Komein ylipainoni oli narsistisuhteessa

Mahasi saattoi suhteen lopussa pullottaa enemmän kuin hänellä, näytti oudolta. Se oli erittäin outoa, varsinkin kun ennen suhdetta olisi toisesta suunnasta. Kilot olivat niin poissa ja Fitbit-appien mukaan painoin huhtikuussa 2018 noin 81 kilogrammaa. Aloin seurustelemaan joskus heinäkuussa. Matkani oli toinen kierros. Vaikka epäilin kumppania pitkähkön eroni jälkeen, niin halusin uskoa hänen mahtaviin sanoihin: olen muuttunut! Niin hän rakastui minuun taas ja muisti vielä kehua kuinka linjakas olisin.

Ole otettu, koska teethän töitä liikkumalla luonnossa ja syöt keskimääräistä paljon terveellisemmin. Tämä ihanaa palautettasi, ja annoin toki empaatikkona joitakin kehuja takaisin. Ennen pitkään annoin palautetta itse, mutta häneltä ei siitä enää kuulunut. Hän nauttii suunnattomasti, että häntä kehuttiin, vaikka ihmisenä hän ei saanut koskaan juurikaan mitään aikaiseksi. Tiskit jäivät kokonaan harteilleni, ja ulosottomiehen kirjeitä näkyi vain lisää. Sinkkukin kuulemma oli somessa, vaikka seurusteli siitä.

Tapasimme jossain Helsingissä heinäkuisina päivinä, ala huomaamaan Fit-sovelluksestakin kuinka mittaamani paino alkoi nousta varsin uhkaavasti. Olin jo 84 kg, ja elokuussa 2019 noin 88. Syyskuussa painoja olikin 94 kg. Huomaan linkin painonnousuuni tästä suhteesta. Narsisti oli masentunut, ja olin itse lähellä suistua raiteiltani, jos en olisi lähtenyt nopeasti juoksemaan suhteistasi. Tämän tein vuotta myöhemmin heinäkuussa 2019. Paino nousi tästä vain ylöspäin. Näin, erosit juuri ja stressi ei lakkaa.

Läskiä oli paljon, että et tiennyt mistä ottaa kiinni. Samalla ei kuitenkaan miettinyt lähtöä. Rakastit sitä herraa, vaikka enpä tiennyt mitä ihmettä hänessä oikein rakastin. Ehkä rakastin siitä miestä, jota näin kerran ensitreffeillä, yllättäen Mäkkärissä. Tämän jälkeen kävimme Mäkkärissä harva se viikko. Eniten ei edes harmittanut se, että olin vitun läski vaan se, kun mieheni sai syödäkseen: maksamatta mitään. Maksoin niin paljon, että oikein hävettää. Samalla miehelläsi on ollut kortteja lompakossa.
Narsistimies suosi vain roskaruokaa. Rahoillani ostimme useasti oluita sekä siidereitä, sipsejä ja poppareita. Kotiruokani oli täynnä rasvaa, eikä vaihtoehtoista ruokaa saanut koskaan ehdotella. Ei nyt sitten koskaan.
Painonnoususi oli väistämätöntä. Normaalipainosta nousin järjettömään ylipainoon ainakin yhdeksän kiloa suhteen aikana ja tämän jälkeen kuusi tuli jälkilöylyissä. Ennen lähtöä kuulit "Laihduttaisit jo!".

Niin juuri, siinäpä kuulit, hyvä lukija. Sellainen olin poikaystäväni mielestä, mutta miksi ihmeessä?

Narsisti suhteessa: Syödään roskaruokaa, maksa sinä

Suhde narsistin kanssa on paras oikotie lihavuuteen. Tuo onnistuu, koska oma puoliso oli patalaiska. Hän oli kliinisesti masentunut, epävakaa ja ahdistunut persoonallisuus. Sekasotkua oli arkipäivää: liesi oli likainen, astiat pesemättä noin viikon ajalta sekä kämppä oli täynnä laatikoita ja muuta roskaa. Hän ei jaksanut siivota juuri koskaan, niinpä siivosin sitä itse. Kuuden tunnin kestävien siivouksien jälkeen ei yksinkertaisesti ollut paikkaa ilman kipua. Mitä hittoa, kullallani olisi noin 50 neliömetrin asunto.

Joskus nauroin, että pitäisikö se Auri Kananen kutsua ilmaissiivousurakoille. Alkoholin kanssa meille maistuivat muun muassa sipsit, hillomunkit, jäätelöt ja muut herkut. Palkintona sokeri. Teimme myös kunnon ruokaa, mutta teimme isoja annoksiasi. Hänellä ei ollut rahoja syödä hyvin ilman sinua, niinpä hän teki itselleen isojakin annoksia, ja päädyin sitten syömään vähintäänkin vastaavasti. Toukokuussa 2019 aloitin uudella työpaikalla, ja vaikka näin selkeästi tulevan eromme, jatkoin omaa ahmimistani.

Laita erohakemuksen vireille viimeiseen riitaan jo heinäkuussa. Meillä ei ollut virallista suhdetta ja hyvä niin, pääsin pälkähästä laittamalla viimeisen kirjeen sähköposteistani. Kerroin sen, mitä mies ei olisi kuunnellut kasvotusten, koska tunteillani ja toiveillani ei ollut koskaan pienintäkään merkitystä. Kerroin, että en enää halua työskennellä kanssasi. Olin niin väsynyt ja kyllästynyt hänen epävakauden oireisiin: jatkuvaan huutoon, mitätöintiin ja manipulointiin. Ehkä olisin ihmisenä nyt arvokkaampi.

Maksoin kaikki roskaruoat suhteessa

Jos muistat, niin narsisti kehui sinua linjakkaaksi heti suhteenne alussa. Siinä vaiheessa kun painoa alkaisi kertyä niillä olosuhteilla, hän muisti toki kertoa havainnoista useita kertoja, senkin läskiperse! Laihduttaisit vähän! Sinusta ei kyllä kukaan innostu! Kenenkään ei pitäisi kuulla tällaista puolisoltaan. Havainnot voit kertoa ihan asiallisesti, ja itsehän yritin todella, että tämä sinun epävakaus kuormittaa minua turhaan. Muuta en ole saanut kuulla kuin että huomauttajasta on syntynyt taas uusin idiootti!

Epävakaa persoonallisuus uhriutuu jatkuvasti. Et koe olleen narsistin uhri, sillä suhde hänen kanssa sai heräämään: se sai etääntymään harmaan kiven tekniikkaa käyttäen, se sai liikkumaan enemmän ja nyt jaksan lähteä ulos leffateatteriini. Kukaan ei enää hauku tekemisiäni ja katsomiani leffoja ja ennen kaikkea olen löytänyt upean vaihtoehdon roskaruoalle. Aloin katsoa ahkerasti S-ryhmän Omat ostot -palvelua, eli nyt kun keskität lähes kaikki ostokseni sinne, huolestuminen oli jo lapsellisen helppoja.

Roskaruokia, olit entinen kaverini. Ihmettelet täysin kuinka olen sallinut tällaisen vaiheen itselleni, sillä olin aina linjakas ja tarkastanut useita kertoja jo ennen ostoskoria että tämä tuote tai tuo tuote on terveellinen minulle. Jos tuote ei ollut paras valinta minulle, se jäi hyllyyn. Tietyllä tavalla narsisti niin määritteli mitä syön ja jäätelöä ei yksinkertaisesti ole voinut jättää kauppaan. Siitäpä seurasi huutoa ja pahimmillaan tappeluita, kun ei taaskaan ole muistanut mitä tuo epävakaa kyseisenä hetkenä toivoi.

Ratkaisu painonnousuun: kaupunki palveluksessasi...

Ajatteli pitkään mitä tehdä. Onkohan vikaa siinä, että uskoit parempaan liiankin pitkään? Olikohan vikoja siinä, etten taaskaan uskaltanut toimia? Ratkaisuksi keksin Valkeakosken. Lähes kuukausittain olen nyt matkustanut Valkeakosken liikenteen bussilla pieneen reissuun valkeakoskelaisissa metsissä ja tämän jälkeen saavuin kuntosaliin, uimahalliin sekä saunaan. Aloin käymään Pyynikin, Tesoman ja Kalevan uimahalleissa liikuntapassilla. Kävin työpaikan fysioterapeutilla, ilmaisissa kuntotesteissä.

Viime vuonna oli keskitasoa, mutta nytkö tilanne on hyvä. Se parani niin paljon, että uskalsin varata kalenteriini joka toiselle viikolle vuoden loppuun käynnin uimahalliini. Tästä mennään vain eteenpäin. Helmikuussasi tulin Finlassa heränneeksi hyvin toiseen ongelmaan: vaikka kuntoni oli testien mukaan parantunut erinomaiseksi, niin rasvaprosentti oli varsin korkea. Siinä oli hommattavaa Koivistonkylän Prismasta, joten seuraan tilannetta vaa'alla. Noin 95 kilogrammaa painui helposti 92 kilogrammaan.

Valkeakoskella voi aika hyvin. Vietin siellä VAAO:ssa lähes kolme vuotta elämästäni, ja Valkeakosken liikenteen bussit mahtavine kuskeineen tuovat mukavia muistoja vuosikymmenen takaa. Kerroinko jo, että kuljettajat ovat heillä ammattitaitoisia, ystävällisiä ja erittäin hauskoja? Tästä syystä uusi Vekka ei tilanteita korjaa, kun haluan irtaantua arjesta ja nauttia enemmän ilman autoa. Nettilipuillani matka ei ole edes kovinkaan kallis, ja uimahallikäyntisi sisältää viiden euron hintaan oikeuden kuntosaliinkin.

Valkeakosken uimahalli on auki

Kahdessa tunnissa ehti kuntoilla, uida ja saunoa ihan nonstop. Ennen uimahallia otat tunnin ripeän kävelyn niin että tulee hiki ja jalkoihisi koskee. Se on merkki siitä, että on tehnyt töitä itsensä eteen. En jää sohville, kuolemaan. En jää tietokoneellesi. En jää foorumeille. Nyt ole varaa masentua. Mielekästä, toiminta pitää mielen virkeänä ja ahdistukseni kaukana. Narsisti on yrittänyt viedä kaiken, mistä pidin vähäsen. Tiedä, kaikki mitä tein oli joillakin tavoilla huonoa narsistin mielestä, mutta teet näitä silti.

Teen suuresti lisää, koska varaa ei ole loputtomaan kaivoon. Valkeakoski, onpa ihana paikka luottaa itseensä. Valkeakoskella mielesi virkistyy. Valkeakoskellasi ei tarvitse jonotella isoja matkalaukkujaan varttikaupalla. Valkeakoskella ei tarvitse maksaa itsensä kipeäksi ylihintaisista lennoista. Valkeakoski on ystävä. Valkeakoski on jotain, mitä ilman en olisi tässä ja nyt. En ihmettele, vaikka naputtelen koko merkinnän juuri nyt Valkeakoskelta. Valkeakoskella näppäimistöt laulaa ja murheenne, ne kuolevat.

Juurihan kertoi, että Valkeakoskella on kaikki. Liikenneyhteydet, liikuntahalli, kuntosali, terveellistä sushiruokaa, nätit metsät ja rauhaisa miljöö löytää itsensä. Valkeakoski on Valkeakoski. Se on ratkaisu painonnousuuni, joka tällä hetkellä laskisi: kohti unelmaa. Vaikka ymmärrät, että en enää saisi itseäni mahtumaan 15-vuotiaan minäni vaatteisiin, kymmenen kiloa vuodessa oli liikaa. Se on saatava kuriin: en ole raskaana, vaikka pallo onkin näkynyt aina ulospäin. Olen ihminen, ja sijaitsen Valkeakoskella.

Entä sitten: mitä voisit tehdä seuraavaksi parempaan!

Seuraavaksi on löydettävä lähin tie kotiin ja Valkeakosken liikenteen bussi lähteekin Valkeakosken linja-autoasemalta Tamperetta päin kello 15.15. Toivon kirjoittavani merkinnän loppuun viimeistään bussissa, mutta vain Valkeakoskella ajatukset lauloivat. Niin ainakin uskottelen itseäni, eikä ole varaa julkaista tätä merkintää paikkakunnan ulkopuolella. Otan rauhallisen asennon, ja koska kaupunkinne linja-autoasemalla on hiirenhiljaista, olen ainoa täällä. Täällä kuului nyt, vain näppäimistöni ääniä.

Sen jälkeen asetu Beurerin vaa'alle ollessani kotona. Siitä on tullut tapa. Otan aamu- ja iltapainon ja lasken keskiarvoja. Tavoite on, että olisin keskikesääni mennessä 90 tai jopa alle. Parhaimmillaan olin 97 viime vuonna. Sellaista painoa en enää halua, joten varaa roskaruokaan ei ehkä ole. Niin kauan kuin Prismassa on Kalaneuvoksen savulohta, tummaa spagettia tai pastaa, ja kotihanasta tulee hyvää vettä tavoitteeni on lähempänä kuin koskaan. Myös täällä Valkeakoskella, juon kotonani pullotettua vettä.

Ikealla ei muovipullo paljoa maksa: siitä syystä lupaan, ettet enää osta valmiiksi pullotettua vettä. Et enää osta omena- tai appelsiinimehua. En enää teekään heräteostoksia, kuten hillomunkkeja, Lidlistä. En enää juo siideriä, limsaa tai muita juomia, elleivät ne edusta sokeritonta vaihtoehtoa. En enää sorru alkon juomiseen narsistin kanssa, vaan jatkossa säästän rahaa yhdellä saunasiiderillä tiistaisin. Heitin houkuttelevat Burger Kingien tarjouskupongit Valkeakosken roskakoriin kauemmaksi Pirkkalastani.

Vaaka on edullinen painonhallintaan

Nyt ala kuntoilemaan: juoksemaan, pyöräilemään, kävelemään, uimaan ja ennen kaikkea: käymään vaa'alla. Alan seuraamaan kehitystä ja alan katsomaan silmälasieni kanssa jokaisen tuotteen etikettiä. Jos siellä on sokeria, en laittaisi ostoskoriin, paitsi jos se on välttämätön ja vähäsokerinen. Esimerkiksi tutusta kermaviilistä tulen joskus nauttimaan, mutta kaikenlaiset herkkujugurtit ja ruokakermat jätän jatkossa jo kaupan hyllylle. Aion laskea, etten kuluta vähemmän kaloreita verrattuna niiden saantiin.

Onhan se täysin naurettavaa, että syöt pienen lounaan ja käy vielä tunnin lenkillä, saadakseen samat kalorit takaisin jugurtistasi. Ei siinä laihdu kukaan. Maitoa en olekaan juonut vuosiin, sillä vasikkaa en itsessäni näe. Maitotuotteissa olevia vitamiineja saan Finlan työterveyslääkärin mukaan purkeissa. 60 mikrogrammaa D-vitamiinia kahden ihmeen lähteestä on nostanut vitamiinipuutokseni kuukaudessa vähimmäistasolle ja lääkärin mukaan oma minimi tulee nousemaan vielä täysin optimaaliseksi, nyt.

Ole ikuisesti kiitollinen Finlalle, että heidän avulla pääsin vihdoin heräämään todellisuuteen. Vaikka työni on verrattavissa paikallaan istumiseen konttorillasi, teen mieluisaa työtä ja huomasin pikalinkin painonnousuun myös työpaikalla. Täältä on niin kätevää hakea ilmaiset kahvit, kaakaot ja mitä muuta vaikka joka välissä. Siihenhän jää todellakin koukkuun. Yhdistettynä narsistiin huonossa suhteessa, ja hänen suosimaan roskaruokaan, läskisi on takuuvarma ilmestys. XL-koon rätit eivät olleet kaukana.

Niin tämä alkoi: ensitreffeillä kiihkeisiin seksihetkiini

Narsisti haluaa saada kaiken huomiosi, joten hän mielellään rakastuu siellä ensimmäisenä päivänä. Muistan, kun vauhti kiihtyi, ja ensimmäisen ruokailun jälkeen mäkissä hän halusi nähdä uudestaan ja uudestaan. Hetken kuluttua tulin takaisin ja hän vei minut äidilleen. Koska menossa oli hyvä lauantai, jaksamaton äiti sanoi, että menkää vain saunavuorolle. Tiesin, että myös kulta oli masentunut, mutta hän nousikin samalla sekunnilla. Tietysti mukaan, koska en kehdannut kieltäytyä upeasta elämästä.

Saunassa odotti jymy-yllätys. Mies tuijotteli minua päästä varpaisiin ja ihastui heti. Hän kehui juuri niin monta asiaa samalla kertaa, etten osannut kommentoida mitään. Olinpa siis rakkauden suihkussa. Saunani jälkeen mentiin hakemaan Ruskeasuon Alepasta juomia, ja hän osti kondomit muina miehinä. Enkä osannut muuta aavistella, että hän aikoo mennä naisiin. Se oli kuitenkin viesti, että hän rakastui minuun. Olimmehan äskettäin saunassa alastomina, eikä myyjäkään voinut hymystään pidättäytyä.

Varoitusmerkki ensi alkuun, vaan ei olekaan toiminut. Rakkauden suihku vei mukanaan. Tuntui, että löysit unelmiesi kumppanin. Hän mallintaa sinua kuin kiinalainen piraattituotteita. Minusta narsisteja kannattaa varoa. He kehuvat saunassa kuinka ihanalta näytät, kerrankin jotakin upeaa. Painoni on niin optimaalinen, silmät kauniin väriset ja jutut ovat jees. Sekään ei tunnu sinua haittaavan, että narsistini kuuntelee yllättäen sitä samaa musiikkia mitä itsekin kuuntelet, jotta saa pikaliimattua sinut häneen.

Parisuhteessa on tilaa rakkaudelle

Rakkauden suihkua ei ehdi kamalasti juhlia. Itsekin kuuntelen valtavirrasta poikkeavaa HandsUp!-musiikkia, jota ei normaalisti kuuntele kukaan, mutta narsisti osaa käyttää sitäkin hyväksi taitavasti. Siinä vaiheessa kun pöydässä soi DJ Manian, illallisellasi oli helvetisti tunnelmaa ja luulin tosiaankin löytäneeni minunlaisen ihmisen. Hän olisikin homomiehiä, mutta paljasti myöhemmin laivalla, että haluaakin avoimen suhteeni ja naisiakin jossain välissä. Hymy hyytyi äkkiä, eikä Maniania kuullut.

Käytte saunoissa, koska häntä sattuu vihdoin huvittamaan, missä hän muistaa kehua sinua. Katsopa peiliin, siinähän olet nyt 90 kilogrammaa! Ei ihme, ettei sinusta kukaan pidä. En minäkään sinua enää rakasta! Ei tarvitse kyllä toisten enää saunoa. Toivottavasti ymmärrät pysyä minusta erossa heti! Eikä tuollainen viha hyvältä tunnu, mutta yrität useasti jatkaa suhdettasi. Pian oletkin 100 kilogrammaa ja narsistin viimeisetkin halut sinuun katoavat. Samalla hän ilahtuu, että pelaat tätäkin peliä edelleen.

Laskuja maksetaan, kun pyydetään. Lainoja lyhennetään, kun vähän raivostutaan. Jos vaikuttaa siltä, että puoliso tajusi pelin hengen, muututaan ja valitaan takataskustaan toinen maski, hellä ja rakastava mies palaa teille. Hän halaa sinua, hyväilee vaikka boksereita. Hän tarjoaa mitä haluat, vaikka kaivatun ja ikimuistoisen yön kanssasi. Kunhan peruutat lähdön, teet U-käännöksen ja maksaisit tulevia laskuja tai lainoja. Meno ei kuitenkaan pitkään jatku hyvänä, sää muuttuisi epävakaiseksi: joskus huomenna.

Näin kannustan itseäsi elämään paremmin, kokeile jo

Tuossa jaan vinkkejä kuinka kannustan itseäni urheilemaan, elämään ja syömään paremmin. Suhteen jälkeen voit olla niin poikki, etteivät edes ajatukset pyöri, joten tästä hieman ideaa tulevaisuuteenko.
  1. Asenna ilmaisen Mi Fitin. Rannekkeella kirjataan helposti päivittäiset lenkit pyörällä tai jalan. Manuaalisesti voisi lisätä kaiken muun: vaikkapa joogan ja rullaluistelun. Kirjaan verenpaineeni viikoittain ja painoni päivittäin. Tavoiteaika liikkumisellesi onko jo 30-60 minuuttia päivässä.
  2. Kuuntelen elektronista tanssimusiikkia. Jos kiinnostaa mitä kuuntelen, nämä listat Spotifyssa kertovat. Ilman bassoja en jaksaisi juosta tai kävellä varmaan puoliakaan! Lenkillesi suosittelen kunnollisia tulppakuulokkeita, vaikkapa nämäkin M2IEg Sennheiserilta parhaalla äänellänne.
  3. Useampi kerta kerralla. Tampereen uimahalleissa ostan kymmenisen käyntikertaa altaille €55 sporttipassilla. Tämäpä tekee käynnistä edullisemman ja innostaapa tulemaan uudelleen, koska käyttökertojasi on vielä jäljellä. Valkeakoskella kuntosali kuuluu hintaan, joten hyödynnä etu.
  4. Hommasin vaa'an kotiin. Ilman vaakaa nousevaan painoon ei ehdi reagoimaan ajoissa. Vaaka ei ole kotonani myöskään koriste, vaan siihen astutaan päivittäin vaatteilla tai ilman. Ymmärräthän vaa'an olemassaolon kanssasi, äläkä poista sitä kotoasi, vaikka saavuttaisit jo uuden tavoitteesi.
  5. Poistu ikävistä suhteista. Narsistikulta, masentunut kaveri tai ylipäätään joku, joka ei koskaan kannusta sinua, vaan vie lähinnä alaspäin. Se on itse asiassa paras tapa uskoa itseensä, kun ei ole sitä toista, jonka tarkoitus on romuttaa se viimeinenkin mahdollisuus tulla tuossa paremmaksi.
  6. Muistutan itseäni, sokerin haitoista. Ei sitten turhaa energiaa rakkaaseen kehoosi, sokerissa ei ole elimistölle mitään tärkeitä ravintoaineita. Maksasi ei rasitu ja rasvoitu, mikä pienentää riskin sairastua tyypin 2 diabetekseen ja sydänsairauksiin. Hampaat eivät reikiinny, kiille ei vaurioidu.
  7. Katso tuotetiedot kaupassa. Ennen kuin laitat koriin, tutkihan tuotetta. Minkälaisia merkintöjä siinä on ja mitä nämä merkinnät kertovat terveydestä? Jos tuotteessa on paljon sokeria tai rasvaa, et luultavasti halua ostaa sitä. Älä himoitse tuotteitasi tuon perusteella heti, miltä ne näyttävät!
  8. Seuraat omaa verenpainetta. Olitpa 30-vuotias, tai 15-vuotias, tämä on tarpeen. Verenpainetta kohottavat ylipaino, runsas ruokasuolan käyttö, vähäinen liikunta, tupakointi, alkoholi ja stressi masennustiloineen. Kohonnutta verenpainetta ei saa tietää muuten kuin mittaamalla heti itse.
  9. Vähennän tietokoneita. Nauti työaikana riittävästi elektroniikkaa atk-osastolla, joten kotonani pyhitän aikani ruoanlaittoon, siivoukseenne sekä muihin kodin askareisiin, liikuntaan, musiikin kuunteluun ja meditointiin. Älä käytä sosiaalista mediaa. Nautit tuosta elämästä nyt, rauhassa.
  10. Vähennän matkailua. Olen päättänyt jo aiemmin, että narsistin vaatimien matkojen sijasta voi matkustaa kotimaassani. Matkustamalla lähellä parannan Suomen kansantaloutta ja sitä kautta voin saada jotain myös takaisin. Lisäksi säästän selvää rahaa yrittäen iloita tässä vähemmällä.
Tämä lista on tehty päivänä, jona täytän kahdeksan kuukautta ilman narsistia. Usko, että olen ilman häntä myös seuraavat kahdeksan kuukautta. Lähinnä mietin rahallisia menetyksiä, mutta olen saanut paikattua menetetyt rahat nuukailemalla. Palkoista on jäänyt aina vähintään 500 euroa tilille säästöön kuukausittain, veroprosenttini kanssa kikkailemalla. Loppuvuodesta otetaan lisäprosentit mukaan, sai törkeästi vähemmän tileille, eli veroa menee liikaa. Sai nuukailla ja tuleva veronpalautus sijoituksiin!

Yhteenveto: väsymys katoaa erosi jälkeen, jaksat taas!

Pääsi suhteesta eroon ja väsymys on poissa. En ole nauttinut suhteesta, missä koin olevani jatkuvasti aina paras, tai aina huono. Pitää muistaa, että epävakaa persoonallisuus ei näkisi mitään välissä. Tästä syystä he joko rakastavat tai vihaavat sinua. Omalla kohdalla tunnen muutakin: minulle tietyt henkilöt voi olla myös ihan ok. Näen ihmisissä sekä hyviä, huonoja että näiden väliin sijoittuvia piirteitäsi. Olen otettu, että näitä narsismiin liittyviä juttuja seurataan, se merkitsee minulle jatkuvasti todella paljon.

Tärkeintä on jakaa kokemuksia, antaa apuja tai sitten joillekin jopa syysi: aloittaa valmistautumisen lähtöön. Ihmeet ovat saatavilla, joihin ei tarvitsekaan kalliita lentojaan ulkomaille luksushotelleineen. Käy Valkeakoskella, käy Lahdessa, käy Kuopiossa, kunhan käyt. Näin pidät masennuksen, ahdistuksen ja eron jälkeisen stressihäiriön parhaiten poissa. Älä jää makaamaan sohvallesi, vaan usko parempaan. Parempia ihmisiä on olemassa. Ihmisiä, jotka näkevät sinussa muutakin kuin sen rahallisen hyödyn.

Ihmisiä, jotka eivät käytä sinua lattiamattona. Ihmisiä, jotka eivät hauku sinua pulleaksi, vaikka ovat osa kokonaisuutta. Paras tulee ihan lopuksi: jos olet juuri eronnut, älä missään nimessä pidä kontaktia exääsi. Toisaalta älä mene liian nopeasti uuteen suhteeseeni. Se on otollinen aika toiselle käyttää sinua hyväksi. Palautuminen erosta narsistin kanssa vie varmasti aikaa, ja myös painon kanssa kannattaakin olla odottavaisin mielin. Sokerinne vähentäminen ja liikunta ei näy koskaan yön yli tai edes viikossa.

Paino lähtee nyt sellaistakin tahtia, että oikein naurattaa. Miehesi on varmasti edelleen Jollaksessa. Sängyllään, jossa hän nukkui aamusta noin iltamyöhään. Toivon siltikin kaikkea hyvää hänelle, koska masennus ja ahdistus on varmasti kurjaa. Asia, minkä toivon muiden ymmärtävän on se, että mikään paha olo ei oikeuta kohtelemaan muita sikamaisella tavalla. Tajuttuasi uskon vahvasti, että tulet vielä pärjäämään tulevissa suhteissasi. Täällä en unohda tekojasi minulle, joten pysyn kauempana poissa.

Tiedosta tuo: tulokset kehossasi näkyvät vasta ajan kanssa, siinäkin tapauksessa että satut olemaan Valkeakoskella. Hyvistä kehuista huolimatta et laihdu päivässä valkeakoskelaisissakaan lähimetsissä. Parasta mitä voisit tehdä juuri nyt on säästää rahoja, omaa mielenterveyttä ja hieman roskaruokaa.

Muista, että lähdit huonosta suhteesta vain syystä. Näin voit arvostaa parhaiten tulevaa matkaa.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Jyrin älypuhelimessa asuu 20 sovellusta

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 216 asiaa

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Keksitkö niitä arjen elämyksiä, älä osta!

Opiskelijat, Forssa on vallattu fillarillani

Vuosi 2023 ostolakkoilua, tämän ostin

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana

Pirtilillä ei Paunun ahdinko katoa, ikinä

Vuosi sapattivapaata, tämän oppineena