Narsisti kuluttaa, siksi matkailulakkoni

Julkinen on tiedote. Matkailulakko alkaa tässä tänään. Narsisti on hyvin ikävä asia parisuhteessa. Hän haluaa aina enemmänkin, eikä köyhänä ihmisenä kaikkea hankita itse, siksi juuri sinä tuolla maksat jo kaiken tämän ilon epävakaassa parisuhteessasi. Näin kävi minulle, kun tätä maksajan roolia muistelen ihan kaikissa arjen pikku asioissa. Vaikka taloudellinen väkivalta oli miltei viikoittaista, matkailulakko on nykyisin päivittäistä. Otan kuuluisan Kokoomuksen linjan arjen budjetoinnissa, tietää nuukailua!

Suhde yhden kanssa sai kokeneenkin arkiminimalistin päälaelleen. Sinusta tulee ammattishoppailija ilmiölle — tietenkin herra jättää nahkalompakon kotiin, ja rahaa laskuihin ei vain löydy vittu mistään. Ehkä vasta sinun nahkalompakosta. Pistetään S-kortti vinkumaan, se on parasta mitä voit tehdä juuri nyt. Paitsi että se ei oikein auta. Tämä tapaus on edelleen täysin tyytymätön kaikkeen. Ostinpa hänelle aikoinaan nahkalompakon, mutta sitä hän ei juuri koskaan kuljettanut mukanaan yhteismatkoillasi.

Miksi hän kuljettaisi sitä? Eikö puolisoni juuri sanonut, että hän rakastaa minua! Tällöin Jyri maksaa. Hän kävelytti minut erilaisissa ravintoloissa ja kauppakeskuksissa kysymättä. Juuri koskaan en tiennyt mihin olimme edes menossa. Hän shoppaili Itäkeskuksen K-citymarketissa käyttötavaraa poistumalla kassalta, koska oli vuoroni maksaa, mutta jos en maksanutkaan? Huutoa siitä tuli. Tämän jälkeen mies vieraili Puuilossa ja käyttötavaraa lähti ostoskoriin enemmän. Pikakassalla saisit maksaa uudestaan.

Hän haluaa aina lisää, lisää hintavia ravintoloita, lisää uusimpia teknologioita, lisää kalleinta ruokaa Lidlistä ja ennen kaikkea jotain vettä väkevämpää Alkosta. Sinä maksat. Maksat tuonkin, että pääsette viettämään laatuaikaa Virossa tai Ruotsissa. Näin ehkä käy, mutta matkani jälkeen tyytymättömyys ei häviä mihinkään, siksi olen edelleen alkumetreillä. Mitä tehdä heti, että ahdistunut, masentunut sekä raha-asioistaan hieman huolestunut saisi mielenrauhoja, eli edes kourallisen pientä tyytyväisyyttä.
Narsistimieheni kanssa kävimme tuolla Amsterdamissa, Tallinnassa, Tukholmassa ja lista on loputon. Maksoin kulut, joten matkailulakko oli hyvin perusteltuna. Lähdin, koska hän vaati matkoja lisää, Japaniin jne.
Lopulta opin arvostamaan sen, että onni ei tule matkailijan tietä koskaan. Opin arvostamaan kotimaan matkailua, jossa teen päiväreissujasi kaupunkeihin. Tajusin, että miehelleni kalliskaan matka ei riitä.

Nuukailua harjoitan jatkossa siksi, että minulta on lähtenyt taju rahankäytössä BPD-miehen takia.

Syyskuu, tarjoaa kiinnostavia aiheitani pieniin juhliin

14. syyskuuta juhlit kahta kuukautta ilman ex-narsistia. Luovuin hänestä tarkalleen ottaen viimeiseen käyntiin Helsingin asuinalueillasi Jollas. Enpä ole yksinkertaisesti jaksanut enää. 14. heinäkuuta lähdin hänen asunnostaan viimeisen kerran, enkä enää palaa, vaikka kuinka olisi. Jyväskylän reissuuni lähdin hienolla tarjouslipulla. Liikennöitsijänäni toimi Onnibus. Turun vuoro Kuopioon Tampereen kautta toi lopuksi mukavaan määränpäähäni. Jyväskylääni. Täällä olin ensimmäistä kertaa omassa elämässäni.

Kunnolla, ennen tuli vain ajettua ohi. Jyväskylässä kävelin omat jalat rapakuntoon, hyvä kun takaisin bussiin ehdin, kipua oli ihan kaikkialla. Lopulta huomasin, että kävelin jopa liikaakin, jo yli kymmenen kilometriä kaupunkiini tutustuen. Hyvä asia on se, etten tarvinnut tähän narsistia. Kerrankin edes yksi matka, kun ystävä ei valita, sähköposti on hiljaa ja kello tikittää. Jyväskylässä koin ensimmäistä kertaa mobiilimaksamisen Linkki-liikenteessäsi. Maksoin elämäni ensimmäisen paikallisen bussimatkani.

Tämä linja, jolla matkustit, vei minut Pandan tehtaalle. Ostin suklaata, ilman että ystävä on pyytänyt maksamaan omia ostoksiaan, se tuntui vapauttavalta. Vihdoin sain päättää oman rahan menoista itse. Ilman toisen isoa painostusta. En ole koskaan pitänyt painostuksesta, vaikka toisella menisikin paljon huonommin. Hän ei ollut työpaikallansa minuuttiakaan, ja silti vaati kummia, että minun pitäisi istua työpaikalla myös hänen vuoksi. Autoin tiettyyn pisteeseen, ja kaikki tuon jälkeen olikin aivan liikaa.

OnniBus.comin tarjouksella Jyväskylään

Parisuhteen alussa sitä henkilöä rakasti todellakin. Tuntuukin siltä, että olet parhaassakin suhteessa. Vuosia myöhemmin tajusi, että et edes tiedä ketä enää rakastat. Hän ei ollut enää sama tyyppi. Syyllisti itseäni huonoksi, mutta miten se niin voi mennä, kun edelleen tuet kultaasi rahallisesti? Eikä hän enää edes rakasta sinua! Ilmaiset matkat kyllä kelpaavat, ulkomaille ja muualle lämpöön, mutta kun ehdotit tavallista Viroa tai suomalaista kesärantaa, tyrmätään kauniit ideasi heti pois. Hiljennytään kostoksi.

Mitä tein väärin, että tämä rakastamani henkilö ei enää osoitakaan rakkautta. Halata ei saa, pussata ei saa, kehua ei saa, mitään ei saanut tehdä. Tai sait, mutta se liittyi aina lähinnä narsistin palvelemiseen, lopulta se mitä sain häneltä takaisin oli laskettavissa sormin. Puhuttiin pienistä murusista. Kerran hän antoi ilmaiseksi äänikirjan, pienempi lahja tuntui kieltämättä arvostettavan hyvältä, mutta lopulta tuli mietittyä miten paljon enemmän itse olit antanut. Mietitkö olevasi tänään ihanan samassa veneessä?

Et ole sentään ainoa. Henkilö, jota rakastin kaikkein eniten muuttui muutamassa hetkessä henkilöön, jota vihasin kaikkein eniten. Matkailu kultani luo oli rasittavaa, koska tiesin mitä odottaa. Joku, joka ei koskaan sanonut moikka, tervehdys oli laitonta. Joku, joka ei koskaan tuntunut iloitsevan käynnistäni, vaan lähdit takaisin nukkumaan. Joku, joka ei tiennyt miksikö rakastin häntä. Christian, joka ei tiennyt millä tavalla rakastaa takaisin. Joku, jota ilman voisin paljon paremmin tänään ja vielä myöhemmin.

Narsisti ei palvele, ensisijaisesti palvellaan narsistiani

Narsisti tuoreissa suhteissasi on maailman parasta seuraa. Hän rakastaa sinua, hän löytää teille aikaa ja hän on kiitollinen tästä. Parisuhde tai ystävyys on alkuun hyvin toimeentulevaa ja työskentelettekin kaksin parempaan huomiseen. Kuukausien päästä tämä alkaisi muuttua yksipuolisemmaksi. Narsistin maski tippuisi vihdoin, ja hän alkaa näyttää todellista itseään. Pian hän alkaa suuttua erittäin pienistä asioista, vaatimaan täysin mahdottomia suhteessasi, ja yhtäkkiä mihinkään ei ollakaan tyytyväisiä.

Hän vaati koko ajan enemmän antamatta itse mitään. Suhteen ulkopuolella, lähinnä muiden ihmisten seurassa, narsistisi on samaan aikaan toisenlainen. Hän on kiva, ystävällinen, hauska ja saattaa esittää että suhde toimii. Narsisti kertookin mielellään ostaneensa asioita itse sosiaalisessa mediassa, tai siitä sukulaisilleen, vaikka maksajana olisikin joku muu. Hyvin usein kumppani. Just niin tilanne oli ainakin minulla. Tuntui kummalta maksella narsistin puhelinlaskuja lähes jatkuvalta liukuhihnalta ja hän joi.

Hän olisi köyhiä, mutta hän ei ole halunnut tehdä asioille mitään. Budjetti oli tuntematon käsite, hän oletti joka viikko, että rahoja on rajattomasti. Hän kävelytti minua kalleimmissa ravintoloissa, ja aina oli kuulemma lompakko unohtunut kotiin. Silloinkaan ei osallistunut maksuihin, vaikka seteleitä olisi muutamia minun hankkimassa nahkalompakossa. Hänellä oli liian kalliita laskuja tuloihinsa nähden, esimerkiksi kotivakuutus maksoi 200 euroa vuodessa. Itse makselen samantapaisista vain 80 euroa.

Hardstyle soi uskottavasti Kintulammilla

Silloin, kun halusit halata häntä rakkautta osoittaessasi, hän kertoi "Nyt halaat puuta". Koko ajan teki mieli sanoa, että mitä jos halaisit pankkiautomaattia, jos vaikka antaisi rahoja. Hän suuttui siitä täysin ja saattoi mennä hiljaiseksi kokonaisiksi viikoiksi. Usein miehen saatavuustilanne oli hankalan oloista. Minun piti vastata narsistille vaikka keskellä yötäsi, mutta hänen ei koskaan tarvinnut vastata minulle edes päivälläsi. Viesteihin hän vastaili viiveellä tai ei ollenkaan. Joskus esti jopa viikoiksi ilman syytä.

Muutamankin kerran epävakaa kävi yllätyksenä fyysisesti kimppuun. Pelkäsin tätä paljon. Lopultahan parisuhde narsistieni kanssa oli sellaista, etten enää uskaltanut kieltäytyä, vaikka siihenkin minulla on oikeus. Kaikkea ei tarvitse kustantaa, etenkään sellaiselle ihmiselle, joka ei halua muuttua. Usein olikin helpompaa oppia sanomaan tahdon, koska se säästi raivopuuskalta. Toisaalta seuraava olikin jo ovella. Tämä lopulta johti siihen, että hän oletti minun suostuvan miltei kaikkeeni, joten käytti tätä hyväksi.

Luonnollisesti alun rakastava ihminen oli muisto vain, siksi noin parisen kuukautta sitten käveli pois suhteesta, ja tein sen yllättäen. Hänelle se ehkä tulikin yllätyksenä, koska lupasin, etten koskaan tekisi niin. Silloin hän oli kuitenkin rakastettava ja vielä normaali. Tämän päivän suhdetta en ole voinut enää sietää. Oli niin liian kova pala minulle, aivan liikaa draamaa, ja ajoittainen väkivalta on tullut elämääni. On helpompaa lähteä pois, koska talouteni onkin vihdoin vakaa, ja tämä mielialani aiempaa parempi.

Matkailulakon uusia elämyksiä, matkailulakko alkaisi

Narsisti vaati useita matkoja. Viroon, Ruotsiin, Amsterdamiin, Belgiaan, Japaniin — kustannuksillasi. Se halusi teettää jopa passin rahoillasi. Osasta näistä matkoista ollaan nyt nautittukin, mutta narsistisi suunnittelee jo seuraavaa, vaikka nykyinen ei ole vielä ikävä kyllä päättynyt. Tämä kävi lompakolle nyt erittäin kalliiksi. Mieheni ei myöskään tuntunut olevan kovin kiitollinen. Mikään, edes matkakohde tai huomionosoitus, saanut häntä voimaan paremmin. Puoliso oli nyt täydellisen puhki ja poikki sisältä.

Nyt ymmärrät ketä oikein rakastin. Rakastin hyvää maskia, ja nyt kun sellainen on tippunut, pettymys saapui suhteeseeni. Enkä voi sille enää mitään, sillä yritin kyllä myös itse muuttua narsistin toivomaan suuntaani, mutta mikään näistä lukuisista muutoksista ei ole vaativaa persoonaa miellyttänyt. Vihdoin tajusin, että ehkä se ongelma ei ole minussa, vaan toisessa puoliskossasi. Tämän tueksi oli kumppanin aidot diagnoosisi masennuksesta, ahdistuksesta sekä vielä ns. epävakaasta persoonallisuushäiriöstä.

Suhteemme oli todellakin epävakaa. Hän sai kuitenkin kuluttamaan niin, että minimalistina koit sen täysin ymmärrettävänä, sillä toisella oli aina paljon huonommin. Tuli vaihe päälle, jolloin en ole edes tilastoinut rahankäyttöä — tiesin vain sen olevan kohtuuttoman ylimitoitettua. Tästä syystä nyt olen ainakin loppuvuoden matkailulakossa. Minun täytyy säästää se, minkä olen vuodessa narsistille juuri menettänyt. Minun täytyisi ymmärtää, että iloa ei löydy Dam Squarelta taikka Damin lentokentältä.

Parisuhde-erot käsitellään pitkospuilla

Siksi kävi Kintulammilla. Yksin. Pari kuukautta aiemmin "pikaero" oli raskas tapahtuma, ja meinasin lähteä pikaterapiaan. En kuitenkaan tehnyt näin. En todellakaan ole menossa terapiaan narsistin takia, piste. Et ollut menossa myöskään Amsterdamiin, vaikka mieleni tekisi kaikkea. Otin päätehtäväksi sen, että tänään ei tuhlata. Lähdin sen sijaan Turkuun, ja vietin mitä mukavimmat päivät siellä työyhteisön kanssa, työnantajan piikkiin. Sattuipa tämä tapahtuma sopivasti, sillä kokemus vahvistaa lujuuttani.

Muista, kaksi kuukautta sitten meinasin lähteä terapiaan, mutta lopulta terapia löytyi Turun reissusta ja viikkoa myöhemmin hienolta Kintulammilta. Tuonne voit mennä luontobussilla Sorilasta ilmaiseksi vielä tämän syksyni viikonloppuisin. Kävelin tuolla 29 kilometriä, paistoin melko juustoista makkaraa, ja ennen kaikkea saunoin sekä uin. Tein tämän yksin, ilman narsistiani. En ole antanut narsistille tilaa elämässäni. Narsisti ei pilaa elämääni. Otat itse koko vastuun elämästäsi tehden sarjasta paremman.

Helsinki-Vantaan lentokenttä ei voisi olla ratkaisu kaikkiin parisuhdeongelmiin ja eroihin. Nyt en voi tuhlata viikkojen työpanoksiani minuutin aikana tilattavaan valmismatkaan Eurooppaan. En ainakaan silloin, jos narsistini ei edes osallistu omavastuulla. Tein siinä virheen, että annoin vain mennä, koska koin empatiaa häntä kohtaan. Hän ei olekaan rahattomana päässyt itse Kamppia pidemmälle. Oikeasti olisi pitänyt sanoa, että voisit tulla mukaani, jos maksat lentojasi. Olisiko maksanut, viinat kaapissa.

Miksi narsisti estää sinut, äitinsä ja muut viestimästä

Narsisti olisi ennen muuta pelaajia. Suhde yhden kanssa oli täydellistä peliä. Sanoit tuon mielipiteesi, etkä kuullut hänestä enää viikkoihin. Vastasin puheluun sekunnin liian myöhään, eikä sinulle soitettu koko loppuviikon. Kysyit häneltä miksi hän ei puhu, etkä päässyt enää soittamaan. Narsisti on estänyt. Kieltämättä estäminen on säälittävin ja lapsellisin peli, joita narsistit haluaisivat pelata kanssanne. He estävät meidät eri syistä, mutta tärkein syy on saada meidät hallintaan ja ehdottoman alistuvaisiksi.

He tekevät sotkua ilman katumusta, koska he tietävät, että tulet kiertämään nuo estot hulluna. Haluat tietää mitä täytyy taas korjata, että tyytymätön olisi vähän aikaa tyytyväisenä. Mikäli saanet yhteyden, sähköpostiin tai firmasi puhelimesta, he tulevat haukkumaan sinua heikoksi. He tietävät, että rakastat heitä ja he tietävät, että olet stressaantunut ja huolissasi. Useimmiten he estävät sinut, kun on tuorein kumppani löytynyt. Narsistilla onkin jo useita lähteitä, jotka tekevät palveluksiaan hänelle koko ajan.

Samalla tunnet, että he eivät välitä sinusta. Mieheni ei vastannut mihinkään, suhdeasioista ei päässyt enää jutella, ja kaikkea haukuttiin. Aiemmin nuokin asiasi olivat hänestä mielettömän hyviä. Huomaan pian, että estot tulevat kuvioon, kun ihannointivaihe on jo takana. Silti estot purkautuvat hetkeksi, kun heidän täytyy saada lisälaskuja maksuun. Esto purkautuu maksun ajaksi, mutta tämän jälkeen et kuule heistä mitään jälleen. Narsisti kyllästyy ihmisiin yhtä nopeasti kuin ostamiinsa tavaroihinsa velaksi.

Epävakaan kanssa keskustelu on vaikeaa

Narsisti kohtelee ihmiset toisin sanoen huonommin kuin tavarat. Patologiset ihmiset eivät siitä tunne sanontaa, jonka mukaan meidän täytyy rakastaa ihmisiä ja käyttää tavaraa, eikä toisinpäin. Mitä väliä? Huomaat tekeväsi mitä tahansa saadaksesi viestiyhteyden narsistiin. Haluaisit fiksata tilanteen, jonka takana et edes ole. Kaikki alkoi yhdestä väärästä sanasta, minkä narsisti on ottanut jälleen kerran liian henkilökohtaisesti. Maksoin esimerkiksi yhden laskun liian vähän, niinpä olet narsistille kelvotonta.

Sillä sekunnilla, kun estoja ei ole ja päätät soittaa, he estävät sinut uusiksi. Miksi? He eivät halua ottaa minkäänlaista vastuuta toimistaan, vaikka huolesi ja havaintosi olisivat perusteltuja. Heidän teot eivät vääriä ole, mutta se että päätit vihdoin soittaa ja saada rikollinen vastuuseen, on lähestymiskielto heti. Humalassa halusi sellaisen tehdä, kun koin hyvänä selventää tilanteen perin pohjin. Mitä tapahtui nyt, ja mitä olisin voinut tehdä toisin. En varmaan mitään, teko mikä hyvänsä on narsisteille koston aika.

Ei ole väliä miten empaattinen olet, ja kuinka hyvä ihminen olet, tai miten monia tuhansia olet omaan rakkaaseen investoinut he estävät sinut pahimpaan mahdolliseen aikaan. Eivätkä sitten millään suostu kommunikoimaan. He kommunikoivat nyt lyhyesti, että saavat seteleitäsi omiin taskuihinsa. Olet näin koukussa tähän, että makselet mitkä tahansa lunnaat niihin keskusteluyhteyksiin. Mikäli he päättävät poistaa estot uudelleen, älä vielä juhli, sillä työ on kesken: he haluavat puristaa sinusta hieman lisää.

Mitä opin seurassa: "Lähtö on suorastaan lottovoitto"

Olin parisuhteessa neljä vuotta nuoremman miehen kanssa ja opin noin vuoden suhteesta kolmetoista + 2 asiaa. Asiaa, joita saatat myös oppia vastaavanlaisessa parisuhteessasi, vastaavalla kokemuksella.
 1. Olen oppinut, että ainoa tarkoituksemme on saavuttaa aito hyvinvointi kullakin hetkellä. Voimme löytää tämän ihanan hetkeni edes hieman todennäköisemmin ilman hermoja vievää narsistiasi.
 2. Olen oppinut, että elämä on sarja hetkiä, ja ennen kaikkea mitä teemme niillä. Mitä teemme näillä nykyhetkillä. Narsisti eli sen sijaan vanhoja murheita miettimättä hetkeäkään parempaa tulevaa.
 3. Olen oppinut, että monet loukkaantuneet ihmiset voivat tehdä vahingollisiakin asioita etsiessään parannustaan. Ymmärrän kuitenkin, että emme koskaan houkuttele vahinkojasi, ellei se heijasta myös omaa olemustamme. Sinun täytyisi kävellä pois kaikista vahingollisista ihmisistä, tyylillä.
 4. Olen oppinut, että tällaista elämää ei pidä elää tuskassa, epätietoisuudessa ja epävakaudessa, sillä kivun tulisi olla ohimenevää. Tämän aikana toimi itsekkäästi löytääksesi rehellisen harmonian.
 5. Olen oppinut, että rakkaus vaatii panostuksia myös toiselta osapuoleltasi. Narsisti rakasti alkuun, maskin takaa, siksi suhde muuttui äkkiä yksipuoliseksi. Rakkaus tulee sisältä, ja sinulla on oikeus vaatia enemmän tältä parisuhteelta. Narsisti ei kuitenkaan rakasta edes itseään tai omaa äitiään.
 6. Olen oppinut, että ennen kuin narsisti pystyy ensin rakastamaan edes itseä, tuskin saat suhteelta mitään arvoa elämääsi. Olisi ehkä pakattava laukut ja lähdettävä vihdoin varmaan äkkilähtöön.
 7. Olen oppinut, että sinulla voi olla kaikki tarvitsemasi rahat elämään, eikä sinun tarvitse uhriutua niiden saamiseksi, toisin kuin narsistin. Ole itsekäs, koska voit, äläkä enää anna kaikkea heille.
 8. Olen oppinut, että masentunut, ahdistunut tai muuten henkisesti sairastunut ei koskaan parane avullasi. Voit siivota, rakastaa, pestä pyykit ja maksaa laskut, ja edelleen edustaa turhaa. Narsisti haukkuu sinua mielellään vaikkapa ihan päivittäin. Muistan edelleen sulatuksen, joka minulla oli saranoita voidellessa, kun hän sanoi että vain idiootti voitelee jotain oven saranoita särinäänsä.
 9. Olen oppinut, että tyhjää tunteva narsisti elää veloissa, ja tuhansien velat aiheuttavat pakollisia kustannuksia sinulle. Silti, vaikka miten autat, suhde ei muutu ja shoppailut eivät lakkaa. Narsisti tarvitsee enemmän ja parempaa, vaikka hänellä olisi jo sänky, hän haluaisi jo vähän leveämpää.
