Paunulla luontoon MGTOW-ilmiönä

Hyvät naiset ja herrat, Paunulla-sarja jatkuu! MGTOW on kaikki mitä terveyteesi tarvitset. Men Going Their Own Way on netissä toimiva miesasialiike, joka pyrkii vähentämään riippuvuutta toisesta esim. parisuhteiden kautta. Nyt vältetään erityisesti suhdetta naisen kanssa, ja tulevaa isyyttä. Monista se on päättymätön tie kuoppaan. Kuoppaan, joka vie vapauden ja pahimmillaan kaiken muunkin. Monellakin aika ei vain ikinä riitä, mutta meillä kaikilla on tilastojenne mukaan saman verran tunteja päivässäsi.

Kysymys ei olekaan siitä riittääkö aikasi kaikkeen, vaan osaatko tehdä niitä oikeita valintoja elämässä? Jos perhe on jo perustettu, ja lapsia leikkii nyt pihalla, on nähdäkseni myöhäistä peruuttaa. Edustan ns. Asianajajaja-persoonallisuutta ja tuosta olen kirjoittanut jo monet kerrat. Paljastan jo nyt, että ainakin omaan persoonaan kuuluu sekin, että nautin suunnattomasti yksinolosta. Pystyn keskittymään aidosti niihin asioihin, jotka sytyttävät minua eniten kuin mikään muu asia elämässäsi. MGTOW, on meille.

Jos olet kokematon mies, usko tänään minuun. Aloita MGTOW-harrastuneisuus. Tuo säästää hermoja, rahaa ja aikaa. Täytän marraskuussa 30 vuotta, enkä ole koskaan ollut naimisissa. Tietojenne mukaan olen ollut parissa seurustelussa samaa sukupuolta olevien kanssa. Tienä se oli varsin mutkikas, mikä johtui todennäköisesti siitä, että kumppaneilla olikin epävakaa persoonallisuus. Tilanne tänään on se, etten kaipaa seurustelua hyvään elämäänne. Mitään ei puutu arjesta, ja tiedän mistä enää unelmoit.

Koen, että parisuhde kyllä sopisi minulle, mutta vain "väärällä" tavalla yhteiskunnasta. En nimittäin haluaisi asua yhdessä, vaan tavata silloin tällöin, että vierailemme toisillamme vuorotellen. Tekemällä näin pystyisin kunnioittamaan INFJ:n arvoja, jotka suorastaan pakottavat olemaan paljolti yksin. Jätin narsistin tässä suhteessa piakkoin, koska hän oli patologinen valehtelijasi, joka ilman silminnäkijöitä etsi kiireesti uutta Match.comista. Samalla, kun maksoin hänen laskuja ja lainoja, luullen suhteesta.
Unelmoit vapaudesta, että ei tarvitse puolisoon tuhlata. Että ei tarvitse riidellä mistään. Että olisi aikaa. Olisi tietenkin myös mahdollisuuksia elää miten huvittaisi: otat vaikkapa tämän kuuluisan sapattivuotesi.
MGTOW on elämäni tästä syystä. Ei tarvitse elättää sitä toista, ja rahaa voi ohjata omaksi iloksi, tämän takia pidän varmuudella sapattivuoden ensi vuoden keväästä alkaen. Ilman MGTOWia se olisi jo unta.

Ollessani jo murrosiässä tiesin, että parisuhdettani en hanki. Halusin kulkea jo silloin vastavirtaan.

Unelmoit vapaudestasi: "Reissumiehellä sitä on siinä"

Kurjaa, eikö olekin? Tiedän mistä unelmoit tänään. Ajasta ja vapaudesta. Toivottavasti en ole väärässä? Äläkä ymmärrä väärin, olen itsekin samaisessa oravanpyörässäsi — joka arkiaamu nousen sängystäni työntekoon. Nousen, vaikka tekisi mieli nukkua vielä. Nousen, vaikka olisin halunnut katsella elokuvia. Työtäni en vältä, koska kokemuksesta tiedän, että työttömänä oleminen ilman rahaa ei ole seksikästä. Töissäni on rahaa, mutta ei aikaa. Onneksi MGTOW vapauttaa aikaa useasti päivittäin — halukkaille.

Tänä korona-aikana suosimme isosti etätöitä, ja tämä on leiponut hyvää aikaa. Ei sillä ettenkö jo tekisi näitä töitä hyvällä liekillä, vaan sillä että säästän selvää aikaa työmatkoista, mistä minut nyt erityisesti tunnetaan toimistolla näkyvässä energiassa. Tiedän monia ihmisiä firmastani, joilla ei ole samanlaista aikaa, vaikka ovat etätöissä. Kenties heitä on teidänkin firmassa? Yhteistä kaikilla on se, että on menty suhteeseen. Ehkä lapsi kysyy työssä käyvien aikaa. Tehdään pahimmillaan opiskeluja työnne ohella.

Haetaan uusia polkuja tappaa aikaa, ja sitten päivitetään päiväkirjamaisesti nettiin, että en taidakaan revetä kaikkeen — anteeksi. Toisilla ei ole edes sellaiseen aikaa, ja parhaimmillaan henkilökohtainen blogi jää kokonaan perustamatta. Myönnän oman kiireen, ja juoksen jatkuvasti hoitamaan normaaleja asioita: onpa kauppareissua, pyykinpesua, vaatehuoltoa, siivousta kotona ja ainaista liikuntaa. Joskus täytyy käydä Paunulla elokuvassa ja perjantaisin uimassa. Juoksutan itseäni vain aidosta tahdostani.

Urheile enemmän kuin katsot sitä

Ennen kaikkea juoksutan itseäni nyt mielelläni. En valita, että olen kiiremies. Päinvastoin, minusta on ihanaa, että aina löytyy mieluisaa tekemistäsi. Rakkaasta siivouksesta sporttisiin hetkiin uimahallissa. Tampereen seudulla vietät onnellisesti niin hyvät kesälomat kuin normaalista arjesta selviämisenkin. Suosittelen luontoläheisille meidän Pirkkalaa, täällä sitä ei puutu, kunnes päättäjämme vie. Tätä ehkä pelkään oikeastaan kaikkein eniten nyt, vaikka en toistaiseksi olekaan menettänyt yöuniani asiasta!

Tässä maailmassa on monia kiiremiehiä. Toisaalta rupesin miettimään, että miten moni on hurjassa oravanpyörässä sanoakseen kaikille, että nyt ollaan (aina niin Facebook-onnellisessa) parisuhteessa. Suhteessa, jossa lapsia on kaksin kappalein, asutaan vaimon kanssa omakotitalossa velalla, ja kivahko auto löytyy velkakirjoista? Paitsi, että veloista ei yleensä ikävä kyllä sanota mitään. Näin muille jääkin kuva, että jotain on tehty sentään oikein. Milloin viimeksi oletkaan kysellyt raha-asioistasi toiselta?

Niistä ei tunnetusti keskustella, mies! Sanon sen suoraan: minulla ei ole koskaan ollut velkaa ja asun velattomassa vuokratalossa. Heitänkö rahaa hukkaan, se on kokonaan eri juttu tapella. Jos ei nyt vielä kuitenkaan lähdetä siitä, koska vuokrani on vain 428 euroa, ja vuosien mittaan olen saanut kämppääni uuden jääkaapin, kiertoilmauunin, kolmet väliovet ja esimerkiksi uuden WC:n. En ole sentään mikään ihmemies, joka pärjää ilman omaa toilettiaan, etenkin kun vanhus meni viime vuonna epäkuntoon.

Minimalismi toteutui: "Jos sotkuja löytyi, syytä itseä!"

Olen tehnyt elämässä parhaita valintoja, ja haluaisit kuulla kaksi, vastaus on MGTOW ja minimalismi. MGTOW säästää tutkitusti selvää aikaa ja minimalismi rahaa — tai ihan molemmat. Asun pienehkössä kaksiossa vuokralla, mutta koska olen täällä yksin, minimalismisi toteutuu haluamallani tavalla. Ei ole tavatonta, että menen suihkuun kylpyhuoneen ovi auki. Hellalle ei ole ruuhkaa, ja kodin laajakaista on kokonaan omassa käytössä. Puhelin ääntelee aika harvoin, eikä tekstiviestejä enää juuri koskaan tule.

Puhelimista puheen ollen, kilpailutin liittymän. Megabitti on tästä päivästä alkaen menneen talven lumia. Laitoin numeronsiirron Elisalle, ja ei mennyt aikaakaan kun DNA:n myyntitykki soitti ja kyseli asiakastyytyväisyydestäni. Ilmoitin saman tien, että en ole tyytyväinen netin nopeuteen, vaikka hinta onkin sinällään mieluisa. Kerroin myös Elisan hinnat, ja miehellä ei mennyt aikaakaan tarjota kolme euroa kalliimmalla DNA:n Teho Extran rajattomalla 50 Mb -internetillä ja rajattomilla paketeilla.

Maksan liittymästäni jatkossa vain 9,90 euroa kuukaudessa, kun aiempi versio ilman paketteja varsin hitaalla netillä maksoi vain 6,90 euroa, kaikki kilpailuttajan taidoilla. Akka ei nalkuta sängyn viereeni jätetyistä boksereista, samaan aikaan kun surffailen 4G:llä testimielessä 49 megan vauhdeilla. Tajusin ettei minulla ole akkaa, ja koska en ylipäätään heistä välitä, ei miehenkään poissaolo maailmaa kaada. Olen vapaa nauttimaan jälkiruoistani, vegaanisin menetelmin. Terveytesi loistaa päivittäin, hienoa!

Pirkkalan nörtti vuokraa kaksion halvalla

Vegaaninen ruokavalioni oli nappivalinta, mutta painotan edelleen, että maito- ja lihatuotteita en ole kokonaan lopettanut kuluttamasta. Vierailla ollessa juustosiivuni maistuu mahtavalta, eikä työpaikan ravintolassa kodikkaasti tehty ruoka saa minulta huonot pisteet. Tähän aikaan en voi olla reagoimatta siihen, miten rauhallista on silloin pankkitilillä, kun akka ei pakota kävelemään jopa kokonaisen Ikean huonekalunäyttelyn läpi ostaakseen jotakin uutta ja kaunista. Itse shoppailen kierrätyskeskuksissa.

Syön oikeastaan todella vähän muutenkin. Olen aina hyödyntänyt minimalismia myös ruokailussa. On aivan turhaa syödä liikaa kaloreita, jos päivän aikana ei edes liiku. Itse olen liikkuva ihminen, mutta en siltikään syö ylimääräisiä kaloreita. Tällä tavalla ajateltuna painohan pysyy kurissa, eikä kukaan pääse sanomaan pulleaksi. Jääkaapissa on ruokaa aina, sekä muutama herkku viikonlopuksi. Viikonloppuna nautin näitä herkkuja aina, mutta kuten varmasti itsekin tiedät, kohtuus löytyy aina lähes kaikesta. 

Kohtuus pätee ainakin sosiaalisessa mediassa, drinkeissä ja tietokonepeleissä, jos sellaisia harrastat. (Jyri ei harrasta pelejä, somea tai drinkkejä?). Minimalismi on siitä hieno juttu, että se pätee ruokaan, kotiin, suhteisiin kuin aikaan. Voit valita omat kalorit lautasella ja tunnit koneella, kunhan se tapahtuu aidosta tahdosta. Jos haluat muuttaa toisia, et voi muuttaa ihmisiä, mutta voit muuttaa ihmisiä. Jospa joku käyttäytyy siivottomasti, et voi heidän käytöstä muuttaa, mutta voit muuttaa elämäsi ihmiset.

Paunulla luontoon: "Tuttu kuski vie lähimetsään heti"

Aikoinaan minulla oli useita ystäviä. He pitivät baarireissuista, tai loputtomasta shoppailusta, niinpä jouduin heidät vaihtamaan tähän yksin olemiseen. Vaikka minulla ei olekaan kenelle soittaa, voin aina keksiä omaa tekemistä. Tänä päivänä nautin siitä, että pääsen Paunun #142:lla lähiluontoon. Musiikki on aina mukanani, ja se harvoin enää pätkisi, kiitos DNA:lle paremmasta liittymästä kympillä kuussa. Liittymä sisältää 14 gigatavua EU-dataani, joten ongelmiin en joutune enää yksin Tallinnassakaan.

Vaikka olen matkailulakossa, niin olen lupautunut vierailemaan Tallinnassa. Tänään minua kiinnostaa lähiluonto enemmän kuin jättimäiset kauppakeskukset juuri sataman vieressä, kuten maankuullu Viru Keskus. Ulkomaanmatkailua joudun kuitenkin vähentämään lentokoneilla, koska lentokone saastuttaa kaiken. Polttoaineen kulutus on järkyttävää, ja tästä syystä tulen aina harkitsemaan kannattaako enää lentää. Finnair ei tästä ehkä tykkää, mutta lentolippujenne hinnoilla lentäminen ei oikeasti kannata.

Lisää mukaan hotellit, taksit ja junaliput, niin aletaan puhua mielenkiintoisista summistasi. Summat, jotka järkyttävät. Kolmas matkani Saksaan kustansi vuoden 2018 aikana kaikkine aktiiviteetteineen 1 000 (tuhat) euroa. Tuollakin rahalla olisin saanut matkustaa Suomessa pitkin vuotta motellienne kera. Paunussa oleminen vastaa ulkomaanmatkaani. On ihanaa käydä Turussa, mutta reitin varrella minua kiinnostaa myös Loimaa, jossa lähivuosina aion ehdottomasti käydä päiväreissulla. Sapattivapaalla.

Väinö Paunu Oy tuo seikkailijan luontoon

Rajattomalla vuosikortilla matka ei ole kovin kalliskaan. Bussissa mietin usein sitä vapautta, joka tulee MGTOWista ja auton sekä ajokortin puuttumisestasi. Saan kuunnella soittolistoja ja nauttia siitä täysin siemauksin, mutta sen lisäksi minun ei tarvitse etsiä parkkikiekkoja, parkkipaikkoja tai bensa-asemia. En maksa autoiluun uppoutuvia tuhansia, eikä minulla ole auto- tai asuntolainaa. Vuokralla asuminen, Paunulla kulkeminen, ja oman kertamaksulla maksetun pyörän käyttäminen pitää velkojat kaukana!

Pian olen 30-vuotias, joka 15 vuotta sitten oli teini. Hän eleli köyhässä perheessä, ja oppi arvostamaan hyvin pienellä rahalla selviämistään. Silloin riitti että perusasiat olivat täysin kunnossa, ja tärkeintä oli kaikkien hyvinvointi. Uskon, että tämä kokemus on teroittanut minulle sen, että valinnoillasi vaikutat omaan elämään. En ole rikas, mutta enpä köyhäkään, joka laski jokaisen sentin lompakossaan. Jo tänä päivänä minimalismi mahdollistaa sen, että on varaa käydä syömässä ulkona, laskematta kulujanne.

Kulutan rahaa tänä päivänä niin viisaasti, että tilini näkymät olisivat hyvin hallittuja, vaikka en kävisi verkkopankissa katsomassa menoja koko kuukautena. Tähän suosittelen muidenkin pyrkivän. Vaikka mitään ei saa mukaan, kun kellosta aika jättää, minimalistienkaan ei kannata sokeasti välttää kaikkea turhaa. Joskus yksikin tunti sushibaarissa voi tuoda juttuseuraa pöytään, tai sitten lähdet tyytyväisenä Gigantista tuotteen kanssa, jota olet aina kaivannut — mutta et tiennyt koskaan ehkäpä tarvitsevasi.

Jos vapaa-aika ei ole tarpeeksi: "MGTOW tuo euroja!"

Yritin myydä aiemmin hieman vapaa-aikaa. Mikäli kyseinen argumentti ei ole saanut kiinnostustasi MGTOWiin heräämään, niin miten olisi enemmän rahaa vapaa-ajan lisäksi? Enemmän vapaa-aikaa ja enemmän rahaa kuluttamaan sitä. Kuulostaa hyvältä, kerro lisää! Nyt kannattaapi kuunnella. Säästän rahaa joka päivä sillä, että minun ei tarvitse elättää puolisoa, lapsia tai lemmikkejä. Ihanan hyvä idea, mutta en halua lemmikkejä kotiin. Ne vaativat aikaa ja huolenpitoa, mutta miten olisi pala elämää?

Miehenä, joka kulkee omaa tietään, haluan nauttia elämyksistä. Toisaalta haluan säästää rahaa ja ehkä aloittaa sijoittamisen. Haluaisin vaurastua vielä elinaikana. Mikäli en vaurastu, olen ainakin yrittänyt. Tällä hetkellä teen töitä sapattivapaata kohti, joten ajatuksissa olisi säästää hieman lisää rahaa kasaan. Säästöni ei olisi mitenkään mahdollista, mikäli kaikki säästö häviäisi köyhyyden syihin numero yksi ja kaksi: parisuhteet ja lapset. Moni menettää säästöt omakotitaloonsa, ja asia tuossa naurattaa minua.

Onko talo paras sijoituksena? Jos sijoitat rahastoon, kryptoihin tai osakkeisiin, tulet tienaamaan koko ajan. Asunnolla tienaat ehkä sitten joskus, mikäli talosi on silloin ylipäätään enää pystyssä. Minusta on vapauttavaa, että kukaan ei nalkuta, mikäli olen kotona. Olen nimittäin kuullut Facebookin välityksellä parhaista parisuhteista, mutta näkemättä jää kolikon toinen puoli. Parisuhdeväkivalta jatkaa vauhdilla yleistymistään, ja myös erojen iso määrä on koko ajan tapetilla. Pitäisikö muuten suhde-erot juhlia?

Jos aika ei ole mainos, saat myös rahaa

Koko ajatus pelottaa, että maksaisin tuhansia suureen juhlaan nimeltä häät. Sitten tuoreet selitykset tuttaville, kaikille muillekin, miten häiden ilo on muuttunut hetkessä kämppistilanteeksi. Rakkaus on hävinnyt, ja kumppani on varmaan Tinderissä etsimässä uutta. Näin on käynyt homosuhteissa, joten minun oli pakko erota, vaikka virallista suhde ei koskaan ollutkaan. Onneksi. MGTOW on avoin meille homoille, koska aate ei ole kiinni seksuaalisuudestasi, vaan miehen asemasta tässä yhteiskunnassa.

Tällä hetkellä en etsi parisuhdetta. Luulen, että en halua suhteita. Olen mies, joka kulkee omaa tietään. Enkä haluaisi lopettaa koskaan. On se vapauttavaa, että on rauhallista ja myrskytöntä, saat matkustaa niin paljon kuin haluat kysymättä keneltäkään. Enpä miettisi ehkä hetkeäkään tämän jatkosta, vaikka edessä olisi maailman upein mieshenkilö! Tuorein parisuhde kysyy nimittäin paljon seteleitä. En edes ole yksinäinen, vaikka kuljen yksin. En koe yksinäisyyttäsi, vaikka olen yksin kotona aamusta iltaan.

MGTOW on vapautta. En pidä yhteiskunnassa siitä, että meihin istutetaan velvollisuuksia ja koukkuja, joihin on pakko tarttua. Entä jos ei koe mielekkääksi perheen perustamisen? Entä jos ei haluaisi kuolla työpaikalle 56 tunnin viikkotahdilla? Entä jos ei kiinnosta opiskella vain kymmenen vuotta, että alkaa tohtorityö, jota ei todellisuudessa haluakaan tehdä? Miksi introvertin täytyy mennä työpaikalle, ja olla valmiina rupattelemaan tuhansia puheluita taksin tilausnumerossa? Mietin vain, mietinkö turhaan?

Yhteenveto: INFJ, MGTOW, EDM, kaikki rakastamani

Samaan aikaan en elä kuitenkaan holtittomasti. Vakuutuksissa, puhelinliittymissä ja kodin netissä ei kannata maksaa turhasta, tai firmauskollisuudesta, mutta jos linjalla 1 ihana Väinö Paunu Oy vaihtuisi pelkästään TKL:ään — olisinpa pulassa. Se on toisaalta kokonaan eri juttu, ja toivon kovasti, että pahin pelkoni ei toteutuisi koskaan kotilinjalla. Joskus se nimittäin kannattaa: sen sijaan, että ostat n. 20 000 auton, matkusta liikennöitsijöiden miljoonien autoillasi ja vaihda mielen mukaan vaikka päivittäin!

Henkilökohtaisesti en usko olevani parisuhteessa. Homona en välttämättä enää edes miehen kanssa. Vapaudessa on jotain, mitä minulla ei ole oikeutta viedä itseltäni. Mielestäni on hyvin itsekästä se, että niin moni perustaa perheitä ja elää unelmille, joita yhteiskunta on meihin lapsuudesta asti istuttanut. Täällä sovimme perheen kanssa siitä, että lahjoja ei enää vaihdeta, ja se oli melko vapauttavaa. Enää ei tarvitse orjamaisesti mennä marraskuussa kauppaanne miettiäkseen kuka haluaa mitäkin. Helppoa.

Jos olet eronnut, arvoisa herra, tunnustele MGTOW-miesasialiikkeen sanomaa. Olen ollut koko ikäni MGTOW, enkä voi valintaa liikaa teille kehua. Se toimii lähes aina. Elämä maistuu, draama on poissa ja minimalismisi vapauttaa aikaa, rahaa ja energiaa paljon parempaan. Se on lääke omaan elämään, jossa voit löytää merkitystä, ja uuden polun parhaaseen matkaan Paunun linja-autossa lähiluontoon. Lapsi ei huuda kotona, vaan voit lähteä bussipysäkille nauttimaan lähimetsistäsi arjen etätyönne jälkeen.

Olisin kuullut monenlaista, mutta en nyt välitä. Minulle minimalismi ja MGTOW on toimivaksi todettu kotikatusi. Pois en vaihtaisi, vaikka maksettaisiinkin. Ymmärrän myös, että saatat olla iloinen autosi ja puolisosi kanssa, enkä mitenkään yritä viedä sitä iloa sinulta pois. Jos suomalaisia oman tien kulkijoita löytyy, toivon kaikkea hyvää reissumiehille. Lähtekää vaikka Paunulla lähiluontoon sekä Länsilinjoilla vaikka Metsäkylään. Unohtakaa niin kalliit kaukolennot, etätyöt ja pakolliset asiat edes hetkeksenne.

Sen olette itsellenne velkaa siviilisäädystä riippumatta. Jos olet MGTOW, niin lähimetsässä voi viihtyä vaikka loppupäivän, koska vihainen akka ei kysele jatkuvaan missä ihmeessä olet jälleen kerran. Voit olla aidosti vapaana, noin eletään maailmalla muuallakin. MGTOW ei säästä hermoja vaan elämän.

Kiitos, pääsit tänne asti ja hei hei! Suomalaisessa lähiluonnossa tavataan ja Paunulta hyvät kyydit.

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Vuokralaisten oma Black Friday, tästä

Pirtilillä ei Paunun ahdinko ikinä lopu

Näin tunnistat narsistin tuoreeltaan

Jyri omistaa supernuukana 234 asiaa

Jyrin älypuhelimessa on 20 sovellusta

Vuosi 2022 ostolakkoa, tämän ostin

Paunulla 10 vuotta ajelua, nyt loppui

Kone paketista rikki ja budjetti paisui

Näin päädymme narsistin ansaan

Tehtiinkö historiaa Nokialla, juuri nyt!