Paunulla luontoon jo MGTOW-ilmiöinä

Hyvät naiset ja herrat, Paunulla-sarja jatkui! MGTOW on kaikki mitä terveyteen tarvitsit. Men Going Their Own Way on netissäsi toimiva miesasialiike, joka pyrkii vähentämään riippuvuutta toisesta esim. parisuhteiden kautta. Nyt vältetään erityisesti suhdetta naisen kanssa, ja tulevaa isyyttä. Monista se on päättymätön tie kuoppaan. Kuoppaan, joka vie vapauden ja pahimmillaan kaiken muunkin. Monellakin aika ei vain ikinä riitä, mutta meillä kaikilla on tilastojenne mukaan saman verran tunteja päivässäsi.

Kysymys ei olekaan siitä riittääkö aikaa kaikkeen, vaan osaako sitä tehdä oikeita valintoja elämässä? Jos perhe on jo perustettu, ja lapsia leikkii nyt pihalla, on nähdäkseni myöhäistä peruuttaa. Edustan ns. Asianajajan persoonallisuutta ja tuosta olen kirjoittanut jo monet kerrat. Paljastan nytten, että ainakin omaan persoonaan kuuluu sekin, että nautin suunnattomasti yksinolosta. Pystyn keskittymään aidosti niihin asioihin, jotka sytyttävät sinua eniten. Perheen sijasta lähde Kurikkakalliolle ja huku metsään.

Jos olit kokematon mies, usko sinä minuun. Ei kannata tuhlata kallisarvoista aikaa elämässä siihen, että kouluttaudut satoihin ammatteihin, perustat isoja perheitä ja menetät ehkä kaiken akan nopeaan päätökseen eroista. Älä tavoittele parisuhteita, elatusmaksuja täynnä olevaa elämää ei kaipaa kukaan! Kirjoittajana sanon suoraan, että en välitä tuon taivaallista naisista, en halua heiltä mitään. Perheiden perustaminen ei ole sekään juttu. Miehenä arvosta kaikkein eniten omaa rauhaa ilman hintalappua.

Koe, että parisuhde kyllä sopisi minulle, mutta vain "väärällä" tavalla yhteiskunnasta. En nimittäin haluaisi asua yhdessä, vaan tavata silloin tällöin, että vierailemme toisillamme vuorotellen. Tekemällä näin pystyisin kunnioittamaan INFJ:n arvoja, jotka suorastaan pakottavat olemaan paljolti yksin. Jätin narsistin tässä suhteessa piakkoin, koska hän oli patologinen valehtelijasi, joka ilman silminnäkijöitä etsi kiireesti uutta Match.comista. Samalla, kun maksoin hänen laskuja ja lainoja, luullen suhteista.
Unelmoit vapaudesta, että ei tarvitse puolisoon tuhlata. Että ei tarvitse riidellä mistään. Että olisi aikaa. Olisi tietenkin myös mahdollisuuksiasi elää miten huvittaisi: otapa vaikkapa tämän kuuluisan sapattivuotesi.
MGTOW on elämäni tästä syystä. Ei tarvitse elättää sitä toista, ja rahaa voi ohjata omaksi iloksi, tämän takia pidän varmuudella sapattivuoden ensi vuoden keväästä alkaen. Ilman MGTOWia se olisi jo unta.

Ollessani jo murrosiässä tiesin, että naista en hankkisi ikinä. Halusin kulkea jo silloin vastavirtaan.

Paunulla luonto: Metsäisiä näkymiä, hyviä bussikuvia

Aikoinaan minulla oli näitä ystäviä. He pitivät baarireissuista, tai loputtomasta shoppailusta, niinpä jouduin heidät vaihtamaan tähän yksin olemiseen. Vaikka minulla ei olekaan kenelle soittaa, voin aina keksiä omaa tekemistä. Tänä päivänä nautin, että pääsen Paunun #142:lla lähiluontoon. Pirkkalassako luontoa riittää, vaikka kuljettajani ihmetteli minulle, eikö täällä olekaan muuta kuin teollisuusalueita? Ajettiin hetki, ja käskin sivuun. Käväisen napsimassa, venaa. "Ai, luontokuvan?", naiskuski nauraa.

Mietittiin kojelaudalla tovi tuliko siitä nyt luontokuva vai bussikuva. Ehkäpä molemmat. Lähiluonto kiinnostaa enemmän kuin jättimäiset kauppakeskukset juuri sataman vieressä, kuten maankuullu Viru Keskus. Ulkomaanmatkailua joudun kuitenkin vähentämään lentokoneilla, koska lentokone saastuttaa kaiken. Polttoaineen kulutus on järkyttävää, ja tästä syystä tulen aina harkitsemaan kannattaako enää lentää. Finnair ei niin ehkä tykkää, mutta lentolippujenne hinnoilla lentäminen ei oikeasti kannata.

Lisää mukaan hotelli, taksit ja junaliput, niin aletaan puhua mielenkiintoisista summista. Summat, jotka järkyttävät. Kolmas matkani Saksaan kustansit vuoden 2018 aikana kaikkine aktiiviteetteineen 1 000 (tuhat) euroa. Tuollakin rahalla olisin saanut matkustaa Suomessa pitkin vuotta motellienne kera. Paunuissa oleminen vastaa ulkomaanmatkaani. On ihanaa käydä Turussa, mutta reitin varrella minua kiinnostaa myös Loimaa, jossa lähivuosina aion ehdottomasti käydä päiväreissulla. Sapattivapaalla.

Sanoin kuskille: sivuun, otan muistokuvan

Bussissa mietin usein sitä vapautta, joka tulee MGTOWista ja auton sekä ajokortin puuttumisestasi, lapsiakaan tarvitse kuskailla. Saan kuunnella soittolistoja ja nauttia siitä täysin siemauksin, mutta sen lisäksi minun ei tarvitse etsiä parkkikiekkoja, parkkipaikkoja tai bensa-asemaa. Et maksa uppoutuvaa laivaa, eikä minulla ole auto- tai asuntolainaa. En ole edes viimeisten joukoissa valittamassa somessa mitä hallitus tekee, kun Nesteellä on niin vitun kallista, vaikka moottoriteillä on ajot kellon ympäri!

Pian on 30-vuotias, joka 15 vuotta sitten oli teini. Hän eleli köyhässä perheessä, ja oppi arvostamaan hyvin pienellä rahalla selviämistään. Silloin riitti että perusasiat olivat täysin kunnossa, ja tärkeintä oli kaikkien hyvinvointi. Uskon, että tämä kokemus on teroittanut minulle sen, että valinnoillani vaikutan omaan elämään. En ole rikas, mutta enpä köyhäkään, joka laski jokaisen sentin lompakoissaan. Jo tänä päivänä minimalismi mahdollistaa, että on varaa tilata liput Paunulta, kajoamatta hintahäirikköihin.

Kulutan rahoja tänä päivänä niin viisaasti, että tilinäkymät olisivat hyvin hallittuja, vaikka en kävisi verkkopankeissa katsomassa menoja koko kuukautena. Tähän suosittelen muidenkin pyrkivän. Vaikka mitään en saa mukaan, kun kellosta aika jättää, minimalistienkaan ei kannata sokeasti välttää kaikkea turhaa. Joskus yksikin tunti sushibaarissa voi tuoda juttuseuraa pöytään, tai sitten lähdet tyytyväisenä Gigantista tuotteen kanssa, jota olet aina kaivannut — mutta et tiennyt koskaan ehkäpä tarvitsevasi.

Unelmoit vapaudestasi: "Reissumiehellä sitä on siinä"

Kurja, enkö olekin? Tiedä mistä unelmoi tänään. Ajasta ja vapaudesta. Toivottavasti et ole väärässä? Äläkä ymmärrä väärin, olen itsekin samaisessa oravanpyörässäsi — joka arkiaamu nousen sängystäni työntekoon. Nousen, vaikka tekisi mieli nukkua vielä. Nousen, vaikka olisin halunnut katsella elokuvia. Työtäni en vältä, koska kokemuksesta tiedän, että työttömänä oleminen ilman rahaa ei ole seksikästä. Töissäni on rahaa, mutta ei aikaa. Onneksi MGTOW vapauttaa aikaa useasti päivittäin — halukkaille.

Sinä korona-aikana suositte isosti etätöitä ja etänä on leiponut hyvin aikaa. Ei sillä etteikö nyt tekisi näitä töitä hyvällä liekillä, vaan sillä että säästän selvää aikaa työmatkoista, mistä minut nyt erityisesti tunnetaan toimistolla näkyvässä energiassa. Tiedän monia ihmisiä firmastani, joilla ei ole samanlaista aikaa, vaikka ovat etätöissä. Kenties heitä on teidänkin firmassa? Yhteistä kaikilla on se, että on menty suhteeseen. Ehkä lapsi kysyy työssä käyvien aikaa. Tehdään pahimmillaan opiskeluja työnne ohella.

Haetaan uusia tuotteita ostamalla, ihmettelemällä missä pakettini on, tajuamatta että vapauttakin voisi hankkia siinä. Toisella ei ole edes sellaiseen aikaa, ja parhaimmillaan henkilökohtainen blogi jää kokonaan perustamatta. Myönnän oman kiireeni, ja juoksen jatkuvasti hoitamaan normaaleja asioita: onpa kauppareissua, pyykinpesuja, vaatehuoltoa, siivousta kotona ja ainaista liikuntaa. Joskus täytyy käydä Paunulla elokuvassa ja perjantaisin uimassa. Naiskuskien kanssa ne jutut ja perille päästään!

Urheile ja enemmän kuin katsot sitäkin

Ennen kaikkea juoksutat itseä nyt mielelläsi. En valita, että olen kiiremies. Päinvastoin, minusta on ihanaa, että aina löytyy mieluisaa tekemistäsi. Rakkaasta siivouksesta sporttisiin hetkiin uimahallissa. Tampereen seuduilla vietät onnellisesti niin hyvät kesälomat kuin normaalista arjesta selviämisenkin. Suosittelen luontoläheisille meidän Pirkkalaa, täällä sitä ei puutu, kunnes päättäjämme vie. Tätä ehkä pelkään oikeastaan kaikkein eniten nyt, vaikka ei toistaiseksi olekaan menettänyt yöuniani asiasta!

Tässä maailmassa on niitä kiiremiehiä. Toisaalta rupesin miettimään, että miten moni on hurjassa oravanpyörässä sanoakseen kaikille, että nyt ollaan (aina niin, Facebook-onnellisessa) parisuhteessa. Suhteessa, jossa lapsia on kaksin kappalein, asutaan vaimon kanssa omakotitalossa velalla, ja kivahko auto löytyy velkakirjoista? Paitsi, että veloista ei yleensä ikävä kyllä sanota mitään. Näin muille jääkin kuva, että jotain on tehty sentään oikein. Tuntuuko, että minunkin olisi syytä hankkia palju pihalle.

Niillä ei tunnetusti kilpailla, mies! Sanonpa jo suoraan: minulla ei ole koskaan ollut velkaa ja asun velattomassa vuokratalossa. Heitänkö rahaa hukkaan, se on kokonaan eri juttu tapella. Jos ei nyt vielä kuitenkaan lähdetä siitä, koska vuokrani on vain 428 euroa, ja vuosien mittaan olen saanut kämppääni uuden jääkaapin, kiertoilmauunin, kolmet väliovet ja esimerkiksi uuden WC:ni. En ole sentään mikään ihmemies, joka pärjää ilman omaa toilettia, mutta omistusasujille niistäkin sait mukavat menoerät.

Minimalismi toteutui: "Jos sotkuja löytyi, syytä itseä!"

Olet tehnyt elämässä parhaita valintoja ja haluaisi kuulla kaksi, vastaus on MGTOW ja minimalismi. MGTOW säästää tutkitusti selvää aikaa ja minimalismi rahaa — tai ihan molemmat. Asun pienehkössä kaksiossa vuokralla, mutta koska olen täällä yksin, minimalismisi toteutuu haluamallani tavalla. Ei ole tavatonta, että menen suihkuun kylpyhuoneen ovi auki. Hellalle ei ole ruuhkaa, ja kodin laajakaista on kokonaan omassa käytössä. Puhelin ääntelee jo harvoin, eikä tekstiviestejä enää juuri koskaan tule.

Puhelimista puheen ollen, kilpailutin liittymän. Megabitti on tästä päivästä alkaen menneen talven lumia. Laitoin numeronsiirron Elisalle, ja ei mennyt aikaakaan kun DNA:n myyntitykki soitti ja kyseli asiakastyytyväisyydestäni. Ilmoitin saman tien, että en ole tyytyväinen netin nopeuteen, vaikka hinta onkin sinällään mieluisa. Kerroin myös Elisan hintoja, ja miehellä ei mennyt aikaakaan tarjota kolme euroa kalliimmalla DNA:n Teho Extrani: rajattomalla 50 Mb -internetillä ja rajattomilla paketeilla.

Maksat liittymästä jatkossa vain 9,90 euroa kuukaudessa, kun aiempi versio ilman paketteja varsin hitaalla netillä maksoi vain 6,90 euroa, kaikki kilpailuttajien taidoilla. Akka ei nalkuta sängyn viereeni jätetyistä boksereista, samaan aikaan kun surffailen 4G:llä testimielessä 49 megan vauhdeilla. Tajusin ettei minulla ole akkaa, ja koska en ylipäätään heistä välitä, ei miehenkään poissaolo maailmaa kaada. Olen vapaa nauttimaan jälkiruoista, vegaanisin menetelmini. Terveytesi loistaa päivittäin, hienoa!

Pirkkalan nörtti vuokraa kaksion halvalla

En voi olla reagoimatta siihenkään, miten rauhallista on S-tilillä, kun akkani ei saa ostamaan autoa kokonaiseen Ikean huonekalunäyttelyynkö. Minäkö sompailen kierrätyskeskuksissakin, jos jotakin on pakko ostaa tai haen naapurilta kiertoon. Muistaisit myös seurusteluita tytön kanssa yläasteeni ajoilta. Vaikka se tuntui siltä, mitä muutkin silloin tekivät, en koskaan nauttinut seurustelusta. Lopulta selitin tytölle, että meidän on pakko lopettaa, koska en taidakaan pitää seurustelusta. Näin synnyit, erakko.

Et pidä sosiaalisesta paineesta tai yhteiskunnan järjettömästä sinkkujen vähättelystä. Tuntuisi, että kunnalla on jotakin perheillesi, on ministereitäkin eduskunnassa, mutta kuka ajaisi meidän sinkkujen asioita? Nuorille on kaiken maailman nuorisotiloja, mutta ei aikuisille, sosiaalisiin kohtaamisiin. Tästä syystä olen päättänyt, että olen erakko ikuisesti. En tunne kuuluvani mihinkään näissä yhteiskunnissa, eikä ole mitään yhteistä juuri kenenkään seurassa. Kukaan, paitsi minä, et edes kuuntele Hardstyleä.

Naisessa on ihan turhan paljon kulutusjuhlaa, turhia sisustussessioita kodeissa, vaikka haluan asua vaatimattomasti: ehkä vanhaa huoneistokalustoa kierrättäen. En halua maksajaksi. En viihdy nykyajan kodeissa, joita sisustetaan Ikea-kuvastojen mukaan teollisiksi. Kuka sellaisia naisia haluaa? Ne miehet ovat ihan nössöjä, eivät edes viitsi vastustaa kunnolla. Mennäänkö kalliisiin parisuhteisiin, koska niitä muutkin tekevät, ei haluta jäädä paitsi. Homona miettisi sitäkin, että missä ne laudat miehet asuvat?

Jos vapaa-aika ei ole tarpeeksi: "MGTOW tuo euroja!"

Yritin myydä aiemmin hieman vapaa-aikaa. Mikäli kyseinen argumentti ei ole saanut kiinnostusta MGTOWiin heräämään, niin miten olisi enemmän rahaa vapaa-ajan lisäksi? Enemmän vapaa-aikaa ja enemmän rahaa kuluttamaan sitä. Kuulostaa hyvältä, kerro lisää! Nyt kannattaapi kuunnella. Säästän rahaa joka päivä sillä, että minun ei tarvitse elättää puolisoa, lapsia tai lemmikkejä. Ihanan hyvä idea, mutta en halua lemmikkejä kotiin. Ne vaativat aikaa ja huolenpitoa, mutta miten olisi pala elämää?

Miehenä, joka kulki omaa tietä, haluan nauttia elämyksistä. Toisaalta haluan säästää rahaa ja ehkä aloittaa sijoittamiseni. Haluaisin vaurastua vielä elinaikana. Mikäli en vaurastu, olen ainakin yrittänyt. Tällä hetkellä teen töitä sapattivapaata kohti, joten ajatuksissa olisi säästää hieman lisää rahaa kasaan. Säästöni ei olisi mitenkään mahdollista, mikäli kaikki säästö häviäisi köyhyyden syihin numero yksi ja kaksi: parisuhteet ja lapset. Moni menettää säästöt omakotitaloonsa, ja asia tuossa naurattaa sinua.

Onko talo paras sijoituksena? Jos laitat rahastoon, kryptoihin tai osakkeisiin, tulet tienaamaan koko ajan. Asunnolla tienaat ehkä sitten joskus, mikäli talosi on silloin ylipäätään enää pystyssä. Minusta on vapauttavaa, että kukaan ei nalkuta, mikäli olen kotona. Olen nimittäin kuullut Facebookin välityksellä parhaista parisuhteista, mutta näkemättä jää kolikon toinen puoli. Parisuhdeväkivalta jatkaa vauhdilla yleistymistään, ja myös erojen iso määrä on koko ajan tapetilla. Pitäisikö muuten suhde-erot juhlia?

Jos aika ei ole mainos, saat myös rahaa

Koko ajatus pelottaa, että maksaisi tuhansia suureen juhlaan nimeltä häät. Sitten tuoreet selitykset tuttaville, kaikille muillekin, miten häiden ilo on muuttunut hetkessä kämppistilanteeksi. Rakkaus on hävinnyt, ja kumppani on varmaan Tinderissä: etsimässä uutta. Näin on käynyt homosuhteissa, joten minun oli pakko erota, vaikka virallista suhde ei koskaan ollutkaan. Onneksi. MGTOW on avoin meille homoille, koska aate ei ole kiinni seksuaalisuudesta, vaan miehien asemasta tässä yhteiskunnassa.

Olen kyllästynyt nuolemaan yhteiskunnan normeja. En välitä enää mistään, elän elämää. Ole mies, joka kulkee omaa tietä. Tämä tiepätkä vie vapauteen. On rauhallista ja myrskytöntä, saanet matkustaa niin paljon kuin haluat kysymättä keneltäkään. Enpä miettisi ehkä hetkeäkään tämän jatkosta, vaikka edessä olisi maailman upein mieshenkilö! Tuorein parisuhde kysyy nimittäin paljon seteleitä. En edes ole yksinäinen, vaikka kuljen yksin. En koe yksinäisyyttäsi, vaikka olet yksin kotona aamusta iltaan.

MGTOW on vapautta. En pidä yhteiskunnassa siitä, että istutetaan vain velvollisuuksia ja koukkuja, joihin on pakko tarttua. Entä jos ei koe mielekkääksi perheen perustamisen? Entä jos ei haluaisi kuolla työpaikoille 56 tunnin viikkotahdilla? Entä jos ei kiinnosta opiskella vain kymmenen vuotta, että alkaa tohtorityö, jota ei todellisuudessa haluakaan tehdä? Miksi introvertin täytyy mennä työpaikalle, ja olla valmiina rupattelemaan tuhansia puheluita taksin tilausnumerossa? Mietin vain, mietinkö turhaan?

Yhteenveto: INFJ, MGTOW, EDM, kaikki rakastamani

Samaan aikaan et elä kovinkaan holtittomasti. Vakuutuksissa, puhelinliittymissä ja kodin netissä ei kannata maksaa turhasta, tai firmauskollisuudesta, mutta jos linjalla 1 ihana Väinö Paunu Oy vaihtuisi pelkästään TKL:ään — olisinpa pulassa. Se on toisaalta kokonaan eri juttu, ja toivon kovasti, että pahin pelkoni ei toteutuisi koskaan kotilinjalla. Joskus se nimittäin kannattaa: sen sijaan, että ostat n. 20 000 auton, matkusta liikennöitsijöiden miljoonien autoillasi ja vaihda mielen mukaan vaikka päivittäin!

Henkilökohtaisesti en enää usko parisuhteisiini. Homona en välttämättä enää edes miesten kanssa. Vapaudessa on jotain, mitä minulla ei ole oikeutta viedä itseltäni. Mielestäni on hyvin itsekästä se, että niin moni perustaa perheitä ja elää unelmalle, minkä yhteiskunta on teihin lapsuudesta asti istuttanut. Täällä sovimme perheen kanssa siitä, että lahjoja ei enää vaihdeta, ja se oli melko vapauttavaa. Enää ei tarvitse orjamaisesti mennä marraskuussa kauppaansa miettiäkseen kuka haluaa mitäkin. Helppoa.

Jos olet eronnut, arvoisa mies, tunnustele MGTOW-miesasialiikkeen sanomaa. Olen ollut koko ikäni MGTOW, enkä voi valintaa liikaa teille kehua. Se toimii lähes aina. Elämä maistuu, draama on poissa ja minimalismisi vapauttaa aikaa, rahaa ja energiaa paljon parempaan. Se on lääke omaan elämään, jossa voit löytää merkitystä, ja uuden polkuilon parhaaseen bussimatkaan lähiluontoa kohti. Uppoudu siellä metsään, nauti hiljaisuudesta. Samalla, kun perheessä riidellään ihan raha-asioista, kovaan sävyyn.

Onpa kuullut monenlaista, mutta etkö välitä. Minulle minimalismi ja MGTOW on toimivaksi todettu kotikatusi. Pois en vaihtaisi, vaikka maksettaisiinkin. Ymmärrän myös, että saatat olla iloinen autosi ja puolisosi kanssa, enkä mitenkään yritä viedä sitä iloa sinulta pois. Jos suomalaisia oman tien kulkijoita löytyy, toivon kaikkea hyvää reissumiehille. Muistakaa, että niin on rahaa, vapaa-aikaa sekä vapauden etuja. Niistä liian moni unelmoi, mutta kulutusjuhlaan on jääty. Osta osake, säästät ja eroat liitoista.

Mies, mitä mietteitä merkintä sinussa herätti? Harmittaako isyyden aloitus? Onko elämäsi mennyt hukkaan järjettömässä somekestävässä matkailurallissa? Haluatko erota ihan heti? Ei kirkosta, mutta kuormittavasta suhteestasi, ja kirkostakin. Toimit itse, kukaan muu ei aja mitään puolestasi. Onnea.

Suomalaisessa lähiluonnossasi tavataan ja Paunulta hyvät kyydit. Niin kauan kuin niitä on, haha!

Kommentit

Viimeisimmän viikon luetuimmat

Viiden vuoden juhlahetki Loimaalla nyt

Kymmenen vuotta blogina, Pirkkalasta

Näinkö tunnistat narsisteja tuoreeltaan

Ääriminimalisti, Jyri, omistaa 217 asiaa

Erakon juhannus olohuoneessani, yksin

Ääriminimalisti poisti kaiken vapauteen

Olepa seitsemän kuukautta, S-pankissa

Keuruttaako? Monta ideaa metropoliin

Minimoinko kaupat, teatterit ja parturit

Sääli, kuusi vuotta S-pankin asiakkaana