Saitko juuri roskapostin, Saunalahdelta

Elisalla liittymiin kuuluu mainontaa, epäselvä on yksi asia, miten paljon mainontaa pitäisi hyväksyä vain euron säästämiseksi? Elisa ei tätä selkeästi kerro, löytyykö vastaus liittymän sopimuspapereista? Lähdin tutkimaan, koska saan poistaa näitä mainoksia lähes jatkuvasti elämästäni. Ostovaiheessa tätä tietoa ei niin mainosteta, joten tietoa asiasta on etsittävä omin kätösinne. Mutta mistä? Verkkokaupan sivulla puheliittymissäsi mainostetaan vain markkinointiluvan peruuttamista, mikä tietysti maksaa.

Palvelu maksaa tuon euron. Ei, haluaisin tietää kuinka paljon mainontaa Elisa mainostaa lähetettävän. Muutaman linkin takaa löydän markkinointiluvallisten liittymien ehdot vihdoin. Totuus pöyristyttää, koska olen nyt valmiiksi kyllästynyt poistamaan jatkuvaa mainontaa. Sitä tulee niin sähköpostiin kuin puhelimeen. Onneksi markkinointipuhelut eivät kuulemma tähän kuulu, mutta Elisalta soitetaan usein liittymäasioissa. Kysytään mielipidettä liittymistä, ja sitten aletaan tarjoamaan kaikkia lisämyyntejä.

Noissa sanotaan, että Elisa voisi lähettää noin 1-5 viestiä joka viikko. Voi ei, se on kauhea määrä turhia mainoksia! Maksan jo nyt kalliista liittymästä, enkä tänään saa valittua mainoksettoman vaihtoehdon kuluitta. Missä muualla mainoksien poisto maksaa? Kyseessä on Elisan röyhkeä tapa rahastaa ihmisiä. Tämä tapa, jolla saadaan myytyä lisää tavaroita, jos ei mainonnasta halua kieltäytyä maksuja vastaan. Harkitsen operaattorin vaihtoa, koska DNA:lla mainonnasta voi kieltäytyä nykyään tilausvaiheessa.

Mainonta on turhaa, sillä se saa kuluttamaan. En pidä Elisasta mainonnan takia, koska sitä tulee liikaa. Ei ole iltaa rauhallista, jolloin ei Elisalta soittaisi joku myyntitykki taikka tulisi joku arjen mainos Jyrin puhelimeen tai sähköpostiin. Olen jopa vihainen Elisalle, koska Elisa on ainoa, joka roskapostittaa. Tuo on sairaalloista, viestejäsi tulee joka viikko useita. Enian myyntitykki soittelee viikoittain ja mainostaa Elisa Viihdettä, tabletteja tai tietokoneita ostettavaksi... Entä jos ei kiinnosta, eikä sana mene perille?
Elisa mainostaa liittymiään mainoksilla, mutta missään ei kerrota selkeästi mitä mainokset olisivat, ja paljonko niitä tulisi. Vasta, kun liittymäni on aktiivinen, titteli häirikköjen Elisa onkin helppo antaa.
Minusta tässä ei ole mitään järkeä, että mainoksista luopuminen maksaa euron. Mikäli ostaisin sähköä Vattenfallilta, niin en kyllä haluaisi siihen hintaan mitään mainoksia. Elisa, muuta tapojanne tänään!

Olen aikeissa vaihtaa. Mainoksia tulee sen verran paljon, että aion ostaa muualta verenpainemittarin.

Mainoksia miltei päivittäin: "Tulvaa pakoon, DNA:lle"

Käytännössä tämä tarkoittaa tänäänkin sitä, että Elisa voisi lähettää minulle niin halutessaan jopa 20 markkinointiviestiä kuukaudessa joko puhelimeen tai sähköpostiin. Mielestäni tuo ei ollut mitenkään kohtuullista, koska muualta saisin samalla hinnalla parempaa palvelua ilman ainoatakaan mainosta. Maksoin Elisalle pelkästä mobiiliverkon liittymästä puhelimeeni 9,90 euroa sekä muu menisi käytön mukaan. Netti on 1 Mbit/s. Hyvä kattavuus ei enää pitkään toimi, sillä kattavuuttasi on muuallakin.

Jos siitä hyvästä pitäisi ottaa vastaan jopa 20 mainosviestiä kuukaudessa. Elisa on useasti mainostanut minulle erilaisia tuotteita: lähes viikoittain pitäisi kuulemma ostaa Saunalahden verkkokaupasta uusi hieno älypuhelin tai tuorein tabletti, kerran oli sähköä tarjouksessa, toisinaan lehtitarjouksen mukana saisi halvan tilaajalahjan. Ai niin, välillä tulee palkintokyselyitä. Viestit voi kyllä yksinkertaisesti estää, mutta muualla niitä ei edes ole. Miksi maksaa paljon, että voi nähdä enemmän hienoja mainoksiasi?

Tele Finlandilla on yksi hieno liittymä kympillä kuussa: 2 Mbit/s -netti, 100 minuuttia puhetta ja 100 kappaletta viestejä. Datasi on aina rajaton ja ei tietoakaan mistään sinua aamulla herättävästä varsin kalliista tarjouksesta. Tekstiviestimainoksia ei juurikaan tule, mutta sähköposteja Elisan kumppanit pommittavat kyllä ahkeraan, mutta eivät onneksi kauan — vaihtoehtoja olen jo katselemassa. Ehkä pitäisi kokeilla mistä on DNA tehty? Vaikkapa. Kahden megan netti samaan hintaan, mainoksitta.

Elisalla heikko verkko vielä tällä hetkellä

Elisaltasi on tullut mainoksia puhelimeeni niin pitkään. Useita vuosia itse asiassa. Elisa ei ole koskaan mainostanut mitään tarpeellista. Eipä ole Elisa koskaan mainostanut minulle parempia ruokavalioita, ilmaista liikuntaa, vaihtoehtoja kuluttamiselle — minimalismi. Enpä enää jaksaisi näitä mainoksia, jos saisin muualta samaan, tai jopa pienempään hintaani enemmän vastinetta rahoille. Viime kuussa Elisa mainosti minulle sitä, että onni löytyy viereisestä Gigantista. Eipäs muuta kuin ostoksille, käskettiin.

Yksi tarjouksista oli oikeasti todella halpa, mutta minulla oli jo täysin samanlainen tavara, vaikkakin toiselta merkiltä. En siis tarvitse uusia kuulokkeita, kiitos. Miksi Elisa ei mainosta jotakin hyödyllistä? Vaikkapa halvempia puheliittymiä. Niitä olen joutunut itse etsimään. Nyt olen vieläpä todella halukas vaihtamaan. Nykyisellä mainosmäärällä Elisan tilanne on kestämätön. Aiemmin mainontaasi sentään tuli vielä kohtuullisesti. Näitä mainoksia tulee jo häiritsevän paljon tuotteistasi, joita emme tarvitse.

Elämä on liian lyhyt tätä mainostulvaa lukiessa. Jokainen poisto tuhlaa aikaa. Jokainen lisämainos saa sydämen koville kierroksille. Aina sitä vain haluaisi oikeasti vaihtaa, mutta koskaan ei tule tehtyä näitä asioita loppuun. Ensi vuonna vaihdan varmuudella. Tästäpä lähdetään DNA:lle niin nopeasti kuin vain suinkin on mahdollista. Olen kyllästynyt Elisan turhiin mainoksiin. Olen täynnä Elisan puhelinmyyjiä. Nuo yrittävät tyrkyttää Viihdettä, minkä juuri lopettelin tarpeettomana että surkeimpana palveluna.

Ei riitä edes spämmini, Elisan myyntitykit häiritsevät!

Kotiinpaluu on ihanaa siihen asti, kunnes Elisan myyntitykki soittaa ja viepi aikaasi miltei kymmenen minuuttia, joka viikko. Jos et ota lisänopeutta ilmaiseen taloyhtiölaajakaistaan, sinulle markkinoidaan Samsung Galaxy Tab 7 -laitetta. Jos et tarvitse sitäkään, saat kuulla kivan mainospuheen tietoturvasta, VPN-palvelusta taikka salasanapankista. Jos et tarvitse näitäkään, saat uuden puhelintarjouksen. Mitä, et tarvitse sitäkään, saisit nopeasti liittymätarjouksen. Jos et tarvitsisi sitäkään, saanet läppärivinkin.

