Ehkä poistin Facebookin jo, "pysyvästi"

Poistin palvelun, jota saatat edelleen selailla, "pysyvästi". Nimesi on Facebook. Ehkä olet ystävä sille. Täällä en, ainakaan enää. Haluan olla tässä asiassa varovainen ja kirjoittaa mainion sanani "pysyvästi" lainausmerkeissä. Enpä nimittäin tiedä poistaako Facebook oikeasti yhtään mitään tuossa yllättävässä tilanteessa. Kerron asiallisesti maukkaan asiakastilin poistamisesta kokonaan, en pelkästään käytöstä poistamisesta, jota Facebook tarjoaa janoisille aivan ensimmäisenä. Käytöstä poistoa, ihan oikeasti?

Minua pelotteli kokonainen ajatus käytöstä poistamisesta. Saako sitä tehdä palaamatta? Hyvä naapuri nimittäin kertoi, että mikäli hän teki aikoinaan niin, hänelle tulisi viikoittain viestejä siitä että ystäväsi odottavat. Naapuri poisteli nämä viestit miettimättä suoraan roskakoriin jatkaen hienoa elämää. Herra polkee iloisesti lähimmille kaupoille, vaikka pihoissa seisoo käytetty Nissan. Hän osti autosi käteisellä, koska tiesi tässä yhteydessä maksukyvystään, eikä ottanut yhtään lisävelkoja kotimaisesta pankista.

Olen urapoluilla ja olen hyvällä tavalla kateellinen sapattivapaata viettävälle naapurille. Hänestä voisit ottaa mallia. Olen toki itsekin velaton, mutta myyn itseni halvalla koneistollesi. Nyt kannattaa sijoittaa ylimääräinen ja lopettaa mestaruuskilpailut materiastasi, sitä Facebookissa käydään politiikan ohessa. Taistelukentällä ovelasti argumentoivat poliitikot hakevat ääniä, saadakseen uskomatonta valtaa, jolla voivat sitten hallita kansalaisiaan. Olen vieläkin töissä, mutta alan säästämään sapattivapaata kohti.

Facebook oli tapasi tappaa aikaa. Nyt kun olen lähes 30-vuotias, olen huomannut sen, että aika kulkee kanssamme todella nopeasti. Tiistai, se tuli nopeasti. Seuraava tiistai tulee vielä nopeammin. Joidenkin tutkimusten mukaan ihmiset viettivät Facebookeissa siitä tunnin päivässä. Enkä puhu nyt heistä, jotka ovat jääneet kunnolla koukkuun. Heillä aika on suurempi. Mitä kaikkea muuta sinä tekisit vähintään 31 tuntia enemmän joka kuukausi? Käytä aikaa siihen, mikä hyödyttää sinua joka päivä kaikkein eniten.
Facebookin idea on saada ihmiset käyttämään palvelua niin pitkään kuin mahdollista. Mitä enemmän sinäkin oleilet siellä, sitä paremmin Zuckerberg tienaa. Omalla kohdalla Facebook oli osa oravanpyörää.
Siitä olen varma, en ainakaan pääse kirjautumaan palveluunne, ehkä poisto sittenkin toimi. Sen sijaan pyrin etsimään tekemistä elämään muualta, vaikkapa Lapinniemen kylpylöistäsi ja pyöräilyistänne.

Näen päivittäin iloisen seinänaapurini, eikä hänen tarvitse kertoa asioita siitäkään Facebookissa.

Elämänlaatu paranee jo kuukaudessa, kunhan poistut

Heti kysymys ei ole oikeista tarpeista. Ehkä se on jotain paljon vähemmän. Minun elämä ei riipu siitä, tykkääkö joku siitä mitä teen, tai mitä julkaisen. Elämäni ei riipu siitä, toivottaako joku syntymäpäiviä, mutta vain Facebookini ehdottaessa niin. Minulla on parempaa tekemistä kuin olla noin tunti päivässä sosiaalisessa mediassa. Kolme kuukautta opetti jo paljon, itse asiassa juuri nyt tuntuu, että olisitte 90-luvulla. Olen jotenkin vapaampi ihminen. Ihminen, joka ei enää onneksi someta maailmanne edessä.

Toinen asia on vielä se, että Facebookin jättämisen jälkeen olen ollut enemmän ulkona, kuin koskaan aiemmin ja siitä ei ainakaan toistaiseksi ollut haittaa. Olin ulkona niin pyörällä, jalan kuin bussillakin. Kävin tutkimassa entisiä asuinpaikkoja Tampereella, suhde lähiluontooni vahvistui, ja ennen kaikkea olen jutellut enemmän ihmisille naapureistasi tuttaviin. Linja-autossa oleilu ilman nappikuulokkeita oikeille ihmisille jutellen on korvannut profiilikuvilleni naputtelun lähes täysin. Entä jossain siellä?

Facebookini poisto vaikutti toki myös muualla. Roikun todella paljon vähemmän foorumeilla, poistin Twitterin ja Fleepin sekä lakkasin juttelemasta monille vuosien nettikavereista. Tämän voisin tiivistää niin, että jos et ole tavannut nettikaveriasi koskaan kasvotusten, et luultavasti tule tapaamaan olentoa jatkossakaan. Jos et edes tiedä kaverin nimeä, sukunimeä, yhteispeli on ehkä menetetty. Täällä en enää juttele netti-ihmisille, joita en tunne henkilökohtaisesti. Mieliala on kohentunut, nyt liian valtavasti.

Tällainen näky voi odottaa sinua

Yhdelle laitoit viestiä puhelimessa ja toivottelit hyvää syntymäpäivää, ilman että Facebook muistutti tästä sitten yhtään, kyseinen onnentoivotus on varmasti enemmän kuin Facebookin vastaava koskaan. Kesällä on tarkoitus tavata teekupin merkeissä. Tuntuu nyt, että sinusta on tässä myllerryksessä tullut kokonaan eri ihminen. Ihminen, joka ei kalastele reaktioitasi, joka ei juokse ylläpitää hyvin kuratoitua profiilia sosiaalisessa mediassa. Tykkäykset ja niiden kalasteluni ei voisi enää vähempää kiinnostaa.

Näen maailmaa ihan uusin silmin. Eilen bussista huolestuin yläasteen pojasta. Hän sometti ilmeisesti Instagramiin samalla, kun bussi oli nyt pysäkillä. Koputit ikkunasta ja hän heräsi — se oli hänen bussi. Pojallasi oli kiire pakata reppu, napata skeittilauta ja oli hänellä vielä kassi, ihmettelin miten mitään ei ole unohtunut tässä kiireessä pysäkille. Samalla mietin haluanko itse olla sellainen ihminen. Ihminen, jolla on aina kiire ja joka ei huomaa mitä Pirkkalassa tapahtuu katsomatta Nokian kännykästä ensin.

Siinä ajassa olen myös huomannut sen, etten halunnut enää kytätä kavereita ja heidän elämää, mihin tapahtumiin he osallistuvat. Budjetti hymyili näinä kuukausina. En ole ostanut mitään, mitä Facebook olisi tavallisesti mainostanut joka päivä. En ole osallistunut tapahtumiin. Vaikka lakkasin bilettämästä aiemmin, biletän edelleen, nappikuulokkeisiin saa musiikkia korviin vaikkapa ihanan metsän keskellä. Kurikkakalliolla oli mahtavaa käydä ilman jatkuvia häiriöitä lähettävää älypuhelinta — vibraattoria.

Hei siellä, onko vibraattori taskussa? Meteliä kuuluu!

Joskus hävetti se, kun mummosi katseli, mikä farkkujen etutaskussa pitää meteliä. Tuolloin kannoin mukanani Facebookin, Messengerin, Skypen ja Hangoutsin. Ilmoitusteni tulva oli niin ruhtinaallinen, etten pystynyt keskittymään hetkeeni. Kotonani tilanne ei ainakaan helpottanut... Nyt kirjoitan tämän merkinnän ilman, että Facebook kosisi sisään jatkuvine ilmoituksinensa, ja itse asiassa edes ulkona ei tarvitse enää hävetä ollenkaan. Ihmiset eivät enää sekoita minun älypuhelinta seksileluun vibroilla.

Kyllä, Facebook voi olla ihan hyödyllinen. Sanotaan, että se yhdistää. Minusta meillä on nyt tällainen tapa olla yhteydessä. Sitä kutsutaan puheliittymäksi tai kasvotusten juttelemiseksi. Minun liittymässä on paketteja, joten yhteydenpito ei kallista ole. En myöskään tykännyt siitä, että Facebookeissa kaverit olivat valmiiksi ehdotettuja. Tässä oikeassa elämässä kaverin hommaaminen on paljon enemmän kuin Lähetä kaveripyyntö. Ongelmien selvittäminen on aina enemmän kuin nappisi nimeltä Estä käyttäjä.

Facebook perustuu aina siihen, että kaikki voi olla viraalia. Kuten tiedät, en lue uutisia, minulla ei ole televisiota, en kuuntele radioita, mutta täällä tähän kaikkeen oli helppo törmätä. Lehdet tekevät rahaa sillä, että asioitasi jaetaan sosiaalisissa medioissa. Facebook tekee jakamisen helpoksi. Miksi viettäisin aikaa palvelussa, jonka käyttäjät vapaaehtoisesti jakavat negatiivisia uutisiasi? Miksi pitäisin kavereita ajoilta, joita et enää elä? Aidot ystävät, ne tietävät sinusta muutakin kuin pelkän Facebook-osoitteen.

Vibraattori on myös oma älypuhelin

Facebook-käyttäjäni jakavat parhaita elämyksiä. Valitettavasti en halua vertailla omaa elämää jonkun toisen väärennettyyn todellisuuteen. Kaveri voi postailla kuvan, jossa perhe hymyilee. Kuva ei koskaan kerro siitä, että kuvan jälkeen perheessä oli riitaa rahasta tai jostain muusta asiasta. Facebookissa juuri kukaan ei kerro siitä, että elämä ei maistu. Facebook, se tekisi naputtelunkin niin paljon helpommaksi, että oikeat tapaamisesi voivat jäädä herkästi väliin. Luotatko sinä elämän filtteriin someissa? Miksi?

Toivo, että Mark Zuckerberg on poistanut kaiken tiedon minusta. Sähköposti siitäkin tuli, että tietosi poistetaan 30 päivän kuluttua ilmoituksista, mutta miksei heti? Entä jos on valtava kiire, lähteä? Moni ei edes halua sitä, että Facebook-kaverit jakavat yhteiskuvia tai jotakin muuta informaatiota. Seillä on niin paljon tästä tietoa, ja mummokin ihmetteli sitä saapuessaan Suomeen vierailulle. Täällä jokainen oli erilainen, jokaisella puhelin äänteli jatkuvasti, eikä hän ollut lainkaan tottunut siihen kylässään.

Siitä tiesin, että minulla oli ongelma. En osannut edes elää ilman näitä värähtelyitä ja uutta tietoa. Se, että mummon puhelin ei pitänyt enää akkua oli ongelmistani pienin, hommasin hänelle lahjaksi akun. Sillä oli niin vanha peruspuhelin, Nokia, ettei siihen saanut alkuperäisiä akkuja. Kertakäyttökamaa. Se oli hyvä siinä, että hänen puhelimessa ei ollut WhatsAppia tai Facebookia. Uudessa puhelimessasi olisi nuo kaikki ja miksi? Mummollani ei ole edes sähköpostia. Eläke tulee sekin Venäjällä suoraan kotiisi.

Näin lähti Facesta, kerro muille, että hekin lähtevät jo

Poistin oman Facebook-tilin 23. helmikuuta 2018. Kerroin siitä heti lenkkisaunassa naapurille. Vähän sama kuin tupakoinneissa, jonkun on hyvä tietää aikeistasi, jotta tiedät pysyä lupauksissa. Se nähdään, miten itse niissä pysyn, ja Jumala siunatkoon etten ole siellä viiden vuoden kuluttua. Nyt nettikin tästä tietää. Jo kolmen kuukauden ajan, itse asiassa. Meillä onkin upea vuokraisäntä. Sauna on vanha, mutta hän budjetoi jatkuvasti muun muassa saunaremonttiin. Eiköhän me joskus sellaisenkin saada arkiin.

Naapurisi heittää vähän sitä löylyä, ja ainakin 25-vuotias kotimainen kiuas vastaa pyyntöön heti, että vähän hyvä on kiuas joo. Jos joskus naapurini käy muualla saunomassa, hän ihmettelee näitä uusimpia kiukaita. Löyly ei ole tässä yhtä hyvää. Itsekin kävin parisen kertaa Lapinniemen kylpylöissä ja se kiuas oli ihan paska. Moni muukin mies valitti siinä sitä, että palelemaanko on tänne tultu? Onneksesi meillä juttua riitti, hän kysyi mikä sai tarkalleen jättämään tuon Facebookin, mutta ei saunomiseni tänään?

Hän kuuli olennaisen, siitä aitoa tapaamista, sosiaalisessa mediassa poliitikko lupaa kuun taivaalta ja tuntemattomat käyvät kimppuun vääristä sanavalinnoistasi tai elämäntyylistäsi! Yksi syy miksi hän ei ollut enää Facebookissa oli miltei sama, mies ei tiennyt ketä seurata tai ketä jättää seuraamatta. Kaikki oli niin sekavaa siellä, että se tuntui todellisuudessa työltä ylläpitää kulissia. Naapuri sanoi, että suurin osa ihmisistä olivat siellä jotakin muuta kuin normaalisti, ja sitten vertasi itseämme tähän kaikkeen.

Sauna, paras paikka jutella ajankohtaisia

Meidän taloyhtiössä se lenkkisaunasi tarjoillaan vuokraan. Sauna on auki tiistaisin naisille 18-19.30 ja miehille 19.30-21. Älä kerro isännöintiin, mutta siellä ei käy ketään. Ehkä minä, naapurisi ja siitä taloni vakiasukas 90-luvulta asti. Naisista käy hyvä jos muutama, ainakin Lidlin kassa. Silti isäntä lämmittää sen. Saunassa on hyviä hetkiä jutella taloyhtiönne asioista tai sitten vaikka sitä, poistaako se Facebook oikeasti mitään. Naapurini oli sitä mieltä, että ei poista. "Palvelimille jäi varmuuskopio!", hän tuumi.

Tulimme tänne saunaan jo kello 20, kuten aina tähänkin asti, ja yhtäkkiä kellosi onkin 20.30. Lähdette rauhassa suihkuun, ja sitten otamme kunnolliset ekstralöylysi vuokraisäntämme piikkiin. Kiuas laulaa ja arki maistuu, kummallekin ilman Facebookia. Kiitin samalla naapuriani järkeenkäyvistä valinnoista, hän ajaa edelleen sillä samalla Nissanilla, kun hän tuonne muutti perässäsi vuonna 2012. Hänellä ei ole mitään aikeita vaihtaa vanhaa käteisrahalla ostettua autoaan uuteen, tai tästä uudempaan autoonne.

Miksi olisi? Hänen ei tarvitse esitellä autohankintoja Instagramissa. Se antaa suuntaa sille, mitä teen omalle maastopyörälle ajan saatossa, joka toivottavasti täyttää vielä joskus kymmenen vuotta. Tuntui, että tuolla Facebookissa sinua paheksuttiin, kun kehtasit ilmoittaa, että sinulla ei ole autoja tai kalliita Instagram-sopivia sisusteita kodissa. Sai köyhän leiman, vaikka tilillä on runsaasti rahaa odottamassa tulevia sijoituksia. Jos et edes remontoinut yhtään, niin olit heikoin lenkki koko somessa. Ei jaksanut.

Ensiaskel, ilman sosiaalista mediaani, minilompakko!

Seuraavaksi esittelen tylsiä saavutuksia ilman Facebookia. Mark ei lue tätä, mutta sinä kylläkin. Isäni lompakko oli niin paksu, että hänellä on tuolla enemmän kanta-asiakasetukorttejasi kuin seteleitä tai noita. Sain inspiraatiota omaan lompakkoon ja leikkasin kahtia YkkösBonus-kortin. Vielä niitä Siwoja löytyy? En ole nähnyt viime aikoina yhtäkään. Isäsi on aina töissä, joten hän ei ehtisi siivoamaan niitä lompakoita tai vaikka avaimenperiä turhilta avaimilta tai etukorteilta. Aikaa sai Facebook-poistolla.

Sinun ei tarvitse ottaa lopputiliä töistä, jotta saat jo vapaa-aikaa lopettamalla esimerkiksi järjettömät shoppailut kauppakeskuskissa, aikaa vievät Netflix-maratonit tai uuvuttavat krapulat juomisin. Täällä esittelen teille minimalistisen nahkalompakon, jossa paikat vain neljälle kortille. S-Visaa, Mastercard, arjen kirjastokorttisi ja etuja tarjoava Plussa-kortti. Henkilökortille ei ole tilaa, mutta se käy mainiosti paikkaasi, johon isäni laittaa ajokortin. Minulla ei nimittäin ole ajokorttia, eikä autoja, etkä tarvitse.

Näiden lisäksi täällä on Kela-kortti, jota en kanna ikinä mukana. Toisinaan omistin lahjakorttejasi, ne sujahtavat lompakkoon tarvittaessa, jotta et ehdi tuhlata niitä vain hetken mielijohteesta. Olin jo aikaa sitten huomannut, että henkilökortti käy myös terveyskeskuksessa asioidessa. Tästä syystä ajan uuden lompakon oli oltava sellainen, johon ei enää mahdu kokonaista korttimuseota. Niistähän voisi jo tehdä vaikka korttitaloja suuhygienistejä odotellessa tai jonossasi turkkilaisille partureille, täysin turhaan.

Minimalistinen lompakko, viisi korttia

En ymmärrä sitä vieläkään mitä ihmiset oikein jonottavat, kun voisi leikata hiukset kotona itse. Siinä ne taas Brothersissa näpäyttävät näyttöjään ja Facebookin palvelin saa lisää tietoja heistä. Mark tietää, että olet parturissa ja kohta postaat siitä näitä kuviakin parturin nimi ja osoite täytettynä postaukseen. Toisinaan näit paksuja lompakoita kassalla, ne eivät ole täynnä rahaa, vain juurikin niitä kortteja. Aina syötetään liikaa kanta-asiakasetukortteja, mahdollisuuksia velkojeni maailmaan tai muuta muovia.

Minimalistinen lompakko oli tässä, entä millainen on avaimenperä? Ei se ainakaan huku, kun on niin värikäs. Siinä roikkuu avain vuokrakotiin, avain menopeliin eli maastopyörään ja yksi postilaatikkoon. Minun avaimenperässä on vain kolme avainta ja kaikkialle pääsen. Siihen oli aikaa perehtyä ilman sitä Facebookia, koska niin paljon oli niitä avaimiani, joita ei vain muistanut edes ikinä olevan. Jos et tiedä mihin avain kuului, niin parasta olisi heittää menemään. Ääritapauksissa asenna uusi lukko perässä.

Minimalismi säästi rahaa ja energiaa. Minimalismi on joskus sitäkin, että alan jo soveltaa sitä nettiin. Lopetin turhat, stressaavat saitit, ja Facebook oli yksi niistä. Poistin asiakastilejä verkkokauppoihinne, joista en aio enää tilata koskaan, yksi niistä olikin Zalando. Zalando ei pärjää ilman minua, mutta minä pärjään ilman Zalandoja mainiosti! Aion säästää paljon rahaa, sillä vaikka tuo Zalando tarjoaa ilmaisen palautuksen, olin aivan liian laiska palauttamaan mitään ja toisaalta pakettejasikin tuli taukoamatta.

Mikä muuttuisi siinä: "Seinänaapurit sapattivapaalla"

Elämä paranee monella tavalla, kun jätät Facebookin taakse. Lue siitä. Jos joku kertoisi näistä vihjeistä jo rekisteröityessäni palveluun suurin piirtein vuonna 2009, jättäisi koko prosessin välistä! No kyllä!
 1. Tuntui, että mietin enemmän, mitä sanon. Facebookissa oli helppo painaa vain nappia. Tätä ei voi edes peruuttaa, joten oletko koskaan harmitellut tilapäivityksiäsi isossa kännissä myöhemmin?
 2. Panostan oikeisiin ihmissuhteisiini ja tästä johtuen juttelen vähemmän netissä. Itse asiassa enpä enää nauti Chat-tyyppisestä keskustelusta lainkaan internetissä. Haluaisin nähdä aidot kasvot.
 3. Olen lähettänyt näinä kuukausina enemmän tavallisia tekstiviestejä kuin koskaan aiemmin. Myös sähköpostisi on mielestäni henkilökohtaisempi kuin sadoille (tai miljoonille) jaettu tilapäivitys.
 4. Puhelimeni on nopeampi ja tuossa on enemmän tilaa sosiaalisen median ollessa poissa. Facebook Messengerien kera vei puhelimesta lähes gigatavun. Poista, lataa tilalle podcasteja ja opit lisää!
 5. Ulkoilu on helpompaa, kun kotona on tylsää, eikä Facebook ole enää vaihtoehto. Oikeastaan olen oppinut tappamaan aikaa muutenkin kuin internetissä ja tuosta 21,90 euron kuukausihintaan.
 6. Facebookissa on niin paljon uutta, ja yleensä turhaa tietoa, että rentoudutte enemmän ilman sitä. Meemit eivät auta sinua etenemään. Vanhat koulukaverisi ovat nykyään enää virtuaalia elämää.
 7. Täytyisikö sinun oikeasti tietää mitä vanha kaveri, jota et ole nähnyt kymmeneen vuoteen tekee? Sen sijaan suunnittele mitä itse teet tänään ja nauti ajastasi enemmän. Näin kävisi minullekin.
 8. Vastaan ehkä nyt hitaammin, kun tieto ei "kulje" kaiken aikaa, mutta vastaukseni on aiheeseen ja toisaalta panostan siihen enemmän — on aikaa miettiä mitä vastaa ja tapaamisistasi tulee hyvä.
 9. Vietät vähemmän aikaa tapahtumissa, kuten klubeissani, joita Facebook mainosteli aina. Kaverisi menee klubiin, toivot näkeväsi ja lähtisit mukaan, mutta rahoja säästyykin matkoilla luontooni.
 10. Valitse ihanan vapaasti. Puhelin, tai tämä suhteellisen iso tietokone, ei ole enää mielenkiintoisin vaihtoehtoni ja akkusi kestää pidempään. Tuntuu, että sinulla on jopa uudenveroinen älylaite.
 11. Naapurini jäi sapattivapaalle jättäydyttyään sosiaalisesta kilpailusta. Hän ostelee käteisellä, eikä koskaan uutena, koska Kiepistä saapi käyttökelpoista huonekalua muutamalla eurolla. Facebook-tilien poisto oli hänelle kuin lottovoittosi, sillä kotejaan ei enää tarvitse esitellä haukuttavaksi.
 12. Mahdollisuus poistua kotoasi netittömään paikkaan. Olen juuri Iso-Naistenjärvellä. Isoja naisia ei ole, mutta naputtelen yksikseni laavun pöytäryhmässä tätä merkintää. Nettini on hidas, tai sitä ei ole, mutta yritän silti julkaista sen. Toivottavasti ei mene työ hukkaan tai vaihdan operaattoria!
Ainoa asia mitä kadut olisi oikeastaan se, etten ole poistunut Facebookista jo aiemmin. Näinkin paljon mietin sitä, mutta tekemättä jäi. Ennen poistoa Facebook itse asiassa yritti muistuttaa minua siitä, että tileillä oli Tomia, Lindaa, Arttua ja kenties Cedricia. Cedric, eli DJ THT, mutta lähdinpä silti. Minulla oli kavereita laidasta laitaan, jopa Basslovers United itse, jonka vuoksi lähdin bileisiin Saksaan. Hän soitti suosikkiremixini Ravers Fantasysta, ja olen tuosta hänelle kiitollisena, mutta nykyään bileet kotona.

Yhteenveto:  et näe siitä paluuta sosiaaliseen pyörään

Et näe itseäni Facebookissa nyt, etkä viiden vuoden päästäsi. Joku sanoo, että olen hullu. Toiset voivat ajatella, että minua ei enää ole enää olemassa. Nykyään tilanteesi on aidosti näin. Jos et ole sosiaalinen introvertti, sinua ei löydy WhatsAppista, ehkä Facebookista tai sieltä jostakin — sinua ei ole olemassa. Pidän tätä oikein hyvänä asianasi, koska vastapainoksi ei tarvitse nähdä mitä sinun tyttöystäväsi tekee tai on tekemättä (tai mitä presidentti tekee tai on tekemättä). Kiinnostaa, mut jutellaan kasvotusten!

Omista kokemuksista ihmisiä ei kiinnostanut Facebookissa Facebookin jättäminen, arvokas luonto tai mikään eläinten hyvinvointi. Tykkäyksiä saa helpommin, kun olet ostanut jättiasunnon, kerrot kuinka hyvin elämässäsi menee ja että lähdet huomenna noin tuhannen euron risteilyille. (En oikeasti lähde.) Naiset saivat paljon tykkäyksiä, kun oli vähän muutakin kuin vaatteita näkyvissä. Enkä tuolla jaksanut enää, sitten jotkut postaajasi jakaisivat aiempia postauksiaan aina uudelleen ja uudelleen. Joko näit?

Facebook oli kaiken lisäksi negatiivinen. Niin paljon draamaasi oli kaiken aikaa. Et tykännyt siitä, että saatavilla oli liian paljon meluasi kaiken aikaa. Palvelussa on ihmisiä läpi maailman. Minua ei ainakaan kiinnosta mitä amerikkalaiseni kirjoittavat juuri nyt. Olen nähnyt vähemmän negatiivisia uutisia. Olen saanut vähemmän turhia kaveripyyntöjä. En enää näe masentavaa politiikkaa. En tiedä mitä kavereille, joita en tunne, nyt kuuluu. Jos joku on tärkeä, meillä on varmasti numerot vaihdettu yhteyttä varten.

Entä jos Facebook on parempi paikka huomenna? Hei, olen ollut Facebookissa kymmenisen vuotta, en ole saanut Facebookeista mitään muuta kuin draamaa, kaveripyyntöjäni feikeistä naisista Thaimaassa, lukemattomia meemejä niitä unettomia öitäsi unohtamatta. Mitä kukaan koskaan on saanut aikaiseksi olemalla Facebookissa? Entisen tyttöystävän stalkkaamista? Tuo ei saavutus ole. Mielestäni jokaisella, sinullakin, on oikeus yksityisyyteeni. Facebookissa maailmallenikin paljastaminen oli liian helppoa.

Totuus on se, että Facebook uskottelee ihanalla kaveruudella, mutta koskaan et sitä saa sieltä. Saatat ehkä päästä jonkun listoille, mutta onko tunti päivässä Facebookia oikeasti kaiken sen arvoista? Oikea tapa sosiaaliseen elämääni ei vaadi kallista älypuhelinta tai kalliimpaa 600 megabitin puheliittymää.

Muista, että kaikilla on niitä hyviä työkaluja hyvään elämään. Rekisteröidy ilmaiseksi jo tänään.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena