Viisi vuotta Pirkkalassa: "Voittajaa ei vaihdeta"

Parhaita luontomaisemia
Asuin elämäni varrella monessa paikassa, viimeisimpiä ennen Pirkkalaa ovat Tampere ja Lappeenranta. Lappeenrannassa asuin vain kaksi vuotta ja Tampereella nautin elämästäni noin kahdeksan vuotta. Uskon, että viihdyn täällä Pirkkalassa vielä vuosienkin päästä.

Yksi syy miksi olen täällä viihtynyt niin paljon, on kaunis luonto, jota riittää  jos viitsii tutkia. Maastopyöräilyyn on monenlaisia reitistöjä ja kesällä on monta rantaa uida. Talvellakaan ei tarvitse kotona istua, vaan metsissä on hiihtolatuja ja lähistöllä hyvin aurattuja kevyeenliikenteenväyliä. Näillä kelpasi kävellä joka päivä menneen talven mittaan.

Kunta on myös pieni, mistä tykkään erityisesti, täällä ei ole ihmispaljoutta. Luulen, että tulen asumaan täällä myös seuraavat kaksi tai jopa kolme vuotta. En usko, että Suomessa on yhtään parempaa paikkaa, joka olisi kaupungin palveluiden vieressä. Kaupungeista lähellä ovat Tampere ja Nokia. Tämä täydentää kunnan omaa tarjontaa loistavasti. Moni asuu täällä vuosia, eikä kukaan heistä mieti muuttoliikettä muualle koskaan. Miksi pitäisi muuttaa Pirkkalasta, jos kaikki toimii hyvin?

Hyvä kunta asua

On muitakin syitä kuin luonto ja teiden kunnossapito miksi asun täällä. Suurin, joukkoliikenteen kiistaton toimivuus. Täältä oikeasti pääsee Tampereelle jopa kuudella bussilla. Kolme pelkästään asuinpaikastani ja kolme lisää jos jaksaa kuntakeskukseen kävellen tai pyörällä. Yleensä ei tarvitse, koska bussit kulkevat monipuolisesti täältäkin, vaikkakin yleensä tyhjinä. Asfalttiaikaan pyöräilen, kuten kerroinkin jo aiemmassa merkinnässä, muuten kuljen bussilla tai jalan lähikauppaan.

Palvelut ovat huolestuttavan lähellä ja helposti saavutettavissa vaikkapa bussilla. Kesällä vaikkapa Lidliin tai S-marketiin meno aiheuttaa hyötyliikuntaa pyöräilyn muodossa. Liikunta lisää tutkitusti omaa onnellisuutta. Onnellisuutta tulee lisää siitäkin, että täältä voi löytää halvan vuokra-asunnon. Halvimmat ovat noin 400 euron pintaan kuukaudessa sisältäen veden. Asuminen hyvässä kunnassa ei siis ole kallista, siinä samalla palveluista sekä luonnosta nauttiessa, vielä huomennakin.

Muutin tänne viisi vuotta sitten ja silloin sää oli mahtava verrattuna tähän. Muutin, koska arvostin luontoa. Tänään sataa ja pyöräreissu Tampereelle oli hauska. Olin läpimärkä vaatteistani, mutta onneksi vettähylkivät vaatteet pitivät veden loitolla, kävin hakemassa DNA:n myymälästä uuden varavirtalähteen. Aiempi ei ehtinyt vuotispäiviään viettää ja kahden kuukauden päästä Samsungin tuote olisi täyttänyt kolme vuotta. Ei se rikkikään ollut varsinaisesti, mutta vaihtoon meni.

Viittoja hienoihin paikkoihin

Olen viettänyt maapallolla jo 26 vuotta, mutta vain Pirkkalassa nautin parhaista päivistäni joka päivä, joita tulee aina lisää. En muuttaisi täältä pois vaikka maksettaisiin. Suhde lähimetsään, mahtavaan naapuriini ja taloyhtiöni saunaan on niin voimakasta, että muuttaminen toisaalle vaatisi vähintään intensiivistä terapiaa ja monia menetettyjä päiviä. Pirkkala on kotini ja niin se tulee aina olemaan. Silloinkin kun juhlin kymmenettä vuotta paikallani. Onni, koti ja menestys ovat täällä.

Palataanpa aiheeseen, vaikka kunnassa ovat palvelut kohdillaan, täällä ei ole uimahallia  moni on toivonut. Tällä hetkellä lähimmät ovat Nokialla ja Tampereella. Itse suosin tamperelaista Tesoman uimahallia, jonka läheisyydessä kävin teininä yläastetta. Muistoja jo, sanoisin. Myös DNA:n 4G toimii Pirkkalassa hyvin ja täältä saa hyviä nopeuksia paikasta riippumatta. Lisäksi operaattori Elisa tarjoaa laadukkaita internetyhteyksiä kotikäyttöön. Nörttien unelma, jos haluaa asua internetissä.

Kunnallisvaaleissa voi äänestää erilaisia puolueita, mutta varsinainen äänestys tapahtuu metsässä. Käy sinäkin, näin kerrot päättäjille, ettei metsää saa viedä kuntalaisilta. Yksi puute Pirkkalassa on se, ettei täällä ole tarpeeksi vuokra-asumista, toisaalta kunta suosii liikaa lapsiperheitä. Tekemällä näin muut joukot eivät välttämättä tule huomioiduiksi päätöksenteossa yhtä paljon. Tämä on väärin, sillä jokainen kuntalainen voisi olla arvokas täällä. Toivon mukaan tämä muuttuu tulevaisuudessa!

Normaali toukokuu Pirkkalassa

Vietin positiivisen päivän ennakkoon ennen viidettä vuotta täällä Pirkkalassa. Tässä halusin kertoa, että lopultakin jokainen on aika yksin ja kaikki menevät eri suuntiin. Anna sen tapahtua.


Musiikki: Unit Of Trance - Next Level 2k16 (Extended Mix)
Kuvauspaikka: Pirkkalan kunta 100%
Päivämäärä: 23. toukokuuta 2015
Tekijä ja editoija: Jyri Väätäinen

Loppusanat

Muuttaminen on kivaa, varsinkin kun saa tutustua uusiin paikkoihin, mutta jos kotikulmilla ei ole mitään vialla  kannattaa asumisesta nauttia vuodesta toiseen. En ole koskaan ollut tyytyväisempi aiemmin, etenkin Tampereella kaipailin metsiä sekä järviä lähes joka päivä, lähipuisto ei nimittäin metsää korvaa. Maaseutumainen miljöö koukutti jo 2012 ja otin asunnon suoraan esittelyn alkuun. Tässä sitten asutaan toivon mukaan vuosienkin päästä, sillä se on miellyttävä lahja.

Täällä metsää ja järviä kyllä löytyy, kesällä aika vierähtää maisemissa pyöräillessä tai kävellessä. Polkuyöräni ei asfaltista nimittäin tykkää! Suurimmat huoleni tänään ovat Pirkkalan suunnitelmat lisätä asutusta. Jo nyt rakennetaan uusia asuinalueita, mutta miten käy metsien ja järvien? Mielestäni lähipuisto ei edelleenkään korvaa kaunista luontoa. Rakentaminen on onneksi tällä hetkellä keskittynyt kuntakeskuksen alueelle. Vielä toistaiseksi ainakin, mutta tiedä näistä sitten...

Toivottavasti tauti ei etene haja-asutusalueille Pirkkalassa, koska sitten täytyy varmaan muuttaa, jos tästä tulee liian kaupunkimainen miljöö. Onneksi kuntavaalien alla asiaan voi vaikuttaa äänestämällä. Niin ainakin sanotaan. Eräs puolue lupasi huolehtia siitä, että Pirkkalan luontopolut, metsät ja järvet säilyvät sellaisenaan niin, että läheisyyteen rakentamista ei tulla sallimaan. Tällainen alue on kuvassa näkyvä Iso-Naistenjärvi ja sen läheisyydessä olevat luontopolut. Näitä polkuja lisää videossa.

Kuvan otin Iso-Naistenjärvestä 19.06.2014 noin kaksi vuotta muuton jälkeen blogini perustamisen vuonna ja toivon mukaan tämäkin alue saa jäädä kaikkien kuntalaisten virkistyskäyttöön!

Tämä ei ole aprillipila vaikka nyt onkin huhtikuun ensimmäinen.

Kommentit