Eikä tässä vielä kaikki, jos et tarvitse tietokonettasi, saat kuulla Elisa Viihde -tarjouksen, saman minkä olet kuullut jo aiempina viikkoina. Jos sekään ei käy, myydään Aitiota taikka kanavapaketteja... Noin 20 minuutin kuluttua sanon myyjälle, mitä muuta olisi kaupan? Ja myyntipuhe se vain jatkuu. Olisi tuossa vielä kuulokkeita, pesukoneita ja reitittimiä Elisan verkkokaupassa, laitetaanko vaikka jouluksi kotiin? Ei jumalauta, ajattelen itsekseni, kunnes myyjäsi siirtyy markkinoimaan mobiililaajakaistaa. Perkele!

Kerron puhelinmyyjälleni miltei suorat sanat: eipä ole maailmalla mitään mitä voisit myydä nuukalle, joten hän pahoittelee häiriötään. Tähän puheluun meni 30 minuuttia, jolloin kuulin kaikki palveluiden ehdot, ominaisuudet ja hinnat. Voisin varmaan itse alkaa myydä niitä tuota tietoa rikkaampana. Miten kehtaavat! Soittavat viikoittain markkinoidakseen tätä samaa. Roskaa sataa sähköpostiin ja viesteillä. Elisalta, aina ja ikuisesti. Se on ensireaktio minulla: jos puhelin soi, Elisan myyntitykki tässä kaipaa. 

Elisan myyntitykit ovat valmiina soittamaan

Elisa, jos haluatte asiakkaita pois, jatkakaa samaan malliin! Olen niin täynnä häiriköintiä, että tilaan heti jotakin DNA:n puhelinmyyjältä, kun sellainen pitkästä aikaa taas soittaa. Toivon, että soittaisivat heti, niin voin vaihtaa ainoan liittymän Elisalta DNA:lle, näin täynnä olen teidän häirikköjä Enialta. Ei riitä, että tulee mainoksia laitteet täyteen, vaan täytyy vielä soittaa markkinointipuheluita joka viikko. Lopeta häiriköinnit Elisa, tai sinun asiakkaat alkavat tehdä rikosilmoituksia kotirauhan häirinnästä!

Olemme täynnä teitä! Älkää soittako. Euron säästämiseksi mainoksia luuriin, miksi? Elisa on varmaan enää ainoa operaattori, jonka liittymät ovat melko kalliita, vaikka mainoksillasi saisi alennuksen. Kuka jaksaa istua joka ilta siivoamassa postilaatikkoja, puhelinhistoriaa tai viestejä Elisan häiriköiltänne? Ei tämä ole hauskaa, toivottavasti kilpailuviranomainen puuttuu tähän, että halvempaan liittymähintaan täytyisi ottaa vastaan mainontaasi ja puheluita, vain hassun euron säästämiseksi kuukausimaksuissa.

Elisani ei saa kiitosta, vaikka olen pitkäaikainen asiakas. Verkko sekään ei toimi enää hyvin. Jatkuvasti pätkii yhteys, vaikka liittymässä pitäisi olla 21 megan 3G-yhteys, hintakaan ei ole kovin hyvä. Maksan normaalihintoja, vaikka liittymä ei toimi. Elisa sanoo, että liittymäni toimii, koska vaihteluväli on 0.4 Mbps - 21 Mbps. Kyseiset myyntitykit myyvät paskaa tietäen, ettei sen liittymän pidäkään toimia, että asiakas joutuu maksamaan 14,90 euroa pätkivästä 3G-yhteydestä. Vaihtoon lähtee piakkoin, moikka!

Elisa tekee vain rahaasi, mutta tavat ovat sairaalloiset

Ymmärrän, että mainonnalla moni operaattori, sovellus tai verkkosivusto tekee puhdasta rahaa. Enpä ymmärrä sitä, että jos maksan Elisallesi puheliittymästä, niin miksi pitäisi olla mainoksia? Eikä sekään lämmitä, että joka ilta saa pelätä älypuhelintaan siltä varalta, että myyntitykkini soittaa ja varastaa 20 minuuttia päivästä. Nyt en haluaisi ostaa mitään, en varsinkaan sellaiselta firmalta, joka vie tavallisten ihmisten kotirauhan. Olen kuullut niin monelta, että ne Elisan myyntitykit eivät lakkaa soittelemasta.

Silloin lakkaavat, kun tilaat määräaikaisen Elisa Viihteen, vain soittaakseen kuukauden päästä saisiko olla kanavapaketti tai toinen digiboksi rinnalle? Kaikki maksaa, jos tilailet ja jos et tilaa, voit tehdä nyt vihdoin sen rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä. Poliisin on pakko tuo käsitellä, jos myyntitykille sanomiset eivät auta. Olen sanonut tuhat ja sata kertaa että en osta mitään häiriköiltä, ja silti myyvät! Miten he kehtaavat? Vitun puhelinmyyjät, saatana! Edes illalla et saa olla rauhassa näiltä saastoilta.

Kerran muistelen yhtä sitkeää myyjää. Olin silloin työharjoittelussa kaupan kassalla ja Enian myyjä se vain soitteli 14 kertaa putkeen. Eikö ne ymmärrä, että ei on ei! Pakko noista on muutama rikosilmoitus raapustaa. Jos sana ei mene perille, alkaa toiminta. Sitten vaihdan operaattorin. Ihan varmasti. Pahinta oli tämä, kun Enia soitteli aikoinaan teini-ikäiselle minälle ja myi jonkinlaisen liittymän? Alaikäiselle? Eikö näitä huijareita mikään pysäytä? Isälleni nuo myivät kalliimman liittymän ja puhelimen tiskillä!

Elät rottarallissa, haluaisit sitä taikka et

Hommaa oli, palasi myymälään, ja sen sijaan että olisi reagoitu aiheettomaan myyntiin myytiin lisää. Viihteeseen jatkoaikaa 24 kuukaudella, määräajalla, muutaman vuokraleffan tähden. Isäni saneli, että nyt hän kaipaa apua! Kävelimme siihen samaan Shopitiin, jossa esimies juoksi pakoon, ja silti saimme tätä ja muita palveluita myyvää myyjää kiinni. Ei mennyt aikaakaan, kun hän naputteli tietokoneellaan määräaikaisen Elisa Viihteen katki, pisti loppuajaksi liittymät alennukseen, ja pian ajan DNA sai lisää.

Alkuun isä saapui myymälään, koska hänen mielestä liittymä oli liian kallis 19,90 euron hinnalla. Hän halusi madaltaa hintaa, mutta hänelle onkin myyty kalliimpi tarjous ja uusi puhelin, Elisan normaali? Ei kuulosta hyvältä, mutta onneksi asiat olivat selvitetty, kun Jyri tuli paikalle. Suosittelen, että Elisan kanssa asioidaan kaksin, ei yksin. Enian myyntitykit ja Elisan ständitykit tekevät parhaat, että saavat provikkaa niilläkin asiakkailla, jotka tulivat kysymään onko palvelu edelleen ajan tasalla hinnoissa.

Otapa huomioon, että tuossa tilanteessa tiskin myyjä ei yrittänyt myydä mitään lisää, ei edes minulle. Uskon, että näki minusta, etten hyväksyisi myyntiä. Onhan se selvää, että kun vuoden ajan häiriköivät myynnillä, niin kohteliaasti ei voi puhua häiriköiden kanssa. Vaikka miten monesti sanoi, että en osta mitään, äläkä soita jatkossa. Niitä puheluita on silti tullut, aina. Seuraavasta puhelusta täytyy varmaan sen verran vaivautua, että kirjoittaa sähköpostia Veli-Matti Mattilalle, josko voisi jotain noille tehdä.

90-lukua, maailmalla oli lankaa ja puhelinkoppejakin

Nykyään meille yritetään myydä kaikenlaista, nyt ollaan tosiaan rottarallissa. Onni onnettomuudessa, että synnyin Neuvostoliitossa 90-luvulla, ja lankapuhelimeen ei tarvinnut vastata puhelinmyyjälle. Jos kaverilla ei ollut varaa puhelimiin, soitettiin ovikelloja, silloin oli niin parasta elää. Jopa ruplalla pääsit soittamaan kadunvarressa löytyvässä puhelinkopissa asian mummon peruspuhelimeen taikka kaverin lankapuhelimeen. Päivistä ei ole mennyt tunteja Elisan myyntitykeille kieltäytyessä, se oli laatuaikaa.

Joskus tuntuu, että olisipa hieno 90-luku täällä taas. Ei niistä ajoista tabletti kädessä syntyneet jonnet mitään ymmärrä. iPhone saadaan käteen, kun vähän itketään mammalle, 8-vuotiaana. On muillakin. Ei hyvää päivää, siellä kävin ala-astetta koulureppuni selässä, ei ollut edes puhelinta tai MP3-soitinta. Mitä tuosta ajasta tiedetään tänä päivänä, entä millaista elämä oli 80-luvulla, kukapa osaa kertoa 90-luvulla syntyneelle? Sen verran tiedän, että sentään vielä 2000-luvulla elämäsi oli edelleen hidasta.

Nyt eletään vuotta 2015 ja aika katoaa jatkuvasti johonkin. Puhelimet ovat kehittyneet, ja verkot, joten ei noilla myyntitykeillänne mene aikaa eikä rahaa tavoitella juuri ketään. Olet luultavasti saanut tämän myyntipuhelun. Se nyt oli pohjanoteeraus, että yrittivät myydä kaupan taulutelevisioita, vaikka ennen sitä kerroin, että älä edes mainosta televisiota taikka kotiteatteria. Niistä olen luopunut turhina aikoja sitten viime vuonna, ja rahaa kilahti kassaan myynnistä. Olisi varmaan pitänyt myydä myyntitykille.

90-luvulla ei ollut puhelinmyyjiä arjessa

Onni onnettomuudessa syntyä vuonna 1990. Lapsuus ilman arjen PlayStationia, Facebookia tai konetta naamalla. Twitter oli ihan tuntematon juttu. Instagramista ei tiennyt kukaan. WhatsApp oli kova juttu. Eikä ollut ketään, joka olisi jäänyt noista paitsi tai masennuksen partaalle, näin luulen. Nykyajan luulo on toisenlainen. Nyt ajattelet, että mitä enemmän asioita elämässä on, sen onnellisimpia olisi. En tiedä ovatko ihmiset unohtaneet 90-luvun, jolloin mitä vähemmän juttuja elämässä oli, sen onnellisempi...

Ei soitellut Enian luurimyyjä, eikä soittoa osannut kaivata, ei puuttunut elämästä televisioita, koneita, laitteita, virusturvia, Viihde-bokseja, pilvipalveluita ja muuta arjen luksusta. Silloin tavaraa oli, mutta se vaihtoi omistajaa sukupolvelta toiselle. Läheisen kuolema tarkoitti 90-luvulla suuria suruja, sitten arjessa päästiin penkomaan taloja ja kokonaisia huoneita. Käyttökelpoisen varalta. Eikä ostettu uutta senkkiä kaupasta, vaan haettiin kuolinpesästä tai sieltä. Sekin siirtyisi aikanaan eteenpäin suvussa.

Mihin tämä on kadonnut tänä päivänä? Miten saisi tästä ajasta 90-luvun? Olenko ainoa, joka sitä aikaa kaipaa? Vaikka emme saisi 90-luvun enää takaisin, haluaisin nähdä paremman elämän. Elämän, jossa emme kisailisi juoksumatolla sitä, että kenellä on arki isointa, bränditietoisinta, kauneinta ja kalleinta. Voisimme olla vain, ehkä pysähtyisimme, kuuntelisimme, arvostaisimme lähimetsää. Vapauttaisimme pikkuisia huoneita ja tavarasta tyhjiä vaatekaappeja entistä vapaimmiksi. Joka päivä olisi hyvä päivä.

Yhteenveto: lopettakaa kotirauhan rikkomiset, myyjä

Sähköpostin roskapostikansio täyttyy päivittäin Elisan mainosposteista. Niistä ei voi kieltäytyä, koska on antanut Elisalle luvan roskapostiin. Elisan hinnat eivät kuitenkaan erityisen halpoja enää ole, joten mainonnalla tuollaisissa määrissä, pitäisi saada jo kahvipaketti kuukausittain pöytäänne asti tuotuna. Tämä on laillista Suomessa, koska mainonnasta on mahdollista rahaa vastaan luopua — ehkäpä jättää liittymä tilaamattakin. Mutta totuus on, että ilman puhelinliittymää ei edes Suomessa oikein pärjäile.

Kaikki on siirtynyt nettiin, netissä ovat niin ajanvaraukset, kuin pankit. Käytän nettiä liittymän kautta myös tietokoneelle jaettuna ja dataani on mennyt vähintään 100 gigatavua kuukaudessa. Rajattomasti. En kuitenkaan mielestäni tee siinä mitään väärin, että Elisalla olisi oikeus toimittaa puhdas sähköposti täyteen helvetin mainoksia viikoittain. Muualla saa samaa palvelua ilman tällaisia häiritseviä tekijöitä. Mielestäni Elisa on epäonnistunut, ja mainonnan olemassaolo ajaa minut väistämättä kilpailijoillesi.

Olen ollut Elisan asiakas vuodesta 2011, mutta mainostulvaan alkaa hukkua. Nykyään mainoksia tulee ihan liikaa. Ei näin, Saunalahti! Joskus mainoksia tuli vain muutamia kuukaudessa, mutta nykyäänhän niitä tulee useita viikossa. Tämä on jo runsaasti ja saa varmasti monet vaihtamaan omaa operaattoria. Kiinteään laajakaistaan ei mainontaa ole Elisalla kuulunut. Kiinteän laajakaistan hinnoilla ei olisi edes tarpeen. Sinun mielipide asiaan, montako mainosta kuukaudessa on liikaa, kotimaiselta Elisaltanne?

Onko jatkossa Elisan ainoa etu kotimaisuus? Ei siellä ainakaan halpaa enää ole. Televisiossa useastikin mainostetaan sitä, että Elisa on täysin määräajaton kokemus, mutta niin siellä Viihteessä määräaikani asui. Kaksi vuotta, kaksi pitkää vuotta! Miksei kilpailuviranomainen puutu Elisan röyhkeyteen? Miten paljon häiriköintiä on tarpeeksi, että kotirauhan häirinnästä saa Elisan vastuuseen? Lopettakaa soitot! Enkä halua ostaa Elisalta mitään, ja viimeisen tuotteenne vien pois DNA:lle ihan tuota pikaa! Siirrolla.

Nyt lähdetään DNA:lle niin mahdottoman nopeasti kuin vain mahdollista, että saan häirikön nimeltä Elisa pois elämästäni. Puhelinmyyjä, älä soita koskaan, jos olet Elisa. Elisalta en halua enää mitään. Ei riitä mikään Elisalle. Lisää pommittelevat sähköpostiin ja puhelimeen. Olen kohta DNA-sivustolla...

Oletko samassa veneessä? Et ole ainoa. Voimia sinulle ja onnea pakolliseen liittymäshoppailuun!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ei riittänyt sähköpostin tukkiminen eikä typerien tekstiviestien lähettely vaan alkoivat soitella mainospuheluita liittymiin vaikka maistraatissa mainos ja markkinointikielto ja puhelut erikseen kielletty..Pitkä asiakkuus loppui siihen.
Onneksi on vielä mainosvapaita operaattoreita. Olen ollut pois Elisasta nyt kaksi vuotta, enkä ole saanut nykyiseltä operaattoriltani mitään mainosta puhelimeen. Pari asiakkuuteen liittyvää myyntipuhelua ovat soittaneet vuosien aikana - lähinnä kun tarjous oli umpeutumassa - mutta en ole ottanut kalliimpaa. Nytkin onnistui viestillä operaattorille jatkaa nykyistä umpeutuvaa tarjouskampanjaa vuodella eteenpäin.

Ei jää sitä Elisaa kaipaamaan, ja verkko toimii myös nyt paremmin - edullisemmin.

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Hävikkimyymälästä fillarilla Rämsöössä

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Maan mainiot nuukan päiväreissut, €22

Paunun alasajo, bussiharrastus on siinä

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

En vieläkään käytä: WhatsAppia ja elän

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Pirkkalaan uusi kuntosali, ei uimahallia!