Montako mainosta on kohtuullista, häirikköjen Elisa?

Tätä ei mainosteta koskaan
Elisan liittymiin kuuluu aina mainontaa, epäselvä kuitenkin on yksi asia, miten paljon mainontaa pitäisi hyväksyä euron säästämiseksi? Elisa ei tätä selkeästi kerro, löytyykö vastaus liittymän sopimuspapereista? Lähdin tutkimaan, koska saan poistaa näitä mainoksia lähes jatkuvasti elämästäni.

Ostovaiheessa tätä tietoa ei juurikaan mainosteta, joten tietoa asiasta on etsittävä omin kätösin. Mutta mistä? Verkkokaupan sivulla liittymissä mainostetaan vain markkinointiluvan peruuttamista. Se maksaa euron. Ei, haluaisin tietää kuinka paljon mainontaa Elisa mainostaa lähetettävän. Muutaman linkin takaa löydän markkinointiluvallisten liittymien ehdot vihdoin.

Niissä sanotaan, että Elisa voi lähettää noin 1-5 viestiä joka viikko. Voi ei, se on kauhea määrä turhia mainoksia! Maksan jo nyt kalliista liittymästä, enkä edes saa valittua mainoksettoman vaihtoehdon kuluitta. Missä muualla mainoksien poisto maksaa? Kyseessä on Elisan röyhkeä tapa rahastaa ihmisiä. Tämä tapa, jolla saadaan myytyä lisää tavaraa, jos ei mainonnasta halua kieltäytyä maksua vastaan. Harkitsen operaattorin vaihtoa, koska DNA:lla mainonnasta voi kieltäytyä jo tilausvaiheessa.

Mainoksia lähes päivittäin: "Tulvaa pakoon DNA:lle"

Käytännössä tuo tarkoittaa tänäänkin sitä, että Elisa voi lähettää minulle niin halutessaan jopa 20 markkinointiviestiä kuukaudessa joko puhelimeen tai sähköpostiin. Mielestäni tuo ei ole mitenkään kohtuullista, koska muualta saisin samalla hinnalla parempaa palvelua ilman ainoatakaan mainosta. Maksan Elisalle pelkästä mobiiliverkon liittymästä puhelimeeni 9,90 euroa ja muu menee käytön mukaan. Netti on 1 Mbit/s. Hyvä kattavuus ei enää pitkään toimi, sillä kattavuutta on muuallakin.

Jos siitä hyvästä pitäisi ottaa vastaan jopa 20 mainosviestiä kuukaudessa. Elisa onkin mainostanut minulle erilaisia tuotteita: lähes viikoittain pitäisi kuulemma ostaa Saunalahden verkkokaupasta uusi hieno puhelin tai tuorein tabletti, kerran oli sähköä tarjouksessa, toisinaan lehtitarjouksen mukana saa halvan tilaajalahjan. Ai niin, välillä tulee palkintokyselyitä. Viestit voi kyllä yksinkertaisesti estää, mutta muualla niitä ei edes ole. Miksi maksaa paljon, että voi nähdä enemmän mainoksia?

Tele Finlandilla on yksi hieno liittymä kympillä kuussa: 2 Mbit/s -netti, 100 minuuttia puhetta ja 100 kappaletta viestejä. Data on aina rajaton ja ei tietoakaan mistään sinua aamulla herättävästä varsin kalliista tarjouksesta. Tekstiviestimainoksia ei juurikaan tule, mutta sähköpostia Elisan kumppanit pommittavat kyllä ahkeraan, mutta eivät onneksi kauan — vaihtoehtoja olen jo katselemassa. Ehkä pitäisi kokeilla mistä on DNA tehty? Vaikka. Kahden megan netti samaan hintaan, mainoksitta.

Elisan liittymällä voi kuunnella musiikkia, mutta on niitä muitakin...

Elisalta on tullut mainoksia puhelimeeni jo pitkään. Useita vuosia itse asiassa. Elisa ei ole koskaan mainostanut mitään tarpeellista. Elisa ei ole koskaan mainostanut minulle parempaa ruokavaliota, ilmaista liikuntaa, vaihtoehtoja kuluttamiselle  minimalismi. En enää jaksa näitä mainoksia, jos saisin muualta samaan, tai jopa pienempään hintaan enemmän vastinetta rahoille. Viime kuussa Elisa mainosti minulle sitä, että onni löytyy viereisestä Gigantista. Ei muuta kuin ostoksille, käskettiin.

Yksi tarjouksista oli oikeasti todella halpa, mutta minulla oli jo täysin samanlainen tavara, vaikkakin toiselta merkiltä. En siis tarvitse uusia kuulokkeita, kiitos. Miksi Elisa ei mainosta jotain hyödyllistä? Vaikkapa halvempia puheliittymiä. Niitä olen joutunut itse etsimään ja olen vieläpä todella halukas vaihtamaan. Nykyisellä mainosmäärällä Elisan tilanne on kestämätön. Aiemmin niitä sentään tuli vielä kohtuullisesti. Nyt näitä mainoksia tulee häiritsevän paljon tuotteista, joita en tarvitse.

Elämä on liian lyhyt tätä mainostulvaa lukiessa. Jokainen poisto tuhlaa aikaa. Jokainen lisämainos saa sydämen koville kierroksille. Aina sitä vain haluaisi oikeasti vaihtaa, mutta koskaan ei tule tehtyä näitä asioita loppuun. Ensi vuonna vaihdan varmuudella. Tästä lähdetään DNA:lle niin nopeasti kuin vain suinkin on mahdollista. Olen kyllästynyt Elisan turhiin mainoksiin. Olen täynnä Elisan puhelinmyyjiä. He yrittävät tyrkyttää Viihdettä, minkä juuri lopetin tarpeettomana ja surkeimpana palveluna.

Loppusanat

Sähköpostin roskapostikansio täyttyy päivittäin Elisan mainosposteista. Niistä ei voi kieltäytyä, koska on antanut Elisalle luvan roskapostiin. Elisan hinnat eivät kuitenkaan erityisen halpoja enää ole, joten mainonnalla tuollaisissa määrissä, pitäisi saada jo kahvipaketti kuukausittain pöytään asti tuotuna. Tämä on laillista Suomessa, koska mainonnasta on mahdollista rahaa vastaan luopua  ehkäpä jättää liittymä tilaamattakin. Mutta totuus on, että ilman liittymää ei Suomessa oikein pärjää.

Kaikki on siirtynyt nettiin, netissä ovat niin ajanvaraukset, kuin pankit. Käytän nettiä liittymän kautta myös tietokoneelle jaettuna ja dataa on mennyt vähintään 100 gigatavua kuukaudessa. Rajattomasti. En kuitenkaan mielestäni tee siinä mitään väärin, että Elisalla olisi oikeus toimittaa rakas sähköposti täyteen hiton mainoksia viikoittain. Muualla saa samaa palvelua ilman tällaista häiritsevää tekijää. Mielestäni Elisa on epäonnistunut ja mainonnan olemassaolo ajaa minut kohta kilpailijalle.

Olen ollut Elisan asiakas vuodesta 2011, mutta mainostulvaan alkaa hukkua. Nykyään mainoksia tulee ihan liikaa. Ei näin, Saunalahti! Joskus mainoksia tuli vain muutamia kuukaudessa, mutta nykyäänhän niitä tulee useita viikossa. Tämä on jo runsaasti ja saa varmasti monet vaihtamaan omaa operaattoria. Kiinteään laajakaistaan ei mainontaa ole Elisalla kuulunut. Kiinteän laajakaistan hinnoilla ei olisi edes tarpeen. Mikä on mielipiteesi asiaan, montako mainosta kuukaudessa on liikaa, Elisalta?

Nyt lähdetään DNA:lle niin mahdottoman nopeasti kuin vain mahdollista, että saan häirikön nimeltä Elisa pois elämästäni. Puhelinmyyjä, älä soita koskaan, jos olet Elisa. Elisalta en halua enää mitään.

Oletko samassa veneessä? Et ole ainoa. Voimia ja onnea liittymäshoppailuun!

Kommentit

Nimetön sanoi…
Ei riittänyt sähköpostin tukkiminen eikä typerien tekstiviestien lähettely vaan alkoivat soitella mainospuheluita liittymiin vaikka maistraatissa mainos ja markkinointikielto ja puhelut erikseen kielletty..Pitkä asiakkuus loppui siihen.
Onneksi on vielä mainosvapaita operaattoreita. Olen ollut pois Elisasta nyt kaksi vuotta, enkä ole saanut nykyiseltä operaattoriltani mitään mainosta puhelimeen. Pari asiakkuuteen liittyvää myyntipuhelua ovat soittaneet vuosien aikana - lähinnä kun tarjous oli umpeutumassa - mutta en ole ottanut kalliimpaa. Nytkin onnistui viestillä operaattorille jatkaa nykyistä umpeutuvaa tarjouskampanjaa vuodella eteenpäin.

Ei jää sitä Elisaa kaipaamaan, ja verkko toimii myös nyt paremmin - edullisemmin.

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Seitsemän asiaa joihin minimalisti kompastuu

Nyt järkyttää! Mitä ihmettä tapahtui Lidlille?

Kuinka päädymme narsistin verkkoon

En käytä WhatsAppia ja se on normaalia