Huoltomies pelasti muurahaisilta

Moni ihminen painii nyt kodeissaan ei-kutsuttujen vuokralaisten kanssa. Ne etsivät tyypillistä makeaa ja saattavat olla varsin ilkeitäkin — monta viikkoa. Onneksi tappelu näitä vastaan ei ole kallista, saati vaikeaa, annan täältä muutamia vinkkejä siihen. Rivitaloissa tämä on melko yleinen ongelma. Onneksi täällä on Kotikatu, Realian isännöinti ja hyvät naapurit, jotka jakavat kokeilujaan jo muillekin. Naapuri vinkkasi, että soitti Kotikadulle ja sai kokonaisen muurahaisarmeijan huoltomiehen avulla pois.

Kiinnostuin asiasta sen verran paljon, että lähdin selvittämään numeroa tälle Kotikadulle. Naapurini ojensi numeron vaivatta. Tässä kämpässä eniten muurahaisongelmaa on ollut juuri muutettuani, kun edellinen asukas ei ole näihin paljoa vaivaa käyttänyt, ja myös naapurit kärsivät. Silloin helposti koko pesuallas on täynnä kutsumattomia vieraita. Aloitin tuolloin, mutta aerosoli tappoi osan vieraistani. Huoltomies osti muurahaisrasian, ja päivässä vieraat hävisivät. Rasia maksaa muille viitisen euroa.

Toistanut kaunista juttua olen joka vuosi oikeastaan, jo ensimmäisten muurahaisten ilmestyessä. Aina on toiminut. Jos muurahaisia oli tämänkin jälkeen, suihkutin muurahaisaerosolia uudemman kerran muurahaisten olinpaikkoihin. Tarvittaessa tein tämän kolmannenkin kerran. Yleensä tämän jälkeen kaikki muurahaiset ovat hävinneet lopullisesti. Erityisen paljon muurahaisia kertyy teidän rivitalossa esimerkiksi kylpyhuoneeseen, keittiön kaapistojen taakse ja vaikkapa sisääntuloon sekä rakoihin.
Muurahaisten torjunta on taitolaji, mutta joskus on mahtavaa kääntyä Kotikadun puoleen! Huoltomies tulee seuraavana päivänä ovelle... Ja sitten voidaan hyvästellä kaikki muurahaiset. Kaikki. Jokainen lähtee.
Kotikadun huoltomies toi paitsi muurahaisrasian, myös muurahaisaerosolin, ja koska asun vuokralla niin tietystikin maksutta. Kuinka moni, joka asuu "omassa", on saanut huoltoyhtiöltä sitäkään?

Jos täällä on jatkossa ongelmia, soitan heti Kotikadulle, ihana huoltomies auttaa ja pelastaa!

Tärkeintä on kertoa, että täällä ei ole mitään, paitsi Kotikatu

Koti, jossa makeaa ei ole, ei innosta muurahaisia kovin pitkään. Onkin hyvää syytä pitää koti siistinä ja siivottuna. Ruoanlaiton jälkeen laitettava heti kaikki siistiksi, ettei kukaan ehdi innostua niistä välissä. Oikeastaan mikään keino ei toimi, jos muurahaisilla on vaihtoehtoruokaa saatavilla. Itse aloitin ihan ensimmäisenä muurahaisaerosolista. Suihkutin sitä kunnolla aukkoihin, joista muurahaisia aina tuli. Tämän jälkeen on syytä tuulettaa koti ja poistua sieltä itse. Myös kannelliset astiat ovat hyviä.

Eivät pääse sokeriin käsiksi. Jos tämänkin jälkeen muurahaisia tulvii, pistä yksi noin 4 euroa maksava Raid-muurahaisrasia sinne, missä muurahaisia kulkee. Näitä voi laittaa toki useitakin. Osa työläisistä menevät syöttiin makean nälässä, vievät "ruokaansa" pesään varastoon ja syöttävät kuningattaren. Vaikutus alkaa vasta muutamien päivien päästä, jolloin muurahaisia kuolee ja jos työläiset kuolevat, niin kuningatar nääntyy nälkään tai syö viimeistään silloin varastoitua "ruokaa" ja kuolee pois.

Hyvin usein työläiset ruokkivat suurella varmuudella kuningatarta. Jossain välissä uusia työläisiä ei enää synny kotiisi. Kaupan rasiasta huolimatta koin pienen yllätyksen. Lidlin keittiöösi tarkoitettu yleispuhdistusaine karkottaa muurahaiset. Mikään suolapippurisekoitus ei ole täällä toiminut ja muurahaiset ovat sen kiertäneet. Heti kun pesin muurahaisreitit, eli käytännössä altaat ja kaakelit kokonaisuudessaan Lidlin pesuaineella, muurahaiset eivät selvästikään halunneet tulla ulos.

Muurahaistorjunta maksutta Kotikadulta

Seurasin tilannetta ilolla jo pitkän tovin, ne vaan haistelivat ja menivät takaisin koloonsa. Ne, jotka ulos uskaltautuivat, veivät tietenkin sitä rasian antia mukaansa. Osa työläisistä on varmasti kertonut, että täällä ei ole ruokaa ja lähtivät pois. Osan muurahaisista imuroin ja karkuun menneet ovat varmasti tästäkin kertoneet muille. Nyt istun kotona ja mietin missä kaikki ovat. Aamusta alkaen ei ole yhtäkään muurahaista tiskipöydällä. Toivottavasti pysyvästi. Nyt kannattaa ilmoittaa tuloksista verkkoon.

Minusta on ihanaa, että tässä taloyhtiössä on Realian isännöinti ja Kotikatu. Yhtenä kesänä tilanne oli kestämätön ja muurahaisia parveili ihan joka puolella. Ammattilainen tuli myrkyttämään, seuraavana päivänä, eikä toimenpiteestä tullut asukkaan näkökulmasta hintalappua. Toimenpiteitä sisältänyttä kesää vietin rauhassa ja nähdäkseni menin sitäkin seuraavan kesän ilman muurahaisia. Ongelmahan palasi vasta sen jälkeen pienempänä kuin koskaan, jolloin pärjäsin Kotikadun tuomilla rasioilla.

Tiedä, että suureen muurahaisongelmaan voidaan paneutua niin ammattimaisin ottein, ja sen jälkeen Kotikadun huoltomies tuo ilmaiseksi Raidia rasiana tai aerosolina. Täällä on niin hyvää palvelua, että Nordean pankkiiri saa hetken aikaa houkutella minut ja muutamat naapurit hakemaan asuntolainaa Suupantorin konttorista. En yksinkertaisesti välitä asua missään muualla, jossa joutuisin kumminkin maksumieheksi. Kaikki ilo kannattaa ottaa vuokralla asumisesta irti, jopa muurahaisongelmissa.

Loppusanat

Uusin vielä varmuuden vuoksi Lidlin yleispuhdistusainekäsittelyn tiskipöydän seinämiin ja ansa, jota ravinteliksi kutsun, saa vielä jäädä joksikin aikaa alueelle. Jos nyt joku vielä ulos sattuu tulemaan, niin vie vähän namia mukaansa ja alistaa muutkin kuolemalle. Pääasia on, että oma koti on siisti ja sitä on siivottava säännöllisesti, vaikkapa kerran viikossa. Kaikki makea on laitettava hyvin piiloon. Sokeri on laitettava tiiviisiin purkkeihin. Jos muurahainen ei löydä muuta ruokaa, se turvautuu syöttiin.

Joskus ei kuitenkaan itse tehtävässä onnistu, silloin onkin hyvä kääntyä taloyhtiön puoleen, joka voi tilata tarvittaessa ammattimyrkyttäjien ryhmän. Silloin ongelma poistuu varmasti pysyvin tuloksin. Tärkeintä on saada viimeinenkin työläinen kuolemaan, jotta kuningatar nääntyisi nälkään. Silloin muurahaisongelma häviää kokonaisuudessaan, koska ei olisi enää ketään, joka työläisiä synnyttäisi. Onnea kovaan taisteluun! Jos tilanne uusiutuu, pitää uusia tutuksi tullut käsittely toistamiseen.

Täällä on huoltoyhtiö tuonut muurahaisrasioita pyynnöstämme, joten näistäkään ei aina tarvitse itse maksaa mitään, tiedustele tätä asiaa huoltoyhtiöstä tai taloyhtiösi isännöitsijältä. Meillä on todellakin hyvä huoltoyhtiö. Kotikadun huoltomies tuo muurahaisrasioita kämppiin vaikka jokaiseen asuntoon pyynnöstä. Olenkin miettinyt, mikä on se syy, minkä takia asun edelleen vuokralla. Pienempi panostus vuokranantajalta tarkoittaa isoa tyytyväisyyttä vuokralaisissa. Muuttoliike on todella vähäistä.

Isännöitsijä miehistöineen ovat lopuksi sinua varten, kunhan asut vuokralla! Jos tämän sijaan omistat, mieti minkälaisia etuja menetät jopa päivittäin, koska takanasi ei ole Kotikatua tai Realian isännöintiä. Kotikatu auraa, hoitaa nurmikot, vaihtaa kaikki väliovet ja huoltaa hanat... niin ihanaa olla kotona!

Suuri kiitos Kotikadulle siitä, että saan keskittyä vuokralla elämääni, Kotikatu hoitaa sivussa muun.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Polje kanssani kylätietä uimarannalle

Chromebook nopeammaksi helposti

Vuoden ilman televisiota. Yllätyitkö?

Puskiaisten polkaisu, ei moottoritietä

Paunu väistää Pirtiliä linjalla 1B/12

Minulla oli maailman paras mummo

Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Nuuka keksii elämyksiä, ei osta niitä

Mummolle lahjakortti ja sitten lisää :)