Saita asustaa 93 päivää ilman töllöäkin

Televisioton elämä jatkuu onnistuneesti ja uutista ilostuttaa arki ilman Netflix-tiliä. Tietokoneella en olekaan katsellut edes ilmaisia palveluita. Sarjani jäivät kokonaan kuviostani. Nyt keskityn niin täysillä vain elektroniseen tanssimusiikkiin muutamillakin vuokraleffoilla. Asia toimisi oikein hyvin, kaikkeen tottuu. Vaan miltä tuntuu olla television ääressä vain kolmen kuukauden jälkeen kaukosäädin kädessä? Helvetin ahdistavalta. Koe vartissa mainoksia ja muistuta itseäsi jo kuluttamisen mahdollisuuksista.

Outo ajatus luopua olohuoneen töllöstä, mutta kyllä aika moni on tehnyt niin, ja elävät hyvää elämää parasta aikaa jopa ilman televisiotasoa ja 99 kanavaa. Syynä ei ollut sähkölaskuihin uponnut työpanos, vaikka kieltämättä sähkölaskut pienenivät parilla eurolla ilman televisiota. Ennen muuta haluan saada mainonta loppumaan. En jaksa kuunnella sitä. Osta tätä, osta sitä, osta jotain ja tuhlaa niitä. Postit tuo. Kotiovellesi. Mutta saapuuko onni myös? Haluan säästää, mutta mainonta varastaa mahdollisuuden.

Lienee selvää, että kuulun tähän joukkoosi kasvavaan ja iloiseen, ilman mustaa Elisan boksiani. Elisa Viihde on nyt nimittäin irtisanottu tarpeettomana. Miksi maksaa ohjelmien tallennuksista, jos omasta televisiosta ei tule mitään tallennettavaa? Netin saat muualtakin, vaikkapa DNA:lta, tai Saunalahdelta. En näe mitään syytä palata entiseen ja ehkä viiden vuoden kuluttua voin ilmoittaa, että viisi vuotta on jo takana. Aika menee nykyään nopeasti, joten odottakaamme sitä uutista suurella mielenkiinnolla.

Koti on paikka rentoutua. Ei ole soveliasta, että radio ja televisio syöttävät mainoksia. Haluan päättää, mitä kotonani teen, enkä todellakaan anna tilaa mainonnalle. Radiota ei ole, televisiota ei ole, ja tämän lisäksi postilaatikossa on nopea Ei ilmaisjakelua -kyltti. Tietokoneissasi ja puhelimissasi on AdGuard-mainosesto. Mainokset eivät enää tavoita minua. Näin pääsin kartuttamaan vihdoin säästötilin saldoa. Luulin, että en koskaan perustakaan sitä, kunnes tajusin olla antamatta mainonnoille haluttua tilaa.
Ilman televisiota on siistiä. Kaukosäätimen etsiminen on menneen talven lumia. Ennen muuta mainokset eivät enää häiritse päivääsi. Päiviä on tosiaankin tuhlattavaksi, jopa tänään kannattaa koittaa!
En olisi uskonut, että saisin niin paljon aikaiseksi elämässä ilman televisiota. Antaa muiden ihmetellä, ajatella, että olisimme täysin hulluja. Televisiottoman elämän maistaa omakseen vain kokeilemalla.

Ilman televisiota en näe mainoksia, joten rahaa on vihdoin löytynyt tuhlattavaksi omiin säästöihin.

Kaukosäädin, mitä sillä tehdään? Missä sellainen on?

Täytyypä sanoa, että kaukosäädin kädessä tuntuu vierailla oudolta kapistukselta. Istahdin sohvalle ja huomasin saman tien, että Yleisradioltasi ei tule mustavalkoleffoja mitään sen parempaa ja muillakin kanavilla oli visoja tämän tästä — tätäkö nyt sitten pitäisi katsoa? Erään kanavan Ostoskanava tuntui hetkessä parhaimmalta ohjelmalta, kunnes löysin itseni toiselta kanavalta. Sieltä tuli jokin tylsä leffa, mutta arvatenkin tuo ole kiinnostanut minua. Toisaalla kuuluisi ärsyttäviä mainoksia kaiken aikaa.

Joku halusi, että ostaisin jotain kivaa, vaikka minulla on ihan kaikkea. Mietin kovaan ääneen, ei tämä televisio oma juttu ole ja jaksoin olla sen parissa vain viitisen minuuttia, sitten päätin etsiä parempaa tekemistä. Sellaista myös löytyi, kun lähdin pyöräilemään kauppareissulleni. Siis toisin sanoen en ole pystynyt montaakaan minuuttia pitämään televisiota päällä, kunnes aloin saada jo tarpeekseni siitä... Hyvä niin, se on ollut elämäni paras päätös. Vaikka bussi oli tässä vieressäni, menin polkupyörällä!

Elisan Viihde-palvelusta maksan vielä kolmisen kuukautta, mutta onneksi päättyy kohta, sitten tulee tilalle hitaampi netti. Viihde-palvelun digiboksi on ollut ainakin toimintavarmuudeltaan ala-arvoinen ja tiimalasin katselulla aloinkin käyttää tätä mahtavaa palvelua tuttavan luona. Onneksi omani loppuu piakkoin, kun en televisiota enää omista. Netti toki toimii hyvin, mutta siinä on hieman liikaa vauhtia tarpeeseen, joutaa pois tuosta. Vuokrakämpässäsi tätä kaapelitelevisiota ei voi kuitenkaan irtisanoa.

Ilman televisiota on sitä lähiluontoa

Toinen murhe olikin oman television aikana sen vaatima aika ylläpidolle. Joskus Philips-televisio piti päivittää, toisinaan piti hakea kanavalistoja uudelleen, tein todella paljon oikeita töitä katsoakseni sitä ohjelmaa. Uusimmat ruokatarjoukset houkuttelivat ruokakauppaan, kun mainostettua tuotetta ei ollut jääkaapissa ihan lähellä. Olen yrittänyt puhua asiasta tutuille, että tarvitsevatko kolmea televisiota, ja aikovat tulevaisuudessa vähentää määrää jopa yhteen kun vanhin televisiosi korvataan pian uudella.

Mielestäni kaapeliverkkoon kytketty television katselutapa joutuisi pian menemään, koska edullisella kattoantenneilla saisit katsottua täysin samat ohjelmat ilmaiseksi, maksamatta mitään Elisoille. Myös heillä netti tulee todennäköisesti aikanaan tippumaan pois, kun eivät edes tykkää Viihteen palvelustasi digiboksin jumittelun takia. Ei ole ensimmäinen kerta kun isäni hermo pettäisi Viihde-kuradigiboksin ongelmiin. Aina se on jumissa, hitaalla tai vaatii resetointia. Uutiset eivät näy ihan heti, resetoinnilla.

Vanhemmat olivat hyvin kiinnostuneita ajatuksesta, minkä tarjosin nörttinä ilmaiseksi. Perukaa koko rakastettu kaapelitelevisio. Isälläni oli shokki, että samat televisiokanavat näkyivät varastoni Bilteman edullisimmalla sisäantennilla. He maksoivat satasen vuodessa Elisalle kaapelitelevisioista ja joka vuosi on tullut hintaan lisää euroja. Mitä varten he maksoivat siitä? Tarjouduin jopa soittamaan Elisalle, joka peruisi sopimuksen. Palvelua ei ollut, mutta lopulta joku ihme kyllä suostui palveluita irtisanomaan.

Aloitin bloggaamiseni todenteolla, odota lisää juttuja!

Bloggaamisen lopputulos, päiväkirja, ajatuksien sekamelska. Luit juuri sitä. Ehkä. Ennen ei ollut ikinä aikaa tai energiaa tuoda tekstejä julki, koska aika meni televisiooni. Jos näkisi ne tuhannet konfliktit ja suoraan kotisohvalta, minusta tuli negatiivinen ihminen. Maailma on ihan surkea paikka! Ei enää, voin nimittäin olla osa tätä maailmaa, tehdä jotakin hyvää. Se onnistuu myös sinulta. Kolaa naapurisi lumet ja kuule kiitos tästä. Kirjoita paljon minimalismista ja saa muilta kiitoksia pääkopan virkistämisestä.

On näköjään muitakin, jotka ajattelevat samalla tavallasi. Ajatuksiani pyörii ihan koko ajan, kun ei ole enää televisio ainoa asia elämässä. Töitäkään ei tuossa ole, joten palavereihin valmistautuminen ei syö vapaa-aikaa. Olen vähän sellainen persoonallisuus, että uutiset nakertavat minua, koska voisin tuntea sen pahan olon. Olon, jota muut kokevat konfliktissa. Minun ei parane katsoa tai lukea uutisiani, olisin rikki. Mieti ihan liikaa, mutta nyt mietin sentään oikeita ajatuksia, saita asustaa 93 päivää ilman sitä!

Olin varmaan todella tylsää seuraa muista, kun en tiedä ikinä mitään. Mitä uutisissa tapahtuisi, mutta voi olla positiivisempi seura. Minun kanssa ei tarvitse saunaosastolla väsyttävistä uutisaiheista jutella. Voit saada kannustusta siihen, että voisi säästää vihdoin 100 euroa,  olla lähempänä sapattivapaata. Jos joku kannustaisi minua näin vähän aiemmin, olisin varmaan jo hermolomalla ikävistä töistä. Seura on tärkeintä, se pitää valita oikein, ja seuran ei välttämättä tarvitse tietää tuon taivaallista televisioista.

Ilman televisiota on aikaa blogaamiseen

Kerran piti oikein kysyä hotellissa miten television saa päälle, kun en vaan onnistunut siinä. Töihinsä kyllästynyt halpahotellin virkailija tuli neljänteen kerrokseensa toteamaan, että televisio oli rikki. Hän sanoi, että jos televisioille ei ole juuri nyt tarvetta, hän voisi viedä tämän mennessään pois. Sehän kävi minulle, koska pääsin nauttimaan lomista ilman televisiota, eikä tarvinnut miettiä mitä Putin tekee tai on vaikka tekemättä. Laitoin vielä mobiilisti merkintöjä alulle, jotta joku päivä voisi kotonani jatkaa.

Siitä hetkestä tiesi, ja tämä tapahtui vuonna 2014, että vuonna 2015 heitän television muualle. Vaikka loma kesti vain viikon, niin se tarjosi elämyksiä ilman televisiota. Jos pärjään lomalla näin hyvin ilman sitä, niin miksi se ei olisi kokeilun arvoinen juttu kotona? Varsinkin, kun joka päivä mietiskeli sitä, että mihin ihmeeseen aikaa katoaa. Vuosi vaihtuu niin nopeasti, että pian on juhannus ja joulut taas. Pitäisi muistaa, että sitä aikaa ei saa takaisin, ja jos televisio ei maksa minulle ajastani siirtyisinpä muualle.

Olin maksanut televisiosta 899 euroa, se harmittaa. Olisi heittänyt sillä rahalla lahjoituksiin, joihin ei ole nykyään varaa, koska säästötili tyhjeni järjettömään televisiohankintaan. Rasittava on kotiin tulla, kun näkee sen television, jota katselit lähinnä ostamisen vuoksi. Televisiotaso vei koko olohuoneen ja siivous vaikeutui merkittävästi. Vaikka itse taso mitään maksanutkaan, se maksoi. Se varasti melkein koko seinustan, ja koska siellä oli niitä kaappeja, niin rupesit täyttämään niitä tavaroilla. Siinä hinta.

Pysyvä onnellisuus löytyy muualta kuin kotisohvaltasi

Maailmoilla sanottiin, että arkissa ei ole tarkoitusta. Ei elämässä varmaan olekaan tarkoitusta, mikäli ainoa juttu elämässä on televisioni katselu tai pelaamiseni television ääressä heti kotiinpaluun jälkeen. Hukkaamme aivan liian paljon aitoja tunteja työviikkojen aikana, ja sitten kun meillä on hieman aikaa, olemme aivan liian väsyneitä tekemään mitään muuta kuin harrastamaan koti-iltojasi televisio päällä. Joku voi paketoida asian niin, että miksi edes elämme? Että voisimme ostaa tuosta lisää, tehdä töitä?

Ymmärrän, että kotona voisit nauttia. Nautiskelen koko ajan, mutta silloin kun en ole kotona, nautin vielä enemmän. Elän elämää, josta ei tarvitse juosta pakoon ostamalla ulkomaanmatkoja tai siidereitä. Alkoholini ei minulle maistu ja tämä on sitä elämää, että kun vihdoin haluat lähteä ulos, et todellakaan lähde mihinkään baariin tai kuppilaan. Lähdet kuntoilemaan, metsästämään maisemia, kuuntelemaan maailman upeinta musiikkivirtaa ilman mainoksia Spotifylla. Et edes kaipaa kotiin, jos hyvin menee.

Monesti televisio varastaa sitä aikaa. Töllö varastaa sitä niin, että teet perunamuusia jauheesta. Mitä? Perunamuusia jauheesta? Kärkkäiseltä ostin hienon perunasurvimen, Lidlistä kotimaista perunaa, että kohta on tarjolla muusia. Aitoa perunaani. Tulehan syömään. Aito ruoka on sellainen herkku, että enpä mihinkään pakastepizzaani nojautuisi saati niihin keinotekoisiin muuseihin. Joku nauroi, että en minä ehdi, en sitten millään. Mahtaako kiire kuitenkaan olla sellaista, että et oikeasti päässyt kyläilemään?

Kumpi on onnellisempi? Mieti vähän

Jos vähennät sosiaalista mediaa, saat kokonaisen tunnin. Jos vähennät televisiota, saat kaksi lisää. Jos vähennät pelikonsoleita, saat kolme lisää. Ethän ole vielä luopunut kaikesta, mutta taskussasi on kuusi tuntia aikaa. Tässä ajassa voisi tulla syömään aitoa muusia, käydä luonnossa että perustaa säästötilejä. Silti aikaa olisi edelleen niin paljon, että kerkeäisit asentamaan ilmaisen AdGuard-mainoseston vaikka kaikkiin talouden puhelimiin ja selaimiin. Pian rahaa ja aikaa onkin niin paljon, että voit jäädä töistä.

Silloin päivässä olisi minullakin 24 tuntia aikaa, ja olen varma, että tuosta työskentelyyn uppoavasta ajasta löytyisi tunti tai pari rakastamaasi konsolipelaamiseen. Tätä varten perustin juuri säästötilini ja asensin mainontojen esto-ohjelmia laitteisiini. Jos mainonta ei olisi tehokasta kuin väitetään, Lidlit ja Prismat, eivät käyttäisi satoja tuhansia vuodessa televisiossa sekä radiossa mainostamiseensa. Rikkaat kaipaavat rahoja, ja köyhiä työssä käyviä saat nopeasti tavoitettua televisiolla tai vaikka FM-radiolla.

On selvää, että rikkaat eivät mitään televisiota katsele, tai radiota kuuntele. Miksi? Rikkailla on varaa käydä Citymarketeissa ja tilata haluttu bändi olohuoneeseen. Sen vuoksi televisiossa ei koskaan nähdä kalliita Ferrareja mainonnassa, koska television käyttäjistä Ferrarin kohderyhmä jääkin puuttumaan. Onnellisuus voi löytyä ostamalla, mutta vain hetkeksi. Jos haluat olla onnellinen pysyvästi, nyt täytyy siirtyä muihin juttuihin saadaksesi sitä. Enkä puhu enää Stockmannista, vaan aidosta lähiluonnosta.

Löysit musiikista uuden ystävän, siitä lenkkikavereita

Ilman televisiota voi olla vaikeaa, mutta kun musiikki seuraa perässä, ongelmia ei ole. Ikkunasta näkyi pala Pirkkalaa, metsä on takapihalla. Toivottavasti kuulevat tästä tuolla valtuustoissa, että minkä takia tänne oikein muutin noin kolme vuotta sitten. Heti kun tästä näkyy joku talo, muutan pois. Ja varmaan naapurinikin, ellei joudu tätä aiemmin vanhainkotiin, hänellä on jo ikää. Naapuri kehuu koko ajan sitä, että tässä taloyhtiössä on upeita asukkaita. Koskaan ei televisio huuda ja vaikeaa se onkin, sitä ei ole.

Naapurirouva muutti vihdoin sisään ja joku heitti kahvipaketin sinne. Täällä, jos missä, palautui usko ihmiskuntaan. Emme tarvitse sotia, vaan yhteisöllisyyttä. Hieman positiivista musiikkia, ehkä lenkille tai jotenkin muuten. Nauti hyvillä kuulokkeilla voimakkaimmista bassolinjoista häiritsemättä ketään. Realian isännöitsijä saa muita töitä, hän harkitsee pihagrillin rakentamista ja ilmaisia laajakaistoja. Ei, se kuulostaisi kyllä hyvältä, että joku päivä tuosta putoaisi vielä laajakaistalasku pois kotien neteistä.

Usko siihen, että talon ei tarvitse olla iso. Monet ostavat isoja taloja, vaikka voisivat heittää yli puolet omaisuudesta pois ja maksaa vähemmän vakuutuksissa. Ennen vanhaan asuin tiiviisti, kaksi henkilöä mahtuivat yhteen huoneeseen ja pöytätila oli jaettua. Sänkyjäsi oli lapsuudessani molemmille. Kuulen jatkuvasti ihmisten valituksia, että taloissa vetää ja että lämpöjä ei ole ikinä tarpeeksi talvellasi. Onko aivan pakko heittää kyseisiä latteuksia? Joka helvetin talvi. Ollaan Suomessa, eikä etelän lämmöissä.

Spotify Premium ja ne hyvät kuulokkeet

Olohuoneessa ei tarvitse olla shortseissa ja paidassa, kun talvi tulee. Sieltä se tulee. Ihmiset eivät osaa enää asustaa kunnolla. Mummoni asui Venäjällä mökillään, joka ei lämmennyt kuin puilla. Jos eläke oli aika pieni, ja sehän on Venäjällä pieni, hän kävi metsässä tonkimassa oksaa pahimpaan aikaanne. Mitä tahansa, jolla saisi apua lämmityksiin, Pohjois-Venäjän poskettomiin talviini. Lapsena tulin kylään, ja kyllä siinä joutui vaatetta pistämään, me istuttiin päivällisellä tohveleissa, järeä vaatekerros päälläsi.

Sieltä ystävä tuli kylääsi ja sanoo, että täällä on kylmä! Vaikka nuuka olen, niin väännän kyllä hänelle termostaatit maksimeille, mutta aivan oikeasti talvella ei ole pakko nukahtaa boksereissa tai ilmankin. Voisitte pistää pyjamaa ylleen ja vaikka kahdet peitot päälle... ei mitään uutta. Jos on vaikkapa nuukalla mummolla kasvanut, joka lämmitti taloaan vain niin hyvin, että päällysvaatteillani ei tarkennut. Eihän ne eläkkeet Suomessakaan kummoisia ole. Kotini lämpötila on 20 astetta talvella, muut on liioittelua.

Nykyään ajattelen niin, että Suomessa olemme tottuneet liian hyvään. Emme osaa tinkiä edes työstä, että jäisi vaikka työttömillekin, koska työttömänä työnhakijana näen jatkuvasti ihan miltei eläkeläisiä bussieni kuskeja tai kaupan tätejä, miksette jää eläkkeelle ja anna nuoremmille töitä? Mummoni olikin töissä koko ikänsä Venäjän rautateillä ja hetkeäkään ei ole katunut eläkkeelle jääntiä heti kun seikkailu oli mahdollista. Hän saisi paremmat eläkkeet työskentelemällä, mutta hän halusi olla puutarhassaan.

Televisiottomuuden hyötyjä meillekin, tähän päivään!

Haluat kokeilla televisiotonta elämää, mutta et vielä tiedä mitä se antaa? Luettelin kaikki syyt, joiden avulla elämänlaatu parani heti, kun nokialainen pariskunta lapsineen haki television olohuoneesta.
 • Enemmän aikaa — televisio ei enää asusta kanssasi, joten voisit käyttää aikoja hyödyllisempään. Kirjoitan blogiani, pyöräilen ja harrastan enemmän mielekästä urheiluani. Mitähän tekisit itse?
 • Sähkö laskuun — sähköyhtiön suuret laskut ovat laskeneet minimitasolle. Televisio-ohjelmien ja leffojen katselu ei enää rikastuta sähköyhtiötä, eikä kyllä edes ohjelmien tekijöitä täysin turhaan.
 • Koti kodiksi — hyvä koti on viihtyisämpi ilman turhia vekottimia. Jopa vieraat ovat huomanneet, kuinka jää aikaa yhteisiin juttuihin, kun televisio ei vie huomiota teidän pöytäkeskusteluistanne.
 • Ei mainoksia — sinun ei tarvitse enää katsoa mainoksia kodissasi. Selaimessa on hieno AdGuard ja se auttaa säästämään rahaa. Mahdollista on, että et edes tarvitse mainostettuja tuotteitanne.
 • Parempi kunto — aika ei mene sohvallasi makoillen sarjamaratonien kanssa, liikut enemmän ja paino on pudonnut suotuisasti juurikin kasvaneen liikunnan ja paremman ruokavalion kautta.
 • Vähemmän roskaruokaa — television kanssa piti usein napostella rasvaisia sipsejä tai tehdä jopa nopeaa pikaruokaa, jotta olisi enemmän aikaa sarjalle. Ei enää ja keho kiittää. Olet niin linjakas!
 • Elät elämääsi — kun et katso sarjoja ja leffoja, elät elämääsi. Et katso sieltä, miten hahmot elävät valmiiksi ohjelmoitua elämäänsä. Osaat elää itsekin omilla ehdoilla ja pystyn varmasti samaan!
 • Nautinnollisempi ruokailu — kun ruokailet, et enää katsele televisiota. Syön kunnon kotiruokaa, ilman kiirettä elektronisesta tanssimusiikista samalla nautiskellen. Hyvää ruokahalua, hei hei!
 • Ei aikatauluja — enää ei ole kalenterissa merkintöjä "Sarja klo 21 tiistaisin Nelosella". Voit aivan hyvin lähteä silloin iltalenkeille nauttien pimenevistä syysilloistasi laskien muiden televisioita.
 • Lisää säästöä — ei ole tarvetta Netflix-tilauspalvelulle. Nettipuolen voi halventaa jopa minimiin, koska suoratoistoa en enää harrasta juurikaan HD-sisällölle. Perusnetti 10 Mb/s riittäisi hyvin.
 • Enemmän luontoa — luontoa ei tarvitse katsella vain televisiosta Yleisradion jättidokumentista. Luontoa on kaiken aikaa vieressäsi. Teethän omaa luonto-ohjelmaa, ja pian olet osa luontoani.
Tässä muutamat. Lisäksi huomasi, että nyt minulla on enemmän aikaa ystäville. Voin laskea sormin, mutta olen aina tavoitettavissasi. Ennen piti välttää viestien katsomista viimeiseen asti, ettei sarjassa pysyminen keskeydy. Tästä yksi hyvä syy lisää olla omistamatta tuota valtakuntien turhaketta. Tässä poistaa ainaisen stressin ja parantaa elämänlaatua. Paluuta vanhaan ei enää ole ja jatkan kuukausien kerrytystä. Televisio voi kuitenkin olla hyvä pelikonsolien kylkeen. Silloin sen voisit ehkä omistaa.

