Narsisti kuluttaa, siksi matkailulakko

Julkinen tiedote. Matkailulakko alkaa tänään. Narsisti on hyvin ikävä asia parisuhteessa. Hän haluaa aina enemmänkin, ja köyhänä ihmisenä ei kaikkea hankita itse, siksi juuri sinä siellä maksat kaiken tämän ilon epävakaassa parisuhteessa. Näin kävi minulle, kun tätä maksajan roolia muistelen ihan kaikissa arjen pikku asioissa. Vaikka taloudellinen väkivalta oli miltei viikoittaista, matkailulakko on nykyisin päivittäistä. Toivon säästäväni paljon rahaa. Alan tutustumaan tarkemmin frugalismiin.

Suhde yhden kanssa saa kokeneenkin superminimalistin päälaelleen. Sinusta tulee ammattishoppailija hänelle — tietenkin herra jättää nahkalompakon kotiin, ja rahaa laskuihin ei vain löydy vittu mistään. Ehkä vasta sinun nahkalompakosta. Pistetään S-kortti vinkumaan, se on parasta mitä voit tehdä juuri nyt. Paitsi että se ei oikein auta. Tämä tapaus on edelleen täysin tyytymätön kaikkeen. Ostinpa hänelle aikoinaan nahkalompakon, mutta sitä hän ei juuri koskaan kuljettanut mukanaan yhteismatkalla.

Miksi hän kuljettaisi sitä? Eikö puolisoni juuri sanonut, että hän rakastaa minua! Tällöin Jyri maksaa. Hän kävelytti minut erilaisissa ravintoloissa ja kauppakeskuksissa kysymättä. Juuri koskaan en tiennyt mihin olimme edes menossa. Hän shoppaili Itäkeskuksen K-citymarketissa käyttötavaraa poistumalla kassalta, koska oli vuoroni maksaa, mutta jos en maksanutkaan? Huutoa siitä tuli. Tämän jälkeen hän vieraili Puuilossa ja käyttötavaraa lähti ostoskoriin enemmän. Pikakassalla sain maksaa uudestaan.

Hän haluaa aina lisää, lisää hintavia ravintoloita, lisää uusimpia teknologioita, lisää kalleinta ruokaa Lidlistä ja ennen kaikkea jotain vettä väkevämpää Alkosta. Sinä maksat. Maksat senkin, että pääsette viettämään laatuaikaa Virossa tai Ruotsissa. Niin ehkä käy, mutta matkan jälkeen tyytymättömyys ei häviä mihinkään, siksi olet edelleen alkumetreillä. Mitä tehdä nyt, että ahdistunut, masentunut sekä raha-asioistaan hieman huolestunut saisi mielenrauhaa, ja edes kourallisen pientä tyytyväisyyttä.
Narsistimiehen kanssa kävimme Amsterdamissa, Tallinnassa, Tukholmassa ja lista on loputon. Maksoin hänenkin kulut, joten matkailulakko oli hyvin perusteltu. Säästin menetetyt rahat tyylillä.
Lopulta opin arvostamaan sen, että onni ei tule matkailijan tietä koskaan. Opin arvostamaan kotimaan matkailua, jossa teen päiväreissuja kaupunkeihin. Ihanaa aikaa Spotifyn parissa luonnossa tai ilman.

Frugalismia harjoitan jatkossa siksi, että minulta on lähtenyt taju rahankäytössä BPD-miehen takia.

Syyskuu tarjoaa kiinnostavia aiheita pieneen juhlaan

14. syyskuuta juhlin kahta kuukautta ilman ex-narsistia. Luovuin hänestä tarkalleen ottaen viimeiseen käyntiin Helsingin asuinalueella Jollas. Enpä ole yksinkertaisesti jaksanut enää. 14. heinäkuuta lähdin hänen asunnostaan viimeisen kerran, enkä enää palaa, vaikka mikä olisi. Jyväskylän reissuun lähdin hienolla tarjouslipulla. Liikennöitsijänäni toimi Onnibus. Turun vuoro Kuopioon Tampereen kautta toi lopuksi mukavaan määränpäähän. Jyväskylään. Täällä olin ensimmäistä kertaa omassa elämässäni.

Kunnolla, ennen tuli vain ajettua ohi. Jyväskylässä kävelin omat jalat rapakuntoon, hyvä kun takaisin bussiin ehdin, kipua oli ihan kaikkialla. Lopulta huomasin, että kävelin jopa liikaakin, yli kymmenen kilometriä kaupunkiin tutustuen. Hyvä asia on se, etten tarvinnut tähän narsistia. Kerrankin edes yksi matka, kun ystävä ei valita, sähköposti on hiljaa ja kello tikittää. Jyväskylässä koin ensimmäistä kertaa mobiilimaksamisen Linkki-liikenteessä. Maksoin elämäni ensimmäisen paikallisen bussimatkan.

Tämä linja, jolla matkustin, vei minut Pandan tehtaalle. Ostin suklaata, ilman että ystävä on pyytänyt maksamaan omia ostoksiaan, se tuntui vapauttavalta. Vihdoin sain päättää oman rahan menosta itse. Ilman toisen isoa painostusta. En ole koskaan pitänyt painostuksesta, vaikka toisella menisikin paljon huonommin. Hän ei ollut työpaikallansa minuuttiakaan, ja silti vaati kummia, että minun pitäisi istua työpaikalla myös hänen vuoksi. Autoin tiettyyn pisteeseen, ja kaikki sen jälkeen olikin aivan liikaa.

OnniBus.comin tarjouksella Jyväskylään

Parisuhteen alussahan rakastin tätä henkilöä todella, ja tuntui siltä, että hän palautti sitä intoa myös. Vuosia myöhemmin tajusin, että ehkä rakkaus oli vain paljon näyteltyä unta. Hän toimitti juuri niin paljon rakkautta ja läheisyyttä, että kokisin matkamme turvalliseksi, ja antaisin mitä hän ikinä haluaa. Kävimme niin monessa paikassa yhdessä tehden kivojakin asioita, mutta myöhemmin kivatkin asiat hävisivät, ja arjesta tuli nopeasti parisuhteesta selviämistä. Syytin jopa itseäni, niin täysin turhaan.

Mitä tein väärin, että tämä rakastamani henkilö ei enää osoitakaan rakkautta. Halata ei saa, pussata ei saa, kehua ei saa, mitään ei saanut tehdä. Tai sai, mutta se liittyi aina lähinnä narsistin palvelemiseen, lopulta se mitä sain häneltä takaisin oli laskettavissa sormin. Puhuttiin pienistä murusista. Kerran hän antoi ilmaiseksi äänikirjan, pienempi lahja tuntui kieltämättä arvostettavan hyvältä, mutta lopulta tuli mietittyä miten paljon enemmän itse oli antanut. Mietitkö olevasi tänään ihan samassa veneessä?

Et ole sentään ainoa. Henkilö, jota rakastin kaikkein eniten muuttui muutamassa hetkessä henkilöön, jota vihasin kaikkein eniten. Matkailu kullan luo oli rasittavaa, koska tiesin mitä odottaa. Joku, joka ei koskaan sanonut moikka, tervehdys oli laitonta. Joku, joka ei koskaan tuntunut iloitsevan käynnistäni, vaan lähti takaisin nukkumaan. Joku, joka ei tiennyt miksikö rakastin häntä. Christian, joka ei tiennyt millä tavalla rakastaa takaisin. Joku, jota ilman voin paljon paremmin tänään ja vielä ensi vuonna.
Suosittelen, että et pelaa peliä narsistin kanssa. Se ei ole pelaamisen arvoista. He tulevat kalastamaan, käyttämään hyväksi, ja heittämään roskakoriin jokaisen kumppanilöydön. He näkevät muissa hyötyjä.

Narsisti ei palvele, ensisijaisesti palvellaan sitä ja väsymättä

Narsisti tuoreessa suhteessa on maailman parasta seuraa. Hän rakastaa sinua, hän arvostaa sinua ja hän pitää sinusta huolta. Parisuhde tai ystävyys on alkuun hyvin toimeentulevaa ja työskentelettekin kaksin parempaan huomiseen. Kuukausien päästä tämä alkaa muuttua yksipuolisemmaksi. Narsistin maski tippuu vihdoin, ja hän alkaa näyttää todellista itseään. Pian hän alkaa suuttua erittäin pienistä asioista, vaatimaan täysin mahdottomia suhteessa, ja yhtäkkiä mihinkään ei ollakaan tyytyväisiä.

Hän vaatii koko ajan enemmän antamatta itse mitään. Suhteen ulkopuolella, lähinnä muiden ihmisten seurassa, narsisti on samaan aikaan toisenlainen. Hän on kiva, ystävällinen, hauska ja saattaa esittää että suhde toimii. Narsisti kertookin mielellään ostaneensa asioita itse sosiaalisessa mediassa, tai jopa sukulaisilleen, vaikka maksajana olisikin joku muu. Hyvin usein kumppani. Just niin tilanne oli ainakin minulla. Tuntui kummalta maksella köyhän narsistin puhelinlaskuja lähes jatkuvalta liukuhihnalta.

Hän olikin köyhä, mutta hän ei ole halunnut tehdä asioille mitään. Budjetti oli tuntematon käsite, hän oletti joka viikko, että rahaa on rajattomasti. Hän kävelytti minua kalleimmissa ravintoloissa, ja aina oli kuulemma lompakko unohtunut kotiin. Silloinkaan ei osallistunut maksuihin, vaikka seteleitä oli muutamia minun hankkimassa nahkalompakossa. Hänellä oli liian kalliita laskuja tuloihinsa nähden, esimerkiksi kotivakuutus maksoi 200 euroa vuodessa. Itse maksan samantapaisesta vain 80 euroa.

Hardstyle soi uskottavasti Kintulammilla

Silloin, kun halusin halata häntä rakkautta osoittaessani, hän kertoi "Nyt halaat puuta". Koko ajan teki mieli sanoa, että mitä jos halaisit pankkiautomaattia, jos vaikka antaisi rahaa. Hän suuttui siitä täysin ja saattoi mennä hiljaiseksi kokonaisiksi viikoiksi. Usein hänen saatavuustilanne oli hankalan oloista. Minun piti vastata narsistille vaikka keskellä yötä, mutta hänen ei koskaan tarvinnut vastata minulle edes päivällä. Viesteihin hän vastaili viiveellä tai ei ollenkaan. Joskus esti jopa viikoiksi ilman syytä.

Muutamankin kerran epävakaa kävi yllätyksenä fyysisesti kimppuun. Pelkäsin tätä paljon. Lopultahan parisuhde narsistin kanssa oli sellaista, etten enää uskaltanut kieltäytyä, vaikka siihenkin minulla on oikeus. Kaikkea ei tarvitse kustantaa, etenkään sellaiselle ihmiselle, joka ei halua muuttua. Usein olikin helpompaa oppia sanomaan tahdon, koska se säästi raivopuuskalta. Toisaalta seuraava olikin jo ovella. Tämä lopulta johti siihen, että hän oletti minun suostuvan lähes kaikkeen, joten käytti tätä hyväksi.

Luonnollisesti alun rakastava ihminen oli muisto vain, siksi noin parisen kuukautta sitten kävelin pois suhteesta, ja tein sen yllättäen. Hänelle se ehkä tulikin yllätyksenä, koska lupasin, etten koskaan tekisi niin. Silloin hän oli kuitenkin rakastettava ja vielä normaali. Tämän päivän suhdetta en ole voinut enää sietää. Se oli liian kova pala minulle, aivan liikaa draamaa, ja ajoittainen väkivalta on tullut elämääni. On helpompaa lähteä pois, koska talouteni on vihdoin vakaa, ja tämä mielialani aiempaa parempi.
Saat listalle tarkan tuotteen, mutta narsisti haluaa että soitat hyllyltä kertoaksesi vaihtoehdoista. Etpä soita, esto. Kysyt paluussa estoista, hän purki ne jo ja käskee kokeilemaan, eli et taaskaan kuunnellut häntä!

Matkailulakolla uusia elämyksiä, matkailulakko alkaa tänään

Narsisti vaati useita matkoja. Viroon, Ruotsiin, Amsterdamiin, Belgiaan, Japaniin — kustannuksellani. Hän halusi teettää jopa passin rahoillani. Osasta näistä matkoista ollaan jo nautittukin, mutta narsisti suunnittelee jo seuraavaa, vaikka nykyinen ei ole vielä ikävä kyllä päättynyt. Tämä kävi lompakolleni erittäin kalliiksi. Hän ei myöskään tuntunut olevan kovinkaan kiitollinen. Mikään ostos, matkakohde tai huomionosoitus saanut häntä voimaan paremmin. Mieheni oli täydellisen puhki ja poikki sisältä.

Nyt ymmärrän ketä oikein rakastin. Rakastin hyvää maskia, ja nyt kun sellainen on tippunut, pettymys saapui suhteeseen. Enkä voi sille nyt mitään, sillä yritin kyllä myös itse muuttua narsistin toivomaan suuntaan, mutta mikään niistä lukuisista muutoksista ei ole vaativaa persoonaa miellyttänyt. Lopulta tajusin, että ehkä se ongelma ei ole minussa, vaan toisessa puoliskossa. Tämän tueksi oli kumppanin aidot diagnoosit masennuksesta, ahdistuksesta sekä vielä ns. epävakaasta persoonallisuushäiriöstä.

Suhteemme oli todellakin epävakaa. Hän sai kuitenkin kuluttamaan niin, että minimalistina koin sen täysin ymmärrettävänä, sillä toisella oli aina paljon huonommin. Tuli vaihe päälle, jolloin en ole edes tilastoinut rahankäyttöä — tiesin vain sen olevan kohtuuttoman ylimitoitettua. Tästä syystä nyt olen ainakin loppuvuoden matkailulakossa. Minun täytyy säästää se, minkä olen vuodessa narsistille juuri menettänyt. Minun täytyy ymmärtää, että iloa ei löydy Dam Squarelta taikka Damin lentokentältä.

Parisuhde-erot käsitellään pitkospuilla

Siksi kävin Kintulammilla. Yksin. Pari kuukautta aiemmin "pikaero" oli raskas tapahtuma, ja meinasin lähteä pikaterapiaan. En kuitenkaan tehnyt niin. En todellakaan ole menossa terapiaan narsistin takia, piste. En ollut menossa myöskään Amsterdamiin, vaikka mieleni teki kaikkea. Otin päätehtäväksi sen, että tänään ei tuhlata. Lähdin sen sijaan Turkuun, ja vietin mitä mukavimmat päivät siellä työyhteisön kanssa, työnantajan piikkiin. Sattuipa tämä tapahtuma sopivasti, sillä kokemus vahvisti lujuutta.

Muista, kaksi kuukautta sitten meinasin lähteä terapiaan, mutta lopulta terapia löytyi Turun reissusta ja viikkoa myöhemmin hienolta Kintulammilta. Tuonne voi mennä luontobussilla Sorilasta ilmaiseksi vielä tämän syksyn viikonloppuisin. Kävelin siellä 10 kilometriä, paistoin melko juustoista makkaraa, ja ennen kaikkea saunoin sekä uin. Tein tämän yksin, ilman narsistia. En ole antanut narsistille tilaa elämässäni. Narsisti ei pilaa elämääni. Otan itse koko vastuun elämästäni tehden siitä paremman.

Helsinki-Vantaan lentokenttä ei voisi olla ratkaisu kaikkiin parisuhdeongelmiin ja eroihin. Nyt en voi tuhlata viikkojen työpanostani minuutin aikana tilattavaan valmismatkaan Eurooppaan. En ainakaan silloin, jos narsisti ei edes osallistu omavastuulla. Tein siinä virheen, että annoin vain mennä, koska koin empatiaa häntä kohtaan. Hän ei olekaan rahattomana päässyt itse Kamppia pidemmälle. Oikeasti olisi pitänyt sanoa, että voit tulla mukaan, jos maksat edes lennot. Äläkä kokeile tällaista elämässä!
Olipa kallis parisuhde. Tuhansia rahana vuodessa. Kulta nautiskeli ilmaisista lounaista ja matkoista. Säästeli omat nahkalompakkoon. Narsistit toimivat tismalleen noin. Onneksi tajusin sulkea rahahanan.

Miksi narsisti estää sinut, äitinsä ja muut kommunikoimasta

Narsisti onkin ennen muuta pelaaja. Suhde yhden kanssa oli täydellistä peliä. Sanoit tuon mielipiteesi, etkä kuullut hänestä enää viikkoihin. Vastasit puheluun sekunnin liian myöhään, eikä sinulle soitettu koko loppuviikon. Kysyit häneltä miksi hän ei puhu, etkä päässyt enää soittamaan. Narsisti on estänyt. Kieltämättä estäminen on säälittävin ja lapsellisin peli, joita narsistit haluavat pelata kanssamme. He estävät meidät eri syistä, mutta tärkein syy on saada meidät hallintaan ja ehdottoman alistuvaisiksi.

He tekevät sotkua ilman katumusta, koska he tietävät, että tulet kiertämään nuo estot hulluna. Haluat tietää mitä täytyy taas korjata, että tyytymätön olisi vähän aikaa tyytyväinen. Mikäli saanet yhteyden, sähköpostiin tai firmasi puhelimesta, he tulevat haukkumaan sinua heikoksi. He tietävät, että rakastat heitä ja he tietävät, että olet stressaantunut ja huolissasi. Useimmiten he estävät sinut, kun on tuorein kumppani löytynyt. Narsistilla onkin jo useita lähteitä, jotka tekevät palveluksia hänelle koko ajan.

Samalla tunnet, että he eivät välitä sinusta. Christian ei vastannut mihinkään, suhdeasioista ei voinut enää puhua, ja kaikkea haukuttiin. Aiemmin nuokin asiat olivat hänestä mielettömän hyviä. Huomaat pian, että estot tulevat kuvioon, kun ihannointivaihe on jo takana. Silti estot purkautuvat hetkeksi, kun heidän täytyy saada lisälaskuja maksuun. Esto purkautuu maksun ajaksi, mutta tämän jälkeen et kuule heistä mitään jälleen. Narsisti kyllästyy ihmisiin yhtä nopeasti kuin ostamiinsa tavaroihin velaksi.

Epävakaan kanssa keskustelu on vaikeaa

Narsisti kohtelee ihmisiä toisin sanoen huonommin kuin tavaraa. Patologiset ihmiset eivät juuri tunne sanontaa, jonka mukaan meidän täytyy rakastaa ihmisiä ja käyttää tavaraa, eikä toisinpäin. Mitä väliä? Huomaat tekeväsi mitä tahansa saadaksesi viestiyhteyden narsistiin. Haluaisit fiksata tilanteen, jonka takana et edes ole. Kaikki alkoi yhdestä väärästä sanasta, minkä narsisti on ottanut jälleen kerran liian henkilökohtaisesti. Maksoit esimerkiksi yhden laskun liian vähän, niinpä olet narsistille kelvoton.

Sillä sekunnilla, kun estoja ei ole ja päätät soittaa, he estävät sinut uusiksi. Miksi? He eivät halua ottaa minkäänlaista vastuuta toimistaan, vaikka huolesi ja havaintosi olisivat perusteltuja. Heidän teot eivät vääriä ole, mutta se että päätit vihdoin soittaa ja saada rikollinen vastuuseen, on lähestymiskielto heti. Christian halusi sellaisen tehdä, kun koin tarpeelliseksi selventää tilanteen perin pohjin. Miksi estää, ja mitä olisin voinut tehdä toisin. En varmaan mitään, teko mikä hyvänsä on narsistille koston aika.

Ei ole väliä miten empaattinen olet, ja kuinka hyvä ihminen olet, tai miten monia tuhansia olet omaan rakkaaseen investoinut he estävät sinut pahimpaan mahdolliseen aikaan. Eivätkä sitten millään suostu kommunikoimaan. He kommunikoivat vain lyhyesti, että saavat seteleitäsi omiin taskuihin. Olet näin koukussa kivaan, että maksat mitkä tahansa lunnaat niihin keskusteluyhteyksiin. Mikäli he päättävät poistaa estot uudelleen, älä vielä juhli, sillä työ on kesken: he haluavat puristaa sinua hieman lisää.
Narsistille estäminen puhelimessa ja elämässä on peli. En harrasta lapsellisia estoja. En estä ketään, mutta jos käyt hermolle, varoitan useasti ennen pommia. Varoitin narsistia, sitten lähdin menemään.

Mitä opin narsistin seurassa: "Lähtö on lottovoitto"

Olin parisuhteessa neljä vuotta nuoremman miehen kanssa ja opin noin vuoden suhteesta kaksitoista + 1 asiaa. Asiaa, joita saatat myös oppia vastaavanlaisessa parisuhteessa, vastaavalla kokemuksella.
 1. Olen oppinut, että ainoa tarkoituksemme on saavuttaa aito hyvinvointi kullakin hetkellä. Voimme löytää tämän ihanan hetken edes hieman todennäköisemmin ilman hermoja vievää narsistia.
 2. Olen oppinut, että elämä on sarja hetkiä, ja ennen kaikkea mitä teemme niillä. Mitä teemme näillä nykyhetkillä. Narsisti eli sen sijaan vanhoja murheita miettimättä hetkeäkään parempaa tulevaa.
 3. Olen oppinut, että monet loukkaantuneet ihmiset voivat tehdä vahingollisiakin asioita etsiessään parannustaan. Ymmärrän kuitenkin, että emme koskaan houkuttele vahinkoja, ellei se heijasta myös omaa olemustamme. Sinun täytyy vain kävellä pois kaikista vahingollisista ihmisistä.
 4. Olen oppinut, että tällaista elämää ei pidä elää tuskassa, epätietoisuudessa ja epävakaudessa, sillä kivun tulisi olla ohimenevää. Sen aikana toimi itsekkäästi löytääksesi rehellisen harmonian.
 5. Olen oppinut, että rakkaus vaatii panostuksia myös toiselta osapuolelta. Narsisti rakasti alkuun, maskin takaa, siksi suhde muuttui äkkiä yksipuoliseksi. Rakkaus tulee sisältä, ja sinulla on oikeus vaatia enemmän tältä parisuhteelta. Narsisti ei kuitenkaan rakasta edes itseään tai omaa äitiään.
 6. Olen oppinut, että ennen kuin narsisti pystyy ensin rakastamaan edes itseään, sinä tuskin saat suhteelta mitään arvoa elämääsi. On ehkä pakattava laukut ja lähdettävä vihdoin reissuun.
 7. Olen oppinut, että sinulla voi olla kaikki tarvitsemasi rahat elämään, eikä sinun tarvitse uhriutua niiden saamiseksi, toisin kuin narsistin. Ole itsekäs, koska voit, äläkä anna kaikkea heille.
 8. Olen oppinut, että masentunut, ahdistunut tai muuten henkisesti sairastunut ei koskaan parane avullasi. Voit siivota, rakastaa, pestä pyykit ja maksaa laskut, ja edelleen edustaa turhaa. Narsisti haukkuu sinua mielellään vaikka ihan päivittäin. Muistan edelleen sulatuksen, joka minulla oli saranoita voidellessa, kun hän sanoi että vain idiootti voitelee jotain oven saranoita meluun.
 9. Olen oppinut, että tyhjää tunteva narsisti elää veloissa, ja tuhansien velat aiheuttavat pakollisia kustannuksia sinulle. Silti, vaikka miten autat, suhde ei muutu ja shoppailu ei lakkaa. Narsisti tarvitsee enemmän ja parempaa, vaikka hänellä olisi jo sänky, hän haluaa aina isompaa.
 10. Olen oppinut, valitettavasti suhteen lopussa, että yksi ulkomaanmatka vuodessa Eurooppaan riittää. Asenne ratkaisee, ja muut lomat voi viettää kotimaisissa maisemissa, jäävätpä ainakin veroeurot Suomeen. Toisaalta metsä on kiistattoman lähellä, parasta pariterapiaa juuri nyt.
 11. Olen oppinut, että saatat joutua kärsimään tuskasta tällaisen ystävän tai puolison kanssa, ja pidän sinulle tyhjää tilaa, missä voit antautua hyvinvoinnille joka voittaa. Se vaatii vähemmän lujuutta ja tarjoaa enemmän. Älä pelkää, pelko on vain mielen funktio. Unohda koko juttu.
 12. Olen oppinut, että nämä elämänopit ja yhden läpi kulkeminen parhaalla mahdollisella tavalla on kunnia-asia, joka viehättää minua kaikkein eniten. Toiveena on se, että löydät parhaan elämän omasta takaa. Toivon, että löydät kauniin totuuden, joka auttaa sinuakin löytämään lyhimmän polun parhaaseen elämääsi. Ansaitset ystävällisyyttä. Ansaitset onnellisuutta. Ansaitset jotakin parempaa. Heijastelen teille, mitä narsisti opetti minulle, yksin on turvallisempaa. Ainakin siihen asti, kunnes löydät uuden ihmisen, jonka kanssa nappaa. Hengitä syvään nyt. Lähde menemään.
 13. Olen oppinut, että pari- tai ystäväsuhteen on oltava tasavertaista. Ei voi olla niin, että olet orjana toiselle ja hän määrittelee miten, koska ja kuinka saat häneen yhteyden. Kyse ei siis ole mistään diktaattorisuhteesta. Mikäli henkilö rakastaa sinua oikeasti, hän haluaisi muuttua, keskustella ja sopia riitatilanteet poliittisesti, mutta kaikki mitä saat on tätä. He käyttävät sinua ensin hyväksi, useita kertoja kaikkein mieluiten, ja sitten unohtavat sinut yhdessä hatun tiputuksessa perään.
Ratkaisu on helppo, poistu vaara-alueelta. Älä pidä pienintäkään kontaktia tällaisiin ihmisiin. Mikäli yhteys on tarpeen, esimerkiksi sukulainen tai veli, pidä yhteyttä valikoidusti ja vain aidosta pakosta. Muista, että olet vapaa ihminen, ja pienen työn jälkeen ansaitset elää. Narsisti ei tule koskaan elämään onnellista elämää, vaan he ovat vain kateellisia siitä, että voit poistua kuviosta menettämättä mitään. Estetyksi tullessasi nyt, ajattele siitä enää suljettuna ovena, mahdollisuutena uudestisyntymiseen!

Älä koskaan riko lupauksia ja pysyttele niissä. Älä vastaa yhteydenottoihin. Olet vapaa. Unohda huijari, lopeta lukuisat yritykset tilanteen aukaisuun. Edessä juuri nyt on uskomaton lottovoitto, lunasta tämä. Näytä narsistille vihdoin, että tajuat miten ilkeää peliä hän pelaa pian seuraavan potilaan kanssa.
Mitä vielä odotat, oikeasti? Narsistit toimivat saman ohjekirjan mukaan. Rakastu, käytä, hylkää. Jos se toimii kymmenen kertaa, sitä käytetään kymmenen kertaa. Surutta, sillä kaikki narsistit ovat syyntakeettomia.

Yhteenveto: vaikka kuinka vaikeaa olisi, lähtö on helpompaa

Yksi narsistisia piirteitä omaavan erikoinen taito on laittaa sinut ensin epäröimään itseäsi, pitämään itseäsi jopa täysin hulluna, ja sen jälkeen hän jättää sinut. Tietysti silloin, jos et itse ehdi ensin. Tajusin olevani vaikeassa suhteessa jo viime vuonna, mutta en ollut vielä herännyt täysin. Hänen uusi muutto aiheutti sitten ruljanssin, suuria menoja minulle, ja ennen kaikkea kun aloin viettää hänen kotona jopa viikkoja kerrallaan — totuus alkoi vihdoin paljastua. Hän oli ilkeä, patalaiska, ja syytti aina muita.

Tällaisissa suhteissa sinun tunteillasi, huolillasi, kysymyksilläsi tai toiveillasi ei tunnu olevan mitään merkitystä. Lupaukset ovat vain sanoja, jotka ovat sopineet tiettyyn hetkeen, jotta hän saisi mitä ikinä haluaa. Sen jälkeen hänen ei tarvitse tehdä mitään, koska muistelet niitä parhaita hetkiä rakkaudesta. Ehkä pelkäät jopa lähteä tällaisesta suhteesta, ehkä hän on saanut pankkitilisi täysin kuiviin. Narsisti rakastaa sitä, että kaikki on hänen omissa kätösissä, ja että muut tottelevat häntä niin avokätisesti.

Narsisti ei kadu sitten yhtään, ei. Saatat olla nurkassa, pölyinen ja esine, vähän niin kuin siivousmoppi. Narsisti ei kuuntele. Narsisti ei keskustele. Narsisti ei rakasta, ei. Siinä vaiheessa, kun ymmärrät nämä, kävely palaneesta suhteesta tuntuu ihanan vapauttavalta. Saatat kuitenkin kärsiä ensin, mutta minulla on sinulle parhaita uutisia. Eniten kärsiikin lopulta itselleen sokea, tunnoton, vastuuton ja narsistisen ylpeä, usein yksin jäänyt vähättelijä, joka ei vieläkään ymmärrä miksikö kaikki ovat hänet jättäneet.

Narsismi ei tule kuntoon, koska todennäköisesti mies ei mene terapiaan, ei. Narsisti ajattelee itsestään niin, että hänessä ei voi olla vikoja. Vika on aina muissa, ja tätä hän haluaa istuttaa myös terapeuttiin pariterapiassa. Tästä syystä pariterapia narsistin kanssa onkin miltei merkityksetöntä ja varmuudella rahanhukkaa. Sinä maksat. Muistan hetken, kun kävin narsistin ja tämän äidin kanssa pariterapiassa, ja odotin heitä käytävällä. Riidat kuuluivat käytävän loppuun asti, enkä toiminut ajoissa. Hävettää.

Jokainen yritti sanoa vuorotellen, että hänessä ei ole vikaa. Syyttelevät siellä toisiaan noin 45 minuutin ajan. Menetit elämästäsi vuoden tai jopa kaksi turhaan ihmiseen, mutta löydät oikealle reitille aina, jos sinussa on voimaa — juuri sitä voimaa, jota sinua vähättelevä eniten pelkää tulevan lähtösi hetkellä.

Tarjoan ilmaisia matkailulippuja aitoon ja tuntevaan inhimillisyyteen kaikille suhteesta lähteneille.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Kannattaako pesukoneita korjauttaa?

Ensimmäinen televisioton vapaapäivä

Minimoi soittolistat ja ostoslistat heti

Facebook lähti vain 365 päivää sitten

En enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Talvi, Nysse, TKL ja Lassila&Tikanoja

Länsilinjoilla 2 vuotta ilman narsistia

Asioita, joihin minimalisti kompastuu

Blogger voittaa WordPressin näin