Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Kuvittelepa nyt että matkustat junassa moottoritiellä. Ei ole kovinkaan hyvää kyytiä tämäkään valtion moottoriteillä. Nyt pyydän sinua kuvittelemaan jo ystävyys- tai parisuhdetta empaatikkona narsistin kanssa. Ei tuokaan kaksinen matkasi. Ihmettelet jo aiemmista, että pois lähdin, eikä mikään ihme. Nyt olen Pirkanmaan tilausliikenteen bussissa ja nautin suosikista Kodex feat. Steklo - I'm Alive (Original Mix). Linkitän sen nyt Spotifyn kautta ja se on kyllä jännä biisi. Tunnen iloa ja vapautta sitä kautta.

Jätin oman mieheni 14. heinäkuuta. En ole täydellinen, mutta kultaan en saanut yhteistyötä. Narsismi on viisainta nähdä eräänlaisena jatkumona, jonka paremmassa päässä on hyvin erehtyväinen ihminen ja huonommassa päässä jatkuvasti riitaa hakeva psykopaatti, vähättelijä ja vuoristoradan pikku pomo. Terapiaa välttävä narsisti saalistaa uhrin, ottaa kermat päältä, ja sen jälkeen hän hylkää ellei tämä ehdi ensin. Narsisti osaa toimia taitavana näyttelijänä kaikissa tilanteissa. Mies oli patologinen valehtelija.

Toisaalta narsistilta onnistuu myös manipulointi tyylillä. Monet uhrit heräävät todellisuuteen vasta, kun suhde on jo ihan loppumetreillä, ja loputtomaan vuoristorataan on kyllästynyt. Narsisti ajattelee parisuhteesta terveen empaatikon kanssa eräänlaisena buffetpöytänä, kaikkea saa aina rajattomasti, ja kun buffet loppuu ravintolan konkurssiin siirrytään toiseen pöytään. Narsisti ei välitä muista, jotka eivät ylety pöydän antimiin. Pöydässäkään narsisti ei tunne mitään kiitollisuutta itse tarjoilijalle.

Olin täynnä sitä suhdetta. Jos kieltäydyin antamasta säästöistä rahaa laskuun, mies alkoi höyryämään ja uhkailemaan, milloin itsemurhalla ja milloin suhteen päättämisellä. Tarkemmin kun mietin, meillä mitään suhdetta ollutkaan. Mies oli Match.comissa etsimässä uutta koko ajan. Hän istui salakavalasti vessassa lukkojen takana lompakko, puhelin ja kannettava tietokone haarojen päällä. Miten kauan hän istui siellä, hyvin usein huomautin: mikä vessassa käynnissä kestää parhaimmillaan 30 minuuttia.
Narsisti ei ollut kiitollinen juuri koskaan. Kiitoksiahan kuulin kerran kuukaudessa. Mukavuudenhaluinen hän oli juuri ennen manipulointia: silloin tiesin että mies haluaa jotain. Amsterdamiin sun masseilla, taas!
Pääsin irti suhteesta tietäen, ettei sitä koskaan ollutkaan. Suhteen täytyisi olla tasavertaista. Suhteessa en nauti, jos narsisti haluaa vapaata suhdetta, että voisi tavata jotain muutakin välillä. Christianilla on tänään syntymäpäivät ja hän yritti houkutella tekstiviestillä, mutta en ole vastannut tähän mitään.

Klassinen imurointiyritys. Varmasti kaipaa lahjaa, joita annoin viime vuonna laivalla, saamatta viikon päästä itse mitään. Mies ei ollut tuntevinaan syntymäpäivääni, ja jos lahjan sain, oli se aina arvoton.

Silloin ostin 50 eurolla tuotekassin, ja sain halvimman kynttilän, mikäli sattui enää muistamaan.

Narsisti antaa useimmiten vähän, mutta ottaa ahmimalla kaiken

Narsistisesta tai epävakaasta persoonallisuudesta kärsivä potilas antaa hyvin vähän, mutta ottaa itse mielellään kaiken saatavilla olevan herkun. Hän oli etuoikeutettu parhaaseen kohteluun, kun täällä sain suhteemme aikana lähinnä keppiä. Jos narsistin vaatimuksia ei täytetä, esimerkiksi sanomalla ei hänen unelmaan saada uunituore pakastin, hän alkaa höyryämään, raivoamaan ja jopa uhkailemaan lähdöllä. Normaalista keskustelusta, vastavuoroisuudesta ja sovittelusta ei ole mitään tietoakaan.

Narsisti antaa kaiken likaisen työn täysin muiden hoidettavaksi, mutta ilmaantuu salamana paikalle, kun muilla on jotain annettavaa. Sellaista annettavaa mistä narsisti saattaisi hyötyä. Omassa suhteessa narsisti antoi mielellään kaikki rutiininsa ja muut pahatkin herkkunsa omassa kodissaan minulle, kun itse nautti elokuvien katselusta, pelaamisesta Playstationilla tai tavaran ostamisesta vähällä rahallaan laskujen maksamisen sijasta. Hän tiesi, että minä tai lähin sosiaalitoimisto maksamme osan niistä.

Miehelläni oli kaikkiaan noin 15 000 euron velat. Jos otin velan puheeksi, olin pian itse hänelle velkaa. Piti maksaa muutaman laskun, puheliittymistä kalleimpiin imureihin, koska hänen mielestä ei ollut varaa hoitaa niitä itse. Jos narsisti tiesi aikeistani suunnitella matkaa, hän ilmaantui omaan elämääni aktiivisena seuralaisena siihen asti, kunnes palkintoja oli jaossa. Matkan jälkeen hän saattoikin jäädä kotiin makaamaan eikä pitänyt mitään yhteyttä. Hiljainen mykkäkoulu oli nimittäin lähes jatkuvaa.

I'm Alive for the first time in my life

Narsistin ainoa kaveri on kylän ulosottomies. Muut ihmiset ovat puhtaasti hyväksikäyttöön. Omasta mielestään narsisti saisi itsekin laskut maksettua, jos häntä vain huvittaisi kouluttautua ammattiin tai lähteä töihin. Hän tietääpi historiasta, ja mielellään omistaa paljon kirjoja, joita ei masennuksen takia jaksa lukea kantta pidemmälle. Hän uskoo menestyvänsä kaikissa opinnoissa, jos vain häntä sattuisi huvittamaan ammattiopistoon lähtö. Hän alkaakin pian kuvittelemaan olevansa alojensa mestari.

Nähdessäni hänet ja huoltomiehen kotonaan, hän kertoi tietävänsä paremmin kuin huoltomies, että koko hana pitää vaihtaa. Hekan huoltomies sanoi, että hanan liikuteltavuus on kyllä tiukkaa, mutta tiivisteet vaihtamalla se helpottuu. Näin siinä kävi, vaikka narsisti ei olekaan uskonut asiaa. En yhtään epäile sitä, miksi kyseinen huoltomies ei koskaan kiirehtinyt töihin hänen asuntoon. Todella hankala asiakas, joka valitti hänelle siitäkin, että vessan kannessa on lähtemätön tahra. Kansi vaihtoon nyt!

"Sai uuden WC-kannen, mutta ei ollut mielekäs", huoltomies sanoi. Viikon päästä käski minut, omalla rahalla, hankkimaan Ikeasta hitaasti sulkeutuvan Kullarna-kannen. Minähän hankin, koska totaalinen kieltäytyminen olisi tarkoittanut sotaa, vieläpä suostuin asentamaan sen. Häntä ei koskaan huvittanut likainen työ, varsinkaan vessassa. Hän ei ole kiittänyt asennustyöstä, enkä ole pahemmin kiitostakaan kuullut itse kannestakaan. "Vanha" jäi sitten lojumaan tarpeettomana tavarasta täyteen kaksioon.
Christian sai hidasta palvelua huoltomieheltä, kaikki kuuli heti. "Hekan huoltomiehet pitäisi potkia ulos". Johtuisiko käytöksestä? Täällä jätän huoltopyynnön Kotikadulle, huoltomies on paikalla seuraavana päivänä.

Älä vain itke, älä edes alistu, juokse katsomatta takaisin muualle

Suunnittele lähtöä heti kun näet, että suhteenne ei toimi. Jos löysit ensimmäisenkin viitteen kaverisi tai kumppanisi persoonallisuushäiriöstä, lähde heti. Mitä aiemmin lähdet suhteesta, sitä vähemmän narsisti ehtii rikkoa. Vaikka narsisti ei viitsi tehdä kaikkea onnelliseen elämään tarvittavaa työtä, hän mielellään syyttää hänen onnettomuudesta muita. Hän luulee olevansa hyväntekijä, joka tekee kaiken pyyteettömästi, ja uhkailee tehdä jopa itsemurhaa jos et ihan tanssikaan hänen toiveiden mukaan.

Mitä pahempi persoonallisuushäiriö kumppaniltasi löytyykään, sitä isompi haaveiden ja todellisuuden välinen kuilu on. Puheiden, eleiden ja toimien ristiriita syö jatkuvastikin narsistin uskottavuutta. Myös käytöksen arvaamattomuus etenkin epävakaalla persoonalla vie luottamuksen koko suhteelle. Jos on itse ilkeä, negatiivinen ja elämäänsä kyllästynyt, ei voi vaatia kumppaniltakaan positiivisuutta, iloa ja hyviä tekoja. Kumppani jossain vaiheessa kyllästyy alistumiseen ja jättää narsistin huoneeseen.

Ulkoistamalla omat tunteet ja ongelmat muualle narsisti saa elää rauhassa omaa satumaailmaa. Hän voi uppoutua yksin leffoihin, sarjoihin, peleihin ja loputtomiin uutisvirtoihin. Hän uppoutuu kaikkeen, paitsi itsensä kehittämiseen, kouluttautumiseen tai sen työpaikan hakemiseen, koska häntä ei nyt vain edelleenkään satu huvittamaan. Juokse pois suhteesta, ja olen jo varma että toimit niin kuin minä, teet työtä ja saat rahaa. Luet kirjoja narsismista, käyt lähimetsässä ja yrität parantaa tätäkin maailmaa.

Vapautta ilman narsistia juhlitaan näin

Ehkä yrität palata aikaan ennen narsistia, jolloin olit tosi onnellinen, ja olen varma että onnellisuutesi löytyykin vielä. Niin kävi minulle, sillä aika parantaa haavat. Neljä kuukautta ilman yhteydenottoa on tehnyt minut niin onnelliseksi, etten enää kaipaa rikkinäisiä ihmisiä. Jos liikut rikkinäisten ihmisten kanssa, sinusta tulee pian yhtä rikkinäinen kuin he olevat. Liian pitkä suhde narsistin kanssa voi myös laukaista traumaperäisen stressihäiriön, ja olen varma ettemme halua kokeilujaksoa itsellemme.

Juokseminen on tästä syystä todella tärkeää, ja sen voi tehdä, jos omistaa jalat. Saat juosta aika kovaa. Ennen lähtöä kannattaa tehdä muutamia asioita. Jos narsistin asunnossa on omaisuuttasi, roudaa sitä hiljaa vaikkapa hänen nukkuessa pois, ja vie myöhemmin kotiisi. Älä kerro narsistille lähdöstäsi, koska narsisti saattaa hätääntyä, ja alkaa toistaa samaa asiaa yhä uudelleen. Rakkaus palaa kuvioon, ehkäpä myös sänky herää eloon, mutta tämä on yksi tapa monista saada uhri jäämään vaikkapa hetkeksi.

Uhrin poistuminen narsistin elämästä tarkoittaa ainakin sitä, että buffet sulkeutuu tänään normaalia aikaisemmin, eikä enää koskaan palaa linjoille. Nyt tuli konkurssi! Lähdön aikana, mikäli siitä kertoo, narsisti saattaa myös käyttää väkivaltaa, sen uhkaa, tai vetää jo itsemurhakortin esiin. Empaatikko ei pysty poistumaan tilanteesta, jossa toinen on vaarassa. Siksi itsemurhalla pelottelu saattaa peruuttaa buffetin sulkeutumisen. Jos lähdet pian, lähde ilmoittamatta, ja kutsu tarvittaessa poliisit avuksi.
Vuosi riitti minulle toteamaan, että en tällaista pitempään jaksa. Okei, seksiä siellä ja täällä, mutta sitten kamalaa peliä. Saat olla onnellinen, jos et ole estetty puhelimessa. Jos olet, kommunikointi on hankalaa.

Epävakaa tai narsistinen persoonallisuus, lapsi aikuisen kehossa

Suhteessani huomasin, että narsisti on todellisuudessa lapsi. On monia syitä mistä narsismi syntyy. En ole mikään lääkäri, tai edes psykologi, mutta käsittääkseni narsisti on jäänyt lapsena ilman huomiota. Tällainen tilanne voi syntyä, jos narsistin äiti oli narsisti, ja vähätteli lapsiaan. Lapsi ei ehkä ole saanut rakkautta, läheisyyttä, ja pahimmillaan joutui palvelemaan äitiään. Nyt tämä kehittymätön aikuinen odottaa, että joku muu palvelee häntä. Kerran olin itsekin palveluammatissa kyseiselle narsistille.

Hän mielellään vähättelee muita, aivan kuten hänen äiti, kun narsisti oli ala-asteella. Tuolloin kehitys kehittyy, ja jos ilkivaltaa ei huomatakaan ajoissa, tämä siirtyy ilman ratkaisua aikuisen kehoon. Tiesin tämän siitä, koska kumppanini puhui jatkuvasti masennuksestaan, lapsuuden traumoistaan ja vika oli aina muissa, ei koskaan hänessä. Empaatikkona lapsuuteni ei ollutkaan mitään kultaisinta aikaa. Silti en puhu siitä joka päivä muille, kuinka esimerkiksi koulukaverit yläasteella kohtelivat minua väärin.