Yhteenveto: ilman televisioita olet aidosti vapaa, koita

Suosittelen sitä aivan jokaiselle. Katsoin ennen televisiota ja noin 1-3 tuntia päivässä keskimäärin. Jos mietitään varovaisesti, olkoon päiväsi keskiarvo vaikka kaksi tuntia. Se olisi noin 730 tuntia joka vuosi. Se on kuukausi vuodessa pelkästään televisionsa ääressä! Vähintään. Joskushan istuin sen parissa jopa viisi tuntia päivässä, koska se 4400. Tuotantokausi piti saada loppuun. Ja nyt jokainen saa miettiä mitä kaikkein mieluiten tekisi kuukauden enemmän vuodessa? Oliko asia muutakin kuin vain televisioita?

Kyllä varmasti. Harva sitä asiaa oivaltaa ikinä. Miten sitten voit lopettaa sen? Suosittelen aloittamaan ihan siitä, että pidä kirjaa vaikka kuukauden aikana paljonko on vietetty televisionne ääressä minäkin päivänäsi  näet sen kokonaiskuvan paljonko aikaa menee oikeasti hukkaan. Siitä on helpompi tajuta homman nimi ja alkaa toimiin. Jos kokonaan ei näistä voi luopua, luovu televisioistasi silti. Netflix tai vastaava toimii kyllä tietokoneellakin. Suosittelen. Aloita siitä, että vie TV-laitteet vaikka varastoon.

Tiedän kyllä. Niin paljon aikoinaan valitin, ettei minulla ollut aikaa, ja läskiä roikkui useasta paikasta. Vastaus kysymykseen kuinka laihtua löytyi elämästäni. Minun piti myydä televisio. Sain heti aikaa, sen 730 tunnin verran vuodessa, ja läskit ovat jonnekin hävinneet koiran kanssa lenkkeillessä aika pitkään. Löysin varastosta maastopyörän, johon koskaan ennen ei ollut silmissä aikaa, vaikka olisi voinut saada vähintään kaksi tuntia päivästä pyöräilyysi niin halutessani. On se sellainen televisio, varastaa aikaa.

Tämän jälkeen yritä unohtaa se. Jos kuukauden päästä et tarvitse televisiota, myy se. Toisaalta saatat löytää läppäreistäsi ratkaisun, jos televisiosta tulee hyvää ohjelmaa, voit hyvin usein katsella suorana netin kautta tai tallenteena myöhemmin televisiokanavan omasta palvelusta. Alussa ilman televisiota eläminen tuntuu tylsältä. Älä anna tuon häiritä. Jos on tylsää, joutunet oikeasti miettimään ratkaisuja siihen. Tuolloin näkyvyytesi ulko-oveeni on taattua. Pilvetön taivas musiikilla voi viedä mukanaan.

Jos katselit televisiota kolme tuntia päivässä, mitä muuta voit siinä ajassa tehdä? Vain taivas on rajana, siksi suosittelen televisiosta luopumista tänään. Ajasta ei tule olemaan puutetta ja terveys kiittää! Pidä samalla terveyskeskuslääkärit loitolla, kun verenpaine ei nouse mainontaan eikä paino kotisohvaan.

Rekisteröidy ilmaiselle testijaksolle jo tänään. Vain 31 päivää ilman televisiota ja seikkailuita riittää.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena