Kylätietä polkien Reipin hiekkarannalle

Kylätietä rannalle
Jostain kumman syystä ihmiset lähtevät kauaksi rannalle mieluummin omalla autolla. Minullapa ei sellaista ole enkä koskaan vielä oikein tarvinnutkaan. Maastopyörällä on kiva polkaista kylätien alusta aivan loppuun. Kaikki on vaipunut täydelliseen hiljaisuuteen joka ei lakkaa koskaan.

Missä ihmeessä kaikki ovat? Maisemat palkitsevat, kunhan ensin virittää puhelimestaan Google Play Musiikin oikealle taajuudelle. Se on helppoa, soittolista vain pyörimään ja menoksi! Nauttien samalla loputtomista peltomaisemista. Maastopyöräily musiikilla on yksi parhaimmista ilon aiheista elämässäni, ja toivottavasti sinulla on joku sellainen iloinrn asia elämässäsi myös.

Kylätie vaatii maastopyörän

Käytännössä kylätie ei olekaan paras pyöräiltävä kaikilta osin. Peruspyörällä ei tielle ole välttämättä asiaa, jos haluaa vielä elävänä takaisin tulla. Sen sijaan maastopyörän etujousitus lievittää kipua, joka tulee kun pyörä jatkuvasti muuten tärisisi epätasaisesta tiestä. Sateessa tuo Heikkiläntie on vieläkin huonompi ja vaarallisempi. Silloin tie on pehmeähkö ja epätasainen. Tiellä on helppo jäädä jumiin ja lentää ties minne pyörän selästä. Miksei tietä asfaltoida? Niin, tiehän on nyt yksityinen!

Kysymys onkin varmaan rahasta. Sitä ei kasva puussa ja on tyydyttävä siihen mitä on. Sateen aikana tie on vaarallinen jopa maastopyöräilyyn, kun tie on mutaisen pehmeä eivätkä paksut renkaatkaan auta miestä pysymään liikkeellä. Jos haluaa ajella vähän turvallisemmin, kannattaisi Reippiin mennä Sionkylän kautta. Ainakin silloin, jos lähtee polkijana Pirkkalan ABC-asemalta. Jos tykkäät haasteista, Heikkiläntie olkoon reittisi! Ja kukapa ei, kaikkihan haluavat onneaan joskus koittaa.

Pyöräiltävää on tällä hienolla kylätiellä useita kilometrejä. Maisemissa kylärakennelmia, kauniita peltoja, maatiloja, metsämaisemia, lampia ja kaikkea muuta hienoa. Ohi saattaa kulkea jopa traktori! Yleisesti tie on kuitenkin vähän liikennöity ja suhteellisen rauhallinen. Kannattaa varoa kaahailevia autoja, ne ovat kyläläistenkin riesana aina, lasten täytyy kävellä kyläkouluun jne. Miten se onnistuu turvallisesti, jos tie on kuin rallirata toisinaan? Sitä sopii miettiä vaikkapa ihan ääneen.

Kylätie täällä Pirkkalassa

Ajettuani noin kilometrin, päätin pistäytyä ja ottaa kuvalle ihania peltomaisemia. Jos oikein muistan, tällaisia maisemia ei ihan joka kaupungissa ole. Maalla ollaan jo totuttu hienoihin maisemiin vuoden ympäri. Reippiin on kuitenkin hieman matkaa vielä. Ensiksi pitäisi mennä Pirkkalankylään. Mutta ne maisemat... haluan katsoa niitä vielä lisää. Totta puhuen katsottava ei edes loppunut kesken, sillä vieressäni oli Isolampi. Niin hienoja maisemia! Ja näitä maisemia ei lakkaa tulemasta!

Ei auta, sanoinhan. Jatkettava kohti Reippiä. Eiköhän maisemia riitä vielä myöhemminkin. Ilokseni huomasin, että Pirkkalankylä sai uuden kevyenliikenteenväylän Reippiin asti, joten uimarannalle pyöräily oli todella turvallista tänä kesänä. Siitä kiitos meidän ihanalle kunnallemme! Viime kesänä kun Reippiin ajoin, ei tällaista herkkua ollut, enkä osannut edes tuolloin unelmoida paremmasta. Lienee tämän kesän veistos. Varsin tuoretta kamaa, josta kuntalaiset saavat olla aika iloisia.

Itse liikenne oli hiljaista. Peltojen jälkeen muutama hassu auto ja pari retkipyöräilijää. Toisaalta sehän ei ole huono asia yhtään, sen takia minä maalla asunkin. Tykkään hiljaisuudesta. Kaupunkiasuminen, melu, luonnosta kaukana asuminen ei ole yksinkertaisesti minulle. Kohta tiesin olevani jo perilläkin, kun nätti Sionkylän risteys oli ohitettu. Siitä seurasi kirkko ja tästä olin Pirkkalankylässä. Siitä ei Reippi ole kaukana! Rantamaisemiin polkee helposti kilometrien tai useamman päästä.

Loppusanat

Pyörätien päättymisen jälkeen tiesin minne kääntyä. Päädyin suoraan Reipin risteykseen. Niin lähellä hiekkarantaa. Kohta pääsee jo uimaan, ajattelin kovaan ääneen! Niin se oli: pieni, mutta pippurinen hiekkaranta maalaismaisemissa. Tosi hyvää hei, lähtekää muut vain Yyteriin, mutta kyllä rantoja on lähempänäkin! Elämys oli hyvä ja vesi viilensi kuumana hellepäivänä varsin mukavasti. Porukkaakaan ei ollut paikalla paljoa, joten tungosta ei ollut, arvokasta uintitilaa oli vaikka muille jakaa.

Mitä mainioin hetki pullahtaa hauskaan järveen. Jos aika käy tylsäksi, lähellä on myös Pirkkalan oma Reipin kylämuseo. Siinä vierähtää tovi jos vielä toinenkin. Ei ole huono idea lähteä pyöräillen Reippiin! Huonompaa on lähteä kuluttamaan bensaa satojen kilometrien päähän jonnekin, vaikka lähelläkin on kaikkea. Hei, kyllä uida voi ihan hyvin sillä kotirannallakin, tai jopa naapurikunnan rannoilla. Mutta jonkun on silti pakko käydä Yyterissä, koska "siellä on kilometrien pituinen hiekkaranta".

En tiennyt, että joku tarvitsee niin paljon hiekkarantaa. Minulle riittää sen verran, että rantahuopa mahtuu alleni. Kuva Reipin hiekkarannasta jäi vahingossa ottamatta, ota itse jos muistat!

Anteeksi, päätin nauttia sen sijaan! Tervetuloa Reipin hiekkarannalle kokemaan tätä samaa.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Sapattiloma voi olla polkusi: "Tekemistä kyllä riittää"

Minimoin aktiivisuusrannekkeen, netin ja S-tuottotilin

666 päivää ilman narsistia: "Ostan enää halpamerkkejä"

10 syytä miksi Blogger on WordPressiä parempi

Näin tunnistat narsistin empaatikkona