Kannattaako pesukoneitakin korjauttaa

Candyn rakas pesukone hajosi juuri takuuajan jälkeen, alle puolen vuoden päästä. Kuitti oli jo päässyt hukkumaan, mutta tätä ei aina edes tarvita, jos pystyykin kohtuudella ajattelemaan ostaneensa tämän pesukoneen Hobby Hallista ja tietää koska se on hankittu. Näin päivämäärä löytyy helposti tiliotteista. Hobby Hall on varsin kaukana Vantaalla, joten sinne ei lähdetä reklamoimaan. Lähdettiin huoltoonne, jossa kerrottiin vian olevan yleinen, mutta katsellaan ensin suurennuslaseilla hinnoista kertomatta.

Onhan tämä tappelua myyjää sekä huoltoa vastaan, ja pyykkikasa odottaa tuossa noin toimenpiteitä. Antaa olla, ajatteli pesukoneen käyttäjä. Minulla ei ole varoja käydä töissäkään tuoksuvissa vaatteissa. Naapurilta en oikein kehtaa vaatteita kysyä pestäväksi, sehän ei käy Suomessa ollenkaan kuvioihini ja kun omakotitaloon muutettu, ei pyykkitupaakaan ole. Candyn huollossa palvelu oli ystävällistä, mutta perässä tuli hinta-arvio ja lasku hyväksyttäväksi. Lasku oli aivan liian iso, sillä saisi jo uuden koneen.

Mitä auttamisiin tulee, auta mielelläsi. Vanhemmat halusivat tietää mistä saattaisi saada paremman pesukoneen. Hobby Hallin halvin Candy oli niin nähty. Huolto oli kauttaaltaan surkeaa. Myyjäliikkeen asiakaspalvelu ei ollut kiinnostunut jälkiasiakaspalvelusta, joten huolto olisi mennyt ostajan piikkiin. Pyykki ei talossasi odota, joten kuluttajaneuvojaa ei ollut aikaa häiritä. Pesukone itsessään on huollon käsissä, ehkä korjaavat ja myyvät voitolla jollekin toiselle asiakkaallesi huoltokäyntiesi yhteydessä.

Nyt oma Candyn pesukoneeni menee pian vaihtoon. Luottamus merkkiin on pieni. Ikääntyessä alkoi vuotaa vettä pesukoneen yläpuolelta. Ajattelinpa, että parisen koneellista pesen vielä, ja otin yhteyttä Giganttiin. Tilasin uuden pesukoneen Gorenjelta koneen asennuksella ja vanhan pois viennillä. Se oli parasta juuri nyt, koska uusi kone ei ollut sutta syntyessään. Candyssä oli pientä ongelmaa jo uutena, mutta näiden kanssa olen oppinut elämään, kunnes tilanne paheni selkeästi heti takuunne jälkeen.
Ostamme pesukoneitanne niin Gigantista kuin Verkkokauppa.comista, mutta hyvin harva pesukone on toistaiseksi kuollut eteemme takuuajan loputtua. Paitsi ehkä juuri nyt. Ja hän olikin nimeltään Candy. Että näin.
Emme jaksaneet valittaa Hobby Halliin, koska pesukone oli aikoinaan tarjouksessa, ja juuri siksi sen ostimmekin 349 eurolla. Candy kävi kuumana vanhemmilla harva se ilta. Pyykki ei koskaan väistä!

Pyykkääminen on itse asiassa asia, jota pitää vain tehdä, ja siihen tarvitaan toimivia pesukoneita.

Pesukone korjaukseen oli virhe, huolto uuden verran!

Vanhemmat veivät pesukoneen huoltoon, jossa pyydettiin saada katsomaan vikaa. Pesukoneeseen ei tule sähköjä, sanottiin. Eikä se ainakaan mikään mahdoton vika voi olla, etteikö sitä voisi korjata? No huollossa ei kerrottu lainkaan, että hinta-arvio maksaa 40 euroa. Seuraavana päivänä tuli soitto, että osa maksaa 200 euroa, lisäksi veloitetaan työkulut. Postissa tulee tarkastusmaksu 40 €. Tuolla diilillä pesukone jäi tuonne makaamaan. Miksi hinnoista ei kerrottu heti mitään? Joku hinta-arvio vaikka?

Gigantti olisi huolinut vanhoja pesukoneita kierrätykseen ilmaiseksi syytä kysymättä. He hankkivat Siemensin pelejä 599 eurolla, mutta saivat alennuksia, loppuhintasi olikin 550 euroa. No, perjantaina pesukone oli heidän pakko saada, koska pyykkiä onkin jo kertynyt. Gigantin myyjä aluksi esitteli kyllä koneitasi, jotka olivat saatavissa vasta kuukausieni päästä. Vanhemmat kysyivät, että mitä te sellaisia esittelette, kun kotonaan on pyykki odottamassa konetta! Myyjä siirtyi saman tien toisiin koneisiin.

Harmikseen lauantaina tuli ilmaislehti Gigantilta ja tuolla samainen pesukone oli 399 euroa. Tuntui oudolta maksaa 150 euroa liikaa. Ottivat Gigantin lehtisen mukaan ja kävivät kuitin kanssa tiskillä. Ei mennyt sekuntiakaan, kun kassahenkilö hyvitti erotuksen pankkikortille, vaikka alennuskampanja ei ollut vielä edes alkanut. Mahtavaa, Gigantti! Oma pesukone sieltä — perjantaina tilasin sekä tänään jo tuovat, asentavat sekä vievät vanhan pois. Todella huoletonta, eikä tarvitse maksaa törkyhuolloista.

SER-jätettä kierrätyskeskuksessa

Candyyn on mennyt maku. Huollossa ei varoiteta, että osa maksaa omaisuuksia ja lisäksi kertomatta veloitetaan jo 40 euron tarkastusmaksuja. Kallis kierrätys! Jos pesukoneen hajottua takuuajan jälkeen haluaa vielä tapella, sen voi tehdä, mutta pyykinpesukonettasi tarvitsee meistä jokainen. Kannattaako käyttää siihen energiaa ja aikaa? Sitä voi jokainen miettiä. Ja ei, en uskoisi, että se osa maksaa oikeasti 200 euroa. Uusia pesukoneita ostaa nyt jopa 299 eurolla melko hyvin tarjouksesta ihan kaiken aikaa.

On vain saatava uutta myydyksi. Harmi vain, että kaiken tämän jälkeen se ei ole todellakaan Candyni! Muutenkin pitäisi tehdä tämä korjaus halvemmaksi. Vanhemmat ostivat Siemensin kahdeksankiloisen mallin ja minä Gorenjen seitsemänkiloisen mallini. Kaikki ovat A+++-malleja, ovat todella virtapihejä. Itse asiassa eilen jo kävin kuuntelemassa Siemensin ääntä ja eihän sitä edes kuullut. Siellä se vain pesi hissukseen. Toivottavasti myös oma kone on hiljainen jatkossakin, sillä Candy metelöi nyt liikaakin.

Pesukoneita myydään tänä päivänä vuoden ympäri. Muistan hyvin ensimmäisen pesukoneen, minkä mummoni hankki menneinä vuosikymmeninä. Tuo pesee valehtelematta vieläkin. Mikä on muuttunut pesukoneissasi tänään, etteivät nuo kestä takuuta pidemmälle? Miksi pesukoneita myydään jatkuvasti, sen sijaan että tehtäisiin nyt alkuun kunnolla? Kyllä sellaisen sopii halvallakin saada. Toisaalta vanhan huoltaminen on oltava kohtuullisempaa lompakolle. Moni huollattaisi näin vanhaa ostamatta uutta.

Näin ostin pesukoneeni naurettavan halvalla hinnalla

Candyn pesukone oli korjattu jeesusteipeillä jo pitkään, kansi olisi muuten irronnut kierroksilla. Enkä tiedä, onko tuossa loistokkain korjaus, kun en ihan Candyn huoltomies ole. Sain kuin sain pesukoneille vähän lisäaikaa, ja pyykkäsin ylimääräisen vuoden. Ekstravuoden aikana katsoin tiiviisti pesukoneiden tarjontaa. Huomiosi kiinnittyi erääseen Gorenje-pesukoneeseen Gigantissa, joka maksoi 399 euroa. En ostanut sitä heti, koska se oli normaalihintainen. Myöhemmin koneesta tuli tarjous ja tein tilauksen.

Koneen sai 349 eurolla. Viikonlopun aikana tuli Gigantin mainoksia kotiini, ja sama kone maksoi enää 299 euroa seuraavasta viikosta, joten otin yhteyttä itsekin Giganttiin ja sain erotuksen tilille. Sain kuin sain 100 euron alennuksen tekemättä mitään. Se, että otin ylipäätään yhteyttä, tarjosivat vielä koneeni asennuksen kuljetuksen hinnalla. Säästin lisää, eikä tarvinnut mennä missään vaiheessa lähipesulaani pyykkäämään. Olet kaiken lisäksi ystävällinen muille, joten suostuivat tuosta vanhan kierrättämään.

Perustelin kantaa sillä, että olen Gigantin kanta-asiakas, ja autottomana en lähtisi mitään rikkinäistä Candya viemään Väinö Paunu Oy:n bussissa matkalla Kyöstiin Vaitin kautta. Palvelija ymmärsi, että se voi olla kieltämättä vaikeaa, ja sain kaupan päälle kierrätykseni. Pyykkikonetta asentamaan saapuneet miehet veivät vanhan mennessään, joten säästin itseäni selän vaivoilta. Ottaen huomiooni, että en ole itsekään saanut kovin hyvää palvelua Verkkokauppa.comista, tein oikein hyvät ostokset Gigantissa.

Vaikka pesula on houkutteleva, ei kiitos

Suomalaiset ei uskalla tingata. En tiedä onnistuuko kaikkialla, mutta Gigantissa. Siellä on hintatakuu, eli jos löydät saman tuotteen heiltä tai muualta palautusajan halvemmalla, saat erotuksen. Sekin tässä miellyttää, että jos olen ostanut huonon koneeni, pääsee palauttamaan. Silloin täytyy vaivata kantajan selkää, enkä luultavasti tekisi sitä, ellei kone ollut täysin ala-arvoista. Uskoisin, että Gorenje voisi olla parempi merkki kuin Candyt, joista ei ollut koskaan mitään hyvää sanottavaa. Olisinpa ostanut heti.

Niin, sieltä Gigantista. Olisi nimittäin palauttanut koko jutun noin käyttöviikon jälkeen. Ei siinä arjen koneessa ollut mitään hyvää. Uudesta se kansi meni vaivalla kiinni. Takuupalvelu oli mallia korjaa itse. Onneksi löytyi jeesusteippiä, kun kansi irtosi lopullisesti juuri takuun jälkeen. Korjasin nuo itse, mutta niinhän käskettiin kuukausi ostoksesta? Candyn huolto yrittää rahastaa takuun jälkeen. Silloin ihmisiä saattaa korjaus kiinnostaa, mutta asiakkaina ei siihen kannattaisi lämmetä, mikäli uusia saa samalla.

Samalla hinnalla nimittäin. Voi sanoa, että ainakaan meidän perhe ei erehdy koskaan Candyn koneita enää ostamaan. Jos koneessa lukee Candy, myyjä saanee esitellä muita koneita. Koneita, jotka toimivat rehellisesti. Boschin huolto tulee vaivatta kotiin korjaamaan pesukoneenne, ja takuu toimii. Aikoinaan kuulin, että asiakkaan luona johto ei riittänyt Siemens-koneen kytkentään, joten huolto tuli ja vaihtoi johdon takuuaikana ja takuuseen. Candylta voisin yrittää saada palvelua, käskevät improvisoimaan.

Hölmö, älä kanna sieltä kahta pyykinkuivaustelinettä

Muutin tänne Pirkkalaan huhtikuun 1. päivänä 2012. Isä auttoi todella paljon eli auto oli käytettävissä. Peräkärryyn mahtui kaikki huonekalut kotoa ja sain pakettiautollisen tilaa uusillekin ostoksille. Voisin sanoa sen ääneen, että en ole tyytyväinen itseeni. Ostin ihan vain huvini vuoksi kaikkea, joka vähänkin tuntui tarpeelliselta, ja kun urakka oli ohi en tiennyt mitä tehdä. Miten tulikin niin paljon arkitavaraa? Citymarketissa oli hassua ostaa Ted-pyykinkuivausteline, vaikka olisit tarvinnut vähäsen isomman.

Hong Kongista ostin tavaroita ja asioita varmaan naapurille jaettavaksi, koska minulla ei tuolla ollut minkäänlaista ostoslistaa mitä tarvitsen. Lasken sen nuoruuden idiotismiksi. Jos asennoituisin tänne kunnolla, niin voisin pikku hiljaa miettiä mitä näistä ostoksista voisi viedä vaikka Kieppiin. Pitäisi nyt muistaa, että opiskelija-asuntolassa minulla oli takuuvarmasti jopa 200 tavaraa. Parhaimmillaan alle 100. Miten se nyt yhdessä muutossa on yhtäkkiä 600 tai nyt enemmän? Olen syvästi pettynyt tähän.

Ostamasi pyykinkuivausteline Citymarketista ei ole surkein, mutta tuo ei taida riittää. Olisi tarvinnut vähän isomman, joten menin Väinö Paunu Oy:n kyydillä Partolaan. Jyskistä löytyi tällainen ihmejuttu, siinä oli oikein kolmen vuoden takuu ja se vaikuttaa kestävän myös painoa. Haluaisit olla tänään vähän nuukempi kuin ennen, joten en ostanut tuotetta edes normaalihintaan, vaan hain Jyskin sivuilta viiden euron alennuskupongin ajankohtaisista tarjouksista haluamiisi tuotteisiisi. Yksi kuponki, ostoksiini.

Ostin ison pyykinkuivaustelineen Jyskistä

Bussikuski huomaa autottomat helposti. Heillä ei ole kiesiä, joten pyykinkuivausteline matkasi kotiin täysin vaivattomasti Paunulaisessa. Lentokentälle menevä bussini oli aikataulussa, mutta kuljettaja ei jostain syystä päästänyt minua etuovestaan. Joutui siirtymään etupenkeiltä kyseisen ostokseni kanssa niitä keskiovia kohti. Kuljettaja vaikuttaisi olevan miltei eläkeiässä, joten tällaisen palvelun ymmärtää. En edes laittanut palautetta asiasta Nysselle, koska tärkein hoitui, eli pääsi kotiin bussista. Tärkeintä.

Nyt sinulla on kaksi pyykinkuivaustelinettä. Tämä ratkaisee sen aiemman ongelman, enkä oikeastaan enää käytä sitä toista, joten jonkun ajan kuluttua voisit varmaan pitää tuosta parhaimman. Ongelmana on toistaiseksi ollut enimmäkseen se, että kun jotain on tavarasta maksanut, niin eihän se luopuminen käy. Minun täytyy työstää itseäni, koska täältä puuttuu käsitys mitä edes haluaisit. Ei kauppaan mennä ilman ostoslistaa. Silloin ostaa samaa tavaraa kaksin kappalein. Olenpa kuullut siitä hyvästä yhdestä.

Minulla ei ole juuri nyt varaa edes uimahalliin, koska olin ostanut kaikkea turhaa nuoruuden starttiin. En toki velakseni, mutta omalla rahalla. Säästöt hupenivat, koska joku toinen kertoi, että sinulla pitäisi olla enemmän. Äiti puhuu jatkuvasti tästä, että on vihdoin napattava työelämästä kiinni, vaikka sinulla ei ole minkäänlaista ideaa mitä haluaisin olla isona. Minulla on aivan liikaa pyykättävää, koska jonkun mukaan ne viidet bokserit ja viidet paidat eivät riitä. Hankinpa juuri 15 kappaletta lisää, niitä kaikkia.

En jatkossa pyydä autokyytiä, mene sittenkin bussilla!

Haluaisin olla vähän erilainen, supernuuka, tai jotain. Hyvin vaikeaa, koska tuntuu paljolti, että sinua syrjitään tuosta matkoilla. En tarvitse mikroaaltouunia mihinkään, mutta on vähän hassua kuulla siitä nyt 150 kertaa, kun ensikotiisi tulee porukkaa katsomaan sitä ja kysymään missä se helvetin mikro on! Verkkokauppa.comissa, vastasin vitsaillen ja vaihdoin aihettasi. Noin 200. kerralla sitä rupesi olemaan ihan täynnä näitä samoja kysymyksiä. Hommasin sen helvetin mikron ja se olikin hyvä koriste-esine.

Osasyy siihen miksi et osta kaikkea, vaikka joskus haluaisinkin, on perinteinen. Jouduin kuljettamaan miltei kaiken Väinö Paunu Oy:n bussilla kotiin ja tämä rajoittaa ostoksia juuri sopivasti. Oliko se peräti yksi kerta vuodessa, kun näin pariskunnan liikuttelevan pesukonetta Paunulaisessa kotiinsa. Lähtö oli hieman myöhässä, mutta kun ei autoakaan ole, niin ei minulla minuuteista kiinni. Tajusin jopa auttaa, sillä pariskunta ei siellä tajunnut käyttää invalideille tarkoitettua liuskaa pesukoneen uloskannossa.

Varsinkin poistumisenne aikana nokkakärry uudella pesukoneella liukui busseista melko rivakasti, ja laitoin vielä liuskan takaisin lähtöasentoon. Kuljettaja näki minut takaisin penkillä, ja auto lähtikin nyt liikkeelle. Nauroin kyllä hieman jälkeenpäin onnistumisia, mutta yksin saattaisi olla vaikeampaa. Tulit siinä kyllä tovin mietittyä omia arvovalintoja, kun sain kuljetuksen, asennuksen ja vanhan poisviennin Gigantin ammattilaisilta asentajilta. Toisaalta pölynimurini kulkeutui Lielahden Gigantista busseilla.

Busseilla ei tuoda pesukoneita koteihin

Jatkossa en enää pyydä autokyytejä keneltäkään. Tiedän, että se maksaa. Aina auton kanssa, se kaikki kantamiseni on niin helppoa, että tulee ostettua vähän enemmänkin. Nykyään tilaan kaikkea kotiini ja maksan mieluusti pyydetyt hinnat kuljetuksistasi. Silloin voi miettiä ostoksen tarpeellisuuttakin. Onko järkevää tilata uutta sohvaa, jos Ikean kotiinkuljetus näyttää olevan 69 euroa? Saan kuitenkin ilmaisen sohvan vaikkapa vanhemmilta, kun he vähän ajan päästä kyllästyvät nykyisiinsä ja ostavat nyt uutta.

Autoton elämä on suuria säästöjä. Pitää pyrkiä vaikka minimoimaan, mutta laskin hamstrauksen ajan nuoruuteen. Eiköhän se kaikille ole selkeää, että kun on täysi-ikäinen, menee klubeille ja sinne. Yrittää kisailla siitä, kenellä on eniten materiaa. Yrität löytää sen urapolun niistä kaikista, vaikka haluaisi vain elää ja kokea tätä maailmaa. Busseilla tai ilman. Lentokoneilla tai ilman. Autoilla tai ilman. Pyörillä tai jalkaisin. Minusta tuntuisi, että hyvin moni ei uskalla erottautua massasta. Tehdään niin kuin muut.

Joku on nauranut minulle päin naamaa, että olet jo ihan 24-vuotias, ja minulla ei ole vieläkään arjen ajokorttia. Moni siinä vaiheessa olettaakin, että oletpa köyhiä, vaikka olit pyrkinyt säästämään rahaa. Hassuinta on siinä vaiheessa ottaa enää kantaa siihen, kun autoilija hommaa bensaa tankkiin Credit-puolelta pankkikortissa. Sieltä väkisinkin muistuisi lapsuudessa saatu neuvo mummoltani: "Menet ja maksat tai et mene". Sitä yritän tässä oikeastaan noudattaa, sillä autoiluun ei ole todellakaan varaa!

Yhteenveto: Gigantin palvelu on hyvä, kunhan sitä saa

Olimme aika tyytyväisiä Gigantista saatavaan palveluun, että aiomme lopettaa Verkkokauppa.comissa ravaamiset. Siinä, kun Gigantissa tullaan nenille palvelemaan laadukkaasti, niin kilpailijan liikkeessäsi täytyi hakea omaa vuoroa palveltavaksi, ja tuo maksaa aikaa. Jonot ovat pitkät, ja ihmiset väsyneitäkin odottamaan vuoroa saada ostosuosituksia. Jos kaipaat ohi kulkevalta myyjältä palvelua, niin hän kysyy ääneen, etkö näe missä on palvelupiste? Asiakaspalvelua ei hoideta näin, joten pesukoneita muualta.

Candyn huollon mukaan pesukonetta, tai mitään muutakaan elektronista, ei kannattaisi heittää aivan ensimmäisenä kierrätykseen. Siinä voisi olla jokin pieni osa, joka on rikki, mutta muuten laite saattaisi olla toimintakelpoinen vuosia. Tämä jäi tässä tarinassa vanhempien vastuilleen, ja he päättivät kävellä heti Giganttiin. Candyn pesukone putosi heti listalta, vaikka myyjä yritti tästä ensimmäisenä tyrkyttää. Muitakin vaihtoehtoja on, vanhemmat ajattelivat. Lopulta kävelivät niin tyytyväisinä ulos liikkeestä.

Gigantin palvelu oli erittäin ystävällistä, ja myyjä tuli itsenäisesti auttamaan. Tällaista palvelua ei saa Verkkokauppa.comin Pirkkalan myymälästä, koska myyjiä pitää odottaa jonotuksella. Viikolla ainakin myös Powerissa asiakaspalvelu oli Verkkokauppa.comia paljon parempaa. Jos haluaisit palvelua, ilman että sitä kalastaa ensin, suosittelen käymään Tampereen seudulla Lielahden Gigantissa kaukaisestaan sijainnista huolimatta (ainakin meidän näkökulmasta). Siellä ihan oikeasti palvellaan ja tyyleilläkin.

Aina voi siitä huollosta kysyä pikaisen hinta-arvion, mutta jos tuo maksaa 250 euroa, taitaa uusi olla kannattavampaa valintaa. Ota jo huomioon huollon tarkastusmaksut, joita ei yleensä veloiteta, mikäli huolto lopulta tilataan. Mitä hajoaa seuraavaksi? Toinen vaihtoehto on korjata itse. Olen varma tästä, että olet työpaikalla, eikä sinulla ole kamalasti aikaa tutustua pesukoneiden korjausmahdollisuuksiin. Siksi uuden pesukoneen ostaminen voi olla helpompaa, niin on sitten oma vaimosikin tyytyväisenä.

Sainpa juuri vastaavan ongelmapesän vanhemmilta tämän uusimman Candyn tieltä ja kyllähän nuo kahdessa vuodessa rikki menevät. Valmistaja ei vastuutaan huollossaan ota, vaikka rikkoontuminen tapahtuisi juuri takuun umpeutumisen jälkeen. Onneksesi on muitakin merkkejäsi pesukoneissa.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Candyn pesukoneista? Kommentoi ihmeessä sinne alle!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Törmäsin sattumalta juttuusi ja pakko tähän hieman kommentoida itse aiemmin huoltoliikkeessä töissä olleena. (ei minkään merkin vaan valtuutettu huolto, vaan ihan yleishuolto, "nyrkkipaja").
Tuota hinta-arvion maksullisuuden ihmettelyä en kyllä ymmärrä, työaikaa siihenkin kuluu ja ainakin meillä se vika ihan todellakin selvitettiin, laite palasiksi ja tutkimaan.
Varmaan ne hinnastotkin olisi siellä jossain seinällä olleet.
Jos viet autonkin huoltoon ja sanot että selvittäkää mikä siinä on vikana, niin kyllähän sekin maksaa.
Tapauskohtaisesti saattoi mennä kaksikin tuntia vianselvitykseen eli halvalla niitä tehtiin, normaalin tuntiveloituksen ollessa 60€, tarkastusmaksu taisi olla meilläkin tuo sama 40€. Jippona toki se että käytännössä aina joko vika korjataan tai laite jäi huoltoliikkeelle, huonoin mahdollinen vaihtoehto on se että asiakas maksaa tarkastusmaksun, ei halua huoltaa ja vie laitteen pois, silloin käytännössä aina meni tappion puolelle.
Liikkeeseen jääneet laitteet purettiin varaosiksi tai vähän paremmat koneet jätettiin odottamaan että osan saatavuus ja näin ollen hinta paranee, tai tulee toinen samanlainen laite josta saadaan käytetty osa. Usein tuo tarkastusmaksukin oli neuvoteltavissa pois tai halvemmaksi jos laitteen jätti liikkeeseen.
Joskus jos oli joku pikkuvika, esim. heikko liitos tms. niin ne tuli ihan tuohon tarkastusmaksun hintaan korjattua.
Varaosien hinnasta - määrättyjä osia saa kyllä halvallakin, mutta jos siellä on joku vähän harvinaisempi paikka levähtänyt, niin joitakin osia ei saa kuin tehtaalta suoraan ja silloin ne on kyllä kalliita. Samoin jos siellä huollossa ei esim. piirikortteja ollenkaan korjata vaan vaihdetaan suoraan uudet, niin nekin on kalliita.
Suosittelen kyllä tosiaankin että käyttäkää huoltoliikkeitä - erityisesti näitä nyrkkipajoja, sen takia huoltoliikkeidenkin hinnat vaan nousee koko ajan, kun ihmiset luulee että ei mitään voi enää korjata, päinvastoin. Usein huollon hinnaksi jäi noin 25% uuden hinnasta kaikkineen, toki joskus oli näitä ongelmatapauksia eli osia ei saa järkevästi. Mutta varmasti yhdeksän kymmenestä saatiin kohtuullisilla kustannuksilla kuntoon. Luontokin kiittää kun ei ihan kaikki mene heti kaatopaikalle.
Kiitos hyvästä kommentista. Moni varmasti saa noinkin pesukoneensa kuntoon, jos vain olisi ottanut sen tarjouksen vastaan. Nykyän tosin on niin paljon pesukoneita tarjouksessakin muutamalla satasella, että esimerkiksi opiskelija ei lähde pesukonetta korjauttamaan. Juuri siksi, että ajatellaan sen olevan kallista, vaikka joskus hinta onkin luultua halvempaa. Tietysti työaikaa siinä menee, kun vikaa paikantaa ja siitä on saatava korvausta. Tuossa tapauksessa heille ilmoitettiin siis tarkastustyön jälkeen että korjaus maksaa vielä päälle monta sataa - korjaus ei siis kannattanut. Lopuksi maksoivat vain sen tarkastusmaksun. Jos siis oikein hyvä tuuri käy, niin pesukoneesta voi kärähtää juuri se koneen kallein osa. Maailman kannalta tietenkin vanhan korjaus olisi parempi, mutta hyvin moni ei uskalla, suuren hinnan pelossa. Vaikka silloin tällöin näissä joku halvallakin pääsee :)
Anonyymi sanoi…
Joskus oli Candy pesukone jolle kuitenkin tuli burn out. Siinä ei ollut näppäintä vaan ohjelmat laitettiin pyörivästä vivusta joka liikahti seuraavaan kohtaan pesuohjelman ollessa päällä ja kun sille tuli se burn out niin se ei pysähtynyt pyörimistä vaan pyöri koko ajan ja sanoi klik.
(Ulkopuolinen joka ei tunne eikä tiennyt mistä puhuin kun kerroin tätä oletti heti että Candy on prostituoitu ja vielä kollegani joka tarkoittaisi sitä että mä olisin myös pesukone ja se on jo aivan käsittämätöntä ja tätä juttua onkin sitten väitetty pitkin maita ja mantuja ja luulo ei mikään tiedon väärti eikä luulijalla mitään älykkyyttäkään...)
Hei, kiitos kattavasta kommentista!

Candyn pesukoneissa on ollut tosiaan monilla vikaa takuuaikana tai sen jälkeen.

Toivottavasti vaihdoit pesukonemerkkiä myös.

Oma Gorenje pesee vieläkin, hankittu marraskuussa 2014.

Vaikea kuvitella pesukonemerkkiä markkinoilta, joka olisi huonompi kuin Candy.

Kiitos ja hei hei!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana