Lidlin yleispuhdistusaine hävitti muurahaiset

Muurahaisten torjunta
Moni painii nyt kodeissaan ei-kutsuttujen vuokralaisten kanssa. Ne etsivät tyypillistä makeaa ja saattavat olla varsin ilkeitäkin  monta viikkoa. Onneksi tappelu näitä vastaan ei ole kallista, saati vaikeaa, annan itse muutamia vinkkejä siihen. Rivitaloissa tämä on melko yleinen ongelma.

Tässä kämpässä eniten muurahaisongelmaa on ollut juuri muutettuani, ilmeisesti edellinen asukas ei ole näihin paljoa vaivaa käyttänyt, ja myös naapurit kärsivät. Silloin helposti koko pesuallas on täynnä kutsumattomia vieraita. Aloin heti töihin jo silloin, mutta aerosoli tappoi vain osan näistä. Sitten ostin muurahaisrasian ja viikossa kaikki hävisivät kämpästäni. Rasia maksoi viitisen euroa.

Toistanut tätä juttua olen joka vuosi oikeastaan, jo ensimmäisten muurahaisten ilmestyessä. Aina on toiminut. Jos muurahaisia oli tämänkin jälkeen, suihkutin muurahaisaerosolia uudemman kerran muurahaisten olinpaikkoihin. Tarvittaessa tein tämän kolmannenkin kerran. Yleensä tämän jälkeen kaikki muurahaiset ovat hävinneet lopullisesti. Erityisen paljon muurahaisia kertyy teidän rivitalossa esimerkiksi kylpyhuoneeseen, keittiön kaapistojen taakse ja esimerkiksi sisääntuloon.

Tärkeintä on kertoa, että täällä ei ole mitään

Koti, jossa makeaa ei ole, ei innosta muurahaisia kovin pitkään. Onkin siis syytä pitää koti siistinä ja siivottuna. Ruoanlaiton jälkeen laitettava heti kaikki siistiksi, ettei kukaan ehdi innostua niistä välissä. Oikeastaan mikään keino ei toimi, jos muurahaisilla on vaihtoehtoruokaa saatavilla. Itse aloitin ihan ensimmäisenä muurahaisaerosolista. Suihkutin sitä kunnolla aukkoihin, joista muurahaisia tuli. Tämän jälkeen on syytä tuulettaa koti ja poistua sieltä itse. Myös kannelliset astiat ovat hyviä.

Eivät pääse sokeriin käsiksi. Jos tämänkin jälkeen muurahaisia tulvii, pistä yksi noin 4 euroa maksava Raid-muurahaisrasia sinne, missä muurahaisia kulkee. Näitä voi laittaa useitakin. Osa työläisistä menevät syöttiin makean nälässä, vievät "ruokaa" pesään varastoon ja syöttävät kuningattaren. Vaikutus alkaa vasta muutamien päivien päästä, jolloin muurahaisia kuolee ja jos työläiset kuolevat, niin kuningatar nääntyy nälkään tai syö viimeistään silloin varastoitua "ruokaa" ja kuolee pois.

Aineet muurahaisten torjuntaan

Hyvin usein työläiset ruokkivat suurella varmuudella kuningatarta. Jossain välissä uusia työläisiä ei enää synny kotiisi. Kuvan rasiasta huolimatta koin pienen yllätyksen. Lidlin keittiöön tarkoitettu yleispuhdistusaine karkottaa muurahaiset. Mikään suolapippurisekoitus ei ole täällä toiminut ja muurahaiset ovat sen kiertäneet. Heti kun pesin muurahaisreitit, eli käytännössä altaat ja kaakelit kokonaisuudessaan Lidlin pesuaineella, muurahaiset eivät selvästikään halunneet tulla ulos.

Seurasin tilannetta pitkän tovin, ne vaan haistelivat ja menivät takaisin koloonsa. Ne, jotka ulos uskaltautuivat, veivät tietenkin sitä rasian antia mukaansa. Osa työläisistä on varmasti kertonut, että täällä ei ole ruokaa ja lähtivät pois. Osan muurahaisista imuroin ja karkuun menneet ovat varmasti tästäkin kertoneet muille. Nyt istun kotona ja mietin missä kaikki ovat. Aamusta alkaen ei yhtäkään muurahaista tiskipöydällä. Toivottavasti pysyvästi. Kannattaa ilmoittaa asiasta isännöintiin.

Joskus suureen muurahaisongelmaan voidaan paneutua ammattimaisin ottein.

Loppusanat

Uusin vielä varmuuden vuoksi Lidlin yleispuhdistusainekäsittelyn tiskipöydän seinämiin ja ansa, jota ravinteliksi kutsun, saa vielä jäädä joksikin aikaa alueelle. Jos nyt joku vielä ulos sattuu tulemaan, niin vie vähän namia mukaansa ja alistaa muutkin kuolemalle. Pääasia on, että oma koti on siisti ja sitä on siivottava säännöllisesti, vaikkapa kerran viikossa. Kaikki makea on laitettava hyvin piiloon. Sokeri on laitettava tiiviisiin purkkeihin. Jos muurahainen ei löydä muuta ruokaa, se turvautuu syöttiin.

Joskus ei kuitenkaan itse tehtävässä onnistu, silloin onkin hyvä kääntyä taloyhtiön puoleen, joka voi tilata tarvittaessa ammattimyrkyttäjien ryhmän. Silloin ongelma poistuu varmasti pysyvin tuloksin. Tärkeintä on saada viimeinenkin työläinen kuolemaan, jotta kuningatar nääntyisi nälkään. Silloin muurahaisongelma häviää kokonaisuudessaan, koska ei olisi enää ketään, joka työläisiä synnyttäisi. Onnea kovaan taisteluun! Jos tilanne uusiutuu, pitää uusia myös käsittely toistamiseen.

Täällä on huoltoyhtiö tuonut muurahaisrasioita pyynnöstä, joten näistäkään ei aina tarvitse itse maksaa mitään, tiedustele tätä asiaa huoltoyhtiöstä tai taloyhtiösi isännöitsijältä. Meillä on todella hyvä huoltoyhtiö. Pirkan talohuolto tuo muurahaisrasioita kämppiin vaikka jokaiseen asuntoon pyynnöstä. Olenkin miettinyt, mikä on se syy, minkä takia asun edelleen vuokralla. Pieni panostus vuokranantajalta tarkoittaa isoa tyytyväisyyttä vuokralaisissa. Muuttoliike on vähäistä.

Isännöitsijä huoltoineen ovat loppupeleissä ihan sinua varten, etenkin jos asut vuokralla!

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Sapattiloma voi olla polkusi: "Tekemistä kyllä riittää"

Minimoin aktiivisuusrannekkeen, netin ja S-tuottotilin

666 päivää ilman narsistia: "Ostan enää halpamerkkejä"

10 syytä miksi Blogger on WordPressiä parempi

Näin tunnistat narsistin empaatikkona