Pitääkö pesukone korjata takuun jälkeen?

Rikkinäinen pesukone
Candyn pesukone hajosi juuri takuuajan jälkeen, puolen vuoden päästä. Kuitti oli jo päässyt hukkumaan, mutta sitä ei edes tarvita, jos pystyy kohtuudella ajattelemaan ostaneensa pesukoneen Hobby Hallista ja tietää koska se on hankittu. Näin päivämäärä on löydettävissä tiliotteista.

Onhan se tietenkin tappelua myyjää sekä huoltoa vastaan, ja pyykkikasakin odottaa tuossa noin toimenpiteitä. Antaa olla, ajatteli pesukoneen käyttäjä. Minulla ei ole varaa käydä töissä tuoksuvissa vaatteissa. Naapuriltakaan en kehtaa vaatteita kysyä lainaksi, saati sitä pyykinpesukonetta, mitähän summia tuokin veloittaisi palveluksesta!

Pesukone korjaukseen oli virheliike

Vanhemmat veivät pesukoneen huoltoon, jossa pyydettiin saada katsomaan vikaa. Pesukoneeseen ei tule sähköä, sanottiin. Ei se ainakaan mikään mahdoton vika voi olla, etteikö sitä voisi korjata? No huollossa ei kerrottu lainkaan, että hinta-arvio maksaa 40 euroa. Seuraavana päivänä tuli soitto, että osa maksaa 200 euroa, lisäksi veloitetaan työkulut. Postissa tulee tarkastusmaksu 40 €. Tällä diilillä pesukone jäi sinne makaamaan. Miksi hinnasta ei kerrottu heti mitään? Hinta-arvio vaikka?

Gigantti olisi huolinut vanhan pesukoneen kierrätykseen ilmaiseksi syytä kysymättä. Hankkivat Siemensin pelin 599 eurolla, mutta saivat alennusta, loppuhinta olikin 550 euroa. No, perjantaina pesukone oli heidän pakko saada, koska pyykkiä on jo kertynyt. Gigantin myyjä aluksi esitteli kyllä koneita, jotka olivat saatavissa vasta kuukausien päästä. Vanhemmat kysyivät, että mitä te sellaisia esittelette, kun kotona on jo pyykit odottamassa konetta! Myyjä siirtyi toisiin koneisiin.

Harmikseen lauantaina tuli ilmaislehti Gigantilta ja siellä samainen pesukone oli 399 euroa. Tuntui oudolta maksaa 150 euroa liikaa. Ottivat Gigantin lehtisen mukaan ja kävivät kuitin kanssa tiskillä. Ei mennyt sekuntiakaan, kun kassahenkilö hyvitti erotuksen pankkikortille, vaikka alennuskampanja ei ollut vielä edes alkanut. Mahtavaa, Gigantti! Oma pesukone sieltä - perjantaina tilasin ja tänään jo tuovat, asentavat sekä vievät vanhan pois. Todella huoletonta, eikä tarvitse maksaa huollosta.

Candyyn on mennyt maku. Huollossa ei varoiteta, että osa maksaa omaisuuksia ja lisäksi kertomatta veloitetaan 40 euron tarkastusmaksuja. Kallis kierrätys! Jos pesukoneen hajottua takuuajan jälkeen haluaa tapella, sen voi tehdä, mutta pyykinpesukonetta tarvitsee meistä jokainen. Kannattaako käyttää siihen energiaa ja aikaa? Sitä voi jokainen miettiä. Ja ei, en usko, että se osa maksaa oikeasti 200 euroa. Uusia pesukoneita kun saa 299 eurolla ihan hyvin tarjouksesta kaiken aikaa.

On vain saatava uusi myydyksi - harmi vain, että kaiken tämän jälkeen se ei ole todellakaan Candy. Ha! Muutenkin pitäisi tehdä korjaus halvemmaksi. Vanhemmat ostivat Siemensin kahdeksankiloisen mallin ja minä Gorenjen seitsemänkiloisen mallin. Kaikki ovat A+++-malleja ja todella hiljaisia. Itse asiassa eilen jo kävin kuuntelemassa Siemensin ääntä ja eihän sitä edes kuullut. Siellä se vain pesi hissukseen. Toivottavasti oma kone on yhtä hiljainen, sillä tämä Candy metelöi liikaakin.

Loppusanat

Erään huoltajan mukaan pesukonetta, tai mitään muutakaan elektronista, ei kuitenkaan kannattaisi heittää ensimmäisenä kierrätykseen. Siinä voi olla jokin pieni osa, joka on rikki, mutta muuten laite saattaa olla täysin kunnostettavissa. Tämä kuitenkin jäi vanhempien vastuulle, ja he päättivät kävellä Giganttiin. Candyn pesukone putosi heti listalta, vaikka myyjä yritti sitä ensimmäisenä tyrkyttää. Muitakin vaihtoehtoja on, vanhemmat ajatteli. Lopulta kävelivät tyytyväisinä ulos.

Gigantin palvelu oli ystävällistä, ja myyjä tuli itsenäisesti auttamaan. Tällaista palvelua ei saa Verkkokauppa.comin Pirkkalan myymälästä, koska myyjiä pitää tilata jonotuksella. Myös tuolla Powerissa asiakaspalvelu oli paljon Verkkokauppa.comia parempaa. Jos haluaa palvelua, ilman että sitä kalastaa ensin, suosittelen käymään Tampereen seudulla Lielahden Gigantissa kaukaisesta sijainnista huolimatta (ainakin meidän näkökulmasta). Siellä ihan oikeasti palvellaan.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Candyn pesukoneista? Kommentoi ihmeessä alle!

Kommentit

 1. Törmäsin sattumalta juttuusi ja pakko tähän hieman kommentoida itse aiemmin huoltoliikkeessä töissä olleena. (ei minkään merkin vaan valtuutettu huolto, vaan ihan yleishuolto, "nyrkkipaja").
  Tuota hinta-arvion maksullisuuden ihmettelyä en kyllä ymmärrä, työaikaa siihenkin kuluu ja ainakin meillä se vika ihan todellakin selvitettiin, laite palasiksi ja tutkimaan.
  Varmaan ne hinnastotkin olisi siellä jossain seinällä olleet.
  Jos viet autonkin huoltoon ja sanot että selvittäkää mikä siinä on vikana, niin kyllähän sekin maksaa.
  Tapauskohtaisesti saattoi mennä kaksikin tuntia vianselvitykseen eli halvalla niitä tehtiin, normaalin tuntiveloituksen ollessa 60€, tarkastusmaksu taisi olla meilläkin tuo sama 40€. Jippona toki se että käytännössä aina joko vika korjataan tai laite jäi huoltoliikkeelle, huonoin mahdollinen vaihtoehto on se että asiakas maksaa tarkastusmaksun, ei halua huoltaa ja vie laitteen pois, silloin käytännössä aina meni tappion puolelle.
  Liikkeeseen jääneet laitteet purettiin varaosiksi tai vähän paremmat koneet jätettiin odottamaan että osan saatavuus ja näin ollen hinta paranee, tai tulee toinen samanlainen laite josta saadaan käytetty osa. Usein tuo tarkastusmaksukin oli neuvoteltavissa pois tai halvemmaksi jos laitteen jätti liikkeeseen.
  Joskus jos oli joku pikkuvika, esim. heikko liitos tms. niin ne tuli ihan tuohon tarkastusmaksun hintaan korjattua.
  Varaosien hinnasta - määrättyjä osia saa kyllä halvallakin, mutta jos siellä on joku vähän harvinaisempi paikka levähtänyt, niin joitakin osia ei saa kuin tehtaalta suoraan ja silloin ne on kyllä kalliita. Samoin jos siellä huollossa ei esim. piirikortteja ollenkaan korjata vaan vaihdetaan suoraan uudet, niin nekin on kalliita.
  Suosittelen kyllä tosiaankin että käyttäkää huoltoliikkeitä - erityisesti näitä nyrkkipajoja, sen takia huoltoliikkeidenkin hinnat vaan nousee koko ajan, kun ihmiset luulee että ei mitään voi enää korjata, päinvastoin. Usein huollon hinnaksi jäi noin 25% uuden hinnasta kaikkineen, toki joskus oli näitä ongelmatapauksia eli osia ei saa järkevästi. Mutta varmasti yhdeksän kymmenestä saatiin kohtuullisilla kustannuksilla kuntoon. Luontokin kiittää kun ei ihan kaikki mene heti kaatopaikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista. Moni varmasti saa noinkin pesukoneensa kuntoon, jos vain olisi ottanut sen tarjouksen vastaan. Nykyän tosin on niin paljon pesukoneita tarjouksessakin muutamalla satasella, että esimerkiksi opiskelija ei lähde pesukonetta korjauttamaan. Juuri siksi, että ajatellaan sen olevan kallista, vaikka joskus hinta onkin luultua halvempaa. Tietysti työaikaa siinä menee, kun vikaa paikantaa ja siitä on saatava korvausta. Tuossa tapauksessa heille ilmoitettiin siis tarkastustyön jälkeen että korjaus maksaa vielä päälle monta sataa - korjaus ei siis kannattanut. Lopuksi maksoivat vain sen tarkastusmaksun. Jos siis oikein hyvä tuuri käy, niin pesukoneesta voi kärähtää juuri se koneen kallein osa. Maailman kannalta tietenkin vanhan korjaus olisi parempi, mutta hyvin moni ei uskalla, suuren hinnan pelossa. Vaikka silloin tällöin näissä joku halvallakin pääsee :)

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle