Realian isännöitsijöiltäni internetyhteys

Meidän taloyhtiössä ei enää makseta interneteistä, ellei siihen ole jotain muuta syytä, kuten vaikkapa perusnopeutta parempi kaista. Silloinkin lisänopeus on varsin edullisena, alkaen 4,90 euroa 50 megan yhteydelleni. Suunnittelin tätä matkaa kohta entisen ystäväni kanssa jo pitkään, ja kun kalenteriin iski kauan odotettu tapaninpäivä, lähdimme vauhdeilla Amsterdamiin, mutta varsin kevyesti Norwegianin lennolla. Vietimme seitsemän yötä kodikkaassa studiossa nauttien näin upeista Damin maisemistasi.

Turvatarkastuksessa sain epäilyttäviäkin katseita, taasko tuosta minimalisti lähtee viikon reissuun jo pienempi olkalaukku ja isompi käsilaukku mukana, mutta selvisin ja jäi vaatteita vielä käyttämättäkin. Lisäksi pakkasin älypuhelimeni vain megabitin 4G-laajakaistallani. Kesäkuusta alkaen en käytä varsin kalliita ja nopeita laajakaistoja puhelimessa, ellen saa niitä huomattavasti parempaan hintaan. Minulle teleoperaattoreilla ei ole mitään väliä, aina otan puheliittymän sieltä, mistä tämän halvemmalla saat.

Olen oppinut hyväksymään sen, että paras tapa matkustaa, on matkustaa nyt erittäin kevyesti. Vaikka puhelimessani ei ollut 100 megabitin laajakaistoja, löysin lentokentältä GVB:llä huoneistohotelliimme. Sain katsottua tärkeimmät nähtävyydet ilman että aika meni internetissä. Hollannissa, 4G LTE ei ollut kovin hyvä, mutta liittymässä oli 4G-dataa neljän gigatavun edestä. Olin näin innoissani tästä omasta netistä, etten edes muistanut liittyä hotellin verkkoon. Vuoden vaihtuessa Euroopan dataa tuli lisää.

Jo 19,90 euroa kuukaudessa ei olekaan paha hinta 50 megan neteistä, mutta normaalihintainen 32,90 on. Kiinteä laajakaista on ylihinnoittelua, paitsi nyt. Isännöitsijä on tehnyt hyvää työtä, koska jatkossa pääsen kirjoittamaan tähän blogiin ilmaisella laajakaistalla. Vuoden laskutuksesta putoaa 238,8 euroa, jota ilman muuta käyttäisin säästöihin, tai vaikkapa jännittäviin sijoituksiin. 4G-mobiililaajakaista on minusta epävakaa, enkä välitä millä operaattorilla tämäkin on. Yhteysnopeus vaihtelee aina, hieman.
Realian isännöitsijä sopi Elisan kanssa taloyhtiölaajakaistasta. Sain tietää tästä ensimmäisenä, joten laajakaista oli jo käytössä nopeasti Amsterdamin reissun jälkeen ilmaisena perusnopeutenaan Chatissa.
Nyt ala säästää rahaa nuukailijana. Aiemmin maksoin 19,90 euroa kuukaudelle 50 megan nopeudesta, joka olisi vuoden päästä noussut 32,90 euron hintaan. Säästö on valtava, ja nopeus parempi sinkulle.

Myyjä yritti patistaa 4,90 euron lisänopeuteen, mutta pidin pintani halvimmassa perusnopeudessa.

4G+ on Hollannissa huono, hidas kotiverkko luksusta

Huoneistohotellin laajakaista toimi ystävän mukaan 10 megabitin nopeudella ja hän ihmetteli kaiken aikaa miten hyvin saimme pankkiasioita hoidettua. Hän toisti uudelleen ja uudelleen kuinka toimiva 10 megabitin laajakaista oli. Minun olisi pakko samaistua, sillä tutuilla on myös 10 megabitin laajakaistat. He eivät ole korottaneet ääntään, sillä kyseisellä nopeudella voit katsella videoita, kuunnella musiikkia tai hoitaa jo mainitut pankkiasiat. 4G:llä voit tehdä kaikkea, mutta Amsterdamissa tuo oli toivotonta.

Hotellissa 3G oli niin hidas, poikki tai kenttää sait hakea huitomalla. Tässä vaiheessa sitä mietti, että jopa Suomessa samat verkot toimivat paremmin. Amsterdamin keskustassasi oli välillä niin tukkoista, että sivustoni avautumista sait odottaa oikeasti kunnolla. Sivusto latautuu hitaasti myös nopeammalla 4G-liittymällä 150 Mbps ja tästä syystä enemmän maksaminen ei ole millään tapaa perusteltua. En ole kaivannut nopeaa nettiä puhelimessani sitten kesäkuun. Ehkä olen tavallinen ihminen, minimalisti.

Mobiiliverkkojen lisäksi Amsterdamissa on aavistuksen verran huono joukkoliikenne. Alueella bussit kulkivat lentokentälle ja ratikalle keskustaan oli pitkä matka. Järkevintä oli matkustaa lentokentälle ja sieltä junalla Amsterdamiin rajattomilla turistilipuillasi. Junassa huomasin sen, että istuvia Androideja on täälläkin. Moni turisti surffaili netissä koko junamatkanne ajan. Ajattelin, että näillä ihmisillä ei ole enää mitään muuta tekemistä, vaikka paikallinen juna kulki hienojen maisemien läpi kaiken aikaasi.

Schipholin maisemia ennen hotellia

Ihmettelin tätä kaiken aikaa. Miksi lähteä turistina reissuun jos ainoa tarkoitus on istua puhelimessa, niin junassa, metrossa, bussissa kuin ratikassa. Näin nimittäin juuri kymmeniä, kenties satoja ihmisiä vailla määränpäätään, ainakaan itse en halua olla sellainen matkalla ulkomaille. Olen joskus ihmetellyt sitä, että mihin ihmiset tarvitsevat niin paljon EU-dataa liittymiinsä. Onko tarkoitus lähteä matkallesi, vai onko tarkoitus lähteä surffailemaan, kuten kotimaassa voi tehdä ihan joka päivä rajattomastikin.

Käytin neljän gigatavun EU-dataa runsaasti, en ole saanut sitä koskaan täyteen, vaikka hotellissa tuli nautittua ilman Wifiä useita öitäni. En ole jaksanut liittyä sellaiseen. Tammikuussa sain uutta pakettia ulkomaan dataa, eikä silloinkaan edes kova yritys saanut pakettiani täyttymään, varoitukseen. Samalla tein numeronsiirron Elisalle ja sitä kautta liittymälleni tulee entistä parempi hinta. DNA:n 12,90 euron hinta ei ole kallis, mutta halvemmalla pystynevät myymään muille, mikseivät minullekin Pirkkalaan.

Kotikäytössä en ole 4G:tä käyttänyt muutamaan kuukauteeni. 4G-liittymät ovat paitsi kalliit, niiden nopeus vaihtelee liikaa. Kiinteistöosakeyhtiössä kannattaisi pyrkiä ajamaan kiinteää laajakaistaa joka huoneistoon. Sellainen laajakaista on paitsi vakaa, mutta usein myös edullinen. Nostimme tuon asian aiemmin taloyhtiön asukaskokouksessa syksyllä, ja nyt tammikuusta alkaen taloyhtiössä on ilmainen 10M/10M-kaapelimodeemi. Lisänopeuksia saisit asukkaana tilata edullisesti oman tarpeen mukaan.

Realian isännöitsijä, taloyhtiöihin arkien laajakaistaa

Usein monissa taloyhtiöissä on vaikeata saada asialleen kannatusta. Elisa, DNA ja Telia rummuttavat kaiken aikaa kuinka heidän 4G on nopein, paras ja samalla halvin. Todellisuudessa 4G LTE -liittymien hinnat ovat nousseet ja halvin alkaapi jo 30 eurosta. Mielestäni tässä ei ole enää mitään halpaa. Suurin osa näistä ihmisistä ajattelee, että 4G riittää tulevaisuuden tarpeisiinne vuosiksi. Näemme jo nyt miten hitaita kyseiset verkot voivatkaan olla. Eikä tarvitse matkustaa kotoaan kauas todetakseen ongelmaa.

Monesti laajakaistoista ymmärtämätön henkilö istuu juuri isännöinnissä. Tästä syystä kannatan aina Realian isännöintiäsi taloon, sillä kokemukseni mukaan he tietävät asioista, ja ovat valmiita tekemään töitä asukkaiden viihtyvyytensä eteen. Jos asukkaat, eivätkä isännöitsijä ymmärrä kuinka huonoja 4G-laajakaistat ovat, taloyhtiölaajakaistan saaminen voi olla lähes mahdotonta tai ainakin hyvin vaikeata. Tässä taloyhtiössä työtä tekee mukava tyttö Realialta ja hän sai vuodessasi paljon muutoksia aikaan.

Tammikuun alussa ihmetteli ihan ääneen miksi laajakaista oli saatavuushausta haettuna niin halpa. Selvisi, että tämä ei ollut vitsi. Realian isännöitsijä ei ole vielä ehtinyt asiasta tiedottamaan, ja Elisalla laajakaistani päivitettiin 19,90 euron 50M/10M-laajakaistasta ilmaiseen 10M/10M-laajakaistaan heti. Aiemman nopeuden olisi saanut pitää: 4,90 euron hinnoilla. Ajattelin kokeilla elämää perusnopeuden varassa ja teen noston mikäli tarvetta. Toistaiseksi olen pärjännyt ilman nopeaa kodin laajakaistaa.

Liittymän EU-datalla kuuntelin Hixxyä

Minusta on nyt hienoa, että Realian isännöitsijä ymmärtää kuinka asukkaiden asumisen mukavuutta voidaan parantaa kiinteällä laajakaistallasi. Tuossa tapauksessa saattaa kuitenkin löytyä yksi tai kaksi asukasta, jotka eivät halua maksaa netistä vuokrassaan, tai eivät jostain syystä käyttäisi sitä. Tämä on kuitenkin harvinaista. Eilen sain toimia paikallisena lintuna ja kerroin viestin naapurilleni. Naapuri ei meinannut uskoa minua ja hän kyseli monta kertaa saako tänne oikeasti ilmaisen kotilaajakaistani.

Hän kyseli asiasta uudelleen ja uudelleen. Ihmettelin sitä, kun tiedon sain, enkä meinannut itsekään uskoa alkuun. Naapuri oli jo helpottunut. "Vihdoin voin sanoa irti tämän epätoimivan Telian 4G+:n!", mutta kukapa ei haluaisi tehdä niin. Hän pisti asian kalenteriin ja maanantaina jokunen menee Telian kautta Elisalle. Näin hän kertoi säästävänsä 180 euroa vuodessa. Vaivaa tulee modeemin myynnistä ja kaapelimodeemihankinnasta. Hän lupasi toimia ilmaisen laajakaistan eteen hyvin pian, syystäkin.

Haluatko nauttia edullisemmasta laajakaistasta, joka on paljon parempi kuin 3G, 4G tai 5G? Ota asiat esille taloyhtiössäsi. Onkin huomattavasti järkevämpää, että kaikki maksavat, ja operaattori voi tehdä tarjouksen kuin ostaa yksittäin 30 tai 40 euron hintaan. Ennen kaikkea se vaatii vain sen yhden äänen, kunnes taaksesi tulee muutama muu, ja niin kaikki voi muuttua parempaan. Vuokralla asuminen voisi olla edullista, mutta joskus vieläkin edullisempaa. Kukapa ei nauti ja ilmaisesta kotilaajakaistastasi.

Miten käytin nettiä ennen ja mitä suosittelen juuri nyt

Esittelen itseäni, olen paikallinen nörtti, jonka asuinpaikka voisi ihan hyvin olla internetissä. Minua netti on houkutellut jo siitä asti, kun tänne ensimmäistä kertaa vain 11-vuotiaana pääsin. Internet on elämä. Voin elää mainiosti ilman kahvia, ravintoloita tai niitä miljoonia, mutta ilman nettiä en hetkeä. Hyvästä olet valmis maksamaan, ja täällä älypuhelimessa netti on minulle luksusta. Et maksa neteistä paljoa, mutta sen jakaminen tietokoneelle on ainakin aiempina vuosina tuhonnut puhelimen akkua.

Siitä tajusi, että jotakin teen täällä väärin. Nuukailen väärästä paikasta. Hommasin hitaimman netin, ja kotiin tuli kunnollinen 4G-modeemi kymmenen megabitin netillä mobiiliverkostani, hintaan 13,90 euroa. Sekään ei minua pitkään miellyttänyt, koska kilpailijat haukkuivat nettini pystyyn hommatessa jo yhden gigabitin laajakaistoja kotiin. Tuntui, että jäänee jostakin paitsi, joten hommasin nopeimman mitä Elisalla on langattomasti tarjota. Sitä et miettinyt, että liittymäsi normaalihinta on 29,90 euroa.

Onneksi DNA:n myyjä puhui järkeä ja samassa paikassa sai vielä peruttua Elisan tilauksen. DNA laski liittymän hintaa, vain 9,90 euroon kuukaudessa. Sillä 10 megan paketilla meni sitten koko tarjousajan, kunnes kuulin tästä laajakaistasta, joka ei pian maksaisi mitään. Innoissani myin modeemini ja kaikki vain huomatakseni, ettei se Prepaid-mokkula toimikaan Elisalla. Tarkoitus oli löytää halvin netti. Sitä paitsi se mokkula oli koko ajan akku tyhjänä, minähän asun täällä internetissä, ja sait ladata useasti.

Wifi löytyy huoltoasemalta (ja limsat kanssa)

Prepaid-mokkula maksaa 49 euroa ja sisältö kuukauden ilmaista nettiaikaa. 10 megan liittymä alkoi sopivasti päättyä, etkä halunnut siitä maksaa 20 euroa kuukaudessa, kun muualta saat nopeampaa. Ja ihan siihen ja samaan hintaani. Tein kuitenkin hyvät tilini vanhalla 4G-modeemilla, jolla käytännössä sain sitten Prepaid-mokkulan ja -kuukauden. Vaikka tarkoitus oli hommata kaapelimodeemini vasta, kun isännöitsijä tiedottaa tarkemmin nettiasiasta, olin pakotettu siihen jo silloin. Elisa olisi huono.

Nettisi oli jatkuvasti poikki tai hitaalla, mikä on voinut johtua huonosta laitteestakin, onkohan pakko tunkea bokseihin halvinta mahdollista kiinalaista roskaa? Tämä sai minut käymään jopa huoltamoilla, joista löytyy nopea valokuitu langattomasti käytettäväksi, blogityöt sai jatkua. Joskus istahdin muuten vain, toisinaan ostaisi jonkun halvan limsanne, ettei myyjä pahoittaisi asiasta mieltään. Etsin samalla nettitarjouksia, joista löytyi tuollainen 50 megan kaapelinetti vain 19,90 eurolla kahdeksi vuodeksi.

Ei muuta kuin Paunun bussilla ostoksille. Niin, 144 eurolla lähti Elisan liikkeestä kunnon modeemi ja sopivasti tuon kahden vuoden aikanasi tänne tuli tuo maksuton laajakaistakin, ja siinä kohti modeemi oli jo maksettu loppuun kertamaksulla kassaan. Vain 19,90 euron kuukausimaksu tippui pois nyt 2019 ja tammikuussa juuri sopivasti kun minä ja tuo kuuluisa mieheni palasimme koteihimme. Se vain, että miehestä en ole hetkeäkään kuullut mitään, tuntuu ettei hän oikein yhteyttä pidä. Saa itse herätellä.

Entä ulkomaanmatka yleisesti, tuosta miehen kanssa?

Helppo vastaus. Minun olisi parempi yksin siellä. Säästäisin paljon rahaa, mutta kun tuli luvattua tuo matka. Hän rakasti alussa aina, että luulit meidän olevan yhdessä, tutustumassa toisiimme. Tuossa oli kamalaa se, mitä hän kertoi. Lukuisia itsemurhayrityksiä, julma lapsuus, rahattomuus. Sekin, ettet ole ikinä kokenut mitään. Samalla alat epäröidä sitä näytelmäksi. Ennen hän asui siinä hesan hoitokodissa masentuneille ja hän ei omien sanojen mukaan viihtynyt siellä, koska asukkaat olivat "kasa paskaa".

Meni äidille, ei viihtynyt sielläkään. Tulit tänne ja olit täällä rahoillani viikkokaupalla. Pois en saanut. Samalla hoitokodeissa pidettiin ryhmäretkiä Suomessa tai useasti muualla, älkää kysykö mistä tiedän. Piti vähän selvitellä, niin hänelle eivät kelvanneet ne. Se kelpasi, että viet hänet Amsterdamiin, ja uutta on tarjottava heti perään, hetkinen ennen sitä vaati päästä Ruotsiin hermolomalle. Lomat tuli kalliiksi, koska maksoin jokaisen askeleen kahdelle henkilölle, vaikka olin itse työttömänä. Kulutin kuin rikas.

Säästöä hupeni tähän ihmiseen, joka ei edes Amsterdamissa antanut kosketella, halata tai nautiskella hetkistä yhdessä eikä erikseen. Missä on se rakkaus, joka meillä oli vielä puoli vuotta sitten? Täällä sen ymmärsi parhaiten, että olit todellisuudessa rakkauden suihkuissa. Rahat kelpaavat, mutta siinä se. Et ole koskaan merkannut narsistille ihmisenä, vaan avunantajana ja siinä on arjen tulosta, kiva kun olet vielä mukana (en rakasta)! Se matka Amsterdamiin kustansi minulle tuhansia. Hän olisi vaativaakin.

Säästäisin eniten yksin Turussa, Caribialla

Meillä on rajaton bussi-, juna- ja ratikkakortti paikallisiin, ja hän valitti tästä jo, että hotellistani on 750 helvetin metriä bussipysäkille. Tuon kävelee alle vartissa, ja sen takia hotelli oli halvempikin. Eikä se ollut mikään hotelli, se oli tavallinen huoneistohotelli ilman hellaa. Mäkkäri oli kova sana. Siellä tuo viinakin ollut halvempaa, joten ei muuta kuin kaikkea koriin piikkiin. Lähikaupassa ei mennyt jalkaisin käymään, kun ei huvittanut sitä, mutta eipä kuitenkaan yksin antanut mennä yhteisellä ostoslistalla.

Tilattiin taksi, vaikka siellä oli rajattomat ajelut joukkoliikenteessä. Sinä maksoit. Siis minä maksoin. Paluumatkalla tilataan toinen, mutta siinä sattuikin eteenne huijari, joka noukki ennen oikeita takseja. Matkan hinta oli 50 euroa ja 5 euroa peruutetusta taksista. Seteliä ei ollut, ja tästä näit kuinka mieheni ojensi taksille tuon kaiken käteisellä. Hänellä oli rahaa, ainakin johonkin, mutta ei ilmeisesti muuhun. Hotellissa hän oli kylmäävä, nukuimme samassa sängyssä, mutta ilman läheisyyttä. Sitä rakkautta?

Piti kysyä, että mihin seurustelu joutui? "Se oli silloin, tämä on nyt!", mies lataa. Jos olisi tiennyt, en sijoittaisi penniäkään tuohon. Minulle kyseinen matka oli yhteistä tutustumista, mutta lopulta hän oli niin kaukainen, että hotellityöntekijä tuntuisi läheisemmältä ihmiseltä kuin mies. Sitä paitsi en tehnyt mitään maissa, koska mieheni nukkui masentuneena useasti puoleen päivään. Olisi hassua nähdä, että suhteisiin kuuluisi seksiäkin, mutta mieheni masturboi vieressäni ja kehottaa harjoittamaan samaa.

Kuinka saada maksuton taloyhtiölaajakaista nopeasti

Voitte toki perinteisesti jakaa laajakaistaa 4G:llä vaikkapa naapureiden kesken, mutta huomattavasti parempi vaihtoehto on saada kiinteä kaista kaikille. Realian isännöinti ymmärtää kokonaisuuden.
  1. Asukastoimikunta voi välittää tärkeän tiedon isännöitsijälle siitä, että talon asukkaat toivovat taloyhtiölaajakaistaa. Jos asukastoimikuntaa ei ole, kuten täällä tänään, asian voi nostaa esille vuosittaisessa asukaskokouksessasi isännöitsijän sekä paikalla olevien asukkaiden kesken.
  2. Elisan mukaan taloyhtiölaajakaistoja on saatavissa, mikäli teidän taloyhtiössä on vähintään 15 huoneistoa. Käytännössä sen saa useiden rivitalojen taloyhtiöön ja esimerkiksi kerrostaloon.
  3. Puhu naapureillesi kuinka 3G, 4G tai 5G eivät tule riittämään tulevaisuuden tarpeisiinne. Kaikki mobiiliverkot tukkeutuvat silloin, kun ihmiset yrittäisivät viihtyä YouTubessa aina rajattomilla liittymillään. Vain kiinteä laajakaista ei koskaan ruuhkaudu, ei edes näissä ruuhkatilanteissa.
  4. Jos isännöitsijä ei ymmärrä kiinteän laajakaistan päälle, on aika vaihtaa Realian isännöintiin!
  5. Älä hermostu, jos et saa heti kannatusta asialle. Joskus siinä menee aikaasi. On vaikeata saada tietämätön uskomaan, että Elisan, DNA:n ja Telian 4G-mainokset pyörivät valheilla. Se on yhtä vaikeaa kuin lasin valmistaminen haarukoistasi. Lopulta kuukausien työsi palkitaan vihdoin.
Isännöinti vaihdetaan helposti Realiaan, ja ilmainen laajakaista on vihdoin kotona. Nautin tästä tosi paljon, koska saan kuunnella Spotify Premiumia rajattomasti. Itse asiassa nyt kun en enää maksa 4G-laajakaistasta, tai siitä kiinteästä kaistasta ekstraa, on varaa Spotifyyn. YouTubeni laulaa HD-laadulla, joten saan ilmaista sisältöä, jota rakastan. Kymmenen megaa voi kuulostaa vähältä, mutta sillä hoitaa kaikki perusasiasi, enkä näillä näkymin ole lisänopeuksiinne tuhlaamassa euroakaan. Miksi pitäisi?

Yhteenveto: nettiin perusnopeudella ja asukas viihtyy

Amsterdamista saapui kotiin kylläisenä ja samalla huomasi muutaman asian. Lentokone oli täynnä ja ihmisillä oli liikaa tavaroita. Osaa matkalaukuistasi jouduttiin siirtämään matkustamosta lentokoneen ruumaan. Tuosta aiheutui monelle harmeja, koska perillä laukkujaan saattaa joutua odottamaan useita vartteja. Kevyenä matkustajana jätin lentokentän ensimmäisten joukossa, ehkä parisen laukkua olivat tarpeeksi. Yksi niistä oli vieläpä pienin, ja isompi sisälsi kaiken muun. Minulla löytyi silti kaikki, joo.

En voi perustella tarpeeksi kevyen matkustamisen tuomaa iloa. Ehkä haluat kokeilla sitä itsekin, toimi heti. Seuraavalla lennollasi saatat yllättyä kuinka mukavaa ja helppoa tämä kaikki on. Se on helpompaa kuin taloyhtiölaajakaistani saaminen vuokrataloon. Se on helpompaa kuin 4G-modeemien myyminen. Se on helpompaa kuin puhelimellasi soittaminen sähköyhtiöön. Se vaatii vain tilavan laukun, repun tai kassin ja vähemmän matkatavaraa. Ehkä on aika nautiskella kevyemmästä matkailusta nuukailijana.

Taloyhtiölaajakaistan avulla pääsen säästämään kunnolla, sillä Elisalta ei tule enää laskuja. Yksi lasku vähemmän, on elämys enemmän. Mitä muuta voisin tehdä, jos laajakaistalaskusi menisi tästä nollille? Säästäisitkö sen tulevaan matkaan? Sijoittaisitko sen vaikka rahastoon? Antaisitko vähävaraisemmalle kaverillesi? Ostaisitko niitä bussilippuja Nysseen? Kaikki tämä on varmasti paljon hyödyllisempää kuin arjen laajakaistasta maksaminen. Soitat siitä operaattorille ja pyydät alennusta kalliiseen liittymääsi.

Harmittaa, että luovuin kaapelimodeemista aiemmin. Oli toimiva modeemi Wifi-verkolla, mutta myit sen. Liittymä olikin kallis, joten palasin kolmen vuoden päästä mobiiliverkkoon. Nyt jouduin ostamaan Elisalta uuden Arris-modeemin noin vuosi sitten. Rahaa palaa, vaikka minimalismin nimissä on tullut kyseisestä Cisco-modeemista luovuttua aiempina vuosina. Minimalismi saa joskus tuhlaamaan rahaa. Pitäisi opetella säästämään tavaraa, jota voisi joskus ehkäpä tarvita parhaan isännöitsijänne vuoksi.

Jos isännöitsijä ei teidän taloyhtiössä ymmärrä taloyhtiön laajakaistasta mitään, ehkä on aika vaihtaa isännöinti Realiaan! Pieni ekoteko on lupaus paremmasta huomisesta. Tässä voittaa jokainen. Kuluton laajakaista on niin hyvä juttu, että voit unohtaa turhasta maksamisesi peruskäyttäjänä internetissä.

Saa sillä perusnopeudella toki aikuisviihdettäkin katsoa, ei se puolisosi kuitenkaan mitään anna!

Kommentit

Heikki sanoi…
Kiitos vinkeistä taloyhtiölaajakaistan hankkimiseen. Kiinteä laajakaista on ollut toimiva ainakin aikaisemmissa taloyhtiöissä. Nykyisessä taloyhtiössä meillä on ollut isännöitsijän kanssa oikein hyviä kokemuksia ja olemme yhdessä sopineet laajakaista-asioista.
Kiitos kommentista. Meidän taloyhtiössä on edelleen sopparit voimassa. Viisi euroa maksaa minulle 50 megaa perusnopeuden päälle. Toki nopeus on 50M, ei 60M. Halpaa lystiä ja on paljon vakaampi kuin 4G vaikka sekin toimii DNA:lla hyvin.
Seija sanoi…
Kiitos näistä vinkeistä kuinka saada taloyhtiölaajakaista taloyhtiöön. Täällä Lappeenrannassa tilanne on varmaan monessa taloyhtiössä jo sellainen, että jonkinlainen laajakaista olisi tarjolla. Olen itse muuttamassa vanhaan kerrostaloon ja en vielä tiedä minkälainen laajakaista sinne on saatavissa. Täytyy siis muuton jälkeen heti vaikka isännöintiin ottaa yhteyttä ja kysyä lisää aiheesta.
Kiitos kommentista ja hauskaa juhannusta teille!

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena