Takamaan kylätunnelmaa kaikille teille

Ylöjärven kaupunki ei ole vain pikkupala ihanaa keskustaa. Ahkera pyöräilijä tutustuu keskustamaisemien ohessa myös maaseutuun  siellä tilaa riittää varmasti niin elämästä nauttimiseen kuin vaikkapa leivonnaisten naposteluun Takamaan kylän täydellisen rauhallisella uimarannalla.

Mutta miksi kukaan lähtisi sinne? Thaimaassa kun voi kulutella vähän rahaakin. Minua ei tämä kiinnosta ikinä, matkustaminen ei ole minun juttu. Sen sijaan matkailu Suomessa on ihan parasta. Kuka voi sanoa, ettei täällä olisi mitään nähtävää? Kerrasta toiseen tapaan toinen toistaan kauniimpia kyliä ja kaikkialla en ole vielä ehtinyt edes piipahtamaan. Antakaa aikaa, minä tulen!
Samaan aikaan lukuisat suomalaiset lähtevät huonoa elämää pakoon Helsinki-Vantaan lentokentältä. Eurooppaan, Aasiaan, ihan kaikkialle. On todettava, että ainakin omasta mielestä, myös kotimaisissa maisemissa on paljon nähtävää. Takamaan kylästä löytyvät kaikki kaipaamasi herkut 4G-verkosta maailman puhtaimpaan ilmaan. Musiikin kuuntelu nykyajan palveluilla, kuten Deezer, ei käy sekään takkuisaksi. Uimarannalla pääsee uimaan, mitä muuta voi kotimaan reissulta oikein vaatia?
Omalla maastopyörällä pääsee Takamaalle, Metsäkylään tai vaikka Julkujärvelle. Halutessaan vaikka peräkanaa. Halusin yllättää itseni alkavalla kesällä ja pyöräilin itseni huippukuntoon musiikkia kuunnellen.
Teen näitä reissuja aika usein, joskus ihan vitsinä heitän kohteita, ja pikkuhiljaa toteuttelen ne. Nyt on vuorossa Takamaan kylä, Ylöjärvellä. Reissu ei ole pitkä, mutta vesipullot ja välipalat matkaan!

Blogi tätä varten noin vuosi sitten

Perustin tämän blogin juuri tämän takia. Halusin kirjoittaa matkoistani ja jakaa kuvia niistä. Toki muustakin olen kirjoittanut siinä sivussa. Pian tätä on tehty jo vuoden ja lukijoita on kyllä tilastojen mukaan jonkun verran. Silti, en tunne mitään tarvetta suureen suosioon, teen pääasiassa tätä blogia itselleni — jotta voisin muistella menneitä. Ja siinä sivussa on mukavaa, jos joku tätä vielä lukeekin. Lukijoita on tilastojen jonkun verran. Ehkä tulit lukemaan Takamaasta (suosittelen vierailemaan)!

Tämänpäiväisestä matkasta eniten mieleeni jäivät maaseudun ihanat maisemat, ahkerat kilometrit vastatuuleen ja paljon hyvää musiikkia kannustimena. Ilman en varmaan pyöräilisi puoliakaan. Silti, tämä on minusta parempaa kuin autoilu ostoskeskukseen rahaa kuluttamaan, tässä sentään nautit maisemista ja kulutat kaloreita  paljon hyödyllisempää ja rahaakin säästyy. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan jaksa pyöräillä edes viittä kilometriä. Kokeilemalla oppii runsaasti omista rajoista.

Takamaan maisemat, se tunnelma, teki tänään päivästäni the päivän. Tulisin kylätielle tervetulleena varmasti myös uudelleen. Pyöräilyssä on jotain. Tämä saa varmasti palaamaan pyörän selkään aina uudelleen ja uudelleen. Lidlistä aiemmin ostetut pyöräilyvaatteet olivat hyviä  niissä oli mukava tehdä näinkin pitkä lenkki. Tavallisiin vaatteisiin verrattuna ajo oli paljon mukavampi ja keveämpi. Tästä on hyvä aloittaa varsinainen kesä. Kyllä! Jätä yksi ajokerta väliin ja lähde pyöräilemään!

Takamaalla on ihanaa (Ylöjärven kaupunki)

Se päivä ei ole enää kaukana, kun lähden Sastamalaan, Kiimajärven kylään. Tämä reissu oli vasta  harjoittelua: pääsenkö edes 50 kilometriä. Kyllähän pääsin ja tuntui siltä, että menisi toisetkin vielä! Siis erittäin hyvä uutinen näin tulevia ajatellen — kyllä se Kiimajärvi vielä eteen tulee. Niin, minun myös piti käydä Suodenniemessä pitkään. Sastamalassa sekin. Siihenkin tulen kesällä vierailemaan. Oikeastaan, monta kohdetta ja sinun unelmat voivat olla myös totta. Tee töitä näiden eteen.

Minusta on jo pitkään tuntunut, että ihmisillä taitaa olla liikaa rahaa, koska aina ostetaan Finnairin lentoja ja lukuisia aurinkomatkoja. Työtä, josta ei pidä, on päästävä pakoon. Omassa ajatusmaailmassa työ vaihdetaan sellaiseen, josta pidetään tai sitten opitaan arvostamaan työtä kuin työtä, ilman kalliita kulutusjuhlia maailmalla. Elämää ei pidäkään elää holtittomasti velaksi, ja Takamaan kylätunnelmasta nauttiminen ei juuri mitään maksa, eikä onnikaan ole enää kaukana. Nauti tästä kaikesta herkusta!

Suomessa masennus- ja ahdistuneisuustilastot loistavat. Vaikea sanoa mistä tämä johtuu, mutta ei fiilistä ainakaan kalleilla lennoilla helpoteta. Kivasta viikosta saapuva lasku Bank Norwegianin luotolle masentaa, ahdistaa ja vie pahimmillaan työmotivaation. Kuinka monta työtä oikein pitäisi olla, että selviän? Täytyykö tehdä ylityötä? Minulla on teille ratkaisu. Nauttikaa suomalaisuudesta, olkaa aitoja suomalaisia, ja toimikaa sen mukaan. Suomiloma on järeällä polkupyörällä parhaimmillaan!

Loppusanat

Suomessa monta mielenkiintoista vierailupaikkaa, mutta ei yhtäkään ulkomaata! Ainoa missä haluan oikeasti käydä ihan vuosittain, on Saksa, tanssimusiikin tapahtumien takia. Suomessa hardstyleä ja dancecorea ei ole yhdessäkään tapahtumassa. Saksaan on mentävä, jos haluaa kuulla vähän bassoakin. Eniten kyllä odotan mahtavaa seuraa, joka tulee automaattisesti kaupan päälle matkaan, DJ Gollum kaikkine muine artisteineen ja parhaat fanit. Joskus se on ainoa asia, mitä terveyteesi tarvitset.

Juuri ne fanit, jotka eivät lakkaa bilettämästä, kunhan musiikillinen kattaus on aina kohdallaan. Ja jos DJ Gollum avaa bileet, niin kattaus on enemmän kuin kohdillaan. Toivoisin kuulevani ensi vuonna DJ Gollumin lisäksi Ced Tecknoboyn, Basslovers Unitedin, Scoon & Deloren, Rob Maythin ja nyt vaikkapa Megastylezin. En kuitenkaan tiedä vielä keitä siellä sitten tulee olemaankaan. Se on kuitenkin varmaa, kaikkia heitä voin sanoa rakastavani. Rakastan tätä musiikkia tarkalleen ottaen ihan joka päivä.

Pirkkalan pyörähuollossa huolletaan omaa Raleighiani aina välillä. Tämän takia matkailu on erityisen mukavaa, koska jarrut ja vaihteet toimivat ilman moitteita, tuon pyöräni huoltoon sinne jatkossakin. Toinen asia on se, että maastopyöräily muutenkin kannattaa. Kunto kasvaa kohisten ja mieliala sekin virkistyy ilman lääkäriltä määrättäviä reseptejä. En voisi kuvitellakaan elämääni ilman tällaisia kyliä, loputonta musiikkia DNA:n 4G-verkosta, ja ennen kaikkea hyvin huollettua maastopyörää!

Lopuksi hieman faktaa! Matkaa menopaluineen kertyi mittarin mukaan 50 kilometriä, tähän meni kaksi tuntia ja 20 minuuttia, keskinopeuden ollessa vain pienehköt 20 kilometriä tunnissa.

Voin kertoa, myönnän katselleeni hieman maisemia... ja siinä ei mennyt aika hukkaan.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Matkailulippu oravanpyörästä: "Elämä on valintoja"

Matti kukkarossa? Talous haltuun Pennolla

Nyt järkyttää! Mitä ihmettä tapahtui Lidlille?

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Minimalismi ja mikroaaltouuni: "Suhteemme ei jatku"