten takia en näe mahdollisena. Silti yritän käyttää noita vähintään sen 2,5 vuotta. Joku on joskus sanonutkin, että jos ostaa vaikkapa panssarilasin tai suojakuoren, niin ei käsittele puhelinta niin hyvin. On gorilla-lasia, suojusta ja vaikka mitä muuta tilpehööriä. Puhelimen hinnan päälle.

Mites kestää akku noin vanhassa puhelimessa, vieläkö pärjää päivän.
Anonyymi sanoi…
Akku kestää kevyellä käytöllä pari päivää, mun jatkuvalla youtuben kuuntelulla päivän tai vähän vajaan. Puhelimen pieni muisti/tallennustila on osoittautunut ajoittain haasteeksi, mutta ollaan opittu tulemaan toimeen keskenämme. :) Ja minä olen siis myös puhelinten pudottelija, mutta tuosta en ole saanut millään menemään näyttöä edes särölle. Vaikka on pudonnut näyttö alaspäin asfaltille, hiekalle, milloin mihinkin. Toivon että meidän yhteinen matka kestää vielä.
Siinä on kyllä hyvä akun kesto.

Itselläni useimmiten menee ensin näyttö kuin luurin akku. AccuBateryllä sen jokainen voi nähdä millainen akku enää teholtaan on. Kaksi vuotta vanhassa A40-luurissa se on joku 90 prosenttia täyteen ladattuna, eli ei kamalaa laskua. Kyllähän luuristasi helposti vielä kaksi vuotta puristaa. Käytä loppuun! Tässä uudessa näyttää olevan lähemmäs 98 %.

Toivotaan, että päästät puhelimen eläkkeelle vasta vuosien päästä!

Antaa todella inspiraatiota siihen, josko omastakin tulisi vielä eläkeläinen.
Anonyymi sanoi…
Vielä ehtii, hyvää nimipäivää! Uutta postausta odotellessa!
Kiitos, enpäs huomannutkaan nimipäiviäni.

Välitin juuri eteenpäin nimipäiväonnittelut Jyrkille ohjaamoon sopivasti ennen yömaksua.

Nyt 1 h kävelylle Haukiluomassa musiikilla.

Pistän juttua tulemaan tässä joskus!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Paunulla viimeistä kertaa jo Kuhmoisiin