Kuinka päädymme narsistin verkkoon

Sohvapöydän päivitys
Eräänä kauniina päivänä narsisti upottaa verkon järviveteen ja sen jälkeen hän odottaa upeita tuloksia kalastajan tavoin. Pyhäjärvellä. Sen lisäksi narsisti käyttää muita välineitä hyväksi, kuten vapoja ja toukkia, saadakseen uhrin  tai mieluiten useita. Elämme maailmassa, jossa on vain ajan kysymys milloin on vuorosi loputtomaan ansaan.

Narsistit voivat piiloutua turvallisesti ja varmasti erilaisten persoonallisuushäiriöiden taakse. Täällä on epäluuloisia, eristäytyviä, epäsosiaalisia, epävakaita, huomionhakuisia kuin myös narsistisia persoonia, ja näissä luokissa on pohjimmiltaan aina jonkinlaista narsismia sisällä. Valitettavasti esimerkiksi epävakaa persoonallisuus ei heti paljastu, jos ei henkilön kanssa pääse asioimaan ajan kanssa. Vastaavasti skitsoidit eivät vastaa sosiaalisille signaaleille, joten he ovat todella itsekeskeisiä.

Skitsoideille on tyypillistä, että leffateatteriin ei lähdetä, koska kotona voidaan katsella muita leffoja ilman pelkoa muista ihmisistä. Ihmisistä, joita he saattavat vihata yli kaiken. Skitsoidia ei haittaa, jos ensi-ilta menee sivu suun ja kotona katsellaan hieman vanhempaa leffaa noin 50 vuoden takaa. Toisaalta epävakaa persoonallisuus pyrkii sen sijaan hakeutumaan ihmisten luo manipuloidakseen heidät. Tästä on suuresti kokemusta. Kuinka oikein päädyin epävakaan narsistin verkkoon.

Saaliina internetissä alkava suhde

Psykopaatille on aika luontevaa aloittaa etsinnät, joka muuten alkaa verkon upottamisella, vaikkapa Tinderissä, Facebookissa tai muilla alustoilla. Nettiin voi jokainen kirjoittaa ihan mitä tahansa ja esittää ihan ketä tahansa. Narsisti tietää tämän ja tästä syystä hän alkaa ihannoida sinua jo varhain. Hän alkaa tykätä postauksistasi, kuvistasi, ja yhtenä päivänä saapuu viesti: aletaanko kirjoitella nyt. Päädyt tietenkin sanomaan kyllä, koska tällä tavalla sanoin itsekin hetken mielijohteesta.

Juuri näin narsisti on voittanut sinut puoleensa. Enää puuttuu vain pari oikeaa liikettä ja olet myyty. Psykopaatti tietää tasan tarkkaan sen mitä tekee. Hän ei omasta mielestään koskaan tee mitään väärin ja myös manipuloinnista on hänellä kokemusta. Hän alkaa pommittaa sinua viesteillään ja pian olette jo tapaamassa kaupungin keskustassa. Kaikki näyttää siltä, tai ainakin tapauksessani näytti siltä, että löysin vihdoin unelmieni miehen. Siinä vaiheessa et tietenkään epäile mitään ja näin peli jatkuu.

Kukapa epäilisi, jos toinen osapuoli on niin lämmin, välittävä ja kiinnostunut sinusta. Tässä vaiheessa he hakevat rohkeillakin kysymyksillä tai teoilla suuntaa. Treffipäivänä saatetaan kysyä oletko ollut aiemmin suhteessa, mitkä ovat elämäsi pahimmat heikkoudet ja mitä tuumit jos ostan muina miehinä paketin ehkäisyvälineitä. Tämä on erittäin järkevää, koska juuri näin narsisti sai tietoonsa muutamia heikkouksiani, seksuaalisen suuntautumiseni ja sen että juuri erosin ensimmäisestä miehestä.

Lukulistalla: Psykopaatit ympärilläni Pirkkalan kirjastosta

Näitä heikkouksia voidaan epäilemättä hyödyntää suhteen edetessä sinua vastaan. Tässä vaiheessa rakastut epävakaan persoonan keksimään maskiin, ja totta puhuen heillä on useita maskeja eri tilanteisiin, joista he pääsevät valitsemaan parhaimman. Todennäköisesti heillä on myös yhtä paljon suhteita. Älä missään nimessä ihmettele jos puolisollasi, jota niin rakastat, olisi puhelin lukittu, täynnä ilmoituksia Tinder taustalla. Näin tilanne oli omalla kohdalla, kunhan annoin ajan mennä.

Rakkausvaihetta kestää kokemukseni mukaan muutaman kuukauden ajan. Tuolloin sinua ihaillaan, sinulle saatetaan jutella tuntikaupalla putkeen ja ensimmäisen tapauksessa pidimme videopuheluita jopa yön yli, tällä tavalla tuokin epävakaa sai ostettua itselleen aikaa. Kertomatta jää, että narsistilla on agenda: he eivät oikeastaan rakasta sinua, vaan he rakastavat mitä sinulla on. Se voi olla iloisuutta, väliaikaista seuraa surun keskelle tai pahimmillaan rahaa sekä ilmaista siivousta heidän kotona.

Internetissä on helppoa tehdä hyviä löytöjä emmekä puhu mistään Zalandosta. Narsisti tietää, että shoppailu on kivaa, ja jokaisesta uhrista otetaan sen minkä saadaan. Jos uhri köyhtyy, masentuu, ahdistuu, poistuu tai tekee itsemurhan, narsisti siirtyy seuraavaan tai lähtee pakon edestä vaikka kalastamaan. Kyllä verkko täyttyy aina. Epävakaista persoonallisuuksista puheenollen, he harkitsevat itsemurhaa koko ajan, mutta niin kauan kuin saavat syöttejä  sellainen ei tule kysymykseen.

Suhteen edetessä suukko on muisto vain

Parisuhteen edetessä vuoristorataa kohti, rakkausvaiheen jo täysin haihtuessa, alkaa parisuhteessa vallita epänormaali kyykytys  joka ei lopu koskaan. Jos muistat, niin kahden kokemuksen mukaan rakkausvaihe kestää noin kolmisen kuukautta ja sen jälkeen alkaa mykkäkoulu. Viestejä ei palauteta, tyypilliset Rakastan sinua -mantrat kuolevat sukupuuttoon ja läheisyys jäätyy. Sinusta alkaa tuntua, että yhteinen aika on muuttunut varsin koleaksi, ja kumppanista on tullut kämppäkaveri.

Mitä tapahtui suhteelle? Jos kysyin, halaanko sinua, vastattiin että halaa mieluummin puuta. Harmi, että kun minulta kysyttiin antaisitko hieman rahaa, vastaukseksi ei kelvannut että halaa mieluummin pankkiautomaattia. Se oli käynnistänyt raivon ja päälleni saatettiin käydä uhkaavasti. Narsisti on nimittäin etuoikeutettu parhaaseen kohteluun ja millään muulla ei ole väliä. Suhteen edetessä myös hänen narsistiset piirteet voimistuivat, koska maskin pitämiseen ei ole enää mitään tarvetta.

Toisaalta narsisti ei jaksa ylläpitää maskiaan kovinkaan pitkään. Masentuneelle yksilölle se on liian suuri ponnistus. Uhri sen sijaan ei välttämättä uskalla edes toimia: hän voi pahimmillaan olla täysin riippuvainen psykopaatista. Psykopaatti eristää uhrin täysin muista, pahimmillaan manipuloi tämän ajattelemaan niin, että uhri ei millään pärjää ilman häntä ja juurihan teit yhteisen tilin pankkiin. Narsisti se vain pelaa Playstationilla kotonaan, kun painat pitkää päivää — etkä edes näe rahojasi.

Narsisti hallitsijana: vasta eron jälkeen oli varaa hankkia uutta

Kuulostaako tutulta? Niinpä! Luulitko löytäneesi unelmiesi kumppanin? Vuoden 2016 aikana pisin nettiystäväni alkoi ehdottelemaan näkemistä. Aloitettiin kirjoittamisen vuodesta 2007 eikä hän ole puhunut sanallakaan masennuksestaan, ahdistuksestaan tai epävakaudestaan minulle. Luulin, että hän oli normaali ihminen, jonka kanssa voisin joskus muuttaa yhteen  juurihan rakastuimme täällä Helsingissä! Hän oli kuin minä, kuunteli tanssimusiikkia, oli iloinen ja myötäili ajatuksiani.

Unelmieni mies, jota tapasin tiuhaan tahtiin hävisi kuin tuhka tuleen, koska jouduin irtisanomaan hänet jo marraskuussa samana vuonna. Hän vaikutti epävakaalta, haukkui sitä samaa musiikkia, jota kuuntelimme ensitreffeillä ja muisti vielä sanoa kuinka oikein on että yläasteellani kukaan ei pitänyt minusta. En tiennyt mitä tein silloin, mutta nyt tiedän: tarjosin hänelle mahdollisuuden lopettaa väärinkäytökset, mutta hän ei ole uskonut minua. Harmi, että jouduin estämään hänet elämästäni.

Erehdyin vuoden 2018 aikana kirjoittamaan hänelle Facebookissa ja täysin sama rakkausvaihe alkoi. En tiedä olinko vain tyhmä, mutta pian olin taas narsistin verkossa. Elokuva oli sama: rakkausvaihe, mitätöinti ja roskakoriin. Jos rakastat sellaista työtä, jossa työskentelet lattiamattona koko ajan, itsekeskeinen narsisti on parasta seuraa epävakaaseen suhteeseesi. Sinun pitää vain tunnistaa hälytysmerkit, ja itse asiassa miettiä kovaan ääneen, onko tässä suhteessa pienintäkään järkeä?

Lopuksi puristetaan kaikki mehut

Narsisti tiesi, että janosin häntä. Olihan täällä kerran pidempäänkin mies, jota rakastin. Hän muisti palata aina uudelleen, lyhyeksi ajaksi. Kerran kuukaudessa sain suukon ja hyvitin rahalla. Yllätys, taas lasku! Narsisti ei tietenkään käytä eläkkeitään viisaasti: vuokra on ehkä maksettu, mutta Elisan, velkojan ja sähkölaitoksen laskut maksaa joku muu. Mikä sen parempaa kuin ojentaa suukko ja lasku kumppanilleen. Kyllähän minä maksoin, koska muuten odotti vuoristorata ja perätöntä huutoa.

Ajattelin, että hän on ahdistunut ja empaatikkona yritin asettua tilanteeseen. Ajattelen ihan tosissani, että jos ajautuisin konkurssiin, niin narsistilta en olisi saanut apua — en vaikka hän lähtisi töihin. Totuus kuitenkin on se, että narsisti ei kaipaa mitään työtä. He ovat liian masentuneita siihen, vaikka toinen puoli heistä sanookin kuinka mukavaa olisi saada oman tilipussin tuhlattavaksi samana päivänä tavaraan jota he eivät todellakaan tarvitse. Luulitko, että masentunut nauttii jostain.

Psykopaatti nauttii siitä, että olet uhrina ja voimaton lähtemään. Olet täysin riippuvainen hänestä ja hänen ikimuistoisista neuvoista. Tilanne pahenee. Tammikuussa 2019 hän muuttaa omilleen Hekan asuntoihin. Hän muuttaa sinne silti, vaikka vielä 2018 valitteli kovasti kuinka hänen äiti vihaa niitä asuntoja. Huoltomies ei tee taatusti mitään, korjaukset jätetään sivuun, mutta on sentään edullinen asunto! Muutettuaan hän painosti huoltomiestä vaihtamaan nimet oveen samana päivänä.

Narsistin hampaissa: tavaraa oman sijasta mieluiten hänen kämppään

Juurihan kerroin, narsisti. Tämä vaatii parasta mahdollista kohtelua, jota KUKAAN, ei kukaan pysty tarjoamaan. Narsisti löysi jo ensiesittelyn aikana 35 vikaa asunnosta. Hälytyskellojeni olisi pitänyt todellakin soida, mutta jatkoin matkaa. Itsehän muutin omaan asuntooni noin seitsemän vuotta sitten ja ensiesittelyn jälkeen valituslomake oli tyhjä. Minusta oli tärkeintä, että sain ylipäätään asunnon, enkä jäänyt kodittomaksi  puutteet korjattiin kyllä heti niiden tullessa ilmi asumisen aikana.

Mieheni painostus Hekaa kohti jatkui, samalla yritin rentouttaa häntä muutamaa viikkoa aiemmin. Hän pääsi täysin ilmaiseksi Amsterdamiin ja ennen sitä oli vielä hieman rakkautta jäljellä. Matkan tarkoitus oli osoittaa, että olimme yhdessä puolen vuoden ajan. Matkalla minua odotti jymy-yllätys. Hän kieltäytyi halaamasta, leikkimästä, suutelemasta ja totesi moneen kertaan että ohi on. "Se oli vain silloin", oli ainoa asia mitä kuulin. Samalla hän kieltäytyi toistuvasti käyttämästä alueen busseja.

Masentunut oli liian laiska kävelemään edes kilometriä bussipysäkille, mitäpä tuosta  pääsee sinne taksillakin kumppanin piikkiin. Juurihan kuultiin, että kumppani rakastaa todella. Niinpä tilasin, mutta takaraivossa aloin miettiä mahdollista lähtöä myöhemmin. Narsisti rakastaa sitä, kun saa kieltäytyä, ja kumppani siitä huolimatta hankkii palveluksia. Enkä puhu intiimeistä jutuista, jo avun antamisesta kieltäytyminen tuntuu narsistista mukavalta. Paitsi että sinä et voi kieltäytyä mistään.

Jos pisaraakaan ei tipu, jäät yksin

Narsisti vie elämästäsi ihan kaiken. Rahat, harrastukset, ystävät, omaisuuden ja pahimmillaan jättää vielä asunnottomaksi. Psykopaatti vie sen viimeisenkin ilon, josta olit aiemmin nauttinut. Tiesithän, että ainakin omalla narsistilla oli tapana haukkua ihan kaikkea mitä tein. Kuuntelemani musiikki oli roskaa, katsomani leffa oli ajanhukkaa ja toisinaan haukuttiin jopa läskiksi. Tämä haukkuminen tulee erityisesti kysymykseen silloin, kun ensin sinua kehutaan linjakkaaksi muodoiltaan.

Jos asuinpaikkaasi kehutaan, niin narsisti kyllä muistaa haukkua asuinolosuhteita myöhemmin ihan paskoiksi. Pahimmillaan narsisti voi käyttää sukulaisia tai muita sinulle vähemmänkin tuttuja ihmisiä sinun mustamaalaukseen. Näin saadaan yksinäisyytesi valloilleen, kun jopa tuttujasi viedään kuin pässejä narussa uskomaan narsistin omia valheita. Sinusta voi tulla koko paikkakunnan kylähullu, ja jos sinut jätetäänkin rauhaan, niin kolmas maailmansota voi alkaa vasta myöhemmin.

Narsisti vei vuoden aikana paljon rahaa. Hän ei ole varastanut sitä, vaan annoin sen miettimättä. Olihan narsisti nyt hyvänen aika pulassa lähes joka päivä! Maksoin puhelinlaskun vaatimatta laskua, vaikka siellä on hyvinkin voinut olla peliostoksia samalla. Hommasin narsistille paljon kalusteita, kodin tavaraa loputtomasta Ikeasta, vastahan kerroin että 2019 oli hänellä muutto! Omassa kodissa nautin vuosikymmeniä vanhasta sängystä, ruokapöydästä, sohvapöydästä ja tietenkin sohvasta.

Sotkan myyjä: paras yhteisilme myös uudella ruokapöydällä

Tässäpä tämä lista, mutta tilanne ei ollut onneksi ikuisesti näin. Päästyäni irti kalaverkosta, sain vihdoin säästettyä rahaa palkasta, ja nyt minulla on uusi ruokapöytä, uusi sänky ja yöpöytä, uusi sohvapöytä ja linjakkaasti muotoiltu sohva uudenveroisena. Toinen sohva on hyväkuntoinen myös, enkä aio siitä tässä yhteydessä luopua. Luovuin sen sijaan seitsemän kuukautta sitten narsistista. Hän jätti ensin, mutta pitää muistaa, että narsisti jättää imuroidakseen. Empaatikko jättää pysyvästi.

Narsistille niin kutsuttu mykkäkoulu on tapa hallita uhriaan. Miten voit keskustella kanssani aikana, joka ei todellakaan sovi minulle! Kuinka kehtaat itkeä siitä, että en taaskaan tullut sovittuun paikkaan ajoissa! Mikset soita jollekin toiselle, olen hyvin kiireinen! Vasta kun narsisti tarvitsee jotain sinulta, keskusteluyhteys syntyy. Valitettavasti olen puhtaasti sitä mieltä että kenenkään ei pitäisi hyväksyä tällaista ystävyyttä saati parisuhdetta. Älä hyväksy sitä vaikka olisit homo, parempaa voi löytyä.

Jokainen tietää ettei lesbokaan saa kovin nopeasti uutta suhdetta käyntiin, koska useimmat naiset ovat heteroja. Siksi erityisesti tässä tilanteessa ei kannata tyytyä vähempään. Narsistille olet lelu, minkä he voivat jättää kaapin nurkille, aivan kuten 5-vuotias tekisi. Pohjimmillaan epävakaat narsistit ovatkin sellaisia: normaali aikuinen ei kohtele ihmisiä näin ala-arvoisesti vaikka kuinka huono sää tai päivä olisi ulkona. Normaali ihminen tiedostaa ongelman, eikä suutu jos olet vaikka eri mieltä.

Kuinka narsisti hylätään oikeaoppisesti

On monia syitä miksi sinun pitäisi irtaantua narsistista. Se ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Itse lähdin narsistin verkosta noin seitsemän kuukautta sitten. Olen elossa ja vihdoin onnellinen!
 1. Älä kerro aikeistasi hänelle. Jos narsisti vei rahasi, aloita säästäminen, tai mene vaikka ystäväsi luo. Muuta hetkeksi perheen luo. Suhteen alussa ei kannata muuttaa yhteen liian nopeasti. Siinä vaiheessa kun rahaa on tarpeeksi, ala toimia: muuta vuokra-asuntoon ja aloita alusta.
 2. Jos sinun täytyy keskustella narsistin kanssa, keskustele vain "työasioissa". Jos sinulla on lapsia, käytä narsistin kanssa niin sanottua harmaan kiven tekniikkaa: ole tylsä. Juttele vain pakolliset äläkä puhu henkilökohtaisia. Vastaa tylsästi ja vain pakosta. Kyllä, ei, ehkä, katsotaan...
 3. Mikäli lapsia ei ole, lopeta yllä olevan tekniikan käyttö ja siirry mykkäkouluun. Et ole narsisti, jos teet niin. Suojelet lopulta vain itseäsi. Älä vastaa, älä stalkkaa, älä tapaile. Älä pidä narsistia edes ystävänä. Voin sanoa suoraan, että edellisen rakkaan pitäminen ystävänä ei tule toimimaan.
 4. Tarvittaessa hae lähestymiskielto poliisilta. Tämä voi olla tarpeen jos narsistissa on psykopaatin merkkejä tai hän seuraa elämääsi netissä, ilmaantuu työpaikalle, kotipihallesi tai yrittää päästä takaisin sisään vaikkapa sukulaisten kautta. Vaihda sähköposti, salasanat, kortit ja numerot.
 5. Jos olet edelleen kysymysmerkkien ympärillä muista, että narsistilta et saa oikeaoppista "sulkua" suhteelle. Sulje parisuhteesi itse. Jos olet vihainen narsistille, kirjoita vihainen kirje, mutta narsistille lähettämisen sijasta polta se, luetuta ystävällä tai anna terapeutin luettavaksi.
 6. Lue kirjoja narsismista. Yksi suosikkini on Psykopaatteja ympärilläni. Lue se huomenna.
 7. Kuuntele musiikkia tai katsele elokuvia. Jokainen tietää että eron jälkeen ajatuksia virtaa. Entä jos kuuntelisit biisin, joka kertoo erosta? Kuuntele kerran ja siirry positiivisempaan suuntaan. Entä jos kuuntelet biisin, joka kertoo Maijasta, joka hymyilee ja vähät välittää negatiivisista ihmisistä.
 8. Löydä uusia harrastuksia. Sieltä voit löytää parempia ihmisiä. Uudet harrastukset antavat sisältöä elämään. Muistan sen sulatuksen, joka tuli matkustaessani joka toinen viikko narsistin luo, mutta yhtäkkiä suunnitelmat muuttuivat. Hänen sijasta matkustan uimahalliin. Se toimii aina!
 9. Sulje sosiaalinen media. Facebook, Twitter ja Tinder ovat hyviä paikkoja narsistille vakoilla. Ne antavat mahdollisuuden saalistaa sinut takaisin. Älä koskaan vastaa narsistin imurointiyrityksiin. Itsekin olen niitä saanut lukuisia, tärkeintä on pitää pintansa ja pysyä täysin erossa.
 10. Tee kirjanpitoa parisuhteesta. Helpottaakseni mykkäkoulua annan sinulle toimivan vinkin. Hae paperia ja kirjoita yhdelle sivulle asiat, joita narsisti on sinulle antanut ja kirjoita toiselle sivulle asiat, joita olet antanut narsistille. Hae tarvittaessa lisää paperia, mutta narsistille menee.
 11. Tiedosta, että vika ei ole sinussa, vaan kumppanillasi on mielensairaus. Älä syytä kumppaniasi siitä, koska hän ei ole sitä itselleen tilannut. Anna varoituksia ja jos ne eivät tehoa kerro mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos se on tarpeen, tilaa nettilippu ja lähde Väinö Paunun bussilla kotiisi.
 12. Narsisti saattaa kääntää kaikki tuntemasi ihmiset sinua vastaan, voit saada suurta helpotusta vertaistukiryhmistä. Näitä järjestää ainakin Narsistien uhrien tuki ry ja siellä sinua ymmärretään varmasti. Varsinkin pienoisen maailmanlopun alkumetreillä muiden tuki on tärkeää.
 13. Katsele YouTubesta narsismiin liittyviä kanavia, kuten Narc Survivor, The Little Shaman tai vastaavia. Sieltä opit ymmärtämään mitä narsismi ylipäätään on, kuinka tunnistaa ja välttää sitä jatkossa, sekä kuinka oikein päädyit retkuun alun perin. Vika ei ole todellakaan sinussa.
 14. Ala elää. Olet vapaa ja vain niin voit näyttää narsistille sen parhaimman: olet voittamaton. Jatka sitä mikä sinusta tuntuu hyvältä. Tapaa ystäviä, pyöräile, käy bussilla lähikaupassa. Osta ja nauti ihanaa jäätelöä. Kirjoita blogiin. Huomaat, että eniten kärsiikin lopulta narsisti.
 15. Mikäli narsistin kanssa täytyy työskennellä uudelleen (vaikkapa lasten tapaaminen tai tavarasi hakeminen takaisin häneltä), kutsu narsistille tuntemattoman henkilön paikalle, jotta joku olisi mukana antamaan puolueettoman katsauksen. Toisaalta narsisti ei yrittäisi manipuloida.
Ei, se ei todellakaan ole helppoa. Mutta vaikeampaa on elää verkossa omaa loppuelämää. Sinusta on paljon iloa muille ihmisille ja he välittävät. Narsisti ei ole valitettavasti oikea määränpää onneen.

Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi epävakaan narsistin kanssa!

Loppusanat

Ajatuksia on jaettavaksi asti, mutta kaikkea en saa yhteen juttuun. Tärkeintä on, että narsisti on takana, ja parempaa elämää vielä edessä. Tarkoituksenani on valistaa ihmisiä, että ikäviä ihmisiä on olemassa, ja heihin voi törmätä juurikin sieltä mistä vähiten ongelmia odottaa  vaikkapa jo lähes vuosikymmenen ajan kestäneistä Online-ystävistä. Parasta on fiilis, kun aika hupenee normaaliin tahtiin, mutta vapaata on harrastaa omia juttuja ilman narsistin loputonta määräysvaltaa.

Oletkin ehkä huomannut, ja sen voi testata itsekin, vie narsisti baariin. Hän alkoi heti iskemään naisia ja ostelemaan heille drinkkejä. Hän puhui kaikille niin mukavaan sävyyn, että muistin omat treffit. Valitettavasti mahdolliset uhrit eivät tunnista ongelmaa näin nopeasti, siksi en usko olevani viimeinen lajissaan. Toisaalta voin olla viimeisen kerran hänen kanssa eikä kolmatta enää tule. Olen mennyt elämässäni eteenpäin niin, etten enää kaipaa hänen feikkejä suukkoja ja mitättömiä palveluksia.

Vielä vähemmän kaipaan köyhyydessä elämistä, sillä olen palannut tämän suhteen jälkeen aiempaan tilaani. Rahaa jää palkan jälkeen niin elämän iloihin kuin elämän säästöihin velvollisuuksien hoidosta puhumattakaan. Tulipa myös uusittua kalusteita  uusi sänky ja yöpöytä viime vuonna ja tänä vuonna vein kaatopaikalle ruokapöydän ja sohvapöydän uusien löytäessä mukavasti perille. Aiemmin tuntui, että narsisti sai tämän kaiken, ilmaiseksi tietenkin. Kotikadun huolto vaihtoi kaikki väliovet.

Nyt elelen mukavasti ilman epävakaata persoonaa. Ei ole mitään syytä kiusata muita. Normaalit ihmiset eivät pura pettymyksiään toisiin vaan ne käsitellään sisäisesti. Uskon, että sinäkin. Oletko muuten kokenut narsistin verkossa olemista? Jaa omia kokemuksia, et ole nimittäin yksin.

Ennen muuta juokse kuin kenguru tästä suhteesta, se on paras vinkki minkä voin antaa!

Kommentit

Nimetön sanoi…
Jos narsku antaa jo 3 kk aikana varoituksia niin miksi päädymme silti 1 vuoden suhteeseen? Käytös muuttuu heillä. Huomaamme, mutta emme tee mitään. Jotkut elää 10 vuotta suhteessa. Ikävää.
On kysymys pitkälti taitavasta manipuloinnista, jossa minäkään en ole uskonut kuulemaani tai näkemääni. Lopultakin empaatikkona haluat tuntea miten huonosti kumppanisi voi. Jos epäröin vähänkin, niin kumppani on saattanut olla mukava, kunnes sai mitä halusi ja sama meno jatkui. Yhtenä päivänä hän teki minulle yllätysluonaan ”out of nowhere” ja olin myyty täysin.

Vaikeaa siinä toista hylätä, koska ”hän välittää”, vaikka onkin masentunut. Lisäksi narsisti määräilee ja saattaa hallita kaiken rahoista tavaroihin. Jos asutte yhdessä, kaikki voi olla hänen omaisuutta. Milläs lähdet, jos mitään ei ole nimissäsi? Ilman rahaa ei pärjää. Moni sivuuttaa kokonaan kumppanin törkeän käytöksen, koska se parempi kumppani ilmaantuu aina välillä.

Hän yritti imuroida minut takaisin kolmen kuukauden jälkeen, mutta en ole vastannut huutoon. Tiesin, mitä kolmannesta kerrasta seuraisi: rakkausvaihe, mitätöinti ja hylkäys. Tämä taktiikka toistuu narstistin seurassa niin kauan kuin sen antaa toistua. Lisäksi pelkona on että narsisti lähtee levittämään pahaa sanomaa ympärille ja että jäät kokonaan yksin ilman mitään.

Oma suositukseni on, että suhteesta lähdetään heti, kun huomataan ensimmäiset narsismin kukkaset kumppanissa. Lisäksi edetään hyvin hitaasti: ei mennä heti yhteen taloon, tai edes yhteen sänkyyn, eikä varsinkaan tekemään lapsia. Myös avioliittoa tulee välttää, miehille myös MGTOW voi olla ratkaisu. Pahinta on olla huijattavana, manipuloitavana ja tekemättä mitään!

Hyvä kun kysyit ja paranemisia jos olet samassa veneessä. Selviät kyllä!

Viikon luetuimmat blogissa

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Näin vaihdat pankkia: "Ovet paukkuen Nordeasta"

Miksi nappikuulokkeet hajoavat kaikilla nopeasti?

Seitsemän asiaa joihin minimalisti kompastuu