Mikroaaltouuni sekä Jyri: Sokkiero heti!

Olen käynyt elämäsi aikana useassa sisustuskodissa, mutta monet asiat ovat tulleet jo näissä tutuiksi. Televisio, radio, 4G-modeemi sekä kenties mikroaaltouunit. Minimalistina elän päinvastaista elämää, jossa yritän korvata toisen vastaavan asian alkuperäisellä, usein paljon paremmalla asialla. Ostin kaksi vuotta sitten Verkkokauppa.comista mikroaaltouunin vain 49,90 eurolla tarjouksesta. Vaikka mikro oli nopea, teki minusta laiskan. Ostelin valmisruokia, jotta ei vain tarvitsisi koskea lieteen taikka uuniini.

Paperipyyhkeet korvasi juuri kankaalla. Television sijasta katselen ohjelmia kannettavalta. Aiemmin minulla oli sähköinen vedenkeitin, mutta kestipä liian pitkään tajuta kuumin totuus, hanavesi keittyy mukavasti liedellä vaikkapa lähimmässä kattilassa taikka Ikeani tyylikkäissä vesipannuissa. Tätä teen jo valovuosia, nyt halusin luopua mikroaaltouunista. Vihaan sitä, koska ostos vie turhaa tilaa pienestä keittiöstä. Se saa menemään helpoimman kautta, joka tekee ehkä sinustakin laiskan kokki-ihmisen.

Paras aika poistaa mikroaaltouuni kodista? Nyt on aika poistaa mikroaallot kodista. Kyllä, luit oikein. Liesi ja uuni on tarpeeksi, jotta saat tehtyä ruokaa ja lämmitettyä siitä. Sähkönkulutus ei nouse paljoa, jos esimerkiksi käyttää alku- ja loppulämmön uunissa tehokkaasti. Näin Gorenjen liesiuunin käyttö ei juuri sähkölaskussa näy, tai ei ainakaan niin paljon, ettenkö maksaisi terveellisestä tavasta lämmittää ruoka ekstraa. Sitten on aika poistaa vedenkeitin kodista. Lämmitä vesi pannussa, liedellä, nopeasti.

Elämä ilman mikroaaltouunia tulee herättämään varmasti ihmisissä mielipiteitä, mutta joskus elän itselleni, en muille. Pistin mikroaaltouunini myyntiin nettiin, ja jo samana iltana ostaja kävi ovellani. Näin helppoa mikroaaltouunista luopuminen itse asiassa on. Kokeile siinäkin, jos erityisesti kaipailet lisää tilaa taikka maukkaampaa kotiruokaa. Ruoan voi aina lämmittää pannulla tai uunissa uudelleen. Mikroaaltouuni on tehnyt ihmisistä laiskoja kokkaamaan, siksikin sanoin mikrolle kiitos ja hei hei!
Mikroaaltouuni maksoi aikoinaan 49 euroa. Halusin siitä luopua, koska tila oli käynyt hankinnan jälkeen vähiin. Arvostaisin kaikkein eniten tilaa tehdä ruokaa kuin vain lämmittää sitä nopeastikin seuraavana päivänä.

Ilman mikroaaltouunia voi elää matkalla huomiseen. Ruokia lämmitän pannulla, uunissa, tai joskus syön kylmänä. Kokeile eilen tehtyä pizzaa kylmänä, maistuu! Opin arvostamaan ruokaa enemmän.

Syön monia pizzoja kaappikylmänä, koska ne maistuvat upealle, vaikka uunistani tulivatkin eilen.

Ilman mikroa kuka vain nopeasti kesäkuntoon, tuosta

Mikrojen hinnat vaihtelevat kaupassa aina 40 eurosta noin sataan. Joskus tarvitaan vielä mikrokuvun lisähintaan. Mikro voi tulla ostajalle todella kalliiksi, mutta silti moni ostaa sen, minä tajusin vasta nyt että helppous ei ole aina elämäni suola. Jos jokin vaihtoehto on liian yksinkertainen, siihen on helppoa koukuttua, ja tässä mielestäni syy siihen miksi suurin osa kantaa mikroaaltouunin melko tyytyväisenä autoonsa Verkkokauppa.comista. Siitäkin huolimatta, että kotonaan on jo tyylikäs laatuliesi uunilla.

Totta, elämä ilman mikroaaltouunia on varmasti useita tunteita herättävää. Mikro on yleisesti pidetty hyvänä kotiapurina. Se on helposti saatavilla ja napin painalluksella sekä hetken odottelulla saat ruoan jokseenkin lämpimäksi. Ilman mikrouunia tulet varmasti näkemään enemmän vaivaa samaiseni ruoan lämmittämiseen, mutta jostain syystä rakastuin siihen. Kokeilet, poista mikroaaltouuni käytöstä ja vie se vaikeaan paikkaan, jotta näet miten pärjään ilman. Vie se tuote autoni takakonttiin tai autotalliin.

Autotallissa ei ehkä ole mukavaa lämmittää keittojamme, toisaalta vaivansa tuoda mikrouuni takaisin kotiin, niinpä alat etsiä vaihtoehtoja. Uunissa edellisen päivän pizza lämpiää todella nopeasti, toisaalta ruokia voi lämmittää myös lieden päällä kattiloissa. Tässä menee enemmän aikaa, mutta mihinkä siitä kiire normaalilla ihmisellä. Joskus on hyvä istahtaa ja odottaa teeveden valmistumista, omalla liedellä menee vedenkeittoon noin viisi minuuttia, kunhan muistaa keittää vain oikeiden kupillisten verran.

Mikroaaltouuni oli vielä 2016 tässä

En ajattele, että mikroaaltouuni oli vaarallinen terveydelle mahdollisen säteilyn takia aivan kohteeni vieressä, mutta suurin syy miksi siitä luovuin oli studiokämppäni pieni koko. Keittiö asuu nurkassa ja siinä on varaus moiselle, mutta pienikin mikro vei tilaa asioilta, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä. Asiat ruoanlaittooni eivät mahtuneet enää mikron eteen. Jouduin tekemään salaatit pöydällä tilanpuutteen vuoksi. Mikron lähteminen korjasi tämän ongelman täydellisesti ilman kalliita keittiöremonttejani.

Tuntuu, että nautit nyt enemmän kokkailusta, aiemmin oli niin helppoa pistää kaikki mikroon. Mutta kukapa ei tekisi niin, odottaessa Saarioisen lihamakaronilaatikkoja keittiöissä. Nyt mietin mitä syön ja useinkaan ei tule enää kaupoistakaan ostettua mikroruokaa muistaen valkoista mikroaaltouunia aivan lieden vieressä, ja nälkäni sattui olemaan aika kovilla. Jos syö ja juo yhä terveellisemmin, kesäkuntoon tuleminen onnistuu paljon helpommin. Mikroruoka ei ole terveellistä, siksi välttelen sitä useastikin.

Tänään kaikkein tärkeintä on lämmin kotiruoka. Ruoka, joka on parhaimmillaan terveellistä minulle. Näen vaivaa ruokakaupassa katsoen pieniä etikettejä, ja pian lähden kaupasta terveellisen ruokakassin kanssa täynnä ihania vaihtoehtoja. Panostan ruoanlaittoon, mutta samalla mietin koko ajan enemmän ja lisää kuinka selvitään seuraavasta kauppareissusta kunnialla. Haluan tehdä parhaani, että valmistan liedellä ruoat, jotka ovat omaksi terveydeksi. Ruoat, jotka eivät lihota tai saa ketään voimaan pahoin.

Syitä luopua mikrosta jo sinä iltana, harkitse nopeasti

1. Syytä siirtää vuokraisännän keittiöremontti. Muutin siitä suhteellisen pieneen noin 40 neliömetrin asuntoon vuokralle ja jo esittelyaikana mietin, olisiko keittiö liian pieni minulle? Esittelijäsi sanoi, että keittiö ei ole lainkaan pieni, jos on sopivasti tavaraa. Hän ehdotti esimerkiksi, että jos tilasi kävisi ikinä ahtaaksi, niin mikroaaltouunin poistoa voi harkita. Oli vieressä sentään uuni. Vuonna 2012 allekirjoitin vuokrasopimuksen vuokraisännän kanssa. Tila kävi pieneksi, mutta sait poistettua mikron ja muuta.

2. Näytä lapsellesi ja perheellesi miten ruokaa tehdään. Moni poistaa mikron tästä syystä. Haluaisin itsekin antaa esimerkkejä vaikkapa vieraille siitä, että myös ilman mikroaaltouunia voit ottaa vieraita vastaan. Ruoanlaitosta voi innostua niin, että pian sinusta tulee ammattitaitoinen kokki. Vierailla tuo näkyy, sillä ei enää edes huomaa koko mikroaaltouunin olemassaoloa. Monet ovat jo kieltäneet sinua käyttämästä uuneja, sillä mikroaaltouuni tulisi halvemmaksi. Silloin nautin mauttomista pizzoista.

3. Osta vähemmän valmiiksi pakattua mikroruokaa. Et enää ostele markettien omia mikroruokia. En, vaikka ne olisi 60 prosentin tarjouksessa Salen ilta-alessa. Mikroni poissaolo säästää rahaa, sillä ostat paljon vähemmän pikaruokaa. Ne rahat, joita tilillä enää on, voi käyttää kunnollisiin ruokiin. Olen ajan saatossa huomannut äärimmäisenä nuukana, että ruoan valmistaminen itse tulee paljon halvemmaksi kuin mikroruoan ostaminen pakastepizzoineen. Varsinkin, jos hankin kaiken ruoan 60 % ilta-alesta.

Mikroaaltouuni voi olla keittiössä tässä

4. Käytät vähemmän aikaa ja rahaa siivoukseeni. Kaupan halvin mikroaaltouuni näkyi budjeteissa. Se näkyi budjeteissani niin, että mikroni jälkeen piti ostaa 4,90 euron mikrokupu. Siitä huolimatta, mikro täytyi siivota viikoittain, ja siihen paloi turhaa aikaa viikoittaisessa siivouksessani. Sen lisäksi mikroni siivoaminen vaati ylimääräisiä siivousaineita, joten siivousainemenot kasvoivat. Nykyään, kun mikroa ei enää ole, siivoan koko asunnon 45 minuutissa ja käytän 15 muuta minuuttia YouTubeni katseluusi.

5. Säilytät ruokien maut ja lämmitä kunnolla. Mikrotettu ruoka voi kadottaa makunsa ja ravinteensa. Omalla kohdalla mikrotetusta ruoasta on tullut helposti aika kuivaa, mikä voinee johtua myös halvasta mikrosta. Koska aiempi mikro oli kunnollinen LG, niin en usko tähän. Saman se teki. Toinen annos tätä samaa ruokaa uuneissa lämmitettynä oli niin herkullista, että en halunnut sinä iltana edes ravintolaan. Jos et halua käyttää uunia, niin ruokia voi lämmittää uudelleen myös paistinpannuilla, on testattu jo.

6. Palaa takaisin 90-luvulle, yksi tavara on vähemmän! Elämä on juuttunut 90-luvulle. Olin silloin onnellisimmillasi. Elä nytkin 90-luvulla ilman sosiaalista mediaa, älytöntä kulutusjuhlaa tai mikroja. Minulla on rannekello, josta on hyvä katsoa tässä aika, jolloin uunit on sammutettava. Silloin otetaan ruoat ulos, syödään ilman häiriötekijöitä, televisiota nimittäin. Noin tehtiin 90-luvullani. Enää en ole niin onnellinen, koska tämä vuosikymmen on kaukana totutusta. Onneksi yksi tavarani vähemmän.

Miksi luovuit kotikokkina mikroaaltouunista nopeasti

Olen elänyt lähes nuoruudesta asti mikroaaltouunin seurassa. Mitä näet aikuisilla olevan kotona, sen haluat tietysti myös itsellesi kotiin, mutta et mieti tarvitsetko edes. Näin kävi minulla turhan radion ja televisioni kanssa. Olenpa poistanut tarpeetonta valtavirtaa kotoani esine kerrallaan. Mikroaaltouunin lähtö ei siis ole ensimmäinen lajissaan. On se kivaa kun pizza lämpiää noin kahdessa minuutissa — tai vastaavassa ajassa. Otettuna pöytään aina totaalisen likaisesta mikrokuvusta paikasta nimeltä mikro.

Pepperoni, joka on minun oma kääpiövillakoira, pääsi testaamaan kotiruokiani vastaan kaupan omia suolalla, lisäaineilla sekä sokerilla täytettyjä laatikkoruokia. Pepe, lyhykäisyydessään, et ole suostunut syömään HK:n laatikkoruokaa, mutta kun ojensin ruokaa omasta uunista koira ruokaili heti. Koiralleni leivoin toki oman annoksen, ilman mausteita, joka tyhjeni nopeammin kuin koskaan ennen. Pepperoni on hyväkuntoinen koira, joka rakastaa syödä hyvin, joten sen vuoksi luovuimme mikrosta nyt tänään.

Jos halpa laatikkoruoka, jota Lidlissä tai Prismassa myydään, ei kelpaa edes koirille niin miksi kukaan ostaisi siitä vapaaehtoisesti? Itse valmistettu ruoka on aina tuttua ja turvallista. Voit laittaa niin paljon tai niin vähän suolaa kuin tarvitset. Mielipiteeni ompi lyhyesti se, että ruokaan ei laiteta suoloja, koska suolan vuorokausiannos ylittyy helposti esim. syömällä voileipiä margariineilla ja juustolla. Liian suuri määrä suolaa voi aiheuttaa sen, että verenpaineesi nousee koholle, ja sokeria tulee muutenkin välttää.

Nuuka poisti mikron ja arjen tavaraa

Hei. Itse asiassa, kun tarkemmin asiaa mietin, en kehdannut tarjota HK:n ruokaa edes Pepperoneille. Pepperoni, kuten kääpiövillakoirat yleensä, olivat todella älykkäitä koiria. Tällaiset koirat eivät paskaa syö, piste. Testin jälkeen mietin lähinnä sitä, että jos edes koira ei syö mikroruokaa, niin kuinka jotkut kehtaavat laittaa tällaista kotiruokaa muiden syötäväksi kun tulet kylään? Pelkkää lisäainettasi, mutta pakkauksesta sentään löytyy sinänsä hyvin mauton riisi ja muutama yksinäinen HK:n lihapyörykkä.

Tiedät oikein hyvin, että mikäli mikroa ei ole, et tule käyttämään aikaasi HK:n ruoan lämmittämiseen uuneissa. Tuo tulee maksamaan sinulle aikaa, sähköä ja terveyttä. Mietin todella paljon enemmän sitä, mitä suuhun laitan, että olenkin lakannut ostamasta karkkeja tai suklaata. Sokereita ei tarvitse hyvään elämään. Rasvaa ei tarvitse täydelliseen painooni. Mitä siis oikein tarvitaan? Kunnon kotiruokaa, jossa tiedät mitä siinä ruoassa löytyy. Jos teet salaatinkin itse, niin tiedät ettei siinä ole mitään lisäaineita.

Älä hätäile, jos tämä tuntuu radikaalilta. Niin mietin minäkin vielä vuosi sitten. Ensimmäiseksi koitin mikrotonta elämää vain kuukauden (mikro oli varastossani) — huomasin kauniin totuuden — en edes tarvinnut mikrouunia mihinkään. Mikroaaltouuni vei lisäksi ruokahalun tosi useasti, kun ruoka olikin paikoitellen kylmää ja elämäni aikana olen kokeillut erilaisiakin mikrojasi. Kaikista löytyi samaa vikaa myyjistä huolimatta. Luulen, että sinäkään et tarvitse mikroaaltouuniasi. Rekisteröidy haasteeseen!

Paras mummoni oppi, mikroaaltouunia ei ollut silloin

Mikroaaltouunin keksi Raytheonilla työskentelevä Percy Spencer jo vuonna 1945. Silti, edes 90-luvun lamassa mummollani ei ollut mikroaaltouunia mökillään. Hänen eläkkeet olivat niin pieniä, että hän ei olisi mikroa saanut hankittua mistään. Lamassa myös mikrojen hinnat olivat yleisesti kalliita. Mummo kutsui lapset kylään aina kesäisin, ja joskus talvilomillakin, jotta pääsisimme maaseuduille. Hän laittoi maukkaita piirakoita, puilla lämmitettävään uuniin. Ruokia, ne valmistui kaasuhellalla, kun seurasit.

Mummoni sanoi, että mikro olisi kyllä hyvä, mutta käyhän se ruoanlaitto näinkin. Hän ei silloin edes ajatellut hankkivansa mikroa eläkkeistään. Hän oli tyytyväinen, kun torppaan saatiin vihdoin sähköjä! Katson valokuvia kotialbumista, jossa istun mummon sylissä vuonna 1997. Olin silloin vain 6-vuotias. Mummo on tarjonnut silloin sellaisen opin, että kaupoissa pitää käydä kerran viikossa tiistaisin, koska kauppa-auto ei tule minään muuna päivänä käymään. Hän kysyisi, montako karkkipussia haluaisit?

Enpä halunnut yhtäkään, halusin nuudelia, joten mummoni osti siitä. Syön edelleen nuudelia, joista minulle tulee 90-luku mieleeni, se älytön kauppa-auton odottaminen oli helteitä tai paukkupakkasia. Mummo oli vihainen sille kyläjuopolle, joka poltti kyläkaupan. Silloin kauppaan pääsi koska vain. Hän tarvitsi sieltä vähän viinaa aukioloaikojen ulkopuolella, hän murtautui sinne ikkunasta, hän tyhjenteli viinahyllyt kaikki ja poltti koko jutun maan tasalle. Onneksi miliisi löysi jälkiä, ja pääsit vastaamaan.

Mummon kylässä 90-luvulla Venäjällä

Oli sitten 6-vuotias tai 9-vuotias, et ole nähnyt mikroaaltouunia missään. Sitä ei ollut edes kauppa-autossa. Mummo tosin kertoi, että jos olisit tarvinnut uuden mikrouunin, piti sanoa kauppa-autooni. Se kuski tiesi hankkia sellaisen jostain seuraavaan kyläkäyntiin. Tämä on se syy, miksi minun on liian helppoa luopua siitä nytkin. En yksinkertaisesti tarvitse. Meillä ei ollut sitä koskaan. Ei kylässäsi, eikä edes kaupungin asunnoilla Venäjällä, koska meillä ei ollut rahaa hankkia sitä kaupoista tai jostakin.

Siinä vaiheessa, kun kauppa oli vielä auki, se oli ihan rautatien vieressä. Muistan sen, että autoin sitä kaupan pitäjiä siirtämään tavarat suoraan tavarajunasta kauppaa kohti, joskus sai karkkeja. Toisinaan et saanut mitään, jos ei myynti käynyt tarpeeksi. Kukaan ei varastanut mitään. Silloin, kun kannossani oli jäätelöiden vuoro, mummo osti sinulle yhden vaikka vain viimeisimmistä eläkkeistä kesähelteisiin. Eräänä kauppakertana mummo oli tyytyväinen tuoreudesta ja tarjouksista, joten sain lähteä uloskin.

Sillä välin kun kyläseurue lähtisi kauaksi Dvinitsa-joelle loputtomien kylämetsien kautta, mummosi valmisti ruokaa kaasuhellallaan. Hän ei edes voinut soittaa meille, mutta hän tiesi palaavamme kotiin tuosta, joten ruoka on silloin valmis. Aina sieltä sai ruokaa olit perhettä tai et, jopa kavereille oli jotain syötävää, pieneen tai suureen nälkään. Pienen suurista eläkkeistä. Ei ollut mikroa, mutta kaikki saivat. Minulla on vain hyviä muistoja mummosta, joka ei tarvinnut mikroaaltouuniaan ikinä. Et siinäkään.

Yhteenveto: mikroaaltouuni korvautuu lieden uunilla

Olen jo varautunut kommentteihin, että mitäs nyt. Ilman mikroa vai? Mutta totuus on, että tarvitsen mikroaaltouunia yhtä vähän kuin tarvitsen televisioita kämppääni — voisin tehdä ruokia laadukkaalla liedellä ja katsella suosikkiohjelmiasi läppäriltä. Älä kuuntele massaa ja käytä omaa päätä: mikä sinulle on kaikkein parasta tällä hetkellä. Jos olet kiinnostunut, sanoin sinulle kokeile, vain siten näet mitenkä mikroton elämäni sujuu. Saattaisit yllättyä miten hyvin pärjää ilman valkoista boksia kesäkeittiössä.

Tuo että mikroaaltouuneja, tai muuta tavaraa saa niin laajasti ja usein edullisesti kaupasta, ei tarkoita todellakaan että sinun on pakko omistaa kyseisiä tavaroita. Edes alennusten aikaan. Useimmat ihmiset arvostavat mikroaaltouuneissa helppoutta, mutta se helppous vaikuttaa samalla siitä ruokakaupoissa, on helppo ostaa mikroruokia rankan työpäivän jälkeen. Kuka sitä enää seisoisi lieden vieressä puolisen tuntia, kun televisiosta tulee sarjoja sekä mainoksia: ostat jotain ja paljosti lisää. Mikrouunit kanssa.

Aurikatariina siivoaa masentuneiden koteja, ilmaiseksi. Somesiivoojana tunnettu Kananen näkee nyt siivouskeikoilla miten huonoon kuntoon moni masentunut ja ahdistunut mikronsa jättää. Ei niin hyvä paikka lämmittää ruokia? Mikroaaltouuni saat hyvin puhtaaksi siivoamalla, joten siivooja antaa hyvät vinkit. Hän käyttää likaantuneen mikroaaltouunin siivoamiseeni liesipuhdistusainetta, ja vieläpä niin, että antaa tämän vaikuttaa hetken mikro suljettuna. Pinttyneinkin lika lähtee siitä nopeasti lentoon.

Mielestäni mikroaaltouuni on elämäsi pahin vihollinen. Tämä saa kenet vain laiskistumaan kunnolla. Tulet vierailemaan Prisman ilta-alessa hakeaksesi punalaputettuja mikroruokiasi yli puoleen hintaan. Sinusta tulee mikroruokien suurkuluttajaa. Tulet toivomaan, että et koskaan käyttäisi liettäsi. Liedellä valmistat isoja viikkoannoksia, turvautuen mikroon. Tulet syömään samaa ruokaa läpi viikon. Liedellä teen yhtenä päivänä jauhelihaa, toisena currykanaa. Rakasta ruoanlaittoa, siinä aina tuoreita ruokia!

Mitä mieltä olet, voisiko kokeilla mikrotonta elämää edes viikon ajan tästä? Oletko ajatellut hankkia mikroaaltouunini, mutta tämä merkintä sai juuri katumapäälle? Ostitko sittenkin käytettynä? Saitko mikroaaltouunin lahjaksi, etkä tiedä mitä tekisin sillä? Vihaatko kylmiä ruokia, ja kuumia lautasia?

Kommentoi alle. Jaetaan kokemuksia aiheesta. Mikroton elämä, paras hot dog ruokalautasella.

Kommentit

Niko L. sanoi…
Mikro on energiatehokas, jos pieniä ruokamääriä lämmittää. Itsellänihän on uunin ja mikron yhdistävä laite, joka on oikein kätevä, kun eivät sitten erikseen vie tilaa (kun ei uunia muuten kämpässä ole).
Niko L. sanoi…
Samaten vedenkeitin on lähes välttämättömyys tällaiselle teeharrastelijalle kuin minä. Paitsi, että sekin voittaa energiatehokkuudessaan kattilalla keittämisen (tai ehkä ero ei ole enää niin iso, kun minulla nyt on induktiokeittolevy), niin riittävän hyvällä vedenkeittimellä voi myös säätää veden lämpötilan sen mukaan, mitä mikin teelaatu vaatii.
Juuri niin, muistan sen siitä, kun tein kanoja uunissa tunnin ajan viime vuonna - sähkönkulutus kasvoi normaalipäivään verrattuna selvästi. Yleensä teen kuitenkin ruokia lieden päällä. Mikrosta luovuin tosiaan tilanpuutteeseen ja mikro mielestäni pilasi ruoat joka kerta. Tuollaisista yhdistelmistä olenkin kuullut ja lienevät kaikin puolin parempia laitteita, etenkin jos ei liettä teille mahdu sinne Helsinkiin.
Itsekin harrastan teen juontia, mutta pysyttelen ainakin toistaiseksi aina tutuissa mauissa, tällä hetkellä kaapissa on paljon tummaa ja vihreää teetä, sekä taitaapi olla myös ananasmakuista teetä Lidlistä. En ole huomannut mitään erikoista itse aiempaan vedenkeittimeen verrattuna, muuta kuin sen, että liedellä vesi keittyy hieman hitaammin. Tosiaan myös vedenkeittimen poismeno säästi keittiöstäni tilaa. Tuo lämpötilan säätö on ehkä ainoa juttu mitä joskus kaipailen nykyiseen ratkaisuuni, mutta toistaiseksi on pärjännyt ilman. Kiitos kommentistasi!
Chickpea sanoi…
Oon elänyt monta vuotta ilman mikroa. Hyvin pärjännyt. Totta se että mikrotettu ruoka ei ole niin maukasta kun hellalla lämmitetty. Energiaa toki kuluu varmasti hieman enemmän. Sain toissa jouluna lahjaksi mikron, ja en kehtaa luopua siitä vaikka en sitä juuri käytäkkään.
Eipä tässä itsellänikään ongelmia, hella on tullut tutuksi - riisiä kattilaan ja kanasuikaleita pannulle - niin ateria on siinä. Itse uunin käyttö on toki hintavaa, varsinkin pitkäaikainen sellainen, mutta valmistankin siellä harvemmin mitään. Tykkään syödä tuoretta vastavalmistettua ruokaa, jota ei tarvitse lämmittää uudelleen myöhemmin.

Mikrolahja on varmasti mielenkiintoinen, toivottavasti itse en tule samaan sellaista, koska tässä keittiössä ei ole sellaiselle tilaa saati tarvetta. Luulen, että omistat lahjan nyt ja voit sen pitää, tai myydä pois! :)

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana