Viisi vuotta Pirkkalassa

Parhaita luontomaisemia
Asuin elämäni varrella monessa paikassa, viimeisimpiä ennen Pirkkalaa ovat Tampere ja Lappeenranta. Lappeenrannassa asuin vain kaksi vuotta ja Tampereella nautin elämästäni noin kahdeksan vuotta. Uskon, että viihdyn täällä Pirkkalassa vielä vuosienkin päästä.

Yksi syy miksi olen täällä viihtynyt niin paljon, on kaunis luonto, jota riittää - jos viitsii tutkia. Maastopyöräilyyn on monenlaisia reitistöjä ja kesällä on monta rantaa uida. Talvellakaan ei tarvitse kotona istua, vaan metsissä on hiihtolatuja ja lähistöllä hyvin aurattuja kevyeenliikenteenväyliä. Näillä kelpasi kävellä joka päivä menneen talven mittaan.

Kunta on myös pieni, mistä tykkään erityisesti, täällä ei ole ihmispaljoutta. Luulen, että tulen asumaan täällä myös seuraavat kaksi tai jopa kolme vuotta. En usko, että Suomessa on yhtään parempaa paikkaa, joka olisi kaupungin palveluiden vieressä. Kaupungeista lähellä ovat Tampere ja Nokia. Tämä täydentää kunnan omaa tarjontaa. Moni asuu täällä vuosia, eikä kukaan heistä mieti muuttoliikettä muualle koskaan. Miksi pitäisi muuttaa Pirkkalasta, jos kaikki toimii hyvin?

Hyvä kunta asua

On muitakin syitä kuin luonto ja teiden kunnossapito miksi asun täällä. Suurin, joukkoliikenteen toimivuus. Täältä oikeasti pääsee Tampereelle jopa kuudella bussilla. Kolme pelkästään asuinpaikastani ja kolme lisää jos jaksaa kuntakeskukseen kävellen tai pyörällä. Yleensä ei tarvitse, koska bussit kulkevat monipuolisesti täältäkin, vaikkakin yleensä tyhjinä. Asfalttiaikaan pyöräilen, kuten kerroinkin jo aiemmassa merkinnässä, muuten bussilla tai jalan lähikauppaan.

Palvelut ovat huolestuttavan lähellä ja helposti saavutettavissa vaikkapa bussilla. Kesällä esimerkiksi Lidliin tai S-marketiin meno aiheuttaa hyötyliikuntaa pyöräilyn muodossa. Liikunta lisää onnellisuutta. Onnellisuutta tulee lisää siitäkin, että täältä voi löytää halvan vuokra-asunnon. Halvimmat ovat noin 400 euron pintaan kuukaudessa sisältäen veden. Asuminen hyvässä kunnassa ei siis ole kallista, siinä samalla palveluista sekä luonnosta nauttiessa, vielä huomennakin.

Muutin tänne viisi vuotta sitten ja silloin sää oli mahtava. Muutin, koska arvostin luontoa. Tänään sataa ja pyöräreissu Tampereelle oli hauska kokemus. Olin läpimärkä vaatteistani, mutta onneksi vettähylkivät vaatteet pitivät veden loitolla sisäpuolelta, kävin hakemassa DNA:n myymälästä varavirtalähteen. Aiempi ei ehtinyt vuotispäiviään viettää ja kahden kuukauden päästä Samsungin hätälaturi olisi täyttänyt kolme vuotta. Ei se kyllä rikkikään ollut varsinaisesti.

Viittoja hienoihin paikkoihin

Latasi vain aika hitaasti laitteita nykyään ja käytännössä puhelimen täyteen lataus kesti 12 tuntia, kun uutena vain kolmisen tuntia, mutta latasi kuitenkin. Ajattelin siinä samalla, että saa mennä vaihtoon, koska ei toimi enää kunnolla. Palvellut rahansa edestä. DNA:lta ostin, koska tuli viiden euron alennuskuponki juuri sopivasti myymälään. Ostin tämän 29 euron virtalähteen 24 eurolla. Sillä lataan Samsung Galaxy J5 (2016) -puhelimeni kerran täyteen, mutta en ihan tyhjästä.

Palataanpa aiheeseen, vaikka kunnassa ovat palvelut kohdillaan, täällä ei ole uimahallia - sitä on moni toivonut. Tällä hetkellä lähimmät uimahallit ovat Nokialla ja Tampereella. Itse suosin tamperelaista Tesoman uimahallia, jonka läheisyydessä kävin yläastetta. Muistoja sanoisin. Myös DNA:n 4G toimii Pirkkalassa hyvin ja täältä saa hyviä nopeuksia paikasta riippumatta, lähes aina 50M-liittymän maksimit, ruuhka-ajan ulkopuolella. Nörtin unelmapaikka asua - myös netissä.

Kunnallisvaaleissa voi äänestää erilaisia puolueita, mutta varsinainen äänestys tapahtuu käymällä metsässä. Käy sinäkin, näin kerrot päättäjille, ettei metsää saa viedä kuntalaisilta. Yksi puute Pirkkalassa on se, ettei täällä ole tarpeeksi vuokra-asumista, toisaalta kunta suosii liikaa lapsiperheitä. Tekemällä näin muut joukot eivät välttämättä tule huomioiduiksi päätöksenteossa yhtä paljon. Tämä on väärin, sillä jokainen kuntalainen voisi olla arvokas täällä.

Loppusanat

Muuttaminen on kiva juttu, varsinkin kun saa tutustua uusiin paikkoihin, mutta jos kotikulmilla ei ole mitään vialla - kannattaa asumisesta nauttia vuodesta toiseen. En ole koskaan ollut tyytyväisempi aiemmin, etenkin Tampereella kaipailin aina metsiä sekä järviä, lähipuisto ei nimittäin metsää korvaa. Maaseutumainen miljöö koukutti jo 2012 ja otin asunnon suoraan esittelyn alkuminuuteilla. Tässä sitten asutaan toivon mukaan vuosienkin päästä, sillä se on miellyttävää.

Täällä metsää ja järviä on aivan kaikkialla, kesällä meneekin metsissä pyöräillessä tai kävellessä. Maastopyöräni ei asfaltista aina nimittäin tykkää! Suurimmat huolenaiheeni tänään ovat Pirkkalan suunnitelmat lisätä asutusta. Jo nyt rakennetaan uusia asuinalueita, mutta mitä käy metsien ja järvien? Mielestäni lähipuisto ei edelleenkään korvaa kaunista luontoa. Rakentaminen onneksi tällä hetkellä keskittynyt kuntakeskuksen alueelle. Vielä toistaiseksi ainakin.

Toivottavasti tauti ei etene haja-asutusalueille Pirkkalassa, koska sitten valitettavasti täytyy muuttaa, jos tästä tulee liian kaupunkimainen miljöö. Onneksi kuntavaalien alla asiaan voi vaikuttaa äänestämällä. Niin ainakin sanotaan. Eräs puolue lupasi huolehtia siitä, että Pirkkalan luontopolut, metsät ja järvet säilyvät sellaisenaan niin, että läheisyyteen rakentamista ei tulla sallimaan. Tällainen alue on kuvassa näkyvä Iso-Naistenjärvi ja sen läheisyydessä olevat luontopolut.

Kuvan otin Iso-Naistenjärvestä 19.06.2014 noin kaksi vuotta muuton jälkeen blogini perustamisen vuonna ja toivon mukaan tämäkin alue saa jäädä kaikkien virkistyskäyttöön!

Tämä ei ole aprillipila vaikka nyt onkin huhtikuun ensimmäinen.

Kommentit

 1. Tampereelle

  Ikuisesti ja pysyvästi pysyt sydämessäni
  Ja minä rakastan sinua
  Ikuisesti ja koskaan, en koskaan osaa
  Kuinka rakastan sinua ...

  Olen asunut Tampereella viisi vuotta ja pitänyt ja viihdyin siellä todella paljon! Tampereella nautin elämästäni ja Tampereella tutustuin todella hyviä ja kivoja ihmisiä, että en koskaan voin unohda heitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla rakkaustarinoita näin blogin välityksellä!

   Poista

Lähetä kommentti

Herättikö keskustelu ajatuksia? Kommentoi lisää alle