Viisi vuotta Pirkkalassa: "Voittajaa ei vaihdeta"

Parhaita luontomaisemia
Asuin elämäni varrella monessakin paikassa, viimeisimpiä ennen Pirkkalaa ovat Tampere ja tietystikin Lappeenranta. Lappeenrannassa asuin vain kaksi vuotta ja Tampereella nautin elämästäni noin kahdeksan vuotta. Uskon lujaa, että viihdyn täällä Pirkkalassa vielä vuosienkin päästä.

Yksi syy miksi olen täällä viihtynyt niin paljon, on kaunis luonto, jota riittää  jos viitsii tutkia. Maastopyöräilyyn on monenlaisia reitistöjä ja kesällä on monta uimarantaa uida. Talvellakaan ei tarvitse juuri koskaan kotona istua, vaan metsissä on pitkiä hiihtolatuja ja lähistöllä hyvin aurattuja kevyeenliikenteenväyliä. Näillä kelpasi kävellä joka päivä menneen talven mittaan hymyillen.

Kunta on myös pieni, mistä tykkään erityisesti, täällä ei ole ihmispaljoutta. Luulen, että tulen asumaan täällä myös seuraavat kaksi tai jopa kolme vuotta. En usko, että täällä Suomessa on yhtään parempaa asuinpaikkaa, joka olisi kaupungin palveluiden vieressä. Kaupungeista lähellä ovat Tampere ja Nokia. Tämä täydentää kunnan omaa tarjontaa loistavasti. Moni asuu täällä vuosia, eikä kukaan heistä mieti muuttoliikettä muualle koskaan. Miksi pitäisi muuttaa Pirkkalasta, jos kaikki toimii hyvin?

Hyvä kunta asua

On muitakin syitä kuin tämä luonto ja teiden kunnossapito miksi asun täällä. Suurin, joukkoliikenteen kiistaton toimivuus. Täältä oikeasti pääsee Tampereelle jopa kuudella linja-autolla joka päivä. Kolme pelkästään asuinpaikastani ja kolme lisää jos jaksaa kuntakeskukseen kävellen tai pyörällä. Yleensä ei tarvitse, koska linja-autot kulkevat monipuolisesti täältäkin, vaikkakin yleensä tyhjinä. Asfalttiaikaan pyöräilen, kuten kerroinkin jo aiemmassa merkinnässä, muuten kuljen bussilla tai jalan kauppaan.

Palvelut ovat aina huolestuttavankin lähellä ja helposti saavutettavissa vaikkapa linja-autolla. Kesällä pikku reissu Lidliin tai S-marketiin meno aiheuttaa hyötyliikuntaa pyöräilyn muodossa. Liikunta lisää tutkitusti omaa onnellisuutta. Onnellisuutta tulee lisää siitäkin, että täältä voi löytää halvan vuokra-asunnon. Halvimmat ovat noin 425 euron pintaan kuukaudessa sisältäen rajattoman veden. Asuminen hyvässä kunnassa ei ole kovinkaan kallista, siinä samalla palveluista sekä luonnosta nauttiessa.

Muutin tänne tarkalleen viisi vuotta sitten ja silloin sää oli mahtava verrattuna tähän. Muutin, koska arvostin luontoa. Tänään sataa lujaa, ja pyöräreissu Tampereelle oli hauska. Olin täysin märkä jo alun metreillä vaatteistani, mutta onneksi vettähylkivät vaatteet pitivät veden loitolla. Tampere on niinkin lähellä, että sinnehän pääsee polkupyörällä puolessa tunnissa omasta vauhdista riippuen. Suosittelen meidän Pirkkalaa asuinpaikakseen kaikille halukkaille, koska palvelut ovat lähellä ja kunto nousee.

Viittoja hienoihin paikkoihin

Olen viettänyt maapallolla jo 26 vuotta, mutta vain Pirkkalassa nautin parhaista päivistäni joka päivä, joita tulee aina lisää. En muuttaisi täältä pois vaikka tästä maksettaisiin. Suhde omaan lähimetsään, mahtavaan naapuriini ja taloyhtiöni saunaan on niin voimakasta, että muuttaminen toisaalle vaatisi vähintään intensiivistä terapiaa ja monia menetettyjä päiviä. Pirkkala on kotini ja niin se tulee aina olemaan. Silloinkin kun juhlin kymmenettä vuotta paikallani. Onni, koti ja menestys ovat täällä.

Palataanpa aiheeseen, vaikka kunnassa ovat palvelut kohdillaan, täällä ei ole uimahallia  moni on toivonut. Tällä hetkellä lähimmät ovat Nokialla ja Tampereella. Itse suosin tamperelaista Tesoman uimahallia, jonka läheisyydessä kävin teininä yläastetta. Muistoja jo, sanoisin. Myös DNA:n 4G toimii Pirkkalassa hyvin ja täältä saa hyviä nopeuksia paikasta riippumatta. Lisäksi operaattori Elisa tarjoaa laadukkaita internetyhteyksiä kotikäyttöön. Nörttien unelma, jos haluaa asua internetissä.

Kunnallisvaaleissa voi äänestää erilaisia puolueita, mutta varsinainen äänestys tapahtuu metsässä. Käy sinäkin, näin kerrot päättäjille, ettei metsää saa viedä kuntalaisilta. Yksi puute Pirkkalassa on se, ettei täällä ole tarpeeksi vuokra-asumista, toisaalta kunta suosii liikaa lapsiperheitä. Tekemällä näin muut joukot eivät välttämättä tule huomioiduiksi päätöksenteossa yhtä paljon. Tämä on väärin, sillä jokainen kuntalainen voisi olla arvokas täällä. Toivon mukaan tämä muuttuu tulevaisuudessa!

Normaali toukokuu Pirkkalassa

Vietin positiivisen päivän ennakkoon ennen viidettä vuotta täällä Pirkkalassa. Tässä halusin kertoa, että lopultakin jokainen on aika yksin ja kaikki menevät eri suuntiin. Anna sen tapahtua.


Musiikki: Unit Of Trance - Next Level 2k16 (Extended Mix)
Kuvauspaikka: Pirkkalan kunta 100%
Päivämäärä: 23. toukokuuta 2015
Tekijä ja editoija: Jyri Väätäinen

Loppusanat

Muuttaminen on melko kivaa, varsinkin kun saa tutustua uusiin paikkoihin, mutta jos kotikulmilla ei ole mitään vialla  kannattaa asumisesta nauttia vuodesta toiseen. En ole koskaan ollut tyytyväisempi aiemmin, etenkin Tampereella kaipailin metsiä sekä järviä lähes tulkoon joka päivä, lähipuistohan ei nimittäin metsää korvaa. Maaseutumainen miljöö koukutti jo 2012. Otin tämän asunnon pikaesittelyn alkuun. Tässä sitten asutaan toivon mukaan vuosienkin päästä, sillä se on miellyttävä lahja.

Täällä ihanaa metsää ja suuria järviä kyllä löytyy, kesällä oma aika vierähtää maisemissa pyöräillessä tai kävellessä. Maastopyöräni ei asfaltista nimittäin tykkää! Suurimmat huoleni tänään ovat Pirkkalan suunnitelmat lisätä paikkakunnan asutusta. Nyt rakennetaan asuinalueita, mutta miten käy metsien ja järvien? Mielestäni lähipuisto ei edelleenkään korvaa kaunista luontoa. Rakentaminen on onneksi tällä hetkellä keskittynyt kuntakeskuksen alueelle. Vielä toistaiseksi ainakin, mutta tiedä näistä sitten...

Toivottavasti tauti ei etene haja-asutusalueille Pirkkalassa, koska sitten täytyy varmaan muuttaa, jos tästä tulee liian kaupunkimainen miljöö. Onneksi kuntavaalien alla asiaan voi vaikuttaa äänestämällä. Niin ainakin sanotaan. Eräs puolue lupasi huolehtia siitä, että Pirkkalan luontopolut, metsät ja järvet säilyvät sellaisenaan niin, että läheisyyteen rakentamista ei tulla sallimaan. Tällainen alue on kuvassa näkyvä Iso-Naistenjärvi ja sen läheisyydessä olevat luontopolut. Näitä polkuja lisää videossa.

Kuvan otin Iso-Naistenjärvestä 19.06.2014 noin kaksi vuotta muuton jälkeen blogini perustamisen vuonna ja toivon mukaan tämäkin alue saa jäädä kaikkien kuntalaisten virkistyskäyttöön!

Tämä ei ole aprillipila vaikka nyt onkin huhtikuun ensimmäinen.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Seitsemän asiaa joihin minimalisti kompastuu

Nyt järkyttää! Mitä ihmettä tapahtui Lidlille?

Kuinka päädymme narsistin verkkoon

En käytä WhatsAppia ja se on normaalia