 10. Olen oppinut, valitettavasti suhteen lopussa, että yksi ulkomaanmatkanne vuodessa Eurooppaan riittää. Asenne ratkaisee, ja muut järkilomat voi viettää kotimaisissa maisemissa, jäisivät ainakin veroeurot Suomeen. Toisaalta metsänne on kiistattoman lähellä, parasta pariterapiaa juuri nyt.
 11. Olet oppinut, että saatat joutua kärsimään tuskastasi tällaisen ystävän tai puolison kanssa, ja nyt pidän sinulle tyhjää tilaa, missä voisit antautua hyvinvoinnille joka voittaa. Se vaatisi vähemmän lujuutta ja tarjoaa enemmän. Älä pelkää, pelko on vain mielen funktio. Unohda tästä koko juttu.
 12. Olen oppinut, että nämä elämänopit ja yhden läpi kulkeminen parhaalla mahdollisella tavalla on kunnia-asia, joka viehättää minua kaikkein eniten. Toiveenani on se, että löydät parhaan elämän omasta takaa. Toivon, että löydät kauniin totuuden, joka auttaa sinuakin löytämään lyhyimmän polun parhaaseen elämääsi. Ansaitset ystävällisyyttä. Ansaitset onnellisuuttasi. Ansaitset jotakin parempaa. Heijastelen teille, mitä narsisti opetti minulle, yksin on turvallisempaa. Ainakin siihen asti, kunnes löydät uuden ihmisen, jonka kanssa nappaa. Hengitä syvään nyt. Lähde menemään.
 13. Olet oppinut, että pari- tai ystäväsuhteen on oltava tasavertaista. Ei voi olla niin, että olet orjana toiselle ja hän määrittelee miten, koska ja kuinka saisit häneen yhteyden. Kyse ei siis ole mistään diktaattorisuhteesta. Mikäli henkilö rakastaa sinua oikeasti, hän haluaisi muuttua, keskustella ja sopia riitatilanteet poliittisesti, mutta kaikki mitä saat on tätä. He käyttävät sinua ensin hyväksi, useita kertoja kaikkein mieluiten, ja sitten unohtavat sinut yhdessä hatun tiputuksessa perään.
 14. Älä koskaan riko lupauksiasi ja pysyttele niissä. Älä vastaa yhteydenottoihin. Olet vapaa. Unohda huijarin, lopetat lukuisat yritykset tilanteen aukaisuun. Edessä on uskomaton lottovoitto, hankit. Näytät narsistille, että tajuat miten ilkeää peliä hän pelaa seuraavan terapia-asiakkaan kanssa.
 15. Olen oppinut, että narsisti on lopultakin vain kateellisena, jos hänet jätät ikiajoiksi. Hän ei kestä sitä, että eroat hänestä ja alat elää normaalia elämää samalla, kun hän on syvällä kuopassa. Anna kun sanon, jätä hänet sinne kuoppaansa, nousee jos haluaa. Niin olet noussut itsekin sieltä nyt.
Ratkaisu on helppo, poistu vaara-alueelta. Älä pidä pienintäkään kontaktia tällaisiin ihmisiin. Mikäli yhteys on tarpeen, esimerkiksi sukulainen tai veli, pidä yhteyttä valikoidusti ja vain aidosta pakostasi. Muista, että olet vapaa ihminen, ja pienen työn jälkeen ansaitset elää. Narsisti ei tule koskaan elämään onnellista elämää, vaan ne ovat niin kateellisia siitä, että voisit poistua kuviosta menettämättä mitään. Estetyksi joutuessa nyt, ajattelet tästä enää suljettuna ovena, mahdollisuutena uudestisyntymiseen!

Yhteenveto: vaikka kuinka vaikeaa, äkkilähtö helppoa

Yksi narsistisia piirteitä omaavan erikoinen taito on laittaa sinut ensin epäröimään itseäsi, pitämään itseäsi jopa täysin hulluina, ja sen jälkeen se pilkkoo sinut. Tietysti silloin, jos et ehdi lähteä jo. Tajusin olevani vaikeissa suhteissa nyt viime vuonna, mutta en ollut vielä herännyt täysin. Hänen uusi muutto aiheutti sitten ruljanssin, suuria menoja minulle, ja ennen kaikkea kun aloin viettää hänen kotona jopa viikkoja kerrallaan — totuus alkoi paljastua kauas. Hän oli ilkeä, patalaiska, ja syytti mieluusti muita.

Tällaisissa suhteissa sinun tunteillasi, huolillasi, kysymyksilläsi tai toiveillasi ei tunnu olevan mitään merkitystä. Lupaukset ovat vain sanoja, jotka ovat sopineet tiettyyn hetkeen, jotta hän saisi mitä ikinä haluaa. Sen jälkeen hänen ei tarvitse tehdä mitään, koska muistelet niitä parhaita hetkiä sängyistänne. Ehkä pelkäät jopa lähteä tällaisista suhteistasi, ehkä hän on saanut pankkitilisi täysin kuiviin. Narsisti rakastaa tästä, että kaikki on hänen omissa kätösissä, ja että muut tottelevat häntä niin avokätisesti.

Narsisti ei kadu enää yhtään, ei. Saatat olla nurkassa, pölyinen ja esine, vähän niin kuin siivousmoppi. Narsisti ei kuuntele. Narsisti ei keskustele. Narsisti ei rakasta, ei. Siinä vaiheessa, kun ymmärrät nämä, kävely palaneesta suhteesta tuntuu ihanan vapauttavalta. Saatat kuitenkin kärsiä ensin, mutta minulla on sinulle parasta uutista. Eniten kärsisikin lopulta itselleen sokea, tunnoton, vastuuton ja narsistisen ylpeä, usein yksin jäänyt vähättelijä, joka ei vieläkään ymmärrä miksi kaikki ovat hänet nyt jättäneet.

Narsisti ei tule kuntoon, koska todennäköisesti mies ei mene terapiaan, ei. Narsisti ajattelee itsestään niin, että hänessä ei voisi olla vikoja. Vika on aina muissa, ja tätä hän haluaa istuttaa myös terapeuttiin pariterapioissa. Tästä syystä pariterapia narsistin kanssa onkin miltei merkityksetöntä ja varmuudella rahanhukkaa. Sinä maksat. Muistan hetkeni, kun kävin narsistin ja tämän äidin kanssa pariterapiassa, ja odotin heitä käytävällä. Riitoja kuului käytävän loppuun asti, enkä toiminut ajoissa. Hävettää, joo.

Jokainen yritti sanoa vuorotellen, että vika ei ole hänessä. Syyttelevät siellä toisiaan noin 45 minuutin ajan. Menetit elämästäsi vuoden tai jopa kaksi turhaan ihmiseen, mutta löydät oikealle reitille aina, jos sinussa on voimaa — juuri sitä voimaa, jota sinua vähättelevä eniten pelkää tulevien lähtöjen hetkillä.

Tarjoan ilmaisia matkailulippuja aitoon ja tuntevaan inhimillisyyteen kaikille suhteesta lähteneille.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Limsaholismi ohi, järkivihreyttä kuntiini

Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Paskavuoren huippuni on takana, tästä

Chromebook nopeammaksi ja helposti

Jyri, oliko uniikki INFJ-persoonallisuus

Näinkö päädymme narsistien ansoihin

Mieluummin teen muistoja kuin rahoja

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä