Mies, MGTOW on aikaa: "Paunulla lähiluontoon"

Paunulla tavoitat vihreän luonnon
Hyvät naiset ja herrat, Paunulla-sarja jatkuu! MGTOW on kaikki mitä terveyteesi tarvitset. Men Going Their Own Way on netissä toimiva miesasialiike, joka pyrkii vähentämään riippuvuutta toisesta parisuhteiden kautta. Nyt vältetään erityisesti suhdetta naisen kanssa, ja tulevaa isyyttä.

Monista se on päättymätön tie kuoppaan. Kuoppaan, joka vie vapauden ja pahimmillaan kaiken muunkin. Monilla aika ei vain millään riitä, mutta meillä kaikilla on saman verran tunteja päivässä. Kysymys ei olekaan siitä riittääkö aika kaikkeen, vaan osaatko tehdä niitä oikeita valintoja elämässä? Jos perhe on jo perustettu, ja lapsia leikkii pihalla, on nähdäkseni myöhäistä peruuttaa.

Jos olet kokematon mies, usko tänään minuun. Aloita MGTOW-harrastuneisuus. Se säästää hermoja, rahaa ja aikaa. Täytän marraskuussa 30 vuotta, enkä ole koskaan ollut naimisissa. Tietojeni mukaan olen ollut parissa seurustelussa samaa sukupuolta olevien kanssa. Tienä se oli varsin mutkikas, mikä johtui todennäköisesti siitä, että kumppaneilla oli epävakaa persoonallisuus. Tilanne tänään on se, etten kaipaa seurustelua hyvään elämääni. Mitään ei puutu arjesta, ja tiedän mistä unelmoit.
Unelmoit vapaudesta, että ei tarvitse puolisoon tuhlata. Että ei tarvitse riidellä mistään. Että olisi aikaa. Olisi tietenkin myös mahdollisuuksia elää miten huvittaa: otat vaikkapa sen kuuluisan sapattivuoden.
MGTOW on elämäni tästä syystä. Ei tarvitse elättää sitä toista, ja rahaa voi ohjata omaksi iloksi, tämän takia pidän varmuudella sapattivuoden ensi vuoden keväästä alkaen. Ilman MGTOWia se olisi unta.

Unelmoi vapaudesta: "Reissumiehillä sitä on koko ajan"

Kurjaa, eikö olekin? Tiedän mistä unelmoit tänään. Ajasta ja vapaudesta. Toivottavasti en ole väärässä? Äläkä ymmärrä väärin, olen itsekin samaisessa oravanpyörässä — joka arkiaamu nousen sängystäni työntekoon. Nousen, vaikka tekisi mieli nukkua vielä. Nousen, vaikka olisin halunnut katsella elokuvia. Työtä en vältä, koska kokemuksesta tiedän, että työttömänä oleminen ilman rahaa ei ole seksikästä. Töissä on rahaa, mutta ei aikaa. Onneksi MGTOW vapauttaa aikaa päivittäin — halukkaille.

Tänä korona-aikana suosimme isosti etätöitä, ja tämä on leiponut hyvää aikaa. Ei sillä ettenkö tekisi näitä töitä hyvällä liekillä, vaan sillä että säästän selvää aikaa työmatkoista, mistä minut erityisesti tunnetaan toimistolla näkyvässä energiassa. Tiedän monia ihmisiä firmasta, joilla ei ole samanlaista aikaa, vaikka ovat etätöissä. Kenties heitä on teidänkin firmassa? Yhteistä kaikilla on se, että on menty suhteeseen. Ehkä lapsi kysyy työssä käyvien aikaa. Tehdään pahimmillaan opiskeluja työn ohella.

Haetaan uusia polkuja tappaa aikaa, ja sitten päivitetään päiväkirjamaisesti nettiin, että en taidakaan revetä kaikkeen — anteeksi. Toisilla ei ole edes sellaiseen aikaa, ja parhaimmillaan henkilökohtainen blogi jää kokonaan perustamatta. Myönnän oman kiireen, ja juoksen jatkuvasti hoitamaan normaaleja asioita: on kauppareissua, pyykinpesua, vaatehuoltoa, siivousta kotona ja ainaista liikuntaa. Joskus täytyy käydä Paunulla leffassa ja perjantaisin uimassa. Juoksutan itseäni aidosta tahdosta.

Jyri viihtyy vapaa-ajallaan parhaiten luonnossa

Ennen kaikkea juoksutan itseäni mielelläni. En valita, että olen kiiremies. Päinvastoin, minusta on ihanaa, että aina löytyy mieluisaa tekemistä. Rakkaasta siivouksesta sporttisiin hetkiin uimahallissa. Tampereen seudulla vietät onnellisesti niin hyvät kesälomat kuin normaalista arjesta selviämisenkin. Suosittelen luontoläheisille meidän Pirkkalaa, täällä sitä ei puutu, kunnes päättäjä vie. Sitä pelkään oikeastaan kaikkein eniten, vaikka en toistaiseksi olekaan menettänyt yöuniani asiasta!

Tässä maailmassa on monia kiiremiehiä. Toisaalta rupesin miettimään, että miten moni on hurjassa oravanpyörässä sanoakseen kaikille, että nyt ollaan (aina niin Facebook-onnellisessa) parisuhteessa. Suhteessa, jossa lapsia on kaksin kappalein, asutaan vaimon kanssa omakotitalossa velalla, ja kiva auto löytyy velkakirjoista? Paitsi, että veloista ei yleensä ikävä kyllä sanota mitään. Näin muille jää kuva, että jotain on tehty sentään oikein. Milloin viimeksi olet kysellyt raha-asioista toiselta?

Niistä ei tunnetusti keskustella, mies! Sanon sen suoraan: minulla ei ole koskaan ollut velkaa ja asun velattomassa vuokratalossa. Heitänkö rahaa hukkaan, se on kokonaan eri juttu tapella. Jos ei nyt vielä kuitenkaan lähdetä siitä, koska vuokrani on vain 428 euroa, ja vuosien mittaan olen saanut kämppääni uuden jääkaapin, kiertoilmauunin, kolmet väliovet ja esimerkiksi uuden WC:n. En ole sentään mikään ihmemies, joka pärjää ilman omaa toilettia, etenkin kun tämä meni viime vuonna epäkuntoon.

Minimalismi toteutuu aina: "Mikäli sotkua löytyy, syytän vain itseäni"

Olen tehnyt elämässä parhaita valintoja, ja haluaisit kuulla kaksi, vastaus on MGTOW ja minimalismi. MGTOW säästää tutkitusti selvää aikaa ja minimalismi rahaa — tai ihan molemmat. Asun pienessä kaksiossa vuokralla, mutta koska olen täällä yksin, minimalismi toteutuu haluamallani tavalla. Ei ole tavatonta, että menen suihkuun kylpyhuoneen ovi auki. Hellalle ei ole ruuhkaa, ja kodin laajakaista on kokonaan omassa käytössä. Puhelin soi todella harvoin, eikä viestejäkään enää juuri nyt tule.

Puhelimista puheen ollen, kilpailutin liittymän. Megabitti on tästä päivästä alkaen menneen talven lumia. Laitoin numeronsiirron Elisalle, ja ei mennyt aikaakaan kun DNA:n myyntitykki soitti ja kyseli asiakastyytyväisyydestäni. Ilmoitin saman tien, että en ole tyytyväinen netin nopeuteen, vaikka hinta onkin sinällään mieluisa. Kerroin myös Elisan hinnat, ja miehellä ei mennyt aikaakaan tarjota kolme euroa kalliimmalla DNA:n Teho Extran rajattomalla 50 Mb -netillä ja rajattomilla paketeilla.

Maksan liittymästäni jatkossa vain 9,90 euroa kuukaudessa, kun aiempi versio ilman paketteja varsin hitaalla netillä maksoi vain 6,90 euroa, kaikki kilpailuttajan taidoilla. Akka ei nalkuta sängyn viereen jätetyistä boksereista, samaan aikaan kun surffailen 4G:llä testimielessä 49 megan vauhdeilla. Tajusin ettei minulla ole akkaa, ja koska en ylipäätään heistä välitä, ei miehenkään poissaolo maailmaa kaada. Olen vapaa nauttimaan jälkiruoasta, vegaanisin menetelmin. Terveys loistaa päivittäin, hienoa!
 
Pirkkalalainen nörtti asuu pienessä kaksiossa

Vegaaninen ruokavalio oli nappivalinta, mutta painotan edelleen, että maito- ja lihatuotteita en ole kokonaan lopettanut kuluttamasta. Vierailla ollessa juustosiivu maistuu mahtavalta, ja työpaikan ravintolassa kodikkaasti tehty ruoka saa minulta täydet pisteet. Ruokailu ei ole minulle kuitenkaan nautinto, vaan elämän pakkopullaa. Kotona en esimerkiksi edes yritä tehdä Premium-ruokia, vaan minulle kelpaa yksinkertaisin annos salaattia, tummaa pastaa ja Kalaneuvoksen savulohta.

Syön oikeastaan todella vähän muutenkin. Olen aina hyödyntänyt minimalismia myös ruokailussa. On aivan turhaa syödä liikaa kaloreita, jos päivän aikana ei edes liiku. Itse olen liikkuva ihminen, mutta en siltikään syö ylimääräisiä kaloreita. Tällä tavalla ajateltuna painohan pysyy kurissa, eikä kukaan pääse sanomaan pulleaksi. Jääkaapissa on ruokaa aina, sekä muutama herkku viikonlopuksi. Viikonloppuna nautin herkkuja aina, mutta kuten varmasti itsekin tiedät, kohtuus löytyy lähes kaikesta. 

Kohtuus pätee ainakin sosiaalisessa mediassa, drinkeissä ja tietokonepeleissä, jos sellaisia harrastat. (Jyri ei harrasta pelejä, somea tai drinkkejä). Minimalismi on siitä hieno juttu, että se pätee ruokaan, kotiin, suhteisiin kuin aikaan. Voit valita omat kalorit lautasella ja tunnit koneella, kunhan se tapahtuu aidosta tahdosta. Jos haluat muuttaa toisia, et voi muuttaa ihmisiä, mutta voit muuttaa ihmisiä. Jos joku käyttäytyy siivottomasti, et voi heidän käytöstä muuttaa, mutta voit muuttaa elämäsi ihmiset.

Paunulla lähiluontoon: "Länsilinjoilta siirtynyt naiskuski kuljettajana"

Aikoinaan minulla oli useita ystäviä. He pitivät baarireissuista, tai loputtomasta shoppailusta, niinpä jouduin heidät vaihtamaan yksin olemiseen. Vaikka minulla ei ole kenelle soittaa, voin aina keksiä omaa tekemistä. Tänä päivänä nautin siitä, että pääsen Paunun #148:llä lähiluontoon. Musiikki on aina mukanani, ja se harvoin enää pätkii, kiitos DNA:lle paremmasta liittymästä kympillä kuussa. Liittymä sisältää 14 gigatavua EU-dataa, joten ongelmiin en joudu sitten Tallinnassakaan.

Vaikka olen matkailulakossa, niin olen lupautunut vierailemaan Tallinnassa. Nyt minua kiinnostaa lähiluonto enemmän kuin jättimäiset kauppakeskukset sataman vieressä, myös Tallinnan alueilla. Ulkomaanmatkailua joudun kuitenkin vähentämään lentokoneilla, koska lentokone saastuttaa kaiken. Polttoaineen kulutus on järkyttävää, ja tästä syystä tulen aina harkitsemaan kannattaako enää lentää. Finnair ei tästä ehkä tykkää, mutta lentolippujen hinnoilla lentäminen ei oikeasti kannata.

Lisää mukaan hotellit, taksit ja junaliput, niin aletaan puhua mielenkiintoisista summista. Summat, jotka järkyttävät. Kolmas matkani Saksaan kustansi vuoden 2018 aikana kaikkine aktiiviteetteineen 1 000 (tuhat) euroa. Tuolla rahalla olisin saanut matkustaa Suomessa pitkin vuotta motellien kera. Paunussa oleminen vastaa ulkomaanmatkaa. Vatialassa käyminen linjalla 1B Vaitista kuulostaa ehkä sinusta tyhmältä, mutta minusta se vaikuttaa ulkomaanmatkalta Venäjälle, Sokolin kaupunkiin.

Bussifanin lempijuttu: "Paunulla lähiluontoon tai minne ikinä"

Rajattomalla vuosikortilla matka ei ole kovin kalliskaan. Bussissa mietin usein sitä vapautta, joka tulee MGTOWista ja auton sekä ajokortin puuttumisesta. Saan kuunnella musiikkia ja nauttia siitä täysin siemauksin, mutta sen lisäksi minun ei tarvitse etsiä parkkikiekkoja, parkkipaikkoja tai bensa-asemia. En maksa autoiluun uppoutuvia tuhansia, eikä minulla ole auto- tai asuntolainaa. Vuokralla asuminen, Paunulla kulkeminen, ja oman kertamaksulla maksetun pyörän käyttäminen pitää velat kaukana!

Pian olen 30-vuotias, joka 15 vuotta sitten oli teini. Hän eleli köyhässä perheessä, ja oppi arvostamaan hyvin pienellä rahalla selviämistä. Silloin riitti että perusasiat olivat täysin kunnossa, ja tärkeintä oli kaikkien hyvinvointi. Uskon, että tämä kokemus on teroittanut minulle sen, että valinnoilla vaikutat omaan elämään. En ole rikas, mutta en köyhäkään, joka laski jokaisen sentin lompakossaan. Tänä päivänä minimalismi mahdollistaa sen, että on varaa käydä syömässä ulkona, laskematta kuluja.

Kulutan rahaa tänä päivänä niin viisaasti, että tilini näkymät olisivat hyvin hallittuja, vaikka en kävisi verkkopankissa katsomassa menoja koko kuukautena. Tähän suosittelen muidenkin pyrkivän. Vaikka mitään ei saa mukaan, kun kellosta aika jättää, minimalistinkaan ei kannata sokeasti välttää kaikkea turhaa. Joskus yksi tunti sushibaarissa voi tuoda juttuseuraa pöytään, tai sitten lähdet tyytyväisenä Gigantista tuotteen kanssa, jota olet aina kaivannut — muttet tiennyt koskaan tarvitsevasi.

Loppusanat

Samaan aikaan en elä kuitenkaan holtittomasti. Vakuutuksissa, puhelinliittymissä ja kodin netissä ei kannata maksaa turhasta, tai firmauskollisuudesta, mutta jos linjalla 1 ihana Väinö Paunu Oy vaihtuisi pelkästään TKL:ään — olisin pulassa. Se on toisaalta kokonaan eri juttu, ja toivon kovasti, että pahin pelkoni ei toteutuisi koskaan kotilinjalla. Joskus se nimittäin kannattaa: sen sijaan, että ostat 20 000 auton, matkusta liikennöitsijän miljoonien autoilla ja vaihda mielesi mukaan vaikka päivittäin!

Jos olet eronnut, arvoisa herra, tunnustele MGTOW-miesasialiikkeen sanomaa. Olen ollut koko ikäni MGTOW, enkä voi valintaa liikaa teille kehua. Se toimii lähes aina. Elämä maistuu, draama on poissa ja minimalismi vapauttaa aikaa, rahaa ja energiaa paljon parempaan. Se on lääke omaan elämään, jossa voit löytää merkityksen, ja uuden polun parhaaseen matkaasi Paunun linja-autossa lähiluontoon. Lapsi ei huuda kotona, vaan voit lähteä bussipysäkille nauttimaan metsästä etätyön jälkeen.

Olen kuullut monenlaista, mutta en nyt välitä. Minulle minimalismi ja MGTOW on toimivaksi todettu kotikatu. Pois en vaihtaisi, vaikka maksettaisiinkin. Ymmärrän myös, että saatat olla iloinen autosi ja puolisosi kanssa, enkä mitenkään yritä viedä sitä iloa sinulta pois. Jos suomalaisia oman tien kulkijoita löytyy, toivon kaikkea hyvää reissumiehille. Lähtekää vaikka Paunulla lähiluontoon ja Länsilinjoilla vaikka Metsäkylään. Unohtakaa kaikki kalliit lennot, etätyöt ja pakolliset asiat edes hetkeksi.

Sen olette itsellenne velkaa siviilisäädystä riippumatta. Jos olet MGTOW, niin lähimetsässä voi viihtyä vaikka loppupäivän, koska vihainen akka ei kysele jatkuvaan missä ihmeessä olet jälleen kerran. 

Kiitos, pääsit tänne asti ja hei hei! Suomalaisessa lähiluonnossa tavataan ja Paunulta kyydit.

Kommentit

Viikon luetuimmat blogissa

Painonhallinta alkaa nopeiten seuraavasta eurosta

Viimeinen tilaisuus nauttia paunulaisista linjalla 1

Näin tunnistat narsistin empaatikkona

Heinäkuun budjetti 225,84: "Ihmiskoe voi jatkua"

Kuinka päädymme narsistin verkkoansaan