Minimalismi tarjoaa aikaasi ja rahaakin

Olen kirjoittanut minimalismista aiemminkin, mutta juuri syvennyn erityisesti sen tuomiin hyötyihin tässä elämässä. Lisäksi koen, että kirjoittaminen ajatuksistani on tarpeellista, koska moni painii asian kanssa — kuinka aloittaa. Niin, jos erityisesti minimalismi kiinnostaa nyt. Minimalismi voipi olla niin vapauttavaa, että säästät aikaa. Säästetyllä ajalla voit tehdä sitä mitä oikeasti haluat. Niin, kukapa sitä nyt jaksaa siivota joka välissä tai hakea karkkeja ruokakaupasta? Minimoi karkit ja tavaran paljous.

Monia pelottaa lähipiirin hyväksyntä, mutta jos pelkäät jo näitä asioita, et varmasti koskaan tulekaan minimalistiksi. Kokemuksesta voin kertoa, että asia tulee ihmetyttämään lähipiiriä. Kuinka voit elää neljällä paidalla? Miksi sinulla on yksi talvitakki? Miksi et omista autoa? Näitä tulee edelleen, etenkin televisiottomuudesta, mutta parhain ei välitä. Kirjoita edelleen elämääsi ja kirjoita sitä hyvin. Minulle mainitaan jatkuvasti siitä, miksi en harrasta seurustelua. Olen niin pitkällä, että minimoin suhteet.

En näe parisuhteissa mitään erityistä. Okei, voit sanoa seurustelevasi, ja pian teillä onkin omakotitalo. Harrastatte puusängyssä seksiä, joten kohta teillä on lapsi. En syty tällaiselle elämälle. Mitä enemmän turhaa vastuuta hommataan, sitä paremmin pitää käydä töissä, jotta tuollainen unelmaelämä voidaan ylipäätään rahoittaa. Minimalistille uteliaisuutena on taloudellinen vapaus, vähemmän urapolkuja ja autoton konsepti luksuselämään. En syty korttitaloille, joita velaksi hankitaan pankista tämän tästä.

Toisinaan moititaan siitä, ettei minulla ole vieläkään autosuhdetta. En kaipaa sitä toimivaan elämääni. On se hienoa ajella omalla autolla velaksi, ja hybridejä ostetaan kuin karkkia. Hetken mielenjohteesta. Yksi tuttu velkaantui taitavasti hankittuaan tuollaisen hybridiauton. Ei kuulemma yhtään ajatellut sitä taloudellista puolta, kun automyyjä suositteli vaihtoa. Täältä löytyy aina auto, linja-auto, jolla lähden matkaan kuin matkaan paunulaisella 1,84 eurolla 60 minuutin vaihtoajalla. Yksinkertaista ja halpaa!
Olen niin minimalisti, että minimoin jopa parisuhteen ja ystävyydet elämästä, jotta huomenna olisi paremmin. Jos joskus seurustelen, ilmoitan siitä varmasti, mutta toistaiseksi mennään tällä linjallani!
Ilman suhteita olen vapaa, ja vapaudesta nautitaan. En voisi kuvitella hetkeäkään, että asuisin jonkun kanssa parisuhteessa. Suhteet eivät ole juuri kiinnostaneet minua, INFJ on tottunut olemaan yksin!

Vaikka et olisikaan sinkku, tai ideologiasi ei olisi minunlainen, voit silti hyötyä minimalismista.

Elämä on surullisinta kilpailua, mutta ei tarvitse olla?

Olen elänyt huonoja aikoja, silloin minulla oli paljon tavaraa ja suhteellisen huono näkyvyys tulevasta, enkä osannut nauttia pienistä asioista. Kuten muutkin, halusin aina jotain isoa — enemmän kavereita, enemmän tavaraa, kenties enemmän rahoja. Mutta, nuo asiat ovat päivän nyky-yhteiskunnassa tasan näin — onneksi tajusin tämän jo hyvin nuorena ja sanoin näkemiin yhteiskunnan normeille. Minulla ei ole aikaa tähän kaikkeen, vaikka muilla ajallisesti voi mennä käsittääkseni ehkä vieläkin huonommin.

Yläasteella jouduit helposti pilkan kohteeksi, jos satuit kuuntelemaan erilaista musiikkia, eikä sekään ollut mikään yllätys — jos sinulla ei ollut mopoa — et kuulunut parhaaseen joukkoon. Onnekseni tämä yksinäisyys tuona tärkeänä aikana oli hyödyksi minulle. Olen aina ollut omanlainen introvertti, mutta nykyään se on vain voimistunut. Pystyn nauttimaan pienistä asioista jo täysin yksin. En hae kilpailua tehden asioita oman maun mukaan. Eikä niin, että täytyy saada muiden hyväksyntä — vaikka heti.

Aiemmin vuonna 2012 palasin juurilleni. Halusin olla itseni, jollaisena minut ei hyväksytty esimerkiksi yläasteella. Aloin kuunnella maukasta Dancecore- ja Hardstyle-musiikkia vuosien tauon jälkeen tullen erilaiseksi. En omista autoa, en juo, en tupakoi, en omista televisiota tai radiota — tämä on vasta alkua loputtomaan minimalismiin. Nykyään jos naapurini hommaa uuden polkupyörän, ajattelisin että hyvä niin, mutta minun polkupyörällä pääsee myös paikasta A paikkaan B. Pieniä arvovalintoja, on kyllä.

Muutin 2012 Pirkkalaan arjen resettiin

Nyt olen jättäytynyt kilpailusta kokonaan. Vuoden 2012 aikana heitin varastossa lojuneet rojut. Siellä oli lapsuuden VHS-kasetteja ja vaikka mitä muuta. Tunsin, että olin katsellut näitä päivittäin lapsena, mutta ei minulla ole näihin enää mitään suhdetta. Kaikki pois. Vähitellen siirryin vuokrakotiin, ja aloin miettiä tarvitsenko todella kymmeniä paitoja, 20 sukkaparia ja seitsemän upeaa kenkää. Milloin ehdin käyttää kolmea talvikenkää tänä yhtenä talvena? Osasta luovuin jo löytöjen aikana käytännössä heti.

Ostin tätä tavaraa palkallani. Kuten kuka tahansa muukin, painoin niska limassa töitä odotellen, että esimies huomaa. Kuka enää menee hänen juttusille muuten, että anna lisää palkkaa. Teet vaan hyvin töitä, ja toivot että esimies sanoo sinulle palkankorotuksesta. Silloin et todellakaan säästä enemmän, etkä ala sijoittaa, vaan tuhlaat kahta nopeammin. Näin pääsin itse hankkimaan seitsemää talvikenkää. Lopulta työntekoon upposi suurinta aikaa, eikä elämisestä voinut enää puhua. Eikä rahaakaan ollut.

Aloitin jutun jopa siitä huolimatta, vaikka muistin tarkasti, että erilaisuutta ei hyväksytty yläasteella. Enkä päässyt pälkähästä täysin nytkään. Aina löytyy niitä, jotka eivät tätä elämäntapaa hyväksy niin millään. Yksi kysyi miten ihmeessä voinet elää vain neljällä paidalla? Minullakin on näitä pelkästään kaksikymmentä! Sanoinpa suoraan, että eikö teillä siellä ole pesukonetta, minulla pesukone hyrrää ainakin kahdesti viikossa — aina löytyy paita jokaiselle päivälle! Sitten siirryin kivasti aiheestasi.

Miksi olla arjen minimalistia juuri nyt, urapoluillakin

Sitten mietin, että mitä järkeä on painaa töitä toisille, että he rikastuisivat. Esimiehellä oli esimies ja tällä esimiehellä oli esimies. Lopulta päädyit korkeimpaan kohtaan. Niin, hänellä oli unelma. Unelma, jonka vuoksi minä, sinä ja jotkut muut tekivät niska limassa töitä. Töitä? Että voit hankkia auton, jolla kulkea töihin? Töihin? Että hankit korttitalon, jossa et kuitenkaan ehdi asua työsi vuoksi? En ainakaan asunut siellä, tein niska limassa töitä, ja odotin että joku huomaisi tämän asian ja muuttaisi palkkaa.

Vastustuksestani huolimatta kannatti aloittaa. Nyt elämäni on raikas. En enää ajattele negatiivisesti ja nautin pienistäkin asioistani. Ennen oli niin helppo olla tyytymätön, koska uutissivuilta luin joka päivä negatiivisia uutisia tai mietin, ettei minulla ollut kaikkea sitä, mitä muilla on joka päivä. Tai niin kaikki kertoivat Facebookissaan, että kokonaisuus on niin mahtava elämässä uusin iPhone kädessä. Nykyään en lue uutisia, en katso televisiota, en shoppaile enkä yritä kilpailla kenenkään kanssa. Mielenrauhaa.

Enpä koskaan tee ylitöitä, piste. Jos työsopimuksessa lukee 8-16, olen siellä kahdeksan tuntia ja sitten mennään pois. Aina. Se tuntuu kuitenkin mahdottomalta, koska oikein paheksutaan sitä, että teet 37,5 tuntia viikossa töitä ja lähdet sieltä pois. Esimiehellä ja hänen esimiehellä ompi aina sinulle töitä. Jos ei ole, keksitään. Sekuntiakaan yli en jää päivystämään taikka auttamaan siivoojaa tietokoneongelmassa. Minimalismi on nyt sillä tasolla, että pärjään kuukaudessa alle tuhannella eurolla. Kyllä, luit oikein.

Autottomuus säästää rahaa joka päivä

Tässä muutama olennaisin juttu. Juttu, joka on tapahtunut monien muiden lisäksi. Yksi tärkeimmistä on kuitenkin itse minimalismi. Olen tyytyväinen, että minulla on koti, pyörä ja hieman rahaa maksaa laskut ja syödä hyvin. Vielä tyytyväisempi olen kun voin kuunnella elektronista tanssimusiikkia vaikka lenkkeilynsä aikana. Erilaisuus ei tuo kavereita, mutta yksin selviytyminen on minusta elämän tärkein asia. Aikuisena ei muutenkaan mielestäni tarvita useita kavereita, ei olla nyt sentään yläasteellanne.

Minimalismi auttoi muuttumaan ja muuttamaan maailmaa. Poika, joka tuli kouluun saadakseen vain uusia sutkautuksia kaikenlaisista asioista, muun muassa musiikkimausta ja erilaisista mielipiteistä on nyt vahva ja erittäin tyytyväinen elämäänsä. Joskus sinun täytyy nähdä pohjaa, että voit nousta uutena ihmisenä ylös. Aloita sinäkin, koska kilpailu ei kannata — etpä tule ikinä voittamaan sitä vaikka miten monta iPhonea ostat. Omat rahat hukkaan jne. Tällä rahalla voisit maksaa vaikkapa sitä suntolainaa.

Minimalismin ilo kannattaa aloittaa vaikkapa autosta. Tämä on pieni ja siitä on helppo alkaa hommiin. Tämän jälkeen siirry vaikka vain yhteen kaappiin kerrallaan. Heitä kaikki turha pois. Muistojasi tuovat asiat jätä viimeiseksi ja myös isompi varasto. Nämä ovat hankalia ensikertalaiselle, kerrytä kokemusta ensin pienemmistä asioista. Ehkä ennen muuta voit säästää rahaa muuttamalla nykyistä pienempään vuokrakämppään. Sinusta tulee kunnon ihminen. Ihminen, joka nauttii tähdistä vielä tänään illalla.

Näin jää oravanpyörästänne viimeistään 2020 aikana

Monesti ajatellaan, että elämässä on pakko tehdä lapsia, mennä suhteisiin tai opiskella tohtoriksi. Niin ajattelin, koska lapsena minulta kysyttiin mitä haluaisin tehdä isona? Olen varma, että jotakin sellaista on kysytty myös sinulta. Silloin halusin juontajaksi, mutta näin aikuisempana juontajan hommat eivät enää kiinnosta. Nuorena halusin bussikuskiksi, koska Väinö Paunu Oy:llä oli mukavia kuljettajia, jotka saivat teinin innostumaan ammatista. Innostuin niin paljon, että selvittelin asiaa heti koulun jälkeen.

Selvisi, että bussikuskiksi pääsisi vasta 30-vuotiaana, joten minun piti keksiä äkkiä mitä tekisin n. 15 vuotta lisää. Samalla opinto-ohjaaja painotti kaikille, että opiskellakin täytyy, lisää. Joku ammatti. En koskaan tiennyt mitä halusin tehdä. Pian olen 30-vuotias, joten on enää nelisen vuotta bussikuskiksi. Ehkä olen Väinö Paunu Oy:llä tai sitten 30-vuotiaana kyseinen ammatti ei enää kiinnosta? Siitä olen varma, että bussifani tulen olemaan aina. Ehkä haluaisin olla bussifani? Niin, kuka tietää, oikeasti.

Vaihtelu käy Jyrille oikein hyvin, mutta eniten unelmoin työstä, jota ei tarvitse tehdä. Haluan nimittäin nauttia elämästä. Eikö elämä ole elämistä varten? Että olisi hauskaa? Voisi olla kuin lapsi ja unelmoida. Työelämässäsi ei ole koskaan ollut aikaa unelmille, vaan elit muiden unelmia. Lopulta olit niin väsynyt töistä, että aikaa itselle ei ollut. Oma tavoite on se, että 30-vuotiaana olen sapattivapaalla. Silloin voin matkustaa Väinö Paunu Oy:n autoissa huvikseni ja tehdä vuosien matkaunelmat, toteuttaa ne kaikki.

Lopeta kuluttaminen HETI vapauteen

Mikäli haluan saada vapautta, alan konkreettisiin toimiin. Ei riitä, että sanon asiasta, vaan alan myös vaalimaan tekoja. Ilman tekoja ei ole vapautta. Vain 25-vuotiaana huomaan jatkuvasti mihin ihmisillä rahat palavat. Luulen, että kyse on eräänlaisesta näytöksestäsi kaikille muille. Että kortilla on rahaa ja on ostavaa sorttia yhteiskunnassa. Pidät niitä yhteiskunnan rattaita pyörimässä, ja tämä on kyllä totta. Samalla et ehkä tule ajatelleeksi, että vastapainoksi heität taloudellisen vapauden vain kauemmaksi.

Jos vain saavut kotiin väsyneenä, teet liikaa palkkatöitä. Jos olet liian väsynyt, saatat olla kykenemätön tekemään yhtään mitään vapauden eteen. Suositus on, että tee vähintään tunnin ajan töitä itsesi eteen, enkä välitä vaikka tekisit sen työajalla. Älä anna kaikkea energiaa työnantajalle. Aion suunnitella omaa matkaa ns. downshiftaamista kohti yksinkertaisestikin sillä, että alan budjetoida Pennolla sekä laskea sentit. Tulen kysymään kuitteja kaupasta ja tilastoimaan ne kaikki henkilökohtaiseen kirjanpitoon.

Miksi luulet, että firmasi menestyy? Näit varmasti tylsät budjetit, mutta juuri siinä on tuo vastaus. He budjetoivat, eivätkä he shoppaile hetken mielijohteestaan. Firmat, jotka eivät ole tähän asti kaatuneet, ovat onnistuneet budjetoinneissa. Lisäksi säästäminen kannattaa palkkapäivänä, ei vasta sen jälkeen. Jos saan tilille 1 700 euroa aitoa rahaa, säästötilille tai sijoituksiin menee heti puolet. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraavaan palkkapäivään asti pitäisi riittää 850 euroa. Mikään muu tapa säästää ei toimi.

Taskulaskin Lidliin, viikkobudjetti 30 euroa käteisellä

Olen ehkä erilainen, käyn nimittäin ruokakaupassa taskulaskimen kanssa. Maksan ajoittain lompakon käteisellä, koska jos tulen Lidliin 25 euron setelin kanssa, en voi ostaa 25,34 eurolla. Laitan laskimeen hyllyn hinnat vuorotellen ja kassalla voin verrata vielä summaa. Jos jokin ei täsmää, mainitsen asiasta kassalle, ja saan tuotteen hyllyssä mainittuun hintaan. Kassan on pakko myydä hyllyn hinnalla, jos se sattuu olemaan vanha, käyvät sitten aikanaan korjaamassa (toivottavasti muut eivät huomaa asiaa).

Laskin on Lidlissä harvinainen näky, samoin käteinen. Silti maksan käteisellä, ainakin toistaiseksi, ja käytän laskintani väsymättömästi ja yhä uudelleen. Paristo ei ole vieläkään loppunut, aurinkokennolle kiitos. Ehkä voisit luopua laskimesta, sillä näyttäisi sellainen älypuhelimestasi löytyvän. Se toimii, kun nopeasti testasin, koska piti laskea vaivatta talouden sietokyky yllättävään menoon. Saan tuon laskuni maksettua, vaikka en erityisemmin nauti laskujasi maksaa, mutta joskus on pakko käydä lääkäreillä.

Laskimella voi säästää. Se antaa kokonaiskuvan kulutuksesta paljon ennen kassaa, jolloin useimmiten on aivan liian myöhästä (ja ennen muuta noloa) peruuttaa, koska asia nyt vain on niin. Muiden ollessa läsnä ei viitsisi kassoilla sanella, että jätä se kerma vetämättä, sillä budjetti tai tili ylittyy. Tiedä tuosta jo paljon ennen kassaa, joten käyn hiljaa kerman palauttamassa hyllylle miltei kenenkään tästä asiasta mitään tietämättä. Edes tämä vartija ei tiedä asiasta, ellei katsele koko ajan Lidlin valvontakameroita.

Laskin säästää rahaa joka päivä

Laskin on monipuolinen keksintö, eikä tämä maksa paljoa, sillä olet maksanut laskimesta ostaessasi oman älypuhelimen. Kysyn, miksi et koskaan käytä ostosta? Jos haluat jäädä voitolle, eli ylijäämäinen budjetti kiinnostaa sinua, laskin on oiva apu tavoitteita kohti. Voit toki surffailla Facebookissa, mutta laskimesta olisi enemmän hyötyä. Ilman laskinta en voisi kulkea taloudellista mielenrauhaa kohti. Se kannattaa, sillä tulevaisuudessa uskon jääväni downshiftauksen kierteeseen jatkuvilla säästöilläni.

Entä jos tässä hetkessä loppuneen takuun jälkeen sinulle ei olisi iso ongelma ostaa samat 99,99 euron nappikuulokkeet uusina? Kertamaksulla. Ilman pikavippiä, kulutusluottoa, lainaa tai Apurahaa. Se on sitä taloudellista mielenrauhaasi. Vaikka raha polttaa säästötilillä ja kerryttää Korkoa korolle -ilmiötä, eipä ole kiire tuhlata sitä. Päinvastoin, sinulla on unelma, elämäsi kirkkain visio siihen miten seteleitä käytät. Sitten joskus. Laskimen kanssa. On vapauttavaa, että Lidlin kassalla maksu on hymyilyn aihe.

Laskin menee taskuun, seuraavaa käyttökertaa odottamaan, ja olet pysynyt budjetissa. Jos budjettia on pakko ylittää, niin edellisen reissun säästöt, tai juuri löytämäsi panttipullot antavat kaivattua lisätilaa Lidlin kuitilla. Voit olla varma, että ruokabudjetiksi riittää tämän jälkeen murto-osa aiemmasta. Etkä osta sipsejä, koska niitä ei ole ostoslistalla, eikä varsinkaan laskiessa ja miettiessä budjettia. Budjettia, jonka kanssa saavuit kauppaan tälläkin kertaa. Suosittelen laskinta ruokakaupoissa kaikille, säästöjä.

Viisi kovinta superunelmaa minimalistina, toteutuvat

Ajattelen, että vaikka omistan n. 500 artikkelia, minulla on kaikki. Kilpailu on silti kovaa, ja varmaan lisää poistettavaa varmuudella löytyisi. Niin on varmaa, en enää hanki tavaraa ilman hyvää syytä.
  1. Enemmän aikaa. On täysin selvää, että kun ei ole sadoittain tavaraa, sinulla on enemmän aikaa. Et järjestele tavaroita, et piilottele ostoksia, etkä mieti hankittavaa tavaraa tuon taivaallista.
  2. Enemmän rahaa. Jos ei harrasta shoppailua ja myy kaiken tarpeettoman, minkä joskus erehtynyt ostamaan, saat selvää rahaa omaan lompakkoosi. Käytä sitä hilloa vaikka kotimaan matkailuun!
  3. Muiden mielipiteet ei kiinnosta. Minimalismi sai paljon aikaan ajatuksissa. Enhän enää kilpaile, joten mainoksia en kuule samalla tavalla, itse asiassa osaan nauraa mainoksillesi — "No tällaista huipputuotettani en varsinkaan tarvitse". Kirjoitan omaa elämääni eivätkä yhteiskunnan normit minua juuri liikuta. Minulla ei esimerkiksi ole televisiota, joka on käsittääkseni monelle tuo kodin perusvaruste, mutta ei minulle. En myöskään vertaile itseäni muihin sosiaalisessa mediassanne.
  4. Siivous käy hetkessäni. Minulla ei ole huonekaluja asuintalo täynnä, imuri liikkuu sulavasti, eikä minun tarvitse järjestellä kamoja ennen siivousta — kaikki ovat siististi kaapeissaan. Usko tai älä, kaikki tavara mahtuu muutamaan kaappiin, jotka ovat kämppään sisäänrakennettuina. Minulla ei ole itse hankittua kaapistoa yhtäkään. Kämppä on siivottu usein alle 33 minuutissa joka nurkasta, ja vieläpä täysin perusteellisesti. Haluaisitko sinä siivota nykyistä paljon nopeammin, kunnolla?
  5. Nautit pienistä jutuista. Tämä on ehkä tärkein. Ennen en ole nauttinut pienistä asioista samalla tavalla, koska unelmoin matkasta Thaimaahan. Välitin liikaa siitä, mitä muut ajattelivat minusta matkailulakossa. Välitän muista, mutta siitä en välitä nyt, mitä muut ajattelevat minusta. Minulle on se ja sama mitä minusta ajattelet. En välitä siitä ja juuri tästä syystä en enää kilpaile elämässä. En edes ylimääräisillä matkoillani ulkomaille. Pyrit samaan, niin sinusta tulee aitoa koka kolaa.
Minua pidetään edelleen outona, koska kiesiäni ei ole sekä muijat puuttuu, mutta mitä väliä? Muijat ei kiinnosta ja miestä ei ole. Eikö ole parempi tavata onnellinen kuin rikkinäinen että voi olla hyväksytty?
Bussimatka uimahalliin stressaa yhtä sadasta toisin kuin lomamatka meriin sataa sadasta. Enkä enää matkusta ulkomaille, se on suurin rahallinen säästö vuositasolla. Ennen lensin kahdelle lomalle, mikä oli järjetöntä. Tuhansia euroja paloi hotelleihin, lentoihin sekä lomaluksukseen. Vain imagon takia.

Yhteenveto: minimalismi toi aikaa ja rahatkin pöytiin

Elämä on hankalaa, mutta älä jää nuolemaan yhteiskunnan kenkiä. Irtisano lehti, hommaa television tilalle lukuisia kävelymatkoja, ja paranna vaikka lujaa kuntoasi. Anna muiden istua television ääressä. Television tehtävä on lopultakin koukuttaa, huumeiden tavoin, ole vahva ja irtaannu. Jos sinulla on jo yksikin hyvä ystävä, sinulla on kaikki. Älähän odota, että elämäsi tulisi olla samanlaista kuin sarjoissa, täynnä bileitä ja draamaa. Televisio on vain sellainen, joka valehtelee meille joka päivä kaiken aikaa.

Se valehtelee, että muilla on olevinaan ihan kaikki paremmin. Vai miksi luulet, että televisiossa on niin paljon negatiivisia juttuja? Ihan siksi, jotta voisimme huonommin, ja ostaisimme sen mainostettavan tuotteen voidaksemme paremmin. Se vain, että kauppareissulla et voi ostaa onnea. Onni lähtee sinusta itsestäsi. Sarjoja en ole katsellut varmaan vuoteen nyt, koska niissä myydään käsikirjoitettua elämääsi. Jo vuosien minimalistina ymmärrän paremmin kuin hyvin sarjan sekä oikean elämän välisen eronne.

Minimalismi on ihanaa. Se on vapauttanut aikaa. Se on tuonut rahat pöytään. Aikaa, jota ei ennen ollut olemassakaan, on koko ajan saatavilla kun tajusin katkaista televisiokierteen ja tein vähemmän töitäsi. Aamuun herääminen on nykyään mahtavaa, koska on vihdoin aikaa tehdä sitä, mitä oikeasti haluaisit. Aamuissa on tarkoitusta ja illoissa tunnelmaa. Vaikka minulla ei vieläkään ole kiesiä, herään stressittä ilman velkaa. En mieti mitä joku vihervasemmisto tekee seuraavaksi autoilijan puhtaaksi vahingoksi.

Omaa elämää ei tarvitse käsikirjoittaa! Jos haluat parasta sarjaa, mikset eläisi sitä itse. Katsele paikkoja omin silmin jutellen rauhassa muille. Älä tuijota muiden elämää televisiostasi. Valitettavasti huomasin television roolin yhteiskunnassamme. Siirryin kävelylenkille vain puoleksi tunniksi iltapimeään, näin vilkkuvia noin 32-62-tuumaisia asioita harmaista ja valkoisista ikkunoistasi, tiedät kyllä oikein hyvin. Ensimmäinen, toinen, kolmas, neljäs, viides, kuudes... kolmaskymmeneskolmas televisio. Televisio?

Lopetin laskemisen sadannen televisionne kohdalla, sillä mielestäni töllö on onnistunut tehtävässään erinomaisesti. Jos katsot televisiota juuri nyt, ja luet tätä blogia, hyvä. Loistavaa. Ehkä löydät jo tämän minimalismin, jota tarvitset paljon, jotta voit tehdä vähemmän töitä ja alkaa elää sitä unelmaelämää.

Sammuta televisio, hankkiudu turhasta ja heräät uuteen päivään täynnä aikaa ja mahdollisuuksia.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit