Toimiva isännöinti lisää asumisviihtyisyyttä

Aikaa luonnossa
Vuokralla asuminen on hitsin mukavaa, kun naapurit ovat mahdottoman hauskoja, ja huoltoyhtiö palvelee nopeasti sekä järeällä ammattitaidolla  mutta aina tämäkään ei riitä. Etenkin, jos isännöitsijä ei tee mitään! Näin asian laita oli täällä yhden vuoden. Onneksi ohi on ja ihan kaikki paha.

Sato kävi näiden asuntojen kimppuun noin vuosi sitten ja Saton puolen vuoden oudon välivaiheen takia täällä vaihtui huoltoyhtiö tutusta Kotikadusta Lassila&Tikanojaan, lisäksi isännöinti siirtyi Realialle, kunnes Sato päätti ostetut talot myydä pois halpojen vuokrien takia. Uusinta huoltoyhtiötä voisin kehua vuoden kokemuksen ajalta, mutta Realian isännöitsijä oli nätistikin sanottuna surkea.

Ei paras mahdollinen kokemus isännöintifirmasta, mutta valitukset huomioitiin. Yritykseen palkataan näillä sekunneilla toinen isännöitsijä helpottamaan nykyisen isoa työkuormaa. Toivottavasti jatkossa isännöinti hoituisi lentäen. Saton toimintaa en sen sijaan arvosta: ostetaan ja sitten myydään heti pois. Nyt taloyhtiötä omistaa jälleen kerran uusi omistaja, joka vaikuttaa olevan hieman asukaslähtöisempi. Taloista alettiin pitää parempaa huolta, ja se näkyy asukkaiden hymynä. Hymyile, olet kuvassa!
Aloitusvaiheessa isännöitsijä hoiti pienesti, vähitellen ei sitäkään.
Niinpä asukkailla paloi hermo, minullakin, kun asioita ei yksinkertaisesti hoidettu.

Uusi vuokranantaja kyllästyi valituksiin

Realian ensimmäinen isännöitsijä hoiti vain jääkaappipakastimen vaihdon. Mitään muuta hän ei ole saanut aikaiseksi, vaikka pyysin muun muassa huoneistooni tasalattiaa jääkaapin asennusta varten. Isännöitsijä käänsi minulle selän ja sanoi, tee mitä teet, jos ei Gigantti asenna  asenna vaikka itse. Kysyinkin, että minne, kun lattia heittää yhden senttimetrin. Vaikka jääkaapissa on säädettävät jalat, on sen asentaminen vaarallista heiton takia ja ovi hankaisi avatessa huoneiston muovimattoja. 

Jouduin itse sahaamaan sopivaa Bauhausin lautaa alle, ja vasta sitten Gigantti asensi uuden jääkaapin. Samalla muut asukkaat ovat ihmetelleet ääneen miksei kukaan vastaa puhelimeen. Puhelu meni usein vastaajaan ja sähköpostit ties minne lähetyksestä. Vuoden aikana isännöinti toimi todella huonosti ja valitukset isännöitsijästä menivät tietenkin vuokranantajalle  heillä on mahdollisuus vaikuttaa. Otin yhteyttä huumorilla Realiaan tänä vuonna ja kyseenalaistin tämän isännöitsijän olemassaoloa.

Realialla pyydettiin kauniilla tavalla anteeksi, ja heti seuraavana päivänä meille tuli uusi isännöitsijä asukkaiden kestäväksi iloksi. Myös tekninen isännöitsijä palautettiin, minkä Sato vei ja nyt kesäkuussa uusi Realian tiimi aloitti. Saman tien asiat ovat lähteneet liikkeelle ja asumisviihtyvyys on parantunut reippaasti. Kun edelliselle isännöitsijälle ei tullut mieleen kuunnella asukkaiden toiveita, nykyinen tekee niin. Lyhyessä ajassa ihmeitä aikaan! Oli jo aikakin, koska asukkaat olivat koetuksella.

Rivitaloja täällä Pirkkalassa, huoltona Kotikatu

Isännöitsijä lupasi, että jatkossa kaikki asiat huomioidaan ja sellaiselta näyttää. Isännöitsijä hommaa uuden kauniit jäteastiat, koska vanhat ovat jo ruhjuisia, ja yhdessä kansihalkeama  linnut tuntuvat siitä pääsevän roskia tonkimaan. Onneksi nyt tulee uusi. Samalla isännöitsijämme toteutti asukkaiden seuraavan unelman. Rivitalossa olisi kivaa nauttia kotipihastaan, mutta ei ole oikein, että asukkaiden vastuulla olisi tehdä ostoksia sitä varten. Huoltoyhtiölle eivät nimittäin vielä kotipihat kuulu!

Isännöitsijä hankkii nyt toisenlaisen ruohonleikkurin. Työnnettävä malli sopii joihinkin paikkoihin hyvin, mutta tiedustelin ruohotrimmeriä kaveriksi. Sellainen on tulossa, mutta pulmaksi muodostui se, ettei emännän avaimeni avaa emännän varastoa. Aiempi isännöitsijä ei ole harkinnut miettivänsä asiaa. Nykyinen välitti tekniselle isännöitsijälle maanantaina, tiistaina kävin hakemassa sen ainoan avaimen testiin, ja sehän avasi kaiken tarvittavan! Pääsin minne kuuluu. Iloitsen asiasta!

Nyt minulla on väärä emännän avain. Minäpä luulen, että olisi peräti toiseen vuokrataloon, koska siinä on erilainen sarjoitus. Tätä saavat itse selvittää loppuun, kun joudun ensi viikolla väliaikaisen avaimen palauttamaan. Tästä tekninen isännöitsijä tekee lukkoliikkeessä muutaman kopion ja lähettää yhden minulle postitse. Toimimatonta avainta en tarvitse, joten lupasin sen palauttaa myös  kuka tietää mihin se oikeasti käy! Realia selvittäköön, mutta minä en sitä tarvitse. Se ei käy mihinkään.

Loppusanat

Vaikka joskus vuokra-asuminen ei ole kivaa, asukkaana kannattaa olla aktiivinen, ja vaatia palvelua koko vuokran edestä. Vähän sama asia kuin bussikuski, joka saisi palkkaa, seisomalla koko työajan päätepysäkillä. Työhaluton isännöitsijä tai huoltomies ei mitenkään eroa tästä. Onneksi Realian ja vuokranantajan toimesta saatiin yhdessä asukkaiden kanssa muutos. Tällainen muutos palvelee kaikkia osapuolia. Nähdäkseni muutos aiheuttaa tyytyväisiä asukkaita näissä vuokra-asunnoissa.

Asukkaat ovat omassa taloyhtiössä vallan erinomaisia. Tuntuu, että asun yksin  päiväsaikaankaan elämisen ääniä ei juurikaan kuulu. Naapureillani ei esimerkiksi ole televisiota ollenkaan ja sen olen itsekin huomannut  ilman sitä myös huoneistossani on hiljaisempaa. Kaikki tervehtivät ja joidenkin kanssa juttua tulee pitkiäkin aikoja ulkona ollessa. Naapureilta täällä voi pelkäämättä kysyä vaikkapa lukkoöljyä lainaan. Minulta on sitten vastaavasti kysytty esimerkiksi työkalupakkia lainaan.

Suurin mukavuus vuokra-asumisessa on mahtavasti toimiva huoltoyhtiö Lassila&Tikanoja! Heidän mukava talkkari pitää hyvän huolen näistä taloista jo yli vuoden ajalta. Hän auraa ja hiekottaa, leikkaa yleisalueiden nurmikot, hoitaa asukkaiden vikatilanteita sisätiloissa ja ennen kaikkea on mukavaa juttuseuraa halukkaille! Tässä kämpässä hän kävi iloisena kaksi kertaa, ensin korjaamassa vuotavaa keittiöhanaa ja sitten perään vuotavaa kylpyhuoneen muoviputkea lavuaarin alla. Kuntoon tuli.

Vuokra-asunnossa, jossa mikään ei vuoda ja piha toimii, on hauskempaa!

Minun ei onneksi tarvitse vuokra-asujana tehdä muuta kuin asua, joten voin lähteä maastopyörällä vaikka Taaporinvuoren maisemiin, artikkelin hieno kuva on nimittäin hauskasti sieltä.

Ai niin, ja tänään on lämmin sekä maksuton lenkkisauna, mennään varmuudella sinne!

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Sapattiloma voi olla polkusi: "Tekemistä kyllä riittää"

Minimoin aktiivisuusrannekkeen, netin ja S-tuottotilin

666 päivää ilman narsistia: "Ostan enää halpamerkkejä"

10 syytä miksi Blogger on WordPressiä parempi

Näin tunnistat narsistin empaatikkona