Weekend Festival 2k17 ja hardstylempi Digital Stage

Digital Stage
Weekend Festival on mielenkiintoinen tapahtuma, mutta tänä vuonna tapahtumassa, tai sen järjestämisessä oli monia puutteita. Itse asia kuitenkin hoitui mainiosti, eli tapahtuma antoi tuutin täydeltä bassoa, etenkin Digital Stagella. Siellä raskaampi tanssimusa oli upeimmillaan.

Digital Stage tarjosi kahtena päivänä Hardstyle-, Hardcore- ja D&B-musiikkia. Lava kuitenkin aloitteli varsin myöhään jokaisena päivänä, mikä oli pienoinen harmi. Lisäksi Hardstyle-artisti Brennan Heart esiintyi Code Blackin kanssa täysin samaan aikaan. Se satutti monia Hardstyle-kuuntelijoita. Kirjaa minut myös joukkoon. Puhutaan kuitenkin parhaista artisteista.

Viikonlopun näiden bileiden ulkopuolella vietin Hotelli Helkassa saunoineen varsin täyttävällä sekä mukavalla aamiaisella. Hotelli oli kallis, mutta halvempi kuin niin sanotut merkkihotellit. Päällisin puolin hotellista jäi mukava kuva, ja olen ollut tässä aiemminkin. Huoneet ovat viihtyisät ja sauna lämpiää parhaaseen aikaan. Suomalainen ei voinut vastustaa kotoisaa saunaelämystä Hotelli Helkan ylimmässä kerroksessa. Helsinki on kiva paikka, mutta liian pitkään ei parane olla noilla hinnoilla.

Matkoja ja tansseja

Maksoin kahden päivän normaaleista lipuista 128 euroa. Kallis hinta, mutta sain myös vastinetta, koska Digital Stagella oli sisältöä elämääni koko rahan edestä. Myös lavan ulkonäkö oli viimevuotista joulupaperia paljon parempi. Hermot menivät monilla ihmisillä perjantaina jonotukseen. Jonot olivat merkattu huonosti ja moni jonotti väärässä jonossa turhaan. Väkeä oli todella paljon tänä vuonna. Se oli varmasti järjestäjien tiedossa jo etukäteen, mutta jonotusaikaan ei panostettu riittävästi.

Toinen puute oli huono aluesuunnittelu, esimerkiksi kulku Future- ja Digital-lavoille tapahtui erään jonon ohi. Kyseinen jono odotti pitkään vesipullojen täyttämistä. Mielestäni viime vuonna alue oli tilavampi, toisaalta tänä vuonna lavat löysi aiempaa helpommin. Lisäksi vessoja oli alueella todella vähän asiakasmäärään nähden. Moni on myös moittinut alueen huonoa Dome-lavaa, mutta siitä ei ole minulla kokemusta. Erään ahkeran somettajan mukaan lavalle tuli häiritsevää melua päälavalta.

Lauantaina ei onneksi satanut perjantain veroisesti ja lätäköt olivat alueelta jo hävinneet. Myös jonotus ei kestänyt enää niin kauan. Jostain ollaan sentään opittu asiassa. Tulin itse aika myöhässä, koska alussa ei ollut kiinnostavia oman maun artisteja. Jonottaa silti piti, joten jonotuksessa selvästi jokin mätti. Suurin syy porttien määrä ja toisaalta sekin, että porteissa ei ollut tietoa minkälaisia lippuja portit koskevat, ihmisiä auttamaan hädässä. Yläbanneri osoitti väylät aika huonosti.

Kovan luokan bilettäjiä

Digital Stagella oli taas kerran parhaimmat kattaukset suosikkejani, muttei porukassakaan ollut valittamista. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, täydellisiä bilekumppaneita, joilta ei teho käy vähiin edes tunnissa. Duracell-porukkaa! Hyppiä sai koko rahan edestä niin, että viereinen siihen kannusti aidosti, sainpa pari halaustakin tuntemattomilta ja muutamat pahoittelut käsien osuessa minuun tulivat kaupan päälle. Kukaan ei vaikuttanut olevan täysin juovuksissakaan.

Tästä minä tykkään, raskaan tanssimusiikin ystävät osaavat kokemuksestani käyttäytyä, oli sitten festivaali tai klubi-ilta. Ostin myös jatkoliput Circukseen. Siellä kuuntelin vain suosikkiartistit läpi, kunnes lähdin suksimaan hotelliin. Lauantaina kiinnosti J7 niin festareilla kuin klubissakin. Festareilla olin loppuun asti. Laskelmieni mukaan lippuihin festareille ja klubiin matkailua unohtamatta paloi hotellin kera alle 600 euroa. Suuri summa rahaa, mutta kokemuksilla ei ole minusta hintaa.

Olen oppinut ymmärtämään sen, että tavara ei tuo onnea, mutta kokemukset kylläkin. Kokemuksia ei voi mitata rahalla. Toisaalta, koska en osta turhaa tavaraa, pystyn säästämään jonkun verran ja näistä haen kokemuksia vain, jos ne oikeasti ovat arvokkaita minulle. En menisi popmusiikkia kuuntelemaan. Enkä mene ihan jokaiseen paikkaan musiikkiani kuuntelemaan, vaan valikoin mielekkäimmät, ja ilmaiseksikin joskus jostain vahingossa löytyy. Olen todennut tämän tavan bilettää toimivaksi!

Loppusanat

Matkasta jäi lähinnä positiivinen mielikuva busseineen ja hotelleineen. Jonkin verran rahaa meni kahteen ateriaan ulkona ja välipaloihin. Helkassa oli kyllä maistuva aamiainen, mutta itse hotelli maksoi suosittuna viikonloppuna kyllä todella paljon. Monilla ei olisi varaa yöpyä tällaisissa hotelleissa muutamaa päivää enempää. Rahaa meni myös paikallisiin busseihin neljän bussilipun verran, säästin niissä hiemaan ostamalla lipun sovelluksen kautta, mutta säästö oli pieni.

Hetki vielä hotellista: suosittu viikonloppu lisäsi majoituksen hintaa. Koska en asu, enkä tiedä tuttuja kaupungista, vaihtoehtoja ei kamalasti ollut. Joko maksat hotellille, tai asut teltassa, joka oli kaikkein huonoin vaihtoehto Helsingissä. Hotelli oli tosiaan hintava, mutta sain sentään kokea kaksi aamua hyviä aamiaisia, parasta saunaa ja hyvää unta tuovaa sänkyä. Televisiota en edes huomannut kuin pois lähtiessä. Kotona ei minulla sellaista olekaan. Ei ollut moneen vuoteen, eikä sellaisia osteta.

Olen oppinut panostamaan itseeni, ja itsekehitys ei vaadi televisiota. Ilman sitä jää enemmän aikaa kokemuksiin, musiikkiin, urheiluun ja kirjoihin. Jää aikaa tutkia laskutusta, budjettia, ja siivota turhat laskuista. Näillä asioilla saan aikaan sen, että varaa matkailuun kotimaassa on jatkossakin. Kannattaa myös selvittää mikä on halvin ruokakauppa juuri sinulle, näin säästät lisää. Tyhmintä tänään on se, että ei tee mitään. Jokainen tietää, että täpärästi sulkeutuva lompakko on parasta juuri nyt.

Jonotus oli vähemmän hauskaa muidenkin mielestä ensimmäisenä päivänä ja niin kertoo kuva, mutta kuvassa ei näy takana olevia, joita oli karismaattisen paljon odottamassa iloisinta hetkeä sisään.

Järjestäjille tiedoksi: toivon, etten jonottaisi noin paljon ensi vuonna.

Ihmisiä jonossa

Jaksaisitko sinä jonottaa tanssimusiikkia varten tunteja? Kommentoi alle.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Seitsemän asiaa joihin minimalisti kompastuu

Nyt järkyttää! Mitä ihmettä tapahtui Lidlille?

Kuinka päädymme narsistin verkkoon

En käytä WhatsAppia ja se on normaalia