Narsisti, ja etenkin epävakaasta persoonallisuudesta kärsivä, ei ymmärrä että ihmisissä on sekä hyviä, huonoja että näiden väliin sijoittuvia ominaisuuksia. Epävakaa rakastaa sinua yhtenä iltana ja vihaa sitä seuraavana. Hän ei tunne sitä, että kaikki tekevät virheitä. Taistelukentällä ovelasti argumentoiva, älykäs ja aggressiivinen narsisti on pelottava vastustaja. Jos sana ei mene perille, alkaa huutaminen. Vaaditaan poikkeuksellista rohkeutta nousta vastustamaan aggressiivista psykopaattia yksistään.

Tunnelin päässä on valoa ja iloa

Jos pääset lähtemään, aina löytyy toinen kuuntelemaan narsistin monologia. Lapsi aikuisen koossa mielellään haukkuu muita narsisteiksi. Meissä on tiettyjä narsistin merkkejä. Se mikä meitä erottaa todellisista narsisteista on se, että meidän narsismi on hallittua, ja näemme myös eriävät mielipiteet positiivisina emmekä pahastu kritiikistä. Siinä missä normaali ihminen ottaa aina vastuun jäädessään kiinni pienestä vilpistä, tuttu narsisti raivostuu niin perusteellisesti ja tekee huomauttajasta uhrin.

Ajan kanssa epävakaa persoonallisuus pyrkii hankkiutumaan kilpailijoistaan eroon. Erityisesti eroon halutaan silloin, kun kaveri, tuttava tai puoliso on saanut menestystä, kunniaa tai osoituksen toiselta narsistin ihailemalta henkilöltä. Narsisti saattaa hylätä, koska sait vihdoin pysyvän työpaikan, eikä hänellä itsellään ole vielä edes mitään ammattia. Jos narsisti ei itse pääse nauttimaan palkinnoistaan, hän mielellään rikkoo toisen ihmisen saamat palkinnot, sillä hänestä ne kuuluvat tietenkin hänelle.

Narsisti ei pidä menestyvästä kumppanistaan, vaikka ajoittain saattaakin onnitella. Kannattaa myös huomioida, jos epäilee kumppaniaan mahtavaksi narsistiksi, miten hän käyttäytyy julkisella paikalla. Omalla kohdalla narsisti arvosti minua muiden nähden, mutta ovien sulkeuduttua kaksin  ongelmat alkoivat heti. Ilman silminnäkijöitä narsisti voi kohdella sinua katsomallaan tavalla. Kerran kävimme strippibaarissa, missä narsisti osteli naisille juomia, ja aloin heti epäröidä pientä parisuhdettamme.
Jos narsisti saa tietää lähdöstä, varo vähän. Christian lupasi tuhota tulevaisuuteni, vaikka oli tekemässä minulle lähestymiskieltoa! Siitä, että pidin huolta, siivosin Hekan asuntoa, ettei vain olisi saanut häätöä.

Parisuhde narsistin kanssa on pelkkää teatteria ja raakaa peliä

Minulta on monesti kysytty, miten voin kaiken tämän jälkeen. Jaan parhaimmat vinkit kuinka vältät suuria mokia elämässä. Niitä mokia, joiden vuoksi narsisti hyväksikäytti minua raa'asti vuoden ajalta taloudellisesti. Tärkein juttu on se, että salailet rahallisia menoja esimerkiksi tuttavilta. He näkevät, että mun Christian pukeutuu kuin koditon, ja ihmettelevät kuinka hänellä on jatkuvasti varaa matkata Amsterdamissa, Kööpenhaminassa ja Ruotsissa. Hauskinta on se, että minä maksoin ihan kaiken.

Jos parisuhteessa et kehtaa myöntää äidillesi, että käytät mieheesi tuhansia, olet luultavasti suhteessa psykopaatin kanssa. Ehkä en halunnut myöntää asiaa edes itselleni, että hän oli tässä pikku suhteessa vapaamatkustaja? Koko suhde oli nimittäin raakaa peliä. Sanoit jotain, mistä hän kulloinkin saattanut suuttua, niin häntä ei saanut kiinni mistään viikkoihin. Viesteihin ei vastata, soittopyyntösi menevät vastaajaan, sähköpostit olivat menneet roskapostikansioon jo aikaa sitten. Mitä vielä, huvittavaa?

Yrittäisit tässä kommunikoida. Tylsää teatteria. Pitää jatkuvasti varoa mitä sanoo vai sanooko mitään, silloin ei ainakaan tarvitse katsoa mikäli päällesi käydään. Minua on suhteen aikana lyöty kasvoilleni, käsillä ja työkaluilla, ja on ihme ja kumma että olen ylipäätään elossa. Jos suhteessasi on samanlaista valtaa, mutta vain toisella, suosittelen juoksemaan. Et nimittäin voi nukkua toinen silmä auki. Narsisti pilaa kaiken, usein tarjoaa kaupan päälliseksi lukuisia seksitauteja, koska ehkäisyä he eivät tunne.

Kumppani pelaa kun siivoat, tuttu juttu?

Voin oikein hyvin nyt, koska elämäni ei ole enää teatteria. En enää pelkää nukkua. Selkä ei enää väsy loputtomassa kotisiivouksessa. Vaikka siivosin maanantaina, tiistaina olikin kämppä yhtä sotkuinen. Huvittavinta oli kuulla, voisitko mitenkään siivota taas. Ei saanut sanoa, että voisitko ainakin yrittää elää säntillisemmin. Tiedät kyllä, olisin saanut nyrkillä kasvoille, ja häädön kodista. Samaan aikaan yritin hölmönä sanoa kuinka häntä rakastan. Mutta jotain ihailtavaa tässä miehessä kuitenkin oli?

Janosin sitä läheisyyttä, jota alkujaan oli paljon. Muistan myös tilanteen, kun Christian halusi suudella kanssani. Muistelen sen, että matkalla äidilleni suutelimme Väinö Paunu Oy:n bussissa #146 matkalla Kyöstiin. Äiti näki koko ajan ihanan miehen, joka osasi käyttäytyä ja suhde näytti erinomaiselta. Kaikki oli hyvin muuten, mutta kodittoman muoti sai epäilemään. Äiti sanoi, että tämä kandidaatti ei voi olla hyvä sinulle. Ei edes kaverina. Enpä siltikään uskonut häntä, koska kaikki oli niin upeaa suhteessa.

Tämä vaihe on narsistisuhteessa loukutusvaihe. Tuon jälkeen tuttaviasi manipuloidaan ajattelemaan loistosuhteesta, kun verhon takana kaksin ongelmat alkavat. Sinua lyödään, juotte hyvin epämääräisiä drinkkejä, ja kun humalatila on kova: pankkitili aukeaa varmasti. Saatte vierailla narsistin äidillä, joka kehuu teitä maasta taivaaseen, kuinka Christian löysi niin hienon ystävän. Hän ei tiedä, että verhojen takana hän käy päälleni, ja kertoakaan ei oikein voi. Eihän äidin ujo Christian kenenkään päälle käy.
Narsisti pelaa kanssasi. Hän aivopesee tuttaviasi, sinut ja monia muita. Tulet janoamaan tätäkin peliä, koska haluat parhaan suhteen. Neuvon suoraan: lopeta tuo peli vaikka häviät. Häviämällä voitat mielenrauhaa.

Kuinka tunnistaa psykopaatti tai narsisti suhteessa

Suhteessa voi olla vaikeaa tunnistaa ongelmakohdat. Minulla kesti aikansa ennen kuin edes tajusin, että narsisti manipuloi minua, ja piilotti tarkoituksella epävakaan persoonallisuuden diagnoosia.

Huomaa, että diagnoosin voi tehdä vain lääkäri. Narsismi on persoonallisuushäiriö.
 1. Itsekeskeisen narsistin tarpeet ovat aina etusijalla eikä niistä voi seuraamuksitta koskaan joustaa. Jos et suostu maksamaan laskua, joka on rästissä viikon, hän uhkailee sinua saapuvalla lähdöllä.
 2. Narsisti ei kadu pahoja tekojaan, ei kiitä palveluksista, eikä hän myöskään pyydä ikinä anteeksi... Hän suuttuu leffaillan aikana niin, että ottaa viilin kädestä, ja ripottelee päällesi. Ei katumusta.
 3. Kykenemätön aikatauluihin (aina myöhässä), eikä sitoudu koskaan, suhteista velvoitteisiin. Hän ilmoittaa, että tulee paikalle kello 11, mutta sittenkin hän tapailee vasta muita, ja näette kello 13.
 4. Epävakaalla ihmisellä omatunto on lähes olematon ja muiden tunteet eivät juuri kiinnosta. Mikäli hän sanoo, että hänellä on olematon itsetunto, juokse pois! Minun olisi kannattanut, en juossut.
 5. Narsistilla on erittäin hyvä julkisivu, jolla hän tekee vaikutuksen ihmisiin, ja saa valtaa. Rakkaasi laukoo parasta läppää kaveriporukassa ja pyrkii olemaan muiden keskipisteenä lapsen tavoin.
 6. Psykopaatti ei siedä stressiä tai epämieluisia uutisia. Kova suuttumaan, jos sanot ei. Kokeile! Sepä oli vaarallista, jos kieltäydyit hankinnasta liian kalliina, hän yritti poistaa sinut talostaan heti.
 7. Vaihtaa jutun aihetta, mikäli puhut väärään aikaan, tai palauttaa häneen sopivana aikana. Kysyin, missä kävit eilen? Hän vastasi: "Katso Googlesta!". Miten vaikeaa onkaan vastata kysymykseen!
 8. Narsisti ei kysele mitä sinulle kuuluu, eikä hän koskaan käytä etunimeäsi keskustelujen aikana. Koira joutui mennä lopetukseen, ja laitoin viestiä surullisena, hän vastasi minulle vasta viikon päästä. "Päästä jo yli, hyvä mies!", vaan ei saa hänelle kertoa että päästä jo yli lapsuudesta.
 9. Vihaisia, ailahtelevia tunnetiloja. Apaattisuutta on usein. Suhde vuoristorataa, projisoi jatkuvasti. Voi haukkua pettäjäksi, vaikka on itse parasta A-luokkaa siinä. Tekee sinusta rikollisen kaikesta.
 10. Nukkuu lompakko patjan alla, ei anna käyttää henkilökohtaisia tavaroitaan, ei edes lainaksi. Eikä minkäänlaista halua lainata mitään, mutta sinä saat lainata heille kaiken, tai perästä kuuluupi. Et saa itse piilotella ruutua, mutta jos edes kehtaat vilkaista kun hän on tietokoneella, saat turpaan.
 11. Salainen elämä, piilottaa sen, mihin vähäiset rahansa on käyttänyt. Saattaa mennä kesken leffan Finnkinossa parturiin ja kotiin, vaikka valitteli päivää aiemmin siitä, ettei ollut laskuun rahaa. Vie tuon uudelle tasolle, uhriutuu tai tekee itsestä sankarin, "Ostin verenpainemittarin äidille!", eikä ollut muka rahaa hankkia sitä ensin itselleen, mietin miten hyvä juttu. Ostetaan sinulle, toki.
 12. Elää kuin kaatopaikalla, koti täynnä tavaraa. Hamstraaja, joka ei koskaan siivoa yms. Siivoat, että koti on piakkoin lähtöpisteessä. Avaamattomia laskuja on paljon. Ei peseydy koskaan, joten saapi rauhassa masturboida pornoon, samalla unelmoit olleesta seksistä. Peräännyt tähän tuoksuun.
 13. Kiitollisuutta on harvoin, voi unohtaa onnitella, eikä anna sitä palautetta. Odottaa sitä itse. Vain hänen ehdoilla kaikki. Jos narsisti kiittää, niin hän muistaa toki pyytää takaisin, korkojen kera.
 14. Hän onkin vakuuttunut, että tekee kaiken oikein, ja muut eivät vain tiedä ratkaisua tähän asiaan. Niin, joskus hän on noussut neuvomaan linja-autonkuljettajaa kuinka kuuluu pysäkeiltä lähteä. "Voin olla myöhässä, tai sinä voit olla etuajassa, mutta ovea et sulje nenäni edestä!". Niin niin.
 15. Haluaa viedä kumppanilta kaikki harrastukset, kaverit ja elämän suolat jättäen vain itsensä. Nyt alkaa koulutusvaihe. Sinua käytetään hyväksi, koska et löydä tukiverkkoa, ja sitten jäät yksiksesi. Suhteen lopuksi saatat tarvita vuosien terapiaa, jonka aikana narsisti rikkoo vielä monia muita.
 16. Ystävällinen ja käytettävissä vain, jos saa siitä jotain itselleen, muuten esittää hyvin kiireistä. Voit testata. Yritin soittaa, koska halusin apuja, ei vastattu. Mikäli tekstiviesti sattui livahtamaan läpi, jossa kerroin, että haluaisitko ulkomaille kanssani? Poisti estot Fleepistä ja ilmaantui salamana.
 17. Estää puhelut sekä viestit, ei pidä yhteyttä, ei osoita välittämisen merkkejä. Sopii viime tingassa. Soittaa pari kertaa nyt, jos et kerkiä vastamaan, hän on jo lähtenyt menoihinsa ilman sinua. Jos hänellä oli ideaa menoihin, mieheni vaati tekemään nopeita päätöksiä, tai kaikki oli peruttu.
 18. Kontrolloi muiden menoja, ja haluaa tietää niistä kaiken, mutta omia saa tehdä salaa ja vapaasti. Ei epäilystäkään. Tutkii salaa puhelimia, chatteja, ja päiväkirjoja, jos ne ovat helposti saatavilla. Et saa syödä. Mikäli on ruoan aika, ostamasi ruoka jaetaan tasan kahtia, muussa tapauksessa hän haarukoi lautaselta omaansa enemmän. Jos hän ei jaksakaan kaikkea syödä, saat pian lisää.
 19. Kertoo, olen ok, voin ihan hyvin. Salailee rahatilannetta ja eristäytyy syvällisestä keskustelusta. Se keskustelu pohjautui meillä lähinnä pintapuolisiin juttuihin, kuten julkkiksiin ja lehtiuutisiin, ei voinut keskustella mistään muusta. Sitten toki piti käsitellä hänen tunnetiloja tunteja putkeen.
 20. Tunnet olevasi yksin seurassa. Ei puhu vaan katselee elokuvia. Kuluttaa sinua olemassaolollaan. Pelaa jatkuvasti pelejä, vaikka olet aivan vieressä, ei osoita minkäänlaista kunnioitusta sinulle.
 21. Ei ole kiinnostunut ratkaisuista, ei sovittele riitoja, ja jokainen ratkaisusi on uusi ongelma. Mikäli yrität keskustella suhteenne ongelmista, hän siirtää keskustelut aina johonkin syyhyn vedoten.
 22. Hänen elämästä puhutaan jatkuvasti, mutta kumppanin elämän saat unohtaa. Siitä ei keskustella. Ei halua kuulla mitä kuuluu, ja jokainen saavutus tyrmätään sillä, että on paremmastakin kuultu.
 23. Valitsee jatkuvasti kurjista vaihtoehdoista itselleen edullisimman ja joku muu ottaa vastuun. On ilkeä koirille ja sinulle, ei anna syödä, säännöstelee ruokailua, kun itse saa syödä miten haluaa.
 24. Narsistinen persoonallisuus ostaa uhrin liiallisella rakkaudella ja seksillä joka loppuu pian. Ensin sinuun rakastutaan, sitten harrastatte seksiä joka päivä, kunnes hän vaihtaa sinut nettipornoon. Näin itsetuntosi halkeaa palasiksi, koska et olekaan enää niin viehättävä hänestä. Olet tarpeeton.
 25. Narsisti hakee mielellään uusia miehiä ja naisia, eikä kerro miksi on Tinderissä vieressäsi. Rakas huomaa, että saatat nähdä konepellin alle, joten nyt täytyy olla perillä siitä kuka on seuraava. Nyt kannattaa tehdä show'ta, jotta uusi kumppani näkee miten hullu oletkaan, kun edelleen kaipaat.
 26. Psykopaatti ei hakeudu hoitoon, koska ei ole mielestään hoidon tarpeessa, sinä olet. Psykopaatti manipuloi kiireellä tekemänne lapset välttämään muita, kenties kumppanin vanhempia. Hän ei anna lapsen tavata mummoa tai vaaria, ei anna olla siellä edes yötä. Narsisti valvoo mitä teet. Jos katsoit muita, petät. Jos katsot koko ajan kengänkärkiäsi, petät. Tee mitä vain, teet aina väärin.
 27. Narsisti uskoo salaa sisimmässään, että onni tulee rahasta sekä tavarasta. Velkaantuu jatkuvasti. Hän olettaa, että jos hänellä on velkaa ja sinulla on säästöjä, niin sinun täytyisi maksaa velat.
 28. Huijarin, riistäjän ja veronkiertäjän rahat pitäisi palauttaa parisuhteessa hänen hallintaansa. Eräs nauttii siitä, että voi itse kuluttaa miten haluaa, kun toinen maksaa kaikki juoksevat kulut itkien.
 29. Narsisti luulee olevansa talousasiantuntija ja kertoo mielellään mihin et saa rahojasi käyttää. Saat käyttää rahojasi ilman muuta häneen, joten valmistaudu maksamaan myös seuraavat 4G-laskut. Jos kehtaat mainita jotain, että käytit häneen tässä kuussa jo satasia, hän tekee sinusta uhrin.
 30. Kotonasi omat säännöt: hän nukkuu missä haluaa, nukkuu todella pitkään, häätää sinut sohvalta ja istuutuu sinne itse makuulle sen jälkeen kun on ensin tyhjentänyt jääkaapin Pirkka-oluistanne. Mikäli olet poissa, niin hän elää vapaasti kuin omassaan, käytettyjä astioita ei tietystikään pese.
Kannattaa lähteä heti, jos olet vähänkin varma narsismista parisuhteessa, ja ennen kaikkea jos edes muutama kohta mainituista löytyvät suhteestasi. Muista, että olet voittaja, jos pistät pelin poikki. Oli melko turhauttavaa, että en saanut nukkua omalla sängyllä kotona. Narsisti oli sitä mieltä, että jos hän ei siellä nuku, saanen maksaa. Milloin viimeksi kävit vieraalla, ja nukuit kutsujan sängyllä? En kehtaisi ajatella kyseistä asiaa koskaan, että menisin vieraille yöksi valtaamaan kodin haluamallani tavalla.
Täällä vihelsin pelin poikki nopeasti, kun huomasin että mieheni olikin Tinderissä sekä Matchissa. Otin asian puheeksi ja hän nauroi, että olen siellä huvin vuoksi. Ai huvin vuoksi ja kesken Scifi-leffan kampaamoon?

Yhteenveto: loppuunpalaminen on pääteasema, jonne et halua

Omassa suhteessa olin loppuun palanut. Loppuunpalaminen tarkoittaa sitä, että ongelmasi suhteessa ovat isompia kuin voimavarasi niiden käsittelemiseksi. Se on raskas taakka kantaa, siksi suosittelen kirjoittamaan epävakaalle narsistille viimeisen jäähyväiskirjeen silloin kun olet jo lähtenyt pois. Kerro miksi lähdit antamalla tärkeää palautetta, mutta älä odota anteeksipyyntöä, odota korkeintaan uutta raivokohtausta. Näihin, tai muihinkaan narsistin omituisiin laukauksiin ei kannata vastata koskaan.

Vuoden suhteessa menetin hieman säästöjä, energiaa, ja hyvinvointia. Neljä kuukautta myöhemmin ilman kontaktia kaikki palautuu ennalleen. Säästötilille olen saanut laitettua enemmän kuin menetetyt rahat ja hyvinvointi on sitä parempaa mitä pidempään elän ilman tätä narsistia. Hänen kanssa ei edes kehdannut ulos lähteä, koska hän pukeutui kuin koditon. Ihmiset katselivat hyvin pukeutunutta Jyriä ja kuinka tämä liikkuu täysin päinvastaisesta suunnasta tulevan 25-vuotiaan Christianin kanssa.

Narsistin kanssa ei kannata neuvotella. Hän on huono neuvottelemaan ja hänen mielestään olet aina itsekeskeinen, kun et taaskaan suostunut maksamaan lainaa, tämän tai edellisen kuun osalta. Minulla meni niin paljon rahaa häneen, että omat hankinnat jäivät härskistikin väliin. Jossain vaiheessa tuntui siltä että narsistilla oli enemmän parempaa tavaraa kuin minulla. Erottuani hankin kämppääni vihdoin paremman sohvan ja paremman sängyn Sotkasta. Vanhat olivat sopivia lähimmälle kaatopaikalle.

Toisaalta terapiaan psykopaattikin minusta kuuluu. Älä pidä väkisin suhteesta, joka ei toimi. Muistapa irtaantua, koska tämä on paras tapa saada elämä takaisin, elämä minkä narsisti on yrittänyt viedä. Jos lähteminen tuntuu työläältä, mieti kuinka paljon työläämpää stressihäiriön hoito olisi. Uskomatonta, että vietin tämän kanssa kahta seurustelusuhdetta. Yksi sanoi, että parempi uskoa sitten kolmannesta. Kahdesti riitti toteamaan, että takaisin en vittu mene, en edes rahasta. Sitä hänellä tosin ollutkaan.

Lähde heti vielä kun voit. Juuri nyt on hyvä aika painaa Reset-nappulaa elämälle. Olethan elossa ja jalat kantavat — hyvää matkaa! Pian pääset loistamaan, unelmoimaan ja nauttimaan mielenrauhasta. Niin, mielenrauha, että ei tarvitse rahaa lapioida toisen kirstuun. Että ei tarvitse robotin kanssa rakastella.

Se, että show narsistin kanssa kulkeepi enää takana, on ensimmäinen jakso uudesta elämästäsi!

Kommentit

Olenko narsisti, kertokaa sanoi…
Entä jos epäilee itse olevansa narsisti?

Moni kohta noista täyttyy kohdallani, mutta muutamista puhuisin. En esim. tykkää vastata puhelimiin ja suutun ajoittain. Minulla on myös hyvä julkisivu, joudun esittämään työpaikalla, vapaa-ajalla en jaksa olla koko ajan hymy naamassa. Myös mietin vain itseäni ensin enkä todellakaan lainaa rahaa kenellekään, koska eivät aina maksa pois velkojaan. Mummoa autan, mutta omat asiat menevät aina edelle. Kiirettä on.

Olenko narsisti vai en?
Hei. Jos kysyt itseltäsi oletko narsisti, niin todennäköisesti et ole. Narsisti ei koskaan myöntäisi tai edes kysyisi koko asiasta itseltään tällä rohkealla kysymyksellä. Todennäköisesti olet vain huijattu ajattelemaan olevasi sellainen. Projisointi on eräs tapa muuttaa maailmaa.

Narsisti mielellään projisoi omia heikkouksiaan muihin ja moni uskoo näihin juttuihin täysin. Narsisti on aina niin vakuuttunut asiasta, että muuta vaihtoehtoa ei ole. Haluan lisäksi muistuttaa, että jos sinusta löytyy "muutama kohta" tämän merkinnän listauksesta.

Se on täysin normaalia. Jokaisessa ihmisessä on narsismia, mutta pitää erotella tervettä narsismia tästä ns. vaikeasta narsismista. Tervettä narsismia on se, että nauttii hyvin tehdystä työstä omalla työpisteellä, pitää itsestään ja keskustelee saavutuksiaan yms.

Hyvinvointi on meille jatkuva sensaatio, kun taas narsisti esittää hyvinvoivaa hetkittäin. Terve löytää myös empatiaa muille, ja vaikka kiirettä olisikin, kieltäydytään asiallisesti. Pitää muistaa, että ns. "aito" narsisti ei tähän pysty, eikä hänellä ole empatiakykyä.

Jos lisäksi kyselet muilta kysymyksiä, et ole narsisti. Tiedän nimittäin oikein hyvin kuinka narsisti keskustelee. Se on lähinnä monologia ja keskustelutilanteessa toiselle ei ole edes mikkiä.

Toivottavasti vastasin kysymykseesi.
Anonyymi sanoi…
Suosittelen kans lukemaan juttu narsisti ja piilonarsisti
Kiitos vinkistä Nimetön.

Minulle tuli yllätyksenä suhteessa kuinka hyvin narsisti voi piiloutua normaalin ihmisen taakse. Narsistiset piirteet alkoivat voimistua suhteen edetessä vuoristorataa kohti. Kiihtymisvaiheessa narsistikumppani voi vaikuttaa jopa hieman empaattiselta.

Sinun kopiolta todellakin, juuri tämä sai rakastumaan mieheen heti.

Mietin jopa yhteenmuuttoa, mutta lopulta nielin vain tappiot. Suosittelen tosiaan lukemaan myös siitä että mitä eroa oikein on narsistilla ja piilonarsistilla.

Se ero on valtava, kun sen joskus vielä oivaltaa.

Pääasia kuitenkin, että ollaan sen jälkeen voiton puolella.

Oli sitten kumppani narsisti tai piilonarsisti, huonoa diiliä ei pidä hyväksyä.
Anonyymi sanoi…
Silloin kun uusi kumppanisi on suhteen alussa hellä, rakastava, tuo lahjoja, kertoo ettei koskaan uskonut löytävänsä näin ihanaa ihmistä kuin sinä olet. Niin juokse kovaa ja kauas. Olet kohdannut narsistin.
Lisäksi kun tähän kaikkeen lisätään sairaan mustasukkaisuus niin voit olla varma, että jos jatkat suhdetta voit valmistua elämään maan päällisessä helvetissä. Silloin kun narsisti syyttää kaikesta, valehtelee, pettää ei elämä hänen kanssaan voi olla oikeaa elämää vaan elät hänen elämää ja olet luopunut omasta elämästäsi. Narsisti vahtii sinua, tutkii puhelimesi, vaatteesi, tablettisi, kaikki postit, kassit kontrolloi menemisestä ja tekemiseksi ,koko elämääsi, olet koko ajan hänen suurennuslasin alla. Tekee itse tekoja joista syyttää sinua että sinä olet muka pettänyt. Mikään sinun elämässä ei ole normaalia, jopa hengityksesi saattaa saada narsistin epäilemään esim että ajattelet kiihkeitä lemmenhetkiä jonkun miehen kanssa, joka paikassa sairaan mustasukkainen narsisti näkee vain pettämistä. Silloin kun ihminen on näin sairas hän alkaa syyttää sinua aivan ihmeellisistä asioista:syötät hänelle salaa unilääkkeitä, käyt yöllä pettämässä häntä (vaikka nukut hänen kainalossa yön), kaikki puhelut, viestit on jollekin /joltakin mieheltä, katselet vain toisia miehiä (vaikka katsoisit koko ajan kengän kärkiäs kun et uskalla katsoa ylös päin). Elin kolme vuotta narsistin vankina ja tiedän mitä elämä on sellaisen kanssa. Luovuin kokonaan omista harrastuksista, työpaikasta, ystävistä, lapsistani ja elin narsistin kanssa 24/7 vain hänen ehdoilla ja säännöillä. Hän sai tehdä mitä halusi, pettää, valehdella, syyttää, haukkua. Mitkään terapiat, psykiatrit ei auttanut,kaikki oli hänen mielestä minun syytä. Puheenikin hän käänsi mieluisekseen. Jos kerroin esim. kenen kanssa juttelin niin senkin hän väitti joksikin toiseksi, henkilöksi jonka kanssa en ollut koskaan vaihtanut sanaakaan. Sellainen joka ei ole elänyt sairaan mustasukkaisen narsistin kanssa, ei tiedä millainen hirviö tälläinen ihminen voi olla kumppaniaan kohtaan. Olen ollut erossa narsistista kaksi vuotta, terapiakäyntini jatkuu, en tiedä milloin saan oman entisen elämäni takaisin vai saanko koskaan
Kiitos pitkästä viestistä Nimetön.

Haluan ensiksi sanoa, että kesti aikaa lukea kaiken ajatuksella. Olet siis pian samat kaksi vuotta erossa narsistista kuin minäkin. Hienoa. Voi kertoa, että jokainen paranee aina narsistin uhrina, mutta narsisti ei parane koskaan narsismistaan. Ei koskaan.

Olen niin iloinen puolestasi että päästit irti hänestä.

Elämä on kuin helvettiä heidän kanssa. Tiedän tuskan ja sen että empaatikkona ei vain pysty sanomaan ei. Ethän halua nähdä että puolisosi voi huonosti. Olet siinä oikeassa, että mitkään terapiat tai psykiatrit eivät narsistia auta mitenkään. Ei millään tavalla.

Oma oli masentunut, ahdistunut ja epävakaa persoonallisuus. Hän uhriutuu koko ajan ja kaikki oli aina muiden syytä hänen paskalle elämälle. Tunnistan siis myös sinun puolisosi narsistiksi jo pelkästään tästä. Ja se iänikuinen valehtelu... ja vessassa viestittely.

Olin luopunut kokonaan omasta elämästä. Oli vaiheita päällä että mitään en ostanut itselleni, vaan narsistille meni kaikki rahat. Hän sanoi, että nyt mennään Burger Kingiin syömään ja se oli ok. Jos itse ehdotin sitä halvempana kuin hese... nyt on parasta nauraa.

Tuli käsittämätöntä vittuilua ja huutoa. Ahneeksi ja narsistiksi haukkumista.

"Sulla on tilillä rahaa ja sä kerrot mihin me mennään, vitun idiootti!".

Epävakaa persoonallisuus ei varsinaisesti ole narsistinen persoonallisuus, mutta näissä luokissa on aina narsismia pohjalla. Ehkä hiukkasen vähemmän, että omani olisi toisessa lokerossa. Se, että hän määritteli missä nukkuu kodissani ja paljonko rahaa saa.

En ole koskaan kohdannut vastaavaa. Että joku tulee kotiisi ja sanoo missä nukkuu.

Olet elänyt noin kolme vuotta narsistin vankina, ja itsekin seurustelin toisessa vaiheessa vuoden, mutta iloisinta on se että voimme elää vapaudessa nyt. Ota niin paljon terapiaa kuin tarvitset ja muista että valoa on aina tunnelin päässä. Vaikka vähänkin valoa.

Näen että pariterapiat ovat rahanhukkaa, varsinkin narsistin kanssa, joka ei halua parantua sairaudestaan. Narsisti on aina oikeassa ja pariterapia narsistin kanssa onkin pääasiassa sitä, että narsisti yrittää saada terapeutin tyylikkäästi omalle puolelleen.

Menetin ainakin yöunet, tuhansia rahaa, vapauden käyttää sitä haluamallani tavalla, mielenterveyttäni. Ja kaikki alkoi tosiaan siitä, että hän oli niin lämmin ja hyvä tuki, juuri kun edellisen miehen kanssa suhde päättyi (hän oli epävakaa myös). Epävakaat ovat epävakaita.

Se olisi nykymaailmassa "red flag", mutta oppitunnin tarvitsee jokainen. Hölmöintä oli, että 2016 oli tämä ensimmäinen jakso 2016. Puoli vuotta. Lopetin hänen kanssa, koska epäilin epävakaaksi. 2018 iski saksalaisessa hotellissa se tyypillinen. En tiedä miksi.

Halusin takaisin sen hyvän miehen ja laitettuani viestiä, olimmehan yli kymmenen vuotta nettikavereita, hän vastasi ja sama rakkauspommitus jatkui. Halusin vain kaveria alkuun, katsoisin mihin se johtaa. Se johti vuoden suhteeseen. Tai siis "suhteeseen".

Loppua kohti kaikki muuttui varmasti ja hänestä tuli enää kämppäkaveri. Vinoileva seuralainen, joka haukkui kaikesta, ja suuttui heti jos ei rahaa herunut. Tuli vaihe päällä, etten osannut sanoa ei. Välillä se hyväkin mies palasi mikä sai jäämään hetkeksi vielä.

Tuntuuko sinusta samalta, että se "hyvä kumppani" välillä sai suhteen pitkittymään? Voi kunpa tietäisit miten monta kertaa ajattelin lähteä aiemminkin. Liian monta kertaa.

Ja tietysti monia se hyvä seksi houkuttelee, mutta ei ole kyllä kaiken sen vittuilun arvoista. Enkä toisaalta tiedä onko se niin hyvää lopulta, kun oma kumppani on pornosaitilla sen aikana tai Tinderissä hakemassa seuraa. Se siitä suhteesta.

Nauti, että olet vapaa. Nauti siitä, että show on jo takana.

Se, että koska parannut lopullisesti, en voi tietää. Mutta sen tiedän, että olet oikeassa paikassa hakemassa apua itsellesi. Muista, että kumppanisi ei hae sitä koskaan. Ei, vaikka hän jälleen kerran menetti tärkeän ihmisen elämästään. Ei ne koskaan opi.

Väärin sammutettu, niin sanoisi myös palomies narsistille.
Anonyymi sanoi…
hyvä että lähdin suhteesta jo noin pian. Itsellä meni yli 10 vuotta ja kylläpä harmittaa. Terveys meni, on todellakin paljon vaikeampaa hoitaa sitä stressireaktiota joka vain jatkuu :(
Anonyymi sanoi…
siis lähdit, hyvä kun lähdit suhteesta!
Hei, kiva että kommentoit.

Se merkitsee todella paljon. Lähtö on aina vaikeaa, koska kuten itsekin tiedät, narsisti pitää kulissia yllä jolloin tuttavasi näkevät täydellisen suhteen. Kaikki ikävä tapahtuu verhojen takana. Valitettavasti tämä saa monesti jäämään suhteeseen ja onkin ikävää, että olet ollut siinä nyt kymmenen vuotta. Vuosikin on toki paljon, ja on tosiaan hyvä että molemmat lähdimme kuormittavista suhteista. Miten voit tällä hetkellä?

Suosittelen jatkamaan terapiaa, valoa on aina tunnelin päässä.

Harmi, että viattomat ihmiset menevät siihen terapiaan narsistien takia, ja narsistit itse eivät luule sitä tarvitsevansa, tai lopettavat kesken! Se on tosi ikävää vaikka yrität patistella.

Kiitos että jaoit kokemuksia ja hei hei!
Anonyymi sanoi…
Varokaa, narsisti tai psykopaatti voi pilata joulunne!

Ilkeitä ihmisiä. Joulu ja kaikki, oma joulu jo pilalla. Perhelounas, poika meni naimisiin vuosi sitten, lapsia on. Emme saa tavata lasta, perhelounas peruttu. Pojan tyttöystävä vaatii, että jotta poikamme pääsee kotilounaalle, meidän täytyy ottaa kotitesti koronalle... jos emme ota, niin eivät tule käymään. Olemme surua täynnä, mutta nyt löytyi hyvä selitys tälle.

Psykopaatteja on kaikkialla, nopeasti suhteeseen ja lapsia.
Varokaa.
Varokaa narsisteja, he pilaavat joulunne. Itkemme, koska emme saa nähdä poikaamme emmekä muitakaan. Koronatestit olivat loppu, emmekä jaksa pyöriä noita etsimässä JOULUn alla.
Kun pitäisi rauhoittua. Ei itkeä.
Hei, olen pahoillani tästä. Kuulostaa kurjalta näin joulun alla.

Kyllä oma perhe saa kokoontua, ei siihen jollakin toisella ole yhtään mitään sanottavaa. On surullista tosiaan, jos parisuhteen kohokohta, eli lapsi ei näe tarpeeksi usein omiaan. Narsistit ovat kieltämättä hyviä määräilemään, kenen kanssa ollaan yhteydessä ja miten, tuo korona-aika on otollista aikaa heille käskyttää lisää. Toinen osapuoli suhteessa ei voi vastustaa, tai alkaa älytön, loputon aggressiivisuus. Olen itsekin samassa tilanteessa, tänään tuli vanhemmilta viesti, että perheeseen alun perin kuulumaton vaatii kotitestejä että saapuvat pariskuntana kylään. Ne kuulemma pitää ostaa, ja varmistua ettei ole covidia, että tulevat käymään. Kommunikaatio menee aina jotenkin sukulaisten kautta, ei henkilöltä itseltä, koska tulet taipumaan siihen. Moni on taipunut, paitsi minä. Tulen vasta, kun testiä vaativa on lähtenyt. Minua ei kukaan määräile, otanko koronatestin, että voin olla perheen kanssa joululounaalla. Jos vaatimuksiin taipuu, tulee pian lisää. Syökööt ilman minua sitten, ja ehkä miettivät mitä tulikaan tehtyä, mitenkään muita syyttämättä. Ikävää toki se, että lahjojen jako menee siinä samalla ohi. Samoin kannattaa katsoa miten narsisti hoitaa lemmikkejä. Jos lemmikki ei saa ruokaa, tai tarpeeksi vettä, ja vedetään ulkoillessa narusta. Niin juuri tällä tavalla kohtelevat myös ihmisiä, mitenkä sen parhaiten sanoisi, kuin kasan paskaa.

Tulen kotiin vanhemmille vasta, kun vaatimuksen tekijä on poistunut, yksinkertaista!

Näin suosittelen teillekin, jos empatiaa löytyy, tulevat pahoittelemaan.

Jos eivät tule, tiedät että ei ole enää mitään tehtävissä.
Duuma vaihtoon sanoi…
On hyvä muistaa, että psykopaatteja on Eduskuntatalo täynnä.

He loivat tämän systeemin, jossa rokottamattomia vihataan kaiken aikaa.

He loivat tämän systeemin, jossa joulupöydässä skannataan koronapassia.

He loivat tämän systeemin, jossa ilman koronatestiä et pääse perheen luo.

He ovat juuri sitä roskasakkia, joka ei tule ikinä pahoittelemaan. Vaikka varastavat meidän verorahaa viikon ajan koronapassitouhuun ja omiin taskun.

Pitää muistaa, että kun vasemmisto antaa vasemmalla kädellä, hän
ottaa enemmän oikealla kädellä. Ja siksi he ovat roskaa.

Vaihtoon koko Eduskunta.

Muutama narsistihäiriö saisi kirjoitettua miltei jokaiselle siellä.
Juuri näin, yhdellä kädellä annetaan ja toisella otetaan tuplaten!

Onneksi en äänestä, enkä tule äänestämään myöskään aluevaaleissa. Eduskunta saisi tosiaan vaihtaa kaikkein nopeiten, sillä eivät edes leipäjonoja saa poistettua katukuvasta. Se on tosin suunniteltua. Mitä enemmän on köyhyyttä, sitä paremmin vasemmistolla menee. Köyhät äänestävät vasemmistoa, joten miksi ihmeessä vasemmisto poistaisi sitä? Narsisteja on varmasti valtaa pursuaviassa töissä, eli myös siellä eduskunnassa, halusitte tai ette. Yksi syy miksi en etsi parisuhteita nykyään, jotenkin tuntuu siltä tänään, että on liian paljon tällaista potentiaalia nykyajan yhteiskunnassa. Samoin on tietysti rahaa säästynyt siinä sivussa. Koronapassi on älytön juttu, moni ei pääse enää urheilemaan. Toisaalta, jos rahaa säästyy sillä, että ei pääse enää edes ravintolaan niin miksi valittaa?

Toivon kaikesta huolimatta hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!

Viikon luetuimmat blogissa

Kannattaako pesukoneita korjauttaa?

Ensimmäinen televisioton vapaapäivä

Minimoi soittolistat ja ostoslistat heti

Facebook lähti vain 365 päivää sitten

En enää hoida ruokaostoksia Lidlissä

Talvi, Nysse, TKL ja Lassila&Tikanoja

Länsilinjoilla 2 vuotta ilman narsistia

Asioita, joihin minimalisti kompastuu

Blogger voittaa WordPressin näin